Vilket borsthuvud passar till Oral-B Junior

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I vår jämförelse av de bästa elektriska tandborstarna för barn, var en av våra favoriter Oral-B Junior, för barn över 6 år. Ett problem med med den borsten är att det inte finns någon tydlig information om vilka borsthuvuden man ska köpa när man vill byta. Här får du svaret på den frågan!

Vilket tandborsthuvud passar Oral-B Junior

Vilket borsthuvud ska man köpa till Oral-B Junior?

Sanningen är att de flesta Oral-B-borsthuvud passar samtliga av deras eltandborstar. De vanliga runda borsthuvuden passar till alla Oral-B tandorstar, förutom modellerna Pulsonic och iO.

Det är dock rekommenderat att välja en mjuk borste till barnets tandborste. Därför rekommenderar vi Oral-B Sensitive Clean & Care Borsthuvud som de mest lämpliga tandborsthuvudena till just Oral-B Junior.

Oral-B Sensitive Clean & Care Borsthuvud

Finns att köpa hos:

Vi har testat, och dessa borsthuvuden passar utmärkt och är väldigt lika originalhuvudena som följer med när du köper din Oral-B Junior. Även barnen som provade tyckte att det kändes likadant.

Borsthuvud till Oral-B Junior
Borsthuvudet till vänster är originalet till Oral-B Junior. Till höger är Oral-B Sensitive Clean & Care Borsthuvud.

Hur ofta ska man byta borsthuvud till Oral-B Junior?

Rekommendationen från Oral-B är att man bör byta borsthuvud ungefär en gång var tredje månad. Om borsten är väldigt sliten kan det vara klokt att byta tidigare än så vid behov. Det är även rekommenderat att byta oftare om barnets varit sjukt, för bästa möjliga hygien i badrummet.


Du kanske även vill se tips på hygienartiklar som våtservetter eller schampo för barn!