Vilka vinterkläder behöver barn? (2022 Guide till barnkläder för vintern)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När vintern kommer är det skönt att vara förberedd med bra vinterkläder till barnen. Det finns några plagg som är viktigare än andra, och vissa används varje dag. Här är vår guide till de vinterkläder du behöver till barnen!

Barn och mamma leker i pulkabacken med vinterkläderna på

Vilka kläder behöver man köpa till barnen på vintern?

Här är några förslag på olika typer av klädesplagg som är bra att ha på vintern. Du behöver självklart inte ha alla sorters vinterkläder, men du bör se till att ha både varma ytterkläder, bra kläder under och något som täcker huvudet och händerna.

Förutom själva kläderna är det även viktigt att barnen har reflexer på sig när det blir mörkt på vintern. Här kan du läsa om reflexvästar för barn!

Vinterjacka

En bra vinterjacka är ett klädesplagg som används varje dag under vintern. Den ska vara fodrad och varm, och gärna någorlunda vattentät.

Didriksons Lun Vinterjacka

Kolls priset hos:

De flesta vinterjackor har bra funktioner som avtagbara huvor, reflexer, fickor med mera. Ofta går det att köpa en vinterjacka ihop med matchande täckbyxor.

Lindberg Anorak Vinterjacka

Några av våra favoritjackor på vintern är Didriksons Lun och Lindberg Anorak. Du kan se alla våra favoriter i vår artikel om vinterjackor för barn.

Se även vår artikel om jackor av parkasmodell! Där hittar du flera varma varianter som funkar utmärkt på vintern.


Täckbyxor

Barn är ute mycket på vintern, både i skolan och på fritiden och under olika aktiviteter. Ett par bra termobyxor är väldigt användbart och för många barn används de varje dag, åtminstone när det är snö och minusgrader.

Didriksons Idre Täckbyxor

Kolla priset hos:

De flesta täckbyxorna hålls uppe med hängslen. De ska vara vind- och vattentäta och hålla benen varma under långa lekstunder utomhus på vintern.

Polarn O. Pyret Weather Pro Vinterbyxor

Vi har hittat flera favoriter bland täckbyxorna bland annat Didriksons Idre och Polarn O. Pyret Weather Pro. Du kan se alla våra favoriter i artikeln om termobyxor för barn.


Vinteroverall

Ett alternativ till att köpa jacka och täckbyxor, är att köpa en vinteroverall. Den håller hela kroppen varm och är ännu tätare mot vind och blöt snö. Vanligtvis är overaller det bästa ytterplagget för små barn, åtminstone upp till skolåldern.

Didriksons Björnen Grön Vinteroverall för barn

Kolla priset hos:

Tretorn Sarek Expedition Gul Vinteroverall för barn

Några av våra favoritoveraller är Didriksons Björnen som är både bra och prisvärd, samt Tretorn Sarek Expedition som är en riktigt varm och hållbar overall. Fler overaller hittar du i vår guide till vinteroveraller för barn.


Vinterskor

För att hålla oss varma är det viktigt att inte frysa om fötterna. Därför är vinterskorna ett av de viktigaste plaggen att skaffa. De ska vara fodrade, täta och bekväma att gå i. Om temperaturen ligger nära 0 grader kan ett par fodrade gummistövlar vara det bästa.

Rubber Duck Snowjoggers Barnvinterstövlar Svart Färg

Kolla priset hos:

Sorel Yoot Pac Vinterkängor svart

Det finns många bra vinterskor att välja på. Vi gillar bland annat klassikerna Rubber Duck Snowjoggers och de fina Sorel Yoot Pac som är riktigt varma och mysiga. Du hittar fler förslag i vår artikel om vinterskor för barn. Kolla även in våra tips på skor med Gore-Tex! Där finns en del bra vinterstövlar med.


Mössa och vantar

På vintern är mössa och vantar ett måste. Att hålla huvudet varmt är en prioritet så fort det börjar bli kallt ute. Det finns lite olika typer av mössor, att välja på. Allra bäst är oftast en ordentlig skogshuggarluva med lappar för öronen. Men det kan också var skönt med något simplare och då fungerar till exempel en vanlig ribbstickad mössa.

Lindberg Colden Mössa

Kolla priset hos:

Bland mössorna gillar vi bland annat Lindberg Colden och Didriksons Biggles. Mössan från Didriksons finns även att köpa med matchande vantar och handskar som vi gillar väldigt mycket.

Didriksons Biggles Handske

Här kan du läsa mer om vilka mössor och vantar vi rekommenderar!


Åkpåse för bebisar

För bebisar som åker vagn är det ofta lämpligt att använda åkpåse. Där ligger de mjukt och skönt med ett isolerande och värmande lager.

Voksi Urban Åkpåse Grön

Kolla priset hos:

Elodie Details Åkpåse

Våra favoriter bland åkpåsarna är bland annat Voksi Urban och de fina åkpåsarna från Elodie Details. Kolla in flera alternativ i vår artikel om åkpåsar!


Halsduk och halsvärmare / halskrage

När det är riktigt kyligt ute och blåser kalla vindar, kan det vara bra med en halsduk eller en halskrage till barnen. På så vis håller du tätt runt halsen, så att ingen kyla kommer in den vägen.

Lindberg Halskrage

Kolla priset hos:

För små barn är det ofta lättare med en krage som sitter på sin plats, medan en halsduk kan även kan vara ett fint mode-plagg för de lite större barnen.

Polarn O. Pyret Polokrage

Här kan du se fler av våra favoriter när det kommer till halsdukar och halskragar för barn!


Underställ

Ett underställ är inte ett måste, men kan vara ett ganska mysigt klädesplagg när det är riktigt kallt. Många fina underställ är tillverkade i ull och kan användas både under ytterkläderna, eller som ett extra lager under vanlig tröja och byxor.

Polarn O. Pyret tröja i merinoull

Kolla priset hos:

Till bebisar finns det underställ designade som en helkroppsdräkt. Det är ett väldigt smidigt plagg för att se till att de små barnen håller värmen ordentligt.

Lindex Mönstrad Onesie Merinoull

För stora barn gillar vi Polarn O. Pyrets underställ i merinoull. För små barn är till exempel en onesie från Lindex ett perfekt plagg att ha underst.

Kolla gärna in artikeln med alla våra förslag på fina underställ för barn. Det går förstås även bra att köpa bara långkalsonger, vilket är ett utmärkt alternativ att använda under vinterbyxorna.


Varma strumpor

Strumpor merinoull Polarn O. Pyret

Kolla priset hos:

Sist men inte minst är det värt att se till att ha några lite varmare strumpor. Om det är riktigt kallt kan ett par ullstrumpor vara bra att ha. Om barnen ska åka skridskor eller vara ute länge är det extra viktigt att de är både varma och bekväma om fötterna. Polarn O. Pyret har ett fantastiskt fint utbud med strumpor i merinoull.

Glöm inte att kolla om vi har några bra kampanjer just nu här på Familjemys!