Roliga uteleksaker för små barn 2024: Leksaker för sommar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med varmare väder kan ditt barn behöva leksaker som passar att använda utomhus, så att det blir kul att gå ut. Det finns massor av olika leksaker och spel att välja mellan.

Vilka som passar bäst beror på vad ditt barn tycker är roligt, och i vilken ålder han eller hon är. För en del av sakerna är det nödvändigt att ha en egen trädgård, men mycket är saker som går lika bra att ta med till parken eller till en delad innergård i stan. Här listar vi några av våra favoriter bland årets bästa uteleksaker för barn!

Barn blåser såpbubblor och leker ute i trädgården

Bästa uteleksaker för små barn till sommaren

Här har vi samlat många fina uteleksaker som passar på sommaren. Det är alltifrån enkla småspel, till elektriska fyrhjulingar!

De flesta av leksakerna på listan passar barn i åldrarna 3-12 år ungefär, med stor variation. Vissa leksaker är väldigt familjevänliga och roliga för både ung och gammal. Hitta något nytt att göra utomhus i sommar!

Du kanske även vill läsa tips på häftiga trampbilar eller roliga aktivitetsleksaker för barn!

Cloudberry Castle Hoppdjur

Cloudberry Castle Hoppdjur

Cloudberry Castles hoppdjur finns i flera olika utföranden. Ett av djuren är en rosa enhörning, ett annat är en knubbig giraff. Det finns också en söt hund och en vit ko med svarta fläckar. Du och ditt barn kan välja det djur som passar er bäst.

Hoppdjuren är en vidareutveckling av den hoppboll som varit populär i flera årtionden. Hoppbollen är helt rund med två handtag, och medan man hoppar sig fram blir det både koordinations- och motionsträning.

Djuren fungerar på samma sätt, skillnaden är bara att de är mycket sötare och uppmuntrar till mer av den roliga leken. Djurens öron fungerar som handtag och hjälper till för att barnet ska kunna hålla balansen och inte ramla av.

Hoppdjuren är tänkta för barn som är minst tre år, och går att använda tills barnet väger 50 kg. De har en CE-märkning. Storleken på hunden är 45 x 24 cm, med en höjd på 53 cm. Måtten kan variera lite beroende på vilket djur du väljer.

För varumärket Cloudberry Castle är det viktigt att barn ska få ha tillgång till färgglada och roliga saker. De tillverkar inredning till barnrum och leksaker av olika slag. De utgår alltid från barnens behov och leklust, och väljer färger som är trendiga och kan bli riktiga färgklickar i barnrummet.


Sense Gatukritor

Sense Gatukritor

Låt din trädgård, uteplats eller trottoar förvandlas till en explosion av färg och kreativitet i sommar med Sense Gatukritor. I en 20-pack pappask, utrustad med ett praktiskt handtag, finner du dessa rejäla och färgstarka gatukritor, redo att förvandla allt grått till ett livligt konstverk.

Varje ask innehåller fyra kritor i fem glädjesprakande färger: vit, solgul, himmelsblå, frodig grön och läckert röd. Barnen kommer att älska att svinga dessa kritor och skapa fantasifulla konstverk på asfalten, i uppfarten, på trottoaren eller på den stora krittavlan.

Vare sig det är fråga om att rita upp ett stort spelbräde för en omgång av hoppa hage, eller att skapa en storslagen scen för en improviserad teaterföreställning, tillåter dessa rejäla gatukritor att barnens konstnärliga drömmar blir till verklighet. Stora konstverk eller små teckningar – möjligheterna är oändliga med dessa kritor i barnens händer.

Askens vackra design, producerad av FSC certifierat papper med en glansig ytbehandling, gör den inte bara till en fantastisk gåva, men ger också extra skydd för kritorna. Ytbehandlingen är vattenavvisande till viss del, vilket gör det möjligt för barnen att fortsätta leka även om en liten regnskur skulle överraska.

Sense Gatukritor rekommenderas för barn från 3 år och uppåt. Så låt barnens kreativa resa börja nu i sommar med dessa färgstarka gatukritor. Roliga, färgstarka och inspirerande stunder väntar – allt det behövs är en tom yta och barnens oändliga fantasi.


NITROX Spirit 500W – Barnens El-Fyrhjuling

NITROX Spirit 500W - Barnens El-Fyrhjuling

Dags att sparka upp dammet och utforska trädgården med NITROX Spirit 500W, en robust el-fyrhjuling för barn. Driven av en stark 500W elmotor och utrustad med luftfyllda hjul, ger denna tuffa maskin en toppfart på upp till 16-18 km/h.

NITROX Spirit 500W är mer än bara en leksak. Med dess robusta metallram och kraftfulla motor påminner den om en ”riktig” ATV. Dessutom kan motorstyrkan anpassas i tre nivåer (high, medium, low), så att du som förälder kan anpassa farten efter barnets ålder och skicklighet.

Fyrhjulingen kan fungera redan från 3-4 års ålder, men bör användas efter omdöme och bedömning av barnets förmåga att förstå och lyssna på instruktioner. Var hela tiden närvarande och ha koll så att barnet åker på en säker yta.

Tack vare det smarta ”Quickswap”-batteriet behöver leken aldrig ta slut. Köp ett extra batteri och byt ut det snabbt när det första batteriet behöver laddas. Varje full laddning ger mellan 30-60 minuters körtid, beroende på hur intensivt fyrhjulingen används.

Men kom ihåg, säkerheten först! Fyrhjulingen ska alltid användas under vuxens översyn och inte i närheten av stup eller vattendrag. Den får inte heller användas på allmän väg. Så ge ditt barn en sommar fylld med fart och äventyr med NITROX Spirit 500W. Leken kan börja!

Se fler tips på häftiga elbilar och andra fordon för barn!


Play Fun Grävmaskin

Play Fun Grävmaskin

För många barn är en grävmaskin det roligaste man kan leka med i en sandlåda. Grävmaskinen från Play Fun har en skopa som kan styras med två spakar. Själva konstruktionen är gul, och den gula färgen kompletteras av svart på bland annat skopan, sitsen, handtagen och benen. Färgkombinationen gör att associationerna går till riktiga arbetsmaskiner.

Det kan bidra till att leken känns mer som att den är på riktigt, och på det sättet kan det bli ännu roligare att leka med grävmaskinen. Skopan gör att det går att gräva gropar i sanden, och också att skapa stora högar av sand. Det är möjligt att forma sina egna landskap och bygga hela små världar i sanden.

Konstruktionen gör att det går att rotera 360 grader utan att behöva resa sig och flytta på grävmaskinen. Placeringen blir därför bäst om den kan stå mitt i en sandlåda. Materialet är metall med plastdetaljer, så den håller för att stå ute. Storleken är  115 x 31 cm, med en höjd på 85 cm. Det rekommenderade är att den används från 3 års ålder.

Play Fun är ett varumärke som funnits sen 2000. I sitt sortiment har de massor av olika leksaker, både såna som passar att använda inomhus och leksaker som är gjorda för att ha ute. De har leksaker både för små och för större barn.


Black & Decker Gräsklippare

Black & Decker Gräsklippare

Black & Deckers leksaksgräsklippare är så snyggt gjord att den ser ut som en vanlig handgräsklippare – förutom att den är mycket mindre. Storleken är 35 x 26 cm, och höjden är 54 cm, så den är i lagom storlek för att passa att ditt barn kör runt med den.

Många barn gillar att hjälpa till och att få göra samma saker som de vuxna sysslar med. Den här gräsklipparen gör att du kan få en hjälpreda som går bredvid och gör precis som du när du klipper gräset, och som förmodligen tar sin uppgift på största allvar.

Gräsklipparen har fyra hjul, så den går lätt att köra på gräs. Den har förstås inga skarpa blad och kan inte klippa av något gräs. Färgen är orange och svart förutom handtaget som är i silvrig metallfärg. Materialet är plast.

Black & Decker är ett varumärke som erbjuder trädgårdsmaskiner och maskiner för olika sorters arbete i hemmet. I stort sett allting i sortimentet är riktiga maskiner för vuxna, men de har tagit fram några små kopior som passar för barn. Förutom gräsklipparen finns arbetsbänkar, verktygslådor, verktygsskärp och enstaka verktyg gjorda för barn. Allt är mycket likt sina förlagor, men verktygen är helt ofarliga att leka med.


Cloudberry Castle Utforskarkit

Cloudberry Castle Utforskarkit

Utforskarkittet från Cloudberry Castle passar om du har ett barn som gillar att utforska sin omgivning. Detta kit har satts samman för att det ska gå att upptäcka små djur, insekter och liknande. Du får en håv som kan vara en bra hjälp när ditt barn ska fånga små djur, och ett förstoringsglas som kan behövas för att göra noggranna undersökningar.

Lampan som medföljer kan vara bra att ha både när djuren ska upptäckas innan de fångas in, och när de ska undersökas. Det ingår också en pincett som kan användas till exempel för att lyfta eller vända på de små djuren, och en burk där insekter och annat kan förvaras.

Med karbinhaken som är den sista saken som ingår i kittet kan barnet fästa några av sakerna i sitt bälte, precis som en riktig äventyrare eller forskare skulle ha gjort.

De här sakerna är tänkta att användas av barn från fyra års ålder och uppåt. Merparten av sakerna är gjorda av plast.

Cloudberry Castle är ett varumärke som gillar färg, och framför allt då trendiga färger. I sitt sortiment har de möbler och andra produkter för barnrummet, och en hel del olika leksaker. Produkterna blir till färgglada inslag i inredningen, och talar till barnens leklust.


Nordic Hoj Trehjuling

Nordic Hoj Trehjuling

Med denna fina trehjuling från Nordic Hoj kan ditt barn lära sig cyklingens grunder utan att behöva kämpa med balansen. Cykelns ram är ljusblå, medan sadel, handtag och andra detaljer går i svart, vilket skapar en snygg kontrast. Baktill finns ett litet flak där det går att lägga saker. Smidigt om till exempel den bästa nallen behöver få åka med.

Cykeln kan användas från två års ålder, och det är möjligt att justera sadeln så den passar ditt barn. Maxvikten är 25 kg. För en säkrare cykling finns det en handbroms på bakhjulen och det medföljer ett föräldrahandtag.

Föräldrahandtaget går att ha på, men också att ta av om det passar er bättre att ha en trehjuling utan. Handtaget sitter på en lång pinne så att du kan vara med och påverka vart cykeln kör och ha lite kontroll över den utan att behöva böja dig ner hela tiden.

Tänk på att cykeln kan bli ostabil om du drar den baklänges. Cykelns storlek är 79 x 50 cm, med en höjd på 53 cm. Det ingår fem års garanti på trehjulingen.

Varumärket Nordic Hoj tillhör företaget Tilda, och det är det varumärke de använder för sina barncyklar. I sortimentet finns bland annat springcyklar, trampbilar, trehjulingar och barncyklar, där alla är designade så att de ska upplevas som moderna och snygga.


Nyby Bruk Mini Trädgårdsredskap

Nyby Bruk Mini Trädgårdsredskap

Gillar du att vara ute i trädgården och fixa? Då blir ditt barn förmodligen nyfiket och vill testa att göra samma saker som du brukar göra. Nyby Bruk har tagit fram trädgårdsredskap i ministorlek.

De gör inte bara det möjligt för ditt barn att leka att hen sysslar med trädgårdsarbete precis som du, utan det är faktiskt möjligt att testa på riktigt. Med de här små verktygen kan du lära ditt barn de grunderna i trädgårdsarbete. Tillsammans kanske ni kan så och ta hand om några rädisor, solrosor eller andra lättodlade plantor.

Nyby Bruks trädgårdsredskap består av fem olika saker: två små spadar, en kratta, ett par trädgårdshandskar och en vattenkanna. Dessutom får du en nätpåse där allt kan förvaras mellan gångerna. Trädgårdsredskapen har var sin färg i grönt, rött och blått, med neutrala trähandtag.

Vattenkannan är en gul plastkanna med en blomma vid pipen. Handskarna ser ut precis som de vuxnas trädgårdshandskar. Sakerna rekommenderas för barn från två år och uppåt.

Nyby Bruk tillhör Nyby AB, ett familjeföretag som funnits i nästan 30 år. De erbjuder trädgårdsredskap, lekredskap och leksaker, tillverkade i plåt, tråd och plast. Genom att ha produkter som passar både stora och små bidrar de till att vuxna och barn kan vara aktiva i trädgården tillsammans.


Smoby Mickey Garnished Strandvagn

Smoby Mickey Garnished Strandvagn

Det här är en söt strandvagn från Smoby, med motiv från Musse Pigg. Vagnen passar om ditt barn vill köra runt sina saker, till exempel en docka eller nalle.

Storleken är 44 x 27 cm, med en höjd på 24 cm, så den är anpassad för att passa ett ganska litet barn. Rekommendationen säger att den är för barn mellan 1,5 och 5 år.

Mickey Garnished Strandvagn är klarröd med Musse Pigg-bilder på sidorna. Hjulen är svarta och handtaget gult. Färgerna lyser verkligen upp och det är en vagn man lätt blir glad av.

Förutom själva vagnen ingår det en hink med Musse Pigg-motiv, en kratta, en spade och en form att göra sandkakor i. På det sättet är det en vagn som passar extra bra att använda för en strandutflykt, eller på vägen till och från sandlådan.

När vagnen inte används går det att lägga sakerna i den och fälla ner handtaget, så den blir lätt att förvara. Allt är gjort i plast och sakerna har en CE-märkning.

Den franska leksaksjätten Smoby tillverkar färgglada, roliga och pedagogiska leksaker som passar för utomhuslekar. Hos dem kan du hitta allt från lekstugor och rutschbanor till springcyklar och trehjulingar. I sortimentet finns också saker som passar inomhus, till exempel leksakskök.


Pinepeak Strandset

Pinepeak Strandset

Här får du ett strandset från Pinepeak. Det innehåller leksaker som ditt barn kan roa sig med mellan baden. Det ingår en liten spade, en liten kratta, flera olika formar för sandkakor och en hink som är gjord för att det ska bli lätt att skapa fina sandslott.

Den har en lite fyrkantig form, och sandkakorna som görs med hinken kommer få ett stenliknande mönster på utsidan med konturerna av en gammal medeltida borg.

Med i setet finns också en liten sil, som passar om ditt barn gillar att sila sand eller är intresserat av att försöka sila fram stenar som gömmer sig i sanden. Det finns också en leksak där man häller sand i en tratt, så att sanden får ett hjul att snurra. Det går också att använda den leksaken med vatten.

Blir det inga långa dagar på stranden passar leksakerna lika bra i närmaste sandlåda. De rekommenderas för barn från 1,5 års ålder. I setet ingår det tio olika delar och leksakerna är CE-märkta.

Det är varumärket Pinepeak som ligger bakom dessa roliga leksaker, och att de uppmuntrar till aktivitet är inte särskilt förvånande. Pinepeak tillverkar mestadels leksaker som bjuder in till ännu mer fartfyllda lekar. I utbudet finns till exempel barncyklar, sparkcyklar, studsmattor och gokarts.


HGL Bean Bag Challenge

HGL Bean Bag Challenge

HGL Bean Bag Challenge är ett roligt spel som kan användas utomhus. Det är lätt att förstå hur det går till, och det passar för den som vill utmana kompisar, föräldrar, släktingar och andra. Själva spelet är som en vinklad måltavla som sätts på marken. I den finns olika hål.

Hålen är olika stora och att träffa i ett mindre hål ger fler poäng. Spelarna ställer sig en bit från måltavlan och kastar sen sina bönpåsar. Den som lyckas träffa och få sina påsar i något av hålen får poäng, och den med flest poäng vinner.

Spelet kan användas av barn från tre år och uppåt, och kan också vara roligt för vuxna. Man behöver vara minst två spelare, men det går att vara betydligt fler. Är det många som vill vara med kan det vara bra att dela in spelarna i lag så att det inte blir alltför mycket tid som bara blir till att vänta. Spelplanen är gjord i plast och bönpåsarna är tygklädda.

HGL är det varumärke som står bakom Bean Bag Challenge. HGL är en förkortning av H Grossman Ltd., och det är ett gammalt leksaksföretag som funnits ända sen 1940-talet. I sitt stora sortiment har de bland annat ett bra utbud av saker som passar för utomhuslekar.


EXIT Aksent Sand- och Vattenbord

EXIT Aksent Sand- och Vattenbord

Tillhör ditt barn dem som älskar att leka med sand och vatten? Då kan det här bordet från EXIT passa helt perfekt. Aksent sand- & vattenbord är som en ram på stabila ben. Ramen har breda kanter och innanför dem finns det två baljor.

De går lätt att ta av och blir därför enkla att rengöra. I baljorna går det att ha sand eller vatten, och bara fantasin sätter gränser för hur lekarna kan se ut. Det ingår två olika små spadar och en liten räfsa, men det går också att använda andra leksaker.

Är sand och vatten inte så intressant en viss dag finns det ett par extra plankor. De går att lägga som ett lock uppe på baljorna, och gör att Aksent sand- & vattenbord blir som ett helt vanligt utebord där det till exempel går att rita eller spela spel.

Bordet är gjort i trä och har måtten 69 x 50 x 94 cm. Det ingår ett parasoll som är fäst i mitten av bordet, så att ditt barn slipper leka i gassande sol. Det rekommenderade är att bordet används för barn från 3 år och uppåt.

EXIT Toys har funnits sen 2011 och de tillverkar leksaker som är gjorda för att användas utomhus. Det viktigaste för dem är att skapa saker som barn tycker är roliga att använda.


3-kamp Lekset

3-kamp Lekset

Här får du ett färdigt set som du kan använda när du vill ordna en trekamp. Det fungerar bra till exempel på barnkalas, släkttillställningar eller om du har hand om en grupp barn som har lite för mycket spring i benen och behöver aktiveras.

Att det är tre grenar i tävlingen gör att spänningen ökar, eftersom alla kanske inte är bra på allt. Har man förlorat i en gren kan man också få lust till revansch och göra bättre ifrån sig i nästa gren.

Den första grenen är säckhoppning. I setet får du fyra säckar, men är det mer än fyra personer som tävlar passar det perfekt att tävla i lag. Personerna i laget kan då avlösa varandra. Nästa gren utgår från det som brukar kallas för äggloppet, där man ska balansera ett ägg på en sked.

Här har vanliga ägg ersatts med plastägg, och både plastägg och skedar följer med i setet. Den tredje grenen handlar om att försöka välta staplade burkar genom att kasta ärtpåsar på dem. Med i setet finns 10 burkar och 4 ärtpåsar.

Det här är ett set som är gjort för att användas utomhus, så det passar bäst på sommarfester. Både barn och vuxna kan vara med och tävla, rekommenderad lägsta ålder är 4 år.


XL Fyra i Rad

XL Fyra i Rad

Fyra i rad är ett klassiskt spel, där två spelare möter varandra. Genom att lägga brickor i var sin färg gäller det att bli först med att få fyra brickor i rad i sin färg – och samtidigt att hindra motståndaren från att lyckas.

Idén bakom spelet är enkel, men det är ett klurigt spel som kan vara roligt och uppta intresset under lång tid. Det passar både för barn och vuxna, även om det är för svårt för de allra minsta. Är ni fler än två personer kan man istället välja att spela som två lag.

Det här är en variant från Tactic, som är extra stor. Ramen är i trä och brickorna är gula och röda. Storleken gör att det är ett spel som fungerar bra att ta med sig ut, risken att tappa bort brickor är mindre med tanke på XL-storleken.

Som en extra smart funktion finns det en hasp nedtill, så att alla brickor kan tömmas ut utan att spelet behöver vändas upp och ned. På det sättet blir det inga problem för barn att själva handskas med spelet.

Tactic är ett finskt varumärke som i mer än 40 års tid tillverkat roliga och nyskapande sällskapsspel. Spelen är av hög kvalitet och kan bidra med mycket glädje.


XL Yatzy

XL Yatzy

Tactic har tagit fram ett extra stort Yatzy, som kan följa med ut under varma dagar. Yatzy är ett klassiskt tärningsspel där det gäller att få ihop olika kombinationer när du kastar tärningarna, och på det sättet samla poäng. Bäst är det att få yatzy, som innebär att alla tärningarna visar samma antal prickar. För att spela yatzy behöver man bara vara två spelare, men det är möjligt att vara fler än så.

De fem tärningarna är i storleken 5,5 x 5,5 x 5, 5 cm och är gjorda i trä. Du får också ett poängblock där varje spelares poäng kan skrivas ner under spelets gång. Har ni olika uppfattning om vilka regler som ska gälla?

Inga problem, med spelet kommer också ett blad med regler, så ni kan kolla upp hur reglerna egentligen ser ut. XL Yatzy kräver en plan yta, för att det ska gå att kasta tärningarna utan problem. Förutom det går det bra att spela det här spelet var som helst.

Varumärket Tactic började sin historia redan 1967, när grundaren fick en idé om att göra sin egen version av ett brädspel. Sen dess har Tactic sysslat med spel av olika slag, och vuxit sig från ett litet familjeföretag till att bli en av de stora aktörerna internationellt.


Spralla Bubble Gun

Spralla Bubble Gun

OKKIDs Spralla är en såpbubblepistol som kan skapa massor av såpbubblor på samma gång. I framstycket finns så mycket som 77 hål, som på kort tid kan fixa hundratals bubblor. En rolig leksak för sommardagar och barnkalas, som också kan vara ett stämningsfullt inslag på bröllop, konserter eller andra tillställningar.

Med en Bubble Gun Spralla blir det mycket enklare att blåsa såpbubblor än när du måste blåsa varje bubbla med munnen. Man kan sammanfatta det som att allt det tråkiga med såpbubblor tagits bort och att bara det roliga finns kvar.

Förutom att såpbubblepistolen gör massor av bubblor så bjuder den också på ljuseffekter när du skjuter bubblorna. Pistolen får sin kraft från ett laddningsbart batteri, och både batteri och laddare medföljer. Att ladda batteriet tar 2-3 timmar. Du får också 2 flaskor med bubbellösning, som vardera innehåller 50 ml, och ett tråg som används när pistolen ska laddas med lösningen.

OKKID är ett varumärke som står bakom leksaker av hög kvalitet, som barn kan njuta av under lång tid. Bland annat erbjuder de en serie med välgjorda leksaksgrävmaskiner, lastare  och andra maskiner. OKKID är noga med detaljerna och de ser alltid till att erbjuda så bra funktioner som möjligt.


Bestway Splash Water Zone Uppblåsbar Vattenpark

Bestway Splash Water Zone Uppblåsbar Vattenpark

Från Bestway kommer denna uppblåsbara vattenpark, som är gjord för att användas hemma i trädgården. Har ni inte möjlighet att ta er iväg till något vattenland kan denna uppskattas minst lika mycket när sommarvärmen kommer.

Den är såklart inte lika stor eller avancerad som attraktionerna i ett vattenland. Men den har fördelen att ni får ha den ifred, barnen slipper trängas med andra – och de kan leka i den under hela sommaren.

Vattenparken är uppblåsbar med en grund pool. Därifrån går det att ta sig upp på en klättervägg, så att man sen kan åka tillbaka ner i poolen i en svängd rutschbana. Det finns en vattenkanon som går att rikta åt olika håll, vilket kan tillföra extra bus till leken.

Vid rutschkanans övre del finns en vattenfylld hink som vid slumpmässiga tidpunkter töms över den som råkar vara där och över själva rutschkanan. Bestway Splash Water Zone är 2,7 meter hög och 3,6 meter bred.

Den är gjord för att passa barn mellan 5 och 10 år. Fem barn kan vara i den samtidigt, så det går bra att bjuda hem några kompisar! I tornet som är högst upp i vattenlandet finns det skyddsnät. Det medföljer både vattenslang och pump.

Varumärket Bestway har riktat in sig på att tillverka pooler och produkter för vattenlek. De erbjuder badringar, uppblåsbara badleksaker, snorklar, gummibåtar och mycket mer!


Pindaloo Koordinationsspel

Pindaloo Koordinationsspel

Pindaloo är en ny leksak som utmanar och utvecklar koordinationen hos ditt barn. Den består av ett u-format plaströr och en boll. Med dessa två saker är det möjligt att göra olika trick, där det mest grundläggande är att få snurr på bollen så att den skjuts upp i luften och sen lyckas fånga den i röret igen.

För den som börjar få kläm på hur det fungerar är det möjligt att testa fler och svårare trick. Går det till exempel lika bra att fånga om man håller röret i vänster hand som i höger? Funkar det att fånga i samma hål som bollen sköts upp ur? Och hur går det om man testar att göra bakom ryggen?

Det räcker med att vara en person för att detta spelet ska kunna användas. Med två uppsättningar kan två kompisar utmana varandra och ha roligt tillsammans.

Det rekommenderade är att använda leksaken från 6 år och uppåt. Även om den går att använda inomhus kan det vara säkrast att ta med den ut – åtminstone i början.

Pindaloo skapades som ett examensprojekt av två studenter. Tanken bakom Pindaloo var egentligen mest att få barn att lyfta blicken från sina skärmar och ha roligt med en fysisk leksak istället. Projektet växte sig snabbt ganska stort, och idag säljs Pindaloo i 34 länder över hela världen.


Tactic Fotbollskrocket

Tactic Fotbollskrocket

De flesta har nog testat att spela krocket någon gång, det klassiska spelet där man ska slå sitt klot med en klubba. Man måste ta sig genom uppsatta bågar i en viss ordning – och kan råka ut för att någon krockar en och ser till att man kommer ur kurs.

Det här är en ny variant av spelet, som kommer från Tactic och som uppmuntrar till mer aktivitet. Bågarna har bytts ut mot en större modell och klubbor och klot har ersatts av fotbollar i olika färger. Spelet går i stort sett till på samma sätt, utom att man rör sig genom banan genom att sparka på en fotboll istället för att slå sitt klot.

I den här versionen går krocket snabbare att spela och det blir betydligt mer fartfyllt. Det är bara fem bågar, så den kortare banan ökar också intensiteten i spelet. Förutom de fem bågarna får du fyra fotbollar i olika färger och två träpinnar som markerar var man börjar och avslutar spelet. Det medföljer också en handpump och spelregler.

Det allra första spelet från varumärket Tactic var Kimble. Ett spel som förändrade den finska brädspelskulturen och också la grunden för företaget. Nu har de levererat nyskapande och roliga spel i 40 år, och idag säljs de inte bara i Finland utan i hela världen.


Bestway Spring N’ Slide Hoppborg

Bestway Spring N' Slide Hoppborg

Har dina barn drömt om att ha en egen hoppborg? Nu är det möjligt! Med denna lilla modell från Bestway kan ni få en hoppborg som passar i trädgården. Hoppborgen är gjord som en kvadratisk borg med en hoppyta i mitten. Runt sidorna finns det skyddsnät och mitt fram går det att ta sig ut genom en rund öppning som leder till en kort liten rutschbana.

Det här är en hoppborg som kan leda till många timmars lek. När vintern närmar sig, eller när den inte används, går det att tömma den på luft. På det sättet blir det lätt att förvara den. Det medföljer en pump som går att koppla till vanlig hushållsel.

Storleken är 245 x 145 cm när borgen är uppblåst, och det går att vara tre barn i den på samma gång. Den är gjord för barn mellan 3 och 8 år, där varje barn får väga max 45 kg. Sammanlagt tål den 91 kg. I paketet får du med manual, markfästen och reparationskit, så att borgen kan användas på ett säkert sätt och lagas om olyckan skulle vara framme.

Bestway är ett varumärke som framför allt erbjuder pooler. De har även andra produkter för vattenlek, som gummibåtar, luftmadrasser, snorklar och andra tillbehör. De tillverkar också uppblåsbara badleksaker, något många barn tycker är väldigt roligt att leka med.


Se fler tips på fina leksaker!