Recension av Wobbi 2024: Stövlar för hela familjen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Wobbi erbjuder regntåliga stövlar och vinterstövlar både för vuxna och barn. Ambitionen är att skapa ett slitstarkt, prisvärt och funktionellt alternativ. Men hur bra lyckas de egentligen? Läs vår recension och få reda på mer om Wobbi!

Recension av det svenska stövelmärket Wobbi

Är Wobbi ett bra märke? (Vårt omdöme)

Wobbi lyckas kombinera kvalitet med bra priser, i en snygg och välordnad e-handel där de säljer sitt eget varumärke. De har ett förhållandevis litet utbud, men täcker allt du kan tänkas behöva i stövelväg, för både damer, herrar och barn. De har både fodrade stövlar för vintern, vanliga gummistövlar och flera stiliga modeller för vuxna.

Enligt oss erbjuder Wobbi absolut hög kvalitet, i synnerhet i förhållande till priset, och är ett av de främsta märkena i den här prisklassen. Vill du ha ett par stövlar till dig eller barnen som inte kostar alltför mycket, är Wobbi tveklöst ett alternativ värt att kolla in närmare!

Fördelar

 • Materialet EVA – hållbart och tål det mesta.
 • Lätta stövlar – känns mindre klumpiga.
 • Helt giftfritt material.
 • Prisvärda – håller dessutom längre än stövlar i gummi.
 • Foder och sulor går att ta ut – lättare att rengöra och torka.
 • Det finns extra foder att köpa till.
 • Snabb frakt – och fri frakt om du handlar för över 500 kronor.
 • Möjlighet till fynd och erbjudanden, finns till exempel outlet, du kan få 10% rabatt om du prenumererar på nyhetsbrevet och så vidare.

Nackdelar

 • Webbshoppen erbjuder bara Wobbis egna produkter.
 • Stövlar för vuxna finns bara i svart och mörkblått.
 • Få modeller i herrstorlekar – inga regnstövlar.
 • Tillverkningen av stövlarna sker i Kina.
Wobbi text Logo

Om man tittar på vad Wobbis kunder tycker verkar de överlag vara nöjda. Betyget på Trustpilot blir 4,6 och även om det finns några kunder som inte tycker att stövlarna är sköna eller har rätt passform, är de allra flesta nöjda.

Det är svårt med skor, att utveckla en modell som passar allas fötter är nog i stort sett omöjligt. Att några betyg drar ner omdömet får man nog räkna med oavsett vad det rör sig om för skor eller stövlar.

Wobbi har en seriös nätbutik där de säljer det egna varumärket. Du kan få gratis frakt om du handlar för över 500 kronor, det finns bytesrätt, olika betalningsalternativ med möjlighet till faktura, och du kan välja hemleverans om det är vad som passar dig bäst.

Wobbi har en tydlig idé och alla stövlar är gjorda i samma material, har uttagbara sulor och foder. De liknar varandra även om de olika modellerna är anpassade för olika behov och storlekar.

Stövlarnas likhet är både en stor fördel och en stor nackdel med Wobbi. De har ett tydligt varumärke och man behöver inte fundera över hur deras stövlar kommer vara.

Har du testat en modell och gillar den kommer du förmodligen gilla även de andra, trots de skillnader som finns. I en tid när det kommer nya modeller varje säsong och gamla snabbt försvinner bort från marknaden kan det vara skönt med en tillverkare som håller sig till sin grej.

För webbshoppen är det samtidigt en brist att stövlarna är såpass lika varandra. Utbudet blir lite tunt. Förutom ett knäskydd erbjuder de inga andra produkter än stövlarna och de har inget från andra märken.

Att handla Wobbis stövlar från deras egen webbshop kan ge dig de bästa priset, men omdömet får tyvärr bli delat. Vill du ha en allmän affär online där du kan välja mellan ett stort utbud och klicka hem olika saker?

Då kommer du sannolikt inte tycka att det här är en bra affär. Är du istället ute efter att hitta ett par stövlar just från Wobbi, och vill ha tillgång till alla modeller och storlekar till så bra pris som möjligt? Då är det här den perfekta affären för dig.

Vilka är Wobbi? (Om företaget)

Wobbi get logo
Wobbi text Logo

Företaget Wobbi startade utifrån en idé om att det borde finnas varma, hållbara och billiga stövlar, som helst också skulle vara bättre för miljön än vanliga gummistövlar är. Efter olika tester skapades till slut vinterstöveln, som fortfarande finns kvar i sortimentet.

EVA, som är det material som används, gör att stövlarna blir lätta samtidigt som de håller värmen bra. De blir hållbara och tål många olika sorters slitage, de fungerar till exempel bra att använda i stallet.

Efter att Wobbis första vinterstövlar snabbt sålt slut producerades fler av dem, och Wobbi har med tiden också tagit fram regnstövlar och jodhpurs. Stövlarna finns i storlekar så att de kan passa både vuxna och barn.

Du kan hitta stövlar från Wobbi även i andra butiker, men bäst pris får du om du hoppar över mellanhänderna och köper dem direkt från Wobbi.

Vilka typer av stövlar finns hos Wobbi?

Wobbi har inte ett särskilt stort utbud av olika produkter, de har istället valt att fokusera på några olika sorters stövlar och utveckla dem så att de blir riktigt bra. De har stövlar för både barn och vuxna, och det finns både herrmodeller och dammodeller.

Alla stövlar som Wobbi gör är i materialet EVA. Det är en förkortning för etenvinylacetat och är en sorts plast som är mjuk och flexibel, lätt och samtidigt väldigt hållbar. Dessutom är den här sortens plast helt fri från gifter, till skillnad från till exempel PVC.

EVA är en plast med massor av små luftbubblor, som gör att det har en isolerande effekt. Perfekt för stövlar, eftersom risken att du ska frysa om fötterna minskar med det här materialet.

Damstövlar

Damstövlar från Wobbi finns normalt i storlekarna 36-41. Vissa modeller börjar på storlek 37. Wobbi vinterstövlar är en unisexmodell och finns upp till storlek 46.

De flesta damstövlarna från Wobbi är svarta. De två modellserna Lisa och Anna, som båda är regnstövlar, finns även i mörkt blått. Färgerna gör att stövlarna får ett diskret utseende.

Jodhpurs

Wobbi Sally Jodhpurs

Jodhpurs är en typ av stövel som är lägre och slutar strax över ankeln. Modellen Sally motsvarar det utseende du förväntar dig av ett par jodphurs, medan Beata är lite lägre. Båda modellerna är gjorda i EVA, vilket gör dem vattentäta, lätta och tåliga.

De passar bra för trädgårdsarbete – vilket väder det än är. De fungerar också om du till exempel vill vara ute i naturen eller i stallet.

Både Sally och Beata har stötdämpande innersulor som är möjliga att ta ut, om du till exempel vill rengöra dina stövlar. Hållbarheten på stövlarna är 2-3 gånger längre än liknande stövlar som är gjorda i gummi.

Regnstövlar

Wobbi Lisa stövlar blå

Du kan använda Wobbis jodhpurs även som regnstövlar, men eftersom de är låga ger de inte alltid tillräckligt med skydd. Wobbi har utformat några olika modeller som är lite högre och ger ett bättre skydd vid riktigt regnigt väder.

Anna är en väldigt lätt stövel som tål mycket slitage och har en räfflad sula så att du ska få bra grepp.

Lisa går att använda både när det är kallt och när det är lite varmare ute. Väljer du Lisa får du möjlighet att välja om du vill lägga i ett par stötdämpande innersulor eller om du istället vill använda ett varmt foder, så det är ett par stövlar som blir väldigt flexibla.

Den sista modellen av regnstövlar Wobbi erbjuder i damsortimentet är Alice, som är en fodrad stövel. Med Alice kan du hålla fötterna varma i ruggigt väder, men modellen räcker inte när den värsta vinterkylan kommer.

Vinterstövlar

Wobbi Vinterstövlar dam

När vintern och den riktiga kylan kommer kan varmare stövlar behövas. För damer erbjuder Wobbi då två olika alternativ: Nina och Wobbi vinterstövlar.

Wobbi vinterstövlar är originalet, den första produkt som Wobbi tog fram. Det är en rejäl och varmt fodrad stövel som går högt upp. De är helt vattentäta och har ett snölås överst, så att risken att snö ska kunna ta sig in minimeras.

Med Wobbi vinterstövlar kan du räkna med att hålla dig torr och varm om fötterna. Nina är lite lättare och smidigare än originalet. De är tunnare, men håller trots det värmen bra. Båda modellerna har en räfflad sula som gör att det blir bra grepp, och de fungerar även bra tillsammans med broddar om det är riktigt halt ute.

Herrstövlar

De herrstövlar som finns i Wobbis sortimentet är svarta. Här finns det två olika modeller, ett par jodhpurs och den klassiska unisexmodellen av Wobbi vinterstövlar. Unisexmodellen finns i storlek 37-46, medan Wobbis jodphurs i herrmodell finns i storlek 41-46.

Jodhpurs

Wobby Sam Jodhpurs

Den modell av jodphurs Wobbi har för herrar heter Sam. Modellen är ganska lik dammodellen Sally, men Sam är bland annat lite bredare och finns i större storlekar.

Sam slutar strax över ankeln och passar bra om du vill ha en stövel som är lätt att hoppa i och ur. Sam är en smidig stövel som samtidigt tål alla slags väder och olika sorters slitage. Stöveln kommer med en antibakteriell och stötdämpande innersula.

Vinterstövlar

Wobbi vinterstövlar herrar

Wobby vinterstövlar är rejäla, varma och samtidigt väldigt lätta. Exakt hur mycket de väger beror såklart på storleken, men de är ungefär 38% lättare än alternativen.

Eftersom de är gjorda i EVA är de helt giftfria, vattentäta och isolerar bra. Högst upp finns ett snölås som gör att de håller borta snö och fukt extra effektivt.

Skulle du vilja använda dina Wobby vinterstövlar när det inte är kallt kan du ta ut fodret och använda dem som regnstövlar. Fodret går också att tvätta separat och skulle det bli utslitet finns det extra foder att köpa till.

Barnstövlar

Bland barnstövlarna har Wobbi gått från vuxenstövlarnas svarta och mörkt blå nyanser. Här finns det olika färger att välja mellan – vilka det är beror på vilken modell det handlar om. Storlekarna går från 21 eller 22 upp till 35.

Regnstövlar

Wobbi Mio Regnstövlar gröna

Regnstöveln Mio finns i fyra klara färger: gult, rött, grönt och blått. De är helt vattentäta och skulle det komma in vatten i dem går det bra att ta ut innersulan för att den lättare ska kunna torka. Mio har handtag på sidorna, för att det ska vara lätt även för ett mindre barn att dra på dem själv. Precis som Wobbis andra stövlar är Mio gjorda i EVA, vilket gör dem helt giftfria och väldigt hållbara.

Även Wobbis andra modell av regnstövlar för barn är gjorda i materialet och blir därför slitstarka. Modellen heter Kim och finns i mörkblått och rosa. Kim har inga handtag, så det är en modell som kan kräva antingen att barnet är lite större eller att det har hjälp vid påtagningen. Istället för handtagen finns det ett lås som håller ute fukten mer effektivt. Runt låset går ett reflexband som gör att barnet syns bättre i mörker.

Vinterstövlar

Wobbi Alex Vinterstövlar gula

Wobbis fodrade stövlar för barn heter Alex och finns i färgerna gul, svart, rosa, grön och blå, alla med en reflex på hälen. De har ett varmt foder och ett snölås i överkanten, vilket gör att barnet slipper frysa om fötterna när det är ute och leker. Snö och fukt hålls ute med hjälp av snölåset.

Att de är gjorda i EVA gör dem väldigt hållbara och bidrar till att de är varma. De små luftbubblorna i materialet skapar en bra isolering. Dessutom är det väldigt lätt, ett par barnstövlar väger ungefär 200 gram och kan därför kännas mindre klumpiga att använda än andra stövlar. Fodret kan tas ur och torkas eller tvättas, och själva stövlarna kan lätt sköljas av när fodret är uttaget.

Tillbehör

Förutom stövlarna kan du hitta några tillbehör hos Wobbi. Framför allt handlar det om foder till de modeller som är lite varmare. Att ha extra foder är smidigt om du är ute en längre tid och vill kunna byta till nya och torra, och på det sättet hålla värmen bättre.

Att Wobbi bara använder sig av uttagbara foder beror på att stövlarna ska vara lätta att rengöra. Tar du ut foder eller sulor kan du enkelt skölja av dem. Det blir också lättare att rengöra fodret och att få fodret torrt snabbt.

Eftersom själva stövlarna har så bra hållbarhet kan fodret slitas ut medan stövlarna fortfarande är i fint skick. Då behöver du inte köpa nya stövlar, utan det räcker med att byta själva fodret.

Bland tillbehören finns också knäskydd. Det är inte egentligen ett tillbehör till själva stövlarna, utan något som kan vara smidigt att ha om du gör trädgårdsarbete eller annat där du behöver stå på knä.

Knäskydden är precis som stövlarna tillverkade i EVA, och det gör att de får en mjuk och stötdämpande funktion. Risken för att få ont i knäna minskar när du använder knäskydden.

Är Wobbi ett svenskt varumärke?

Ja, Wobbi är ett svenskt varumärke. Det är helt inriktat på att ta fram stövlar tillverkade i EVA – etenvinylacetat.

Tillverkningen sker i nuläget i Kina och försäljning sker i hela EU. På hemsidan kan du välja om den ska visas på svenska, danska, finska, engelska, tyska eller engelska, vilket väl tyder på att en stor del av försäljningen sker i norra Europa. 

Vilka betalningsmetoder finns hos Wobbi?

När du handlar från Wobbis sida sker betalningarna genom Klarna eller med kort. Du kan använda Visa och MasterCard. Vill du betala genom Klarna kan du dessutom använda Swish, direktbetalning från din bank, faktura eller delbetalning.

Är det snabb frakt från Wobbi?

När du handlar från Wobbi kan du välja mellan några olika alternativ för leveransen. De erbjuder frakt till DHL-ombud eller någon av Budbees boxar. Du kan också välja hemleverans.

Det är då Budbee som står för den. Oavsett vilket leveransalternativ du väljer är tiden för frakt 1-3 dagar, vilket får räknas som snabbt. Handlar du för 500 kronor eller mer behöver du dessutom inte betala något för frakten.


Här kan du läsa fler recensioner av butiker och produkter!