Recension av Geggamoja 2022: Svenskt barnklädesmärke och näthandel

Geggamoja recension

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att handla kläder till barnen kan vara utmanande och svårt. De växer hela tiden och ibland kan det kännas som att handla nya kläder är det enda man som förälder gör.

En sak som kan hjälpa dig att hitta rätt är att hitta en bra leverantör av kläder som tänker till och tar sitt ansvar när det kommer till frågor som har med hållbarhet att göra.

I den här artikeln kommer vi därför titta närmare på varumärket Geggamoja för att se om just deras onlinebutik kan vara något för dig!

Vad är Geggamoja för företag?

Geggamoja Logo

Geggamoja startades år 2006 av systrarna Sara Sidenbladh och Anna Rietz. Grundtanken med detta företag är att tillverka ekologiska och hållbara kläder för barn och på så sätt hjälpa föräldrar runt om i landet att minska sin klimatpåverkan.

Ganska nyligen drabbades företaget av en brand som förstörde mycket av det som byggts upp under lång tid. Men man lyckades ta sig tillbaka från detta och kan återigen erbjuda kläder till alla kunder.

Geggamoja har i första hand en mycket stor och populär onlinebutik som tagit ordentlig fart de senaste åren.

Är Geggamojas kläder bra?

Det här är som sagt ett företag som har fokus på hållbarhet och att tillverka kläder som är skonsamma mot miljön och klimatet. Detta märks på flera sätt.

Till att börja med är alla kläder tillverkade av 80% hållbart material. Bara det är en sak som gör att det ekologiska fotavtrycket minskar något enormt. Genom att använda sig av material som till exempel bambu i ganska stor utsträckning så gör man helt enkelt miljön en tjänst.

Ytterligare en del i att minska påverkan på miljön och klimatet är att man hela tiden har fokus på att tillverka kläder som håller länge. Att vi hela tiden köper nytt är en av de saker som gör att vår klädkonsumtion skjuter i höjden.

Geggamoja tillverkar alltså kläder som ska kunna gå i arv mellan flera barn. Som kund gör inte detta bara att du kan känna att du gör en insats för klimatet. Du kommer dessutom att göra en ekonomisk vinst när du inte behöver köpa nya kläder lika ofta.

En annan sak som gör att du som kund inte behöver köpa nytt lika ofta är de babykläder som Geggamoja erbjuder. Med gott om alternativ som är tänkta att anpassas efter barnets storlek, till exempel sparkdräkter där ärmar och ben smidigt kan vikas upp eller vecklas ut kommer ditt barn kunna använda kläderna under en längre tid.

Det här gör stor skillnad under barnets första år, när det växer som mest och hela tiden behöver nya kläder.

För att sammanfatta det hela är Geggamoja ett företag som i allra högsta grad tillverkar kläder där man tänkt till kring hållbarhet och livslängd. Med fokus på kvalitet, smarta lösningar och skonsamma material måste vi säga att kläderna på denna hemsida är mycket bra.

De kommer göra det lättare för dig som förälder att göra bra miljöval kopplat till kläder, samtidigt som de kan hjälpa dig att spara in ganska mycket pengar på att inte behöva köpa nytt lika ofta.

Bästa plaggen från Geggamoja

Vi har inte provat hela Geggamojas sortiment och de uppdaterar ofta med nya produkter. Men vi har hunnit prova en del och har hittat vissa favoriter i deras utbud.

Geggamoja vindfleece

Geggamoja vindfleece jacka för barn

En vindfleece är ett av de bästa plaggen att skaffa till hösten, men är även utmärkt som undertröja på vinter, eller som ytterplagg på våren. Geggamoja har en riktigt bra vindfleecejacka som vi rekommenderar, samt en fin pilefleece.

Geggamoja UV-kläder

Geggamoja UV-kläder

När solen skiner som mest kan det vara bra att skydda små barn från solen med hjälp av UV-kläder. Geggamoja har ett riktigt fint utbud av både UV-badkläder och solhattar för barn!

Regnkläder

Geggamoja Regnset regnkläder för barn

Regnkläder är extremt användbart under större delen av året. Geggamoja har ett bra utbud av både prisvärda och snygga regnset både med och utan foder. Starkt rekommenderat att kika på om du letar efter galonplagg till barnen.

Skalkläder

Geggamoja skaljacka för barn

Andra ytterplagg som är väldigt användbara är skaljackor och byxor. Även där är Geggamoja ett framstående märke som vi gillar skarpt. Snygga, hållbara och funktionella till ett rimligt pris!

Fleece- och pileoveraller

Geggamoja Pileoverall

Slutligen måste vi rekommendera Geggamojas bedårande söta fleeceoveraller för baby. De är mjuka och gosiga och perfekta att klä de små barnen i när det är lite kyligt i luften.

Geggamoja E-handel

Geggamoja är som sagt ett företag som till stor del säljer sina kläder genom sin E-handel. Vi har därför valt att ta en lite närmare titt på denna för att se hur bra den fungerar. Är köpupplevelsen smidig och enkel och finns det bra lösningar på saker som frakt?

Utbud

Om vi tar en titt på utbudet i Geggamojas E-handel så säljer man såklart i första hand kläder av det egna märket. Även om företaget i grunden är ett klädföretag så märker vi snart att det även finns andra saker på hemsidan, som olika tillbehör för bebisar eller olika typer av leksaker.

Fokus ligger dock på kläder. När det kommer till kläder för barn och bebisar har man ett brett utbud. Här har du inga problem att hitta det mesta du letar och vill du skulle möjligheten finnas att köpa i princip alla kläder till ditt barn på denna hemsida. Det märks helt enkelt att företaget har varit igång ett bra tag och har gott om olika produkter att erbjuda.

Det finns även en kategori för kläder för vuxna på hemsidan. Här är det tyvärr lite mer skralt och det märks tydligt att denna del av företaget ännu inte är riktigt lika utvecklad. Du kan självklart ta en titt på denna sida och se om du kan hitta något till dig själv, men på grund av det glesa utbudet är det nog svårt för de flesta att hitta något mer än enstaka plagg som passar.

Vi hoppas att denna del av märket är under uppbyggnad och att vi i framtiden kan förvänta oss bredare och större kollektioner även för vuxna.

Utbudet är helt enkelt gott. Men ha med dig att detta är ett klädesmärke för barn i första hand och om du som vuxen är på jakt efter kläder finns det andra platser som erbjuder mer.

Leverans och frakt

Precis som på de flesta andra områden tänker man på miljön när det kommer till frakt på detta företag. Det billigaste alternativet är helt enkelt att beställa med en så kallad miljöfrakt, som kommer att ta lite längre tid än vanlig frakt. Faktum är att om du väljer detta alternativ kan det ta upp till 8 dagar innan du får hem ditt paket, eller kan hämta det hos ett ombud.

Utöver detta finns två andra alternativ för frakt där det ena är med DHL till närmaste ombud eller Service Point där du kan hämta ut paketet. Det andra är leverans med Postnord direkt till brevlådan. Detta alternativ är dock dyrt och något vi inte skulle rekommendera.

Det finns butiker online som har smidigare och även lite billigare alternativ när det kommer till frakt. Men ett stort plus är möjligheten att kunna beställa med en mer miljövänlig leverans och detta väger upp de små nackdelarna. Värt att nämna är att beställningar över 300 kronor kommer med gratis leverans.

Betalmetoder

Hos Geggamoja finns goda möjligheter till en smidig betalning med hjälp av Klarna. Med denna tjänst kan du antingen betala direkt eller med en faktura senare.

Det finns också för det mesta möjlighet att delbetala ditt köp om du inte vill lägga ut alla pengar på en gång. Utöver detta finns alternativet att betala med kort, vilket om du handlar via mobilen och har ditt kort inlagt i denna kanske är det smidigaste alternativet.

En betalningsmetod vi kan sakna, som börjat dyka upp i fler och fler butiker online är Swish.

Möjligheten att kunna Swisha sitt köp är riktigt smidig, speciellt för den som inte har Klarna och vill slippa knappa in kortuppgifter. Men detta är såklart en ganska liten nackdel i sammanhanget och överlag är vi nöjda med hur hemsidan och betalningen på den fungerar.

Vårt omdöme om Geggamoja

För att sammanfatta det hela lite ska vi nu försöka ge någon forma av slutgiltigt betyg till detta klädmärke.

Vi tycker att märket är mycket viktigt i dagens samhälle och att initiativ som dessa inom klädindustrin är nycklar för att vi ska kunna möta de utmaningar framtiden har när det kommer till klimatet.

Kläderna är bra och håller hög kvalitet och vi tycker det känns riktigt bra att kunna handla kläder på ett mer hållbart sätt.

Utbudet är gott för barn och man erbjuder även ett lite mindre utbud för vuxna. Butiken fungerar bra, allt från betalning till leverans och möjligheten till en mer klimatsmart leverans är ett stort plus.

Utöver detta är hemsidan snyggt gjord och enkel att navigera på. Vi kan med andra ord varmt rekommendera detta märke och hoppas att fler hittar fram till deras kläder och till butiken online!


Geggamoja Logo

Här hittar du andra artiklar om barnkläder!