Recension av Boob 2024: Varumärket och ehandeln Boob Design

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är inte alltid lätt att hitta funktionella och bekväma kläder att bära under graviditeten. Svenskdesignade Boob, är ett varumärke som erbjuder lösningar inom detta område och de har många vackra och funktionella plagg, anpassade från graviditeten och framåt.

I den här artikeln har vi kikat närmare på Boob som varumärke, samt deras egna nätbutik. Läs vårt omdöme och se om Boob är rätt för dig!

Boob Recension av varumärke och nätbutik - Bild på gravid kvinna med laptop

Är Boob en bra butik? (Vårt omdöme)

Boob Logo

Vi tycker att Boob överlag är en mycket bra butik för den som ammar eller är gravid. Utbudet är rejält och de har en hel del olika plagg att erbjuda.

Deras kläder håller oerhört hög kvalitet och vi har rekommenderat flera av deras plagg i våra artiklar genom åren.

Fördelar med Boob

Stort fokus på hållbarhet och Boob jobbar på flera olika plan för att ta fram kläder som är hållbara, både för miljö och socialt. Även saker som klimatkompenserad frakt, gör att det märks att Boob tänker till extra och jobbar aktivt med dessa frågor.

Det finns många bra klädesplagg, där Boob Design kombinerar smarta lösningar med en snygg design.

Webbshoppen är smidig och det är mycket enkelt att betala, med populära metoder som Swish och Klarna, samt bra alternativ för fraktlösningar.

Nackdelar med Boob

Precis som alla butiker, har Boob dock inte bara fördelar. Här kommer några av de saker som vi ser att man skulle kunna utveckla för att göra sin butik ännu bättre.

Många produktkategorier i nätbutiken, där vissa produkter hör till flera olika kategorier. Detta gör att hemsidan blir en smula krångligare att navigera på.

Överlag tycker vi dock att Boob är en mycket bra butik som verkligen har något unikt att tillföra.

Om du är gravid, ammar eller letar efter en present åt någon som är gravid är detta en starkt rekommenderad butik att titta närmare på. Även för dig som letar efter ett företag som tänker till kring miljö och hållbarhet, är Boob en butik vi kan rekommendera.


Vilka är Boob?

Boob grundades år 1999 av Mia Seipel. Hon såg sin syster amma sitt barn och bevittnade hur amningen, och de kläder hon hade på sig, gjorde att vinden kom åt och blåste kallt på magen.

Efter en del fundering kom de på idén till de amningsplagg, som än idag är en av de viktigaste och mest centrala produkterna hos Boob.

Fokus och visionen bakom det hela har alltid varit att tillverka kläder som är speciellt utvecklade för mammor, för att de förtjänar den rätta utrustningen. Boob poängterar att de vill ta fram plagg med omtanke och eftertanke.

Vem äger varumärket Boob?

Bare Collective Logo

Boob ägs av Bare Collective. Detta är en koncern som samlat ett flertal olika varumärken med produkter för barn och föräldrar, såsom leksaker, gosedjur och mammakläderna från Boob.

Förutom Boob ingår också varumärkena:

 • Esska
 • Imse
 • Vimse
 • Jabadabado

Vad kan man köpa hos Boob?

När det kommer till utbud, har Boob ett brett sortiment med en mängd olika funktionella klädesplagg för alla delar av mammalivet.

Fokus ligger på mamman, från graviditet till de första åren som förälder, och allt som tillhör livet med bebis. Därför har Boob kläder anpassade för alla förändringar som sker i kroppen, samt plagg som är funktionella för amning.

Amningsbh

Skärmbild från Boob Design och deras utbud av amningsbh

För den som ammar är det viktigt att ha en BH som kan följa kroppens föränderliga former, men som också är smidig och bekväm. Bland annat erbjuder Boob bh-modeller som har ett smidigt spänne fram så att BH:n är enkel att knäppa upp och du kan amma utan att behöva krångla så mycket.

Totalt sett har varumärket ett tjugotal olika produkter inom detta område. Precis som många av kläderna från Boob, används här hållbara material som till exempel återvunnen polyester, för att se till att du kan göra ett mer hållbart val när du väljer BH till amningen.

Det ska också nämnas att ammningsbehåar hör till de produkter som slagit allra bäst för Boob och är bland deras mest populära produkter.


Amnings – och gravidlinnen

Skärmbild från Boob Design amningslinnen utbudet i butik

För dig som vill ha något smidigt till vardags, eller ett plagg att ha under andra kläder när du ammar eller är gravid, kan ett amningslinne eller gravidlinne vara mycket bra att ha hemma. Hos Boob finns flera olika plagg på detta område.

Här måste vi dock säga att utbudet är lite smalare. Det finns ca 6-7 produkter på hemsidan för dig som är på jakt efter ett linne av denna typ.

De flesta är kombinerade gravid- och amningslinnen vilket passar bra ihop med Boobs vision om att göra kläder som kan användas länge. De kombinerade linnena går ju bra att ha både under graviditeten och efter att barnet fötts.

En annan sak som får nämnas som ett plus är att de flesta av dessa linnen finns i många olika storlekar. Med ett stort spann är chansen större att alla kan hitta något som passar just dem.


Amningsklänningar

Bild från butiken med utbud av amningsklänningar hos Boob Design

Livet fortsätter även när man fått barn. Du kommer givetvis vilja ha kläder som fungerar för alla situationer och platser, även när du har minstingen med sig. En snygg amningsklänning kan då vara vägen att gå, och vi har tagit en närmare titt på utbudet hos Boob.

Boob har ca 20 olika plagg att välja mellan på detta område. De flesta är inte vardagskläder utan anpassade för att ha på jobbet, på fest, eller vid middagar när barnet är med. Det finns dock även modeller som kan vara sköna och bekväma att ha på sig i hemmet, kanske när vädret är varmt och du vill åt något lite mer luftigt.

Klänningarna kommer med smidiga lösningar som gör att det blir enklare att amma. Ofta har de ett snitt i midjan som gör att en del av klänningen kan fällas upp och att du enkelt kan amma ditt barn.

I kombination med en amningsbh, blir det då möjligt att ha på sig en snygg och uppklädd utstyrsel, som ändå inte hindrar att du kan amma ditt barn på nolltid.

Något vi till viss del kan sakna i denna del av sortimentet, är lite gladare färger. De flesta klänningarna går i ganska dova toner. Visserligen bjuder Boob på många outfits perfekta för exempelvis jobbet, men den som är på jakt efter en solig sommarklänning kanske går bet.

Å andra sidan uppdateras kollektionen regelbundet och vi kommer givetvis att hålla utkik efter nya spännande plagg i butiken!


Gravid – och amningströjor

Skärmbild från Boob Design och deras tröjor för gravida och ammande

Om du vill ha något bekvämt att ha till vardags när du är hemma med barnet eller som gravid kan en hoodie, eller annan tröja, anpassad för detta syfte vara det perfekta valet. Boob har flera fina plagg när det gäller lite varmare tröjor.

Utbudet är inte enormt även om det finns en del olika modeller att välja bland. Vi är mycket förtjusta i deras amningströjor i fleece, som är en fantastiskt fin present till en mamma som kommer att amma under vinterhalvåret.

Här tycker vi också att Boob Design har lyckats oerhört bra med färgerna. De allra flesta tröjor kommer i ganska diskreta, men snygga färger som stämmer väl överens med dagens mode. Dessa tröjor ger alltså chansen att få känna dig bekväm, utan att behöva klä sig i sådant du inte tycker är snyggt.

De flesta tröjor har en smidig funktion för amning. Ofta är de tvådelade så att den ena delen av tröjan kan lyftas för att smidigt kunna amma.

I sitt sortiment har Boob har också en del tröjor som inte ens märks att de är amningströjor utifrån sett. Till exempel en modell med en klassisk känguruficka som gömmer den öppning som finns för att kunna amma smidigt. Med andra ord har de tänkt till ordentligt, för att utforma flera smarta system för amning i tröjor. 


Är Boob ett hållbart märke?

Boob är kläderna hållbart tillverkade? Bild på kläder och symbol för hållbarhet

Som förälder vill du givetvis göra smarta val, när det kommer till kläder och hållbarhet. Vi tänker på den värld vi ska lämna efter oss till våra barn, och vill göra det vi kan, för att den ska vara så bra som möjligt.

Boob har tänkt till en hel del på dessa områden och försöker implementera hållbarhet som en viktig del i sitt varumärke.

Till att börja med lägger de stort fokus på att ta fram kläder som håller länge och kan användas många gånger. De har helt enkelt ett stort kvalitetsfokus, som du känner av när du provar deras kläder.

Detta gör att du inte behöver köpa nya kläder lika ofta och att det därmed inte behöver produceras lika mycket. Kläderna kan därför också skickas vidare när du själv inte behöver dem så att fler kan få glädje av plaggen.

Boob ser också till att använda sig av olika hållbara material när de tillverkar sina kläder. Till exempel är ekologisk bomull något som ofta förekommer i plaggen. Ekologisk bomull odlas helt utan kemiska bekämpningsmedel och helt utan kemikalisk gödning.

När du tittar igenom sortimentet, ser du återkommande att Boob arbetar med GOTS-certifiering, för många av de ekologiska material som ingår i deras produktion.

Ett annat exempel på material de använder, är Tencel™ Lyocell. Där använder de sig av cellulosa från eukalyptus för att tillverka tyg och kläder. Fördelen med detta sätt att ta fram kläder är att odlingen kräver lite vatten, ca en tjugondel så mycket som odling av bomull kräver.

Andra material värda att lyfta fram är:

 • Lenzing™ Ecovero™ – Skogsmaterial av träfiber
 • Tencel™ Modal – Cellulosafiber från bokträ
 • GOTS-certifierad merinoull
 • Återvunnen nylon och polyamid
 • Återvunnen polyester
 • Återvunnen elastan

Hållbarhet handlar som många vet inte bara om miljön. Boob lägger också stor vikt vid att kläderna tas fram på ett sätt som är hållbart socialt.

De väljer fabriker noggrant och samarbetar med aktörer som delar Boobs människosyn. På hemsidan kan du se i vilka specifika fabriker som kläderna produceras. Du kan läsa mer om alla fabriker som Boob samarbetar med.

Kort sagt är Boob ett företag med en väldigt medveten profil, när det kommer till hållbarhet på många olika plan.

Vår bild är att de lägger större vikt vid, och jobbar mer aktivt med dessa frågor, än många andra klädföretag. Vi tycker definitivt att detta är en aktör att vända sig till om du vill göra ett hållbart val.

Vilka betalningsmetoder finns i Boob Designs nätbutik?

Något som är viktigt för att det ska vara smidigt och enkelt att handla hos en butik är att det finns bra och uppdaterade betalningsmetoder. Du vill inte behöva prova flera gånger eller lägga ned en massa extra tid för att saker inte fungerar.

En sak som direkt sticker ut som positiv i Boobs webbshop är möjligheten att betala via Swish. Även om detta börjar sprida sig till allt fler butiker online, har det inte nått till alla. Detta är kanske det smidigaste och enklaste sättet att betala och en betalningsmetod som de flesta kan använda sig av.

Det finns såklart också möjlighet att betala med kort för den som vill. Klarna finns med som ett alternativ, vilket många föredrar på grund av deras smidiga betallösningar. Där kan du välja mellan bankbetalning, eller ta din betalning på faktura och till och med dela upp den om du skulle behöva.

Kort sagt ser vi inga brister på detta område, Boob har allt vi letar efter hos en modern ehandlare, när det kommer till betalningsmetoder i sin nätbutik.

Är det snabb frakt från Boob?

Den generella leveranstiden från Boob är 1-3 dagar. Enligt de flesta är detta en snabb och smidig leverans och något som gör att du inte behöver vänta alltför länge på dina varor. Boob slänger dock in en liten brasklapp om att det i vissa fall kan dröja längre än så.

Boob Design samarbetar med flera olika fraktbolag, för att du ska få hem dina varor till dörren. Bland annat levererar Postnord och DHL varor till Boob. Du kan välja att få din vara hemlevererad till dörren, eller att hämta ut den hos ett ombud.

Något som ska nämnas, är att alla beställningar över 699 kronor kommer med fri frakt. Detta är ett stort plus för dig som vill handla lite mer på samma gång. Notera att det gällde i skrivande stund december 2022 och kan komma att justeras över tid. Kolla i butiken vad som gäller för fri frakt när du handlar.

Ytterligare något att poängtera är att Boob klimatkompenserar alla utsläpp som sker på grund av frakt, vilket ytterligare visar att varumärket gör mer än många andra, när det kommer till hållbarhet.

Var kan man köpa Boob:s kläder?

Hela utbudet finns endast i Boob Designs egen onlinebutik. Det finns dock många återförsäljare som säljer diverese plagg ur Boobs kollektion. I dessa butiker hittar du kläder från Boob:

Sammanfattning

Här kommer till sist en liten sammanfattning av vårt samlade intryck av Boob som märke.

 • Bra produkter med smarta lösningar som gör det enklare att amma och vara gravid.
 • Mycket kläder som är stilfulla och snygga och går att använda såväl i vardagen som på fest eller på jobbet.
 • Ett engagemang för miljö och hållbarhet som skiner igenom när det kommer till allt från val av material till frakt.
 • En hemsida som skulle kunna utvecklas lite till och en del produkter som liknar varandra lite väl mycket.

Överlag ser vi Boob som ett bra märke med en fin butik som är väl värt att spana in. Vi hoppas att denna artikel varit till nytta och att du lärt dig lite mer om Boob som märke samt huruvida det kan vara något för dig!

Boob Logo