Bästa pysselböckerna om rymden 2023: Pyssla med universum

Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Rymden är en oändlig resurs till fascination hos både stora och små. Förutom att titta upp och förundras, eller lära sig om rymden, kan man ju pyssla och knåpa! Här är tips på massor av roliga pysselböcker på just rymdtemat!

Barn hoppar på säng, rymdsymboler på väggen bakom

Lista på pysselböcker om rymden

Här hittar du en mängd olika pysselböcker av olika slag, på rymdtemat. Böckerna innefattar målarböcker, knep & knåp, klistermärken och lite annat. Mycket att se, göra och uppleva kring världsrymden helt enkelt!

Förutom pysselböckerna kan vi även tipsa om att kolla in CChobby och deras utbud av rymdpyssel. Mycket inspiration och färdiga pysselpaket!

Se även våra generella barnbokstips om rymden!

Rymden : Magisk målarbok

En magisk målarbok om rymden för barn.

Kolla priset hos:

Välkommen till en spännande rymdresa med Rymden: Magisk målarbok! Denna häftade bok tar barnen med på en färgsprakande resa genom rymden med hjälp av vatten och en pensel. Genom att svepa penseln över de svartvita illustrationerna av planeter, kometer, astronauter och rymdfarkoster kan barnen se hur färgerna väcks till liv som genom ett trollslag!

Rymden: Magisk målarbok erbjuder femton olika rymdinspirerade illustrationer som barnen kan utforska och färglägga. Med varje penseldrag förvandlas de svarta konturerna till livfulla och färgglada bilder som ger barnen möjlighet att skapa sina egna unika konstverk. Genom att kombinera fantasifulla illustrationer och den magiska effekten av att måla med vatten, får barnen en spännande upplevelse när de utforskar och utvecklar sin kreativitet.

Rymden: Magisk målarbok ger barnen möjlighet att upptäcka rymden och dess fascinerande element på ett lekfullt sätt. Dessutom är boken enkelt att använda och kräver endast vatten och en pensel för att skapa färgsprakande bilder.

Ge ditt barn möjligheten att utforska rymden och samtidigt utveckla sin kreativitet med Rymden: Magisk målarbok från Fantasi Förlag. En rolig och interaktiv pysselbok som kommer att underhålla och inspirera de små äventyrarna i ditt liv.


Rymden : målarbok

En målarbok om rymden för barn med spännande bilder att färglägga.

Kolla priset hos:

Ta med ditt barn på en spännande resa genom universum med ”Rymden: Målarbok” av illustratören och författaren Hanna Karlzon. Denna häftade målarbok tar läsaren med på ett äventyr bland stjärnor, outforskade planeter och knasiga utomjordingar.

Med Rymden: Målarbok får barnet möjlighet att utforska rymden och använda sin kreativitet samtidigt. Genom att färglägga de fantasifulla illustrationerna kan barnet skapa sin egen värld i rymden och låta sin fantasi flöda.

Illustratören Hanna Karlzons teckningar charmar både barn och vuxna, och i denna målarbok tar hon med läsarna på en resa långt bortom jorden och inspirerar barnen att använda sin fantasi och kreativitet. Med Rymden: Målarbok erbjuds man ett underhållande och pedagogiskt verktyg för barn att lära sig om rymden samtidigt som de utvecklar sina konstnärliga färdigheter.

Fördelarna med Rymden: Målarbok är många. Den ger barnet en möjlighet att lära sig om rymden på ett roligt och interaktivt sätt samtidigt som de utvecklar sin finmotorik och kreativitet. Den inspirerande och fantasifulla designen skapar en stimulerande läsupplevelse som kommer att hålla barnet engagerat och underhållet.

Ge ditt barn möjligheten att utforska rymden och samtidigt utveckla sin kreativitet med Rymden: Målarbok. En spännande pysselbok som kommer att underhålla och inspirera ditt barn på dess resa genom universum.


Rymden : en skapande aktivitetsbok

En skapande aktivitetsbok om rymden för barn med olika roliga pyssel.

Kolla priset hos:

Upptäck rymden på ett kreativt sätt med Rymden: En skapande aktivitetsbok! Denna spiralbundna bok är fylld med spännande aktiviteter och möjligheter att använda sin fantasi.

Genom att använda den medföljande träpinnen kan barnet skrapa och skapa sina egna coola rymdbilder på de specialdesignade sidorna i boken. Det är som att ge liv åt rymden genom konst och skapande! Med tydliga steg-för-steg-instruktioner blir det enkelt för barnet att komma igång och utforska rymdens magi.

Rymden: En skapande aktivitetsbok erbjuder även en interaktiv upplevelse genom ett rymdäventyr där barnet får skriva slutet på berättelsen själv. Dessutom finns det flera sidor där barnet kan öva och utveckla sina nya färdigheter. Det är en rolig och lärorik aktivitetsbok som stimulerar barnets kreativitet och fantasi.

Rymden: En skapande aktivitetsbok är ett utmärkt exempel på deras innovativa och pedagogiska tillvägagångssätt för att inspirera barn att utforska och skapa. Genom att använda sina kreativa förmågor kan barnet uttrycka sig själva och samtidigt lära sig om rymden. Aktiviteterna i boken främjar också finmotorik och koncentration. Dessutom ger den barnet en känsla av stolthet och belöning när de skapar sina egna unika rymdbilder.

Ge ditt barn möjligheten att utforska rymden på ett kreativt och roligt sätt med Rymden: En skapande aktivitetsbok. Det är en aktivitetsbok som stimulerar barnets fantasi, kreativitet och lärande samtidigt som de har kul och skapar vackra rymdkonstverk.


Lär Om Rymden Med Skogsmulle

Kolla priset hos:

Vill du ge ditt barn en spännande inblick i rymden? Med Lär Om Rymden Med Skogsmulle från Egmont Kärnan får barnet möjlighet att lära sig om rymden genom roliga aktiviteter och pyssel tillsammans med Skogsmulle och hans kompis Nova.

Denna pysselbok erbjuder 24 sidor med underhållande och lärorika uppgifter. Genom att använda klistermärken kan barnet skapa sina egna rymdscener och utforska olika aspekter av rymden. Boken är fylld med intressant information som Nova delar med sig av, såsom vad en galax är, hur många gånger månen snurrar runt jorden på ett år och varför det finns skruvar i rymden.

Egmont Kärnan är förlaget bakom denna pedagogiska och underhållande pysselbok. De har länge varit kända för sina högkvalitativa barnböcker och aktivitetsmaterial. Lär Om Rymden Med Skogsmulle är ett utmärkt exempel på deras engagemang för att främja lärande och kreativitet hos barn.

Genom de roliga och interaktiva aktiviteterna i boken får barnet möjlighet att upptäcka och utforska rymden på ett lekfullt sätt. Det främjar deras intresse för vetenskap och ger dem en grundläggande förståelse för rymdens mysterier. Dessutom stimulerar pysselaktiviteterna barnets finmotorik och kreativitet samtidigt som de har kul.

Ge ditt barn möjligheten att resa ut i rymden med Skogsmulle och Nova genom Lär Om Rymden Med Skogsmulle från Egmont Kärnan. Det är en pysselbok som kombinerar lek och lärande på ett spännande sätt och ger ditt barn en fantastisk inblick i den stora världen utanför vår egen planet.


Aktivitetsbok med lysande klistermärken – Rymden

En aktivitetsbok om rymden för barn med lysande klistermärken.

Kolla priset hos:

Letar du efter en aktivitetsbok som tar ditt barn på ett spännande äventyr ut i rymden? Då är Aktivitetsbok med lysande klistermärken – Rymden det perfekta valet! Denna underhållande och lärorika klistermärkesbok är fylld med grymma rymdfakta och en mängd roliga rymdpyssel som kommer att få ditt barn att förlora sig i universum.

I denna bok hittar du inte bara intressanta fakta om rymden, stjärnorna och planeter, utan också hela 150 färgglada klistermärken och 30 självlysande klistermärken. Ditt barn kommer att älska att dekorera sidorna med dessa lysande stjärnor och rymdfarkoster. Det är en fantastisk möjlighet för dem att använda sin kreativitet samtidigt som de lär sig om rymden.

En av fördelarna med denna klistermärkesbok är att den kombinerar kunskap och lek på ett engagerande sätt. Barnet kommer att utforska rymden genom att lösa pussel, färglägga och skapa sina egna rymdscener med hjälp av de medföljande klistermärkena. Det är ett utmärkt sätt för dem att utveckla sina finmotoriska färdigheter samtidigt som de har roligt.

Ge ditt barn möjligheten att utforska rymden på ett kreativt och spännande sätt med Aktivitetsbok med lysande klistermärken – Rymden. Det är en perfekt present för unga rymdentusiaster och erbjuder en härlig kombination av lärande och skoj som kommer att inspirera deras fantasi och upptäckarlust.


Vika pappersplan och rymdskepp : 12 roliga projekt för luften och rymden

En bild av bokomslaget för "Vika pappersplan och rymdskepp : 12 roliga projekt för luften och rymden" visande färgglada illustrationer av olika former av pappersflygplan och rymdfarkoster.

Kolla priset hos:

Denna underbara bok skapad av Catherine Ard tar barnen på ett spännande äventyr där de kan skapa egna pappersflygplan och rymdskepp.

Vika pappersplan och rymdskepp erbjuder tolv olika projekt, alla med olika svårighetsgrad. Barnen får chansen att lära sig hur man viker spännande flygplan som Twistern, Skugghöken och Flygande hajen, samt rymdföremål som tefat, utomjording och galax. Med detaljerade instruktioner i både text och bild, erbjuder denna bok en tydlig och lättförståelig guide till hur man skapar dessa fantastiska pappersfigurer.

Catherine Ard, bokens författare, är känd för sin förmåga att inspirera kreativitet och äventyrslust hos barn. Med hennes vägledning kommer dina barn att ha kul samtidigt som de utvecklar sina motoriska färdigheter och sin förståelse för rymden och luftfärden.

Boken är inte bara spännande utan även pedagogisk. Genom att följa de detaljerade instruktionerna lär barnen sig att noggrant följa steg-för-steg-anvisningar och förbättra deras finmotorik. De kommer också att upptäcka mer om rymden och luftfärden, vilket inspirerar till vidare lärande.

Ge ditt barn en rolig och lärorik upplevelse med Vika pappersplan och rymdskepp : 12 roliga projekt för luften och rymden från Catherine Ard. En perfekt pysselbok för små ingenjörer och rymdutforskare i ditt liv.

Vattenmagi i Yttre Rymden

En magisk målarbok om yttre rymden för barn.

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter en magisk och spännande aktivitet för ditt barn? Då är Vattenmagi i yttre rymden det perfekta valet! Denna spiralbok är fylld med 6 återanvändbara bilder som ditt barn kan färglägga med den medföljande vattenpennan. Genom att fylla pennan med vatten och färglägga bilderna, kommer fantastiska rymdmotiv att avslöjas på sidorna. Men det blir ännu mer spännande!

I varje bild gömmer sig hemligheter och föremål som ditt barn kan leta efter. Kan de hitta dem alla? När vattnet har torkat försvinner bilderna och ditt barn kan färglägga dem om och om igen. Perfekt för resan eller när som helst som det behövs underhållning.

Vattenmagi i rymden är en förtrollande och spännande målarbok med glada bilder med rymdtema. Med hjälp av den medföljande vattenpennan kommer färgerna fram och försvinner när papperet torkar. Det magiska arket passar för barn från tre år och uppåt och ger dem en unik och interaktiv upplevelse.

För att använda boken fyller du bara pennan med vatten och börjar färglägga bilderna. När vattnet kommer i kontakt med sidorna, framträder färgerna och mönstren. Men när bilden torkar, förvandlas den tillbaka till sin ursprungliga vita färg – magiskt! Denna teknik gör att ditt barn kan utforska och experimentera med färger utan att behöva oroa sig för kladd eller torktider.

Ge ditt barn möjligheten att utforska rymden på ett magiskt sätt med ”Vattenmagi i rymden”. Det är en fantastisk aktivitetsbok som kombinerar färgläggning, upptäckande och lek på ett unikt sätt.


Målarbok Disney, Yttre rymden

En målarbok om yttre rymden för barn med Disney-figurer.

Kolla priset hos:

Är ditt barn redo att ge sig ut på ett spännande rymdäventyr med sina favoritkaraktärer från Disney och Pixar? Då är Målarbok Disney, Yttre rymden det perfekta valet! Denna målarbok tar med dig på en färgsprakande resa genom klassiska scener från Disney-filmerna i den yttre rymden. Med 24 sidor att fylla med färg och fantasirika klistermärken blir målandet både roligt och kreativt.

En av fördelarna med denna målarbok är dess anpassning för barn från 4 år och uppåt. Den är utformad med hänsyn till barnets utveckling och intressen, vilket gör den till en engagerande aktivitet som passar deras åldersgrupp. Dessutom innehåller den en samling klistermärken som kan användas för att dekorera sidorna och skapa egna fantasifulla scener.

Det är viktigt att notera att ”Målarbok Disney, Yttre rymden” inte är lämplig för barn under 3 år på grund av kvävningsrisken med smådelar. Det är därför viktigt att övervaka och ge rätt åldersanpassade material till ditt barn.

Ge ditt barn möjligheten att utforska rymden genom kreativt målande och klistermärkesdekoration med ”Målarbok Disney, Yttre rymden”. Det är en perfekt aktivitet som stimulerar fantasi, färgsinne och finmotoriska färdigheter samtidigt som det ger glädje och underhållning.


Folk och väsen i skog och rymd

En bok om folk och väsen i skog och rymd för barn.

Kolla priset hos:

Är ditt barn en fantasifull och kreativ själ som älskar att färglägga och utforska nya världar? Då är Folk och väsen i skog och rymd den perfekta målarboken för dem! Denna häftade målarbok är fylld med en rad fantasifulla karaktärer som väntar på att få liv genom färg. Med cirka 30 uppslag erbjuds ditt barn en härlig mix av en kort beskrivande text på ena sidan och svartvita bilder på den andra.

Folk och väsen i skog och rymd är skapad av Jesper Nordqvist, en erfaren mangatecknare. Efter att ha utbildat sig vid serieskolan i Malmö och spenderat flera år i Japan har han en imponerande erfarenhet inom manga- och serieteckning. Med sin kreativa och fantasifulla stil tar han läsarna med på en spännande resa genom skogen och rymden.

Med Folk och väsen i skog och rymd får ditt barn möjlighet att utveckla sina färdigheter inom färgläggning samtidigt som de upptäcker en fantastisk värld av sagolika karaktärer. Med sina 64 sidor har ditt barn gott om utrymme att ge fritt spelrum åt sin kreativitet och låta sina färger och penseldrag väcka karaktärerna till liv. Denna målarbok är perfekt för barn i åldern 12-15 år som älskar att utforska nya världar och uttrycka sin egen konstnärlighet.

Ge ditt barn en inspirerande och fantasifull upplevelse med Folk och väsen i skog och rymd. Målarboken kommer inte bara att underhålla dem under långa stunder, utan också stimulera deras kreativa tänkande och ge dem möjlighet att skapa unika konstverk som kan beundras och bevaras för alltid.


Hitta fler artiklar med tips till barn som är intresserade av rymden!