Bästa poppande godis 2024: Sötsaker och vetenskap på samma gång

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Välkommen till en knastrande resa i godislandet! Poppande godis, med sin perfekta mix av sötma och överraskning, är en nostalgi-tripp för föräldrarna, ett roligt äventyr för barnen och en oumbärlig del av alla barnkalas.

Från det välkända varumärket Pop Rocks till en myriad av andra spännande sorter, finns det en hel värld av godis som bokstavligen exploderar i munnen att upptäcka. Gör dig redo för en sockersöt upplevelse – en smaksensation som inte går att glömma!

Olika sorters poppande godis, barnkalas i bakgrunden

Vilket poppande godis är bäst i test?

Vi gillar skarpt varumärket Pop Boom från Tiltay. Trevliga smaker och ett stort plus att de är fria från så kallade azofärgämnen, till skillnad från vissa andra märken, till exempel Pop Rocks.

Pop Boom godis, tre smaker

Pop Boom finns hos:


Ett annat trevligt alternativ är de kraftigt poppande Fizz Wiz. Säljs även i storpack och passar bra på barnkalaset!

Fizz Wiz tre påsar och bild på godiset

Om du vill använda den poppande effekten för att sätta liv i bakverk och tårtor, kan vi tips om FunCakes Strössel Popping Candy. Ett enkelt sätt att skapa lite extra spänning när du bakar!

FunCakes Strössel Popping Candy

Fler sorter hittar du längre ned i artikeln!

Se även vår lista över de bästa godisaffärerna på nätet!

Många olika sorters poppande godis

Nedan hittar du hela listan på poppande godissorter. Själva poppande effekten är ganska likartad och skillnaderna ligger främst i smak, färg, utseende och typ av godis. Det finns till exempel bubbelgum och klubbor som ska doppas i popgodiset, som några varianter på denna godistyp.

En sak som vissa föräldrar väljer att undvika är godis med så kallade azofärgämnen. Denna typ av ämnen måste inom EU märkas med texten ”Kan ha en negativ effekt på barns beteende och koncentration”. Läs mer om azofärgämnen längst ned i artikeln.

Pop Rocks

Pop Rocks 3 olika smaker

Pop Rocks finns hos:

Pop Rocks, den nostalgiska, poppande godisfavoriten som många minns från sin barndom är tillbaka med fler smaker än någonsin!

Från den uppfriskande ”Blue Razz”, till det söta och drömmande ”Cotton Candy”, den exotiska ”Tropical Punch”, och de klassiska smakerna ”Cherry” och ”Strawberry”. Med ett knäpp, ett knäpp och en pop i munnen, kommer dessa små godis att teleportera dig tillbaka till din barndom.

Om du söker efter ännu mer äventyr, kolla in Magic Gum. Den börjar som en explosion av Tutti Frutti-smak och övergår sedan till ett smaskigt tuggummi, för dubbel njutning!

Eller varför inte prova Magic Strawberry Tongue Painter? Förutom det roliga poppandet, ger det dig en playfully blå tunga!

För dem som söker efter extra skoj, Pop Rocks Dips + Tattoo kommer med en klubba för doppande äventyr och en tillfällig tatuering för att visa din vildare sida. Godis har aldrig varit så roligt!


Pop Boom

Pop Boom godis, tre smaker

Pop Boom finns hos:

Pop Boom, en stjärnprodukt från TILTAY, världsledande inom tillverkning av poppande godis, spränger smakbarriärerna och erbjuder en oöverträffad upplevelse för godisälskare. Etablerad sedan 1930-talet, har TILTAY satt standarden för kvalitetskonfektyr och snacks, med poppande godis som huvudprodukt.

Förvandla din glass till ett fyrverkeri av smaker med Pop Boom. Toppa din skopa glass med lite Pop Boom och upplev hur den poppar och smattrar innan glassen smälter – en kul och spännande twist på din favoritdessert!

Pop Boom kommer i flera läckra smaker, såsom Cola, Jordgubb, Citron, Äpple, Ananas och Vattenmelon. Varje smak har sin unika personlighet, redo att skapa en fest i din mun.

Pop Boom Cola kommer att få din tunga att pirra av smatter som exploderar med smaken av uppfriskande cola. Perfekt för dem som älskar det klassiska godiset men önskar något med en extra ”pop”.

För bärälskaren är Pop Boom Jordgubb det perfekta valet. Med varje pop på tungan kommer en söt, fruktig jordgubbssmak att sprida sig, en sommarsmak som garanterat väcker glädje!

Och vem kan motstå Pop Boom Citron? Syrligt, sött och med ett ordentligt smatter – denna godissort är en absolut hit bland stora och små.

Äppelsmakaren bland er kommer att älska Pop Boom Äpple. Få saker kan jämföras med känslan av att uppleva ett helt äpple smälta i munnen, poppande med varje bit!

Våga testa något nytt med Pop Boom Ananas. Söt och tropisk, denna smak kommer att ge dig en överraskning med varje pop, som om du njuter av en solig dag på stranden.

Och sist men inte minst, upplev den ultimata sommarfrukten med Pop Boom Vattenmelon. Det är som att ta en tugga av en saftig vattenmelon men med en spännande, poppande överraskning!

Påsarna innehåller mellan 5 gram och 9,5 gram godis, beroende på sort. Välj mellan 1-pack eller 50-pack, beroende på hur mycket du vill dela med dina vänner – eller behålla för dig själv!

Oavsett vilken smak du väljer, lovar vi att varje påse med Pop Boom kommer att fyllas med glädje, överraskning och framförallt, smaskig smak. Låt oss poppa lite godis med Pop Boom!


Fizz Wiz

Fizz Wiz tre påsar och bild på godiset

Fizz Wiz finns hos:

Fizz Wiz, det sprakande godiset som transporterar oss tillbaka till barndomens oskyldiga glädje, är ett mästerverk av Zeta Espacial S.A., ett företag känt för att förvandla vardagliga sötsaker till oemotståndliga upplevelser​. Fizz Wiz, med sina lekfulla smaker, är resultatet av årtionden av innovation och passion för att ge glädje till godisälskare över hela världen.

Från det krispiga ”Apple” till det uppfriskande ”Cola”, det förbluffande ”Cherry” och det söta ”Strawberry”, Fizz Wiz tillhandahåller en smakresa som ingen annan. Varje liten bit av dessa godisar ger ett knäpp, ett sprak och en pop i munnen, vilket transporterar dig tillbaka till de dagar då livet var enkelt och godis var magiskt.

Om du söker efter ett extra lager av spänning, prova Bubble Gum Fizz Wiz. Denna variant startar med en explosion av fruktig smak och övergår sedan till ett läckert tuggummi, för dubbel njutning! Detta är verkligen godisens framtid, skapat av de banbrytande experterna på Zeta Espacial S.A.

Eller kanske du skulle vilja testa Fizz Wiz Super Loud Strawberry? Förutom den spännande poppande sensationen, kommer detta godis att ge dig en lekfullt rosa tunga! Det är lekfullhet och kreativitet i varje förpackning, en sann testament av Zeta Espacial S.A.:s engagemang att göra varje godisupplevelse unik och minnesvärd.

Och för dem som är ute efter extra skoj, Fizz Wiz Dips + Sticker kommer med en klubba för att dyka in i det sprakande äventyret och en rolig klistermärke att visa din vildaste sida. Godis har aldrig varit så spännande, tack vare det banbrytande arbetet av teamet bakom Fizz Wiz, som ständigt strävar efter att skapa den mest njutbara och minnesvärda godisupplevelsen.


Look-O-Look Sour Popping Candy

Look-O-Look Sour Popping Candy

Look-O-Look finns hos:

Look-O-Look International, en ledande aktör inom godistillverkning med över 50 års erfarenhet, presenterar stolt sin syrliga, poppande sensation – Look-O-Look Sour Popping Candy. De tar sin passion för godis, deras flexibla organisation och rika erfarenhet som del av Perfetti Van Melle gruppen för att skapa ovanliga, överraskande och högkvalitativa godiskoncept.

Med Look-O-Look Sour Popping Candy, kliver du in i en värld där barndomsminnen och smakfulla underverk går hand i hand. Förbered dig på att snubbla över en upplevelse efter den andra, med olika smaksensationer som bokstavligen kommer att få dig att tappa andan.

Look-O-Look Sour Popping Candy innehåller 5 påsar (24 gram totalt) med fruktigt, surt och poppande godis. Njut av den syrliga fruktsmaken och känslan av godis som hoppar runt i munnen. Det är ett perfekt poppande och surt godis till exempelvis barnkalas och liknande.

Som del av Look-O-Look familjen, är Sour Popping Candy hållet till de högsta livsmedelssäkerhetsstandarderna, vilket säkerställs genom IFS (International Food Standard), FSSC och ISO-certifieringar. Dessa certifikat granskas varje år, vilket innebär att kvaliteten på Look-O-Look Sour Popping Candy kan garanteras, var och när som helst.

Så om du söker efter något syrligt, överraskande och verkligen spännande, ge Look-O-Look Sour Popping Candy en chans. Både din mun och din inre barnsliga själ kommer att tacka dig för det! Låt smakfesten börja med popp-, hopp- och fräsfesten som Look-O-Look Sour Popping Candy bjuder på!


Johny Bee Poppande Godis och Klubba

Johny Bee Poppande Godis och Klubba

Johny Bee finns hos:

Johny Bee Poppande Godis och Klubba är en fest av smaker och upplevelser som garanterat kommer att skapa glädje hos godisälskare i alla åldrar. Denna lekfulla produkt kombinerar det bästa av två världar – en smaskig godisklubba och ett poppande godis för en riktigt sprakande stund!

Slicka på klubban och doppa den i det poppande godiset för att uppleva en symfoni av smaker och texturer. När du sedan stoppar den i munnen, kommer du att känna hur det poppande godiset hoppar runt och sprakar, vilket ger en rolig och oförglömlig känsla. Denna kombination av godisklubba och poppande godis är inte bara en godis, det är en hel upplevelse!

Johny Bee Poppande Godis och Klubba finns i smakerna jordgubb och äpple. Vilken smak du får är en överraskning, vilket gör varje paket till ett spännande äventyr. Med en vikt på 13 gram, är detta det perfekta lilla nöjet att njuta av när du behöver en liten pick-me-up.

Johny Bee, det polska varumärket bakom denna innovativa produkt, specialiserar sig på roliga godisar och godisleksaker. Trots att de är relativt nya på marknaden, har de redan gjort ett stort intryck med sina färgglada och syrliga produkter som riktar sig till unga konsumenter. Med Johny Bee Poppande Godis och Klubba, tar de godisupplevelsen till nästa nivå. Varje bit är en fest för smaklökarna och en rolig upplevelse som kommer att få dig att le från öra till öra.

Så varför vänta? Prova Johny Bee Poppande Godis och Klubba idag och upptäck hur roligt godis kan vara!


Grenade Poppande Godis och Klubba

Grenade Poppande Godis och Klubba

Johny Bee finns hos:

JohnyBee tar godisupplevelsen till en ny nivå med sin innovativa produkt – Grenade Poppande Godis och Klubba. Formad som en söt tecknad granat, är detta en unik godis som garanterat kommer att skapa en explosion av smaker i munnen!

När du söker efter ett roligt och riktigt gott godis, är Grenade poppande godis och klubba det perfekta valet. Med ett häftigt poppande godis och en smaskig godisklubba att doppa i det poppande godiset, bjuder denna produkt på en härligt sprakande känsla. Det är ett utmärkt val för både lördagsgodis och kalasgodis.

Varje förpackning av Grenade Poppande Godis och Klubba innehåller en godisklubba och poppande godis att doppa klubban i. Finns i smakerna jordgubb och äpple, vilken smak du får är en spännande överraskning! Med en vikt på 13 gram, är detta det perfekta lilla nöjet att njuta av när du behöver en liten pick-me-up.

JohnyBee, det polska varumärket som är känd för sina innovativa och roliga godisprodukter, fortsätter att överraska och glädja godisälskare med Grenade Poppande Godis och Klubba. Varje bit är en fest för smaklökarna och en rolig upplevelse som garanterat kommer att få dig att le från öra till öra.

Så, är du redo att smaka på en explosion av smaker? Prova Grenade Poppande Godis och Klubba idag och upptäck hur roligt godis kan vara!


Crazy Candy Factory Popping Candy

Crazy Candy Factory Popping Candy

Crazy Candy Factory finns hos:

Crazy Candy Factory Popping Candy erbjuder en uppslukande smakupplevelse med sina pulserande godisbitar. Varje förpackning innehåller 7 gram av godiset, smaksatt med jordgubb och blå hallon. I en hel låda får du 350 gram, med totalt 50 påsar – 25 av varje smak.

Denna pulserande godis är ett populärt retro-godis. Lägg bara några på tungan och känn hur de poppar! Crazy Candy Factory är känt för sina spännande och roliga godisprodukter som barn älskar. De erbjuder allt från nyheter till välkända favoriter, vilket gör att du kan lägga till mer kul på dina hyllor.

Denna produkt är perfekt som fyllning till pinatas, som en överraskning i en julkalender, för att skapa färgstarka godispåsar eller som en del av en ”till-och-från”-present. Njut av dessa godisbitar som poppar i munnen och ge dina smaklökar en överraskning de sent kommer att glömma!


FunCakes Strössel Popping Candy

FunCakes Strössel Popping Candy

FunCakes Strössel finns hos:

Ta ditt bakande till nästa nivå med FunCakes Strössel Popping Candy! FunCakes, din bästa bakvän, introducerar denna fantastiska produkt som kommer att ta din bakupplevelse till nya höjder.

Strösslet från FunCakes skapar en rolig poppande känsla i munnen tack vare de små sockerkristallerna som innehåller koldioxid. Dessa små explosiva strössel är perfekta att dekorera kakor, slickstänger och andra godsaker med. Du kan till och med blanda dem med smälta Deco Melts för en unik smakupplevelse!

Förutom att ge en rolig poppande känsla till dina bakverk, är dessa strössel ett visuellt tilltalande sätt att förbättra dina skapelser. Varje förpackning innehåller 70 gram strössel, vilket räcker till massor av bakning. Strösslet ska förvaras i rumstemperatur, skyddat från ljus, och är inte lämpligt för barn under 3 år.

FunCakes strävar efter att vara som din bästa bakvän. De älskar att baka lika mycket som du gör, och deras produkter är skapade för att inspirera och utmana din kreativitet. Startade 2009 med en sökning efter professionella bakkvalitetsprodukter för hemmabagare, har FunCakes alltid strävat efter att ge dig tillgång till de bästa produkterna för ditt kök.

Så om du letar efter ett sätt att lägga till lite extra spänning till dina bakverk, är FunCakes Strössel Popping Candy det perfekta tillskottet till din bakningsarsenal. Låt dina bakverk poppa med glädje!


Crazy Dips Godisklubba

Crazy Dips Godisklubbor två smaker

Crazy Dips finns hos:

Upplev en explosion av smaker och texturer med Crazy Dips Godisklubba från det världsberömda varumärket Chupa Chups. Denna unika godisklubba kommer att överraska och glädja dig med sin kombination av en söt klubba och sprakande, poppande godis.

Crazy Dips är det ultimata valet för dig som inte kan välja mellan en klubba och poppande godis. Börja med att njuta av klubban, sedan doppa ner den i det sprakande godiset för en rolig och smakrik överraskning. Den sprakande känslan kombinerat med den söta klubban skapar en rolig och spännande godisupplevelse. Oavsett om det är för en födelsedagsfest, en speciell godispåse eller bara en rolig överraskning, kommer Crazy Dips att bli en stor hit!

Chupa Chups Crazy Dips finns i två utsökta smaker – Cola och Strawberry. Crazy Dips Godisklubba Cola omfattar en godisklubba och poppande godis med en förfriskande smak av cola. På andra sidan, Chupa Chups Crazy Dips Strawberry kombinerar en jordgubbsklubba med ett sprakande, poppande godis för en bärrik smakupplevelse. Oavsett vilken smak du väljer, väntar en fest för smaklökarna!

Chupa Chups, det världsberömda varumärket, har varit synonymt med innovativa och högkvalitativa godisprodukter sedan dess början. Deras vision om att skapa roliga och unika godisupplevelser har resulterat i ikoniska produkter som älskas av godisälskare över hela världen. Crazy Dips är ännu ett exempel på Chupa Chups’ engagemang för att leverera fantastiska godisupplevelser för alla åldrar. Så dyk in i en värld av sprakande godisglädje med Crazy Dips Godisklubba idag!


SweetKitchen Popping Candy

SweetKitchen Popping Candy

SweetKitchen Popping Candy finns hos:

SweetKitchen Popping Candy, en festlig produkt som bjuder på överraskande kulinariska äventyr! Från SweetKitchen, Nordens största importör av kak- och bageriprodukter, kommer detta spännande godis som poppar i munnen och gör varje tugga till en fest!

Popping candy är en rolig dekoration till dina bakverk, glassar och desserter – en säker succé på barnkalaset och ett fantastiskt tillskott som gör varje munsbit till ett spännande äventyr. Få dina gäster att le med varje bit när de upplever den kittlande känslan av det poppande godiset i munnen.

Innehåller 40 gram popping candy som garanterat kommer att förgylla ditt bakverk och dina desserter. Inte nog med att det är roligt, det är också ett unikt och intressant sätt att lägga till en extra dimension till din matlagning och bakning.

SweetKitchen står för kvalitet och service. Med en mission att försäkra sina kunder med rätt produkter och göra processen enkel för dem, lägger de stor vikt vid att alla deras produkter kommer med dansk etikett och att alla socker-/chokladavgifter är betalda. På detta sätt får du mer tid över till dina kunder och ditt bakande.

Med visionen att vara den mest serviceorienterade partnern och hjälpa dig med dina behov, är SweetKitchen alltid redo att ta ett extra steg för dig som kund. De fokuserar på hållbarhet och återvinning, för att säkerställa att deras produkter inte bara smakar bra, men också gör gott.

Så oavsett om du är en amatörbagare eller en professionell kock, kommer SweetKitchen Popping Candy att ge dina skapelser det lilla extra. Gör ditt nästa bakverk eller dessert till en minnesvärd upplevelse med SweetKitchen Popping Candy!


Hur fungerar poppande godis (varför poppar det)?

Poppande godis, som Pop Rocks, poppar i munnen eftersom det innehåller små bubblor av koldioxidgas under högt tryck. När godiset smälter i munnen frigörs gasen med ett karakteristiskt ”pop”-ljud.

Låt oss förklara detta lite mer detaljerat. Det hela börjar med ett grundläggande recept på hårt godis – en blandning av socker, majssirap, vatten och smaksättning. Dessa ingredienser kokas tills allt vatten avdunstar och lämnar kvar en het sockerlösning. När denna sötma svalnar får vi hårt godis, som en klubba eller en Jolly Rancher.

Men här är det speciella med poppande godis. Under tillverkningen utsätts den varma sockerblandningen för koldioxidgas under extremt högt tryck.

Denna process skapar små, högtrycksbubblor inuti godiset. När godiset svalnar och trycket släpps, spricker godiset i små bitar men de behåller de inneslutna gasbubblorna.

Så när du stoppar detta godis i din mun, smälter det som vilket hårt godis som helst, men de inneslutna bubblorna poppar och frigör koldioxiden med ett tydligt ”POP”. Det du hör och känner är alltså den högtrycksgasen som frigörs. Detta är hemligheten bakom det lilla godiset med den stora personligheten!

Är poppande godis farligt?

Nej, poppande godis är inte farligt. Det är en myt att poppande godis, som Pop Rocks, kan vara skadligt för hälsan om det konsumeras tillsammans med kolsyrade drycker. Denna myt har spridits i årtionden men det finns ingen vetenskaplig grund för att stödja den.

Pop Rocks, det mest kända varumärket av poppande godis, tillverkas av helt ofarliga ingredienser – socker, majs sirap, vatten och smaksättning. Hemligheten bakom dess ”poppande” egenskap ligger i tillverkningsprocessen, där den varma sockerblandningen utsätts för koldioxidgas under högt tryck.

När blandningen svalnar och stelnar, innesluts koldioxidbubblor inuti godiset. När du äter Pop Rocks smälter godiset i munnen, vilket frigör gasbubblorna och skapar en ”poppande” känsla.

Rykten om farorna med Pop Rocks har varit så ihärdiga att tillverkaren på 1980-talet skickade 50 000 brev till skolor runt om i USA och till och med upprättade en telefonlinje för oroliga föräldrar för att avfärda dessa missuppfattningar.

Det finns dock en rolig historia som kanske har bidragit till dessa rykten. 1979 överhettades en lastbil full av Pop Rocks, vilket ledde till att allt godis smälte och poppade samtidigt. Detta orsakade ett tillräckligt tryck för att dörrarna på lastbilen skulle öppnas.

Så även om poppande godis under de mest extrema omständigheter kan orsaka ett kraftigt tryck, utgör de ingen risk för explosioner i magen – endast en rolig smaksensation i munnen!

Vad är azofärgämnen?

Azofärgämnen är en grupp av syntetiska färgämnen som alla innehåller en specifik kemisk grupp som kallas azo. Dessa färgämnen framställs kemiskt och nio av dem är godkända för användning i livsmedel i Sverige.

Vissa av dem finns i några typer av poppande godis, bland annat från det välkända märket Pop Rocks.

Azofärgämnena är:

  • tartrazin (E 102, gul)
  • para-orange (E 110, gul-orange)
  • azorubin (E 122, röd)
  • amarant (E 123, röd)
  • nykockin (E 124, röd)
  • allurarött AC (E 129, röd)
  • brilljantsvart PN (E 151, svart)
  • brun HT (E 155, brun)
  • litolrubin BK (E 180, röd)

Azofärgämnen kan hittas i en rad olika livsmedel, inklusive smaksatta drycker (förutom saft), konfektyrer, tuggummi, desserter, senap, frukt- och grönsaksberedningar, fiskrom, spritdrycker och kosttillskott.

Två specifika azofärger, E 123 (amarant) och E 180 (litolrubin BK), är begränsade till endast användning i fiskrom, spritdrycker och ätlig ostskorpa.

För att identifiera om azofärgämnen finns i förpackade livsmedel, kan konsumenter läsa ingredienslistan där alla använda färgämnen måste listas. För oförpackade livsmedel, såsom lösgodis eller kakor, bör försäljaren kunna ge denna information.

Vissa livsmedel som innehåller specifika azofärger och kinolingult (E 104) måste ha särskild märkning. Detta beror på en brittisk studie som indikerar att dessa ämnen kan orsaka koncentrationssvårigheter hos barn. Trots att det inte är vetenskapligt bevisat att dessa ämnen är skadliga, kräver EU:s råd och parlament denna märkning.

Det är också viktigt att notera att vissa azofärgämnen kan orsaka överkänslighetsreaktioner hos vissa individer, särskilt de som redan har en form av allergi. Vanliga symtom inkluderar hudutslag, men astma, nässelfeber och eksem har också rapporterats.

Med märkningskravet på förpackade livsmedel kan de som inte tål azofärger undvika dessa. Dock kan oförpackade livsmedel, som lösgodis, vara ett problem. Konsumenter rekommenderas att fråga i butiken om livsmedlet innehåller azofärgämnen om det inte redan är angivet.

Källa: Livsmedelsverket.


Se fler godistips!