Bästa påskägg med godis för vuxna 2023: Delikata påskpresenter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Påskägg är inte bara för barn. Det finns gott om vackra, goda och lyxiga alternativ om du vill ha ett påskägg att ge bort till en vuxen – eller om du vill ha ett till dig själv. Se alla våra tips på fina påskägg med godis som passar för vuxna!

Stort chokladägg med rosett på och chokladgodis inuti

Vilka är årets bästa påskägg med godis för vuxna?

Om du vill ha vackra ägg att spara, kan vi tipsa om de eleganta Mumin-påskäggen i plåt. Otroligt vackra, perfekta att spara i bokhyllan som samlingsobjekt.

4 olika påskägg med Mumin-tema

För den som gillar lakrits finns superfina påskägg fyllda med lakritsgodis. Det finns en mängd olika varianter att välja på, med söt- och saltlakrits för alla smaker.

Påskägg - Saltlakrits i yoghurtcréme

För chokladälskaren, kan vi rekommendera de olika påskäggen med vuxenchoklad. Det finns flera sorter från kända dryckesmärken som Baileys och Guinness, samt en hel del andra vacker presenter att ge bort i påsk!

6 olika chokladägg till påsk för vuxna

Om du vill ha något till barnen, så kan du kolla in våra tips på påskägg med godis för barn!

Många olika påskägg med godis som passar för vuxna

Här hittar du hela listan på fina påskägg med smaker som passar för vuxna. Du hittar både eleganta ägg att fylla själv, samt massor av olika godissorter som lakrits och choklad med mera!

Påskägg Mumin sunset

Påskägg Mumin sunset

Vill du ge ett ägg till en Muminälskare kan detta vackra ägg passa. Motivet på ägget är Lilla My och Muminmamman som tittar på en solnedgång vid havet.

Ägget är gjort av plåt och 15 cm stort. Du fyller det själv med godis – så det kan alltid vara fyllt av personens favoritgodis!


Påskägg Mumin rosa moln

Påskägg Mumin rosa moln

På det här ägget möts Snorkfröken och Mumintrollet på ett rosa moln, ett motiv hämtat från Trollkarlens hatt.

Bilden har en lite magisk känsla, vilket kan passa bra om du vill ge någon du tycker om en present. Påskägget är 15 cm och du fyller det själv med det godis du tycker passar bäst.


Lakritsägg – Påskägg med saltlakrits (200 g)

Lakritsägg Påskägg med saltlakrits

Här får du ett riktigt salt ägg. Påskägget är gjort i plåt och prytt med ett mörkt mönster som påminner om svartgrå bark. Storleken är 15 x 10 x 9 cm.

Inuti ägget finns fin lakrits från Hans Hugos i två varianter – saltlakritsmandel och saltlakrits dragerad med vit choklad och karamell.


Påskägg – Saltlakrits i yoghurtcréme (200 g)

Påskägg - Saltlakrits i yoghurtcréme

Även detta plåtägg har ett utseende som påminner om bark, närmare bestämt om björkarnas vita stammar. Ägget är fyllt av yoghurtdoppad saltlakrits i flera olika smaker.

Det finns till exempel bitar med smak av körsbär, hallon och blåbär. Ägget är 15 x 10 x 9 cm stort.


Påskägg – Lasse Åberg 2022 (300g)

Påskägg Lasse Åberg

Det finns två olika ägg med motiv av Lasse Åberg. Det ena är rosa med en hare och det andra är ljusgrönt och pryds av en kyckling som håller en ”Ropen skalla, ägg åt alla”-skylt.

Båda varianterna är gjorda i plåt och har en storlek på 15 x 10 cm. De är fyllda med chokladägg, en blandning av ljus och mörk choklad fylld med hasselnötskräm.


Lakritsägg – påskägg med sötlakrits (200 g)

Lakritsägg påskägg med sötlakrits

Vill du ge bort ett påskägg till någon som älskar sötlakrits är det här ett bra val. Ägget är 15 x 10 x 9 cm och har ett mönster i grå träimitation.

Inuti finns två varianter av Hans Hugos gourmetlakrits – sötlakrits och hallonlakrits överdragen med vit choklad.


Anthon Berg påskägg – Mandel & Marsipan

Anthon Berg påskägg Mandel & Marsipan

Anthon Berg är ett av de största märkena när det gäller tillverkning av påskgodis. Deras marsipanägg finns i många hem under högtiden, och här kan du få godisäggen i ett stort plåtägg.

Förutom marsipanägg innehåller påskägget mandelägg. Plåtägget är rosa eller guldfärgat och har en storlek på 13 x 13 x 20 cm.


Chokladask – 14 små chokladägg, Xocolatl

Chokladask 14 små chokladägg Xocolatl

Här har Xocolatl tagit fram en vuxen version av påskägg – en chokladask i platt äggform med 14 små chokladägg.

Äggen har smaker som vit choklad med lakrits, mjölkchoklad med mynta, nougat, saltkola och vit choklad med citron. Det är exklusiva ägg som dekorerats för hand. Asken har storleken 20 x 14,5 cm.


Fabergé Stort Påskägg

Fabergé Stort Påskägg

Fabergé är ett välkänt märke när det kommer till påskägg. Deras vackert pyntade plåtägg är omtyckta av många, och den här lite större varianten lär inte gör någon besviken.

Du får 750 g godis där chokladägg blandas med praliner och kolor. Dessutom får du ett plåtägg i storleken 25 x 15 x 16 cm som pryds av ett klassiskt Fabergémönster.


Baileys Sundae Chokladägg

Baileys Sundae Chokladägg

Väljer du detta alternativ får du ett ägg som är helt gjort i choklad. Det är ett sundae-ägg av belgisk choklad i fin kvalitet.

Det har toppats med chokladbitar, fudge och smält karamell – och smaksatts med likören Baileys. Det är ett vuxet ägg som kombinerar påskens lekfullhet med en lyxig känsla.


Baileys Miniägg

Baileys Miniägg

Det här är inte ett påskägg i traditionell mening eftersom det inte är ett större ägg fyllt med godis. Istället är det en ask som innehåller nio chokladägg, vart och ett inslaget i guldpapper.

Äggen har en krämig chokladfyllning med smak av Baileys, och både smak och utseende gör att det är påskägg som passar perfekt för vuxna.


Baileys Salted Caramel Chokladägg

Baileys Salted Caramel Chokladägg

Kombinationen av smakerna likör och salt karamell är en höjdare. Här kommer smakkombinationen i form av ett stort chokladägg, dekorerat för hand och levererat i en snygg ask.

Ägget är ungefär 16 x 11 x 12 cm stort och förutom själva ägget får du tryffelpraliner med crème caramel-fyllning.


Guinness Chokladägg

Guinness Chokladägg

Tycker du att öl är det bästa som finns? Då kanske du ska titta närmare på detta chokladägg med smak av Guinness och mörk choklad. Det ihåliga ägget är 15 x 11 x 9 cm stort och prytt av den klassiska Guinness-loggan.

Det levereras i en ask tillsammans med några praliner i mörk choklad fyllda med Guinness-kräm – som ärformade som pints.


Baileys Strawberries & Cream Chokladägg

Baileys Strawberries & Cream Chokladägg

Det är lätt att tro att bara mörk choklad kan ha en vuxen smak, men så är inte alls fallet. Ett perfekt exempel är detta ägg i vit choklad med frystorkade jordgubbar.

Med smak av likör är det garanterat en smak som uppskattas av vuxna. Förutom ägget ingår några hjärtformade praliner i mjölkchoklad fyllda med Baileys-kräm.


Egg Royale Påskägg

Egg Royale Påskägg

Längtar du efter överflöd kan denna stora ägghalva vara det du letar efter.

Ägghalvan är 29 x 19 x 10 cm och kommer inslagen i cellofan.

Inuti finns det 1,5 kg godis med en mix av favoriter som Riesen, Snickers och Dumle, men också praliner, kolor och andra godisbitar.


Noble Egg Påskägg

Noble Egg Påskägg

Det här ägget har ett snyggt grafiskt mönster som passar vuxna. Det finns i gult, grönt och rosa och är 20 x 14 x 14 cm stort.

Botten är platt så att ägget kan stå på bordet som en prydnad. Inuti finns det 450 g choklad. Chokladbitarna är en blandning av mjölkchokladpraliner, chokladpraliner med krisp och kolor.


Egg Copenhagen Påskägg

Egg Copenhagen Påskägg

Egentligen klarar man sig med ett halvt ägg eftersom en ägghalva blir den perfekta godisskålen till påsk.

Egg Copenhagen ger dig en snyggt mönstrad ägghalva fylld av godis och inslagen i cellofan – perfekt om du ska ge bort det som present. I ägget finns 750 g blandat godis med choklad, kola och favoriter som Snickers, Dumle och Riesen.


Hitta fler tips till påsken!