Bästa myggmedlen för barn 2024: Skydda barnen mot myggor och knott

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter ett bra myggmedel för ditt barn? Många av de vanliga myggmedlen som är för vuxna går bra att använda även för barn, men ofta finns då en nedre gräns på två eller tre år.

Är ditt barn yngre än så behöver det inte bli utan skydd, utan det finns speciella produkter som passar bra även för de allra minsta. Här går vi igenom allt du behöver veta, samt tipsar om de bästa myggmedlen för barn i olika åldrar!

Förälder sprayar myggmedel på barns ben

Vilket myggmedel för barn är bäst i test?

Det finns flera olika sorters myggmedel och du bör fundera över vilken sort som passar dig och ditt barn bäst. De flesta regelrätta myggmedel i form av spray eller stift, ska inte använda hos barn under 2-3 år.

För små barn är det mest lämpliga alternativet att använda myggklistermärken. De ger inget fullgott skydd, men om du använder många så kommer de att hjälpa till att hålla myggen borta.

De främsta alternativen bland myggklistermärkena är antingen Happy Patches eller Squitos Myggklistermärken. De innehåller samma verksamma ämnen baserade på eteriska oljor. Placera dem inte direkt på huden, utan på kläder, barnvagn etc.

✅ För alla åldrar

HappyPatches i färgglada förpackningar.

Squitos i en rund, färgglad förpackning.

För barn över 3 år är det allra effektivaste att använda ett myggmedel med DEET. Viktigt att vara försiktig och följa anvisningarna för detta. De starkaste medlen har ofta en 13-årsgräns. Ett populärt alternativ som kan användas från 3 år är Djungelolja. Används vid stor risk för mygg, max en gång om dagen på barn. Använd med försiktighet och läs instruktionerna noga!

✅ Från 3 år. Mycket effektivt, används med försiktighet.

Jo Sport Djungelolja i en grön flaska.

Om du vill ha ett naturlig myggmedel utan DEET kan vi varmt rekommendera Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray. Kan användas från 3 år och använder citroneukalyptusolja som aktiv ingrediens, vilket ger en fräsch känsla och ett effektivt långvarande skydd.

✅ Från 3 år. Skonsammare variant, lämplig för vardagligt bruk.

Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray i en vit flaska med orange etikett

Lista på olika myggmedel som kan användas på barn

Olika myggmedel för barn mot sommarnatt i bakgrunden

Här hittar du hela listan på olika myggmedel som kan användas på barn. Notera att de har lite olika åldersrekommendationer. Var noga med att följa instruktionerna för respektive produkt, och var särskilt försiktig när det gäller småbarn.

Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray

Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray i en vit flaska med orange etikett

Kolla priset hos:

✅ Från 3 år

✅ Bra effekt men skonsamt att använda

Det här är ett av de alternativ som riktar sig både till vuxna och barn. Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray går att använda från tre års ålder och förutom att du får ett effektivt myggmedel skyddar det även mot andra smådjur.

Fästingar, knott, bromsar och älgflugor håller sig också på avstånd. Det kan vara skönt att inte bara slippa ifrån myggen utan också andra smådjur som kan störa när man sitter ute på sommaren, eller är ute i naturen tillsammans.

När du ska använda Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray sprayar du i handen och stryker sen medlet på de delar av kroppen som inte skyddas av kläder. Du kan använda det max två gånger per dag. Flaskan har en storlek på 75 ml, så den är lätt att alltid ha med sig. Känns det enklare att använda en roll-on kan du välja att köpa Sjö & Hav Mygg + Fästing i den formen istället.

Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray är ett växtbaserat medel som är fritt från DEET. Det är biologiskt nedbrytbart och hållbart producerat i Sverige. En positiv sak med det här myggmedlet är att det är ett medel som inte skapar bestående fläckar på material som plast, textil eller läder. Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray  har verifierats av Testfakta och har utsetts till det bästa myggmedlet i deras test.

Varumärket bakom myggmedlet är Sjö & Hav, ett miljömedvetet svenskt varumärke. Deras produkter är gjorda för att användas utomhus, på vandringen, på båten eller i sommarstugan. Allt är veganskt och producerat i Sverige. Deras produkter tas fram för att vara biologiskt nedbrytbara och ha så liten påverkan som möjligt på miljön. I sortimentet finns bland annat schampo, balsam, tvål och myggmedel.


MyggA Original Spray

MyggA Original Spray i en grön flaska.

Kolla priset hos:

✅ Från 2 år

✅ Långvarande effekt

Ett annat av de myggmedel som fungerar både för vuxna och barn är MyggA. Deras spray kan användas för barn från två års ålder och uppåt. Medlet ger dig skydd mot mygg, knott och andra stickande insekter och det kan dessutom minska risken för fästingar. Skyddet är väldigt effektivt och kan hålla i upp till åtta timmar.

MyggA Original finns i form av spray, roll-on eller stick. Medan sprayen kan användas för barn från två års ålder rekommenderas deras roll-on och stick bara för ungdomar och vuxna från 13 år och uppåt.  När du använder sprayen på barn ska du undvika att ta medlet på deras händer, eftersom det kan vara skadligt att få i sig det via munnen.

Undvik också kontakt med ögon och läppar. För personer mellan 2 och 12 år kan medlet appliceras max en gång per dag, vuxna och barn som är äldre än 12 år kan applicera det två gånger per dygn. Sprayen kommer i en flaska som innehåller 75 ml.

Mygga Original Spray består till 9,5% av DEET. Det är en relativt låg halt av ämnet, men medlet ger ändå ett bra skydd mot mygg och effekten håller i sig under lång tid.

Varumärket MyggA har specialiserat sig på medel som kan skydda mot mygg och andra smådjur, som knott och fästingar. I deras sortiment kan du hitta flera olika produkter, och produkterna finns också i olika former.

MyggaA använder sig framför allt av DEET som det verksamma ämnet som skyddar mot mygg, och de olika produkterna innehåller olika hög halt både av det och av citroneucalyptus. På det sättet kan du välja mellan olika alternativ och hitta det som passar dig och dina barn bäst.


US622 Myggmedel Stift

US622 Myggmedel Stift med blå etikett och vit text.

Kolla priset hos:

✅ Från 2 år

✅ Innehåller DEET, används med försiktighet

US622 är ett myggmedel i form av ett stift som tagits fram av den amerikanska armén. Barn som är över två år kan använda det, och det fungerar även bra för vuxna. US622 Myggmedel Stift ger ett bra skydd mot mygg, knott och fästingar. Effekten sitter i ungefär sex timmar, men för fästingar kan effekten hålla i åtta timmar.

Det här myggmedlet är ett stift som liknar till exempel ett stift med läppcerat, som gör att det blir enkelt att applicera på de områden som inte skyddas av kläder. Det kan användas till exempel i ansiktet, på halsen, vid fotlederna och på armarna.

Tänk på att inte få det i ögonen och om du använder det på barn så ta det inte på händerna eftersom det inte är bra att äta det. Tvätta händerna när du applicerat medlet. För barn som är två år och uppåt fungerar det att använda en applicering per dag. Från tolv års ålder går det bra med två appliceringar.

Det är ämnet DEET som används i US622 Myggmedel Stift för att myggen ska hålla sig borta. Det finns även en US622 myggspray, men den rekommenderas inte för barn under 13 år.

Det är den amerikanska militären som skapat US622 Myggmedel Stift och i Sverige säljs det av Orkla Care Sverige. I sitt sortiment har Orkla Care Sverige produkter för hälsa, välbefinnande, sårvård och personlig hygien. De marknadsför och säljer många välkända varumärken i Sverige, till exempel Jordan, Grumme,  Salvequick, Family Fresh och Active Care. 


Jo Sport Djungelolja

Jo Sport Djungelolja i en grön flaska.

Kolla priset hos:

✅ Från 3 år

✅ Innehåller DEET, används med försiktighet

Djungeloljan från Jo Sport är en klassiker när det kommer till myggmedel. Det är ännu ett exempel på myggmedel för vuxna som också fungerar för barn över tre år. Medlet är effektivt mot myggor, knott och andra insekter som sticks.

Det kan också minska risken att bli biten av fästingar, så det är ett bra skydd när du är ute i naturen med dina barn. Doften hos djungeloljan är behaglig och du får en effekt som varar i upp till 7 timmar.

Oljan är lätt att applicera och ska användas på de delar av kroppen som inte skyddas av kläder. Applicera ett tunt och jämnt lager och undvik att få medlet i ögonen eller i sår. Du kan använda  Jo Sport Djungelolja en gång per dag på barn som är mellan 3 och 12 år, medan äldre barn och vuxna kan använda medlet två gånger per dag. En flaska innehåller 40 ml djungelolja. Det här myggmedlet finns också i form av roll-on.

20% av innehållet består av DEET, ett verksamt ämne som håller myggorna borta. Tillverkningen av Djungelolja sker i Falun.

Djungelolja är ett varumärke som distribueras av Jo Sport. De står också för distribuering av  varumärken som Trangia, Primus, Hiker, MyggA, och andra outdoor-märken.

Dessutom har de andra alpin- och sport-märken som de distribuerar. Jo Sport har funnits som grossist i den här formen sen 1986, men egentligen går deras historia ända tillbaka till 1939, när de började distribuera sportartiklar till butiker.


NoSkito spray och lotion

NoSkito spray i vit flaska.

Kolla priset hos:

✅ Från 3 år

✅ Innehåller biocider, används med försiktighet

NoSkito är ett naturligt alternativ, ett myggmedel som fungerar bra att använda både för vuxna och barn. Det är ett vattenfast myggmedel som du kan använda med försiktighet även på barn som är under tre år. 

Medlet är mildare än många av alternativen och därför fungerar det bra även till små barn. Dessutom är risken att huden ska bli irriterad mindre än när du använder starkare medel. Även om NoSkito är ett milt medel kan det hålla mygg, knott och andra stickande smådjur borta.

Använd NoSkito max två gånger per dag, och spraya eller smörj in de områden som inte täcks av kläder. NoSkito finns som spray eller lotion, båda alternativen är lätta att applicera och ger ett bra skydd mot mygg. Tänk på att tvätta händerna efter applicering, och att inte ta medel på små barns händer eftersom de riskerar att slicka i sig medlet då. Undvik också kontakt med ögon och läppar.

NoSkito innehåller bland annat citroneucalyptusolja och citronella, som skapar den effekt som gör att myggen vill hålla sig borta. Medlet är dermatologiskt testat, det är alltså testat på människor i samarbete med hudläkare. Alla ingredienser är veganska.

Silvalure är ett varumärke som tillhör Silvandersson Sweden AB. Silvalure är det varumärke de använder för sina produkter för insektskontroll och de erbjuder bland annat myggmedel, fästingspray, flugfällor, getingfällor, fällor för silverfiskar och en kylsalva som dämpar klådan efter bett. Limfällorna från Silvalure togs fram efter forskning som skedde i samarbete med FOA (Försvarets Forskningsanstalt) och livsmedelsindustrin.


Insect SOS gel 20 ml

Insect SOS gel - kylande och mjukgörande för lindring av insektsbett.

Kolla priset hos:

✅ Från 2 år

✅ Används för att kyla och lindra vid insektsbett

Insect SOS gel är en mjukgörande och kylande gel som är utformad för att användas på alla slags insektsbett. Den är mild nog att användas på barn över två år, vilket gör den till en perfekt produkt för familjen som älskar att spendera tid utomhus.

Gelen fungerar inte bara på bett från mygg och bromsar, men även på bett från getingar och på brännskador från t.ex. nässlor eller brännmanet. Den innehåller lugnande ingredienser som Aloevera, Tea tree-olja och Eukalyptus, vilket bidrar till dess kylande och mjukgörande egenskaper.

Användningen av Insect SOS gel är enkel. Bara smörj in ett tunt lager av den kylande gelen på och runt bettet eller brännskadan för att lugna ner huden och mildra smärtan. Gelen absorberas snabbt in i huden och kan återappliceras vid behov. Kom ihåg att undvika kontakt med sår, slemhinner, ögon och mun.

Bakom Insect SOS gel står företaget Care Plus®, en del av Tropicare, som har över 30 års erfarenhet av att skapa produkter för sunda och säkra resor. De har ett starkt engagemang för att skydda resenärer, idrottare och friluftsmänniskor mot stickande insekter, dåliga hygieniska förhållanden, solen och förorenat drickvatten. Genom att välja en Care Plus® produkt kan du vara säker på att du väljer det bästa för din hälsa, oavsett om du är hemma eller på resande fot.

Förutom att skapa effektiva och ansvarsfulla produkter, strävar Care Plus® också efter att göra en positiv inverkan i världen. De har satt som mål att utrota malaria över hela världen innan år 2030 och har ett ”Köp ett, ge ett” -program, som innebär att du med ditt köp bidrar till en värld fri från malaria.

Care Plus® och deras Insect SOS gel representerar inte bara en lösning på dina omedelbara behov, men också ett sätt att bidra till en större global ansträngning. Genom att välja deras produkter, kan du både hjälpa dig själv och andra.


Care Plus Natural Myggspray 100 ml

Care Plus Natural Myggspray - effektivt och naturligt skydd mot myggor.

Kolla priset hos:

✅ Från 3 år

✅ Naturligt innehåll, relativt skonsam

För en naturlig men effektiv barriär mot insekter, presenterar vi Care Plus Natural myggspray. Denna myggspray är både skonsam och verksam i 4-6 timmar och är perfekt för barn över 3 år.

Care Plus Natural använder det naturliga ämnet citroneukalyptusolja för att skydda mot irriterande insekter som mygg, knott och fästingar. Samtidigt är den mild mot huden, vilket gör den till en utmärkt lösning för de små i familjen.

Den aktiva ingrediensen i denna myggspray är citroneukalyptus, som är känd för sina starka insektsdödande egenskaper. Detta gör den till ett utmärkt val både för användning i Sverige och när familjen reser till mer exotiska destinationer.

Care Plus Natural har godkänts av Kemikalieinspektionen och kan användas av barn över 3 år samt gravida och ammande kvinnor. Det bör noteras att det innehåller citronellal, citronellol, eukalyptol, linalol och limonen, vilka kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa individer.

För att använda Care Plus Natural, applicera sparsamt på oskyddade delar av kroppen. Undvik att spraya direkt i ansiktet eller få kontakt med ögon, läppar och skadad hud. Använd inte på huden där lederna naturligt skapar hudveck, som knäveck eller armbågsveck.

Applicera först i handflatan och fördela sedan jämnt över huden. Om du använder spray, håll munstycket 15 cm från huden. Vid användning tillsammans med solskydd, applicera solskyddet först och låt det torka i 30 minuter innan du applicerar myggmedel.

Care Plus är en tillverkare av insektsavvisande produkter med en passion för att skydda kunder mot insekter och sjukdomar som de kan bära. De strävar efter att leverera högkvalitativa produkter som inte bara är effektiva utan också säkra för hela familjen att använda.

Care Plus Natural Myggspray är effektiv, mild mot huden och säker att använda på barn över 3 år. Dessutom har den godkänts av Kemikalieinspektionen, vilket ger en extra trygghet för föräldrar. Med en aktiv tid på 4-6 timmar, erbjuder denna myggspray ett utmärkt skydd mot irriterande insekter, oavsett om du är hemma eller på semester.


AKLA No Bite 10 servetter

AKLA No Bite servetter - praktiskt skydd mot myggor i servettform.

Kolla priset hos:

✅ Från 3 år

✅ Innehåller biocider, används med försiktighet

När du är ute efter ett effektivt och långvarigt skydd mot mygg, knott och fästingar, är AKLA No Bite ett fantastiskt alternativ för dig och din familj. Med dess unika form som servetter, skapar det en bekväm och lättanvänd produkt för både vuxna och barn över tre år.

AKLA No Bite fungerar genom att minska risken för bett från dessa smådjur som ofta kan förstöra en skön sommardag. Dess effektivitet är inte bara märkbar i det svenska klimatet, utan även i tropiska förhållanden. Dessutom är det skonsamt mot kläder och syntetiska material, vilket gör att du kan känna dig trygg med att använda det på hela familjen.

En av de stora fördelarna med AKLA No Bite är dess enhetsförpackningar. Varje servett är förpackad för sig, vilket håller dem fräscha och gör dem enkla att dela med sig av. Om du ska på fest eller utflykt kan du enkelt ta med dig ett par servetter att dela ut till dina vänner och familj.

Användningen av AKLA No Bite är enkel och smidig. Observera dock att det bör användas med försiktighet på barn och inte ska appliceras på barns händer. Dessutom bör det inte användas mer än två gånger om dagen och inte på barn under tre år.

AKLA är varumärket bakom No Bite, känt för sina effektiva produkter som skyddar mot insekter. Med en stark engagemang för att skapa produkter som är effektiva och säkra för användning, är AKLA ett märke som du kan lita på när du vill skydda din familj mot bett.

När det kommer till bekämpningsmedel klass 3, är AKLA No Bite ett godkänt alternativ för privatpersoner. De aktiva ingredienserna inkluderar Icaridin, som utgör 20% av produktens vikt.

Kom ihåg att alltid läsa etiketten och produktinformationen före användning. Skydda din familj och njut av utelivet med AKLA No Bite servetter.


HappyPatches

HappyPatches i färgglada förpackningar.

Kolla priset hos:

Förutom de myggmedel som är gjorda både för vuxna och barn finns det en del produkter som riktar sig direkt till barn. HappyPatches tillhör denna kategori av produkter, och det är klistermärken som fungerar bra till och med för små barn och bebisar.

Genom att det är klistermärken är myggmedlet administrerat på ett helt annat sätt än man är van vid, men fungerar ändå riktigt bra. Förutom att de skyddar mot myggor får du ett skydd mot fästingar med HappyPatches.

Klistermärkena är framtagna för att passa för barn, men det är såklart även möjligt för vuxna att använda dem. Man sätter inte dem på huden utan istället placeras de på kläder, väskor, barnvagnen eller liknande.

På det sättet är risken för irriterad hud i stort sett obefintlig. Fäst klistermärkena på ankeln, armen och axeln så får du eller ditt barn skydd för hela kroppen – ett skydd som kan vara i upp till 72 timmar. HappyPatches har hamnat i topp i flera olika tester och det är verkligen en smart produkt.

Själva klistermärkena är gjorda i tyg och anledningen till att de fungerar är att de innehåller citronella och pepparmyntsolja, vilket är helt naturliga ingredienser. Den doft som skapas är obehaglig för myggorna och gör att de håller sig på avstånd. Klistermärkena är gjorda så att de ser ut som olika emojis, och de är lätta att tycka om.

HappyPatches är ett varumärke som startades av några personer som tyckte mycket om att vara ute i naturen. Däremot tyckte de inte så mycket om myggbett. De hade sett att klistermärken av det här slaget såldes i USA, och ville att de skulle bli tillgängliga även för svenskar.


Squitos Myggklistermärken

Squitos i en rund, färgglad förpackning.

Kolla priset hos:

Squitos är också ett av de myggmedel som vänder sig direkt till barn. Myggmedlet kommer i form av klistermärken med motiv av olika små snälla djur. Utseendet är mjukt och lekfullt så att barn ska gilla dem och gärna använda dem.

Klistermärkena innehåller ett myggmedel som varken innehåller DEET eller några andra giftiga ämnen, så det går bra att använda även för små barn och bebisar. Även större barn och vuxna kan bli hjälpta av att använda dem.

I ett paket Squitos finns det 24 klistermärken, som ligger i en praktisk och söt liten ask. När du vill använda myggmedlet sätter du några klistermärken på dina eller ditt barns kläder. De kan också fästas på en väska, hatt, på barnvagnen eller någon annan passande yta. Klistermärkena är inte gjorda för att ha på huden, men de eteriska oljor som använts är såpass utspädda att det inte finns någon risk för skador.

Innehållet i Squitos är helt naturligt, och det är citronella och eucalyptus som är de verksamma ingredienserna. De skapar den doft som gör att myggorna vill hålla sig på avstånd.

Det var två nederländska systrar som startade varumärket Squitos. Under en resa till Malaysia märkte de att de hade behov av ett naturligt alternativ som kunde hålla myggorna borta. Även om myggor kan vara jobbiga här i Sverige kommer de sällan med sjukdomar.

Det skiljer sig från tropiska  länder som Malaysia, där de bland annat kan sprida denguefeber. Systrarna valde att skapa Squitos för att det skulle finnas ett myggmedel utan gifter. Ett enkelt, smart och naturligt alternativ som känns okej att använda även när du har små barn.


Myggavvisande klistermärken

Förpackning av myggavvisande klistermärken.

Kolla priset hos:

De myggavvisande klistermärkena från är skapade utifrån barn, deras behov och vad de kan tycka om att använda. Utseendet är runda klistermärken i klara färger, med olika emojis. Både färg och form gör att det är lätt att bli glad av dem – och det är inte svårt att få barn att vilja använda dem.

Myggmedlet som använts är helt naturligt och passar för barn i alla åldrar. Det skiljer dem från de myggmedel som är gjorda både för barn och vuxna, eftersom de inte brukar gå att använda de första åren av ett barns liv.

De myggavvisande klistermärkena från är lätta att använda. Du lossar ett klistermärke från skyddspappret och fäster det sen på kläderna. Klistermärkena kan också fästas på till exempel hattar eller väskor. Vill du ha myggfritt inomhus går det bra att fästa dem på möbler. För bästa effekt kan du använda flera klistermärken samtidigt, till exempel ett på strumporna och ett längre upp på kroppen.

Klistermärkena är gjorda av tyg och innehåller naturlig eterisk olja av citronella. De är fria från DEET och andra giftiga ämnen, men skapar en doft som myggor tycker illa om och som gör att de undviker att komma nära. De myggavvisande klistermärkena är runda med en diameter på 2,5 cm. Du kan själv välja om du vill köpa ett paket med 30, 60 eller 120 klistermärken.

Fruugo är en populär handelsplats på nätet där du ofta hittar produkter som andra svenska butiker inte har. Priserna hålls alltid låga och du kan hitta det mesta du vill ha hos. Utbudet är extremt stort och innehåller i stort sett alla tänkbara kategorier av produkter.


MyggA Fästing 2 in 1

MyggA Fästing 2 in 1 i en grön flaska.

Kolla priset hos:

MyggA Fästing 2 in 1 är en kombinationsprodukt som både barn och vuxna kan använda. Medlet fungerar att använda på barn från tre års ålder. Även om MyggA Original ger ett visst skydd mot fästingbett blir skyddet med MyggA Fästing 2 in 1 betydligt bättre. Du får en effekt som håller i upp till 6 timmar och dessutom är det en spray som luktar gott.

Spraya medlet på händerna och stryk det på de kroppsdelar som ska skyddas. Det är inte gjort för att användas på kläderna, utan ta istället medel på huden där klädesplaggen tar slut.

Tvätta händerna efter att medlet applicerats och undvik att få medel på barns händer, eftersom det inte är bra att få i sig medlet. Undvik också att få det i ögon eller på läppar. Vuxna kan använda 10 pumpningar per tillfälle medan det är okej med 5 pumpningar per tillfälle för barn.

Den verksamma substansen i MyggA Fästing 2 in 1 är citroneucalyptus, en naturlig ingrediens som kan hålla både myggor och fästingar borta. Medlet kan också hålla knott och bitande flugor på avstånd. Mygga Fästing 2 in 1 har tagits fram i samarbete med Institute of Tropical Medicine.

MyggA är ett varumärke som erbjuder flera olika alternativ när du vill skydda dig mot mygg, fästingar, knott och bitande flugor. Produkterna skiljer sig åt bland annat genom att de innehåller olika hög halt av DEET och citroneucalyptus.

De är också framtagna med fokus på olika saker. MyggA Original fokuserar framför allt på mygg, medan deras 2 i 1 produkt mot fästingar och mygg även lägger stor vikt vid att skydda mot fästingar.


MyggA På Bettet Insektsgel

MyggA På Bettet Insektsgel i en liten grön tub.

Kolla priset hos:

På Bettet från MyggA är inte egentligen ett myggmedel. Det är istället en gel som kan användas när man redan fått myggbett. Den lindrar irritation och klåda och kan göra det lättare att handskas med betten.

Många barn tycker att bett är besvärliga och har svårt att låta bli att klia på dem, så det här är en produkt som kan vara till stor hjälp. MyggA På Bettet Insektsgel kan användas från tre års ålder. Förutom att den kan hjälpa vid myggbett kan gelen lindra efter andra insektsbett och -stick, eller om man bränt sig på maneter eller nässlor.

Vill du använda MyggA På Bettet Insektsgel stryker du helt enkelt ut ett tunt lager på det ställe som är irriterat och gnider lätt. Undvik kontakt med ögon, mun, sår och hud som skadats på annat sätt. Gelen är trögflytande och lätt att handskas med. Den luktar dessutom gott. Bäst effekt blir det om På Bettet används snabbt efter att du eller ditt barn fått bettet.

MyggA På Bettet Insektsgel innehåller bara naturliga ingredienser som menthol och citroneucalyptus. Ingredienserna är noggrant utvalda för att en lindrande effekt ska uppnås.

Från MyggA kommer olika myggmedel och medel som kan skydda mot fästingar, knott och bitande flugor. Från dem hittar du medel i form av spray, stick eller roll-on. Eftersom innehållet i de olika produkterna skiljer sig åt kan du alltid hitta något som passar, oavsett hur dina eller familjens behov ser ut. Verksamma ämnen MyggA använder sig av är framför allt DEET och citroneucalyptus, som finns i olika halter i deras produkter.


Fresh Kid Myggavvisare

Fresh Kid Myggavvisare svart rund apparat

Kolla priset hos:

Inte heller Fresh Kid Myggavvisare är ett myggmedel i vanlig bemärkelse, men det är en produkt som kan hjälpa dig och dina barn att slippa ifrån myggor. Med hjälp av ultraljud håller sig mygg och knott borta. De håller sig ungefär en meter från sändaren. Det ultraljud sändaren använder sig av kan uppfattas av människor, men är inte farligt.

Sändaren är en rund liten dosa i svart som har en krok så att du enkelt kan fästa den till exempel på barnvagnen eller i ditt barns kläder. Storleken är 5 x 13,5 cm inklusive kroken. Det finns en knapp där du sätter på eller stänger av effekten. För att den ska fungera behöver du ladda den via ett USB-uttag och när du köper en Fresh Kid Myggavvisare ingår sladden du behöver för laddningen.

Fresh Kid Myggavvisare är gjord av plast och metall. Det finns ingen åldersgräns, utan det här är en produkt som är framtagen för att passa även för små barn. Vill du ha extra bra effekt kan du kombinera Fresh Kid Myggavvisare med en myggnät som du till exempel fäster över barnvagnen.

Fresh Kid är ett varumärke som grundades 2017 i Båstad. De erbjuder olika produkter för bebisar och barn. Allt följer de säkerhetskrav som finns, så att du inte ska behöva oroa dig för om sakerna är farliga att använda till ditt barn.

I sitt sortiment har Fresh Kid leksaker och en del inredningsprodukter, de har saker som kan behövas för att ta hand om och mata barnet, och dessutom erbjuder de väskor och annat som kan underlätta vid resor.


Rödcederolja spray

Swedish Red Cedar i en röd flaska.

Kolla priset hos:

Swedish Red Cedar erbjuder skadedjursspray med rödcederolja. Det är ett medel i sprayform som är helt naturlig och innehåller den eteriska oljan från rödceder. Man har länge använt oljan för att slippa ifrån skadedjur som pälsänger, mal och silverfisk som kan finnas i hemmet, men den kan också hålla mygg och fästingar borta.

Oljans doft gör att myggor och knott inte vill komma nära och på det sättet kan du slippa myggbett när ni är ute. Notera dock att produkten inte är ett myggmedel i grund och botten. Dess generella användningsområde är att hålla diverse skadedjur borta från hem, möbler och kläder. Tänk på att undvika att få myggmedel i ögon, mun eller på andra slemhinnor. Förvara flaskan oåtkomlig för barn.

Innehållet i myggmedlen från Swedish Red Cedar är helt naturligt och fritt från gifter och kemikaliska tillsatser. På det sättet får du ett milt medel som ändå kan vara effektivt. Det är dock skadligt att få i luftvägarna, vilket gör att du bör hålla det borta från barn och saker som barn stoppar i munnen.

Swedish Red Cedar är ett varumärke som redan för 20 år sen stod bakom den första svensktillverkade rödcederoljan. Idag är de störst i Europa när det kommer till tillverkning av rödcederolja, och de säljer sina produkter till kunder i hela världen.

Att rödcederoljan fick stort genomslag berodde på att många kunder var trötta på att använda kemikalier i sina hem, samtidigt som de ville slippa skadedjur. Med rödcederolja erbjöd Swedish Red Cedar  ett alternativ som är helt naturligt och fritt från tillsatser.


Shein Anti-mygg klistermärke

Shein erbjuder ett barnvänligt alternativ med sina anti-mygg klistermärken. De är billigare än motsvarande produkter, men fungerar bra. Utseendet är också tilltalande och påminner om stickers med olika tecknade motiv med djur, barn, dinosaurier eller andra lekfulla figurer. Vilka motiv du får avgörs av slumpen.

De anti-mygg klistermärken du hittar hos Shein är gjorda för att placera på tyg eller saker, inte direkt på huden. Du kan till exempel placera dem på dina eller ditt barns kläder, på väskor, på barnsängen, barnvagnen, eller något annat som finns där du vill slippa myggorna. Att få bort mygg kan göra det lättare för ditt barn att slappna av och sova, eller att kunna koncentrera sig på det hen vill göra.

Klistermärkenas material är ett icke-vävt tyg av polyester, med ett lager som innehåller eteriska oljor. Klistermärkena är mjuka och känns behagliga att ha på sig, och de innehåller varken DEET eller några andra ämnen som kan vara skadliga eller irritera huden.

Klistermärkena säljs i paket av olika storlek, där du kan välja mellan 6 och 180 stycken. Skulle du inte gilla de barnsliga och tecknade motiven finns även andra alternativ hos Shein. Det finns till exempel rökelseklistermärken som är runda och enfärgade klistermärken som skapar en annorlunda doft för att hålla myggorna borta.

Shein är en global webbshop som framför allt riktar in sig på mode och skönhet. De har kunder i 150 olika länder och har funnits sen 2012. Idén bakom företaget är att alla ska kunna få tillgång till mode, inte bara de som har gott om pengar. De har satsat mycket på att bli lättillgängliga och närvarande i olika kanaler digitalt.


Se fler artiklar med tips vad gäller myggor!