Guide till olika märken inom tricksparkcyklar: Vilka märken finns?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ska du skaffa en tricksparkcykel och funderar på vilket märke som är bäst? I stor utsträckning handlar det om personlig smak, det som kan kännas bäst för en person måste inte vara det bästa för en annan. Idag finns det ett stort utbud av olika varumärken för tricksparkcyklar och många av dem är riktigt bra. Här kan du lära dig mer om de flesta populära märkena.

Se även vår artikel där vi tipsar om våra favoriter bland de bästa tricksparkcyklarna!

Tricksparkcykel i ramp

Lista på varumärken inom tricksparkcyklar

Här går vi igenom en mängd olika kända och mindre kända tricksparkcykelmärken.

ScootWorld

Scootworld Logo

ScootWorld är en butik för tricksparkcyklar som också skapat sina egna varumärken. Till skillnad från många andra affärer vill de inte ha ett så brett utbud som möjligt. Istället satsar de på att ha expertis, förmåga att ge vägledning i valet av sparkcykel, och erbjuda ett noga utvalt sortiment.

ScootWorld ApS är företaget som står bakom Scoot Worlds egna varumärken. Scoot World och Striker Scooter Parts är de varumärken de har för delar till tricksparkcyklar och även kompletta tricksparkcyklar.

ScootWorld har funnits i drygt tio år och drivs av två bröder som själva gillar att göra trick på sparkcykel.


Blazer Pro

BlazerPro Logo

BlazerPro tricksparkcyklar finns hos:

Det brittiska företaget Blazer Pro gör det möjligt att hitta en tricksparkcykel som passar just dina behov. Deras utbud är brett och varierat, så att du som är nybörjare eller medelavancerad användare alltid kan hitta något som blir helt perfekt.

De har också reservdelar till sparkcyklar, så att det enkelt går att byta ut delar som går sönder eller blir slitna. På det sättet kan du använda din tricksparkcykel i många år och fortsätta att lära dig nya trick hela tiden.

Eftersom Blazer Pro satsat mycket på att erbjuda hållbarhet till låga priser har de kunnat bli ett populärt märke bland många åkare.


Crisp Scooters

Crisp Scooters Logo

Crisp Scooters finns hos:

Crisp Scooters är ett varumärke som kom 2011 och fortfarande är på uppgång. Fler och fler upptäcker dem och uppskattar deras tricksparkcyklar och delar till sparkcyklarna.

Crisp Scooters gör snygga sparkcyklar med en väl genomtänkt design där färger används på ett medvetet sätt, och de är gjorda för att vara hållbara och roliga att göra trick på.

Sparkcyklarna kommer med varierad bar-storlek, och eftersom bar-storleken påverkar vilka trick du kan göra finns det möjlighet att hitta en sparcykel som passar just din stil. Du kan hitta en sparkcykel från Crisp Scooters både för att åka i ramper och för streeet-åkande.


Dominator Scooters

Dominator Scooters Logo

Dominators tricksparkcyklar finns hos:

Dominator Scooters tar fram sparkcyklar som passar för nybörjare och åkare som kommit till en medelnivå. Deras estetiska uttryck är enkelt med klara färger, vilket är något som kan passa för väldigt många åkare.

En annan fördel är att deras sparkcyklar är bland de mest prisvärda du kan hitta. Är du en avancerad eller professionell åkare är de sannolikt inte tillräckligt avancerade tekniskt, men för de allra flesta åkare kan en sparkcykel från Dominator Scooters vara perfekt.

Konstruktionen är robust, för att minska risken för skador när du tränar på olika trick. De flesta hjulen har en kärna av stål eller aluminium för att hålla längre och ge en bättre stabilitet. 


Ethic DTC Scooters

Ethic DTC Scooters Logo

Ethics tricksparkcyklar finns hos:

Behöver du en avancerad sparkcykel kan Ethic DTC Scooters vara rätt märke för dig. Det är ett av de ledande varumärkena och från dem kan du hitta både kompletta sparkcyklar och delar som hjul, decks och bars.

Förutom att de håller en hög kvalitet som passar för avancerat åkande har de stort fokus på att produktionen ska ske på ett etiskt hållbart sätt. Förutom det arbetar de för att sporten ska bli mer respekterad och nå ut till fler.

Deras produkter går att känna igen på den snygga designen, de avancerade tekniska funktionerna och att konstruktionen är lätt. Märket har funnits sen 2012 och det grundades av professionella sparkcykelåkare.


Grit Scooters

Grit Scooters Logo

Grit finns hos:

Företaget Grit Scooters (eller Grit Pro Scooters som är ett namn som används ibland) har funnits sen 2009 och det är ett företag som kommer från Australien. De använder den senaste tekniken och med digital design arbetar de för att ta fram bästa tänkbara produkter.

Grit Scooters är ett av de varumärken som växer snabbast, och i Australien är de redan stora. Där har de ett eget proffsteam som också hjälper till att ta fram och testa nya produkter.

Grit Scooters erbjuder både kompletta tricksparkcyklar och delar till sparkcyklar. De har sparkcyklar för alla olika åldrar och du kan hitta en passande sparkcykel både om du är nybörjare och avancerad åkare.


Invert Scooters

Invert Scooters Logo

Invert tricksparkcyklar finns hos:

Invert Scooters är ett varumärke från Australien, ett land där många framstående märken inom tricksparkcykling startats. Invert Scooters är ingen undantag – du kan räkna med prisvärda sparkcyklar av hög kvalitet.

Sparkcyklarna är designade så att du ska få bland de bästa tekniska lösningarna och dessutom ett snyggt utseende på din sparkcykel. Alla produkter testas både i ett labb och av professionella åkare, så att det som släpps ut på marknaden lever upp till kraven.

På det sättet vet du alltid att din sparkcykel fungerar bra att göra trick på, och håller för en lång tids användning. Förutom tricksparkcyklar gör Invert bland annat skateboards, BMX-cyklar, hjälmar och andra tillbehör.


Longway Scooters

Longway Scooters Logo

Longway sparkcyklar finns hos:

Longway Scooters är ett av de varumärken som valt att satsa brett. I deras sortiment ska det vara möjligt att hitta en komplett tricksparkcykel eller de delar som behövs, oavsett hur avancerad åkare du är.

De har också sparkcyklar i olika prisklasser, så att det ska bli lättare att nå ut till fler olika åkare. Sparkcyklarna görs i deras egen fabrik, så de kan ha kontroll över varje steg i tillverkningen.

De är kända för att hålla god kvalitet och att vara ett prisvärt alternativ. Longway lanserades 2015 men redan innan det var de med och utvecklade de första tricksparkcyklarna som kom ut på marknaden.


Lucky Scooters

Lucky Scooters Logo

Lucky sparkcyklar finns hos:

Från Lucky Scooters kommer ett stort utbud av sparkcykeldelar och också kompletta sparkcyklar. För att skapa så bra sparkcyklar som möjligt har Lucky Scooters valt att samarbeta med några av de bästa åkarna som finns, och dessutom med några av de bästa designers och tillverkare som finns i branschen.

Bland deras produkter finns både sparkcyklar som passar för nybörjare och andra som passar för avancerade åkare. Lucky Scooters har satsat lite extra på innovativa lösningar.

Till exempel var några av deras decks de första som CNC-maskintillverkades, och det var de som var först med en one-piece-design på framgafflar. Lucky Scooters är ett amerikanske varumärke som funnits sen 2008.


Panda Freestyle Scooter Co.

Panda Freestyle Scooter Co.

Pandas tricksparkcyklar finns hos:

Panda Freestyle Scooter Co. har en enkel idé – att skapa både delar och hela sparkcyklar till ett lågt pris, utan att tumma på kvaliteten. De riktar sig till nybörjare och åkare som är på medelnivå, men inte till professionella eller avancerade åkare.

Sparkcyklarna är starka utan att väga särskilt mycket, vilket gör dem lätta att göra trick på. Det stora utbudet av sparkcykeldelar gör också att du får möjlighet att hålla nere kostnaden för din sparkcykel. Att kunna byta ut de delar som blivit slitna är mycket billigare än att behöva skaffa en ny sparkcykel.


Root Industries

Root Industries

Root Industries finns hos:

Med en sparkcykel från Root Industries kan du räkna med att få en tricksparkcykel som håller en professionell nivå. Märket är från Australien och förutom hela sparkcyklar erbjuder de sparkcykeldelar – något som blivit väldigt populärt.

Bland annat har deras hjul blivit eftertraktade och är det alternativ många åkare i hela världen väljer. För att kunna utveckla sina produkter tar Root Industries tillvara på den kunskap som finns hos de professionella sparkcykelåkarna i Australien.

Genom deras hjälp kan nya innovationer och designer testas. Ett exempel på resultatet av samarbetet är Honeycore-hjulen som revolutionerat marknaden.


StreetSurfing

StreetSurfing Logo

Sparkcyklarna från StreetSurfing är framför allt av modeller med stora hjul. De är gjorda för att åka på gator snarare än i ramper och har tagits fram på de soliga gator som finns i Kalifornien.

Idén bakom varumärken är att alla ska få chansen att njuta av ett mer spännande och aktivt liv – vilket blir möjligt till exempel genom att ha tillgång till en sparkcykel.

StreetSurfing gör inte bara sparkcyklar, utan har framför allt blivit kända för sina waveboards. I konstruktionen av dem har de kombinerat element från surf, skateboarding och snowboarding och skapat något helt nytt.


Striker Scooters

Striker Scooters Logo

Striker Scooters är ett danskt företag som först bara tillverkade hjul till sparkcyklar, men vars verksamhet växt successivt. Idag hittar du både sparkcykeldelar och hela sparkcyklar från Striker Scooters, allt med en riktigt hög kvalitet.

Utseendet på deras sparkcyklar är snyggt stilrent och du kan räkna med att få en tricksparkcykel som klarar de allra flesta sorters trick. Strikers hjul är väldigt populära och många gillar dem inte bara för deras funktion utan också för deras utseende.

Striker Scooters är inte rädda för att använda färg och att använda deras hjul kan vara det som gör din tricksparkcykel till något alldeles extra.


Slamm Scooters

Slamm Scooters Logo

Det brittiska varumärket Slamm Scooters har funnits sen 2009 och sen dess har de verkligen lyckats slå igenom på marknaden. De är specialiserade på tricksparkcyklar med ett annorlunda och lite djärvt utseende, med ett val av färger och design som sticker ut i mängden.

De tar fram sparkcyklar av väldigt hög kvalitet, samtidigt är de måna om att hålla priserna låga. På det sättet kan du räkna med att få en bra tricksparkcykel för dina pengar.

Förutom hela sparkcyklar erbjuder de delar till sparkcyklar. Eftersom också de finns i olika färger och design kan du med hjälp av Slamm förändra din sparkcykel så den blir något speciellt.


Story

Story Logo

Story har funnits sen 2007, och till en början var det fullt fokus på rullskridskor. När verksamheten växte började de även göra till exempel skateboards och tricksparkcyklar. Idén bakom varumärket är att erbjuda coola och modernt designade produkter, som åkare i alla åldrar ska kunna ha roligt med.

Oavsett hur mycket man åkt tidigare eller hur bra man är ska en sparkcykel från Story vara något som lockar en vidare – så att man vill åka mer, testa nya trick och bli bättre. En sparkcykel från Story håller ett relativt lågt pris, men är alltid snygg och smidig att göra trick på.


Nitro Circus Scooters

Nitro Circus Scooters Logo

Nitro Circus skapades 2003. Det var en grupp vänner som gjorde egna DVD-skivor med underhållning i form av extremsport. Efter att Ryan Williams anslöt sig till teamet fick de en viktigare plats i sparkcykelvärlden.

De är idag inte bara kända från sin tv-serie och sina turnéer, utan också för sitt stora utbud av sparkcyklar. De erbjuder många olika slags sparkcyklar så att det ska vara möjligt att hitta en som passar oavsett om du är nybörjare eller avancerad åkare.

En av de mest populära produkter är Ryan Williams signatursparkcykel. De tillverkar också en del tillbehör, som hjälmar, grind rails, ramper och liknande.


NKD Scooters

NKD Scooters

NKD Scooters tillhör de varumärken som inte bara utvecklar sina egna produkter utan också är med och driver hela utvecklingen för tricksparkcyklar framåt. Hela tiden flyttas gränserna för vad som är möjligt att göra – och NKD är en viktig del i det.

Deras sparkcyklar och delar till sparkcyklar utvecklas av ett kompetent team med designers, ingenjörer och professionella åkare. Med hjälp av 3D-modeller kan strukturen förbättras redan innan en prototyp skapas och testas.

Det finns NKD-sparkcyklar som passar både för nybörjare och professionella åkare. Alla är hållbara, pålitliga och snyggt designade. NKD Scooters tillhör företaget NKX Sports och gick tidigare under namnet NAKED, som sen förkortats till NKD. De har funnits sen 2004.


Drone Scooters

Drone Scooters Logo

Vill du ha en premiumprodukt för din tricksparkcykel är Drone Scooters ett märke du ska titta närmare på. I deras sortiment hittar du bland annat hjul och decks i unik design, gjorda i högkvalitativa material.

Innan de släpper ut sina produkter på marknaden testas de av professionella åkare under lång tid. Förutom delar till sparkcyklar kan du köpa en komplett tricksparkcykel från Drone Scooters.

Alla deras produkter har en konstnärlig design som gör att de går att känna igen, och de samarbetar ofta med olika konstnärer. Drone Scooters är ett engelskt företag som funnits sen 2012 och förutom utseende och hög kvalitet är de kända för att erbjuda en väldigt bra hållbarhet.


Bestial Wolf

Bestial Wolf Logo

2011 startade Bestial Wolf sin verksamhet i närheten av Barcelona i Spanien. Till en början gjorde de bara hjul, men snart började de också tillverka fler sparkcykeldelar som däck, grepp, barer, huvudrör och liknande.

Nuförtiden erbjuder de också hela sparkcyklar för trick, både en del som är anpassade för nybörjare och andra som passar för professionella åkare. Något som satt dem på kartan är deras lite aggressiva namn på tricksparkcyklarna, de har till exempel modeller som Killer och Demon.

Deras sparkcyklar har lite bredare däck och det gör att de klarar av riktigt vilda trick. Bestial Wolf har även börjat producera skateboards med samma höga kvalitet och något aggressiva namn.


Se fler artiklar inom sparkcyklar!