Köpa bollhav till hemmet? Här är bästa bollhaven 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är något lockande med bollhav. Så fort barnen ser de färgglada bollarna vill de bara dyka ner och leka i det underbara bollhavet. Traditionellt hittar vi bollhav på snabbmatsrestauranger, i lekrummet på stormarknader eller på lekland. Här kollar vi in bästa bollhavet du kan köpa och ha hemma!

Barn med gul tröja i bollhav med bollar i många olika färger.

Vilket bollhav är bäst i test?

En av våra favoriter är Meow Baby Bollhav. Det är ett riktigt stadigt, men samtidigt mjukt och inbjudande lekställe för barn.

Ett annat fint alternativ är JLY Bollhav. Det är en billigare variant som ändå håller riktigt hög kvalitet. Det är det mest prisvärda alternativet.

Recensioner av samtliga bollhav vi tittat på

Här kommer en närmare titt på alla bollhav vi fått chansen att titta på.

Meow Baby Bollhav

Runt grått bollhav

Kolla priset hos:

Meow Baby gör otroligt fina leksaker och andra prylar till barn och barnrummet. Deras bollhav kommer i många olika färger och är mjuka och skonsamma att leka i.

När du köper ett bollhav från Meow får du det levererat med bollar att fylla upp det med. Det fylls med ungefär 200-250 bollar som finns i många olika färger. En rolig detalj är att du själv kan välja vilken färg du vill ha på bollarna. Du kan kombinera olika färger i paket om 50 bollar i varje. Du anger vad du önskar för färger i en kommentar i kassan innan du betalar.

Dessa vackra bollhav är handtillverkade och innehåller ett mjukt skummaterial som täcks av en bomullsklädsel av Oeko-Tex-certifierad råvara. Det går även att ta av klädseln via ett blixtlås på bollhavets undersida. På så vis är det möjligt att tvätta det ordentligt vid behov.

Botten är ungefär 2 centimeter tjock och kanterna cirka 6 centimeter. Detta medför att den är tillräckligt mjuk för att vara säker för små barn att leka i, och tillräckligt stabil för att stå stadigt när leken är igång.

Dessa bollhav finns att köpa i olika mönster och färger och du kan välja om du vill ha 30 eller 40 centimeters höjd på bollhavet.

Vi älskar Meow Babys bollhav och kan varmt rekommendera dem som ett kul tillskott till barnrummet. I Sverige säljs dessa bollhav hos LitenLeker. Kolla in alla deras bollhav!

Om du har yta att möblera i barnrummet är detta en utmanande och väldigt uppskattad lekplats som ger möjlighet till båda fartfyllda och lugna lekar! Bara barnens fantasi sätter gränser för hur hinderbanan och bollhavet kan användas.


JLY Bollhav

Rosa bollhav med grå och vita bollar från JLY Basic.

Kolla priset hos:

JLY har de mest prisvärda bollhaven och de finns i många olika stilar och färger. De är stabila och står stadigt på sin plats då de är tillverkade i ett kvalitativt skum i polyuretan.

Klädseln på bollhavet är tillverkad i mjuk och len Oeko-tex-certifierad bomull som är både skonsam mot huden, och miljön.

När du köper ett JLY bollhav får du med 150 bollar som räcker gott för att fylla upp det mesta av ytan. Vill du fylla det hela vägen upp kan du köpa ett paket bollar extra för en maxad bollhavsupplevelse.

Om du vill ha maximal valuta för pengarna så är JLY bollhav det bästa du kan få till det här priset. Vi föredrar bollhav i skummaterial, framför enbart tygram som de allra billigaste har. Detta är det mesta prisvärda alternativet enligt oss!


Meow Baby Lekmodul med bollhav

Meow Baby Bollhav med lekmodul Familjemys.se

Kolla priset hos:

Den här söta lilla hinderbanan kommer med ett särskilt anpassat bollhav som passar perfekt ihop. Det är en mjuk och bekväm möbel som barnet kan klättra på, krypa över eller balansera på.

Hinderbanan är gjord i ett mjukt och behagligt skummaterial, och klädseln är tillverkad i sammet. Den är len och skön och mjuk att bestiga. Bollarna i bollhavet är precis som Meow Babys bollar till sina andra bollhav giftfria och lätta i LDPE-plast.


KIDKII Bollhav

KIDII bollhav i lila färg fylld med vita bollar.

Kolla priset hos:

KIDKII är ett danskt företag  som grundades 2017. De utvecklar tjusiga helt giftfria produkter för barn. Deras ugångspunkt är en kärlek för barn och barnens välmående. Bland deras produkter hittar vi bland annat lekmattor, olika sorters bollar, kuddar och givetvis bollhaven.

De har en mängd olika bollhav att välja mellan med olika färger, mönster och till med olika form. När du köper ett bollhav från KIDKII får du det levererat fylld med bollar. Du får med cirka 200-250 bollar beroende på vilket av bollhaven du väljer. Det är även möjligt att köpa till extra bollar i flera olika färger om du vill kunna bada i ett överflöd.

Bollarna från KIDKII är tillverkade i LDPE-plast, vilken naturligtvis är helt giftfri och skonsam även för små barn att leka med. Själva bollhavet är klätt i ett underbart bomullsmaterial som är Oeko-tex-certifierad. Några av modellerna använder ett mjukt sammetstyg till klädsel.

Inuti är bollhavet fylld med ett växtbaserat skum som är giftfritt och biologiskt nedbrytbart. Den huvudsakliga ingrediensen i skummet är majs och är helt ofarligt till och med för små barn att stoppa i munnen.

När du köper ett bollhav med naturligt skuminnehåll tar det lite tid för produkten att formas. I takt med att det suger åt sig luft och utvidgas så formas det sedan naturligt i takt med att barnen använder bollhavet. Tack vare detta skummaterial står hela bollhavet väldigt stadigt på golvet.

Bollhaven är både vackra, skonsamma mot barnet och otroligt roliga att leka i. Vi är verkligen förtjusta i KIDKII:s produkter överlag och deras bollhav i synnerhet. Perfekt till barnens lekhörna om ni har utrymme för detta. Vår varmaste rekommendation!


JLY Rutschkana och bollhav

Rosa bollhav och ljus rutschkana från JLY.

Produkten har tyvärr utgått! Kolla JLY:s andra bollhav här!

Det här är ju egentligen mer än bara ett bollhav – det är ett komplett lekrumspaket med bollhav och rutschkana! Därför är priset lite högre, men vi kände att vi måste rekommendera produkten ändå. Det går förstås att köpa JLY Basic Bollhav för sig om du inte vill ha med rutschkanan.

Själva bollhavet kommer med 150 bollar som är giftfria i LDPE-plast. Klädseln är gjord i mjuk och behaglig bomull från Oeko-Tex-certifierade källor. Skummet inuti är gjort av polyuretan vilket har en naturligt stark och stabil form som får bollhavet att stå stadigt på sin plats.

Det går att ta loss överdraget till bollhavet och dessutom går det tvätta det i maskin. Det är skönt att veta om det skulle ske en olycka mitt under leken.

Rutchkanan är gjord i trä och är väldigt slät och skonsam även för små barn att leka på. Handtagen är skonsamma och lätta att greppa. Om du har plats i barnrummet för både bollhavet och denna får du en komplett mysig liten lekplats för barnen att vistas på. Notera att rutschkanan är avsedd att använda inomhus och inte ute i trädgården.

Om du vill slå till på något lite extra i barnrummet rekommenderar vi verkligen det här paketet, eller paketet med hinderbanan, som vi skriver om nedan. Riktigt fina, roliga och skonsamma produkter att förgylla barnens lekstunder med!


Ladida Lekhage och bollhav

Lekhage och bollhav med flicka som står i mitten.

Kolla priset hos:

Det här är en stor lekhage som fungerar utmärkt både med och utan bollar. Du får med 50 bollar när du köper den, men vill du ha fler kan du givetvis köpa till extra. En lekhage är en perfekt plats för små barn att säkert kunna träna upp sin motorik, men även större barn gillar att ha den som sitt mysiga krypin.

Det är en väl tilltagen lekyta med en höjd på 66,5 centimeter och en diameter på 148 centimeter. Hela lekhagen och de medföljande bollarna är giftfria och innehåller inga så kallade bisfenoler, som annars kan finnas i hårda plaster.

Dörren till lekhagen är bred och det är lätt att komma åt att lyfta barnet om du har ett litet barn som ska leka i hagen. Har du större barn rekommenderar vi att du köper till ett par hundra bollar extra så kan de ha riktigt kul i lekhagen och förvandla den till ett spektakulärt bollhav med bra djup.

Vi är mycket förtjusta i Ladidas lekhage och bollhav och med tanke på priset är det rent av ett kap om du vill fylla ut barnrummet med en mycket uppskattad lekplats. Stark köprekommendation från oss!


Cloudberry Castle Bollhav

Grönt bollhav med tecknade djur på utsidan.

Kolla priset hos:

Ett sött och väldigt simpelt budgetalternativ från Cloudberry Castle. Detta bollhav kommer komplett med 50 färgglada bollar till ett riktigt superpris!

Bollhavet är dekorerat med gulliga tecknade djur och är gjort i ett lätt och tunt polyestermaterial. En perfekt lekplats åt en liten bebis som vill upptäcka sin omvärld. Färgerna och känslan av bollarna stimulerar flera sinnen på en gång och barnet kan storögt leka i sin egen takt.

Cloudberry Castle har dessutom stora paket med påfyllnadsbollar till förmånliga priser. Dessa finns i en massa olika färger och olika storlek på paketen.

Om du vill ha ett billigt bollhav som barnet direkt kan komma igång att leka med är detta en väldigt billig lösning som vi verkligen kan rekommendera!


Kid Active Bollhav

Bollhav med havstema

Produkten har utgått

Det finns flera väldigt billiga och roliga bollhav från Kid Active. Vår favorit är den med undervattenstema. Där finns lite kul figurer, till exempel en krabba och en val. När du trycker ner krabban så flyger bollarna ut ur valens mun! Mycket uppskattat bland de små.

Kid Active tillverkar massor av produkter för både inne- och utelek. Alltifrån lektält till bollhav och trampoliner ingår i deras sortiment. Deras produkter kännetecknas av de roliga och glada motiven som ofta förgyller deras leksaker.

Detta bollhav kan användas såväl utomhus som inne i lekrummet. Det är perfekt för de minsta för att utforska omvärlden med många stimulerande färger och saker att känna och klämma på.

När du köper bollhavet ingår bara tre bollar så om du vill fylla det med bollar får du köpa till ett extrapaket. Tyvärr finns det inga bollar från samma tillverkare så du får beställa bollarna från en annan butik.

En bra finess med Kid Actives leksaker är att de ofta är lätta att fälla ihop. Det gäller även undervatten-bollhavet. Du kan fälla ihop det så att det blir platt och enkelt att förvara.

Vill du ha en billig lekyta och bollhav som passar till de mindre barnen, är detta helt klart ett utmärkt alternativ!


iPlay Bollhav

Grått bollhav med bollar i olika färger märke iPlay

Kolla priset hos:

Det här bollhavet är ett väldigt simpelt men komplett paket för dig som vill ha ett billigt men skoj bollhav. I paketet ingår 100 bollar och det finns i flera olika färger. iPlay är ett svenskt märke som tillverkar roliga leksaker för aktiva barn.

Detta bollhav är oerhört lätt att montera upp och ni kan snabbt vara igång med leken när ni får hem paketet. Bollhavet har en stor yta att leka på och mäter 90 x 90 x 30 centimeter. Det är av god kvalitet och innehar CE-märkning.

Själva bollhavet är tillverkat i polyster och det är lätt att rengöra med en lätt fuktad trasa. Till det låga priset är detta ett väldigt prisvärt bollhav som vi absolut kan rekommendera! Dessutom ingår 100 bollar i priset så du behöver inte köpa till något extra, om du inte vill fylla ut med ännu fler såklart.

Om du vill se fler bollhav kan du se hela utbudet hos olika butiker här: Babyland, Litenleker, Jollyroom


Vad är ett bollhav?

Ett bollhav är helt enkelt en djup yta fylld med lätta plastbollar. Ordet hav kan vara lite missledande eftersom det även kan röra sig om en mindre ”pool”. Men idén är att barn ska kunna bada i bollar. Det är något som nästan alla barn tycker är extremt roligt.

Bollhav kommer i olika storlekar och priser. De består av en inhägnad eller skålformad del, samt en stor mängd bollar att fylla på med. Det går även att köpa till extra bollar separat.

Vi uppskattar att det finns bollhav i flera olika prisklasser så att alla kan ha möjlighet att bada i bollar hemma om de vill!


Frågor och svar om bollhav

Här kommer några vanliga frågor som konsumenter brukar ha om bollhav.

Vad kostar ett bollhav?

Det finns väldigt stora skillnader i pris. Dels beroende på hur stort du vill ha, dels på kvalité och märke.

  • De finaste bollhaven för hemmabruk kan kosta upp till cirka 2000 kronor.
  • De billigaste alternativen kan kosta under 200 kronor.

Hur många bollar behöver man till ett bollhav hemma?

För riktigt små barn kan det räcka med bara ett par bollar. Små barn utforskar och leker inne i bollhavet som en lekhage. Men för att fylla ut de flesta bollhav behövs runt 200-250 bollar. Om du har ett stort bollhav och vill fylla det helt kan det krävas 500-1000 bollar.

Ska man ha bollhav inomhus eller utomhus?

De flesta av bollhaven vi rekommenderar är menade för inomhusbruk. De fina bomullsmaterialen kan slitas eller bli smutsiga om du använder dem utomhus. De enklare bollhaven i polyester kan även användas utomhus. Men tänk på att de kan slitas lite snabbare beroende på hur de används.

Vilket är det bästa bollhavet man kan köpa på nätet?

Det finns många fina bollhav att köpa online, men vår absoluta favorit bland tillverkarna är KIDKII. Deras bollhav är mycket omsorgsfullt tillverkade och håller väldigt hög kvalitet. De är dessutom helt giftfria och säkra för barn i alla åldrar.

Ska man tvätta bollarna i ett bollhav?

Det är absolut en bra idé att tvätta bollarna lite då och då. Om du vill vara på säkra sidan tvättar du bollarna med tvål och vatten med jämna mellanrum och dessutom med desinfektionsmedel någon gång i halvåret. Det är dock viktigare att tvätta bollarna ju fler barn som varit med och lekt. Sunt förnuft kring hygien i hemmet räcker långt för att hålla bakterier borta från bollhavet.

I vilken ålder kan barn leka i bollhav hemma?

Det är lite olika rekommendationer från olika tillverkare:

  • För de riktigt små barnen, under 1 år, är det inte rekommenderat att ha för mycket bollar. Då kan bollhavet istället användas som en mjuk och trygg lekplats.
  • Från 1 års ålder kan ni börja använda lite fler bollar och låta barnen själv leka.
  • Vid 2 eller närmare 3 års ålder är det ofta väldigt uppskattat att ösa på mer fler bollar.

Men lämna inte små barn utan uppsikt i ett bollhav!

Glöm inte bort att kolla om det finns några spännande kampanjer eller erbjudanden hos våra samarbetspartners just nu!