Bästa gosedjur häst 2024: Kramgoa mjukishästar för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Hästen är ett väldigt populärt djur, även när det kommer till leksaker. Gillar ditt barn hästar kommer han eller hon förmodligen älska att få ett gosedjur som ser ut som en häst. Det finns massor av olika gosedjurshästar att välja mellan, i olika storlekar, material och stilar. Här presenterar vi våra favoriter, bland de bästa gosedjuren i form av en häst!

Bilder på flera gosedjur hästar

Vilka hästgosedjur är bäst i test?

En av våra absoluta favoriter är de naturtrogna och vackra hästarna som produceras i samarbete med Världsnaturfonden. Hållbart producerade, otroligt söta och finns i ett par olika stilar!

Två olika gosedjurshästar från WWF:s serie

Se pris och varianter hos:


Ett annat populärt alternativ är någon av de otroligt söta hästarna från Jelly Cat. Ett kvalitetsmärke när det gäller gosedjur som både är unika och håller hög kvalitet.

3 hästar från Jelly Cat

Se pris och utbud hos:


Många fler gosiga hästar hittar du längre ned i artikeln!

Se även våra tips på fina barnböcker om hästar samt andra fina hästleksaker!

Lista på gosedjurshästar

Här hittar du hela listan på gosedjur i form av hästar. Vi har tagit med många olika varumärken och både mer realistiska, och mer fantasifulla modeller.

Teddykompaniet Gosedjur Häst Harry

Teddykompaniet Gosedjur Häst Harry

Kolla priset hos:

Vill du ha ett ganska traditionellt gosedjur är det alltid en bra idé att kolla vad Teddykompaniet har att erbjuda. Hästen Harry är ingen besvikelse, utan det är en riktigt mysig häst i mjukt material.

Harry är ljusbrun med en mörkare brun färg på man och svans, och även hovar och sadel går i mörkbrunt. På nosen har Harry en stor vit fläck, vilket gör honom extra söt. Storleken är 30 cm och man har då mätt höjden. Det är en storlek som kan passa barn i olika åldrar. För de allra minsta kommer den kännas stor, men det blir också ett gosedjur som kan följa med när barnet växer.

Teddykompaniets häst är inte helt naturtrogen, men den har många detaljer som gör att den påminner om en riktig häst. Det gör att den passar väldigt bra för olika sorters lekar där en häst kan vara en del av leken.

Det mjuka materialet gör att den dessutom kan bli en bra vän att ha med sig, som kan ge trygghet och tröst när det behövs. Den här hästen är CE-märkt och kan användas ända från det att barnet föds.

Varumärket Teddykompaniet är välkänt och omtyckt, vilket inte är särskilt konstigt. De tillverkar gosedjur av högsta kvalitet, och skapar mjuka små vänner som både barn och vuxna har lätt att ta till sitt hjärta. Företaget har funnits i ungefär 20 år. Förutom att de tillverkar gosedjur har de bland annat skallror, diinglisar, snuttefiltar och käpphästar i sitt sortiment.


Pippi Gosedjur Lilla Gubben

Pippi Gosedjur Lilla Gubbe

Kolla priset hos:

Den välkända sagofiguren Pippi Långstrump är älskad av många barn runt om i världen. Också hennes häst Lilla Gubben är mycket omtyckt, och här har du en chans att få Lilla Gubben i form av ett gosedjur. Det är en mjuk docka som har ett typiskt Pippi Långstrump-utseende. Bland annat är grimman grön, man och svans är orange, hovarna är blå och den vita kroppen har gott om blå prickar.

Denna CE-märkta leksak finns i två storlekar. Du kan välja om du vill ha en 30 cm stor häst eller om det passar bättre med en lite mindre, som då är 22 cm. Tyget som hästen är gjord av ger en fleeceaktig känsla, vilket gör att han blir mycket mjuk och känns snäll att krama.

Ögon och mule är broderade och det finns inga lösa små detaljer som kan vara farliga för små barn, så den går bra att använda för barn i vilken ålder som helst. Skulle Lilla Gubben bli smutsig går det bra att tvätta honom i 30 grader i maskin.

Förutom att Pippi Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest uppskattade figurer har Pippi Långstrump blivit ett varumärke som säljer produkter som anknyter till berättelserna om Pippi.

Varumärket erbjuder kläder med Pippi-tryck, pussel och leksaker, lakan, förkläden, matlådor och en hel del annat. Det finns också utklädningskläder om ditt barn skulle vilja testa att vara Pippi Långstrump för en dag.


Roommate Kudde Häst

Roommate Kudde Häst

Kolla priset hos:

Roommate har tagit fram ett gosedjur som samtidigt är en kudde – en väldigt smidig lösning eftersom barn ofta vill sova eller vila tillsammans med sitt gosedjur. Här får barnet riktigt bra förutsättningar för det eftersom det går lika bra att använda deras häst som en kudde.

Hästen är väldigt gullig, oval till formen och även om den inte är särskilt naturtrogen ser man direkt att det är en häst det rör sig om. Färgerna går i brunt, man och svans är av mjukt garn och hästen har broderade detaljer. På sidan finns en stjärna och hästen har rosa cirklar på kinderna. Den blundar, vilket kan vara en fördel om den framför allt ska användas när barnet ska vila.

Hästen är gjord i ett slätt tyg som består av 100% ekologisk bomull och fyllningen är 100% polyesterfiber.

Produkten har en OEKO-TEX-certifiering som innebär att materialet är fritt från skadliga kemikalier. Storleken är 10 x 10 x 50 cm, men eftersom den är rundat oval i sin form och dessutom formad som en häst så är måtten ungefärliga. Du kan tvätta den i maskin i 30 grader.

Varumärket bakom den här hästen är Roommate, ett danskt varumärke som använder sig av lekfull design för att skapa produkter som passar för barn. Det du hittar i deras sortiment kan bidra till att skapa ett barnvänligt hem, utan att du behöver tumma på design och stil.


My Little Pony Mjukisar

My Little Pony Mjukisar

Kolla priset hos:

Izzy är en lila My Little Pony. Det är en mjuk och fantasifull häst där den ljuslila grundfärgen kombineras med blå och lila nyanser i man och svans. I pannan sitter ett enhörningshorn med snirkligt mönster. Det snälla leendet och de stora ögonen bjuder in till lek och vänskap. Storleken är 25 cm och denna My Little Pony vill helst slippa att stoppas i tvättmaskinen. Blir Izzy smutsig går hästen att rengöra med en våt trasa.

Den lila ponnyns hela namn är Izzy Moonbow och hon är en av huvudkaraktärerna i serien My Little Pony: A New Generation and My Little Pony Generation 5. Är inte just Izzy ditt barns favorit finns även några av de andra hästarna som mjukisdjur.

Till exempel finns den orange Sunny med sitt vänliga och nyfikna utseende. Hennes man och svans går i rosa och lila. Även Zip finns som gosedjur. Det är en vit ponny med vingar, där både vingar, man och svans går i flera färger. Alla My Little Ponys har sin egen personlighet och stil, så det kan vara viktigt att kolla med ditt barn vilken häst som egentligen är favoriten.

My Little Pony skapades på 1980-talet, och leksakerna blev snabbt populära. De har blivit till tv-serie, film och går att hitta som en lång rad olika leksaker. Figurerna finns också på kläder och andra produkter för barn.


Living Nature Gosedjur Häst

Living Nature Gosedjur Häst

Kolla priset hos:

Vill du ha ett riktigt gosigt gosedjur kan Living Natures bruna häst vara ett alternativ för dig. Det är en fin liten häst i brunt, svart och vitt, som klarar av att stå själv. Just att den kan stå upp gör att det blir möjligt att ha med den i många olika lekar. Självfallet går den också att gosa med, krama och ta med sig när det är dags att vila. Storleken är 18 x 20 cm.

Det finns även en variant där hästen sitter ner istället för att stå. Den sittande hästen är också brun, med mörkare brunt på man, svans och hovar. Medan den stående hästen har grimma är den sittande fri från det och ger därför en lite annorlunda känsla.

Hästen som sitter är 18 x 12 cm. Båda hästarna är CE-märkta och går bra att använda ända från att barnet är nyfött. Materialen som används är återvunna och väldigt mjuka, så att det ska bli mysigt att ta i hästarna och leka med dem.

Living Nature är ett varumärke som valt att hämta sin inspiration från djur över hela världen. Deras sortiment håller premiumkvalitet. Som en bonus får du alltid information om djuret när du köper ett gosedjur från Living Nature. Med roliga och pedagogiska fakta om vad djuret äter, var det brukar bo och hur det beter sig kan ditt barn lära sig nya saker och samtidigt få inspiration till sina lekar.


Jellycat Gosedjur Clippy Clop Palomino Pony

Jellycat Gosedjur Clippy Clop Palomino Pony

Kolla priset hos:

Det är lätt att tycka om gosedjurshästen från Jellycat. Med sitt lite tufsiga utseende kan Clippy Clop Palomino Pony trava rakt in i många barns hjärtan – och kanske i de vuxnas med. Hästen är beigebrun med man och svans i samma färg som kroppen.

Bara mulen sticker av med sin ljusa färg. Hela hästen är gjord av långhårig plys, som ger den en mjuk och gosig päls. Jellycats gosedjur är CE-märkta och det rekommenderade är att Clippy Clop Palomino Pony används av barn som är minst ett år gamla. Storleken är 15 x 7 cm och materialet är polyester och plast.

Skulle Clippy Clop Palomino Pony inte kännas riktigt rätt finns Clippy Clop Bay Pony, som är en liknande häst men med andra färger. Här kompletteras den bruna färgen med mörkare man och svans, och med en ljus fläck blir även det en väldigt charmig häst som är lätt att tycka om.

Jellycat erbjuder också en sittande brun häst som finns i två storlekar – 19 x 18 cm eller 31 x 12 cm. De har dessutom en helt rosa sittande pony med ett lite knubbigare utseende.

Varumärket Jellykatt erbjuder inbjudande produkter för barn. De har till exempel snuttefiltar, hängen, filtar och massor av olika gosedjur. Företaget har funnits sen 1999 och utgår från nytänkande, design och charm när de tar fram sina produkter.


Häst WWF (Världsnaturfonden)

Häst WWF (Världsnaturfonden)

Kolla priset hos:

Med den här hästen från WWF får du både en mjuk och trygg vän att krama och en möjlighet att stödja ett viktigt syfte. Din lilla cowboy eller cowgirl kan välja att rida ut på äventyr med denna gosiga kompis, eller bara hålla den nära när det är dags att sova.

Hästen, som är 29 cm i storlek, har kort, brun päls som är perfekt att stryka och lång, lurvig beige man som man inte kan låta bli att dra fingrarna genom. Dess pärlögon är stadiga och säkra, vilket gör den till en trygg lekkamrat för ditt barn.

Den här mjukis hästen är inte bara gjord för att hålla, utan den hjälper också till att rädda hotade djurarter runt om i världen. Genom att köpa detta mjukisdjur, bidrar du till WWF och deras livsviktiga arbete. En lapp i hästens öra ger mer information om organisationens arbete, vilket kan vara ett bra sätt att börja ett samtal med ditt barn om att ta hand om vår planet.

WWF är en av de största och mest respekterade naturvårdsorganisationerna i världen. Sedan 1961 har de arbetat för att skydda vår planets mest sårbare arter och miljöer. Genom att köpa ett mjukisdjur från dem stöder du detta viktiga arbete, då 12% av intäkterna för varje sålt WWF-djur går direkt tillbaka till organisationen.

Dessutom är denna häst säker för barn i alla åldrar. Den är tillverkad av 100% polyester, CE-märkt och testad enligt EN71-standard. Detta innebär att den är flamsäker och inte innehåller några farliga kemikalier.

Hästarna från WWF är därför inte bara en mysig lekkamrat, utan också en investering i framtiden för våra barn och planeten de kommer att ärva. Den är den perfekta gåvan för det medvetna köpet, ett gosedjur med mening.


Bon Ton Toys WWF Plush Vildhest

Bon Ton Toys WWF Plush Vildhest

Kolla priset hos:

Bon Ton Toys har valt att göra en naturtrogen häst i samarbete med WWF. För varje häst som säljs går lite pengar till WWF och bidrar till deras arbete för att skydda natur och djur runt om i världen. WWF-hästen är en vildhäst med ljust brun kropp.

Benen går i en mörkare färg och svans och man är ännu mörkare. Att hästen är detaljerad och naturtrogen gör att den inte är så gullig som många andra mjukisdjur. Men den har fördelen att den ser kraftfull ut, och man får känslan av att den har en stark vilja.

Eftersom barn behöver utforska och lära känna olika känslor behöver det inte vara negativt att ha ett mjukisdjur med andra egenskaper än söthet. Dessutom är hästen väldigt mjuk i materialet och går bra att gosa med.

Hästen finns i två olika storlekar, så du kan välja om du vill ha den mindre på 20 cm eller en lite större som är 29 cm. Materialet består av återvunna PET-flaskor och hela produktionen strävar efter hållbarhet. Även alla transporter är miljövänliga och uppfyller kraven på éthical supply chain’ (ICTI).

Bon Ton Toys står också bakom andra naturtrogna gosedjur som de gjort i samarbete med WWF. Det är ett varumärke som funnits i mer än 90 år. För dem är hållbarheten och att inte belasta miljö och klimat mer än nödvändigt väldigt viktigt. Lika viktigt är det att göra barn glada med de gosedjur de skapar.


Ferm Living Safari Horse Cushion

Ferm Living Safari Horse Cushion

Kolla priset hos:

Ferm Living tillhör de tillverkare som förstått att gosedjur ofta används som kuddar, och har tagit fram en platt häst som det går utmärkt att vila huvudet på. Hästen har ett sött utseende. 

Kuddhästen är i form av en något fantasifull häst, men huvudets form, manen och öronen gör att man aldrig behöver fundera på vad det egentligen är för slags djur. Hästen är gjord i en beige nyans med en mjuk man i brunt.

På kinden har hästen en brun prick. Öron, ögon och mun är gjorda i svart. Eftersom hästen blundar blir den en bra vän när det är dags att vila, även om den såklart också kan följa med på resor, lekar och överallt där ditt barn vill att hästen ska vara.

Formen är platt, så det är inga problem att använda den som kudde. Måtten är 70 x 22 cm, med en höjd på 8 cm. Tre olika material har använts. Tyget består till 100% av ekologisk bomull, medan manen är gjord av ull. Som fyllning har återvunnen polyester använts.

Det här är en häst som både kan vara en leksak och en snygg inredningsdetalj. Gillar ditt barn hästar är det stor chans att det här kommer bli en uppskattad vän.

Hos varumärket Ferm Living kan du hitta saker som är uttänkta, designade och tillverkade med fokus på de minsta. De har produkter för bebisar och barn, och även en del saker som föräldrar kan behöva för att ta hand om barnen.


OYOY Darling Cushion Little Pelle Pony

OYOY Darling Cushion Little Pelle Pony

Kolla priset hos:

Här är ytterligare ett alternativ som passar om du vill ha ett gosedjur som samtidigt är en kudde. OYOY har tagit fram en prydnadskudde formad som en häst. Utseendet har en särskild charm, med en lätt rufsig man och gott om svarta prickar.

Med Darling Cushion Little Pelle Pony får du och ditt barn två saker i ett – vilket inte behöver vara någon nackdel. Följer hästen Pelle inte med överallt går det lika bra att se på honom som en inredningsdetalj.

Han kan göra vilket barnrum som helst lite gladare och mer trivsamt. Vill barnet ha med honom är Pelle Pony lätt att ta med under armen. Med sin mjukhet och de lugnt blundande ögonen kan han dessutom göra det lättare att komma till ro och vila, oavsett om det är i vagnen, i bilen eller hemma i sängen.

Darling Cushion Little Pelle Pony har en storlek på 20 x 24 cm. Hästen får en mjuk känsla eftersom den är fint stickad av bomull. Fyllningen är av fiber. Den här hästen vill helst slippa tvättmaskinen, men går att rengöra med en fuktig trasa.

OYOY är ett varumärke som satsar mycket på design, och vill erbjuda design för hela familjen. Därför har de skapat massor av snygga produkter för barn och barnrum, saker som är söta, funktionella och inspirerar till lek och kreativitet. Det du hittar hos OYOY är tänkt att passa bra både för barn och deras föräldrar.


Cutekins Häst med väska

Cutekins Häst med väska

Kolla priset hos:

Med Cutekins häst får du en charmig och söt liten häst som kommer i en väska. Hästen är kanske inte ett djur som man  tänker på när det handlar om husdjur som brukar bäras runt av sina ägare, och speciellt inte i en väska

Men Cutekins häst är ju en minihäst i form av ett gosedjur, så det är inga problem att bära det. Inte heller känns det särskilt konstigt, mest understryker väskan bara det söta hos hästen.

Själva hästen har en ljust beigebrun färg med brun man, svans, bruna hovar, brun sadel och grimma och en brun rosett under hakan. Hästen har namnet Furberry och har stora blå ögon som gör att det blir lätt att tycka om denna gosedjurshäst.

Väskan har ett rutmönster med bruna och gröna nyanser och detaljer i rosa och lila. Den efterliknar fashionabla designväskor. Med Furberry och väskan som hästen bor i får ditt barn något som både är snyggt och väldigt gosigt. Den rekommenderas från tre år och uppåt.

Cutekins är ett varumärke som helt och hållet riktat in sig på att göra söta gosedjur som kommer i var sin väska. Både djur och väskor kan se olika ut, även om alla produkter har det söta som en gemensam faktor. Bland Cutekins djur kan du hitta hundar, björnar, katter, koalor och fantasidjur som till exempel en enhörning eller enhörningskatt.


Här hittar du fler tips på gosedjur!