Roliga saker att göra med barn i Örebro 2024

Örebro är en fantastisk stad som har väldigt mycket att erbjuda. Det är också en stad som levererar när det kommer till att erbjuda roliga aktiviteter för barn. I den här artikeln kommer vi att kika närmare på sevärdheter för barnfamiljer, och saker att göra med barn i Örebro!

Bild från ån i Örebro

Se även tips på var du kan hitta barnvakt i Örebro!

Örebro Slott

Örebro Slott

Örebro Slott, denna historiska juvel, erbjuder inte bara en fascinerande inblick i Sveriges historia, utan har även en hel värld av barnvänliga äventyr att utforska. Ett besök på slottet tar er tillbaka till medeltiden, en tid av riddare, prinsessor och spöken, vilket garanterar en oförglömlig upplevelse för hela familjen.

Slottet, som en gång var en försvarsborg, har förvandlats till ett livligt och spännande besöksmål för barn. I det nordvästra tornet kan de prova på olika slottsaktiviteter, klä ut sig till riddare eller prinsessor, och till och med hälsa på hos Lilla Spöket Laban. Under sommarmånaderna är detta torn ett myller av aktiviteter, vilket gör det till en perfekt destination för familjer som söker ett roligt och interaktivt utflyktsmål.

Det finns också möjlighet att fira barnkalas på slottet, med en blandning av spännande berättelser och historiska lekar. Att hålla ett födelsedagskalas i denna historiska miljö är verkligen unikt och kommer säkerligen att skapa minnen för livet.

Örebro Slott är mer än bara ett besöksmål, det är en del av vårt kulturarv och hem för många spännande aktiviteter och evenemang året runt. En vistelse på slottet är inte bara lärorik, utan också fylld med spänning och nöje, vilket gör det till en underbar destination för familjer.

Så, om du planerar en resa till Örebro med barn, glöm inte att lägga Örebro Slott till er lista över saker att göra. Från dess historiska charm till de barnvänliga aktiviteterna, detta slott har verkligen något för alla och kommer säkerligen att göra ert besök till Örebro oförglömligt.


Ånnaboda

Sjö nära Ånnaboda Örebro

Strax utanför centrala Örebro finns en plats som heter Ånnaboda. Det här är det perfekta centret för dig som letar efter olika typer av lite mer fysiska aktiviteter att göra tillsammans med ditt barn. Här kan ni upptäcka naturen på nära håll och se mer av allt det vackra och fantastiska som Närke och Örebro har att erbjuda.

Ånnaboda ligger uppe i Kilsbergen, i bergig och kuperad terräng på ganska hög höjd jämfört med centrala Örebro. Att det ligger så högt gör bland annat att snötillgången är bra på vintern. Här finns det möjlighet till både alpin skidåkning och längdskidor.

Speciellt längdskidspåren är förstklassiga, med både långa spår på den så kallade Kilsbergsleden, där ni får komma riktigt nära naturen och skogen, samt ett väl preparerat konstsnöspår, när tillgången på natursnö inte är riktigt lika bra. Du hittar också en riktigt rejäl pulkabacke som bjuder på höga hastigheter och rejäl fart.

På sommaren har Ånnaboda också en mängd andra aktiviteter att erbjuda. Ni kan till exempel cykla mountainbike på fantastiskt vackra och ibland utmanande leder. Även när det kommer till vandring hittar du här Bergslagsleden, vilket är en 28 mil lång led som bland annat går genom Ånnaboda.

Den är uppdelad i olika korta etapper, och att vandra en sådan etapp kan vara en perfekt aktivitet tillsammans med barnen. Det finns också gott om vindskydd för den som vill göra en ännu längre vandring med övernattning i skogen.

För de allra varmaste dagarna finns också en fin badplats, med fräscha bryggor i Ånnabodasjön som ligger i Ånnaboda. Detta är en av de mest populära badplatserna i Örebro och en fantastisk plats att svalka sig på under de varmaste sommardagarna.


Gustavsvik äventyrsbad Lost City

Gustafsvik Äventyrsbad
Foto: Calle Eklund/V-wolf, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

För dig som är på jakt efter aktiviteter som innehåller lite mer äventyr och fart kan Gustavsviks äventyrsbad vara det perfekta valet. Detta är nämligen ett av Nordens största äventyrsbad och de erbjuder enormt många roliga åkturer och spännande aktiviteter för barn, som även karusellglada föräldrar troligen kommer att uppskatta.

För ett antal år sedan byggde man ut denna anläggning med inte mindre än tre helt nya, oerhört satsade rutschbanor. Utöver dessa finns redan sedan tidigare en mängd olika åkattraktioner inne i äventyrsbadet. Det är med andra ord inte svårt att fylla en hel dag här med spänning och skratt och enormt mycket fart.

Under sommaren öppnar man också upp ett mycket fint utomhusbad på Gustavsvik. Här finns alltså något för årets alla årstider och om du letar efter spännande aktiviteter i Örebro att göra tillsammans är Gustavsvik definitivt en plats du borde kika närmare på.

Nackdelen med badet på denna plats är att det är ganska dyrt, och vi kommer senare i artikeln att presentera alternativ som kan passa ännu bättre för dig som har en stor familj och vill spara in lite på reskassan.

Värt att nämna är att Gustavsvik också har en camping som är en av de allra mest populära i Örebro. Om du kommer som turist till Örebro tillsammans med dina barn kan detta alltså vara det perfekta stället att bo på.

På campingen finns också en spännande äventyrsgolf med mycket välskötta och häftiga banor, som är till för både campingens gäster och alla andra som är sugna på att gå några rundor.


Varbergaskogen

Örebro, en stad rik på natur och kultur, erbjuder mängder av roliga och spännande aktiviteter för barnfamiljer. Ett av de mest populära utflyktsmålen i staden är Varbergaskogen, ett grönt och inbjudande område som ligger som en oas mellan bostadsområdena Varberga, Oxhagen, Björkhaga och Mellringe.

Varbergaskogen är som en stor utomhuslekpark, och här kan barnen utforska och upptäcka en mängd olika lekmiljöer. För den äventyrslystna familjen kan VOX-parken, belägen mellan Varberga och Oxhagen, vara ett första stopp.

Här kan barnen klättra i en enorm nätpyramid, gunga sig högt upp i luften eller utmana sig själva på den äventyrliga låghöjdsbanan. På sommaren finns även en dusch att svalka sig under, och för familjen som vill ha en lugn stund finns gott om sittplatser och grillplatser.

För de mindre barnen erbjuder Sagostigen en magisk upplevelse. Stigen börjar i VOX-parken och leder genom skogen till en pittoresk groddamm. Längs med stigen kan ni läsa sagor som presenteras på olika skyltar, och kanske hittar ni ett stentroll eller en färgglad orm längs vägen.

Vid dammen kan ni titta på grodyngel och smågrodor, och för den äventyrslystna finns det små träspångar att balansera på in i skogen.

För de barn som älskar att klättra och utforska är Myrans lekplats ett måste. Denna lekplats, som ligger i skogsbrynet i Oxhagenparken, domineras av en stor klättermyra. Runt omkring finns linbanor, hängmattor och små broar, perfekta för lek och äventyr. Nära lekplatsen finns även en grillplats för en mysig familjepicknick.

Om ni är ute efter en mer utmanande aktivitet kan ni besöka de gamla militärförråden i Varbergaskogen. Här kan barnen klättra på klätterväggar och testa sin styrka på olika träningsredskap. Militärförråden är också dekorerade med vackra väggmålningar, vilket skapar en unik och inspirerande miljö.

Slutligen, för de fantasifulla barnen finns Fantasigläntan, en naturlekplats där barnen kan utforska ett lekkök, klätterpålar och balansera på stockar. Här kan barnen även njuta av naturens godis, då området är planterat med fruktträd och bärbuskar.

Varbergaskogen är ett fantastiskt utflyktsmål för barnfamiljer, där alla kan hitta något roligt att göra. Oavsett om det är att klättra på en gigantisk myra, upptäcka en sagostig, eller svinga sig i Tarzandjungeln, så finns det alltid ett äventyr som väntar i Varbergaskogen.

Efter en dag full av lek och äventyr kan ni besöka Varberga centrum, där det finns matbutiker för att fylla på energin. Nära VOX-parken hittar ni dessutom Voxbadet, ett utomhusbad perfekt för en svalkande dopp under de varmare månaderna. Myrans lekplats ligger också bekvämt nära Haga centrum, där det finns fler butiker, ett bibliotek och ett bad.

Örebro och särskilt Varbergaskogen är en fantastisk plats för barnfamiljer som vill upptäcka naturen, leka och skapa minnen tillsammans. Här finns allt från traditionella lekplatser till unika och utmanande lekmiljöer, vilket gör det till ett utmärkt resmål för alla åldrar.

Så packa picknickkorgen, ta med familjen och bege er ut på ett äventyr i Varbergaskogen!


Stora Holmen – Barnens Ö

stora holmen örebro
Foto: DimiTalen, CC0, via Wikimedia Commons

Om du har lite mindre barn och vill hitta aktiviteter som passar, är Stora Holmen en plats som du definitivt bör kika närmare på. Detta är ett ganska stort område i Örebro som är framtaget för små barn och barnfamiljer, och du hittar en mängd olika trevliga och roliga saker att göra för de minsta i familjen.

Ett av de kanske mest populära äventyren på denna plats är trampbilarna. De har helt enkelt byggt upp en liten stad, komplett med saker som rödljus och övergångsställen, där barnen kan hyra trampbilar och åka runt med. Detta är en oerhört spännande värld att upptäcka och en aktivitet som passar utmärkt för de barn som har lite extra spring i benen.

På Stora Holmen hittar du också ett mycket populärt litet tåg som barnen kan åka med. Tåget går genom Örebro stadspark och är en underhållande åktur som de allra flesta barn uppskattar och tycker är rolig.

Under sommaren har de också många gånger haft en så kallad klapphage på Stora Holmen. Här har de olika djur, såsom kaniner och får, som dina barn kan få klappa. Även detta brukar vara mycket uppskattat och något som både små och stora barn tycker är roligt, spännande och mysigt.


Wadköping

Wadköping Örebro

Wadköping är ett unikt besöksmål beläget mitt i Örebro, perfekt för familjer som vill uppleva en bit av Sveriges historia. Denna pittoreska ”by”, som ligger en kort promenad från centrum, är en plats där både vuxna och barn kan uppleva en känsla av svunna tider.

Wadköping bjuder på en mängd olika attraktioner för alla åldrar. Här hittar du allt från små museer och utställningar till charmiga handelsbodar där du kan köpa traditionellt hantverk. Besök bageriet och njut av doften av nybakat bröd, eller ta en paus på ett av de mysiga kaféerna. För matälskare finns det även en restaurang som serverar traditionell svensk mat.

Barnen kommer inte att ha tråkigt i Wadköping. Här finns en leklada med djur att klappa, en gammaldags leksaksbutik och en spännande tipspromenad där barnen kan leta efter gömda djur runt om i ”byn”. Alla dessa aktiviteter är gratis, vilket gör Wadköping till ett prisvärt utflyktsmål för hela familjen.

När ni har utforskat Wadköping, glöm inte att ta färjan över Svartån (som är gratis) till Stora Holmen, en annan populär attraktion i Örebro. Där finns det ännu mer att se och göra för både stora och små.

Om ni besöker Wadköping under en varm sommardag, passa på att besöka Örebros bästa glasscafé, beläget nära både Wadköping och Stora Holmen vid Stadsparken. Här kan ni njuta av en svalkande glass med utsikt över Svartån. Stadsparken är också ett utmärkt ställe att låta barnen springa av sig, med sin stora lekpark och vackra blomsterpark.

Att besöka Stora Holmen, Wadköping och Stadsparken är en perfekt kombination för en dagsutflykt i Örebro. Men glöm inte att ta en avstickare till glasscaféet – ett måste för alla glassälskare!


Djupadalsbadet i Kumla

Strax utanför Örebro ligger en liten ort som heter Kumla. För dig som gärna badar med dina barn, men som tycker att Gustavsvik verkar lite väl dyrt, kan det här vara ett fantastiskt alternativ. Här har de oerhört bra priser, speciellt för familjer med många barn.

Badet är också stort och modernt och ganska nybyggt. De har 2 rejäla rutschbanor som bjuder på en hel del fart och spännande åkning. Det finns både en variant där man sitter i stora badringar, och en annan som bland annat har ett genomskinligt golv som gör att du kan se miljön utanför medan du åker.

I badhuset finns en utmanande klättervägg som kan passa de lite äldre barnen. För dig som förälder kan det kanske vara värt att besöka bassängen för motionssim, eller ta en tripp till relaxavdelningen.

Ett uppskattat inslag i detta badhus är en stor uppblåsbar hinderbana som är cirka 15 till 20 meter lång, där barnen kan tävla mot varandra för att se vem som kommer först i mål. Även på Djupadalsbadet har man ett fint utomhusbad för de dagar då vädret är som varmast.


Örebro skatepark

Skateboardåkare i skatepark

Upplev Örebros pulserande skatekultur i en av Sveriges bästa skateparker!

Mitt i hjärtat av Örebro, bara ett stenkast från det livliga centrumet, hittar du Örebro Skatepark – en fantastisk plats för barn och ungdomar att njuta av, oavsett om de är skateboardproffs, nybörjare eller bara intresserade av att titta på. Inbäddad i den charmiga Drottningparken, bjuder skateparken på en unik blandning av modern streetkultur och lugnande grönska.

Örebro Skatepark är inte bara en av de största i Sverige, men också en av de mest uppskattade, tack vare den professionella designen av Janne Saario, en tidigare skateboardproffs som nu är arkitekt. Parken är utformad med både street-ytor och bowls i olika storlekar, vilket gör den till en utmanande och spännande plats för alla nivåer.

Under säsongen är parken full av liv och rörelse, med daglig verksamhet från Örebro Skateboard. Klubbhuset erbjuder kiosk och service, inklusive enklare mat, snacks och drycker – allt du behöver för att njuta av en hel dag i parken. Och för de som är nyfikna på att prova på skateboard, finns det möjlighet att låna både skateboards och skyddsutrustning gratis under kioskens öppettider. Det finns också offentliga toaletter i parken för extra bekvämlighet.

Att ta sig till Örebro Skatepark är enkelt. Parken ligger centralt i Drottningparken, bara en kort promenad från gallerian Krämaren och Virginska gymnasiet. För dem som reser med buss, är det bara en kort promenad söderut från Olof Palmes Torg, som betjänas av busslinjerna 5, 6 och 22. Om du kommer med tåg är det en bekväm promenad från Södra station, eller en lite längre promenad från Örebro Centralstation.

För att säkerställa en trevlig och säker upplevelse för alla besökare, har Örebro Skatepark några grundläggande regler.

Örebro Skateparks Regler:

 • Skateparken är öppen för skateboardåkning och inlines alla dagar.
 • BMX och kickbike är välkomna att använda parken alla dagar fram till kl.14, samt på tisdagar och torsdagar efter kl.18.
 • Åldersgränser:
  • För skateboard och inlines: 8 år.
  • För BMX och kickbike: 8 år fram till kl.14, därefter 12 år.
 • För säkerhetens skull rekommenderas alla åkare att använda hjälm.

Det är viktigt att alla respekterar dessa regler för att säkerställa en säker och trevlig upplevelse för alla som besöker parken.

Så, om ditt barn är en skateboardentusiast, eller om ni bara letar efter ett spännande nytt äventyr att uppleva tillsammans, är Örebro Skatepark definitivt värt ett besök. Så dra på er sneakersen, packa picknickkorgen och bege er ut på ett fartfyllt äventyr i hjärtat av Örebro.


JumpYard Örebro

Planerar du att tillbringa en dag i Örebro med barnen och letar efter ett roligt och unikt äventyr? Då bör du definitivt lägga till JumpYard på listan över platser att besöka. I detta inlägg kommer vi att ge dig en inblick i vad du och din familj kan förvänta er av denna fantastiska trampolinpark.

En värld av hopp och skoj

JumpYard är mycket mer än bara en trampolinpark. Det är en plats där du kan uppleva känslan av att flyga, övervinna hinder, lära dig nya tricks och bara ha kul. Från spännande Gokart-bana och utmanande Ninjabana till fascinerande Valo TV och spännande klätterutmaningar i Clip ’N Climb – det finns alltid något för alla på JumpYard.

Trampolinparken är ett perfekt ställe för barn att bränna av energi, träna motorik och balans och ha en fantastisk tid med sina vänner. Det bästa? JumpYard är roligt för alla åldrar. Så varför inte utmana barnen till en lektion i ’hur man gör en perfekt bakåtvolt’?

Åldersgränser och säkerhetsregler

För att säkerställa alla besökares säkerhet har JumpYard några regler att tänka på:

 • Barn under 3 år får av säkerhetsskäl inte hoppa på JumpYard.
 • Barn mellan 3-10 år är välkomna att hoppa men måste ha en vuxen med i lokalen som ansvarar för dem.
 • Barn från 11 år och uppåt får hoppa på egen hand, men målsman ansvarar ändå för dem under deras tid på JumpYard.
 • Vuxna är också välkomna att hoppa och leka i parken. Om de vill hoppa på trampolinerna eller utnyttja övriga attraktioner behöver de också köpa en entrébiljett och greppstrumpor.

Så varför inte boka in en dag på JumpYard Trampolinpark i Örebro? Det kommer garanterat att bli en dag fylld av skratt, utmaningar och nya äventyr för hela familjen. JumpYard – det är seriously fun!


Yoump Örebro

Planerar du en familjeutflykt i Örebro och letar efter en upplevelse utöver det vanliga? Låt oss presentera Yoump Trampolinpark – en plats där gravitationslagen känns som ett svagt minne och där skratt och glädje fyller luften.

En Värld Utan Gravitation

Beläget i charmiga Vivalla, erbjuder Yoump ett äventyr som ingen annan. Tänk dig en lokal fylld med trampoliner från vägg till vägg, där varje hopp tar dig närmare himlen. Detta är den perfekta platsen för att uppleva friheten av rörelse och ha det roligt med familjen.

Aktiviteter för alla

Yoump är en lekpark för hela familjen, oavsett ålder eller aktivitetsnivå. Det finns inga åldersgränser här, och barn under 3 år får gratis inträde tillsammans med en betalande vuxen. Här kan du hitta en mängd olika aktiviteter och attraktioner, vilket gör varje besök till en ny och spännande upplevelse.

Dessutom erbjuder Yoump speciella aktiviteter under skolloven och evenemang som barnkalas, lovdisco, trampolinklasser och dagläger (Yoump Camp). De har även specialerbjudanden för grupper som företag, skolor och idrottsföreningar, samt personliga träningspass.

Bokningsbara tider

På Yoump är det enkelt att planera din utflykt. Du kan boka din tid varje hel- eller halvtimme. Så oavsett om du vill spendera några timmar där med familjen, träffa vänner, arrangera ett företagsevent, eller till och med boka fotbollsavslutningen med laget, kommer Yoump att göra ditt besök oförglömligt.

Med en total yta på 2500 kvm och tre kalasrum, har Yoump allt du behöver för en fantastisk dag fylld med rörelseglädje. Så packa dina hoppskor och förbered dig för ett äventyr på Yoump Trampolinpark i Örebro!


Svampen

Svampen Örebro

Örebros utan tvekan största sevärdhet är svampen. Detta över 50 meter höga vattentorn är format som en svamp och en oerhört häftig byggnad att titta på.

De flesta barn kommer också att tycka att det är roligt att åka upp i svampen, med hjälp av den hiss som finns, och titta på den fantastiska utsikt man får från toppen.

Även om det här kanske inte är en aktivitet som fyller en hel dag, är det något de flesta tycker att man ska ha gjort när man har varit i Örebro.

Ett stort plus för barnfamiljen är också att det finns en riktigt fin lekpark i nära anslutning till denna attraktion. På så sätt kan ni se till att barnen får springa av sig efter att ni tittat på utsikten.


Megafun

Här kommer ytterligare en plats i Örebro som är perfekt att besöka för dig som har barn som älskar att springa och röra på sig. Mega Fun är ett enormt lekland och mer eller mindre en drömvärld för barn med mycket spring i benen.

Denna plats har en hel del att erbjuda, och här kommer några exempel på saker ni kan göra på detta lekland. Till att börja med finns det en enormt stor klätterställning med mängder av olika hinder, rutschbanor och annat. Här kan barnen spendera många timmar med att bara upptäcka, utforska och leka.

Ett annat populärt inslag är den trampolinpark som finns inne i leklandet. Detta är en plats som kan vara rolig även för de lite äldre barnen, och de många trampolinerna gör att man hela tiden kan öva på nya trick och nå nya höjder.

Det finns också en del andra aktiviteter som passar alldeles utmärkt för något äldre barn. Till exempel finns en arena för go-kart inne på området där dina barn kan få utmana sina körkunskaper och verkligen känna på riktig fart.

Ytterligare ett stort plus är att vuxna går in alldeles gratis när de har med sig barn. Du behöver alltså inte känna att du onödigt betalar inträde för dig själv när det är dina barn som ska leka inne på området.


Karlslunds herrgård

Karlslunds herrgård Örebro

Detta är en plats som passar alldeles utmärkt att besöka med sina barn, men som också kommer att bjuda på en hel del vackra vyer som du som förälder kommer att uppskatta. Karlslunds herrgård är ett stort bygge och den tillhörande trädgården är framtagen för att passa barnfamiljer.

En spännande sak här är den stora labyrint som barnen kan leka i. Här är det inte alltid helt lätt att hitta utgången, och för de allra minsta barnen kan det såklart vara bra om du som förälder följer med.

I övrigt är naturen på denna plats mycket vacker, och det finns stora rabatter med vackra blommor, fina träd och en hel del annat. För de barn som tycker om djur är det inte heller speciellt långt att gå för att ta sig till de ganska många hästar som går i hagar i närheten.

Om ni har en dag över och vill ha en trevlig och mysig utflykt som passar både barn och vuxna är Karlslunds herrgård en plats ni definitivt kan besöka.


Tekniska kvarnen

Om du vill kombinera nöje med lärande och hitta aktiviteter tillsammans med barnen som är utvecklande och ger en större nyfikenhet på livet kan Tekniska kvarnen vara det perfekta resmålet. Även denna plats ligger i Karlslund och är en typ av interaktivt museum som är uppbyggt i en gammal kvarnbyggnad.

Här finns enormt stora möjligheter för barnen att utforska och lära sig. Museet är uppdelat i olika delar. Den kanske allra mest populära delen är den som kallas för ”Teknoteket – insikten”.

Här kan du tillsammans med ditt barn testa olika experiment och aktiviteter för att upptäcka hur olika naturvetenskapliga lagar fungerar. Det är helt perfekt att göra tillsammans med barnen för att kunna väcka en nyfikenhet på saker som vetenskap, fysik, biologi och kemi.

Man har också specifika utställningar som ger en djupare insikt på olika områden. Till exempel finns det en hel utställning om elektricitet där barnen kan få lära sig hur den el vi använder faktiskt kommer till och fungerar.

En annan viktig och aktuell utställning som finns på museet är den om kretslopp, där barnen bland annat kan få lära sig var vattnet i vår kran kommer ifrån och vad som händer med det när vi spolar ner det i toaletten.

Ett stort plus med detta resmål är att man har sett till att göra det till en plats som passar alla åldrar och hela familjen. Till exempel finns det ett område med stora legobitar som de allra minsta barnen kan sysselsätta sig med.

För de föräldrar som är fantaster av modelljärnvägar och modelltåg hittar du också på Tekniska kvarnen ett av Sveriges allra största byggen. Med hundratjugo meter järnväg och realistiska och naturtrogna detaljer är det här en plats som kan studeras länge.

Det finns helt enkelt mycket att göra på Tekniska kvarnen och många spännande saker att upptäcka. Om ni vill ha en lite längre utflykt som bjuder på många timmar spännande lärande är det här en plats väl värd att besöka.


Sörbybacken

Sörbybacken Örebro

Här är ytterligare en plats som passar alldeles utmärkt för dig med barn som gärna ägnar sig åt olika aktiviteter och inte sitter still. Sörbybacken har en hel del att erbjuda när det kommer till allt från skidåkning till höghöjdsbana.

På sommaren är den kanske roligaste aktiviteten för barn i Sörbybacken den höghöjdsbana som då är öppen. Här kan du tillsammans med barnen utmana höjdrädslan och ta er igenom en hinderbana, många meter över marken. Det är både roligt, utmanande och oerhört spännande. En aktivitet som kanske i första hand passar något äldre barn.

Under de flesta vintrar sprutar man också Sörbybacken med konstsnö. Detta gör att det går att åka både slalom och längdskidor på denna plats. Även om anläggningen kanske inte är lika stor och tilltagen som Ånnaboda, passar den utmärkt för lite kortare utflykter.


Lustiga Landet

Om ni letar efter en dag full av äventyr och upplevelser för hela familjen, så har ni kommit rätt. Lustiga Landet i Örebro är en underbar utflyktsplats där barnens fantasi får fritt spelrum. Här har vi samlat all information du behöver för att planera ditt besök till denna spännande plats!

Lustiga Landet är inte en vanlig lekplats, det är en värld fylld med hinderbanor, labyrinter och mycket mer. Det är ett ställe där lek och bus får ta plats och barnen står i fokus! Torbjörn och Carina, som driver stället tillsammans med sina tre barn och en grupp hårt arbetande sommarjobbare, har skapat en magisk plats där alla barns fantasi kan flöda fritt.

Planera din dag på Lustiga Landet:

Kläder: Eftersom alla aktiviteter är utomhus, är det viktigt att tänka på klädvalet. Här kan kläderna bli smutsiga av allt bus och stoj. Så glöm de finaste kläderna hemma och ta på något som är bekvämt och klättervänligt. Ta med en vattenflaska, speciellt om det är en varm dag!

Mat: Lustiga Landet har ett mysigt café där de serverar glass, fika och varma mackor. Men om du vill ta med egen matsäck är det helt okej. De har även grillar att låna, perfekt för en sommarpicnic!

Naturen: Stället är beläget mitt i naturen, så man kan ha tur att se rådjur eller kanske en hare. Men var också medveten om att det kan finnas fästingar, myggor, och getingar. Om olyckan skulle vara framme finns det plåster i caféet.

Tillgänglighet: Lustiga Landet ligger i skogen och på åkern, vilket gör att det kan vara en utmaning för personer med funktionsvariationer. Det kan gå att ta med sig barnvagn, men var beredd på att det kan vara kämpigt och guppigt på sina ställen.

Hundar: Fyrbenta vänner är också välkomna att följa med, men de måste vara kopplade och du måste plocka upp efter dem.

Säkerhet: Säkerheten är viktig på Lustiga Landet och de ser regelbundet över alla hinder för att se till att inget är farligt eller trasigt. Men kom ihåg, det är du som förälder som har ansvar om tillsyn för dina barn.

Lustiga Landet är en plats för glada skratt och mycket bus, så packa picknickkorgen, ta med barnen och förbered er på en dag av äventyr! Behöver du mer information eller har frågor? Tveka inte att kontakta Torbjörn och Carina, de vill gärna hjälpa till för att göra ditt besök till en trevlig


Örebro – En stad för barnen

Om du funderar på vart du ska ta familjen på semester är Örebro verkligen en plats vi kan rekommendera. Som du märkt ovan finns oerhört många aktiviteter som passar barn för alla åldrar och som kan ge hela familjen fantastiska dagar och utflykter.

Förutom alla dessa aktiviteter och plats är också Örebro som stad en plats där barn och barnfamiljer ofta trivs. Staden är lagom stor, tempot lagom högt och landet med vacker natur och spännande vandringar och cykelturer nära.

Oavsett om du redan bor i Örebro eller om du funderar på att flytta dit hoppas vi att guiden ovan ska kunna hjälpa dig att hitta bra och roliga aktiviteter att hitta på tillsammans med barnen!


Se fler tips på saker att göra med barn!