Bästa godisbutiken på nätet 2023: Stort utbud av sötsaker online

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

De flesta blir godissugna ibland, men det är inte alltid det finns en godisaffär i närheten – åtminstone inte en som säljer det man vill ha. Vad finns det då för lösning? Att handla online såklart!

På nätet hittar du flera olika godisbutiker som är riktigt bra. Vad det är för typ av affär och vad de har för utbud varierar. Därför kan det kan vara värt att titta närmare på flera stycken innan du bestämmer dig för var du ska handla, så att du hittar den godisbutik som passar dig bäst.

Lösgodis olika sorter i butik

Vilken är den bästa godisbutiken på nätet?

Här är en kort sammanfattning av butikerna vi tagit med i artikeln.

Cooper’s Candy har ett fantastiskt bra utbud med många unika produkter som du sällan hittar i andra butiker. Riktigt fint utbud av både snacks, dryck och godis!

✅ Brett godisutbud med nya unika sorter

Cooper's Candy Logo

Tasty America är en annan butik med stort och unikt utbud. De får in trendiga och efterfrågade godis- och snacks, ofta sånt som är populärt på sociala medier.

✅ Trendiga godismärken och unika produkter

Tasty America Logo

Coolstuff är inte enbart en godisbutik, men de har mycket trevligt inom godis, lakrits och choklad. Väldigt bra presenter som stora chokladägg, hantverkslakrits och mycket annat mumsigt!

✅ Fina stora godispresenter

CoolStuff Logo

Klippkungen är perfekt för dig som vill beställa hem lite större mängder, till kalas eller andra bjudningar. De säljer bland annat hela lådor med fint lösviktsgodis.

✅ Stora lådor med lösviktsgodis

Klippkungen Logo

Dorita är en komplett kalasbutik med både godis och andra prylar som passar till festliga tillfällen. Kul utbud, med bra urval av läckra godissorter.

✅ Godis och snacks för festen

Dorita.se Logo

Partykungen är en annan populär festbutik på nätet. Deras utbud är brett och innefattar alltifrån maskeradkläder till leksaker, men även ett bra urval av godis och tilltugg.

✅ Populär festbutik med en hel del godis

Partykungen Logo

Bluebox säljer mycket presenter, festartiklar och saker till olika högtider. Där ingår givetvis en hel del ätbart och de har riktigt trevlig godissorter i sitt sortiment.

✅ Vackra eleganta och skojiga godispresenter

Bluebox Logo

Matsmart är en matbutik på nätet med ett speciellt koncept. De säljer mat som blivit över på olika sätt, exempelvis med kort datum. Där kan du hitta fynd och tillfälliga partier riktigt bra produkter, inklusive godis och snacks.

✅ Fynda billigt godis och snacks

Matsmart Logo

Kontorsgiganten är perfekt om du vill beställa in godis, fika eller annat gott till företaget. De erbjuder allt tänkbart till kontor och arbetsplatser och det är enkelt att beställa via företag.

✅ Godis och fika till företaget


Megafynd är en bred butik som säljer lite blandade prylar. Ofta har de kampanjer och lågpriserbjudanden och i godissortimentet hittar du bland annat fina storpack av populära godissorter.

✅ Fynda godis i storpack

Megafynd Logo

Du kan läsa mer om dessa godisbutiker via länkarna under varje butik, eller genom att bläddra ned i artikeln där vi beskriver varje butik mer utförligt.

Se även vår lista på de främsta nätapoteken!

Lista på godisaffärer med försäljning online

Här listar vi de mest populära godisbutikerna som säljer på nätet. Vissa är helt inriktade på godis och snacks, medan andra har ett brett utbud av prylar där godis är en del av det.

Cooper’s Candy

Cooper's Candy Logo

Cooper’s Candy startade som USAGODIS. Det var en liten butik i Stockholm som växte sig större och också började sälja sina produkter online. Butiken online fick snabbt många kunder och i samband med det valde USAGODIS också att förändra sitt utbud.

Idén hade från början varit att ha amerikanska och i viss mån också brittiska godsaker, men när utbudet växte började de ta in varor från hela världen. Namnet kändes då inte längre lika bra och de valde att byta till Cooper’s Candy.

Utbud

Idag finns det massor av olika sorters godis hos Cooper’s Candy. För att du lättare ska kunna hitta det du letar efter har de delat in det i kategorier som Barnens favoriter, Veganskt, Godis från TikTok och Sockerfritt.

Det finns också kategorier som säger mer om vad det är för typ av godis, som Lakrits, Lösvikt, Surt, Choklad och Godispåsar. Besöker du Cooper’s Candy för deras sortiment av amerikanskt godis?

Du kommer ha lätt att hitta det – det finns såklart samlat i en egen kategori. Även asiatiskt och mexikanskt godis är samlat så att du enkelt hittar det. Är det någon särskilt produkt du vill ha kan du dessutom använda sökfunktionen och slippa leta dig fram.

Förutom godis har Cooper’s Candy snacks som chips, popcorn, ostbågar, bars, nötter och torkad frukt, beef jerky, kakor och pretzels. De har också ett riktigt bra utbud av drycker, där du bland annat kan hitta läsk, energidrycker och andra funktionsdrycker. Sammanlagt har de över 4000 olika produkter i sitt sortiment, så det finns mycket att välja mellan.

Fraktkostnad och leveranstid

När du beställer från Cooper’s Candy får du räkna med en leveranstid på 1-4 arbetsdagar, även om beställningen för det mesta skickas inom 24 timmar. Frakten kostar49 kronor och uppåt. De skickar sina paket med DHL, PostNord, Budbee eller Instabox.

Fördelar och nackdelar

Cooper’s Candy har ett riktigt bra utbud av produkter från stora delar av världen, och då framför allt från USA. Gillar du något särskilt godis som är svårt att få tag på i Sverige är det en stor fördel.

Det kan också vara roligt att testa något som de brukar äta på film eller i tv-serier. Att du kan räkna med att hitta det hos Cooper’s Candy är en av butikens fördelar, sortimentet är som sagt stort.

En nackdel är att Cooper’s Candy satsar mer på att ha många olika varor än att ha marknadens lägsta priser. Tillsammans med kostnaden för portot kan det kännas dyrt, framför allt om du bara ska beställa lite.

Handla hos Cooper’s Candy


Tasty America

Tasty America Logo

Det är inte så svårt att gissa sig till att Tasty America är en butik som erbjuder godis, snacks och andra produkter från USA. Men de nöjer sig inte med det, utan har även mexikanska, engelska och japanska produkter i sitt utbud.

Tasty America finns inte bara online, utan har också flera butiker i Stockholmsområdet. Skulle godissuget vara stort erbjuder de hemkörning med Foodora, men bara om du bor i närheten av de fysiska butikerna. Bor du längre bort får du klara att vänta några dagar innan du får hem ditt godis.

Utbud

Tasty America har mer än 2000 produkter i sitt sortiment. Förutom godis, snacks och läsk erbjuder de produkter för bakning och mat. Godisutbudet innehåller alla olika sorters godis, som hårt godis, mjukt godis, surt godis, tuggummi, choklad, kola och jelly fruit.

De har också godis med särskilda teman, som till exempel Harry Potter-godis, vuxengodis och godis som trendat på TikTok.

Bland snacksen finns klassiker som chips, popcorn och ostbågar, men också pop tarts, pretzels, beef jerky, takis, kakor och crackers. I utbudet av drycker är det läsken som dominerar.

Det finns sorter som inte alltid är så lätta att hitta i Sverige, och i det asiatiska sortimentet hittar du bland annat bubble tea. Tasty America har också energidrycker och funktionsdrycker, drinkmixar, kaffe, te och choklad.

Fraktkostnad och leveranstid

Gör du din beställning innan klockan 12 en vardag skickar Tasty America ditt paket samma dag. Normal leveranstid är 1-5 dagar, inklusive den tid Schenker behöver för att transportera paketet.

Handlar du för minst 800 kronor får du gratis frakt, oavsett om du väljer hemleverans eller leverans till ombud. För mindre beställningar är fraktkostnaden 69 kronor till ombud och 99 kronor för hemleverans.

Fördelar och nackdelar

Tasty America är en butik för dig som vill ha något lite annorlunda, eller som längtar efter något som inte ingår i det vanliga svenska sortimentet. Det stora utbudet är en fördel, och också att det är en webbshop med en tydlig inriktning.

De har vad du kan förvänta dig av en affär med den här inriktningen – och faktiskt mycket mer än så. En nackdel är att det kan bli dyrt om du bara vill köpa lite godis, eftersom fraktkostnaden tillkommer. Precis som de flesta andra affärer online är det bättre om du köper mycket vid samma tillfälle.

Handla hos Tasty America


CoolStuff

CoolStuff Logo

Grundarna bakom CoolStuff började redan 1999 att leta efter roliga, annorlunda och smarta saker som de kunde köpa med sig hem när de var ute och reste, för att sen kunna sälja vidare.

Sajten startade 2004  och under 15 år hade Cool Stuff också en butik i Malmö.

Idag sker CoolStuffs verksamhet online och förutom att de finns i Sverige är det också verksamma i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. I CoolStuffs sortiment hittar du framför allt prylar av olika slag, men de har faktiskt också en hel del godis.

Utbud

Tanken bakom CoolStuffs sortiment av godis är att det ska vara möjligt att hitta roligare sorter än i de vanliga affärerna. Hos dem kan du hitta det som är annorlunda och lite speciellt. Med andra ord är det samma idé bakom utbudet av godis som de har för resten av sin verksamhet.

I CoolStuffs sortiment finns bland annat olika sorters lösgodis i tvåkiloslådor och andra storpack som kan passa bra om du ska ha fest. Det finns lakrits av premiumkvalitet, dansk påläggschoklad och presentlådor med en färdig mix av godis.

Bland de mer speciella godisprodukterna finns Tetris-formade vingummin, spicy ginger-vingummin, rivsalt av rålakrits, Bean Boozled, som är ett spel med Jelly Beans, adventskalendrar och popcorn där du poppar en hel majskolv.

Du kan också välja att köpa gigantiska chokladkakor, en chokladfontän, en burk med tre kilo Nutella, eller varför inte en chokladbomb för varm choklad – formad som en döskalle.

Fraktkostnad och leveranstid

Normal leveranstid när du beställer något från CoolStuff är 1-3 arbetsdagar. Vill du vara säker på att din beställning hanteras snabbt kan du välja expressleverans. Beställningar skickas med Schenker, PostNord, Budbee eller Citymail.

Handlar du för mer än 499 kronor är det fri frakt med flera av leveransalternativen. Annars är kostnaden för frakten 49 kronor och uppåt. Priset beror på vilken leveransmetod du väljer och om du vill ha hemleverans eller inte.

Fördelar och nackdelar

Det här är en butik där fördelarna och nackdelarna är samma saker. Utbudet är begränsat och består framför allt av storpack med godis, där du får två kilo av samma godissort, och speciella produkter.

Vill du hitta en rolig present eller köpa stora mängder av godis till en fest är den här affären perfekt som godisaffär, men skulle dina behov se ut på ett annat sätt passar CoolStuff förmodligen inte alls. Man får ändå säga att det mest är en fördel att det finns en särskild nisch, även om den inte passar varken för alla personer eller alla tillfällen.

Handla hos Coolstuff!


Klippkungen

Klippkungen Logo

Älskar du lösgodis är Klippkungen en butik online som du kommer tycka om! De har faktiskt ett av världens största sortiment av lösgodis.

Klippkungen har sin bas i Växjö och har funnits online sen 2016. I takt med att de fått fler kunder har utbudet växt, och det har gått så bra att de nu är en av de stora aktörerna på godismarknaden. Och det gäller inte bara i Sverige – de är även stora i Danmark, Norge och Finland!

Utbud

Stört fokus ligger på lösgodis. Mycket av godiset går att köpa till förmånliga priser i storpack som kan innehålla 1-3 kg av samma sort. Ska du bara beställa till familjen behöver du inte oroa dig, det finns gott om sorter även i mindre förpackningar.

Bland godiset finns förutom lösgodis även kategorier som presentaskar, supportergodis (där en del av vinsten går till ditt favoritlag), retro, godis från TikTok, vegan och sockerfritt. Du kan också hitta amerikanskt godis hos Klippkungen, och norska, danska och finska favoriter.

I utbudet finns även snacks, drycker och hälsoprodukter. Hälsoprodukterna är framför allt bars och funktionsdrycker.

Bland dryckerna finns ett stort utbud av energidrycker, men också läsk, juice, hälsodrycker, mineralvatten med mera. Klippkungen erbjuder alla tänkbara sorter av snacks, och även här hittar du de veganska alternativen i en egen kategori.

Fraktkostnad och leveranstid

Klippkungen skickar sitt godis med DHL eller Bring. Med DHL är fraktkostnaden 49 kronor och du får hämta ut paketet hos ett ombud. Med Bring kan du få hemleverans för 99 kronor. Handlar du för över 1000 kronor är leverans med DHL gratis.

Finns det du beställer i lager skickas ditt paket så snart som möjligt, vilket normalt betyder att det lämnar Klippkungen inom 1-5 arbetsdagar.

Fördelar och nackdelar

Utbudet av lösgodis är så stort att du har svårt att hitta bättre någon annanstans, så det är såklart en fördel. Även utbudet i övrigt är brett, du kan hitta det mesta du behöver inför din fest eller tillställning i deras utbud av godis, drycker och snacks.

En fördel är också att det finns en avdelning med allt godis som närmar sig sitt bäst före-datum. På det sättet kan du hitta godis till riktiga fyndpriser, samtidigt som matsvinnet minskar.

En nackdel kan vara att alla sorters godis inte finns i mindre förpackningar och att det inte alltid känns aktuellt att köpa flera kilo av något bara för att man råkar vara sugen på det.

Handla hos Klippkungen!


Dorita.se

Dorita.se Logo

Dorita.se har ”Your Party Starts Here!” som sin slogan. Det anger också inriktningen butiken valt att ha. Här kan du hitta massor av olika sorters godis, för alla sorters fester. Det är det norska företaget Superkul.no som står bakom denna onlineaffär.

Tidigare hade de verksamhet bara i Norge, men efter att ha fått frågor från många svenska kunder valde de att öppna Dorita.se för den svenska marknaden.

Att ha en särskild svensk butik gör att du som kund inte behöver bekymra dig för tullavgifter och liknande. Lagret i Sarpsborg ligger också nära Sverige, så leveranserna kan ske snabbt.

Utbud

Hos Dorita.se kan du hitta mycket godis – och godis av många olika sorter. De har valt att dela in det i kategorierna swizzels, vingummi, Walkers toffee, stora godis packningar, Chupa Chups, vegan & vegetar godis, halal godis, klubbor, sockerfri, marshmallows och tuggummi.

Trots att de uppenbarligen haft problem med översättningen är det kategorier som gör det relativt lätt att hitta det du letar efter.

Använder du sökfunktionen istället för att bara scrolla runt blir indelningen ännu bättre. Där finns även egna kategorier för choklad, surt godis, amerikanskt godis, glutenfritt godis och en hel del annat.

Dorita.se har inte nöjt sig med att erbjuda det godis du behöver för en lyckad fest, utan de har också ballonger, maskeradkläder och andra tillbehör i sitt sortiment.

Dessutom säljer de till exempel produkter för hemmet, kläder, accessoarer, linser och piercingsmycken. Det gör att det blir enkelt att passa på att klicka hem presenter och annat du kan behöva.

Fraktkostnad och leveranstid

Leveranstiden är för det mesta 2-5 dagar, så du kan få dina saker snabbt. De skickar sina saker med PostNord eller DHL. PostNord är deras standardalternativ, och du får hämta ut ditt paket hos ett ombud. Fraktkostnaden är 59 kronor. Med DHL kan du få hemleverans via DHL express.

Fördelar och nackdelar

Att du kan köpa allt du behöver för festen – inte bara godiset – är en stor fördel med Dorita.se. En annan fördel är att det finns en prisgaranti. Skulle du hitta samma vara billigare någon annanstans sänker Dorita.se sitt pris.

Det gör att du alltid kan räkna med att få de bästa priserna när du handlar i deras webbshop.

Nackdelar med Dorita.se är att sidan bitvis är dåligt översatt och dessutom kan upplevas som lite rörig och svår att hitta på. Till exempel finns inte en lista med de olika godiskategorierna i menyn eller ens på deras förstasida för godis, så det kan krävas lite tålamod att hitta rätt.

Handla hos Dorita!


PartyKungen

Partykungen Logo

PartyKungen tycker att det är viktigt att ha roligt – och att det roliga gärna ska ha det lilla extra. Med sina produkter vill de bekämpa tristess och sprida glädje. I Sverige har PartyKungen funnits sen 2009, och efter det har verksamheten även spridits till Norge,Finland och Danmark. PartyKungen finns bara som affär online och har inga fysiska butiker som går att besöka.

Utbud

PartyKungen erbjuder det mesta du kan behöva för fester och andra roliga tillfällen – bartillbehör, festartiklar, maskeradprylar och temaprodukter för särskilda högtider. I utbudet av godsaker finns dryck, glass, godis, skafferi och snacks.

Bland godiset hittar du många olika alternativ att välja mellan. De har allt från vanliga chokladsorter till extra salt lakrits, och du kan bland annat köpa gelégodis, fudge, flytande godis och burkar med blandat lösgodis.

Det finns möjlighet att köpa många av godissorterna i storpack, vilket kan passa perfekt om du ska ha fest. PatryKungen har också valt att erbjuda en del lite roligare sorter, som gigantiska choklad, medaljer och lekfulla godisautomater.

Eftersom det är en butik online är de glassprodukter du kan köpa tillbehör som strössel, ett våffeljärn för att göra glasstrutar, glassformar och liknande. Det finns också Sun Lolly och andra isglassar du själv kan frysa hemma.

Bland snacksen har de chips, popcorn, ostbågar, nötter och en del annat. I kategorin med drycker är det läsk och energidryck som dominerar, men de har också till exempel drinkmixar, funktionsdrycker, juice och kaffe.

Fraktkostnad och leveranstid

De flesta ordrar som läggs innan klockan 16 en vardag skickas samma dag, och sen är leveranstiden på 1-3 dagar. Handlar du för över 500 kronor finns det gratis leveransalternativ, annars kostar det från 49 kronor.

PartyKungen erbjuder leverans med PostNord till ombud, paketbox eller med hemleverans. Med Instabox eller Budbee kan du få leverans hem eller till paketbox.

Fördelar och nackdelar

Att det finns både storpack och mindre förpackningar med godis är en fördel, och det är också positivt att det finns alternativ som kan vara roliga att ge bort som present eller ha på en fest. Att till exempel kunna ha ett enorm chokladkaka som vinst i en tävling känns som en bra sak.

En fördel kan också vara att de har andra fest- och kalasprodukter i sitt sortiment, men det kan samtidigt upplevas som en nackdel. En butik som är helt inriktad på godis har möjlighet att ha ett större sortiment inom just det området. Är du inte intresserad av festartiklar hade det kanske varit bättre om det fanns mer godis istället.

Handla hos Partykungen!


Megafynd

Megafynd Logo

När du letar efter riktiga fynd kan det här vara affären för dig. Megafynd har med sin webbshop hittat ett sätt att ta hand om de varor där det till exempel blivit problem med transporten så att de aldrig kommit fram, eller som skickats tillbaka.

Förutom att de säljer dessa saker på sin webbplats erbjuder Megafynd även Hellström & Bonnevier ABs  andra produkter. Det är ett grossistföretag som säljer saker med kampanjpris till dagligvaruhandeln. Om du ser en pall med specialpris på schampo i din affär, eller något annat det är extra bra pris på, kan det komma från dem.

Det är också Hellström & Bonnevier AB som står bakom Megafynd. Genom att kombinera sitt vanliga sortiment med försäljning av de saker som på ett eller annat sätt blivit över har de skapat en sajt där du kan hitta godis till riktigt bra priser.

Utbud

Eftersom affärsidén bakom Megafynd bygger på tillfälliga erbjudanden så varierar det lite vad du kan köpa hos dem. Men du behöver aldrig oroa dig för att du inte ska hitta något gott.

I kategorin Godis, snacks och kakor finns underkategorierna Chips & popcorn, Drycker, Godis & choklad, Naturgodis & nötter och Övriga snacks. Alla kategorierna brukar vara relativt välfyllda. Chips och popcorn finns i olika smaker, och övriga snacks kan vara till exempel salta pinnar, fläsksvålar, magiska sugrör eller müslibars.

Bland det godis som erbjuds finns både storpack och små förpackningar, och du kan hitta märken som After Eight, Ahlgrens bilar, Cloetta, Marabou och Malaco. Naturgodiset kan komma i form av neutrala nötter eller frön, men också bars som innehåller torkad frukt.

Sortiment av drycker innehåller inte bara läsk och energidrycker utan du kan också hitta vinsatser för att göra eget vin, snabbdrycker gjorda för resor och utflykter, och andra lite oväntade produkter.

Fraktkostnad och leveranstid

Paketen skickas med PostNord och beställer du innan klockan 13 skickas paketet samma dag. Leveranstiden är normalt 1-2 arbetsdagar. Fraktkostnaden är 49 kronor, men handlar du för 595 kronor eller mer är det fri frakt.

Fördelar och nackdelar

Megafynd är en affär där du kan göra riktigt bra fynd, där godiset kostar mindre än det brukar. Du kan också hitta saker som din närmaste butik inte brukar ha.

Detta är de största fördelarna, som också är det Megafynd valt att fokusera på. Nackdelarna med att butiken erbjuder tillfälliga fynd är att du inte vet vad du kommer hitta eller hur mycket det kommer kosta. Det oförutsägbara kan kännas lite negativt.

Handla hos Megafynd!


Bluebox

Bluebox Logo

Bluebox säljer presenter av olika slag, och därför har de självfallet också godis och andra delikatesser i sitt sortiment. Oavsett vem det är du vill fira – eller om du vill ge dig själv en present – är tanken att du ska kunna hitta något som passar hos Bluebox.

De står också för presentinslagning om du önskar det, har kort som kan skickas med, och postar paketet den dag du tycker passar bäst.

Utbud

Det finns många olika sorters presenter hos Bluebox, och deras utbud av ätbart passar framför allt till finsmakaren. Här hittar du choklad och lakrits av fin kvalitet. De har även annat godis, kakor, kex, te, kryddor och drycker. Sortimentet med drycker domineras av te, men det finns enstaka drycker även av annat slag.

Bluebox är inriktade på presenter, och i linje med det har de ett fint utbud av delikatesslådor. Där kan du till exempel hitta en låda eller korg som är fylld med olika lösgodisbitar, eller en fin samling av olika sorters lakrits. Det finns också lådor med särskilda teman, som bubbel och choklad, varm kärlek, franska delikatesser eller fredagsmys.

Fraktkostnad och leveranstid

Ditt paket kommer skickas samma dag om beställningen görs en vardag innan klockan 14. Undantaget är om du angett en särskild dag när du vill att paketet ska skickas. Leveranstiden är sen 1-3 vardagar, beroende på vart paketet ska och vilken leveransmetod du väljer.

Bluebox skickar sina paket med Early Bird, Schenker eller PostNord. Vill du att paketet ska skickas till Danmark eller Finland är det PostNord som står för leveransen.

Fraktkostnaden är från 49 kronor och uppåt. Vilka leveransalternativ som är möjliga och hur mycket frakten kommer kosta beror delvis på vad du beställt och hur stort paketet blir.

Fördelar och nackdelar

Utbudet av drycker är begränsat. Bluebox marknadsför sig inte som en godisbutik, så det är kanske inte nödvändigtvis så att man måste räkna med att de ska ha ett bra utbud av läsk i sitt sortiment.

Samtidigt vill de erbjuda presenter för alla åldrar och till olika slags personer. Med tanke på hur populärt det är med energidrycker och hur många unga som tycker att ovanliga läskburkar är betydligt finare än ett gott te, känns det ändå som en nackdel.

Deras utbud av premiumprodukter är däremot en fördel. Även lådorna med delikatesser är förvånande bra. Också att det är möjligt att få fint inslagna paket som levereras när du själv vill är fördelar med att handla hos Bluebox.

Handla hos Bluebox!


Matsmart

Matsmart Logo

Hos Matsmart hittar du produkter som sållats bort i andra butiker på grund av överproduktion, felaktiga förpackningar, säsongstrender, eller för att bäst före-datumen ligger nära i tiden eller redan passerat.

Målet med butiken är att minska matsvinnet och att mer av den mat som produceras faktiskt ska ätas upp. Matsmart har funnits sen 2013.

Utbud

Vilka produkter Matsmart har hemma beror på vad de fått tag på som har kort bäst före-datum, sorterats bort av butiker eller liknande. Därför är det svårt att säga exakt vad du kommer hitta hos dem, eftersom det hela tiden ändras. Det som går att säga är att de alltid har ett stort sortiment, så det finns mycket att välja mellan.

För att du lättare ska kunna hitta det du letar efter är produkterna indelade i olika kategorier. Under Snacks & godis finns Chips & snacks, Nötter & naturgodis, Godis, Choklad och Tuggummi. I varje underkategori finns det sen massor av saker du kan klicka hem, både lågprisprodukter och godis av finare kvalitet.

Fraktkostnad och leveranstid

När du handlar hos Matsmart får du alltid ett gratis leveransalternativ för en låda om du handlar för minst 600 kronor. Handlar du för över 1000 kronor är det gratis frakt på allt du beställer. Når du inte upp till gränserna för gratis frakt är fraktkostnaden på 29-79 kronor per låda.

I sin ambition att vara klimatsmarta jobbar Matsmart även lite annorlunda med frakt och fraktkostnader. När du lägger saker i varukorgen i deras webbshop kan du hela tiden se hur mycket tom plats det finns kvar i din låda. På det sättet kan du anpassa din beställning så att lådorna fylls så mycket som möjligt.

Priset på frakten beror inte bara på om du fyller en låda eller mer, utan också vilket leveransalternativ du väljer. Matsmart använder sig av PostNord, Airmee, Best och Budbee. Leveranstiden är på 2-6 arbetsdagar.

Fördelar och nackdelar

Det finns en uppenbar nackdel med att handla hos Matsmart, och det är att du aldrig vet i förväg vad du kommer hitta. Samtidigt är fördelarna stora. Du kan köpa godis, snacks, kakor och annat gott billigare än i vanliga affärer.

Det är dessutom saker som annars förmodligen skulle ha slängts, så förutom att du kan göra fynd blir du samtidigt en klimathjälte som bidrar till att minska matsvinnet. Känns det ok att inte få exakt det godis du alltid brukar köpa så är det mesta positivt med att handla hos Matsmart.

Handla hos Matsmart


Kontorsgiganten

Kontorsgiganten Logo

Oavsett om du har ett hemmakontor, är ansvarig för ett större kontor eller bara behöver kontorsprodukter, kan Kontorsgiganten vara den affär du behöver. De har prisvärda och praktiska produkter och erbjuder det mesta du kan behöva för att inreda och ta hand om kontoret.

I nuläget har Kontorsgiganten 280 000 kunder, som både är privatpersoner, företag och skolor. Idén bakom sajten är ganska enkel – de vill ha det största lagret, det bredaste sortimentet och dessutom pressa priserna så mycket att du inte kan hitta samma produkter billigare hos någon annan.

Utbud

Kanske är det inte godis och andra sötsaker det som först dyker upp i dina tankar när det handlar om kontorsprodukter. Men att det finns i Kontorsgigantens sortiment är inte särskilt konstigt. Det finns många tillfällen när godis kan användas.

Till exempel kan det se bra ut att ha en skål godis i receptionen, att bjuda på godis vid kundmöten eller på en mässa, eller om man bara vill göra sina medarbetare glada.

I utbudet hittar du både godis och choklad, ofta i stora förpackningar. Det finns godis som kommer från kända tillverkare som Anthon Berg, Marabou, Haribo, Fazer och Cloetta. De har även säsongsprodukter som påskägg, påskgodis och julgodis.

Vill du ha ett nyttigare alternativ finns raw-bars, nötter och andra snacks också att beställa. De har dessutom kakor som kan passa i fikarummet på kontoret. Mest är det småkakor och favoriter som chokladbollar, punchrullar och dammsugare, men det finns också raw-alternativ även bland kakorna.

Fraktkostnad och leveranstid

Eftersom Kontorsgiganten har det mesta i sitt stora lager kan de skicka varorna väldigt snabbt. Beställer du innan klockan 15 postas din beställning samma dag, så länge det är en vardag. Fraktkostnaden är 68 kronor, men handlar du för mer än 995 kronor är det gratis.

Kontorsgiganten skickar sina saker med PostNord. Är det ett företag som beställer sker leveransen till dörren, men som privatperson behöver du betala extra för att få hemleverans.

Fördelar och nackdelar

Kontorsinriktningen gör att sortimentet hos Kontorsgiganten blir lite begränsat. Mycket av godiset kommer också i stora förpackningar. Det kan passa bra för ett företag, men ska du bara köpa godis till dig själv kan det upplevas som en nackdel.

Den största fördelen är att priserna är pressade. Större förpackningar kan göra att priserna blir lägre, men även på mindre förpackningar har Kontorsgiganten riktig bra priser. En annan fördel är att du kan passa på att köpa hem godis när du ändå beställer kontorsmaterial.

Handla hos Kontorsgiganten


Se fler köpguider!