Vad är streckgubben Billy i Roblox? Allt om Billy-trenden i spelet

Har du noterat att allt fler konstiga streckgubbe-avatarer börjat dyka upp i Roblox? Säg hej till Billy, en trendande figur i Roblox-universum. Här undersöker vi Billy närmare och tar reda på allt som är värt att veta om fenomenet!

Vem är Billy i Roblox, text och bild

Vad är Billy i Roblox?

Billy är ett trendande meme i Roblox-världen. Det syns på många håll i spelet. Du kan se avatarer med Billy, och många YouTube-kanaler har gjort videos om honom.

Billy startade som ett paket, eller skin, som släpptes i avatarbutiken i Roblox av utvecklaren mPhase. Ursprungligen kunde man köpa hela bundlen gratis. Kort efter dess lansering togs den bort på grund av problem relaterade till dess storlek. Den följde inte Roblox krav på måtten för en avatar. Detta skedde samma dag.

Men kort därefter samma månad publicerade mPhase ett nytt paket med samma namn, vilket var samma paket men något tjockare. Det är den Billy som vi nu kan se i väldigt många spel runt om i Roblox.

Billy är en rolig stickfigur som ursprungligen var ett gratis användarskapat-objekt i Roblox innan den togs bort, men nu är han tillbaka genom Avatar Shop.

Därefter har det skapats flera spel och trender där just Billy är med och syns.

Varför blev Billy en populär grej i spelet?

Dagar efter att Roblox tog bort UGC-karaktären Billy, samlade många spelare sig kring denna charmiga stickman och fick hashtagen #BringBackBilly att trenda på sociala medier.

Denna karaktär skapades av utvecklaren mPhase, som spelare ofta använde för att skapa en samling roliga TikToks och memes.

Trots detta har mindre UGC-utvecklare och även mPhase tagit tillbaka Billy till avatarshoppen, var och en med sin egen version av den leende streckgubben.

Dels så är Billy ett sätt för användarna att kämpa emot orättvisorna de upplever när Roblox går in och tar bort en älskad karaktär. Men det är också en trend som blivit populär bland annat för att flera youtubers spelat Billy Story och andra spel med karaktären.

Hur får man Billy skin i Roblox?

Du hitta en ny Billy-modell av mPhase i Avatar Shop som ett paket i Roblox. Denna nya version är gratis att köpa och kan anpassas med kläder och tillbehör. Om den kommer att tas bort eller inte, är svårt att svara på. Men den fanns där sist vi kollade.

Billy Avataren i Roblox store
Du kan skaffa Billy-avataren gratis i butiken i Roblox.

Vem kom på Billy?

Billy skapades av utvecklaren mPhase. Ursprungligen uppfyllde Billy inte de dimensioner som fastställts av Roblox i webbplatsens riktlinjer, vilket ledde till dess borttagning.

Billys design är baserad på ”Be Like Bill”-memet, som också har en leende stickfigur.

Be like Bill meme text och bild
Det klassiska memet Be Like Bill är en föregångare till Billy spelet.

Finns det spel med Billy?

Ja, det finns spel som har Billy som en central karaktär. Ett populärt spel är ”BILLY (STORY)” av ChainLemonade Studios. I detta spel är Billy väldigt ledsen över att ingen vill ha honom i närheten… så han försöker vara snäll och bjuder in alla till sitt hotell!

Kommer Billy att vinna allas respekt? Upptäck varför ingen vill ha Billy i närheten. Det är ett populärt skräckäventyrsspel som utforskar Billys berättelse och varför han inte är önskad.

Spel med Billy ur Roblox butiken
Några av de spel med karaktären Billy i Roblox.

Som alltid när det gäller Roblox, dyker det snabbt upp många nya spel med karaktärer som blir trendiga. Några andra spel med Billy är:

  • [BILLY RUN] Runstar Simulator
  • Billy Gameshow
  • RIP Billy 2023 – 2023
  • [FREE LIMITED] Billy Race Revenge
  • Survive Billy The Killer

Är Billy lämpligt för barn?

Billy är i grund och botten ett ganska harmlöst meme. Men som alltid när det gäller Roblox, kan det dyka upp olämpliga element i spelen som skapas av användare. Läskiga segment, svordomar eller andra olämpligheter kan förekomma.

Spelet Billy Story är lite småläskigt, då det handlar om ett mystiskt hotell och en ond ”Billy”. Men det bör inte vara något problem för de allra flesta och innehåller inga grova scener.

Det kan dock klokt att vara med och titta lite grann som förälder. Både för att få en inblick i vad barn möter i spelen, men också som en möjlighet att umgås och ta del av barnens intressen.


Hitta fler artiklar om Roblox-världen!