Bästa vattenpistolen 2022: Test av sommarens bästa vattensprutare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Under varma sommardagar är vatten det bästa som finns. Att spruta vatten på varandra med vattenpistoler, vattenballonger och allt möjligt hör barndomen till. Nu för tiden finns det många olika märken och modeller. I den här artikeln jämför vi flera stycken och utser vi den bästa vattenpistolen.

Glöm inte att skydda ögonen mot solen, kolla in våra favoriter bland solglasögon för barn!

Barn sprutar vatten med vattenpistol och vattenslang

Vilken vattenpistol är bäst i test?

När det gäller vattenpistoler finns det i stort sett ett enda varumärke som dominerat marknaden under en lång tid. Det är Nerf med sina Super Soaker-produkter. Men den allra bästa vattenpistolen just nu är:

Den absolut kraftfullaste vattenpistolen på marknaden är SpyraTwo! En helt unik skapelse som är batteridriven och laddar & pumpar automatiskt med hjälp av det inbyggda batteriet. Ett måste att kolla in!

Sommarens stora nyhet är Nerf Super Soaker RoboBlaster – En automatisk vattensprutande robot som kopplas till trädgårdsslangen. Riktigt kul i trädgården!

Nerf Super Soaker Floodinator – Hyfsat basic vattenpistol men klart störst tank på runt 2 liter.

Nerf Super Soaker Barracuda – Bäst i test bland de mindre och lättare vattenpistolerna. Kul med dubbla vattenstrålar.

Nerf Super Soaker Blaster XP100 – Bästa klassiska vattenpistolen med pump och lufttryck såsom de tillverkades förr.

Läs vidare för att se alla 9 olika varianter vi tittat närmare på.

Alla vattenpistoler vi kollat närmare på

Här är en kort genomgång av hela 9 olika vattenvapen att ha i din arsenal inför sommarens blöta lekar.

SpyraTwo – Världens kraftfullaste vattenpistol

Spyra världens bästa vattenpistol

Finns endast hos:

Det finns en vattenpistol på marknaden som verkligen sticker ut från mängden: Spyra. Det började som ett projekt där grundaren Sebastian Walter bestämde sig för att designa världens bästa vattenpistol. Från en vision 2015, till ett framgångsrikt kickstarter-projekt lanserades den första prototypen Spyra One 2018. Idag har de lanserat en uppgraderad modell, SpyraTwo, som kort och gott är världens bästa vattenpistol!

Så vad är skillnaden mellan dessa och vanliga vattenpistoler? Först och främst är Spyra batteridriven. Den laddas upp via en USB-C-kabel. Det ger flera unika funktioner. Du laddar pistolen genom att sänka ner framdelen av vapnet under vatten, så fylls den på automatiskt.

När du skjuter, avfyrar vattenpistolen små hårda skott av vatten, som flyger förvånansvärt rakt och hårt. Det är en vattenskjut-upplevelse som inte liknar något annat på marknaden. Det är en otroligt häftig upplevelse, som gör det barnsligt roligt att leka med vattenpistoler, även för tonåringar och vuxna.

Faktum är att Spyra främst är till för en äldre målgrupp. Det är inte en vattenpistol för små barn, och du bör inte skjuta på oskyldiga småsyskon eller husdjur heller. Däremot är det en utmärkt vattenpistol för olika typer av prickskyttetävlingar. Eller för regelrätta vattenkrig mellan frivilliga deltagare med åldern inne.

Förutom SpyraTwo finns även en modell som heter SpyraLX. Den är något billigare, men kräver en manuell rörelse för att pumpa upp den mellan skottsalvorna.

SpyraTwo är världens kraftfullaste och bästa vattenpistol och det är verkligen en unik produkt. När du provat en sådan, är det stor sannolik att du inte kommer vilja gå tillbaka till vanliga vattenpistoler igen!


Nerf Super Soaker RoboBlaster

Nerf Super Soaker RoboBlaster

Kolla priset hos:

Det här är en nyhet från Nerf och deras Super Soaker-serie. Roboblaster är ett både en vattenkanon och en måltavla att sikta på med dina andra vattenpistoler. Du använder den genom att koppla ihop den med trädgårdsslangen, vilket gör att du kan fortsätta spruta med den hur länge som helst.

RoboBlaster har flera olika spelinställningar:

  • Robot mot människa – Där två spelare ska besegra roboten.
  • Lag mot lag – En tävling mellan två personer om vem som skjuter ner måltavlorna först.
  • Mänsklig kanon – Där en person styr RoboBlastern och sprutar vatten på de andra.
  • Boss-läge – En person bär med sig RoboBlastern som ett vattengevär.

RoboBlaster är ett riktigt kul komplement till dig som har eller skaffar andra Super Soakers. Den är kraftfull och skjuter upp till nio meter. Enligt oss är Nerf Super Soaker Roboblaster sommarens roligaste nyhet på vattenpistolsmarknaden!


Nerf Super Soaker Floodinator – Vattenpistolen med störst tank

Nerf Super Soaker Floodinator Vattenpistol

Kolla priset hos:

En riktigt kraftfull vattenpistol med bra tryck och riktigt bra pricksäkerhet. Super Soaker Floodinator är en rejäl vattenpistol som passar utmärkt för barn från cirka 6 år.

En sak som kan förvåna är hur lätt den här stora pjäsen är. Det förändras dock när du fyller den med vatten, eftersom den rymmer hela 2 liter. Därför är Floodinator förmodligen lite för svår att hantera för de allra minsta, men går utmärkt för barn i skolåldern.

Det är enkelt att hantera Floodinator och går snabbt att packa upp den ur sin förpackning. Sedan är det i princip bara fylla på och sätta igång. Själva pistolen har en pipa och den har väldigt bra förmåga att skjuta rakt. Det gör det kul att skjuta prickskytte med den här vattenpistolen.

Påfållning görs på ovansidan och det går utmärkt att fylla på under kökskranen eller liknande. Det är enkelt för ett barn att både öppna och stänga luckan, så stort plus för enkelheten. Strålen avfyras genom en pumpande rörelse med handtaget på undersidan. Du behöver alltså inte först pumpa upp ett tryck, utan skjuter iväg en stråle för varje pump.

Enligt tillverkarna ska den skjuta upp mot cirka 12 meter, vilket kanske är lite överdrivet. Vi har testat men nådde strax under 10 meter. Vilket förstås är riktigt imponerande det med. Med lite medvind kanske det går hela vägen.

Allt som allt är Nerf Super Soaker Floodinator en vattenpistol med riktigt bra tryck och en fin och kontrollerad stråle. Lättanvänd och mycket smidig. Vi gillar den starkt och detta är definitivt ett bra val om du vill ha något rejält att leka med i sommar.

Under sommarleken är det viktigt att skydda sig från solen. Kolla in vår artikel om UV-kläder för barn. Eller läs om vanliga baddräkter och badbyxor för barn!


Nerf Super Soaker Barracuda – Liten lättanvänd och bäst i test

Nerf Super Soaker Barracuda Water Blaster Vattenpistol

Kolla priset hos:

Precis som Twin Tide är Super Soaker Barracuda utrustad med två pipor. Dessa vattenpistoler är ganska lika men det finns vissa skillnader.

Super Soaker Barracuda skjuter två strålar samtidigt. När du pumpar iväg vattnet så rör sig de två piporna framåt och bakåt om vartannat, vilket ger en lite annan effekt än Twin Tide som skjuter lite rakare strålar.

Barracuda är en nyare modell än Twin Tide. De är i slutändan ganska lika, men vill du ha den något vassare modellen så kanske Barracuda är det bättre valet. Om inte annat ser den coolare ut när den skjuter i väg vattnen och piporna rör sig fram och tillbaka.

Super Soaker Barracuda rymmer 1 liter vatten och skjuter iväg vattnet med hjälp av en pumprörelse precis som de flesta moderna vattenpistoler.

Det här är en lättanvänd modell som är smidig att ta med sig ut, lätt att fylla på och har ett lagom tryck för att blöta ner en vän på nära avstånd. Vi gillar Nerf Super Soaker Barracuda och rekommenderar den om du vill ha en hyfsat lätt vattenpistol till ett överkomligt pris.

För barn som älskar vatten är det värt att även läsa vår artikel där vi tittar på de häftigaste vattenglidbanorna att ha hemma i trädgården!


Nerf Super Soaker Blaster XP100 – Klassisk vattenpistol med pump och lufttryck

Nerf Super Soaker Blaster XP100

Kolla priset hos:

Som du kommer att märka när du sätter dig in i vattenpistolernas värld, så är de flesta moderna varianter tillverkade så att du pumpar och skjuter iväg vattnet direkt. Det skiljer sig från hur Super Soaker brukade fungera för många år sedan. Då var standard att du först pumpade upp ett tryck och därefter sköt iväg vattnen med avtryckaren.

Nerf Super Soaker Blaster XP100 är alltså en av få varianter med pump och lufttryck som finns nu för tiden. Anledningen till att det försvann är förmodligen för att en oavbruten stråle som den potentiellt kan vara farlig om den avfyras i närheten av elektriska uttag och liknande, så det är värt att ha i åtanke.

Hur som helst är det grymt kul att skjuta med en sådan här vattenpistol. Blaster XP100 har en rymlig tank på en bra bit över 1 liter och skjuter riktigt långt.

Det mest negativa är att när du väl pumpat upp ett tryck och börjar skjuta så läcker det lite ur pipan och är svårt att stoppa. Det innebär att när du väl börjat skjuta iväg vattenstrålen så är det bäst att fortsätta. Det är dock inget jätteproblem, men det liksom sipprar ut lite ur pipan.

För oss föräldrar som minns vattenpistolerna från vår barndom är detta en lite kul nostalgitripp. Om du vill ha en variant med riktig pump och tryck så är det Nerf Super Soaker Blaster XP100 som finns att välja på. Som tur är så är det faktiskt en riktigt kul modell som fungerar riktigt bra också.


Nerf Super Soaker Twin Tide

Nerf Super Soaker Twin Tide Vattenpistol

Kolla priset hos:

Namnet Twin Tide kommer från de dubbla munstyckena som skjuter vatten samtidigt. En originell vattenpistol med dubbelt nöje så att säga.

Den här vattenpistolen är mindre än till exempel Floodinator. Den rymmer cirka 1 liter. Det gör den förstås även lite lättare när den väl är fylld, så för mindre barn kan denna vara mer lätthanterlig. Twin Tide är dock rekommenderad från cirka 6 år.

Precis som de andra vattenpistolerna från Nerf, skjuter den här iväg vattenstrålarna när du utför den pumpande rörelsen på vattenvapnet. Det är ett enkelt och säkert sätt att skjuta iväg vatten.

Det är faktiskt riktigt bra tryck i strålarna på den här lilla vattenpistolen. Det är riktigt tillfredsställande att se hur två separata strålar far iväg samtidigt. Twin Tide är faktiskt hyfsat enkel att sikta med, särskilt på lite kortare avstånd.

Om du vill ha en lite mindre och billigare modell så är Nerf Super Soaker Twin Tide ett utmärkt val. Den räcker gott och väl för att blöta ner både föräldrar och jobbiga syskon.


Nerf Super Soaker Fortnite TS-R – Bästa Fortnite vattenpistolen

Nerf Super Soaker Fortnite TS-R Water Blaster Vattenpistol

Kolla priset hos:

Nerf har tagit fram en serie med vattenpistoler som efterliknar vapen från spelet Fortnite. Vi har provat några av dem och det här är enligt oss den bästa i den serien. Deras Super Soaker Fortnite TS-R är som du kanske förstår en modell av spelets Rare Tactical Shotgun.

Den här vattenpistolen rymmer cirka 1 liter vatten. Det finurliga här är att det räcker otroligt länge, över hela 40 pumpskott med vatten hinner du skjuta innan det är dags att fylla på. Det gör det till en ypperlig vattenpistol att springa runt i trädgården och vattenkriga med vännerna med. Eller som en prickskyttepistol.

Super Soaker Fortnite TS-R är dock inte den bästa när det gäller längd på strålarna. Den har ett hyfsat bra tryck, men det är inte dess främsta sida. Det är framförallt en vattenpistol som lämpar sig att använda på kortare avstånd.

På sidan av vattenpistolen står det Fortnite designat i själva gjutningen av plastpistolen. Det hade kunnat vara önskvärt med lite tydligare logga såsom några av de andra modellerna har, för den som gillar spelet Fortnite. Samtidigt är själva formen på vapnet häftigt och det är en stor och rejäl modell vi pratar om.

Hur som helst, när det gäller funktion är denna variant helt klart bäst av alla Fortnite-vattenpistoler. Om du är ute efter en sådan är det Nerf Super Soaker Fortnite TS-R du vill ha!


Nerf Super Soaker Fortnite Water Blaster Pump SG

Nerf Super Soaker Fortnite Water Blaster Pump SG Vattengevär

Kolla priset hos:

Det här är en ganska läckert designad vattenpistol som efterliknar en Pump Shotgun från Fortnite. Det är tyvärr inte den bästa vattenpistolen rent funktionellt, även om vi gillar hur den ser ut.

Det är en ganska liten vattenpistol. Det stora problemet enligt oss är kapaciteten. Blaster Pump SG rymmer bara någonstans under en halvliter vatten. Det gör att du hinner pumpa ut 10 skott eller mindre innan det är dags att fylla på.

Själva räckvidden är okej, även om den är designad för att användas på hyfsat nära håll. Strålarna avfyras precis som på Nerf Super Soakers andra vattenpistoler genom en pumpande mantelrörelse.

För att hålla det kortfattat, det här är en liten vattenpistol, med ett ganska kul utseende. Nerf Super Soaker Fortnite Water Blaster Pump SG är förmodligen mest en pryl för den som verkligen gillar Fortnite, men långt ifrån den bästa vattenpistolen vi har provat.


Nerf Super Soaker Soakzooka

Nerf Super Soaker Soakzooka Vattenpistol

Kolla priset hos:

Här har vi en rätt så rejäl vattenpistol. Den är stor och lite otymplig att hålla i men har en rymlig tank och skjuter en fin bred vattenstråle, perfekt för vattenattacker på intet ont anande motståndare.

Soakzooka rymmer omkring 1,6 liter vatten, vilket givetvis gör den rätt så tung när den väl är laddad. Den kräver dessutom ett rejält grepp med två händer för att kunna användas. En hand håller i hela apparaten, medan den andra pumpar ut vattnet. Förmodligen kommer små barn att ha svårt med denna pistol och inte orka använda den särskilt länge. Den är bättre lämpad för barn över 10 år eller så, eller vuxna som behöver en vattenpistol i självförsvarssyfte.

De är en bra vattenpistol och vi gillar verkligen den breda vattenstrålen. Det går att blöta ner någon rejält med Soakzookan. Om du vill ha en lite större variant att växla om med är denna ett alternativ men vår åsikt är att den blir lite för besvärlig att använda under längre stunder. Till och med en vuxen blir lätt trött i armen av denna.

Om du är ute efter en lite större vattenpistol som pumpar ut mycket vatten, med bra tryck, är Nerf Super Soaker Soakzooka ett bra alternativ. Men vi rekommenderar främst att ha den som ett extraalternativ att ta fram ibland, då den är för svår att använda under längre stunder.


Wazooka

Wazooka Vattenpistol PET flaska

Kolla priset hos:

En väldigt billig men ändå rolig vattenpistol. Det som gör Wazooka unik är att den inte har en egen tank utan kopplas ihop med vanliga PET-flaskor. En kul twist som också gör det möjligt att välja storlek på flaskan själv. För små barn kan en vanlig 50 cl läskflaska vara lagom, medan större barn kan fylla större magasin.

Wazooka avfyras genom att dra handtaget mot dig i en pumpande rörelse. Det är ett förvånansvärt effektivt system och den klarar av att spruta upp till 10 meter. För att vara en så billig vattenpistol så levererar den verkligen.

Det enda vi funderar över är hur länge den kommer att hålla. Det är en väldigt billig och simpel produkt, så du får räkna med att det inte är världens mest robusta anordning. Men den håller faktiskt riktigt bra kvalité för priset och den fungerar alldeles utmärkt.

Vill du ha en riktigt billig men mycket rolig och unik vattenpistol så kan vi faktiskt rekommendera Wazooka. Ett kul alternativ till andra vattenpistoler på marknaden. De finns att köpa i flera olika färger. Varför inte köpa ett par stycken i olika färger, så kan det bli en lagsport av det hela.


Zuru Bunch O Balloons – Snabbfyllda vattenballonger

Zuru Bunch O Ballons Vattenballonger

Kolla priset hos:

Det här är en riktigt smart produkt som ger dig en hel uppsättning med över 100 vattenballonger fyllda på bara någon minut. Bunch O Balloons kräver tillgång till en trädgårdsslang som du kan ansluta ballongknippena till.

I ett paket får du 3 knippen med 35 vattenballonger i varje, i olika färger. Det finurliga är att du fyller på med vattenslangen och när ballongerna är fyllda faller de av och knyter sig själva. Att manuellt fylla 100 ballonger en och en skulle ta upp emot en timme eller mer. Men med Bunch O Balloons går det istället på någon minut. Ha en hink eller låda under och samla ihop alla ballonger.

Det finns även lite olika hjälpmedel för att kasta ballongerna, vilket kan underlätta. Särskilt för barn som kan ha svårt att hålla och få iväg ballongerna ordentligt kan en ”launcher” eller slunga vara ett kul komplement. Det finns lite olika paket med sådana extra produkter att kolla in.

Eftersom vattenballonger kan kännas lite slösaktigt och inte så miljövänligt, kan det vara skönt att veta att dessa ballonger är helt biologiskt nedbrytbara. Det är en viktig detalj som vi verkligen uppskattar. Anslutningsdelarna till ballongerna är återvinningsbara i plastsorteringen. Allt detta är viktigt då detta är en produkt som bara används vid ett eller ett par enskilda tillfällen.

Vattenballonger är barnsligt kul och det är verkligen något som lockar barn. Som vuxen kan det kännas lite slit och släng, och inte något man vill göra varje dag. Men för enskilda tillfällen, kanske ett barnkalas eller en särskild vattenkrigardag under sommarens hetaste dagar, är Bunch O Balloons en riktigt kul produkt. Har du en trädgårdsslang så är detta faktiskt något du verkligen borde prova!


Vilka är det som äger varumärket Nerf och Super Soaker?

Nerf och många andra leksaksmärken ägs av det stora amerikanska leksaksföretaget Hasbro.


Glöm inte att kolla om vi har några intressanta kampanjer eller erbjudanden här på Familjemys!