Bästa vattenflaskan för barn 2022: Tio barnvänliga flaskor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Om det är något du inte får glömma när ni ska iväg med familjen, är det barnets vattenflaska. Vattenpåfyllning behövs alltid. En fin flaska eller två som blir barnets egen är roligt. De är spillsäkra och lätta att öppna, stänga och dricka ur. I den här artikeln rekommenderar vi våra favoriter och utser den bästa vattenflaskan för barn.

Flicka står på gräsmatta och dricker ur en rosa vattenflaska.

Vilken vattenflaska för barn är bäst i test?

Scrolla ner för att läsa alla recensioner och se flaskorna vi jämförde!

Alla 11 flaskor i vårt test

Här kommer alla 11 flaskor vi kollat närmare på. Vi har kollat in många olika modeller i både metall och plast, samt i många olika prisklasser.

Vattenflaska för barn med lasergraverat namn

Vattenflaska MedGravyr för barn med namn

Kolla priset hos:

Den här flaskan är unik och väldigt fin som present, eller som praktisk barnflaska som är lätt att hålla reda på. Du skriver in barnets namn eller annan text när du beställer, och får det snygg lasergraverat på flaskan.

Flaskorna finns i flera stilar och färger att välja mellan. Den rymmer 0,75 liter och är tillverkad i ett hållbart rostfritt aluminiummaterial och BPA-fri plast. Hela flaskan är livsmedelsgodkänd och håller väldigt hög kvalitet.

MedGravy som säljer flaskorna har flera bra erbjudanden som fri frakt vid köp över 500 kr och mängdrabatt om du köper flera flaskor, till exempel till ett idrottslag.

Vi är imponerade över att flaskan både är unik, håller hög kvalitet och är hyfsat prisvärd. Om du vill ha en personlig vattenflaska för barn med namnet på, är MedGravyrs lasergraverade flaskor ett riktigt fint alternativ!


Hydro Flask Wide Mouth Kids – Bäst i test

Hydro Flask Wide Mouth Kids Vattenflaska För Barn

Kolla priset hos:

Om du vill ha en flaska som kommer att hålla i många år och vara användbar under alla tänkbara äventyr, måste du kolla in Hydro Flask Kids.

Flaskan är tillverkad i rostfritt stål och har isolering genom dubbla väggar och ett vakuum emellan. Det gör att vätskan i flaskan hålls kall under hela dagen, upp till hela 24 timmar!

Hydro Flask har sugrör i locket vilket gör det lätt även för små barn att dricka ur den. Designen på flaskan är både funktionell och snygg. Den kommer i flera olika riktigt läckra färgkombinationer och barn brukar vara väldigt förtjusta i dessa flaskor.

Det som kan vara värt att tänka på är att flaskan är ganska bred, vilket gör att den kanske inte får plats i mugghållaren till bilen. Den är dessutom något dyr, vilket kan vara negativt. Å andra sidan håller den i princip hur länge som helst. Det är en riktig kvalitetsprodukt och vi är glada att vi hittade den.

Flaskan går att diska i maskin, även om det kan vara värt att handdiska den för ökad livslängd. Det är en lättskött flaska med många fina kvalitéer. Vill du ha det absolut bästa, som är med barnet i vått och torrt och håller många år, är Hydro Flask Wide Mouth Kids det bästa valet just nu!


Klean Kanteen Insulated Kid Classic 355 ml

Klean Kanteen Insulated Kid Classic 355 ml Vattenflaska Stål För Barn Blå

Kolla priset hos:

Vi har en förkärlek för flaskor i rostfritt stål och detta är vår andra favorit på listan. Klean Kanteen Insulated Kid Classic är en perfekt flaska för barn i vardagligt bruk.

Tack vare stålmaterialet och dubbelväggs-isoleringen kan vätska i denna flaska hålla temperaturen otroligt bra. Varm dryck ska kunna hålla värmen i upp till 12 timmar och kalla drycker hålls kylda över 24 timmar!

Kleen Kanteen finns i flera olika sorter och denna modell kommer med en sportkork som passar bra för enkel åtkomst och dagligt användande. Den är i övrigt spillsäker och håller tätt när den är stängd. När du skruvar av korken har flaskan en bred öppning vilket gör flaskan lämplig även till att bära frukt eller få in isbitar. Det finns andra typer av korkar till Klean Kanteens flaskor och alla som tillhör Classic-modellen passar varandra.

Utvändigt är dessa flaskor målade med ett patenterat giftfritt pulverlack som tillverkarna kallar Klean Coat. Detta är väldigt hållbart och flaskorna håller sig nya och fräscha länge. Undantaget är den stålfärgade Brushed Stainless som inte har någon beläggning alls.

Klean Kanteens flaskor är lätta att hålla rena, otroligt användbara och tuffa. Det är en riktig kvalitetsprodukt och recensionerna på nätet talar ett entydigt språk: detta är en hållbar flaska som håller vad den lovar.

Är du ute efter en riktigt bra stålflaska för barn så är Klean Kanteen ett av de absolut bästa valen och vi kan verkligen rekommendera den här flaskan.


Camelbak Eddy Kids 400 ml – Bästa vattenflaskan i plast

Camelbak Eddy Kids 400 ml Vattenflaska Barn

Kolla priset hos:

Här har vi en lätt och smidig vattenflaska. Även om vi oftast föredrar flaskor i stål, så kan vi inte komma ifrån att plast är väldigt praktiskt. CamelBak Eddy är en riktigt bra flaska med många fördelar.

Locket har en mjuk vaddering i ett silikonmaterial, vilket skyddar tänderna och gör det bekvämt att dricka även om barnet inte kan hålla flaskan helt stadig alla gånger. Flaskan har ett sugrör kopplat till sugpipen vilket gör det ännu enklare för barnet att dricka. När det är färdigdrucket stängs pipen enkelt igen och då är flaskan helt spillsäker. Superenkelt och praktiskt.

Alla delar på flaskan går att plocka loss för enkel rengöring. Det är rekommenderat att handdiska alla delar.

Camelbak Eddy finns tillgänglig i många olika färger med fina designer och roliga mönster och figurer. Det är en fin kvalitetsflaska som är både praktisk, snygg och hållbar. Alla flaskor är genomskinliga vilket är ett plus för att det går snabbt att avgöra hur mycket vätska som är kvar.

När det kommer till plastflaskor är Camelbak Eddy Kids vår favorit. Det är en riktigt bra flaska som är otroligt omtyckt. Tillverkarna har gott rykte i branschen och gör många flaskor och termosar för både barn och vuxna. Vill du ha en flexibel och lätt flaska i barnets vardag är detta ett kanonbra val!


Philips Avent Sugrörsmugg 300 ml – Mest prisvärda vattenflaska för barn

Philips Avent Sugrörsmugg Bendy 300 ml Vattenflaska Barn

Kolla priset hos:

Philips Avent har kvalitetsprodukter för barn från nyfödda och uppåt. Den här sugrörsmuggen är en praktisk liten vattenflaska som är funktionell och riktigt prisvärd.

Sugröret har en ventil som gör flaskan spillfri. När du sedan vill stänga och skydda sugröret drar du ned locket över. Det är otroligt praktiskt och enkelt. Samma sak gäller att öppna flaskan, det är en lika enkel process det med. Flaskan är extremt enkel att använda och det märks att den är utformad med små barn i åtanke.

Hela flaskan består av fyra löstagbara delar som är enkla att montera isär när du behöver rengöra den. Det går att diska alla delar i diskmaskinen, vilket gör livet lite enklare.

En smart finess med Philips Avent sugrörsmugg är att själva sugröret är böjt nedtill. Det gör att barnet kan dricka hela vägen ner till botten av vätskan utan att behöva ändra position. Det är en ergonomisk flaska helt anpassad till barnets kropp och positionering. Mitten av flaskan buktar inåt för att ge bra grepp, vilket också är mycket genomtänkt för att små barnhänder enkelt ska kunna hålla flaskan själv.

Vill du ha en prisvärd vattenflaska som är lämplig även för små barn, är Philips Avent Sugrörsmugg vår favorit helt klart. Supersmidig bra flaska till ett billigt pris!


Nalgene Grip-N-Gulp 350 ml

Nalgene Grip-N-Gulp 350 ml Vattenflaska För Barn

Kolla priset hos:

Nalgene utvecklar flaskor och behållare för aktiva människor, äventyrare och barn på språng. Deras Grip-N-Gulp är en hållbar vattenflaska för barn med flera smarta funktioner inbyggt i sin design.

Flaskan är formad med en inbuktning för att barnet lätt ska kunna greppa den med sina små händer. Locket har ett inbyggt spillskydd och låter inget vatten komma ut när den ligger i väskan. Flaskan är tät och väldigt säker mot läckage.

Nalgenes flaskor håller väldigt hög kvalité och det märks när du håller i flaskan. Plasten är rejäl och hård och gummidelarna kring locket sitter väl förslutna. Sugpipen är mjuk och skonsam mot tänder och läppar.

Ett klagomål som vissa upplever är att denna flaska är lite svårare än andra liknande modeller att suga upp vatten genom. Därför kan den vara olämplig för små barn, då den blir svår att använda. Är barnet omkring 2 år bör det inte vara några problem och den ska kunna hålla i många år om den hanteras någorlunda varsamt.

Vi är lite kluvna till Nalgene Grip-N-Gulp vattenflaska. Den har varit lite hypad i USA där den är tillverkad, men den är inte något märkvärdigt i slutändan. En helt ok flaska men inte mer än så. Men med tanke på priset är den faktiskt rätt köpvärd. Eftersom den inte är dyr kan vi ändå rekommendera den, särskilt eftersom många andra faktiskt verkar väldigt nöjda med den, även om den inte lyckades imponera riktigt på oss.


Pippi Långstrump Vattenflaska 400 ml

Pippi Långstrump Vattenflaska 400 ml

Produkten har utgått

Snygg och enkel vattenflaska i stryktålig plast med charmiga Pippi Långstrump och apan Herr Nilsson i snyggt tryck på sidorna.

Flaskan har ett sugrör vilket gör det enkelt för barnen att dricka utan att behöva krångla och vända på flaskan. Sugpipen går att fälla ned och upp för att förhindra spill när ni bär flaskan med er. Pipen är dessutom mjuk, vilket är skonsamt mot små tänder och gör den mer bekväm att dricka ur.

 I grund och botten är det en väldigt enkel flaska men den är väldigt snygg och blir lätt en favorit. Pippi Långstrumps vattenflaska är perfekt att ha med sig på utflykt, till gymnastik eller lekpasset.

Den här sportflaskan bör endast handdiskas och då bör du plocka loss lock och sugrör för att kunna rengöra ordentligt.

Allt som allt är Pippi Långstrump Vattenflaska en billig och prisvärd snygg flaska som de flesta barn gladeligen kommer att använda regelbundet. Vi gillar den och för den som tycker om Pippi är det en perfekt present eller pryl att skaffa och använda till vardags. En annan snarlik flaska är Bamse-flaskan vi skriver om här nedan.


Bamse Vattenflaska 400 ml

Bamse Vattenflaska för barn 400 ml

Kolla priset hos:

Denna flaska är av samma stuk som Pippi Långstrumps vattenflaska, men nu med Bamse och hans vänner Katten Jansson och Husmusen.

Det är en bra men enkel sportflaska med sugrör och nedfällbar pip. Flaskan är perfekt för vardagligt bruk, även om den inte är gjord för några hårdare tag.

För dig som vill ha en gammal hederlig vattenflaska är detta ett bra och billigt alternativ. Om ditt barn läser om den snälle björnen, så kommer Bamse-flaskan garanterat att göra succé.


Contigo Gizmo Flip Vattenflaska 420 ml

Contigo Gizmo Flip Vattenflaska För Barn

Kolla priset hos:

Det här är faktiskt en väldigt fin vattenflaska för barn som är lite ovanlig här i Sverige. Det är en BPA-fri flaska med sugrör av märket Contigo.

Den kallas Gizmo Flip på grund av ”flipp-funktionen” där du med hjälp av en knapptryckning fäller ut sugpipen uppe på flaskan. För att stänga trycker du igen den tills den klickar fast. Det är en riktigt läcker anordning. Trots mekaniken i systemet är den hållbar och kan absolut användas dagligen under flera år i de flesta fall.

Sugröret sitter diagonalt i flaskan vilket gör att barnet kommer åt att dricka upp även de sista dropparna.

Contigo Gizmo Flip är både säker mot läckage och ganska stryktålig överlag. Den tål även diskmaskin och är lätt att rengöra. Du kan enkelt plocka bort lock och sugrör vid rengöring.

Det enda som avskräcker med denna flaska är priset som är något högre än andra plastflaskor. Men sanningen är att det är värt det för kvalitén du får. Denna är både mer behaglig att hålla i och dricka ur, men även mer hållbar än de billigare modeller.

Vill du ha en riktigt bra plastflaska med innovativ design och en riktigt fräck öppningsmekanism, är Contigo Gizmo Flip ett fantastiskt val. Den finns i väldigt många fina färger och för barnet blir detta lätt en flaska att vara stolt över att bära med sig.


Skip Hop Zoo 350 ml – Söt design men inte bästa kvalitén

Skip Hop Zoo Flaska för barn 350 ml

Kolla priset hos:

De här flaskorna är väldigt söta och finns i många olika designer med djurteman. De är populära och ett bra billigt alternativ för dig som vill ha något simpelt.

Tyvärr är dessa flaskor inte helt täta. Även om du viker ner sugrörsdelen så kan det komma att läcka om du vänder flaskan upp och ner, eller skakar den. Beroende på hur du kommer att använda flaskan så kan detta vara viktigt att förstå innan du köper den.

I övrigt är det en helt ok flaska, men förvänta dig inte att färgen och trycket kommer att hålla för evigt. Det är i grund och botten en ganska simpel budgetprodukt. Missförstå oss rätt, flaskan är bra, men är inte tillverkad för att tåla tuffa tag eller ha extraordinär hållbarhet.

Vill du ha en simpel vattenflaska för barn, med söt design till ett riktigt bra pris så kan Skip Hop Zoo vara ett alternativ. Vi rekommenderar den främst för hemmabruk eller att du som förälder bär den med dig åt barnet när ni ska iväg på utflykt eller aktivitet. En ok flaska men inte mer, men ett plus för priset!


Herobility Sport Bottle 300 ml eller 140 ml

Herobility Sport Bottle Drickaflaska för barn

Kolla priset hos:

Herobility har en sportflaska som finns tillgänglig i två storlekar: 300 ml och 140 ml. Det är en praktisk flaska med en smart behållare som kan skruvas fast under flaskan där du kan ha med lite snacks eller andra nödvändigheter.

Flaskan i sig är väldigt smidig att använda och har flera bra finesser du kommer att få nytta av. Den har ett sugrör som även går att plocka bort om barnet är redo att dricka direkt ur flaskan. Till sugröret finns även en smart ventil som gör att den inte läcker.

Formen på flaskan är designad för barn och den har även ett greppvänligt handtag på ovansidan vilket gör det väldigt praktiskt för barnet att bära med sig sin vattenflaska. Den lilla flaskan på 140 ml blir snabbt ganska liten, men kan användas redan från cirka 6 månader. Om barnet är runt 18 månader är det rekommenderat att köpa den större sportflaskan istället.

Herobility Sport Bottle finns tillgänglig i ett antal olika färger. Den har en simpel men tilltalande design. Vill du ha en ganska billig men funktionell vattenflaska i plast är detta ett intressant alternativ. Ett plus för behållaren under flaskan, vilket gör produkten unik bland de flaskor vi tittat på!


Du kanske även vill ha tips på nappflaskor för de allra minsta, eller pipmuggar för barn som lär sig dricka själv!