Bästa våningssäng för barn 2022: Bra barnsängar för syskon

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Våningssängar finns i alla möjliga varianter och är en fenomenal lösning när syskon delar rum. Med en våningssäng frigörs golvyta för lek och man behöver inte välja bort skrivbordet eller bokhyllan för att få plats med en extra säng. Barnet får det bästa av två världar: trygg gemenskap och samtidigt ett eget, privat utrymme. För att göra sängköpet lite enklare för föräldrar har vi listat några av de bästa våningssängarna för barn!

Bäste våningssängarna för barn

Vilken våningssäng för barn är bäst i test?

Bäst i test är den eleganta Oliver Furniture Wood Collection Våningssäng. Den är mycket robust och väldesignad, med säkra höga kanter.

Bäst i medelprisklassen är Manis-h Hoder Våningssäng. En simpel våningssäng i klassisk stil, av hög kvalitet.

Om du vill ha en familjesäng för 2-3 personer bör du kolla in Suwem Fööniks Familjesäng eller Mavis Lisa Familjesäng. En populär och praktisk lösning för små hem!

Bästa våningssäng med tre våningar är Homestyle4u Home Trevåningssäng. Mycket praktisk hög säng med extra förvaringsutrymme under sängen.

JLY våningssäng är ett bra budgetval. Passar dig som vill ha något simpelt under en tid när barnen fortfarande är små.

Fortsätt läsa för att se fler fina våningssängar för barn i alla åldrar! Om du är osäker på vilken sorts säng du ska skaffa, kolla in vår guide till barnsängar!

En titt på 20 olika våningssängar till barnrummet

Här kommer en närmare beskrivning av hela 20 olika våningssängar designade för dig med flera barn! Se även våra artiklar om andra typer av sängar såsom loftsängar, spjälsängar och resesäng.

Oliver Furniture Wood Collection Våningssäng

Oliver Furniture Wood Collection Våningssäng

Kolla priset hos:

 • 50-talsinspirerad design
 • Kan byggas om till enkelsängar
 • Finns i två färger

Oliver Furniture är ett välkänt, danskt företag som tillverkar barnmöbler i skandinavisk design. Möblerna i deras serie Wood Collection ligger ganska högt prismässigt och finns i två olika varianter som aldrig går ur tiden. Den helvita är klassisk och passar i alla rum medan den vita med ekfärgade detaljer ger ett lyxigare intryck. Serien består av möbler med rundade hörn och har en 50-talsinspirerad look.

Denna fantastiskt snygga våningssäng drar utan tvekan blickarna till sig. Den är en praktisk lösning för det lilla sovrummet och passar även utmärkt som gästsäng för både små och stora. Den övre slafen är utrustad med smala spjälor runt om, stegen är gedigen och sängen uppfyller EU:s säkerhetskrav.

Denna möbel från Oliver Furniture beskrivs som en säng av högsta kvalitet. Den kan byggas om till två enkelsängar och kan därför användas i många år även efter att barnen har tröttnat på att sova i våningssäng. Ett prisvärt alternativ sett till kvalitet och livslängd!


Manis-h Hoder Våningssäng 90×200

Manis-h Hoder Våningssäng

Kolla priset hos:

 • Kan användas som enkelsängar
 • Hög kvalitet
 • Finns i flera färger

En mycket praktisk och prisvärd våningssäng med 10 års garanti som uppfyller alla EU-standarder för säkerhet och kvalitet. Varumärket Manis-h har sitt ursprung i Danmark och är känt för sina möbelsystem som går att bygga om och ut efter behov allt eftersom barnet växer. Denna säng är tillverkad i bokträ och MDF. Den kan enkelt monteras isär till två enkelsängar.

Våningssängen passar barn från 6 år och har fullstor liggyta i båda bäddar, vilket gör att den även kan användas av vuxna. Den övre sängen har höga skyddskanter runt om för ökad säkerhet och den nedre på tre av sidorna. Den medföljande stegen kan monteras på valfri sida av sängen och gör det säkert att klättra upp och ner.

Denna variant av våningssäng från Manis-h har en skandinavisk design och finns i många fina färger för att passa alla rum och smaker. Föräldrar beskriver den som en trygg och säker säng av bra kvalitet och som kan användas i många år.


Suwem Fööniks Familjesäng 140/90

Suwem Fööniks Familjesäng

Kolla priset hos:

 • Rymlig och praktisk
 • Rekommenderas från 6 år
 • Kan göras om till enkelsängar

Suwem har alltid minst 5 års garanti på sina sängar och marknadsför sig som en producent av högkvalitativa och säkra möbler för barn och ungdomar. Denna familjesäng är vitmålad och gjord i massivt trä från tall och rymmer lätt tre personer. Den undre sängen är hela 140 cm bred och håller för 180 kg. Överslafen har standardmåtten 90 x 200 cm och en maxvikt på 100 kg.

Denna säng rekommenderas från 6 år och passar både barn och vuxna. Den är robust och enkel i sin design för att passa alla sovrum. En stabil stege medföljer, och den övre sängen har skyddskanter runt om för ökad säkerhet. Sängarna har ribbottnar och passande madrasser finns att köpa till.

När man behöver en säng med gott om utrymme är Fööniks Familjesäng ett utmärkt alternativ. Den kan användas under barnets hela uppväxt och även som gästsäng tack vare att delarna enkelt kan monteras isär till två enkelsängar. Mycket säng för pengarna!


Mavis Lisa Familjesäng 80/120 cm vitlack

Mavis Lisa Familjesäng

Kolla priset hos:

 • Enkel design
 • Hög kvalitet
 • Plats för 3 personer

Denna familjesäng från svenskägda Mavis är en praktisk och prisvärd lösning när det är ont om utrymme. Den passar perfekt att använda som gästsäng eller på lantstället där många ska samsas på en liten yta. Lisa Familjesäng består av två bäddar. Den nedre är 120 cm bred och rymmer lätt två personer. Den övre är en enkelsäng med en bredd på 80 cm.

Den medföljande stegen är mycket stabil och lätt att klättra på för både vuxna och barn. Överslafen har skyddskanter som gör att både stora och små kan sova tryggt och säkert. Sängen beskrivs som gedigen och stadig. Den är tillverkad i vitlaserad nordisk furu av hög kvalitet.

Mavis Lisa Familjesäng är 135 cm hög och kan monteras isär till två sängar som kan användas var för sig. Många som köpt sängen menar att den är av bra kvalitet och att den uppfyller alla krav man kan ha på en stabil våningssäng.


Homestyle4u Familjesäng 90×200 + 140×200

Homestyle4u Familjesäng

Kolla priset hos:

 • Stabil konstruktion
 • Plats för flera
 • Bra pris

För familjen som vill ha en rymlig våningssäng till ett lågt pris är denna variant definitivt att rekommendera. Möbeln består av en 140 cm bred undersäng med gott om plats för två och en överslaf av standardmått. Sängen är tillverkad i vitmålad massiv furu och designen riktigt snygg med höga kanter i både fot- och huvudändar. Den övre sängen har spjälor längs långsidorna för att minimera fallrisken.

Denna våningssäng kommer från Homestyle4u som har ett stort sortiment av barnmöbler. Tillverkaren uppger att de fokuserar på säkerhet, kvalitet och fantasifull design. Många som köpt denna säng är mycket nöjda med både kvalitet och storlek. Den kan även användas av vuxna då den undre bädden håller för 130 kg och den övre för 80 kg.

Familjesängen från Homestyle4u beskrivs som stabil och ett bra alternativ när man behöver flera sovplatser på en liten yta. Den fungerar både som syskon- och gästsäng och är perfekt när barnen har sovkompisar på besök.


Homestyle4u Home Trevåningssäng 200×90 cm

Homestyle4u Home Trevåningssäng

Kolla priset hos:

 • Sparar golvyta
 • 2 stegar
 • Utdragbar förvaringslåda ingår

Ett riktigt smart och praktiskt alternativ när man vill maximera lekutrymmet i det lilla barnrummet och samtidigt få extra plats för förvaring. Denna variant från Homestyle4u består av tre sängar men tar bara upp golvyta för en. En perfekt lösning för syskon som delar rum eller när släkten kommer på besök.

Sängen är vitmålad och har en klassisk design som passar alla inredningsstilar. En stor förvaringslåda på hjul medföljer och kan smidigt dras fram och skjutas tillbaka under sängen. För ökad säkerhet har denna våningssäng två stegar, vilket gör att barn som klättrar i och ur samtidigt aldrig behöver trängas. De övre bäddarna har skyddskanter för att förhindra olyckor.

Trevåningssängarna från Homestyle4u mäter 90 x 200 cm och har en maxvikt på 120 kg vardera. Möbeln har en totalhöjd på 203 cm och rekommenderas från 5 år. I recensioner beskrivs den som en mycket praktisk och prisvärd säng som både kan användas av barn och vuxna.


Vipack Pino Våningssäng 180 cm

Vipack Pino Våningssäng 180 cm

Kolla priset hos:

 • Med plats för extrasäng
 • Rekommenderas från 6 år
 • Fullstora bäddytor

Vipack är ett företag som tillverkar färdigmonterade möbler för barn och ungdomar. De marknadsför sig som ett varumärke med trendiga och moderna möbler till vettiga priser. Våningssängen Pino är tillverkad i skandinavisk furu och har en enkel och snygg design som både passar barn och tonåringar.

Sängen rekommenderas från 6 års ålder och har rejäla kantbrädor som skyddar mot fall från överslafen. En stabil stege som kan monteras på valfri sida av sängen medföljer. Bäddmåtten är 90 x 200 cm och sängarna håller för en vikt på 75 kg vardera. Under den nedre sängen finns det gott om plats för en utdragbar extrasäng eller förvaringslådor som bägge går att köpa till.

Vipack Pino beskrivs som en praktisk och gedigen våningssäng som effektivt sparar golvyta i det lilla barnrummet. Prismässigt ligger den på medelnivå och många som köpt sängen tycker att den är prisvärd och av bra kvalitet.


Vipack Våningssäng London Bus 90×200 cm

Vipack Våningssäng London Bus

Kolla priset hos:

 • Ribbottnar av trä
 • Ratt i underslafen
 • Fullstora bäddytor

Från Vipack Furniture kommer denna häftiga våningssäng som ser ut precis som e London-buss med hjul och allt! Dagtid fungerar sängen som en rolig lekplats för små chaufförer som vill ut och se världen. Om natten sover barnen tryggt med ordentliga skyddskanter runt sig som både minskar risken för fall och ger en ombonad känsla.

Våningssängen är tillverkad i MDF och plast med ribbottnar av trä. Sängarna har bäddmåtten 90 x 200 cm och håller för 75 kg vardera. En praktisk stege gör att barnen enkelt tar sig upp till överslafen när de vill överblicka trafiksituationen innan bussen ger sig av. Chauffören styr med ratten som finns i nedre bädden.

Denna våningssäng med London-tema rekommenderas för barn från 6 års ålder. Den kostar betydligt mer än en vanlig säng men garanterar å andra sidan nöjda barn och åtskilliga timmars skoj och lek. Den är dessutom praktisk i och med att den frigör golvutrymme när syskon ska samsas i samma rum.


Manis-h Frigg Våningssäng 90×200

Manis-h Frigg Våningssäng

Kolla priset hos:

 • Finns i olika färger
 • Förstklassig säng
 • Snygg design

Från danska Manis-h kommer denna stilrena våningssäng med bäddmåtten 90 x 200 cm. Den är tillverkad i högkvalitativt bokträ och MDF. Varumärket Manis-h är främst känt för sitt system av sängar som går att bygga om i takt med att barnet växer och behoven förändras. Deras möbler uppfyller alla EU:s krav för kvalitet och säkerhet.

Sängen finns i många olika färger och tillverkaren lämnar hela 10 års garanti. Designen är skandinavisk, snygg och enkel för att passa barn i alla åldrar. Prismässigt ligger sängen på medelnivå och den beskrivs som en förstklassig möbel och ett utmärkt val för mindre sovrum.

Den övre sängen har höga skyddskanter runt om, så att barnet kan sova tryggt. Sängen rekommenderas från 6 år och har en stege som kan monteras på valfri sida. Vill man använda de båda sängarna var för sig är det lätt att ta bort skyddskanterna, stolparna och stegen. Frigg våningssäng är ett prisvärt val för både små och stora!


Vipack Robin Våningssäng Vit

Vipack Robin Våningssäng

Kolla priset hos:

 • Bäddmått 90 x 200 cm
 • Hög kvalitet
 • Ribbottnar av trä

Denna våningssäng tillhör de lite dyrare alternativen och tillverkas av Vipack. De marknadsför sig som ett varumärke som tillverkar trendiga barn- och ungdomsmöbler med modern look. Sängen är tillverkad i MDF, har en totalhöjd på 174 cm och går helt i vitt. Den består av två bäddar med fullstora sovytor och kan både användas till syskon som delar rum och som gästsäng.

Serien Robin har en klassisk och genomtänkt stil som går att matcha till mycket. Denna säng har dekorativ panel på gavlarna och en matchande skyddskant på den övre bäddens långsida. Barnen sover ombonat och tryggt i både övre och nedre slafen, och sängarna är godkända för en maxvikt på 75 kg vardera.

Sängen har ribbottnar av trä och en stege som kan placeras på valfri sida. Behöver man ytterligare en sovplats kan en praktisk och matchande extrasäng köpas till och placeras under den nedre bädden. Våningssäng Robin är en omtyckt säng av hög kvalitet!


Vipack Bonny 80 Våningssäng Orange

Vipack Bonny 80 Våningssäng Orange

Kolla priset hos:

 • Utdragbart skrivbord
 • Tre bäddar
 • Sparar utrymme i det lilla rummet

Våningssängen Bonny 80 från Vipack är en komplett lösning för det mindre barnrummet där man vill kunna nyttja golvytan maximalt. Sängen består av hela tre sovplatser med fullstora bäddmått och har dessutom ett utdragbart skrivbord som enkelt skjuts in när det inte används. Materialet består av trä, spånskiva och metall.

Designen är riktigt snygg och sängen går i vitt med annorlunda detaljer i orange och metallfärgat. Det är den perfekta möbeln för syskon som delar rum och som enkelt vill kunna dra fram en extra sovplats när kompisen stannar över natten. På dagtid utgör skrivbordet med sina två hyllor en smidig och praktisk plats för läxläsning och pyssel.

Vipack Bonny-sängen har en totalhöjd på 161 cm och överslafen har höga skyddskanter runt om. Sängen rekommenderas från 6 års ålder och har en maxvikt på 75 kg per bädd. Många som köpt den är mycket nöjda med både kvalitet och utformning. Prismässigt ligger denna säng ganska högt.


JLY Våningssäng 90×190 Vit

JLY Våningssäng 90x190 Vit

Kolla priset hos:

 • Bra pris
 • Hög kvalitet
 • Säker

Denna våningssäng går helt i vitt och har en söt design som passar i många sovrum. Den kommer från JLY, ett varumärke som säljer möbler för barn i alla åldrar och som enligt många håller hög kvalitet på sina produkter.

Sängen är utrustad med smala spjälor i både huvud- och fotändar. Den övre bädden har skyddskanter av längsgående brädor som minskar risken för att barnet ramlar ur sängen. Den medföljande stegen kan monteras på valfri sida av sängen och gör det enkelt för barnet att klättra upp och ner. Möbelns totalhöjd är endast 150 cm, vilket gör att även de lite mindre barnen kan sova tryggt.

Sängarna från JLY har ribbottnar och passar även äldre barn då bäddytorna är 90 x 190 cm. Sängen beskrivs som stabil, värd priset och en smart lösning som sparar golvyta i barnens rum. Tack vare storleken kan sängen även användas som gästsäng. Bäddarna håller för 120 kg vardera.


Mathy By Bols Våningssäng Träkoja

Mathy By Bols Våningssäng Träkoja

Kolla priset hos:

 • Gör nattningen extra mysig
 • Med takfönster
 • 221 cm hög

Smakar det så kostar det! Denna unika våningssäng av hög kvalitet från Mathy By Bols är en läcker inredningsdetalj och rena drömmen för alla som älskar kojor. Sängen är utformad som ett trädhus med två bäddytor på 90 x 190 cm. Materialet består av tallträ och MDF och konstruktionen är mycket stabil.

Om dagarna är sängen den perfekta platsen för bus. Den medföljande stegen är lätt att klättra på även för de minsta. Kojdelen har en dörröppning, två fönster samt ett takfönster som släpper in ljus och gör det lätt att spana på eventuella fiender. Bädden undertill inbjuder till kreativitet och kan lätt förvandlas till ytterligare en koja. I denna säng kan barnen roa sig i timmar!

Läggdags blir en efterlängtad tid på dygnet med denna coola våningssäng från Mathy by Bols och många sover gott i den. Oturligt nog kan den också göra att leksugna får det lite extra svårt att stiga upp på morgnarna.


Flexa POPSICLE Våningssäng rak stege

Flexa POPSICLE Våningssäng rak stege

Kolla priset hos:

 • Finns i olika färger
 • Bäddmått 90 x 200 cm
 • Ek och björk

Från det danska varumärket Flexa kommer denna unika våningssäng som är en utmärkt lösning när man vill nyttja mesta möjliga golvyta i barnens rum. Designen är riktigt snygg och sängen finns i tre trendiga färger för att passa alla åldrar och smaker. POPSICLE är en exklusiv möbelserie från Flexa och hör till de lite dyrare alternativen.

Sängen är tillverkad i ek och lackerat björkträ med en snygg finish. Den medföljande stegen är rak och har praktiska handtag som underlättar när mindre barn ska klättra i och ur sängen. I överslafen sover barnet tryggt och ombonat tack vare skyddskanterna som omger sängen på alla sidor.

En stor fördel med Flexa Popsicle våningssäng är att den även kan användas av vuxna. Utförandet gör att den passar lika bra i gästrummet som i barnrummet, och förhoppningsvis faller den även tonåringen i smaken. Denna säng lever upp till alla förväntningar gällande både kvalitet, bekvämlighet och design!


Mavis Hammerdal Våningssäng 90 cm

Mavis Hammerdal Våningssäng 90 cm

Kolla priset hos:

 • Tidlös design
 • Passar alla åldrar
 • Massiv björk och MDF

Hammerdal är en gedigen våningssäng i medelprisklass. Den har en modern utformning och är gjord i vitlackerad massiv björk och MDF. Sängen är 151 cm hög och kommer från Mavis, ett svenskägt företag som tillverkat möbler i över 100 år och som garanterar hög standard på sina produkter.

Denna säng är en tjusig inredningsdetalj och en smidig lösning för syskon som delar rum. Den har höga, delvis täckta kanter som minimerar risken för fallolyckor när barnet sover eller leker i den övre bädden. Båda sängarna har fullstora sovytor vilket gör detta till en möbel som kan användas i många år. Ribbottnar ingår.

Att möblera med en våningssäng sparar utrymme och Mavis Hammerdal upptar endast 99 x 207 cm av golvytan. Utrymmet under sängen går att nyttja till förvaring och det finns färdiga sänglådor att köpa till. Denna våningssäng rekommenderas om man vill ha ett alternativ som passar alla åldrar och håller länge!


Mavis Lisa Våningssäng 90 cm

Mavis Lisa Våningssäng 90 cm

Kolla priset hos:

 • Bra kvalitet
 • Delbar
 • Finns i två utföranden

Våningssängen Lisa är en riktigt fin modell från Mavis och passar barn i alla åldrar, även tonåringar. Den är perfekt för det lilla rummet där man vill kunna använda så mycket golvyta som möjligt till lek och ändå låta barnen få varsitt litet krypin att sova i. Sängen är av hög kvalitet och priset ligger på medelnivå.

Denna säng är mycket stabil och tillverkad i massiv furu. Den finns i färgerna furu och vitlackerad för att passa alla stilar. Den är 138 cm hög och utrustad med en stabil stege och skyddsbrädor för ökad säkerhet. Bäddytorna har måtten 90 x 200 cm vilket gör att sängen även kan användas som gästsäng för vuxna.

Den kan enkelt monteras isär om man hellre vill använda de båda bäddarna var för sig. Utrymmet under möbeln kan med fördel nyttjas till förvaring och smidiga lådor finns att köpa till. Mavis Lisa är en mycket praktisk och prisvärd våningssäng som håller länge!


Oliver Furniture Seaside Lille+ Våningssäng

Oliver Furniture Seaside Lille+ Våningssäng

Kolla priset hos:

 • Tak finns att köpa till
 • Säkerhetstestad
 • Tar minimal plats

En våningssäng i söt modell från Oliver Furniture för de yngre barnen som gärna sover och leker på högre höjd. Den medföljande stegen gör det enkelt att klättra i och ur. Till denna variant finns även ett tak att köpa till som gör sängen extra mysig.

Sängen hör till de dyrare modellerna och är anpassad för barn upp till 9 år. Den är endast 136 cm hög. Sängen är tillverkad i vitlackerad massiv björk och säkerhetstestad enligt EU:s direktiv. Den tar upp minimalt med golvyta med sina mått på 74 x 174 cm.

Denna smidiga möbel blir en fin detalj och en mysig sovplats i det moderna barnrummet. Bäddarnas långsidor har smala spjälor och kortsidorna är heltäckta. Många mindre barn uppskattar att kunna kika ut och hålla koll på sin omgivning! Seaside Lille+ våningssäng är ett perfekt alternativ när utrymmet är begränsat och man vill möblera smart. Med en våningssäng skapar man plats för lek och kreativitet!


Mavis Sunne Våningssäng 90×200 cm

Mavis Sunne Våningssäng

Kolla priset hos:

 • Delbar
 • Hög kvalitet
 • Perfekt som gästsäng

Denna våningssäng kommer från svenska Mavis och är en klassisk variant som passar i många hem. Mavis är ett företag som tillverkat möbler av hög kvalitet i egen design sedan 1917. Deras produkter ligger på medelnivå prismässigt och många är mycket nöjda med kvaliteten på denna säng. Den är tillverkad i massiv furu och vitlackerad för en stilren look.

Sängen mäter 99 x 210 cm och är 158 cm hög. Bäddytorna är fullstora och kan med fördel användas av både barn och vuxna. En gedigen stege gör att man enkelt tar sig upp till överslafen där det finns skyddskanter runt om hela bädden för ökad säkerhet.

Mavis Sunne beskrivs av många som perfekt i gästrummet eller när syskon delar rum. Den frigör golvyta i det mindre sovrummet där man behöver spara på utrymmet. Denna våningssäng kan enkelt monteras isär och användas som två enkelsängar. En smidig och hållbar säng till ett vettigt pris!


Oliver Furniture Seaside Våningssäng

Oliver Furniture Seaside Våningssäng

Kolla priset hos:

 • Finns i två varianter
 • Uppfyller alla säkerhetskrav
 • Klassisk design

Seaside är en klassisk våningssäng av mycket hög kvalitet från det danska märket Oliver Furniture. Den tar inte upp mer plats än en enkelsäng och är ett smart alternativ för det mindre barnrummet där man vill spara golvyta. Sängen är vitlackerad och designen stilren och elegant. En mycket praktisk möbel som passar i alla hem!

Produkter från Oliver Furniture är som regel lite dyrare än motsvarande varianter från traditionella varumärken. De är kända för att tillverka enkla och säkerhetstestade barnmöbler i skandinaviskt utförande. En fördel med denna våningssäng är att den kan byggas om till enkelsängar om behov uppstår.

Oliver Furniture Seaside beskrivs av många som en flexibel och högkvalitativ möbel som fyller sin funktion. Den medföljande stegen kan placeras på valfri sida och finns i två modeller; sned och lodrät, för att passa alla rum. Överslafen är säker att sova i då den har höga skyddskanter hela vägen runt. En exklusiv och funktionell säng av hög kvalitet!


IKEA MYDAL Våningssängstomme, vit, 90×200 cm

 • Bra pris
 • Klassisk variant
 • Bekväm och rymlig

Våningssängen MYDAL från välkända IKEA är en storsäljande favorit i klassisk design som både föräldrar och barn älskar. Den består av två sängar med bäddmåtten 90 x 200 cm och är tillverkad i massiv furu, ett slitstarkt material som håller och håller sig snyggt länge. En praktisk stege medföljer och kan monteras på valfri sida av sängen.

Denna våningssäng passar lika bra i barnrummet som till gäster, och många använder den även som rumsavdelare till syskon som delar rum och vill ha varsitt privat utrymme. Sängen har höga skyddskanter runt om överslafen vilket gör att även mindre barn kan sova säkert i den. Många beskriver sängen som stabil, bekväm och enkel att montera.

MYDAL är 157 cm hög och har måtten 97 x 206 cm. Den tar inte upp större yta än en enkelsäng och är därför en optimal lösning för det lilla sovrummet. Många som köpt den beskriver den som en rymlig och rejäl säng som även vuxna sover gott i.


Här hittar du fler artiklar om möbler!