Bästa vällingmaskinen 2024: Perfekt vällning och mjölkersättning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ha barn kan vara stressigt och utmanande på många sätt, speciellt när de är små. Att tillreda vällning mitt på natten när ditt barn vaknar och är hungrigt, se till att doseringen är rätt och att den hela tiden håller rätt temperatur är något som många föräldrar allra helst skulle vilja slippa. Med en vällingmaskin som sköter allt detta kan du helt enkelt få en smidigare och enklare vardag som småbarnsförälder.

För den som ger sitt barn modersmjölkersättning kan det också vara ett gediget och slitsamt arbete att tillreda denna upp till 8 gånger per dag och ständigt se till att den håller rätt temperatur. Även här kan en vällingmaskin vara till stor hjälp och underlätta enormt i din vardag. Här tipsar vi om de bästa vällingmaskinerna som finns ute just nu!

fem olika vällingmaskiner mot blå bakgrund

Vilken vällingmaskin är bäst i test?

Toppmodellen på marknaden är tveklöst Baby Brezza Formula Pro. Den rekommenderas ofta i internationella sammanhang och får konstant höga kundbetyg. Varmt rekommenderad!

Baby Brezza Formula Pro Advanced Mjölkersättning- och Vällingmaskin

Baby Brezza Formula Pro finns att köpa hos:


En något billigare maskin som vi kan rekommendera, är Tommee Tippee CTN Vällingmaskin. En otroligt lättanvänd maskin som tillreder och värmer upp välling och ersättning smidigt. Något långsammare, men fortfarande riktigt bra. Bästa budgetvalet enligt oss!

Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine

Tommee Tippee CTN Vällingmaskin finns hos:


Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

En titt på 5 olika vällingmaskiner

När man kikar runt bland de olika alternativen som finns för vällingmaskiner på marknaden märker man snart att det finns en del att välja på.

Nedan har vi därför listat några av de allra mest populära produkterna på marknaden. Vi jämför allt från pris till funktionalitet och en hel del annat, så att du kan hitta den som passar för just dig.

Baby Brezza Formula Pro Advanced Mjölkersättning- och Vällingmaskin

Baby Brezza Formula Pro Advanced Mjölkersättning- och Vällingmaskin

Kolla priset hos:

Här har vi en riktigt bra och testvinnande produkt från märket Baby Brezza.  Faktum är att denna vällingmaskin vunnit inte mindre än 6 olika utmärkelser i internationella tester. Med andra ord är det här en produkt som älskas och uppskattas av föräldrar över hela världen.

Maskinen fungerar på ett mycket simpelt sätt. Den ser till att tillreda vällingen eller ersättningen med ett enkelt knapptryck och ser då till att sköta både doseringen och att vattnet håller rätt temperatur. Du kan välja mellan tre olika temperaturer, från strax under kroppstemperatur till strax över.

Den stora fördelen med denna produkt är just att den är så enkel att använda. Du kan ladda den i förväg med tillräckligt med vatten för att räcka en hel dag och kan sedan med ett knapptryck få en flaska med välling eller ersättning, rätt tempererad. Alla föräldrar som vaknat mitt i natten och försökt ordna en flaska välling kan nog skriva under på hur mycket huvudvärk en maskin som denna kan spara.

Ytterligare en stor fördel är att är mycket smidig att rengöra. I och med att tanken där vattnet förvaras enbart innehåller vatten och att blandningen med pulvret sker utanför denna, är rengöringen en mycket enkel och snabb process.

Det bör dock nämnas som en smärre nackdel att maskinen behöver göras rent varje dag. Även om det går fort är det såklart ett litet minus för den som är på jakt efter det allra smidigaste.

En annan sak som gör att denna produkt sticker ut är att det endast tar 13 sekunder för den att göra en flaska välling. Med andra ord kan du på nolltid se till att mätta ditt hungriga barn och det här är såklart en enorm fördel. Andra jämförbara modeller kan ta upp till ett par minuter för samma procedur.

Baby Brezza Formula Pro är också uppgraderad jämfört med tidigare modeller från samma märke. Till exempel har man sett till att göra den ännu mer tystgående. En oerhört viktig egenskap för dig som har andra barn som sover i huset när du ska göra välling till minstingen mitt i natten.

Om något ska nämnas som en nackdel med denna produkt är det priset. Med tanke på att den vunnet ett stort antal priser och utmärkelser och är att betrakta som en av de ledande produkterna på området är det såklart inte konstigt att den sticker iväg en smula i pris.

Vi tycker definitivt att den är värd pengarna, men om du letar efter ett budgetalternativ kanske det finns andra modeller som passar just dig bättre.


Herobility Express Vällingmaskin 3 i 1

Herobility Express Vällingmaskin 3 i 1

Säljs ej längre

Här har vi en vällingmaskin som har en hel del att erbjuda som definitivt inte alla modeller har. Den kommer dessutom till ett något lägre pris än de lite mer exklusiva och dyra modellerna på marknaden.

En sak som är en enormt stor fördel med denna maskin, är att du steglöst kan ställa in temperaturen från 37 hela vägen upp till 55 grader. Med andra ord kan du välja exakt hur varm vällingen ska vara när den serveras. Helt perfekt om du exempelvis inte ska servera vällingen direkt, utan vill att den ska har några minuter på sig att kylas en aning.

Ytterligare en bra sak med denna är att du kan välja att enbart portionera ut pulver. Om du helt enkelt vill blanda vällingen själv på det lite mer traditionella sättet, men inte vill behöva dosera varje gång kan det här alltså vara en smidig hjälp.

Modellen är också mer noggrann i sin mätning, än många andra på marknaden. Du kan justera mängden vatten med en säkerhet på 10 ml. Du kan också välja att göra portionerna så små som enbart 30 ml vilket är en riktigt bra grej när du bara vill ge ditt barn lite välling, till exempel för att det ska kunna somna.

Denna maskin behöver inte heller kalkas av till skillnad från en del andra liknande modeller på marknaden. Om du väljer att investera i denna får du alltså helt enkelt en vällingmaskin som är lite mer lättskött än de flesta andra.

En sak som dock kan nämnas som en nackdel är att den inte är riktigt lika stor som de största vällingmaskinerna. Det kan helt enkelt vara svårt att förbereda många portioner på samma gång och för den som exempelvis ger sitt barn modersmjölksersättning kan det här vara en stor nackdel.

För dig som vill spara en slant eller två ska det också nämnas att denna vällingmaskin är något billigare än de mest exklusiva och största modellerna på marknaden. Om det inte är viktigt för dig att kunna ladda extremt många portioner på samma gång är det här en produkt vi varmt rekommenderar att du tar dig en lite närmare titt på.


Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine

Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine

Kolla priset hos:

Detta är en av de produkter som vi varmast kan rekommendera om du är på jakt efter en vällingmaskin och har en något begränsad budget. Med flera egenskaper som till och med gör att den trumfar vissa av de dyrare modellerna på en hel del områden är det här ett minst sagt prisvärt alternativ.

Till att börja med är denna produkt precis som de andra relativt smidig att använda. En nackdel är dock att du inte kommer att få en färdig nappflaska lika fort som med de mer exklusiva vällingmaskinerna. Här tar det 2 minuter, jämfört med de lite dyrare modellerna som har flaskan klar och i rätt temperatur på några sekunder.

Den största fördelen med denna produkt är dock att den dels har ett filter som ser till att avlägsna vattnet från föroreningar och dessutom sprutar hett vatten för att döda eventuella bakterier. Det vatten som används behöver alltså inte steriliseras på förhand, vilket är fallet med flera andra modeller av vällingmaskiner.

Det här gör såklart hela processen mycket mer smidig och enkel och du behöver inte koka upp vatten i vattenkokaren innan det kan användas i denna maskin. Även om detta bara är ett steg som tar några minuter är det såklart skönt att slippa det.

En stor nackdel är dock att du behöver mäta pulvret på egen hand. Maskinen mäter enbart vattnet och på så sätt missar du en stor del av den förenkling som de flesta andra varianter erbjuder. För den som vill komma ifrån att behöva tänka och mäta när man går upp och gör välling till barnet mitt i natten är det här kanske alltså inte det bästa alternativet.

Priset gör dock att denna vällingmaskin blir riktigt attraktiv för den som vill spara en och annan krona. Den är långt billigare än de mer avancerade modellerna och även om du får mäta pulvret själv får du en exakt temperatur och du slipper koka vatten på spisen eller i vattenkokaren. Med andra ord en prisvärd produkt som vi varmt kan rekommendera till dig som inte vill lägga ut allt för mycket pengar.


NENO Aqua Mjölkersättnings och Vällingvärmare

NENO Aqua Mjölkersättnings och Vällingvärmare

Kolla priset hos:

Även det här är en lite enklare variant av vällingmaskin som kommer till ett bra pris. Modellen är lite enklare och saknar tyvärr flera av de funktioner som de mer avancerade varianterna har, men kan vara ett bra alternativ för dig som vill spara lite tid i vardagen, utan att behöva lägga ut alldeles för mycket pengar på det hela.

Maskinen fungerar ganska precis som modellen ovan. Den hettar upp vattnet för att sedan kyla ned det till önskad temperatur och hälla upp önskad volym i flaskan. Tack vare att den hettar upp vattnet först behöver det inte förkokas för att bli steriliserat vilket såklart är en stor fördel, jämfört med flera av de mer avancera modellerna.

Nackdelen är såklart att du måste mäta upp pulvret själv. För vissa försvinner då lite av poängen med en vällingmaskin, medan andra tycker att det är en stor hjälp att bara få vatten som har rätt temperatur och rätt volym och som dessutom steriliseras automatiskt utan förberedelse.

En stor fördel är också att du kan välja exakt vilken temperatur du önskar på vattnet från 38 till 85 grader Celsius. På så sätt kan du se till att anpassa vällingen eller ersättningen precis som du vill ha den.

Ytterligare en fördel med denna produkt är att den har en riktigt snygg design. En vällingmaskin som ska användas frekvent och kanske till och med stå framme i köket för jämnan, får gärna smälta in väl i den övriga inredningen. Med en snygg och modern touch med diskreta färger gör denna modell just detta och den är en av de produkter i denna guide som är mest estetiskt tilltalande.

Rent prismässigt ligger denna modell ganska mycket lägre än många andra produkter på marknaden, men den är något dyrare än de allra billigaste. Om du vill ha en snygg vällingmaskin och inte är i behov av att den även mäter upp pulvret till rätt mängd åt dig är det här en produkt vi rekommenderar att du tar dig en närmare titt på.


Baby Brezza Instant Warmer

Baby Brezza Instant Warmer

Kolla priset hos:

Baby Brezza har här också sin egen variant av vällingmaskin som inte blandar hela flaskan med välling utan endast värmer och mäter mängden vatten som ska användas. Det här kan vara ett smidigt verktyg som gör att du inte behöver värma vattnet själv, den kommer också till ett bra pris.

Modellen har olika inställningar som gör att du kan välja vilken temperatur vattnet ska ha. Den saknar dock den steglösa modell som många andra liknande maskiner har och du har helt enkelt några få alternativ på temperatur att välja bland.

En stor fördel med denna jämfört med liknande produkter är att den är riktigt snygg. Den har en stilren och modern design som gör att den snabbt blir en del av inredningen i de flesta kök på ett snyggt sätt. Att låta den stå framme på köksbänken hela tiden blir således inga problem.

En sak som kunder nämnt som en nackdel, är att den tank som fylls med vatten tyvärr inte går att lossa från resten av maskinen. Det här innebär att du kommer att få lyfta ned hela denna maskin i diskhon eller under kranen när du ska göra rent den. Kanske inte det allra smidigaste och definitivt något som får nämnas som ett minus.

När vi kikar på priset på denna maskin tillhör den de billigare på marknaden, även om det inte skiljer några enorma summor mellan dessa maskiner som enbart värmer vattnet och inte blandar med pulver. Vi tycker att det här är ett prisvärt och framför allt riktigt snyggt alternativ och vi rekommenderar definitivt att du tar en närmare titt på denna om du funderat på att köpa denna typ av vällingmaskin.


Vad är en vällingmaskin?

En vällingmaskin är precis som du hör på namnet en maskin som hjälper dig att tillreda välling eller mjölkersättning till ditt barn på ett snabbt och smidigt sätt. Som du sett ovan finns det i första hand två olika typer när det kommer till vällingmaskiner.

Till att börja med finns det den variant som helt och fullt gör en färdig flaska välling som dessutom håller rätt temperatur. Den ser till att blanda vällingen eller modersmjölkersättningen med vatten och värma den till exakt rätt temperatur.

Fördelen med denna typ av maskin är att du snabbt och enkelt kan få färdig välling när som helst utan att behöva tänka efter. Nackdelen är att de ofta kostar lite mer och dessutom måste du ibland ladda dem med vatten som först är kokt och sedan kylt, för att se till att det inte innehåller några ämnen som är skadliga för barnet.

Den andra typen av vällingmaskin, är den som enbart värmer vattnet och sedan disponerar det i rätt volym ner i flaskan. Därefter får du själv tillsätta pulver och skaka flaskan för att få färdig välling eller ersättning.

En stor fördel med denna typ av maskin är att du ofta inte behöver koka vattnet innan. Det här varierar såklart från produkt till produkt, men en del värmer upp vattnet till ett kokande stadie först, eller har ett filter som tar bort olika skadliga ämnen. Dessutom är denna typ av vällingmaskin ofta mycket billigare.

Behöver man en vällingmaskin?

En del kanske kan fråga sig vad nyttan egentligen är av att ha en vällingmaskin. När allt kommer omkring utför den ju ett arbete som är rätt så simpelt och kanske inte kostar enorma mängder tid varje enskild gång. Här kommer därför några av de anledningar till varför en vällingmaskin gör vardagen så mycket smidigare.

Till att börja med kommer en vällingmaskin att göra det oerhört mycket enklare när ditt barn vaknar på natten och vill ha välling. Att med ett trött och dimmigt huvud, slippa behöva tänka över saker som dosering, att vällingen håller rätt temperatur och så vidare är en enorm fördel och lättnad där och då. Du slipper helt enkelt hålla på och krångla mitt i natten.

En annan stor fördel är att det går fort. När ditt barn gråter är det skönt om det inte tar flera minuter att får klart en flaska välling. Med de bästa maskinerna som kan ordna en flaska på ett fåtal sekunder kommer du att enkelt och smidigt kunna ge ditt barn välling direkt.

Ytterligare en enorm fördel är för dig som ger ditt barn modersmjölkersättning. Att behöva tillreda denna regelbundet, flera gånger om dagen kostar både tid och energi. Med denna typ av regelbundet användande kommer en vällingmaskin att vara ett enormt bra verktyg som underlättar vardagen riktigt mycket.

För att sammanfatta det hela finns det många goda anledningar till att investera i en vällingmaskin som förälder. Vi hoppas att guiden ovan ska kunna hjälpa dig att hitta den modell som blir allra bäst för just dig!


Här hittar du fler tips på bra babyprodukter!