Bästa upplevelsepresenterna 2023: Ge bort minnen som aldrig försvinner

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Många av oss känner att vi redan har alldeles för mycket saker hemma. Vi samlar på oss grejer vi inte behöver, som vi sedan sällan plockar fram igen. Ett alternativ som ger mer värde, är en upplevelsepresent! Här tipsar vi om massor av spännande upplevelser för hela familjen!

Foton på olika upplevelsepresenter, mot blå himmelsbakgrund

Var bokar man den bästa upplevelsepresenten?

Bäst när det gäller exklusiva upplevelser är Live it! De har både unika, otroligt lyxiga upplevelser och actionpackade äventyr att testa. Perfekt för dig som verkligen vill skämma bort någon!

Live it Logo

Letar du efter en present till en speciell person, eller för ett specifikt ändamål, så har Upplevelse.com en superbra lista med tips!

Upplevelse.com Logo

Om du är ute efter hotell, spa & relax, måste du kolla in det fantastiska utbudet hos Greatdays! Unna dig, eller någon du håller kär, lite vardagslyx!

Greatdays Logo

Om du vill prova, eller bjuda på, ett äventyr i luften, måste du kolla in Flygupplevelse! De har både simulatorer, flygturer och till och med riktiga flygutbildningar!

Flygupplevelse Logo

Om du vill bjuda på en smakupplevelse, måste du kolla in utbudet hos Taysta! De har allt ifrån vin- och dryckesprovningar, till choklad- och ostupplevelser. Eller varför inte bjuda någon på en matlagningskurs?

Taysta Logo

Längre ned i artikeln finner du mer djupgående inblickar i alla dessa upplevelseföretag och deras utbud!

Se även våra tips på fina personliga presenter att ge till barn, eller kolla in de här vackra och roliga fotopresenterna!


Varför köpa upplevelsepresent?

Det finns massor med bra anledningar till att köpa en upplevelsepresent istället för en vanlig, fysisk present. Här kommer några skäl som vi tror kan övertyga de flesta.

Som vi var inne på ovan har de flesta redan alldeles för mycket saker hemma. Att sköta om allt detta leder inte sällan till att man blir stressad, eller att man helt enkelt inte hinner använda det man har.

En upplevelsepresent skapar också minnen för livet. Att få en upplevelse som att simma med delfiner eller köra en riktigt snabb bil är något de flesta sent kommer glömma. Till skillnad från saker som går sönder eller kommer bort är detta något som de flesta kommer bära med sig genom hela livet.

Ytterligare ett bra skäl till att välja en upplevelsepresent före en fysisk present är att den kan ge ett fantastiskt tillfälle att få umgås som familj. Kanske ger du din partner ett fallskärmshopp som ni gör tillsammans till exempel. På så sätt får din partner inte bara en upplevelse, ni får också en fantastisk dag att dela med varandra.

Vilka bokningsställen finns för upplevelsepresenter?

Upplevelsepresenter är något som blivit allt mer populärt de senaste åren. Detta gör att det idag finns ett antal aktörer man kan vända sig till om man vill köpa en upplevelse till nära och kära.

I guiden nedan går vi igenom några av de största och mest populära återförsäljarna av upplevelser i Sverige.

V försöker ge en inblick i av vilket utbud de har, men också vad de är för typ av företag. Med hjälp av denna guide hoppas vi att du kan hitta en upplevelsepresent som får dina nära och kära att skapa minnen för livet.

Live it

Live it Logo

Live it var en av de allra första aktörerna på den svenska marknaden när det kommer till att sälja upplevelser som present. År 2005 startade man upp detta företag och har sedan dess också varit en av de allra största aktörerna inom detta område.

Hur startades Live it?

Faktum är att detta företag har en ganska spännande och intressant historia. Det hela började med att två killar från England som flyttat till Stockholm, mötte och lärde känna varandra. De märkte snart att de båda hade ett brinnande intresse för saker som upplevelser och aktiviteter.

De insåg också att det fanns få aktörer inom detta område på den svenska marknaden, till skillnad från i England där konceptet redan var ganska etablerat.

Man lade ihop ett och ett och ganska snart startade Live it. Idag är de en av de största aktörerna på den svenska marknaden när det kommer till upplevelser!

Utbudet hos Live it

Man har massor med spännande och kul upplevelser att ge bort i present hos Live it. Faktum är att du hittar över 2000 olika upplevelser på hemsidan!

En sak som också sticker ut hos denna aktör är att de upplevelser man erbjuder faktiskt håller otroligt hög kvalitet. Man har sett till att endast erbjuda saker som är spännande och häftiga på riktigt och verkligen lyckats med att samla de mest spännande kvalitativa upplevelserna i Sverige.

En annan stor fördel med Live it är deras hemsida. Den är snabb och snygg, men också mycket lätt att navigera och hitta på. Vill du ha en smidig bokningsupplevelse är Live it i absolut världsklass!

Utforska djurens värld

Två flickor sitter på hästar

Djuren är fantastiska och för stor som liten kan det vara en otrolig upplevelse att få komma dem nära och få en inblick i deras värld. Hos Live it har man en mängd olika upplevelser som inkluderar just djur och är både spännande och givande.

Bland annat har man flera olika aktiviteter för dig som vill ge bort en upplevelse i form av ridning, kanske till den som länge längtat efter en häst, men där ni inte har möjlighet till att köpa en. Du kan välja mellan saker som turridning, eller att prova att rida islandshästar med deras unika gångstil: tölten.

För den som är fascinerad av andra typer av djur finns också en hel del riktigt häftiga upplevelser som bjuder på lite mer action. Till exempel kan du ge bort möjligheten att få dyka med hajar! Detta är ett minne de flesta kommer att bära med sig hela livet och något som är minst sagt spännande.


Exklusiva upplevelser

Hos Live it har man också helt exklusiva upplevelser. Detta är upplevelser som man själva tagit fram genom samarbeten med olika aktörer och som du inte kan få tag på någon annanstans. Här finns en hel del maxade saker att ge bort och aktiviteter de allra flesta kommer att imponeras av.

Till exempel kan du här ge bort som en upplevelse att få prova på så kallad bodyflight. Detta är oerhört spännande och går ut på att man med hjälp av extrem starka fläktar helt enkelt flyger i luften och svävar över marken. Kanske läskigt till en början, men när man väl får kläm på det, ett av de få sätt som vi som människor kan få uppleva tyngdlöshet på.

För dig som ska ge bort något till en person som älskar action finns också möjligheten att köra supersportbilar på en riktig racingbana. Det här är minst sagt svårslaget för den som älskar fart och ger en chansen att prova på hur det känns att vara de riktiga idolerna och stjärnorna som man ser racea på TV.

Om du ska ge bort något till någon som är tekniskt intresserad har man en spännande uppsättning med VR. Här kan ni navigera er fram med spännande äventyr i en virtuell miljö där allt är möjligt. Även det här är en upplevelser som verkligen är speciell och för många något man minns väldigt länge.


Lämna marken och flyg

En annan sak där man har ett brett utbud är olika typer av upplevelser där den du ger bort presenten till på olika sätt får flyga och lämna marken. Alla dessa ger ofta en stor portion adrenalin och är fruktansvärt roliga både för den som söker äventyr och spänning och den som vill uppleva vackra vyer.

Bland annat har man massor med upplevelser för dig som vill känna hur det är att flyga genom luften, utan att behöva befinna dig tusentals meter över marken. Olika simulatorer gör att du kan få känna på hur det är att vara stridspilot eller flyga en riktig helikopter. Du kan också ger bort saker som att flyga windsuit i en vindtunnel eller med VR för den som vill uppleva detta häftiga men kanske har svårt för höjder.

Det finns också upplevelser att ge bort för den som på riktigt vill prova på att flyga, till exempel genom att ta över spakarna i ett riktigt flygplan. Eller så kan man för den som vill se vyer och miljöer välja att ge bort en spännande helikoptertur där ni får se Stockholm från ovan.


Unna någon en härlig massage

Få saker är så avslappnande och avkopplande som en härlig massage. Det gör ofta gott för både kropp och själ och många skulle må bra av en massage, men unnar sig det inte själva. Genom Live it kan du ge bort en härlig massage i present till någon du tycker om och det finns en hel del att välja bland.

Det finns ett brett utbud av olika upplevelser på detta område, allt från en kortare massage, till en längre stund av härligt knådande som får musklerna att slappna av. Oavsett om du är på jakt efter en mer klassisk muskelmassage, eller en ansiktsmassage som släpper på spänningar i och kring ansikte, finns det mesta hos Live it.

Man har också en hel saker för den som vill prova något nytt. Kanske vill du ge bort så kallade floating till den du tycker om. En meditativ upplevelse där man flyter i vatten och är befriad från alla sinnesintryck och till och med gravitationen.

Eller så vill du skänka en spännande chokladmassage där den du tycker om kan få en härlig massage, där väldoftande choklad utgör en viktig del. Kort sagt har man hos Live it massor med härliga upplevelser när det kommer till massage, perfekt för den som riktigt vill skämma bort någon man tycker mycket om.


Upplevelse.com

Upplevelse.com Logo

Upplevelse.com är en annan väletablerad aktör i upplevelsebranschen vid det här laget. Man har massor med olika upplevelser för dig som är på jakt efter en present till någon du tycker om, eller något häftigt eller roligt att göra tillsammans med dina bästa vänner. Företaget startade 2009 och är därmed ett av de nyaste företagen i denna guide.

Vad utmärker Upplevelse.com?

Som du sett i denna guide finns det ett antal olika aktörer på marknaden när det kommer till upplevelser. Alla behöver därmed något som utmärker just dem för att sticka ut.

Hos upplevelse.com har man valt att fokusera på priser. Man vill erbjuda så låga priser som möjligt på upplevelserna på hemsidan, så att så många som möjligt har råd med häftiga och spännande upplevelser. Vill du ha en riktigt bra deal och kanske spara en slant, men samtidigt få riktigt häftiga minnen och äventyr kan Upplevelse.com vara ett företag väl värt att spana in.

Utbudet hos Upplevelse.com

Som du kommer att märka nedan finns här många upplevelser, i flera olika kategorier. Du kan välja mellan att ge bort allt från en adrenalinkick i världens snabbaste bilar, till att uppleva djur och natur på nära håll.

Racea fram med snabba bilar

Röd racerbil på racerbana

En av de saker man lagt en hel del fokus på är snabba och häftiga bilar med kraftfulla motorer. Ska du ge bort en present till någon som älskar bilar och fart och action kan Upplevelser.com vara en bra plats att leta på.

För dig som älskar märken som Ferrari och Lamborghini har man massor med olika upplevelser och erbjudanden. Till exempel kan du prova på att göra ett speedtest och pressa bilen till dess allra yttersta förmåga för att se hur fort den går.

Du kan också ge bort upplevelser för den som tycker om racing och att tävla. Bland annat finns möjligheten att prova på folkrace, där man susar fram genom en smutsig och skumpig bana för allt vad tygen håller. Även saker som gokart finns att välja bland hos Upplevelser.com.

Vill du ge bort en lite mer unik present har man också bilar för dessa ändamål. Du kan välja att ge bort chansen att få åka i en Ariel Atom, en av världens snabbaste gatbilar och swisha fram genom trafiken. Det finns också chansen att få prova på hur det är att köra en riktig jeep över tuffa hinder och utmanande terräng.


Spännande mysterier

För den som är äventyrligt lagd kan den perfekta presenten vara att få lösa ett tufft fall. Hos Upplevelser.com har man flera olika, kluriga mysterier och äventyr. Mycket spännande och en kul aktivitet med kompisarna.

Bland annat kan man prova på att försöka lösa en tuff mordgåta i Gamla stan. Kanske blir det just du som listar ut vem som begått brottet och som kan krönas som vinnare.

Du hittar också aktiviteter som exempelvis spökvandring. Något som kan få pulsen att gå upp hos de allra flesta, medan man ställer sig frågan om det ändå inte kan finnas en övernaturlig värld.

Här finns det olika varianter av äventyr att välja bland. Kanske vill du ha en spökvandring där middag ingår, så att ni förutom att få hjärtat att klappa lite extra, också kan få ta del av en smarrig kulinarisk upplevelse.


Ge bort en kulturupplevelse

Om du vill ge bort något som andas kultur och konst är Upplevelser.com på många sätt rätt plats att vända sig till. Här har man en hel uppsjö av olika alternativ som är underhållande, roliga och givande.

Till exempel kan du välja att ge bort möjligheten att gå på standup. En kväll med en rolig komiker och att få skratta riktigt ordentligt kan vara precis vad den som får presenten behöver. Det är också ett kul sätt att uppleva något tillsammans och skapa minnen.

För den som är intresserad av att närma sig kulturen på ett lite mer konkret sätt, finns det alternativ även där. Kanske vill ni tillsammans prova på att gå en kurs i målande. Att ge bort en danslektion till sin partner är ett annat exempel på en riktigt bra present som kan ge er något som par.

Självklart finns också upplevelser för den som är intresserad av lite mer raffinerad kultur. Teater med middag kan bland annat vara ett fint sätt att få uppleva något tillsammans och skapa flera trevliga stunder med fina minnen.

Kort sagt har man hos Upplevelser.com en hel del att erbjuda när det kommer till kultur. Att ge bort en sådan present är fint och något vi kan rekommendera. Det skapar vackra minnen tillsammans och kan vara perfekt för den som inte söker saker som action och adrenalin i första hand.


Upplevelser från hemmet

Under pandemin insåg allt fler att man inte behöver lämna hemmet för en trevlig stund. För många kan en upplevelse i hemmet också vara något av det bekvämaste och trevligaste man kan vara med om. Man känner sig helt trygg och behöver inte anstränga sig på något sätt.

Hos Upplevelser.com har man en bred palett av just denna typ av upplevelser och detta är ett av de områden där man sticker ut jämfört med de andra hemsidorna i denna guide. Det finns både många, men också väldigt olika saker att hitta på för den som inte vill lämna hemmet.

Saker som ölprovning eller vinprovning hemma är svårslagna alternativ att ge bort till den som har ett intresse inom dessa områden. Genom en vinexpert eller ölexpert online kan ni ta er igenom en trevlig vinprovning där ni får utforska smakerna på djupet. En lyxig upplevelse som genomförs på ett enkelt sätt helt enkelt.

För den som har lite mer av ett intresse för det söta kan man också köpa en chokladprovning som genomförs i hemmet. En angenäm och trevlig upplevelse för alla godisråttor där ute.

Med hjälp av digitala hjälpmedel säljer man också massor med kurser som kan genomföras i hemmet. Detta är alltså inte upplevelser som begränsas till en enda dag. Ni får många härliga kvällar eller dagar med spännande lärande.

Vilken typ av kurs du väljer att ge bort är helt upp till dig. Du hittar saker som foto, yoga och en hel del andra kvalitativa kurser för den som vill utvecklas. För alla de som vill ta nästa steg i köket finns kurser med några av Sveriges största kockar att gå.


Greatdays

Greatdays Logo

Näst på tur har vi det väletablerade företaget Greatdays. Här hittar du massor med spännande upplevelser och det finns ett mycket stort utbud att välja och vraka bland.

Vilka är Greatdays?

Greatdays är ett företag som har en hel del att erbjuda när det kommer till upplevelser och upplevelsepresenter. Företaget startade år 2008 och har därmed varit med ganska många år och lyckats ta fram ett brett och ordentligt utbud.

En sak man lägger stor vikt vid är just bredd. Man vill ha presenter som passar alla. Detta gör att du kan hitta allt från spännande och actionfyllda aktiviteter som ballongflygning eller att racea fram i snabba bilar på hemsidan, till lite mer lugna saker som att gå på spa eller prova en fantastiska avsmakningsmeny.

Utbudet hos Greatdays

Som vi varit inne på har Greatdays.se ett stort utbud av olika upplevelser. Faktum är att man har över 1 000 olika produkter att välja bland på hemsidan, som kan ge dina nära och kära en dag som de aldrig kommer att glömma.

Här är några utvalda kategorier som vi tycker ser intressanta ut!

Sport och fritid

För den som är intresserad av sport och träning, kan det absolut roligaste vara att en hel dag bara få tävla eller på olika sätt vara fysiskt aktiv. På Greatdays har man massor med aktiviteter som passar helt perfekt för den som inte så gärna sitter still.

Bland annat kan du prova på den spännande sporten air soft. Detta är något som många beskriver lite som paintball, fast mycket mer verkligt. Det blir alltså som att ge sig in i de spel man spelat på TV, försöka komma åt och skjuta sina fiender och vinna matchen. Oerhört spännande och något som kan passa både för gamern och för den som vill springa av sig lite.

Man har också satt upp spännande aktiviteter för den som har en något begränsad budget och vill ha en virtuell upplevelse. Till exempel finns spelet Agent X där ni får tillgång till ett spel med spännande ledtrådar och kluriga utmaningar, allt via en Ipad eller mobil. Detta kan vara allt som krävs för att ha en riktigt kul dag tillsammans och är perfekt för de med en något tightare budget.

Man har såklart massor med andra sportupplevelser, med allt från padel till yoga. Eller kanske är du mer sugen på att utforska spännande grottor, eller klättra i bergen i Åre. Om du ska köpa en present till den som älskar att röra på sig och vara fysiskt aktiv är Greatdays en mycket bra plats att leta på.


Häftiga motorupplevelser

Något som går hem hos de allra flesta när det kommer till att ha riktigt kul är fart och action. Det finns inte många som inte skulle tycka det var häftigt att sätta sig i en riktigt snabb bil och bränna iväg. Hos Greatdays har man massor med häftiga motorupplevelser för den som älskar kraft och adrenalin.

Det finns såklart möjligheten att köra fina bilar såsom Ferrari och Lamborghini. Det finns många där ute som är bilintresserade och har ett extra stort intresse för snabba bilar. Att få köra dessa fartmonster är något som en hel del ser som en dröm och något man sent kommer att glömma.

För den som mer är ute efter farten och adrenalinet har man massor med olika presenter som bjuder upp till olika typer av racing. Man kan bland annat få prova på hur det är att köra rally på riktigt, eller kanske för de lite yngre swisha fram på en gokartbana.

Även här finns ett enormt utbud och om du ska ge bort en present till någon som gillar fart, eller har ett brinnande intresse för bilar och motorer kommer du troligen att hitta något som passar.


Presenter för den som vill varva ner

Kvinna får ansiktsmassage på ett spa

En upplevelsepresent behöver inte vara något som ska ge krydda eller action i vardagen. Det kan också vara ett sätt att få en stund att bara slappna av och ta det lite lugnt, utan att behöva känna den stress man möter varje dag hemma. Hos Greatdays har man massor av avslappnande presenter, perfekta för den som behöver en liten paus.

Till exempel finns spaupplevelser och strandupplevelser, för den som känner att den mår allra bäst av att bara få varva ned på det sättet. Ett stort plus med Greatdays utbud är att man rör sig över olika prisklasser och har något för alla budgetar.

Oavsett om du vill åt en riktigt lyxig weekend, en vecka på en av de finaste anläggningarna i Sverige, eller är på jakt efter något i en lite mer rimlig prisklass, hittar du det på hemsidan.

Man har också presenter för den som återhämtar sig eller vilar på andra sätt. Till exempel kan du köpa en weekend med vandring, eller kajak där ni få uppleva vacker natur. Ett perfekt sätt att varva ned utan att behöva sitta helt still.


Upplevelser för hela familjen

Kanske har du funderat på att köpa en härlig upplevelse till hela familjen i julklapp eller present. Hos Greatdays finner du en hel del upplevelser som är anpassade för barn och gör att du och hela din familj kan ha en rolig dag tillsammans.

Till exempel kan ni få spendera en dag tillsammans på ett spännande upplevelsebad med rutschkanor och massor av annat skoj. Det finns också saker som bowling för hela familjen och en hel del annat som passar dig med både yngre och lite äldre barn.

Om du har barn som är lite äldre eller kanske vill bjuda med dina vuxna syskon på något kul erbjuder man också biljetter till standup. Detta kan verkligen bli en kul kväll tillsammans, där man får släppa det mesta och bara skratta tills man inte orkar mer.

För den som älskar kluriga utmaningar kan ni också välja att försöka klara av ett escape room. Här handlar det om att samla ledtrådar och lösa koder på tid, för att hinna ta sig ut ur det rum man är i. Även det här är en aktivitet som passar såväl för barn, som för de lite äldre och även de vuxna.


Flygupplevelse

Flygupplevelse Logo

Det här är ett företag som lagt sitt fokus på upplevelser som har med luften och flygande att göra. För en hel del är att flyga, och inte vara bunden till marken, något av det mest spännande man kan tänka sig.

Via Flygupplevelse får du chansen att ge bort detta till någon som verkligen uppskattar det. Det kan handla om att få ratta ett plan på egen hand, eller att uppleva vackra vyer från luften.

Vad kännetecknar Flygupplevelse?

Flygupplevelser är ett företag som startade 2014. Till skillnad från de flesta andra aktörer i denna guide har man specialiserat sig på ett specifikt område när det kommer till upplevelser.

Man lägger stort fokus på saker som kvalitet och att verkligen leverera bra upplevelser. Detta möjliggörs av att man har ett lite smalare och mer specialiserat utbud. På så sätt kan man arbeta fram kvalitativa upplevelser som håller måttet.

Personalen som arbetar med detta företag har också stor erfarenhet av flygbranschen. Allt från piloter till flyginstruktörer som verkligen vet vad de håller på med. På så sätt kan man känna sig trygg med att man får en upplevelse som är både säker och håller en hög kvalitet.

Ett specifikt utbud

Som vi nämnt ovan är flygupplevelser ett företag som specialiserat sig på just luften och flyg. Detta innebär bland annat att det utbud som finns inte är lika brett som hos många av de andra företagen i guiden. Istället har man valt att fokusera på kvalitet och ett tiotal mycket häftiga upplevelser.

Boeing flygsimulator

Bild från cockpit på en flygsimulator

Att få ratta ett riktigt flygplan är något som många drömt om att få uppleva. Även om det finns upplevelser som inkluderar detta så tycker nog en hel del att det blir lite väl spännande. Då kan en realistisk flygsimulator vara det perfekta valet. Ett sätt att få känna på hur det är att flyga på riktigt, utan att behöva riskera säkerheten.

Boeing 737 är ett av de absolut mest populära civila trafikjeten idag. En mycket häftig maskin som många drömt om att flyga. Simulatorn är mycket realistisk och det känns verkligen som att flyga ett riktigt flygplan.


Flyg riktiga plan med olika svårighetsgrad

Flygupplevelse erbjuder ett antal olika upplevelser där du, eller den du ger presenten till, får prova att flyga ett riktigt plan i luften. När planet är i luften får man helt enkelt ta över spakarna, under övervakning av en erfaren pilot och instruktör naturligtvis.

Något som ska nämnas med denna upplevelse är att den finns i olika grader. Kanske vill man mest åka med och se hur planet fungerar, samt eventuellt prova att ta över spakarna någon gång.

Men för den som vill finns också möjligheten till en mer djupgående teknisk genomgång av planet. Perfekt för den som har ett stort intresse, eller som kanske rentav funderar på att utbilda sig till pilot.

Här är det inte ett stort passagerarplan som gäller, utan det handlar om något mindre plan. Styrsystemen är dock mycket lika de som finns i de största planen och detta gör upplevelsen ännu mer spännande.


Flygtur Aerobatics

Aerobatics är precis vad det låter som. Akrobatik som utförs av luftburna fordon på höga höjder. För den som är på jakt efter en riktig adrenalinkick är det här ett svårslaget alternativ.

Om du känner någon som älskar de värsta karusellerna på nöjesfältet kan det här vara ett ytterligare steg. Att sitta i ett riktigt plan i luften som gör snurrar, volter och massor av andra tricks får de flesta karuseller att blekna. G-krafterna är stora och farten enorm!

Självklart har man dock sett till att det är en säker upplevelse. De piloter som kör, tävlar i denna typ av konstflygning och är erfarna och duktiga. När du flyger fram genom luften kan det i stunden kännas läskigt, men du är i trygga händer.

Detta kan också vara den perfekta presenten till den som tycker om att utmana sina gränser. Den totala flygtiden är 20 minuter. Det kanske kan låta kort, men känns garanterat länge under en så intensiv åktur.


Taysta

Taysta Logo

Som du sett hos en del av företagen ovan, finns det en hel del upplevelser med fokus på mat och dryck. Taysta är en aktör som helt specialiserat sig på denna typ av event.

Utbudet av denna typ av upplevelser är mycket större än hos de andra företagen i guiden. Dessutom har man lagt stort fokus på att ta fram event som håller hög kvalitet.

Varför välja Taysta?

Om du är på jakt efter upplevelser eller event är Taysta enligt oss en av de bästa aktörerna på marknaden. Här kommer lite om varför.

Bland annat har det att göra med de omdömen man tidigare fått. De allra flesta av aktiviteterna har höga betyg på diverse andra, externa hemsidor. Vill du ha kvalitet på din upplevelse och inte chansa, kan Taysta alltså vara vägen att gå.

Som vi var inne på ovan handlar det också om utbud. Man har inte mindre än 7 olika kategorier på matupplevelser. Totalt finns runt 40 olika event att boka. Chansen att du hittar den där perfekta presenten är alltså större.

Ge bort en trevlig vinprovning

Kvinna doftar i vinglas under en vinprovning

Ett sätt att visa sin uppskattning för någon är att ge bort en härlig och mysig vinprovning. Att få spendera en sådan kväll tillsammans kan vara en fantastisk upplevelse för den som inte är på jakt efter action och spänning i första hand.

Den stora fördelen med vinprovningar från Taysta är att det inte spelar så stor roll i vilken stad du bor. Man håller vinprovningar i massor med olika städer. Om du ändå inte skulle hitta någon plats som ligger nära dig, finns det också alternativ som går att genomföra online.

Något som också får nämnas som ett plus är att man väljer sina geografiska platser i städerna med omsorg. På de flesta platser håller man vinprovningarna nära sevärdheter, eller i stans allra vackraste delar.

Man har också en sommelier som håller i hela kvällen. Denna har noga valt ut både viner och smaskiga tilltugg. En vinprovning på en vacker plats kan vara ett fantastiskt sätt att utmana smaklökarna, upptäcka och utforska.

Förutom vinprovning finns andra dryckesrelaterade upplevelser. Till exempel whiskyprovning och champagne- eller ölprovning.


Matlagningskurser

Att ge bort en matlagningskurs till den som älskar att vara i köket kan vara en fantastisk idé. Man får chansen att utvecklas, få nya influenser och samtidigt ha en trevlig stund. Detta är en present som varar, och kunskaper som man kan dela med sig av, genom vardagen i hela livet.

Även här finns alternativ i massor av olika städer. På så sätt kan du med stor sannolikhet hitta en kurs som ligger bra till geografiskt för den som ska få presenten.

Kurserna har också olika inriktningar. Detta kan variera i olika städer, men några exempel är fine dining, det italienska köket och det asiatiska köket. Du kan alltså välja den kurs som mest går i linje med intressena hos den som ska gå kursen.

Detta kan också vara ett fantastiskt sätt att knyta kontakter och skaffa nya vänner. Att få möta matintresserade i samma stad som en själv och utbyta idéer kan vara början till massor av rolig matlagning tillsammans, även utanför själva kursen.


Något för den sötsugna: chokladprovning

Till sist erbjuder man hos Taysta också en mumsig chokladprovning. Det här kan vara en rolig upplevelse att göra tillsammans med någon man tycker mycket om. Om du eller någon du känner helt enkelt älskar choklad är det här ett svårslaget event.

På Taysta erbjuder man chokladprovningar i flera olika städer såsom Göteborg, Stockholm och Örebro. Det finns också möjlighet att delat online på olika chokladprovningar, för dig som inte hittar en i din stad, eller som helst håller dig inom hemmets fyra väggar.

I denna upplevelse får man med hjälp av en chokladexpert smaka på massor av olika spännande sorter och smaker av choklad. Man lägger också en hel del vikt på dess historia, så att du kan lära dig mer om var den kommer ifrån och var den tillverkas. En både intressant och mycket smarrig stund med andra ord.


Upplevelser är minnen för livet

Till sist vill vi avsluta denna guide med att påminna om att upplevelser är något man bär med sig hela livet. Många av de produkter som finns ovan är anpassade för flera personer. Det här gör att du kan köpa den till en kompis som present, men också själv hänga med. På så sätt får ni ett spännande och givande minne att dela tillsammans.

Vi hoppas att den här artikeln kommit till nytta och att du fått en lite bättre bild av marknaden när det kommer till upplevelser. Med hjälp av guiden ovan tror vi att du kan hitta en upplevelsepresent som kan göra någon du står nära riktigt glad, och skapa minnen för livet!


Hitta fler presenttips!