Bästa uppblåsbara spabad 2023: Prisvärt bubbelbad i trädgården

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett uppblåsbart spabad är ett billigare alternativ för dig som vill kunna njuta av ett avslappnande bad utan att behöva gå hemifrån. Med bubblor och varmt vatten får du en behaglig massage och en lugnande stund.

Det finns många olika modeller och det kan vara svårt att veta vilket alternativ som är bäst. Här kan du läsa mer om de bästa modellerna som finns just nu, jämföra dem med varandra och hitta ett spabad som kan passa just dig!

Tre kvinnor utomhus i ett uppblåsbart spabad

Vilket uppblåsbart spabad är bäst i test?

Det absolut mest populära märket som finns är Bestway Lay-Z Spa. De har en mängd olika modeller i alla prisklasser. Skillnaden mellan de olika sorterna är främst storlek och design, men det finns även skillnader i antal jet-strålar, massage-funktion, LED-lysen och andra teknikaliteter.

Bestway Lay-Z Spa Helsinki Airjet

Kolla in utbudet av Lay-Z Spa hos:


Den mest prisvärda modellen enligt oss, är M-spa Lite LR06-GR Spabad. Relativt stort, rymmer upp till 6 personer, men bäst för upp till 4. Bra pris, förvånansvärt stadigt och robust samt goda omdömen överlag!

M-spa Lite LR06-GR Spabad

Kolla priset hos:


Slutligen kan vi tipsa om att kolla in de uppblåsbara spabaden från Exit Toys. De har också många fina varianter, både ett par riktigt prisvärda sorter och mer exklusiva alternativ!

Spabad Premium ø184 x 73 cm – Svart

Kolla priset hos:


Se även våra tips på ännu mer rejäla spabad att installera på uteplatsen!

Jämförelse av många olika uppblåsbara spabad och bubbelpooler

Nedan hittar du hela listan på uppblåsbara spabad som vi tittat närmare på. Det mest framstående märket är Bestway och deras Lay-Z Spa som finns i många olika modeller och storlekar.

Därutöver finns det svenska märket Mspa som har ett flertal mycket populära modeller i olika prisklasser.

Sist men inte minns finns Exit Toys och deras spabad, som även dessa innefattar både lite billigare modeller, samt mer exklusiva varianter.

Bestway Lay-Z Spa Hollywood AirJet

Bestway Lay-Z Spa Hollywood AirJet

Kolla priset hos:

Hollywood är ett uppblåsbart spabad från Bestway – som gör att du enkelt kan slappna av hemma i trädgården. Det är en ny modell som lanseras under 2023, där det får plats 4-6 personer samtidigt.

Storleken är 196 x 66 cm när badet är uppblåst och det rymmer 908 liter vatten. Det är ett runt bad med en invändig diameter på 148 cm. Hollywood är ett spabad som kan värmas till upp till 40 grader, vilket gör att du kan få ett behagligt varmt bad.

Med AirJet-tekniken sprutas varm luft in i vattnet och skapar bubblor som ger en skön massage.

Lay-Z Spa Hollywood AirJet finns i flera olika färger och du kan lätt blåsa upp ditt spabad genom att trycka på en knapp. Badet är gjort av materialet DuraPlus. Det finns ett inbyggt vattenreningssystem och ett Freeze Shield-system som gör det anpassat för vintern.

Dessutom har det LED-belysning i sju olika färger, så att du kan skapa rätt känsla för ditt bad. Ett extra plus är de fyra medföljande nackkuddarna som gör att badet kan bli extra bekvämt.

Bestway är ett varumärke som tar fram pooler, produkter för vattensporter, rekreationsleksaker, simutrustning, campingutrustning, utrustning för vinteraktiviteter och en hel del annat.

Redan när de startade sin verksamhet för drygt 25 år sen tillverkade de uppblåsbara produkter och därför är det kanske inte så konstigt att de blivit ett av de ledande märkena för uppblåsbara spabad.


Bestway Lay-Z Spa St.Lucia AirJet

Bestway Lay-Z Spa St.Lucia AirJet

Kolla priset hos:

När du väljer St.Lucia får du ett spabad från Bestways AirJet-serie. AirJet är uppblåsbara spabad som inte bara ger dig möjlighet att ta ett skönt dopp, utan också bjuder på en massagefunktion.

I St.Lucia och de andra AirJet-baden släpps varmluft ut i badvattnet och skapar på det sättet en lugnande massage när du badar. Det här är en mindre modell som passar för 2-3 personer.

Badet har en diameter på 170 cm och en höjd på 66 cm. När St.Lucia är uppblåst är den invändiga diametern 124 cm. I badet ryms det 605 liter vatten.

Lay-Z Spa St.Lucia AirJet är ett runt bad med en snyggt grå utsida. Det har alla funktioner du kan förvänta dig av ett uppblåsbart spabad. Till exempel har det ett Freeze Shield-system som gör att det blir vinteranpassat, inbyggd vattenfiltrering, automatisk uppblåsning och en timer som gör att du kan ställa in när du vill att badet ska vara varmt.

Med St.Lucia kan du ha en vattentemperatur på upp till 40 grader. Du styr badets funktioner med en digital kontrollpanel. Materialet är DuraPlus.

Sen 1994 har Bestway funnits och haft som mål att utveckla saker som människor kan bli glada av att använda. De uppblåsbara poolerna finns i många olika modeller, men det är bara en liten del av allt de tillverkar. Sammanlagt har de runt 1100 produkter i sitt sortiment – som säljs i hela världen.


Bestway Lay-Z Spa Tahiti AirJet

Bestway Lay-Z Spa Tahiti AirJet

Kolla priset hos:

Bestways spabad Tahiti är ett snyggt ljust spabad, där du kan få massage genom luftbubblor i vattnet. Det passar för 2-4 personer och har en storlek på 180 x 66 cm. Invändigt har det en diameter på 132 cm. Badet rymmer 669 liter vatten.

Tahiti är ett spabad som är anpassat för vårt kalla klimat. Med hjälp av Freeze Shield går det att använda även när det är kallt ute – och vem vill inte ta ett varmt och bubblande bad under en stjärnklar himmel på vintern?

Lay-Z Spa Tahiti AirJet är gjort av DuraPlus och golvet i badet är mjukt och isolerat. Det har tjocka väggar som du kan blåsa upp genom ett enkelt knapptryck. Att det är tjocka väggar gör att de fungerar isolerande och håller kvar värmen i ditt bad.

Det finns en automatisk timer för start och stopp och du kan värma vattnet så att det blir upp till 40 grader. En extra funktion är ledbelysningen som är i sju olika färger. Du styr badet från en soft-touch-panel.

Varumärket Bestway har som mål att bidra till att skapa glädje och positiva upplevelser, och utifrån det tar de fram olika sorters produkter.

De använder sig av hög kvalitet och innovativa lösningar, för att sakerna i sortimentet alltid ska vara smarta och roliga att använda. Verksamheten började i Shanghai och har sen spridit sig över hela världen.


Bestway Lay-Z Spa Helsinki Airjet

Bestway Lay-Z Spa Helsinki Airjet

Kolla priset hos:

Helsinki är ännu ett i raden av Bestways AirJet-bad. Det är en serie med uppblåsbara spabad där du får en massageeffekt genom att varm luft sprutas in i vattnet och skapar bubblor. I Helsinki är det 180 stycken AirJets som används, så bubbelfunktionen är rejält tilltagen.

Det är också en av de större modellerna, som passar för 5-7 personer. Ett lagom fyllt bad innehåller 1123 liter vatten och storleken är på 180 x 66 cm. Den inre diametern är 170 cm när badet är uppblåst.

Med Lay-Z Spa Helsinki Airjet får du ett modernt spabad som kan värmas upp till 40 grader. Det går bra att använda även under vintern tack vare dess Freeze Shield-system. När du ska montera ditt bad kan du blåsa upp det enkelt genom att bara trycka på en knapp.

Lösningen ChemConnect gör att vattnet i poolen alltid är rent och hälsosamt. Helsinki är en rund pool i materialet Drop stitch, med ett utseende som liknar trä. Modellen är ny 2023.

Varumärket Bestway Shanghai startade 1994 och redan då tillverkades också deras första uppblåsbara produkt. Efter några år öppnades fabriker i Shanghai och efter ytterligare ett par år började varumärket spridas runtom i världen. 2001 kom de till Europa.

Sen dröjde det tills 2021 innan Bestway Skandinaviens kontor öppnade. Idag är det ett av de största märkena inom uppblåsbara pooler.


Bestway Lay-Z Spa Madrid AirJet

Bestway Lay-Z Spa Madrid AirJet

Kolla priset hos:

Med spabadet Madrid från Bestway får du ett snyggt halvstort spabad som passar för 2-4 personer. Vill du bada med din partner eller om familjen är liten passar det perfekt, det fungerar också bra om du vill ha en lugn stund med bästa vännen.

Genom att det finns en inbyggd wifi-modul kan du styra inställningarna via en app i din telefon, och till exempel ställa in hur varmt det ska vara ändra inställningar för timern.

Lay-Z Spa Madrid AirJet är 180 x 66 cm, diametern inuti är 132 cm. Normalfyllt rymmer det 696 liter vatten. Du kan låta vattnet i poolen bli upp till 40 grader, och med AirJet-tekniken erbjuder den en lugnande massage genom att varm luft sprutas in i vattnet.

I den här poolen används 140 luftstrålar för massagefunktionen. Det finns ett inbyggt vattenreningssystem och med hjälp av timern blir badet energisparande eftersom det sätts på och stängs av automatiskt vid rätt tid. Vill du inte styra badet via telefonen kan du istället använda den digitala kontrollpanelen.

För Bestway är det självklart att satsa på utveckling. De bidrar inte bara till att utveckla sina egna produkter, deras design och funktioner, utan bidrar också till forskningen. Målet är att ge människor möjlighet att ha roligt och få minnesvärda upplevelser – vilket de gör genom ett sortiment på ungefär 1100 produkter. Många av produkterna är gjorda för aktiviteter utomhus.


Bestway Lay-Z Spa St. Moritz AirJet

Bestway Lay-Z Spa St. Moritz AirJet

Kolla priset hos:

Letar du efter ett större uppblåsbart spabad? Då kan Moritz från Bestway vara ett bad som passar dig. Det är ett bad för 5-7 personer, så även en större familj kan bada samtidigt – eller en grupp kompisar.

Med AirJet-tekniken blåses varmluft in i badvattnet och ger en behaglig massage som gör att badet blir extra avslappnande. Poolen är rund och har ett korgliknande utseende som gör att den lätt kan smälta in i din trädgård. När du ska installera den kan du blåsa upp den genom att bara trycka på en knapp.

Det här är en av de modeller som är nya från Bestway under 2023, och med Lay-Z Spa St. Moritz AirJet får du ett riktigt bra spabad. Storleken är 216 x 71 cm, med en inre diameter på 166 cm. Det rymmer 1190 liter vatten.

Med en automatisk timer kan energi sparas och du kan själv ställa in vilka tider du vill att poolen ska vara färdig att använda. Vattnet kan värmas så att det blir upp till 40 grader, och med Freeze Shield-systemet klarar badet vinterkyla.

Varumärket Bestway fokuserar på att erbjuda saker som känns roliga att använda. Med innovationer, ny teknik och ett stort hållbarhetstänk tar de fram och utvecklar produkter som säljs i hela världen. Sen 2021 har de haft ett skandinaviskt kontor och redan nu är de ett av de största märkena när det kommer till uppblåsbara pooler.


Bestway Lay-Z Spa Santorini HydroJet Pro

Bestway Lay-Z Spa Santorini HydroJet Pro

Kolla priset hos:

Santorini tillhör Bestways HydroJet-bad. Det är en serie med uppblåsbara spabad där du får massage både från luftbubblor som kommer från spabadets botten och från en lugnande vattenström som kommer från väggarna.

Santorini är en rund pool för 5-7 personer, med en storlek på 216 x 80 cm. Invändig diameter är 166 cm. Poolens tjocka väggar fungerar som isolering och gör att värmen kan hållas kvar i vattnet.

Lay-Z Spa Santorini HydroJet Pro är ett spabad i grått och blått som har flera funktioner som gör ditt bad avslappnande ochskapar den lugnande upplevelse du önskar. Det uppvärmda vattnet kan vara max 40 grader och styrs via en timer.

Badet kommer med fem nackkuddar och uppblåsbara sittplatser. Massagen från de 10 jetstrålarna och 180 luftstrålarna bidrar också till att det blir lättare att slappna av. Det finns en digital kontrollpanel, vattendriven belysning i sju färger och tack vare Freeze Shield-systemet är det här ett spabad som går bra att ha framme och använda även på vintern.

För drygt 25 år sen startade Bestway sin verksamhet i Shanghai. Efter ett par år startade de egna fabriker och sen har de fortsatt att växa och spridas över världen. Idag finns Bestway i mer än 110 olika länder, och deras produkter bidrar till att människor får aktiva liv med roliga upplevelser. Förutom spabad tillverkar de bland annat campingutrustning, rekreationsleksaker och utrustning för vattensporter.


Lay-Z Spa Maldives HydroJet

Lay-Z Spa Maldives HydroJet

Kolla priset hos:

Bestways spabad Maldives är ett bad med HydroJet-funktion. Det innebär att det ger dig massage både genom varm luft som skapar bubblor i vattnet och genom strömmar av vatten vid badets sidor. Maldives har 8 justerbara jetmunstycken och 180 AirJets som sprutar in luft.

På det sättet får du en riktigt bra massagefunktion i din pool. Till skillnad från många av de andra uppblåsbara poolerna är Maldives ett kvadratiskt bad istället för runt. Det gör att det kan bli lite lättare att placera i trädgården eller på uteplatsen.

Storleken är 201 cm för bredd och längd medan höjden är på 80 cm. Den invändiga storleken är 151 cm på båda hållen.  Med den här storleken blir det ett bad som passar för 5-7 personer. När badet är normalfyllt rymmer det 1050 liter vatten.

Lay-Z Spa Maldives HydroJet är utrustat med ColorJet LED, en vattendriven belysning i sju olika färger. Vattnet kan bli upp till 40 grader och de uppblåsbara stolarna gör att det blir extra skönt att bada i den här poolen. Du styr funktionerna i Maldives genom en digital kontrollpanel.

Bestway är ett varumärke som funnits i drygt 25 år. Redan efter ett par år kom de till Europa och sen 2021 finns det ett skandinaviskt kontor.

Idag finns de i hela världen och erbjuder massor av olika produkter. Att deras saker är populära och ofta väldigt omtyckta är kanske inte så konstigt med tanke på att de erbjuder smarta och hållbara produkter till ett lågt pris.


M-spa Lite LR06-GR Spabad

M-spa Lite LR06-GR Spabad

Kolla priset hos:

Med Lite LR06-GR får du ett uppblåsbart spabad från M-spa. Det är en ganska stor modell där 6 personer kan bada samtidigt, så det passar om du har en lite större familj eller vill kunna slappna av med kompisgänget.

Förutom att Lite LR06-GR ger dig möjlighet att ta ett varmt bad ger de 138 bubbelstrålarna dig en skön och avslappnande massage.

Poolen är rund med en diameter på 204 cm. Innermåttet är 160 cm och höjden 70 cm. Lite LR06-GR är ett spabad som tillverkats av PVC  och som rymmer 1200 liter. Du styr badets funktioner med en smart handkontroll och du kan blåsa upp det på tio minuter genom att koppla det till ett vanligt eluttag.

Poolens utsida är grå, medan färgen inuti är ljus. Att yttermåttet och innermåttet skiljer sig åt så mycket beror på att de tjocka väggarna behövs för att isolera och hålla kvar värmen. Eftersom de är uppblåsta är de också sköna att luta sig mot.

M-spa är ett varumärke som erbjuder spabad av olika slag. De har också tillbehör till poolerna, reservdelar och annat du kan behöva. I sortimentet kan du dessutom hitta en del närliggande produkter som till exempel uteduschar. M-spa satsar på att erbjuda bra pooler till ett lågt pris – så att fler kan njuta av att ha ett eget spabad.


M-Spa Tuscany Frame F-TU062W

M-Spa Tuscany Frame F-TU062W

Kolla priset hos:

Tuscany Frame F-TU062W är ett av M-Spas uppblåsbara bad som passar perfekt om du vill ha en pool i trädgården. Det här är ett snyggt alternativ i en åttakantig form. Färgen är mörkare grå på utsidan med en ljusare grå kant på ovansidan. Inuti är färgen riktigt ljus.

Det finns plats för 6 personer och vattnet kan vara upp till 42 grader – lite varmare än de flesta andra pooler som har en gräns på 40 grader.

Därför passar badet extra bra för dig som gillar att ta ett riktigt varmt bad. Förutom värmen kan badet bli välgörande med hjälp av massagefunktionen som skapas genom att luft blåses in i vattnet och bildar bubblor.

Storleken är 193 x 193 cm med en höjd på 73 cm. Innermåttet är 173 x 173 cm. Det ryms 1500 liter vatten i Tuscany Frame F-TU062W. På golvet finns upphöjda kuddar som det är bekvämt att sitta på, och spabadet har många praktiska funktioner.

Förutom bubbelpump och filterpump finns det integrerad ozonrening. Det finns timer, barnlås och lock. Du kan styra inställningarna från mobilen genom wifi.

Med hjälp av M-spa kan du hitta en pool som passar just dig – och som kan ge dig avslappning och lugn i vardagen.

De har många olika modeller, men alla alternativ är prisvärda och kommer med en lång garanti. Därför kan du lita på att du får ett bad du kan njuta av under lång tid när du väljer ett från M-spa.


M-Spa Spabad Rimba Urban U-RB061

M-Spa Spabad Rimba Urban U-RB061

Kolla priset hos:

Rimba Urban U-RB061 är en uppgraderad variant av M-Spas storsäljare Super Camaro. Det här är ett bad som passar för 6 personer – alltså för hela familjen. Här kan ni slappna av och njuta tillsammans, och låta 135 AirJets massera er medan ni tar det lugnt.

Massagefunktionen har tre olika steg och allt kan styras med en smidig fjärrkontroll. Genom en smart timer kan du både spara energi och göra så att badet är lagom varmt när du vill använda det. I Rimba Urban U-RB061 kan vattnet bli upp till 42 grader.

Poolen är rund och svart på utsidan, vilket gör att den både blir snygg och neutral. Därför är den lätt att placera i trädgården. Den har en diameter på 204 cm och höjd på 70 cm. Inuti är diametern 160 cm. Badet rymmer 930 liter.

Till Rimba Urban U-RB061 får du ett överdrag med klickfästen och säkerhetslås. Du får också ett uppblåsbart lock som fungerar isolerande. En UV-lampa och inbyggd ozonrening gör att vattenkvaliteten alltid kan vara på topp.

Hos varumärket M-spa hittar du framför allt spabad. De har moderna och prisvärda lösningar för dig som vill kunna ta ett avslappnande bubbelbad i trädgården. Förutom själva poolerna tar de fram tillbehör till spabad, till exempel ett sortiment av spadofter som kan förgylla din badupplevelse. De har också reservdelar och liknande produkter.


M-Spa Bergen Comfort C-BE061

M-Spa Bergen Comfort C-BE061

Kolla priset hos:

Ett lite större spabad får du om du väljer Bergen Comfort C-BE061 från M-Spa. Det är en modell som kom 2022 och som är smidig och enkel att använda. På bara fem minuter kan poolen blåsa upp sig själv och sen kan du bada när du vill.

Bergen Comfort C-BE061 har barnlås både på kontrollen som styr inställningarna och på locket som du får med. Det finns en UV-lampa som gör att du kan hålla koll på vattenkvaliteten och en timer som hjälper dig att spara energi. För att du inte ska glömma att byta filter finns det ett alarm som påminner dig när det är dags.

Den här poolen är gjord för 6 personer och det är ett runt spabad med svart utsida och blå insida. Diametern är på 204 cm, den inre diametern är 160 cm. Höjden är 70 cm. Genom att använda timern kan vattnet vara lagom varmt när du vill bada. I Bergen Comfort C-BE061 kan du ha en badtemperatur på upp till 42 grader – lite varmare än i de flesta uppblåsbara pooler.

Du kan också få en skön massage genom att luft sprutas in i vattnet och skapar välgörande bubblor.

M-spa är helt inriktade på spabad, och vill att fler ska få möjlighet att njuta av varma bad och de positiva effekter baden kan ge.

Att slappna av genom ett masserande bad kan göra att du mår bättre både fysiskt och psykiskt. Enklast är att beställa M-spas produkter online, men de har också en lagershop i Kungälv utanför Göteborg.


Exit Spa Deluxe ø204 x 65 cm – Mörkgrå

Exit Toys Spa Deluxe ø204 x 65 cm – Mörkgrå

Kolla priset hos:

Letar du efter en uppblåsbar pool som kan ge dig möjlighet till lugna stunder med en behaglig massage? Då kan Spa Deluxe från Exit Toys vara ett bad som passar dig!

Det här är en rund pool med ett stilrent utseende. Utsidan är mörkgrå och imiterar trä, medan insidan är ljust grå. Väggarna är rejäla och tillverkade av tredelad PVC, för att fungera som isolering och kunna hålla kvar vattnets värme.

I botten har Spa Deluxe skum, för att du ska kunna sitta bekvämt när du tar ditt bad. Vattnet i den här poolen går att värma upp till 40 grader och det som kanske påverkar badupplevelsen allra mest är de 140 luftstrålarna som sprutar in luft i vattnet, skapar bubblor och ger dig en behaglig massage.

Spa Deluxe har en höjd på 65 cm och en diameter på 204 cm. Det rymmer 1200 liter vatten. Storleken gör att poolen passar för 4 personer, men vill du bada själv eller bara med en partner eller vän går det såklart också bra – och ni får mer utrymme per person.

Med Spa Deluxe får du en pool som är enkel att använda. Den blåses upp automatiskt på ett par minuter och det ingår en filterpump med alla viktiga funktioner. Du får dessutom både ett marköverdrag och ett isolerande överdrag som går att låsa. Vill du öka komforten ytterligare kan du komplettera med tillbehör som LED-belysning och bekväma nackstöd.


Exit Spabad Premium ø184 x 73 cm – Svart

Spabad Premium ø184 x 73 cm – Svart

Kolla priset hos:

När du väljer Spabad Premium från Exit Toys får du en stilrent svart pool. Insidan är ljus och vattnet kan vara upp till 40 grader. På det sättet kan du ta ett varmt bad hemma i din egen trädgård – med en välgörande bubblande massage.

Genom de 120 starka luftstrålarna sprutas luft in i vattnet, som blir till bubblor som masserar din kropp medan du badar. Poolens väggar är i 12 cm tjockt skum, som fungerar som isolering och håller vattnet varmt när du ska bada. Botten är av mjukt skum så att du kan sitta skönt medan kroppen får en chans att slappna av.

När du inte använder ditt Spabad Premium kan du använda det uppblåsbara spa-locket och det isolerande överdraget, så håller vattnet sig varmt under lång tid. Det ingår också ett praktiskt marköverdrag.

Spabad Premium har en diameter på 184 cm och en höjd på 73 cm. Poolen rymmer 1120 liter och passar bra för upp till 4 personer. Det här är alltså ett bra alternativ om du vill bada med din partner eller har en liten familj. Fungerar såklart också bra om du vill bada med en eller några få vänner – eller helt ensam.

Till ditt Spabad Premium får du allt du behöver för att ditt bad ska fungera bra, som en multifunktionell pump, lock och överdrag.

Vill du förbättra din upplevelse finns det extra tillbehör du kan komplettera med. Med LED-lampor, mugghållare och ett extra bekvämt nackstöd kan badet bli ännu bättre!


Är det värt att köpa ett uppblåsbart spabad?

Ett uppblåsbart spabad kan höja din livskvalitet, eftersom du får möjlighet att ta ett varmt och avslappnande bad hemma i trädgården.

Beroende på vilken modell du väljer kan du bada tillsammans med olika många personer – men alla spabad har en massagefunktion som gör att du lättare kan bli lugn och avslappnad av badet.

På sommaren kan du välja att ha vattnet svalare och på vintern kan du ha maxtemperaturen. Både värmen och massagefunktionen kan vara välgörande för din kropp och har du problem med stress kan badet hjälpa dig.

Fördelarna med att välja just ett uppblåsbart spabad är att de uppblåsbara baden är betydligt billigare än andra modeller. Hur mycket de kostar beror på bland annat vad det är för storlek, vilka funktioner poolen har och vad de är gjorda i för material, men överlag är de väldigt prisvärda.

Det är också lättare att installera ett uppblåsbart bad. För det allra mesta behöver du bara placera det där du vill ha det och sen låta det blåsa upp sig av sig själv. Skulle du vilja ta bort poolen under en period är den enklare att förvara eftersom du kan tömma den på luft.

Den är av samma anledning också enklare att flytta på. Fördelarna är med andra ord att du får allt det positiva från ett spabad – men det blir billigare och du får en pool som är enklare att handskas med.

Det finns också nackdelar med att välja ett uppblåsbart spabad. Framför allt kan de uppblåsbara modellerna inte erbjuda lika sköna sitt- och liggplatser, utan du sitter på golvet. Även om det kan finnas uppblåsbara kuddar på botten av poolen blir de inte lika välformade och bekväma som gjutna sittplatser.

Utseendet kan också upplevas som en nackdel, eftersom de inte alltid är lika snygga som andra spabad. En sak som kanske spelar större roll än hur badet ser ut är att pumparna kan vara relativt högljudda, vilket kan störa om du vill ta ett lugnt bad. En uppblåsbar pool kan också lättare gå sönder. Vissa modeller har frostskydd, om det inte finns går de bara att använda på sommaren.

Att sköta ett uppblåsbart spabad är förutom installationen i stort sett samma sak som att ta hand om ett annat spabad. Framför allt handlar det om att hålla koll på vattenkvaliteten och byta vatten i poolen några gånger per år.

Det finns alltså både fördelar och nackdelar med att välja ett uppblåsbart bad.

Vill du ha ett flexibelt bad som är möjligt att flytta runt, en pool som ger varma bad och massage utan att vara alltför dyrt?

Och kommer du att använda spabadet ofta?

Då är det förmodligen värt det att köpa ett uppblåsbart spabad!


Läs fler artiklar inom spabad!