Bästa uppblåsbara flotten 2022: De största flytleksakerna på stranden

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ta en dag på stranden är något som de allra flesta uppskattar som ett sätt att slappna av och ha riktigt kul. Olika typer av flytleksaker kan vara ett fantastiskt sätt att få dagarna på stranden att bli ännu roligare och fyllda med mer action och lek. Bland badflottarna hittar vi några av de största strandleksakerna på marknaden. Här tipsar vi om bästa uppblåsbara flotten!

tre barn i uppblåsbar flotte

Vilken uppblåsbar flotte är bäst i test?

Om du vill slå på stort så är det Bestway Tropical Breeze som gäller. Där har du plats för upp till 6 personer, med smarta detaljer som solskydd och inbyggd kylväska!

Vill du ha lite billigare, simplare modell så lär du kolla in Bestway Sun soaker eller Bestway Indigo Wave. De är lagom stora för ett par personer att bara ligga och njuta av semestern på!

Det finns massor av andra roliga uppblåsbara flottar. En som du inte får missa är den hysteriskt roliga Gigantiska flytande enhörningen. Det är en ståtlig pjäs som kan bära 6 personer och ta er fram på sjön, på majestätiskt vis!

Kolla även in våra artiklar om till exempel badmadrasser, badringar eller flytande hängmattor! Det finns många sköna sätt att flyta på!

Recensioner av 10 olika uppblåsbara flottar

En uppblåsbar flotte kan som sagt göra att vistelsen på stranden blir något utöver det vanliga. Men att veta vilken modell du ska välja kan vara svårt. Tack vare att de är så stora har tillverkarna valt olika vägar när det kommer till designen.

Olika typer av flottar passar därför bättre och sämre för olika tillfällen. Kanske vill du ha något att ta med på semestern vid havet? Eller så vill du bara ha en flotte att glida runt på hemma i poolen? Oavsett vilket så hoppas vi att guiden nedan kommer att kunna hjälpa dig att hitta rätt alternativ.

Bestway Tropical Breeze

Bestway Tropical Breeze

Kolla priset hos:

Det här är en riktigt rejäl och stor uppblåsbar flotte för dig som vill ha en riktigt maxad sommar. Den kommer med gott om utrymme och en mängd olika både roliga och bekväma funktioner som kommer att göra att strandhänget blir något utöver det vanliga.

Flotten har plats för upp till 6 personer. Med andra ord är det en riktigt stor flotte som kommer att göra att du och ditt kompisgäng har gott om plats. Den har också smidiga inbyggda ryggstöd som gör att ni kan sitta bekvämt på flotten.

Att sitta och ta det lugnt mitt på sjön en varm sommardag kan ibland bli lite väl hett. Detta har man löst genom att på denna flotte montera ett solskydd i ena änden. På så vis kan de som vill få ordentligt med skugga. Men solskyddet går också att ta loss för lite svalare dagar.

Mitt i flotten finns också en pool ned till vattnet med en typ av nät, som gör att ni kan svalka er även när ni är uppe på flotten. Andra smarta funktioner är inbyggd kylväska och inbyggda mugghållare. Med andra ord har denna modell det mesta som krävs för en riktigt lyckad sommardag.

Värt att nämna är att ingen pump medföljer när du köper flotten. Att pumpa upp denna för hand kommer att vara ett evighetsarbete och en elektrisk pump är därför näst intill ett måste. Detta i kombination med ett redan ganska högt pris, ett av de högsta i denna guide gör att denna flotte definitivt är lite av en investering. Men vill du ha en riktigt maxad uppblåsbar flotte kan det definitivt vara värt det.


Intex Mega Chill 2, Flytande kylväska

Intex Mega Chill 2, Flytande kylväska

Kolla priset hos:

Det här är inte en flotte som är tänkt att bära människor utan snarare för kylda matvaror i allmänhet och kylda drycker i synnerhet. Denna flotte är en kylväska som rymmer hela 72 stycken 33 cl burkar och som därmed har gott om plats för kylda drycker vid ett ordentligt poolhäng. En annan smart funktion är att kylväskan har mugghållare i den ram som håller den flytande, vilket gör att du smidigt kan ställa burkar eller muggar inom räckhåll.

De tre separata luftkamrarna gör också att väskan blir stabil och inte riskerar att välta. Tack vare detta kan du ha med den såväl i poolen som ute på sjön. Kanske vill du spänna denna kylväska efter roddbåten nästa gång du är ute och fiskar?

Prismässigt är denna väska förvånansvärt billig. Den kostar inte speciellt mycket mer än många vanliga kylväskor på marknaden och kan vara något som verkligen lyfter vistelsen vid stranden eller vid poolen. Kort sagt en bra investering för dig som gärna vill ha något kallt att dricka medan du guppar omkring bland vågorna.


Bestway Sunny Lounge, uppblåsbar flotte

Bestway Sunny Lounge, uppblåsbar flotte

Kolla priset hos:

Här har vi en rejäl uppblåsbar flotte som har plats för upp till 5 personer. Med bekväma ryggstöd kommer du och dina vänner att kunna har en riktigt skön dag ute på vattnet på denna. Måtten är nästan 3 gånger 3 meter och det finns därmed gott om plats.

Flotten har bland annat inbyggda mugghållare som kommer att göra att ni smidigt kan ha med er både burkar med läsk och muggar med dricka ut på flotten. Den har också ett solskydd som kan skydda er från den värsta värmen på de allra varmaste dagarna. Konstruktionen är robust och rejäl och med handtag och rep längs sidorna är det enkelt att hoppa i vattnet för att svalka sig och sedan ta sig upp på flotten igen.

Den har inte alla smarta funktioner och är inte riktigt lika stor som de mest satsade modellerna. Men detta märks också på priset och du kommer undan ganska mycket billigare om du väljer denna modell jämfört med de allra mest påkostade varianterna. Så om du kan vara utan saker som inbyggd kylväska och inte behöver den allra största flotten kan detta definitivt vara något värt att ta en titt på.


Bestway Lazy Dayz

Bestway Lazy Dayz

Kolla priset hos:

Denna flotte är anpassad för ca 4 personer. Till skillnad från flera andra av de modeller som jämförts är denna variant rund. Den är därför extra trevlig att sitta och ha konversationer i tillsammans med sina vänner, eftersom alla hela tiden är vända mot varandra.

Flotten är utrustad med bekväma ryggstöd och praktiska mugghållare som gör att ni kan ha trevligt häng med fika och dryck utan problem. I mitten av flotten finns även en liten pool där ni kan svalka fötterna och benen. Med andra ord finns alla möjligheter till en bekväm resa på denna uppblåsbara flytleksak.

Många av de flottar som jämförts tidigare i guiden kan lätt ge intrycket av vattenland eller barnkalas. Även om de är anpassade för vuxna gör de starka och grälla färgerna att det kan vara svårt att känna att man färdas på sjön med klass. Denna modell från Bestway utgör dock ett undantag. Både den runda designen och de snygga vita och blå färgerna gör att blickar kommer att vändas mot denna snygga farkost.

Ett annat stort plus är att modellen kommer med en ankarpåse som kommer att hjälpa er att hålla flotten på plats och inte driva iväg på sjön eller havet. Den här flotten kommer till ett bra pris jämfört med många andra modeller på marknaden. Om du inte känner något behov av saker som solskydd eller enorma ytor utan bara vill ha en skön plats att hänga på tillsammans med ett par kompisar, är detta därför ett alternativ vi rekommenderar.


Outlust uppblåsbar flotte

Outlust uppblåsbar flotte

Kolla priset hos:

Outlust erbjuder här en liten annorlunda design på uppblåsbar flotte. Den kan närmast liknas vid en rektangulär SUP och är helt enkelt en plattform som du blåser upp och kan glida omkring på ute på sjön. Modellen kommer även med en åra som gör att du smidigt kan ta dig runt och kontrollera din färd på sjön.

Denna flotte är anpassad för en eller högst två personer och är ca 2,5 gånger 1,5 meter stor. Den har kanske därför inte som största syfte att vara en plats där du och dina kompisar kan hänga, fika eller avnjuta en kall dricka. Snarare är det ett sätt att transportera sig på sjön, eller att ha ett lite mer bekvämt sätt att glida runt på jämfört med exempelvis en luftmadrass.

Mattan är ganska tjock och därmed stabil. Att hoppa eller dyka från den är därför inga problem. En stor fördel är att den kommer med en pump, vilket många modeller i denna guide inte gör. Den kommer dock inte med något ankare. Om du ger dig ut lite längre på sjön får du därför se till att hålla bra koll på att denna flotte inte glider iväg medan du badar.

Prismässigt ligger denna flotte ganska mycket högre än vad vi förväntat oss och är faktiskt en av de dyraste modellerna i denna guide. Trots att den är ganska enkel kostar den alltså en hel del. Men vill du ha något att flyta runt på själv och ha en stadig plattform att utforska sjön du badar i på, kan den såklart vara ett alternativ.


Bestway Sun soaker

Bestway Sun soaker

Kolla priset hos:

Det här är en ganska enkel variant av uppblåsbar flotte som gör att du och dina vänner smidigt kan koppla av på sjön. Flotten har plats för upp till 4 personer. Designen är som sagt ganska enkel och denna uppblåsbara flotten är helt enkelt en stor plattform där du och dina vänner får plats. Den har därmed inte speciellt många smidiga eller smarta funktioner som mugghållare eller solskydd.

En smidig sak med denna flotte är att den har rep längs kanterna. Dessa gör att det blir enklare att ta sig upp på flotten om du hoppat i vattnet en stund. Ytterligare en bra sak är att du har en kant som är upphöjd, vilken kan fungera som ett skönt nackstöd.

Priset på denna flotte är riktigt bra och något som gör att de allra flesta har råd med den här modellen. Så om du är ute efter en flotte till ett bra pris, utan extra funktioner eller krånligheter kan denna modell vara precis rätt.


Intex enhörning Mega luftmadrass

Intex enhörning Mega luftmadrass

Kolla priset hos:

Intex enhörning är närmast att likna vid en riktigt stor badring utan ett hål i mitten. Denna flytleksak ser verkligen ut som en enhörning, med hals och huvud, vingar och svans som sticker ut från den runda basen. Modellen har en maxvikt på 200 kg och i de flesta fall kan alltså två vuxna vara på den samtidigt. Men den är inte speciellt stor till ytan och vill man ha gott om plats är det kanske bäst att hålla sig till en person åt gången.

Denna flytleksak kan såklart inte tävla med de större modellerna av upplåsbara flottar när det kommer till att kunna hänga många personer tillsammans och att ha med sig matsäck eller dryck som kan ätas på sjön. Men den kan vara ett bekvämt sätt att glida omkring på sjön eller i poolen och den kan definitivt vara ett kul inslag i diverse lekar och skoj på i vattnet. En positiv sak med denna är att den har handtag på sidorna som gör att det blir lättare att ta sig upp från vattnet. Att flyta runt för att svalka sig i vattnet och sedan ta sig upp igen bör alltså inte vara några problem.

Om vi tar en titt på priset kan vi se att denna är väldigt billig jämfört med de stora uppblåsbara flottarna och denna uppblåsbara enhörning kostar enbart en bråkdel av vad de värsta modellerna går på. Så vill du  ha en liten uppblåsbar flotte att glida omkring på, anpassad för en eller högst två personer kan det här vara ett riktigt prisvärt alternativ.


Bestway Flytleksak Giant Unicorn Float

Bestway Flytleksak Giant Unicorn Float

Kolla priset hos:

Om du vill chocka resten av besökarna vid badstranden, kan du dyka upp med den här gigantiska flytande enhörningen från Bestway! Perfekt för dig som helt enkelt inte kan få nog av de magiska enhörningarna.

Det är en tuff flytleksak som är gjord för att hålla, med slitstarkt och testat PVC. Den tar en maxvikt upp till 540 kg och rymmer hela 6 personer!

Nere i botten på enhörningen är ett nät så vattnet kommer upp och ger en skön svalkande känsla när ni rider på sjön. Andra praktiska detaljer finns med som till exempel sittkuddar och dryckeshållare. Du kan till och med förbereda med is i en särskild behållare, så du är säker på att drickan är kall när ni behöver den.

Med lite sunt förnuft fungerar den här stora enhörningen för hela familjen, men allra bäst är den för lite äldre barn, ungdomar och vuxna. Framförallt är det klokt att se till att de som åker den är simkunniga och gärna bär flytväst om ni åker bort en bit från fastlandet.

Hur som helst är Bestways gigantiska flytande enhörning en fenomenalt rolig flytleksak som både är uppseendeväckande stor, och riktigt skön att bara chilla i, en varm sommardag!


Intex Flamingo Mega luftmadrass

Intex Flamingo Mega luftmadrass

Kolla priset hos:

Den här modellen är nästintill identisk med den ovan förutom att motivet skiljer. Istället för att vara en enhörning har denna formen och färgen av en riktigt rosa flamingo. Precis som varianten ovan har den en rund bas, som kompletteras med huvud hals och vingar för utseendets skull.

Även om detta är en lite mindre variant av uppblåsbar flotte är det bra att ha med sig att den fortfarande kräver en hel del luft. Att pumpa upp den med en handpump kan därför bli ett tufft arbete. Att köpa en fotpump eller i bästa fall en elektrisk pump är att rekommendera.

En annan sak som är värd att tänka på är att den långa halsen på blåsiga dagar kommer att kunna fånga en hel del vind. Detta gör att den här flytleksaken gärna driver iväg och du får räkna med att paddla dig tillbaka med jämna mellanrum, speciellt om det inte är vindstilla. Tips kan vara att antingen köpa till någon typ av ankare eller en hopfällbar åra som du kan ha med dig ut på sjön.

Precis som modellen ovan går denna flamingo att införskaffa till ett riktigt bra pris sett till hur stor den är. Detta gör att vi ser den som ett riktigt prisvärt alternativ för dig som är ute efter en lite mindre, men samtidigt riktigt rolig uppblåsbar flotte.


Intex Canopy Island, Bad-Ö

Intex Canopy Island, Bad-Ö

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en lite mindre modell av uppblåsbar flotte som fortfarande håller hög klass och ger en riktigt bekväm känsla kan denna variant vara ett alternativ. Denna flotte är rund och har plats för 1-2 personer. Runt flotten går ett bekvämt ryggstöd och den har också praktiska mugghållare som gör att du kan ta med dig din favoritdricka ut i vattnet. Flotten har också ett praktiskt solskydd som kan skydda mot solens strålar de allra varmaste dagarna.

En sak som är värd att notera är att maxvikten är 150 kg. Detta kommer att göra att det i vissa fall går att vara  2 personer på flotten, men att man i ganska många fall får nöja sig med att vara själv. Flotten är också ganska liten med en diameter på knappa 2 meter. En positiv sak är att den har ett medföljande lagningskit. Detta gör att du enkelt kan laga små hål och på så sätt förlänga livslängden på flotten. Designen på flotten är riktigt snygg och med sina lite ljusare beigea toner kommer den att smälta in fint, såväl på stranden som hemma i den egna poolen.

Prismässigt ligger denna ungefär där man kan förvänta sig av en flotte för 1-2 personer som är ganska exklusiv. Den är ganska mycket billigare än de allra största flottarna, men samtidigt rätt mycket dyrare än de enklaste varianterna. Med andra ord ett rimligt pris och definitivt en modell bu bör ta en närmare titt på om du vill ha en lite mer exklusiv flotte för 1-2 personer.


Bestway Indigo Wave, Luftmadrass för två

Bestway Indigo Wave, Luftmadrass för två

Kolla priset hos:

Vill du ha en flotte med gott om bekvämt utrymme för dig och en person till kan denna modell från Bestway definitivt vara något vi rekommenderar. Modellen kan enklast beskrivas som två riktigt exklusiva och bekväma luftmadrasser som fogats samman till en. Med riktigt bekvämt armstöd och nackstöd, samt praktiska mugghållare kommer du och din utvalda kompis att ha det riktigt skönt.

Modellen är anpassad för att du med hjälp av ryggstödet ska kunna glida runt i en något halvliggande position. Med sina två meter på längden kommer du alltså att ha gott om plats för benen. Även om denna variant saknar en del av de smarta funktioner, som exempelvis solskydd, som en del mer exklusiva varianter har så kan den vara ett riktigt bra val för dig som vill ta det lugnt på sjön.

En sak vi dock kan sakna är någon typ av handtag eller rep för att ta sig upp på flotten igen efter att man badat. Modellen är ganska hög och att glida ut och sola, för att bada och sedan ta sig upp på flotten igen kan bli tufft.

Om vit tittar på priset tycker vi att denna modell är minst sagt prisvärd. Den har gott om plats för två vuxna och för en bekväm resa på sjön eller i poolen, men är ändå ett av de billigaste alternativen i denna guide. Om du nöjer dig med en lite enklare modell, anpassad för två personer kan detta alternativ alltså vara ett riktigt bra köp.


Att tänka på angående uppblåsbara flottar

Denna typ av uppblåsbara flottar är såklart oerhört roliga och kan göra dagen på stranden till något alldeles extra. Men det finns också ett antal saker som är viktiga att tänka på när det kommer till denna typ av leksaker, både kopplat till säkerhet och till skötsel av flotten.

Säkerhet

En sak som är viktig att tänka på när det kommer till denna typ av flottar är att de i första hand är anpassade för vuxna. Att skicka ut barn ensamma en stor uppblåsbar flotte är förknippat med risker. Att barnen hamnar under flotten eller att de driver iväg och inte kan ta sig tillbaka är saker som tyvärr kan hända. Se därför till att alltid vara minst en vuxen på leksaken och om ni tar med barn ut på djupt vatten, se också till att de har på sig flytväst.

Att driva iväg är en sak som kan hända såväl barn som vuxna. Om ni alla ligger och tar det lugnt, solar eller tittar upp mot himlen finns risken att ni driver iväg ganska långt. På en mindre sjö är detta kanske inte speciellt farligt, även om det kan bli jobbigt att paddla sig tillbaka. Men om ni är ute på havet är det viktigt att hålla uppsikt. Speciellt lite högre modeller och modeller med solskydd kan fånga mycket vind och driva långa sträckor. Om flotten är tänkt att användas till havs kan det därför vara bra med ett ankare.

Skötsel

Om du ser till att ta hand om din uppblåsbara flotte på rätt sätt kommer den att hålla längre och du kommer slippa köpa en ny lika ofta. Detta är såklart både bra för miljön och för din egen plånbok. Med många av de lite mer påkostade modellerna följer ett reparationskit som gör att du enkelt kan laga små hål som uppstår. Om detta inte kommer med just den modell du väljer finns möjligheten att köpa till denna typ av set.

Se även till att vara snäll mot din flotte för att se till att den inte går sönder från början. Transportera den gärna i en större påse eller annan typ av förpackning. Se också till att undvika vassa underlag när du pumpar upp flotten. En annan sak som kommer att gör att din flotte håller länger är att se till att inte överskrida den rekommenderade maxvikt som finns. Förvara också flotten utom kontakt för direkt solljus, eftersom ljuset kan bleka och torka ut plasten.

Ha en kul sommar på sjön!

En uppblåsbar flotte kan vara ett fantastiskt sätt att ge sommaren det där lilla extra. Du och dina vänner får ert eget lilla space vid stranden, dit ingen annan tar sig och där ni kan umgås och slappa i lugn och ro. Att investera i detta kan helt enkelt vara det som gör just denna sommar oförglömlig. Vi hoppas att guiden ovan kommer att hjälpa dig och dina vänner att hitta just den modell på uppblåsbar flotte som passar er allra bäst.


Se även våra tips på badbyxor, badblöjor och baddräkter för barn!