Bästa ullstrumporna för barn 2024: Varma mjuka barnstrumpor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att se till att ditt barn är varmt om fötterna är viktigt av flera anledningar. Under höst och vinter kan en ullstrumpa vara nödvändigt för att hålla värmen under skorna. I denna artikel jämför vi några av de bästa ullstrumporna på marknaden!

Ullstrumpor för barn hänger upp och ner i butik

Vilka ullstrumpor för barn är bäst i test?

Ett av de bästa alternativen är de klassiska Polarn O. Pyret strumpor i merinoull. Mjuka, varma och mysiga ullstrumpor som är ett utmärkt standardval!

Polarn O. Pyret strumpor i merinoull grå färg

Ett annat mycket bra val är ullsockorna från Seger. Deras skidstrumpor består av 90% ull och håller mycket hög kvalitet!

Seger Skidstrumpor

Ett annat bra alternativ som vi gillar är Geggamojas ullstrumpor. De finns inte i lika många färger och stilar, men de väldigt fina och håller hög kvalitet!

Geggamoja ullstrumpor lila randiga

Slutligen måste vi även rekommendera de fina Ullmax Wool Socks Kids. Deras ullstrumpor finns både som höga vintersockor och lite lägre modeller. Ett norskt kvalitetsmärke med mycket fina barnstrumpor!

Ullmax Wool Sock Kids gröna ullstrumpor för barn

Recensioner av 10 olika ullstrumpor för barn

När det kommer till ullstrumpor för barn, vilket ändå är en ganska specifik kategori skulle man kunna tänka sig att utbudet är ganska smalt. Men faktum är att det finns enormt många olika modeller och varianter att välja bland. Att veta vilken modell som blir bäst kan därför vara svårt.

I guiden nedan jämför vi därför några av de allra mest populära modellerna på marknaden när det kommer till ullstrumpor. Ullstrumpor är perfekt att använda under höstskorna, vinterskorna, skridskor eller under pjäxorna när ni åker skidor.

Vi tittar på allt från pris till design och lyfter fram fördelar och nackdelar. Vi hoppas att guiden nedan ska vara till hjälp och att du ska kunna hitta ett par ullstrumpor som passar just ditt barn perfekt!

Se även våra tips på bra halkstrumpor för barn!

Polarn O. Pyret strumpor i merinoull

Polarn O. Pyret strumpor i merinoull grå färg

Kolla priset hos:

Här har du ett par riktigt bra strumpor i merinoull från Polarn O Pyret. Denna modell passar allra bäst för de minsta barnen och kommer hålla fötterna varma. Dessutom har de en stilren och snygg design.

Halten ull i dessa strumpor är hög, hela 80 %. Det här gör dem till ett riktigt bra alternativ som kommer att hålla din bebis eller barnets fötter riktigt varma. Med en ganska bred kant som kan fällas ned kommer de också att sitta fin på plats och inte åka av i första taget.

Modellen är också producerad med ull som är RWS- certifierad, vilket innebär att ullen tagits fram på ett ansvarsfullt sätt. Helt enkelt ett bra val för dig som vill handla medvetet.

Utöver detta är det här en riktigt snygg strumpa. Med en snygg grå färg och ett mysigt stickat mönster kommer denna inte bara värma bebisens fötter, utan också fungera som en gullig och rolig accessoar.

Det här är inte den dyraste strumpan i denna guide, men den ligger lite över medel rent prismässigt. Att köpa in många strumpor av denna sort kommer att vara lite väl dyrt för en del föräldrar, medan andra tycker att det är en överkomlig summa. Har du en liten bebis hemma som är frusen om fötterna tycker vi att det här är en strumpa du bör kika närmare på och fundera på att investera i.


Seger Skidstrumpor

Seger Skidstrumpor

Kolla priset hos:

Material:

  • 90 % ull
  • 10 % elastan

De här strumporna är perfekta för vintersporter eller andra vinteraktiviteter där du vill ha stöd för foten och samtidigt hålla dig varm och bekväm. De går högt upp på benet, vilket gör dem mer bekväma när du till exempel har på dig pjäxor eller skridskor.

Materialet i strumporna är tillverkat av ull, som håller dig varm på ett naturligt sätt, blandat med en liten mängd elastan som gör dem stretchiga och lätta att sätta på fötterna.

Det är en vackert designad strumpa med vinterkänsla som finns i flera olika färger. Om du ska åka pulka, skidor eller någon annan vinteraktivitet är Seger Lillen skidstrumpor ett utmärkt val!


Geggamoja ullstrumpor

Geggamoja ullstrumpor lila randiga

Kolla priset hos:

Här har vi en ullstrumpa från märket geggamoja. Just denna modell kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha en varm strumpa, som ändå inte är allt för tjock. Produkten kommer dessutom till ett helt okej pris.

Till att börja med finns denna strumpa i olika färger och mönster. Färgerna är blå eller lila och tyvärr kanske de inte är de allra mest diskreta. Att matcha dessa strumpor med den övrig klädseln kan därför vara en smula utmanande.

En sak som är bra med denna produkt är att den här strumpan som sagt är en aning tunnar än många andra. Det här gör att den inte blir alldeles för varm, men också att den andas bättre. Foten hålls med andra ord varm, utan att ditt barn behöver svettas allt för mycket om fötterna.

Ytterligare en fördel är att denna modell kommer i en mängda olika storlekar och finns för de allra minsta barnen från 4 månader hela vägen upp till barn som är 11 år gamla. Med andra ord kan denna strumpa vara ett alternativ för dig, oavsett vilken ålder dina barn är i.

När vi kikar på priset på denna strumpa är den inte den allra billigaste, men heller inte den dyraste. På så sätt kan det här vara ett bra val för dig som vill ha en strumpa av kvalitet, men som inte vill betala alldeles för mycket pengar. Vill du ha en lite tunnare strumpa som inte är alldeles för varm kan denna modell vara ett alternativ för dig.


Lindex 2-pack sockor i ullblandning

Lindex 2-pack sockor i ullblandning vid och rosa barnstrumpa

Kolla priset hos:

Dessa strumpor från Lindex är tillverkade delvis av ull och kommer därmed att hålla ditt barns fötter rätt så varma. De är också tillverkade utifrån speciella standards som gör dem till ett lite mer hållbar alternativ.

Det här är ett par längre strumpor som har ett långt skaft som är ribbat längst upp. Detta gör att de kanske inte är de allra snyggaste, men de kommer att sitt uppe bra på foten utan att glida ned, samtidigt som de kommer att värma hela foten och vristerna.

När det kommer till färger kommer dessa inte i de allra snyggaste varianterna. De är enfärgade och har en design som gör att man kanske inte direkt förknippar dem med strumpor tillverkade för barn. Med färger i exempelvis brunt och grått kommer de nog inte vara det första valet om ditt barn får bestämma.

Att de inte är tillverkade helt i ull är såklart en nackdel för den som är på jakt efter ett par rena ullstrumpor. Generellt gör detta för det mesta också att strumpan inte är riktigt lika varm som ett par som är tillverkade helt i ull.

En bra sak med denna strumpa är att den är certifierad enligt Responsible Wool standard. Detta är en garanti för att tillverkningen av ullen i strumpan skett på ett mer hållbart sätt. Med andra ord ett stort plus för dig som vill att inköpen av kläder till dig och ditt barn ska ske med hållbarhet i fokus.

När vi tar oss en titt på priset på en produkt som denna är den inte extremt dyr, men kostar ändå mer än de billigaste varianterna. Med tanke på att den inte är tillverkad i ren ull kan man fråga sig om det här är det mest prisvärda alternativet. Men vill du ha en lång och ordentlig strumpa som täcker hela foten och ankeln kan en modell som denna såklart vara värd att kika närmare på.


Ullmax Wool Sock Kids

Ullmax Wool Sock Kids gröna ullstrumpor för barn

Kolla priset hos:

Här har vi en bra strumpa från Ullmax som är speciellt framtagen för barn. Förutom att vara ett av de snyggare alternativen har denna också flera andra positiva egenskaper som gör den till ett riktigt bra alternativ.

Denna strumpa kommer i en ganska enkel men ändå rätt så snygg design. Med olika mönster och färger i rött och svart är den ganska diskret, utan att bli tråkig. Helt enkelt en strumpa som är lite enklare att matcha med de övriga kläderna och som såväl barn som förälder nog tycker är snygg.

En annan sak som är bra med denna strumpa är att den har en förstärkt underdel. Det här gör att den kommer att hålla längre och på så sätt kan ditt barn förhoppningsvis ha denna produkt under en lång tid.

De minsta storlekarna av denna modell är också utrustade med halkskydd. Det här är perfekt för barn som har mycket energi och gärna springer runt en hel del inomhus. På så sätt kan du som förälder känna dig trygg med att ditt barn har en mindre risk för att halka och göra sig illa.

Värt att nämna är att denna strumpa inte är tillverkad helt i ull. Faktum är att endast 36% av strumpans totala innehåll är ull. Är du på jakt efter en strumpa helt i ull finns alltså andra alternativ. Tänk på att denna strumpa troligen inte kommer bli riktigt så varm som en variant helt i ull.

En fördel med att den inte är tillverkad helt i ull är att denna strumpa kan tvättas i maskin på 40 grader. Många andra modeller måsta tvättas på 30 grader eller för hand och användandet av dessa strumpor blir därför mycket mer krångligt. Att du kan tvätta denna på dessa temperaturer är därför ett stort plus.

Priset påverkas också av detta faktum och det här är en lite billigare strumpa jämfört med många andra modeller i denna guide. Med tanke på att den är förstärkt under och att de mindre modellerna har halkskydd tycker vi dock att en variant som denna är ett prisvärt alternativ. Är du på jakt efter det allra varmaste är det dock bättre att kika på andra alternativ.


Ullmax Winter High Socks Kids

Ullmax Winter High Socks Kids höga strumpor grå, vit och lila färger

Kolla priset hos:

Detta är ytterligare en modell från Ullmax som är ett bra alternativ för dig som vill ha en varm och skön strumpa till vintern till dina barn. Inte heller denna är tyvärr tillverkad helt i ull vilket såklart är lite av ett minus, men den har en mängd andra bra egenskaper som gör den till ett fint alternativ.

En sak som gör att denna modell sticker ut är att den är riktigt lång. Det här har flera fördelar under vintern. Till exempel skyddar det foten från snö och annan fukt som letar sig fram i glipan mellan sko och byxa. Dessutom ser den till att värma stora delar av underbenet i stället för bara foten.

Ytterligare en bra sak med denna modell är att den har resår runt hela foten. Annars är det vanligt att man bara har resår längst upp på strumpan som gör att den sitter kvar. Att man har resår runt hela foten gör att denna strumpa kommer att sitta extra bra på foten och risken för att den glider omkring är mycket liten.

När vi kikar på design är dessa strumpor faktiskt också rätt så snygga. De kommer i rätt så neutrala färger i form av en mörkare blå och en mörkare grön. Det här är en modell som inte kommer att sticka ut så mycket rent utseendemässigt, utan enkelt kan matchas med de flesta kläder.

En nackdel är att denna strumpa precis som modellen ovan består av förhållandevis lite ull. Det här gör den till ett något mindre varmt alternativ jämfört med strumpor helt tillverkade i ull.

Å andra sidan har detta fördelen att strumpan kan tvättas i maskin på 40 grader. Du behöver alltså inte handtvätt eller köra en separat tvätt med dessa strumpor, vilket är fallet när det kommer till en del andra modeller. Med andra ord kan det här vara ett lite smidigare alternativ för dig som vill slippa krångel i vardagen.

Detta är en lite dyrare strumpa rent prismässigt. Troligen beror detta på att den är så hög och att det därmed går åt ganska mycket material för att tillverka strumpan. På så vis är det här kanske inte en strumpa för dig som vill hålla i slantarna. Men är du på jakt efter en stabil och åtsittande strumpa för vintern och är beredd att betala lite mer bör du definitivt kika närmare på denna modell.


Joha Ullstrumpa

Joha Ullstrumpa ljusblå färg

Kolla priset hos:

Det här är en rejäl ullstrumpa från märket Joha som kommer i en snygg färg och dessutom är riktigt varm. Tyvärr är det också en av de dyrare strumporna i denna guide, vilket gör att den inte är det bästa alternativet för dig som försöker spara in lite på pengarna.

Strumpan har en snygg, stickad design och liknar en raggsocka till utseendet. Den kommer i en snygg grön färg som passar perfekt för den lite äventyrliga som gillar att vara utomhus. Att matcha denna till lite finare kläder är dock svårt och den är att betrakta lite som en friluftsstrumpa.

Det som framför allt talar för denna modell är att den är riktigt varm. Det höga innehållet av ull kommer att göra att ditt barns fötter håller sig både torra och varma i de allra flesta förhållanden. Med andra ord en perfekt strumpa för höst och vinter när vädret är lite ruggigare.

En sak som är riktigt bra är också att en ull som använts har en speciell Eko-stämpel från EU. På så vis kan du känna dig trygg med att du gör ett på många sätt hållbart val när du väljer denna strumpa. Perfekt för dig som vill ta hänsyn till din omvärld när du handlar kläder till dig själv eller till ditt barn.

En nackdel med denna strumpa är att en del användare klagat på att den inte riktigt sitter uppe som man skulle önska. Det stickade mönstret gör troligen att strumpan glider ner en del och att tyget inte får riktigt den spänst som ett tätare mönster kan ge. Det här är såklart en nackdel som kan göra att strumpan också glider omkring en del och kanske till och med glider av foten i skon.

När vi kikar på priset på denna strumpa kostar den en hel del. Ett par kostar en bra bit över vad två par av en lite billigare modell gör. Med andra ord är det här kanske inte en strumpa att fylla hela garderoben med, men ett bra plagg att ha hemma för de dagar när vädret är lite extra regnigt och kallt.


Hummel Strumpor Ull

Hummel Strumpor Ull tre olika färger

Kolla priset hos:

Detta är en ullstrumpa från märket Hummel där du får en bra strumpa med hög kvalitet till ett bra pris. Dessutom är den stilren och snygg.

Strumpan har en bred ribbad kant som du enkelt kan vika ned eller helt enkelt låta den vara för att få en lite högre strumpa. Den gråa färgen är snygg och gör det här till en strumpa som är enkel att matcha med de flesta typer av kläder.

Denna modell har framför allt en hög halt ull på hela 80% och är ganska tjock vilket kommer att göra den till en riktigt varm strumpa. Perfekt för skidturen, eller under vandringsskorna på vintern.

När vi kikar på priset kommer denna till ett helt okej pris, som blir riktigt bra om du väljer att köpa flera eftersom du då kan få mängdrabatt. Ska du fylla garderoben med strumpor som är riktigt varma kan detta alltså vara ett bra alternativ rent ekonomiskt.


MP Ullstrumpor

MP Ullstrumpor

Kolla priset hos:

Om du vill ha en lite enklare ullstrumpa kan denna modell vara något för dig. Med en tjock och varm design kommer den att hålla ditt barns fötter varma i de kallaste väder och är ett riktigt bra alternativ för dig som helt enkelt vill ha en bra ullstrumpa utan krångel.

Modellen består till 80% av en så kallad superwash-ull. Att den har en så hög halt av ull kommer att göra att den värmer riktigt gott och den kan till exempel vara en strumpa som du kan dra på utanpå barnets vanliga strumpor på extra kalla dagar.

Den speciella ullen gör också att den kommer att tåla att tvättas på ett bättre sätt. Med andra ord är det här en strumpa som tål att både användas och tvättas och den kan vara helt perfekt för dig som vill ha en strumpa som ska kunna användas länge och kanske till och med gå i arv mellan barnen.

Designen är enkel och den kommer i flera olika enfärgade modeller. Här går det också att fynda, då vissa färger är mycket billigare än andra. Lyckas du hitta en sådan färg som du dessutom tycker är snygg kan du här få en riktigt var ullstrumpa till ett mycket bra pris.


Fuzzies Strumpor Ull

Fuzzies Strumpor Ull blå färg

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en lite tunnare ullstrumpa till ditt barn kan det här vara modellen för dig. Den är gjord av 80% ull och kommer med en tunn design som gör att den inte är några problem att få plats med i skon. En bra strumpa att använda i vardagen, när vädret blir lite kallare helt enkelt.

En sak som är riktigt bra med denna modell är att den har enkla och diskreta färger. Det här gör att inga barn kommer att klaga på att ha denna till skolan exempelvis, vilket kan vara fallet med andra tjocka, stickade och grälla strumpor.

Ytterligare en bra sak är att den har en ordentlig resår runt benet som gör att strumpan sitter uppe på ett bra sätt. Med andra ord kommer du inte behöva oroa dig för att den ska glida ned över hälen, eller sitta löst och glida omkring i skon.

Priset på denna ligger en bit över medel och den är inte den allra billigaste. Men vill du ha en lite smidigare ullstrumpa och är redo att betala några kronor extra för kalaset kan vi rekommendera att du kikar närmare på just denna modell.


Happy Socks Kids Eye See You Sock

Happy Socks Kids Eye See You Sock

Kolla priset hos:

Om du tyckt att modellerna ovan verkat lite tråkiga och saknar en strumpa som är varm men samtidigt har roliga mönster kommer här den perfekta modeller för dig. Denna har nämligen små roliga ögon på skaftet som ser ut att titta på den som tittar på strumporna. Perfekt för den som tycker om att göra vardagen lite roligare och skoja till det hela.

Utöver detta har denna ullstrumpa ett fluffigt tyg eller päls som barnet kan sitta och känna på. Att kura ihop sig i soffan med dessa strumpor på är med andra ord riktigt mysigt och gosigt.

Denna modell har dessutom ett riktigt högt innehåll av bomull, på hela 86%. Det här kommer utan problem att hålla barnets fötter varma även på mer ruggiga dagar. Även om designen kanske inte är helt anpassad för friluftsliv eller att passa i ett par skor eller pjäxor kan de vara riktigt mysiga att gå runt med hemma.


Att hitta rätt ullstrumpor till barn

Att hitta rätt strumpa till ditt barn kan såklart vara lite svårt eftersom det finns mycket att välja på. När du letar bland ullstrumporna ovan, så fundera först på vilken typ av strumpa du är ute efter.

Ska den vara tjock eller tunn, är det viktigt att den är snygg och ska den innehålla nästan bara ull? Om du funderar på dessa saker kommer det bli lättare att hitta rätt.

Vi hoppas att du med hjälp av dessa tips och guiden ovan ska kunna hitta den ullstrumpa som blir allra bäst för just ditt barn.


Här hittar du andra artiklar om barnkläder!