Bästa tricksparkcykel 2024: För hopp och åkning i ramp

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Tricksparkcyklar är populära bland barn och ungdomar idag, men det finns många att välja mellan. De skiljer sig från vanliga sparkcyklar genom sin helgjutna ram och kompakta design som gör dem lämpliga för hopp, åkning i ramp och tricksande. Här kan du läsa mer om några av de bästa tricksparkcyklarna som finns på marknaden!

Fyra tricksparkcyklar, skatepark i bakgrunden

Vilken tricksparkcykel är bäst i test?

Ett bra standardalternativ till rimligt pris är STIGA Sports Hood tricksparkcykel. Robust konstruktion som funkar utmärkt för att lära sig åka i ramp och göra enkla tricks.

Nybörjarvänlig och prisvärd

STIGA Hood tricksparkcykel

Ett annat populärt alternativ är tricksparkcyklarna från StreetSurfing. Välkänt skatemärke med rötter i Kalifornien, med ett gäng riktigt fina kickbikes!

✅ Brett utbud av kickbikes

StreetSurfing Ripper Trick Sparkcykel Bloody Gold HIC

Bästa sparkcykel för avancerad åkning i ramp är Ethic Erawan Tricksparkcykel. Fenomenal känsla för erfarna åkare.

✅ För avancerade åkare

Ethic Erawan Trick Sparkcykel

Vill du ha en billigare tricksparkcykel för barn kan vi även rekommendera Impulse Tricksparkcykel.

✅ Prisvärt alternativ

Impulse Trick Sparkcykel

Fler kickbikes hittar du längre ned i artikeln!

Se även till att ha rätt skydd för sparkcykel! För små barn räcker det med en lekhjälm med grönt spänne och för äldre barn och ungdomar kan du skaffa en skatehjälm.

En jämförelse av 17 olika tricksparkcyklar

Här är hela listan med mer ingående information om hela 17 olika tricksparkcyklar. De är lämpade för lite olika åldrar och erfarenhetsnivåer, men du hittar definitivt något som passar alla!

Panda Initio Trick Sparkcykel

Panda Initio Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare, barn och tonåringar
 • Höjd: 82 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Panda Initio Trick är en snygg sparkcykel som passar extra bra för nybörjare som vill lära sig att göra trick. Den finns i sex olika färger, så det är lätt att hitta en du tycker är riktigt snygg. Decket, alltså den del du står på, är smal och lätt, vilket gör att du enklare kan komma upp i luften när du utför dina trick.

Hjulen har en diameter på 110 millimeter. De är gjorda i nylon och är lätta att byta ut, även för nybörjare. Själva sparkcykeln är gjord i aluminium. En extra bra sak med Panda Initio Trick är dess låga vikt – den väger bara 3,3 kg.

Panda är ett relativt nytt märke från Danmark. De riktar sig till nybörjare och användare som är medel-erfarna. Funktionen står i fokus och Panda har snabbt blivit ett populärt  märke genom att deras sparkcyklar har låg vikt, samtidigt som de är starka.

De har också ett stort utbud av delar till sparkcyklar, så att det är möjligt att byta ut de delar som skadats. Förutom att Pandas sparkcyklar är både robusta och lätta tycker många om dem för att de har fina detaljer som får dem att sticka ut.


Panda Primus Trick Sparkcykel

Panda Primus Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare, barn och tonåringar
 • Höjd: 78,5 cm
 • Maxvikt: –

Med Panda Primus Trick får du en sparkcykel för nybörjare som är riktigt lätt – den väger bara 3293 gram. Den finns i tre olika färger. Cykeln är byggd framför allt i hållbart stål, men vissa delar är gjorda av lätta legeringar. Det gör att vikten kan hållas låg samtidigt som det blir en tålig och stabil sparkcykel. Hjulen har en diameter på 100 millimeter, de är alltså ganska små.

Decket du står på är smalt, vilket underlättar vid en del trick. Panda Primus Trick är en tålig, smidig och lätt sparkcykel som passar bra för nybörjaren. Den tål åkning i ramper och många olika sorters trick.

Märket Panda har blivit känt för att göra robusta och hållbara tricksparkcyklar. Sparkcyklar du gör trick med kommer trots det bli slitna, och därför har Panda valt att också erbjuda försäljning av många olika delar, så att du kan ersätta det som drabbas av slitage.

Panda är ett danskt märke som många väljer för tricksparkcyklarnas lätta vikt och snygga detaljer. De vänder sig framför allt till nybörjare och den som har lite erfarenhet men inte riktigt blivit en erfaren och avancerad användare än.


Striker BenJ No Limit Trick Sparkcykel

Striker BenJ No Limit Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare och erfarna, tonåringar
 • Höjd: 92 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Med sina 92 centimeter är Striker BenJ No Limit en av de högre tricksparkcyklarna. Den ger dig en väldigt bra prestanda och fungerar även för avancerade användare, som inte blir besvikna på den kvalitet Striker BenJ No Limit bjuder på.

Tricksparkcykeln finns i två olika färger, som båda har ett stilrent och avskalat utseende, med riktigt snygga hjul. Hjulen har en diameter på 110 millimeter. Materialet är Aluminium 6061, som inte väger särskilt mycket.

Den sammanlagda vikten på sparkcykeln är 3450 gram. Speciellt med den här cykeln är att den har ett SCS kompressionssystem, som gör att du enklare kan göra olika spintrick.

Striker brinner lite extra för tricksparkcyklarnas hjul. Deras hjul har alltid både funktion och utseende av högsta klass, och de kan göra din sparkcykel till något särskilt. Det är kanske inte så konstigt att de bryr sig så mycket om hjulen med tanke på att Striker började som hjultillverkare.

De har utökat sitt sortiment och erbjuder nu alla sorters reservdelar du kan behöva till din sparkcykel, och utformar även kompletta tricksparkcyklar. Märket kännetecknas av stilen på designen, att de inte drar sig för att använda färg och att både utseende och funktion är av toppklass.


Striker Lux Trick Sparkcykel

Striker Lux Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare och erfarna, tonåringar
 • Höjd: 87 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Striker Lux finns i tretton olika färger, varav en är med ett extra snyggt rainbow deck. Cykelns deck är smalt, vilket gör det enklare att göra trick. Även den låga vikten är en fördel när du ska testa olika trick.

Materialet den är gjord av heter Aluminium 6061 och cykeln har en vikt på bara 3100 gram, vilket gör den till en riktig lättviktssparkcykel. Hjulen har en diameter på 110 millimeter. Striker Lux är en cykel med hög kvalitet och är därför väldigt prisvärd. Under utvecklingen har det varit stort fokus på att både komfort och hållbarhet ska leva upp till en hög nivå.

Märket Striker tillverkade till en början bara hjul till tricksparkcyklar, men idag kan du hitta alla olika slags delar från Striker. De säljer också färdiga sparkcyklar för både nybörjare och avancerade användare. Cyklarna är stilrent snygga och har detaljer som är noga utvalda både för utseendets och funktionens skull.

Det som gör att många väljer en tricksparkcykel från just Striker är att de ofta har många olika färgalternativ, och väljer ett utseende som drar blickarna till sig. De lägger extra kraft på att designa sina hjul, som har en stil som tilltalar många användare.


ScootWorld Bend Trick Sparkcykel

ScootWorld Bend Trick Sparkcykel

Ej tillgänglig

 • Passar för: nybörjare och erfarna
 • Höjd: 82 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Med ScootWorld Bend har personerna bakom ScootWorld använt sina tio års erfarenhet för att utveckla en så bra tricksparcykel som möjligt. Den är lätt, hållbar och fungerar bra både för trick i ramper och på gator. Eftersom den är gjord i aluminium är vikten så låg som 3360 gram.

Hjulen har en diameter på 110 millimeter. Hela cykeln har hållits liten och smidig, för att det ska vara lätt att göra trick med den, men den är också väldigt tålig. ScootWorld Bend finns i tre olika färger, där en är svart med några regnbågsdetaljer, en har lite mer av regnbågsfärgerna och den tredje är i stort sett helt regnbågsfärgad.

ScootWorld är en skatebutik som startades 2012. Verksamheten utvecklades efter hand och från 2015 har ScootWorld funnits som en affär online. Strax före det hade de skapat sitt första egna varumärke – Striker Scooters.

I sin affär har de valt att inrikta sig på att sälja produkter som de själva tycker är bra, och att ge vägledning och råd till sina kunder. Idag har de åtta olika varumärken inom sitt företag ScootWorld ApS, där de tagit tillvara den kunskap de fått i mötet med sina kunder. Med varumärket ScootWorld säljer de  kompletta tricksparkcyklar, delar till sparkcyklarna och även kläder.


Dominator Cadet Trick Scooter

Dominator Cadet Trick Scooter

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare
 • Höjd: 79,5 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Dominator Cadet Trick Scooter finns i tre olika färger. Med ett deck helt i aluminium väger den inte mer än 3189 gram. Hjulen har en diameter på 100 millimeter. Sammantaget är det en sparkcykel som passar perfekt för nybörjare i olika åldrar, som är sugna på att börja lära sig trick.

Speciellt med just den här sparkcykeln är det gammaldags gängade kompressionssystemet som modellen har, vilket inte är så vanligt. Det upplevs som lite old school, men är också något många uppskattar.

Dominator Scooters är ett företag som riktat in sig på prisvärda tricksparkcyklar. De har en enkel och tilltalande design med klara färger, och sparkcyklarna de erbjuder passar både för nybörjare och de som åkt lite längre, men kanske inte för riktigt avancerade användare.

En av deras idéer är att en rejäl konstruktion och en platt botten gör att cykeln kan klara fler trick utan att skadas, och det märks att de lagt mycket tid på att utveckla hållbara och smart designade tricksparkcyklar. Utan att priset blir alltför dyrt kan du få en stabil och tålig cykel från Dominator Scooters.


Versatyl Cosmopolitan V2 Trick Scooter

Versatyl Cosmopolitan V2 Trick Scooter

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare
 • Höjd: 81 cm
 • Maxvikt: –

Cosmopolitan är en tricksparkcykel som är ett par centimeter högre än många av alternativen, och därför blir den också en smula tyngre. Med sina 3380 gram är den trots allt väldigt lätt, och utformningen är gjord så att det inte ska finnas något som står i vägen för viljan att testa nya trick.

Hjulen har en diameter på 110 millimeter och materialet är aluminium. Kompressionssystemet är IHC, ett system som passar extra bra för spintrick och som dessutom är lätt att underhålla. Versatyl Cosmopolitan V2 finns i fyra olika färger.

Versatyl Scooters är ett märke som erbjuder delar till tricksparkcyklar och också kompletta sparkcyklar för användare på nybörjarnivå. De riktar sig framför allt till yngre åkare som vill komma igång och lära sig trick, och cyklarna är överlag små och lätta, så att de ska gå enklare att hantera.

Märket grundades i Frankrike av Kevin Demay, som själv är en freestyle-sparkcykelåkare och dessutom ingenjör. Det är ett relativt nytt märke, men med Cosmopolitan och Bloody Mary har de lyckats skapa två modeller som fungerar bra, är snygga och som många gillar att använda.


Crisp Blitz Trick Scooter

Crisp Blitz Trick Scooter

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare
 • Höjd: 79 cm
 • Maxvikt: –

Crisp Blitz Trick Scooter finns i fyra olika färger och det är en robust tricksparkcykel som väger 3400 gram. Cykeln har ett IHC kompressionssystem som ger dig en jämn spinning när du gör trick och dessutom är det lätt att underhålla.

Det är kombinerat med ett smalt deck som underlättar vid en rad olika trick och gör det lättare att komma upp i luften. Sparkcykeln är gjord i aluminium och har hjul med en diameter på 100 millimeter.

Med märket Crisp Scooters kan du få en tricksparkcykel som är rolig att åka på och dessutom är snygg. Förutom att de skapar kompletta sparkcyklar har de olika delar i sitt sortiment, så att du kan byta ut det som nötts ut.

Det här är ett märke som inte riktar in sig på en särskild åldersgrupp eller bara på nybörjare, utan de har valt att ha ett brett utbud av tricksparkcyklar. Till exempel har de olika bar-storlekar, så att du kan hitta en modell som passar perfekt för din åkstil och det du vill använda cykeln till.

Märket har funnits sen 2011 och jobbar hela tiden med att utveckla och ta fram tricksparkcyklar som är bättre än deras tidigare modeller.


Crisp Surge Trick Scooter

Crisp Surge Trick Scooter

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare
 • Höjd: 81 cm
 • Maxvikt: –

Crisp Surge Trick Scooter är en modell som finns i sju olika färger – alla skapade så att de lätt drar blickarna till sig och ger dig känslan att din tricksparkcykel är något alldeles extra. Hjulen har en diameter på 110 millimeter och de har en spikad kärna av aluminium.

Aluminium är också det material som större delen av sparkcykeln är gjord av. Det gör att vikten kan hållas låg, även om den med sina 3700 gram inte är det lättaste alternativet du kan hitta på marknaden.

Cykeln har ett smalt deck som gör att den fungerar till olika sorters trick och med ett kompressionssystem från IHC får du en jämn spinning. Den är också hållbar och stabil.

Crisp Scooters är ett märke som erbjuder många olika tricksparkcyklar. Därför kan du alltid hitta en cykel från dem som passar dig och de trick du vill göra.

En tricksparkcykel ska aldrig upplevas som begränsande, utan den ska vara det perfekta verktyget som ökar lusten att utforska dina förmågor och utmanar dig att testa nya saker. Crisp Scooters erbjuder kompletta tricksparkcyklar, men också ett stort sortiment av delar till sparkcyklar.


Tilt Theorem Trick Wheel

Tilt Theorem Trick Wheel

Ej tillgänglig

 • Passar för: avancerade användare
 • Höjd: två storlekar, S är 85 cm och M är 88,5 cm
 • Maxvikt: –

Tricksparkcykeln Theorem från Tilt finns i två olika storlekar, för att du lättare ska kunna välja en cykel som passar dig och dina behov. Den finns däremot bara i en färg – svart med röda detaljer. Den här modellen är speciellt utformad för att passa för gatutrick.

Den är gjord i aluminium 6061 och den mindre varianten väger 3492 gram medan den större väger 3674 gram. Tilt Theorem har ett bredare deck än många andra tricksparkcyklar, vilket gör den bekvämare att åka runt på.

Det är också utformat så att du kan utföra grinds längs med hela deckets långsida. Det är med andra ord en tricksparkcykel gjord för dig som letar efter en bra streetmodell.

Tilt Scooters är ett amerikanskt märke som tillverkar delar och tillbehör till tricksparkcyklar och också hela cyklar. De har ett gott rykte eftersom deras produkter håller så hög kvalitet. Företaget grundades 2009 och först tillverkade de bara pegs, men utbudet har med tiden ökat.

De arbetar med den senaste teknologin som finns för tricksparkcyklar. Märket har blivit extra uppmärksammade för sina exklusiva kollektioner som de släpper med jämna mellanrum.


Dominator Scout Trick Sparkcykel

Dominator Scout Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare, barn
 • Höjd: 74,5 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Dominator Scout finns i färgerna blå/grå och röd/vit, och det är en sparkcykel som är anpassad för nybörjare. Den är liten, och med sina 2699 gram är den lättare än de flesta alternativen. Att den kan vara så lätt beror på att den är tillverkad i aluminium och att storleken hållits nere.

Det fungerar bra eftersom det är en cykel för barn. Hjulens diameter är på 100 millimeter och de är skapade så att även en nybörjare enkelt ska kunna byta ut dem. Cykelns smala utförande gör att det går lätt att få upp farten och det blir också enklare att göra olika slags trick.

Valet av att ha ett threaded kompressionssystem gör att det blir lätthanterat och passar bra för en yngre åkare som är nybörjare.

Märket Dominator Scooters skapar tricksparkcyklar i klara färger och med en design som det är lätt att tilltalas av. De är stabila, robusta och tål mycket användning.

Med en hållbar tricksparkcykel tillverkad i lätta material kan du testa nya trick och misslyckas många gånger utan att du behöver byta ut några delar. Produktionskostnaderna hålls nere, vilket gör att de kan erbjuda tricksparkcyklar med hög kvalitet till ett relativt lågt pris.


Longway Metro Shift Trick Sparkcykel

Longway Metro Shift Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: erfarna, barn och tonåringar
 • Höjd: 84 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Longway Metro Shift är en sparkcykel som passar när det är dags att sluta se dig själv som nybörjare och ta nästa steg. Den finns i sex olika färger, så du kan lätt hitta en med ett utseende som passar dig.

Longway Metro Shift är en tricksparkcykel av hög kvalitet, där du kan lita på att såväl komfort som hållbarhet och precision är på högsta nivån. Sparkcykeln är gjord i aluminium och väger 3200 gram. Hjulen har en diameter på 110 millimeter.

Det tyska företaget Longway Scooters är ett av de större inom sparkcykelindustrin och de erbjuder sina kunder både kompletta sparkcyklar och delar till sparkcyklar. I sitt sortiment har de produkter i olika prisklasser och tricksparkcyklar som passar för användare som är i olika åldrar och för allt från totala nybörjare till avancerade åkare.

Med en egen fabrik kan de ha total kontroll över tillverkningen och kvaliteten på sina produkter. Longway Scooters var med och utvecklade och producerade de första tricksparkcyklarna som kom ut på marknaden, och har genom det en i stort sett unik erfarenhet av att tillverka tricksparkcyklar. Företaget i den form det har idag har funnits sen 2015.


Longway Adam Trick Sparkcykel

Longway Adam Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare, barn
 • Höjd: 81 cm
 • Maxvikt: 75 kg

Longway Adam är en tricksparkcykel som finns i många olika färger och som passar för dig som är nybörjare. Det är en cykel som är särskilt anpassad för att barn. Med threaded kompression och 110 millimeters hjul med kullager speciellt utvalda för nybörjare är det lätt att tycka om den här sparkcykeln.

Den väger 3750 gram. Longway Adam inbjuder till att testa trick för första gången och klarar det slitage en nybörjare kommer utsätta den för.

Longway Scooters är ett sparkcykelföretag med många nöjda kunder. Eftersom de funnits med redan sen de första sparkcyklarna för trick utformades har de lång erfarenhet av att ta fram produkter som håller hög kvalitet och är lätta att använda.

Förutom att du kan köpa kompletta tricksparkcyklar från Longway Scooters har de ett stort sortiment av olika delar. De tillverkar också rullskidor och sparkcyklar som är skapade för transport.

Longway Scooters är inte inriktade på någon särskild åldersgrupp eller bara en grupp av användare, utan de har ett bredare utbud som passar för både nybörjare och vana användare av tricksparkcyklar.


Ethic Erawan Trick Sparkcykel

Ethic Erawan Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: erfarna
 • Höjd: 85 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Med Ethic Erawan får du en tricksparkcykel som passar om du är erfaren och vill ha en mer avancerad cykel. Den finns i fem olika färger, väger 2965 gram och är gjord i aluminium. Det är en superlätt cykel utformad för trick i skateparker.

Den här modellen är inte gjord för streetåkande och -trick. Eftersom det är en avancerad tricksparkcykel behöver du ha uppnått en hög nivå både för att kunna använda cykelns funktioner fullt ut och för att inte riskera att förstöra delar i onödan.

Erawan är en sparkcykel som kommer från märket Ethic DTC Scooters, som är ett av de ledande märkena. De tillverkar avancerade sparkcyklar och delar och förutom att de håller hög kvalitet på sina produkter sätter de etiken i centrum.

Deras tricksparkcyklar är lätta, har en vacker design och de tekniska funktionerna är avancerade. Det gör att det inte är sparkcyklar som passar för nybörjare. Istället passar sparkcyklar från Ethic DTC Scooters för medelavancerade och framför allt för avancerade och professionella åkare.

Det är professionella åkare som står bakom märket, och det grundades 2012 i Frankrike. Ambitionen är att erbjuda några av de bästa delar och sparkcyklar som finns på marknaden.


Root Industries Lithium Trick Sparkcykel

Root Industries Lithium Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: medelavancerade användare
 • Höjd: 87 cm
 • Maxvikt: –

Root Industries Lithium är en komplett tricksparkcykel som passar för användare som tagit sig förbi nybörjarstadiet. Det är en svart sparkcykel med ett relativt enkelt utseende, men cykelns kvalitet är långt ifrån enkel.

Hjulen har en diameter på 120 millimeter, men framför allt är de bredare än vad de flesta tricksparkcyklars hjul. I kombination med ett deck som också är lite bredare än vad som är normalt blir åkupplevelsen en annan och möjligheterna annorlunda. Den passar allra bäst för ett bekvämt street-åkande där du kan ha kvar kontrollen även om hastigheten blir hög.

Root Industries är ett företag från Australien som tillverkar både kompletta sparkcyklar och delar till sparkcyklar. De håller hög kvalitet och många åkare väljer till exempel just deras hjul.

Root Industries använder sig av australienska professionella åkares erfarenheter när de tar fram sina produkter, för att såväl design som funktion ska komma så nära perfektion som möjligt. Det är ett företag som gärna testar ny teknik, vilket gjort att de bland annat kunnat ta fram de banbrytande Honeycore-hjulen.

Även om de använder sig av professionella åkare i sin produktutveckling är det ett märke som vänder sig till alla åkare, och tar fram produkter både för street- och parkåkning.


Hood tricksparkcykel

STIGA Hood tricksparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare, 7-18 år
 • Höjd: 80 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Hood är en tricksparkcykel som finns i fem olika färger, där alla alternativ är färgstarka och uppseendeväckande. Cykeln är skapad för att passa extra bra för nybörjare. Den har en förstärkt aluminium-/stålram och hjul som har en diameter på 100 millimeter och ABEC 9 kromkullager.

Vikten är på 3700 gram. Det är en sparkcykel som både är stabil och smidig och därför fungerar bra för den nybörjare som vill ge sig på att göra trick för första gången.

Hood är en tricksparkcykel från företaget Stiga Sports. Stiga är ett välkänt märke som tillverkar och säljer produkter för många olika sporter. Allra mest kända är de för sin bordtennisutrustning, men de har också till exempel sparkcyklar, snowracers, och snow kicks i sitt sortiment.

Snow kicks liknar sparkcyklar, men man kör dem på snö så istället för hjul har de två små skidor. Stiga Sports etablerades i Sverige 1965 och deras snowracer var en av deras första produkter som lanserades. Ända sen dess har deras utbud av produkter för vintersport varit mycket populära.


Impulse Trick Sparkcykel

Impulse Trick Sparkcykel

Kolla priset hos:

 • Passar för: nybörjare, 5 år och uppåt
 • Höjd: 81 cm
 • Maxvikt: 100 kg

Den här tricksparkcykeln från Impulse är särskilt utformad för att passa nybörjare och går att använda även av yngre barn. Det rekommenderade är att inte köra den i trafiken och att skyddsutrustning alltid ska används, för att undvika skador.

Särskilt för mindre barn är det viktigt att tänka extra på säkerheten eftersom de inte alltid själva förstår hur stor betydelse det har. Den här sparkcykeln är perfekt för den som för första gången vill testa att göra trick.

Den är lätt och den speciella färgen i neo-chrome lockar fram lekfullheten hos de flesta. Hjulen har en diameter på 100 millimeter och deckets bredd på 11 centimeter passar bra till barn.

Impulse är ett företag som erbjuder olika slags sparkcyklar. Förutom att de har tricksparkcyklar i sitt sortiment har de sparkcyklar som är gjorda för transport. En del av dem är elsparkcyklar och vissa är riktigt stabila modeller med breda hjul och sadel.

Det är ett varumärke som håller låga priser, och som därför kan passa för den som vill testa en sparkcykel för första gången.


Vad är en tricksparkcykel?

En tricksparkcykel är en starkare variant av en vanlig sparkcykel, och är utformad just för att du ska kunna göra trick med den. Den är anpassad så att den tål mer och till exempel klarar att du kör i ramper med den.

Eftersom en sparkcykel du gör trick med kommer få fler smällar kommer vissa delar av den bli slitna snabbare än normalt. Tillverkarna är medvetna om det och därför görs tricksparkcyklar så att du själv kan byta ut många av cykelns delar.

Det kan vara till exempel styre, kullager, hjul och bromsar. Tricksparkcyklar klarar det mesta, men de är inte gjorda för att köras i vatten. Skulle din sparkcykel bli blöt är det bästa om du monterar av hjulen, låter dem torka och sen smörjer in dem, så att sparkcykeln inte tappar något av sin funktion.

En tricksparkcykel kan också kallas för kickbike eller stunt scooter.

Vad är skillnaden på en tricksparkcykel och vanliga sparkcyklar?

En tricksparkcykel är gjord för att tåla betydligt mer, så att den inte går sönder meddetsamma när du gör trick. Det brukar inte gå att vika en tricksparkcykel, medan det är vanligt att det är möjligt med andra sparkcyklar.

Du kan för det mesta inte heller justera höjden på den. En tricksparkcykel väger mer och har ett kompressionssystem som är mer avancerat.


Här hittar du mer inspiration till leksaker för utomhusbruk!