Bästa trampbilen för barn 2024: Rörelse och fart på samma gång

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Många av oss har någon gång trampat trampbil när vi var små. Om det så var en bil på ett lekland eller nöjesfält, eller om du hade en egen trampbil hemma, så var det något de flesta barn uppskattade.

Trampbilen är en perfekt kombination av motion, nöje samt ett eget fordon att sköta om. Här är några av de bästa trampbilarna som finns att köpa just nu!

Fyra trampbilar för barn, racingbana i bakgrunden

Vilken trampbil är bäst i test?

Trampbilarna från BERG är i en klass för sig. De har modeller för alla åldrar, från småbarnsbilarna från cirka 2 år, upp till modeller anpassade för vuxna!

Bästa varumärket

Berg XL B Super Yellow Trampbil

För de yngre barnen finns BERG Buzzy, en serie trampbilar lämpliga mellan 2-5 år. Finns i många stilar, från sportiga modeller till traktor, jeep och polisbil.

✅ Från 2-5 år

Berg Buzzy Nitro Trampbil

För lite större barn finns serien BERG Buddy. De är justerbara i sätet och passar barn mellan 100-130 cm.

✅ Från 3-8 år

Berg buddy orange trampbil

Ett annat alternativ är de fräcka Rally-bilarna från BERG. De kan anpassas för att köras av barn mellan 4-12 år. Grym fart, kontroll och en mängd roliga funktioner!

✅ Från 4-12 år

BERG Rally DRT Trampbil

Ännu mer rejäla modeller hittar vi i BERG:s XL-serie. Dessa är robusta fordon, som en tramp-gokart som kan justeras för att köras från 5 år, ännu upp i vuxen ålder!

✅ Från 5 år och uppåt

Berg XL Super Red Trampbil

Ett annat märke som tillverkar hållbara och robusta trampfordon är RABO. Dessa används bland annat på förskolor och lekland och är kända för sin slitstarka design och god funktion.

✅ Finns i många olika modeller

RABO Taxitrehjuling med ståbräda

Läs mer om dessa och många fler trampbilar längre ned i artikeln!

Se även våra artiklar om sparkcyklar eller springcyklar för de små! För de allra minsta kan det var relevant med en trehjuling.

Ett titt på många olika trampbilar för alla åldrar

Här följer en guide med massor av olika modeller på trampbilar, där du kan välja den som du tror passar bäst för just ditt barn. Det finns en hel del att välja bland och här kommer några tips på vad du kan tänka på.

För det första bör du starta med att fundera över storlek. Att följa den rekommenderade åldern på den trampbil som säljs är ett bra sätt att se till att ditt barn får plats ordentligt och kan sitta och trampa bekvämt i bilen.

Ett annat tips att ta till sig är att se till att ta en modell som du känner dig säker med att ditt barn använder. Det blir roligare för barnet om du inte är så orolig när det leker och kommer att kännas tryggare för dig som förälder.

Toppmärket när det gäller trampbilar, är definitivt det nederländska Berg. Det finns dock fler bra modeller, i alla olika prisklasser. Se alla modeller nedan!

Abarth trampbil

Abarth trampbil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 3-10 år

Vi börjar denna guide med en sportig och snygg trampbil som kommer kunna göra att ditt barn kan susa fram längs gatorna. Denna modell är det perfekta valet om du har ett barn som älska action och fart.

En svart design gör denna modell både häftig och sportig. När barnet sitter i sätet har det gott om plats och utrymme för att trampa, vilket också gör att det går att nå lite högre farter.

För att se till att denna bil ska vara så säker som möjligt har man utrustat den med broms. Det här gör att ditt barn kan bromsa, om det till exempel skulle kommer en brant backe, eller om man skulle ha för hög fart in i en kurva.

Ett annat plus med denna är att hjulen är tillverkade i gummi. Det gör att den är ganska tystgående och att grannar och andra inte behöver störas av det ljud som plasthjul mot ett hårt underlag kan medföra.

Det ger såklart också bättre grepp och gör att bilen funkar utmärkt att använda för att rejsa genom en uppbyggd bana och till exempel åka slalom mellan koner.


Trampbilar och cyklar från RABO

RABO Moon Car Trampbil gul trampbil med fyra hjul

Kolla priset hos:

RABO trampfordon erbjuder ett mångsidigt utbud av robusta och pålitliga modeller för barns lek och rörelse.

RABO Moon Car är en fyrhjuling med stora, breda hjul, vilket ger barn i åldrarna 4-12 en stabil och rolig åktur. Den unika styrningen gör det enkelt att manövrera i svängarna, vilket gör den till ett utmärkt val för skolor och förskolor.

För yngre barn mellan 3-8 år erbjuder RABO Taxicykel en social och fantasifull upplevelse. Med plats för två barn kan de leka tillsammans och skapa sina egna små äventyr.

Den tvåhjuliga cykeln från RABO är perfekt för barn som är redo att gå vidare från trehjuling eller sparkcykel. Dess breda däck ger extra stabilitet och gör övergången till en riktig cykel enklare. Med dessa fordon får barnen både motion och en rolig upplevelse!


Elite toys FX2 edition

Elite toys FX2 edition trampbil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: Från 3 år

Här är ytterligare en bil som till stor del liknar en gokart. Ett mycket bra alternativ för dig som vill ha något snabbt att åka i till ditt barn och något som kan användas för att racea igenom en bana på tid, eller tävla mot de vänner som också har trampbilar.

Ett stort plus med just denna bil är att sadeln sitter relativt högt. Detta gör att man får bra tryck ned i pedalerna och att det inte blir så jobbigt att trampa. Sätet är också rejält och bekvämt, samtidigt som det har en sportig och snygg design.

Precis som modellen ovan har denna hjul av gummi. Det här gör att den kan ta snäva kurvor, samtidigt som den går tyst fram över asfalten. Men det gör också att den är bekvämare att köra speciellt om underlaget är lite ojämnt, och man bromsas inte så mycket av sand eller grus på cykelbanan som med en trampbil med däck av plast.

Till sist har denna bil också en inbyggd handbroms som tillsammans med hjulen i gummi gör att det går att stanna ganska snabbt vid behov. Kort sagt är det här en sportig och snygg trampbil som passar utmärkt om du har barn som är på jakt efter fart och action.


Rolly Toys Ferbedo GoKart ATX-Racer

Rolly Toys Ferbedo GoKart ATX-Racer

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 3-8 år

Denna modell liknar på många sätt varianterna ovan. Den är ett mycket bra alternativ för barn som älskar att köra ikapp och tävla. Bilen har en både sportig och snygg design. Modellen är inte bara något som passar alla de barn som tycker om att åka fort, utan också något för de som vill ha lite bättre komfort och en mer bekväm trampbil.

Med en svart design med gula detaljer har man verkligen lyckats när det kommer till utseendet på denna trampbil. Detta är en av de modeller som allra mest liknar en riktig gokart och den är på många sätt en av de snyggaste i guiden.

Något som gör att denna variant sticker ut är bland annat sätet. Med fin passform runt ryggen och ett nackstöd sitter man både bekvämt och säkert i denna trampbil. Högre komfort och en mer bekväm åktur än många andra modeller i guiden.

Precis som en del andra av modellerna i denna guide har denna trampbil däck i gummi. Som vi varit inne på tidigare ger detta inte bara bättre grepp i kurvorna, utan också att det går att åka fortare på ytor som inte är helt jämna.


BERG Toys Pedal Go-Kart Buddy Cross

BERG Toys Pedal Go-Kart Buddy Cross

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: Från 3 år

Detta är en av de mest avancerade och väl utformade trampbilarna av de i denna guide. Den kommer med många funktioner som är ganska unika och är inte minst ett bra alternativ om du är på jakt efter något som ditt barn kan använda på grus eller andra ojämna underlag.

Designen på denna trampbil är gul med svarta detaljer. Den kanske inte ger det allra mest sportiga intrycket men man ser dock ganska tydligt att detta är en trampbil som kan åka fort bredvid vägen och den är på många sätt häftig.

Man har bland annat sett till att ge denna modell däck med ordentlig struktur som kommer att  få bra grepp på underlag som grus eller sand. Hjulen är också luftfyllda och har en stor diameter jämfört med många andra modeller, allt för att ge en så mjuk åkning som möjligt.

En annan detalj som är minst sagt anmärkningsvärd är att sitsen sitter på en enskild pinne som hänger löst i luften, en bit ovan den övriga delen av bilen. Det här ger utrymme för sitsen att röra sig upp och ned och dämpa saker som gupp eller ojämna ytor.

För att sammanfatta det hela är det här en bil som är svårslagen när det kommer till terräng. Den kan klara av de flesta underlag och är alldeles utmärkt för den som vill trampa med mycket action och inte bara glida runt på asfalten hemma på gatan.

Till sist ska vi också nämna att det här är en gokart där både sätet och ratten kan justeras. Det här gör att den kan anpassas efter barnets längd och att den både blir mer bekväm och enklare att trampa runt i.


BERG Toys Go-Kart Buzzy Nitro

BERG Toys Go-Kart Buzzy Nitro

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 2-5 år

Om du är på jakt efter en fin trampbil till de minsta barnen kan en modell som denna vara det perfekta valet. Den är anpassad för barn mellan 2 och 5 år och fungerar därmed utmärkt även för familjens minstingar. Styre och sits kan justeras för att se till att bilen passar barnets längd.

Även när det kommer till designen har man tänkt till för att göra den så rolig som möjligt för de minsta att trampa i. Bland annat har man sett till att tillverka bilen i glada färger som orange och blå .

Om något ska nämnas som ett litet minus med denna bil är det kanske sadeln. Den är enkel och kort och ger inte riktigt lika mycket stöd för ryggen. Denna bil är därför kanske inte den allra mest bekväma att trampa runt i, vilket speciellt kan påverka om barnet sitter och trampar under en lite längre tid.

Ett plus är dock att man sett till att göra hjulen punkteringsfria. Även om detta innebär att de är lite hårdare och kan ge en mer skumpig resa, är det en bra egenskap speciellt när bilen körs av små barn som inte alltid har full kontroll utan ibland kör emot kanter och hörn.


BERG Toys Pedal Go-Kart Buzzy Red-Black Special Edition

BERG Toys Pedal Go-Kart Buzzy Red-Black Special Edition

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 2-5 år

Här är en trampbil där man lagt stort fokus vid detaljerna och tagit fram en modell som håller måttet och kan passa perfekt för de lite mindre barnen och de som vill ha något kul att glida fram i.

En mycket snygg och genomtänkt design med en svart bas och röda detaljer gör detta till en av de coolaste bilarna i denna guide. Man har också lagt fokus på detaljer som snygga strukturer och linjer i däcken, vilket ger bilen ett ännu sportigare och häftigare intryck.

Denna bil kommer med en så kallad pendelaxel. Detta gör att hjulen till viss grad kan röra sig i höjdled och på så sätt jämna ut de ojämnheter som kan finnas på marken. Hjulen är också tillverkade i ett skummaterial och inte plast, vilket gör att de klarar av ojämna underlag.

Något som också ska nämnas är att man gjort mycket för att denna bil ska gå så lätt som möjligt. Tramporna driver bakaxeln direkt vilket gör att bilen går lättare. Med kullager ser man också till minska friktionen så mycket som möjligt.

Det skummaterial som hjulen är konstruerade i är också punkteringsfritt. Ett stort plus speciellt för de lite mindre barnen som då och då krockar in i vassa ytor. Hjulen och styret kan också justeras så att bilen kan anpassas efter ditt barns längd. Bilen kan alltså växa med barnet allt eftersom det blir äldre.


Berg Toys Pedal GoKart Jeep Adventure

Berg Toys Pedal GoKart Jeep Adventure

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 4-12 år

Detta är en av de bilar i guiden som har absolut coolast design. Denna trampbil efterliknar en häftig jeep, med massor av detaljer och snygga delar som gör att den ser riktigt verklig ut.

Den mörkgröna färgen bidrar till den snygga designen. Även andra detaljer som till exempel reservdäcket längst bak och snygga lyktor längst fram gör att denna variant helt enkelt ser ut som en riktig jeep.

Ett stort plus med just denna bil är också de grova däcken med ordentliga mönster. Detta är inte bara en estetisk detalj utan gör också att bilen enkelt kan användas på olika ytor utanför vägen eller cykelbanan utan problem.


Alex’s garage tramptraktor

Alex's garage tramptraktor

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: Från 3 år

För alla de barn som älskar maskiner och traktorer kommer här en modell som på många sätt kan vara riktigt rolig för barnen att ta sig fram på. Varianten har en snygg och klassisk design och för många barn är det här bland det roligaste man kan få i present på jul eller på födelsedagen.

Tramptraktorn är röd och har en ordentlig sits med trampor som driver bilen framåt. Med stora hjul längst bak och lite mindre längst fram, samt detaljer i plast som liknar en motor och andra mekaniska delar.

Tramptraktorn är tillverkad i plast och ska man prata kvalitet kanske inte denna kommer allra högst upp på listan. Även hjulen är i plast vilket såklart är positivt med tanke på att de då också är punkteringsfria. Nackdelen är dock att dessa hjul låter en hel del, samt att bilen kan bli skumpig och tungtrampad på lite mer ojämna underlag som till exempel grus.

En rolig tuta i mitten på ratten gör också att barnet kan göra det tydligt när det är på väg och närmar sig. Kort sagt är det här en rolig trampbil i traktorform, som dessutom kommer till ett pris som är många gånger lägre än andra trampbilar. En bra deal om du har barn som tycker om traktorer och andra stora maskiner.


Smoby tramptraktor Farmer XL med släp

Smoby tramptraktor Farmer XL med släp

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: Från 3 år

Här är en modell som passar alldeles utmärkt för de barn som vill kunna åka runt på sin tramptraktor, fixa saker och köra grejer från en plats till en annan. Med en grön och snygg design kommer denna att gå hem hos alla de barn som tycker traktorer.

Modellen kommer med ett släp som kan fästas längst bak på traktorn, där barnet kan frakta allt möjligt som det vill flytta och arbeta med. Traktorn har rejäla och stora hjul, som även om de är i plast kan klara av underlag som inte är helt jämna.

En kul detalj är att motorhuven kan öppnas. Där under gömmer sig en snygg motor med häftiga detaljer som gör att det hela känna ännu mer på riktigt.

Ett annat plus med denna traktor är att tramporna är stora och rejäla. Detta gör det enkelt, speciellt för de mindre barnen, att ta sig fram och risken för att man halkar på tramporna blir mindre.

Det ska dock nämnas att denna traktor precis som modellen ovan är tillverkad i plast. Det här gör dels att resan kan bli lite skumpig, men också att kvaliteten inte alltid är den högsta när det kommer till att stå emot saker som hårda stötar.

Sitsen är också ett litet minus. Den är ganska liten och inte den allra mest bekväma, vilket kan göra att det inte blir helt skönt att trampa runt timma efter timma på traktorn.


Alex’s garage trampbil gokart

Alex's garage trampbil gokart

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: Från 3 år

Letar du efter komfort till ditt barn och en rejäl trampbil som kommer att hålla för det mesta kan det här alternativet vara något för dig. Detta är dessutom en mycket prisvärd modell som levererar på en bra nivå utan att det behöver kosta allt för mycket.

Denna bil har en något enklare, men fortfarande snygg och sportig design. Modellen ser ut ganska mycket som en gokart och har en vit bas. På framsidan finns också snygga fartränder som gör att den ännu mer ser ut som en bil man kan delta i tävlingslopp med.

Ett annat plus är de grova däcken. De gör att bilen fungerar helt perfekt för underlag som inte är helt jämna, utan att tappa speciellt mycket fart.

Ytterligare en bra sak med just denna bil är det bekväma sätet. Det sitter bra runt ryggen och gör bland annat att ditt barn inte lika lätt kommer att halka från sida till sida i snäva kurvor.


Berg John Deere BFR Trampbil

Berg John Deere BFR Trampbil

Kolla priset hos:

 • Barn under 12 bör endast använda traktorn under uppsikt av vuxen
 • Maxlängd för användare: 200 cm
 • Maxvikt för användare: 100 kg

Här är en trampbil som är svårslagen för alla barn som är motor- och maskinentusiaster där ute. Denna traktor är inte bara oerhört häftig som den är, det finns också massor med coola tillbehör som kan väljas till för att göra leken ännu mer på riktigt.

Bilen har en mycket snygg design, med bland annat John Deere-loggan på sidan och den klassiska gröna och gula färg som kännetecknar dessa traktorer. Detaljer som en snygg skorsten och rejäla stänkskärmar gör också att den blir ännu mer lik en riktig traktor.

En annan sak som får nämnas som ett plus med denna modell är de stora och rejäla hjulen. De gör att bilen utan problem kan ta sig fram, nästan oavsett underlag. Till skillnad från många andra tramptraktorer är hjulen också fyllda med luft, vilket ger ännu bättre dämpning i terrängen.

Som sagt kan du också välja till en mängd olika tillbehör till denna traktor. Det finns bland annat saker som lastskopor och störtbågar som kan monteras på för att göra leken ännu mer på riktigt.

Kort sagt är det här en av de allra mest realistiska trampbilarna i denna guide. Vill du ha något som verkligen ger glädje och gör leken roligare för den motorintresserade kan den modell som denna vara helt rätt.


Berg Race GTS XXL-BFR Trampbil

Berg Race GTS XXL-BFR Trampbil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: Från 5 år
 • Maxlängd för användare: 210 cm
 • Maxvikt för användare: 100 kg

Här är en unik trampbil, som är mycket bra om ditt barn vill få upp farten lite extra och kanske kunna tävla mot sina kompisar. Denna produkt är ett mycket bra val om du känner för att ge ditt barn något som verkligen står ut från mängden när det kommer till funktion och kvalitet.

Med en snabb och aerodynamisk design och ett mycket bekvämt säte, är det inte svårt att nå höga hastigheter i denna trampbil. Designen är dessutom mycket snygg och ger ett oerhört sportigt och snabbt intryck.

Precis som modellen ovan kommer denna med möjligheten att köpa till flera olika tillbehör som tar bilen till ytterligare en nivå. Bland annat kan du välja en ram med växlar som gör det ännu lättare att få upp farten. Det finns också en eldriven variant att välja till för den som vill kunna glida fram utan att behöva anstränga sig så mycket.

En annan sak som ska nämnas med denna bil är att den har rejäla och luftfyllda hjul, samt en vändaxel som gör att den glider fram fint även över lite mer ojämna underlag. Ytterligare ett plus är att sätet kan justeras för att passa barnets längd och på så sätt kan bilen fortsätta användas även när ditt barn växer.


Berg XL Duo Chopper

Berg XL Duo Chopper

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: Från 5 år
 • Maxlängd för användare: 200 cm
 • Maxvikt för användare: 100 kg

Det här är ännu en produkt som helt klart sticker ut mot resten av trampbilarna på listan. BERG Duo Chopper BF är en supercool trampbil med plats för två personer. Prismässigt är det inte en trampbil som alla kommer att ha råd med, men det är definitivt en dröm för dem som har möjlighet.

Med plats för två kan den med mer kraft i benen ta ansvaret för att accelerera, medan den andra njuter av åkturen. Det går även att ta bort ett av sätena, så att en person bredvid kan stå på plattformen och hjälpa till i svängarna medan ni kör runt. Det ökar farten i kurvorna och ger en fantastiskt kittlande åkupplevelse.

Denna trampbil är väldigt lättstyrd tack vare att den är så enkel att svänga runt med. Även i de skarpaste kurvorna går bilen att manövrera betydligt enklare än många jämförbara modeller. De mjuka och följsamma lufthjulen gör det ännu bekvämare att köra bilen.

Berg XL Duo passar barn från fem år och är perfekt för både lek, och mer proffsig körning för ungdomar eller vuxna med leksinnet kvar. Yngre barn bör dock köra under uppsikt av en vuxen. Det är även fantastiskt kul att köra den tillsammans med barn i alla åldrar.

Trampbilen har både handbroms och parkeringsbroms, och ratten och sätet är helt justerbara, vilket gör att bilen kan användas under många år. En av Bergs mest åtråvärda trampbilar, för familjer som älskar fart och fläkt!


Vilka är företaget Berg?

BERG Toys Logo

Berg är ett spännande företag som har en hel del att erbjuda när det kommer till leksaker för barn, stora som små.

Förutom en massor av häftiga trampbilar har de även saker som studsmattor, lekparker, mattor för gymnastik samt andra utomhusleksaker. Kort sagt många produkter som kan bidra till en rörelsefylld och rolig lek utomhus.

Företaget Berg Toys grundades i Nederländerna och är numera ett av de högst ansedda leksaksföretagen när det kommer till studsmattor, trampbilar och flera andra actionleksaker.

När det kommer till utbudet av trampbilar har du sett några exempel i guiden ovan med det finns ännu mer. På sin hemsida har man över 50 olika varianter och det finns verkligen något för alla.

Du hittar bilar anpassade för att köra riktigt fort i tighta banor och modeller som kan ta sig an även den tuffaste terrängen. Kort sagt finns ett oerhört brett utbud och som vi kommer att går in lite mer på senare också produkter anpassade för olika åldrar.

Man har också speciella licensierade traktor- och bilmodeller som trampbilar. Detta innebär att man samarbetat med företag som John Deere för att ta fram bilar som liknar deras allra mest populära modeller.

På hemsidan finner du dessutom bilar med både fyra och tre hjul. Det finns till och med varianter som är delvis drivna av el för att ge en ännu mer behaglig åktur med mindre ansträngning. Olika stilar som street race eller rally är också exempel på bilar du kan hitta hos Berg.

Vilken ålder passar trampbilar för?

Många tror kanske att trampbilar bara är för riktigt små barn. Men sanningen är att det finns modeller för mer eller mindre alla åldrar. Här kommer några exempel på hur trampbilar kan se ut och vad som skiljer dem åt mellan de olika åldrarna.

1-3 år

Här är det vanligaste inte trampbilar med trampor. För denna ålder är det oftast så kallade sparkbilar, där barnet får sparka sig fram med fötterna som är mest populära. Dessa bilar är ofta låga så att barnet enkelt kan nå ned till marken utan problem.

Hos Berg har man en variant som heter Go2. Den har en mycket cool och modern design och är anpassad för att kunna användas inomhus. Den kommer dessutom i flera olika färger som du som förälder kan välja bland.

3-6 år

Detta är kanske det åldersspann där det finns allra mest att välja på när det kommer till trampbilar. Allt från modeller anpassade för att racea snabbt på gatan till varianter som går alldeles utmärkt att använda i terräng.

Hos Berg har man många olika modeller inom detta spann. Ofta har man lagt fokus på saker som design, men också att bilen ska vara lätt och rolig att köra. Många har också ett tema som de följer, som till exempel polis eller rally och många bilar föreställer helt enkelt en typ av riktig bil.

6 år och uppåt

För de lite äldre barnen är det ofta action och fart som gäller. Här hittar du därför trampbilar som kan nå rätt så höga hastigheter och som är riktigt roliga att swisha fram på.

Hos Berg hittar du bland annat en trehjulig variant, där du syr framhjulet med fötterna. Street-x som den kallas låter ditt barn ta riktigt snäva kurvor i höga farter, samtidigt som rejäla trampor ger en bra acceleration. Även äldre barn kan alltså ha kul med trampbilar.

Finns det trampbilar för vuxna?

Det finns nog en hel del föräldrar som läser denna artikel och funderar på om det finns trampbilar också för vuxna. Att kunna köra ikapp och tävla mot ditt barn, eller för all del swisha fram på gatorna själv, är något som många skulle tycka var roligt.

Här finns det stora modeller som faktiskt är framtagna för att kunna passa vuxna. Många trampbilar för lite äldre barn går att ställa in efter längd, så att även du som är lite längre kan få plats.

Även här är de flesta modeller anpassade för action och fart. Det är till exempel vanligt med bilar som har tre hjul, för att kunna göra snäva svängar och med hjälp av lutning och vinkling av framhjulet ta sig igenom tuffa banor.

Denna typ av trampbil når också ofta mycket höga farter, speciellt om du sätter fart nedför en brant backe. Kort sagt finns det gott om ordentliga och stora trampbilar för vuxna som gör att du och ditt barn kan har riktigt kul tillsammans.

Många modeller är anpassade för att klara terräng, så om du bor i hus med gott om utrymme på tomten, finns stora möjligheter att ha extra kul tillsammans med trampbilar!

Vad ska man tänka på när man köper en trampbil?

Det finns vissa saker som kan vara bra att tänka på när du köper en trampbil, oavsett om det är till dig själv eller till ditt barn.

Till att börja med är säkerheten såklart mycket viktig. Speciellt när det kommer till trampbilar som är anpassade för lite äldre barn når de ofta höga farter. Hjälm är viktigt, speciellt om ditt barn swishar ned för branta backar eller åker så fort som möjligt genom tuffa banor.

En annan sak som är viktig att ha med sig är att se till att välja en trampbil som är lagom stor. Många modeller går att anpassa efter barnets längd och det här är såklart ett stort plus. Det ger inte bara en bekvämare körning, utan gör också att bilen kan växa med barnet när det blir äldre.

Ytterligare ett tips att ta med sig på vägen är att utseendet på bilen spelar roll för många barn, kanske mer än vad vi vuxna faktiskt tror. Det är helt enkelt roligare att åka i en bil med en häftig design och om du kan blir det ofta allra bäst om barnet får vara med och välja mellan olika alternativ.

Vi hoppas att denna guide varit till nytta och att du lärt dig lite mer om trampbilar och vad som finns att välja på. Men hjälp av guiden ovan tror vi att du ska kunna hitta den modell som blir allra bäst, oavsett om du ska köpa en till dig själv eller vill ha en rolig leksak till ditt barn.


Här hittar du fler tips på roliga uteleksaker!