Bästa tofflor fårskinn dam 2024: Mjuka varma damtofflor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Under vinterhalvåret kan det vara skönt med ett par mjuka tofflor på fötterna. Allra bäst värmer det om tofflorna är gjorda i naturmaterial som fårskinn och ull. Här tittar vi närmare på varma och sköna tofflor i damstorlekar, tillverkade i ull och fårskinn!

Bruna fårskinnstofflor står på en fäll av lammskinn med ull

Vilka fårskinnstofflor för damer är bäst i test?


Ett favoritmärke som vi verkligen gillar, är Axeldas fårskinnstofflor. En favorit som vi fastnade för är deras modell Innsbruck, men hela deras utbud håller samma höga kvalitet.

Axelda tofflor innsbruck brun

Sedan måste vi även lyfta fram de unika tofflorna i ull från varumärket Ulle. Det är egentligen inte fårskinnstofflor, men vi vill ändå nämna dessa. De är tillverkade i mohair-ull och är ortopediskt utformade samt innehar värmereglerande egenskaper. Otroligt bekväma och en populär present till gravida kvinnor.

Ulle Women's Mohair Seamless

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

En titt på 17 olika fårskinns- och ulltofflor

fem olika fårskinnstofflor för damer, mot en bakgrund av fårull

Det finns såklart massor med bra anledningar till att välja ett par bra tofflor i fårskinn eller ull. Förutom att bara vara varma, är de också många gånger riktigt snygga. Det finns olika typer av designer som kan passa beroende på vad du gillar.

Bland annat hittar du tofflor som nästan liknar ett par mer rejäla skor, men med en mjuk sula. Produkter som dessa kan passa dig som vill täcka hela foten. Till exempel om du vill se till att tofflorna sitter på ordentligt och inte glider av.

Det finns också gott om modeller som har en lite mer modern design. Detta är ofta tofflor som är lite mer öppna och liknar ett par klassiska badtofflor till utformningen. Många gånger går de också i moderna och snygga toner som svart, vitt eller grått.

För den som är på jakt efter något mer traditionellt finns även en bred uppsättning av exempelvis beigefärgade tofflor. En del modeller har fårskinn på utsidan, vilket ger ett rustikt och rejält intryck.

I guiden nedan hittar du helt enkelt massor med olika modeller och varianter på tofflor tillverkade i fårskinn och ull. Med hjälp av denna tror vi att du ska kunna hitta något som både värmer dina fötter och gör att du kan ta dig an den nya dagen med stil.

Alla modeller nedan finns i damstorlekar, men en del finns också i större storlekar för herr.


Green comfort handtovade tofflor

green comfort handtovade tofflor

Kolla priset hos:

Dessa tofflor sticker ut från mängden på många sätt. Det är en bra produkt som har en hel del att erbjuda för den som är på jakt efter kvalitet och finess.

Till att börja med har man sett till att ge produkten ett högt skaft. Detta gör att den är enkel att ta på sig och det finns helt enkelt något att greppa tag i för att trä den på foten. Toffeln täcker hela foten och går även en bit upp på ankeln.

Något som får nämnas som en stor fördel är den sula som finns i dessa tofflor. Den är anpassad för att stimulera både muskler och blodcirkulation. För den som börjar få lite trötta fötter kan detta alltså vara ett perfekt sätt att starta dagen på.

Ett plus med just denna modell är också att ullen har en hög halt av lanolin. Detta är ett ämne som bland annat är antibakteriellt. På så vis minskar risken för att bakterier bildas och skapar en dålig lukt. Dessutom gör detta ämne att ullen blir ännu mjukare och lyxigare.

Denna toffla kan också vara något för den som vill göra ett medvetet val när det kommer till produktion. De som tar fram den har bra arbetsvillkor. På varje toffla finns dessutom initialerna från den arbetare på fabriken som tagit fram den, för att göra det hela mer personligt.

Tofflan finns att få i två olika färger, blå eller grå. Kort sagt tycker vi att det här är en mycket bra produkt, som du med fördel kan ta dig en lite närmare titt på.


Axelda tofflor london dam

axelda tofflor london dam

Kolla priset hos:

Här är en toffla som fått mycket höga omdömen av kunder. Med över 20 recensioner hamnar den på ett snittbetyg på 4.3 av 5 möjliga. Detta har också sina skäl och detta är en mycket bra toffla som har en hel del att erbjuda.

Framför allt är den enligt de flesta mycket mjuk och bekväm. Den är tillverkad i ull och har en mycket fluffig krage som gör att den blir extra gosig att ta på sig på morgonen. Även en mjuk foam i fotbädden bidrar till att öka komforten.

Något som också får nämnas som ett stort plus med denna modell är den halkfria sulan. Med denna minskar risken för att råka halka och på ett eller annat sätt göra sig illa på morgonen.

Produkten har en heltäckande design och ger värme åt hela foten och ankeln. Den finns i flera olika färger från svart till rosa. En både rejäl och bekväm toffla helt enkelt som kan passa extra bra till dig som vill ha mer säkerhet på morgonen och inte riskera att halka.


Sheperd of Sweden Lina

Sheperd of Sweden Lina

Kolla priset hos:

Denna varma toffla från Sheperd of Sweden kan vara något för dig som är på jakt efter en produkt mer en mer klassisk och stilfull design. Tofflan är både varm och elegant och får räknas till de lite mer exklusiva varianterna i guiden.

Något som får räknas som ett plus med just denna modell är att den har en snygg yttersula i mocka. Detta ger ett lyxigt och rejält intryck. Om du tycker att vanliga morgontofflor är lite väl vardagliga kan en modell som denna alltså vara något.

En annan fördel är den varma insidan. Förutom mockan utanpå är den gjord helt i fårskinn. Detta gör också att tofflan blir mycket varm och bekväm att ha på sig.

Ytterligare något som får räknas som positivt är den lilla flärp som finns vid hälen. Denna gör det lättare att ta på sig tofflorna. Extra bra för den som snabbt och enkelt vill kunna dra på sig ett par varma tofflor på morgonen.

En liten nackdel med denna och flera av de andra modellerna i guiden är att den är svår att ta på sig för den som inte når ned till golvet. Om man har problem med saker som att sätta på sig strumpor på egen hand, kan det vara skönare med ett par tofflor som bara är att sticka ned fötterna i. Då är det kanske bättre att välja en modell som inte har en lika tight öppning.


Shepherd of Sweden Women’s Lena Slipper

Shepherd of Sweden Women's Lena Slipper

Kolla priset hos:

Här kommer ytterligare en modell på tofflor från Shepherd of Sweden. Just denna produkt är bra på många sätt, och är inte minst tillverkad i 100% fårskinn. Detta ger både värme, men också en hög kvalitet som gör att du troligen kan använda den under många år.

En bred krage i varm ull gör att du inte kommer att frysa om anklarna. Även insidan är fluffig och mjuk, vilket gör dessa perfekta för den som är lite frusen om fötterna på morgonen.

Sulan är också bra. Den har en viss textur som gör att den får lite bättre grepp på golvet än många andra modeller i guiden. Även om den inte marknadsförs som halkfri, kan detta vara en bra modell för dig som inte vill glida runt allt för mycket på golvet.

Designen är rejäl, med tydliga och stora sömmar på utsidan. För den som vill finns också denna toffla utöver beige, i en snygg svart färg. Även detta är en toffla som täcker hela foten och kan vara svår att ta på sig för den som inte når ned till golvet, eller fötterna.


Shepherd of Sweden Moa

Shepherd of Sweden Moa

Kolla priset hos:

Denna produkt påminner i ganska stor utsträckning om varianten ovan. Den har dock en något smalare design fram och på så sätt kan den vara något för den som vill ha ett par lite smidigare tofflor.

Den tjocka kragen vid ankeln ser till att dina fötter och anklar håller sig varma. Även insidan är fluffig och varm och kommer att se till att även frusna fötter kan få ha det gott på morgonen.

Precis som modellen ovan finns denna toffla i en beige och en svart färg. Något som skiljer dem åt är sulan, som på denna produkt är vit och har lite finare struktur är på varianten ovan.

Yttersulan är tillverkad i mocka. På utsidan finns också fina kantband i sömmarna på toffeln och dessa är tillverkade i textil. Kort sagt är detta en bra och kvalitativ toffla, som kan passa dig som är på jakt efter en något smalare modell.


Shepherd of Sweden Jenny

Shepherd of Sweden Jenny

Kolla priset hos:

Detta är den första toffla i guiden som inte täcker hela foten. Den är öppen i hälen vilket gör den perfekt för den som enkelt vill kunna stoppa i foten direkt. Kanske något för den som har svårt att nå ned till golvet, eller som bara inte orkar böja sig ned på morgonen.

Tofflorna är tillverkade i fårull. Det här gör att de blir oerhört gosiga och varma på insidan. Även utsidan består av fluffig ull.

Att utsidan består av ull är såklart snyggt och gulligt. Men det kan också göra att tofflorna slits något fortare och inte håller sitt ursprungliga utseende lika länge som ett par mer behandlade skor.

Sulan är tillverkad med en del strukturer. Dessa ger ett visst grepp och gör att man inte kommer att halka lika lätt. Denna sula är dock inte att betrakta som helt halkfri, som en del andra modeller i guiden är.

Det finns dels en variant i en mer gråaktig färg och dels en modell i ännu fluffigare vit ull. Designen är snygg och passar de flesta. Kort sagt är det här en mycket bra toffla för dig som bara vill kunna sticka i fötterna på morgonen och sedan börja dagen.


Shepherd of Sweden Women’s Hilde

Shepherd of Sweden Women's Hilde

Kolla priset hos:

Här är något för dig som vill ha en toffla som är heltäckande. Men denna morgontoffla går trots detta smidigt att ta på, utan att behöva böja sig ned. Ett bra mellanting mellan öppna och mer heltäckande tofflor alltså.

Det som är skillnaden mellan denna och de flesta andra tofflor i guiden som inte är öppna i hälen, är den breda öppningen. Med den här modellen kan du enkelt sticka i foten, utan att behöva hjälpa till med handen för att dra på den.

Den har dock ingen krage vid ankeln som en del andra varianter har. Är du ofta frusen om benen och vristerna är detta därför, kanske inte det optimala alternativet.

En sak som kan nämnas är att tofflan finns i två olika beiga färger, “Honey” eller “Chestnut”. Modellen har kanske inte den allra mest moderna designen utan liknar ganska mycket den typ av morgontofflor som användas förr i tiden.

Utöver detta är den tillverkad i fårskinn, med varm och skön ull på insidan. Utsidan består av själva skinnet och sulan är gjord i mocka.


Ulle Women’s Mohair Seamless

Ulle Women's Mohair Seamless

Kolla priset hos:

Från Ulle kommer här ett par tofflor som är speciella på många sätt. De är nämligen inte tillverkade i vanlig fårull, utan i så kallad mohairull. Denna ull har flera egenskaper som gör den ännu bättre än fårullen.

Till exempel är den lite starkare, vilket kommer att göra att tofflorna håller längre. Dessutom är den ännu lite varmare än vanlig ull och ett perfekt alternativ för dig som vill ha något riktigt varmt att stoppa fötterna i på morgonen.

Ullen är även temperaturreglerande och ser till att ventilera på ett bra sätt så att fötterna inte blir så instängda. Den är också antibakteriell vilket hjälper mot dålig lukt och står emot smuts på ett bra sätt så att dina tofflor håller sig fräscha längre.

Ett annat stort plus med dessa tofflor är att de går att tvätta i maskin. Detta gör skötseln så mycket enklare och gör att du kan hålla dem rena och fräscha ännu längre.

Detta är en modell som är öppen i hälen. En helt sömlös ovansida bidrar till ett enkelt och avskalat intryck. Perfekta tofflor för såväl gamma som ung, som vill hålla fötterna extra varma på morgonen.


Axelda tofflor innsbruck

Axelda tofflor innsbruck

Kolla priset hos:

Även det här är en halkfri toffla från Akselda. Den har en tjusig design som på många sätt liknar en klassisk känga och kommer i flera olika färger att välja bland.

Tofflorna är fodrade med varmt fårskinn och ull. På så vis kommer du inte att frysa om fötterna när du har dessa på dig. Något en del kanske kan sakna, är dock en lite högre krage som värmer anklarna och benen lite.

Att den är halkfri är såklart ett annat plus. Längst bak på tofflan sitter en liten flärp som man kan dra i när man sätter på sig den. Detta är något vi kan sakna hos en del andra modeller och en sak som gör att det blir enklare att ta på sig tofflorna.

Detta kan också vara ett bra alternativ för dig som är på jakt efter något lite mer kraftigt. Modellen kommer med dubbla tyg i ovandelen. Detta gör både att tofflan får en mer rejäl känsla, men också att den troligen kommer att hålla längre.

Designen är snygg och rustik. Om du vill ha en toffla med lite mer stöd för fötterna kan en modell som denna vara väl värd att ta sig en närmare titt på.


Axelda tofflor nancy

Axelda tofflor nancy

Kolla priset hos:

Som du märker är Axelda en stor tillverkare när det kommer till tofflor i fårskinn. Här kommer man med ytterligare en variant. Denna gång rör det sig om en toffla som är öppen i hälen, men som ändå är både rejäl och bekväm.

Med fårskinnspäls både vid öppningen, i tofflan och på sulan är denna minst sagt bekväm att ha på sig. Den smidiga öppningen gör att du enkelt kan sticka i fötterna utan att behöva böja dig ned till golvet.

En sak som gör att denna modell sticker ut från de flesta andra så kallade slip-in-modeller i guiden är den rejäla sulan. Den har inte bara ett tunnare tyg under, utan en rejäl sula med skum. På så vis ger den bra stöd åt fötterna och är bekväm att använda, även om man använder den mycket.

Tofflorna kommer i tre olika färger, rosa, grå och svart. Längst fram på ovandelen av tofflan löper en tjockare söm som en snygg detalj.

Något vi kan sakna är den halkfria sula man har på många av Axeldas produkter. En sådan är såklart alltid en fördel och varför man utelämnat den på just denna toffla är lite oklart.


Axelda tofflor copenhagen

Axelda tofflor copenhagen

Kolla priset hos:

Här är en av de mest stabila och rejäla tofflorna i denna guide. Man har sett till att ta fram en modell som ger bra stöd åt foten och är bekväm att gå med. Det här är en toffla som täcker hela foten och inte är öppen, vare sig i hälen eller tån.

Om något ska nämnas som en nackdel är det kanske färgen. Den är lite tråkig och kanske inte den allra mest moderna, med sin lite brunaktiga nyans. Men förutom det rent estetiska är det här en modell som har en hel del fördelar.

Den har en rejäl sula med skum i. Detta gör att den faktiskt inte bara kan användas inomhus, utan även utanför dörren på lite kortare promenader.

Ett annat plus är den rejäla kragen som sitter längst upp mot ankeln. Denna kan till och med vikas upp, för att ge ännu mer värme åt vristerna och benen.

Produkten är tillverkad med mjukt fårskinn. Är du på jakt efter en lite mer rejäl toffla i som klarar av mer än bara att gå runt i huset med är detta en modell vi varmt kan rekommendera.


Axelda tofflor bergen

Axelda tofflor bergen

Kolla priset hos:

Axelda har här en toffla som kanske inte räknas till de allra mest exklusiva och kan vara ett bra val för dig som handlar på en lite tightare budget. Men det är också en smidig och enkel toffla som inte tar så mycket plats om du vill ta med den när du reser bort.

Detta är en så kallad slip-in variant som kan sättas på utan att behöva använda händerna. Den är dock inte helt utan häl, utan ger ett litet stöd även för den bakre delen av foten. Detta gör att tofflorna sitter lite tightare och inte glappar lika mycket som de som har en helt öppen häl.

Tofflorna är inte tillverkade i fårskinn utan i ull och blir därmed något tunnare än en del andra alternativ i guiden. Även om de inte är riktigt lika fluffiga som ett par med fårskinn kommer dessa att värma fötterna bra. Ullen andas dessutom och ser till att fötterna inte blir allt för instängda.

Sulorna är lite tunnare, men det gör också att tofflorna blir ganska lätta. Att de har en ganska simpel design, i rejäl ull gör också att det här är ett par tofflor som kommer kunna användas år efter år, utan problem.


Axelda tofflor Åbo

Axelda tofflor Åbo

Kolla priset hos:

Vi avlutar denna guide med en bra slip-in- modell från Axelda. Just denna variant är tillverkad i mocka. På insidan finns skönt och varmt fårskinnsfoder som ser till att du inte fryser om fötterna.

Designen är ganska speciell. Detta är en av de modeller som ser minst fabriksproducerad ut i guiden. Tydliga sömmar och en något spetsig ovansida ger ett rustikt och handgjort utseende som många nog kan uppskatta.

Det finns två färger att välja bland, antingen en mörkare brun eller en ljusare sandliknande färg. En bra sula gör också att detta är ett par som kan användas även utomhus i viss utsträckning. Det ska dock nämnas att de såklart inte ger samma stöd för foten som ett par som täcker hela fötterna.


Vad är ull av mohair?

Som du såg ovan finns det tofflor som är tillverkade av så kallad mohair. Vad är egentligen detta för ull och hur skiljer den sig från vanlig fårull?

Mohair tas inte från får. Istället tar man denna ull från den så kallade Angorageten. Det här är en get som finns tamt på platser som Nordamerika, Sydafrika och Västra Asien.

Fibrerna från denna ull är långa och kan mäta upp till 30 cm. Den har en något glänsande och vitgul färg.

Fördelen med denna typ av ull är bland annat att den är något varmare än fårull. Dessutom har den något bättre hållbarhet och kan se till att de plagg som tillverkas av den håller längre. Ett par tofflor i mohair är alltså för det mesta mer hållbara och lite varmare än ett par tillverkade i fårull.

Vi hoppas att denna artikel varit till nytta och att du kanske lärt dig något nytt. Med hjälp av guiden ovan tror vi att du kan hitta de tofflor som gör att just du kan ta dig genom alla årstider med varma fötter!


Fårskinnstofflor är en perfekt present till mamma. Här hittar du fler artiklar om mammaprylar!