Bästa tillbehör till NERF-pistoler 2024: Allt från väskor till måltavlor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Få leksaker bjuder på så mycket action, som NERF-pistoler. Att få smyga runt hemma och skjuta varandra, under säkra former med de mjuka skotten, är något som barnen kan göra i timmar.

Dessutom är det kul som förälder att skjuta loss, och ett sätt att bli en del i barnens lek. Ni kan öva prickskytte, göra en egen 5-kamp, eller ta på skyddsglasögonen och kriga mot varandra.

NERF är ett stort internationellt varumärke. Genom åren har de tagit fram massor med fräcka tillbehör till sina NERF-pistoler som kan användas för att göra leken ännu roligare. Här kollar vi in några av de bästa tillbehören till NERF just nu!

Nerf vapen och olika tillbehör mot svar bakgrund. NERF logga högst upp.

Vilka tillbehör ska man skaffa till NERF-vapnen?

Det allra viktigaste tillbehöret, är ett par skyddsglasögon. Ett måste om ni ska skjuta mot varandra, men även bra att ha vid annat skytte. Pilarna är mjuka och ofarliga, men en ren träff mot ögat kan ge allvarlig skada.

Bästa måltavlan för NERF enligt oss, är den här digitala varianten. En ordentligt måltavla gör prickskyttet så mycket roligare!

Du hittar fler roliga tillbehör längre ned i artikeln, som kan ta leken med NERF till nästa nivå! Se även våra tips på coola vattenpistoler till sommarens lek!

En titta på många olika tillbehör till NERF

I guiden nedan finner du en uppsjö av olika tillbehör till NERF-vapnen. Allt från avancerade måltavlor, till väskor eller fräcka västar. Denna typ av tillbehör kan göra leken så mycket roligare.

Många av de produkter som finns i guiden nedan tillför inte bara något estetiskt till leken. De fyller också syften som att bära ammunition, eller öva upp prickskyttet. Att investera i dessa kan många gånger vara ännu roligare än att investera i en ny NERF-pistol.

Längst ner hittar du även lite tips på ammunition som passar till de vanligaste NERF-modellerna.

Nerf Gun Ammunitionsväst

Nerf Gun Ammunitionsväst

Vi börjar denna guide med en både cool och praktisk väst som är perfekt för alla de som gärna skjuter många skott på slagfältet. Denna häftiga variant ger möjligheten att bära med sig ammunition, så att man aldrig får slut på skott.

I västen finns plats för 16 lösa skott. Dessutom kan du spänna fast två fulladdade magasin, för att extra snabbt kunna byta och fortsätta skjuta.

Designen är också på många sätt ganska mäktig. Den här produkten har en snygg svart färg. Gott om olika fickor och kardborreband ger möjlighet till förvaring av ammunition, men också en rejäl look.

Något som dock ska nämnas är att extra ammunition inte ingår. För dig som inte redan har det hemma måste det alltså köpas till, vilket såklart är en nackdel.

Vi måste dock till sist säga att detta enligt oss är en prisvärd produkt. Vill du få mycket för pengarna är det här en av de varianter i guiden som vi starkast kan rekommendera.


Nerf Elite Blaster Strap

Nerf Elite Blaster Strap

Kolla priset hos:

Om du har ett blastergevär från NERF, kan den här produkten vara ett mycket bra köp. Detta är en rem som kommer göra leken ännu roligare och precisionen ännu bättre.

Geväret kan enkelt fästas i remmen. På så vis ger remmen stöd och gör att vapnet blir enklare att hålla still och sikta med. Perfekt för den som gömmer sig och vill sikta in sig på sin motståndare.

Ett annat plus med denna rem är att den ger plats för extra ammunition. Du kan fästa två hela magasin och fem lösa patroner i remmen. Precis som västen ovan gör den alltså att skotten inte behöver ta slut när man är på slagfältet.

Till sist kan också nämnas att denna produkt har en häftig design. Med NERF:s klassiska blå och grå mönster passar den perfekt in i leken. Även detta är en leksak som kommer till ett bra pris och kan vara ett bra val för dig som inte vill lägga ut allt för mycket pengar.


Nerf Elite Cinch Pack

Nerf Elite Cinch Pack

Kolla priset hos:

Det här är ett tillbehör som inte bara kan användas under själva leken. Den kan också vara ett perfekt sätt att packa sina NERF-pistoler och tillbehör när man ska till en kompis. Utöver detta kan den också fungera som en vanlig ryggsäck till skolan.

Ryggsäcken kommer med gott om plats för alla de olika vapen, skott eller andra tillbehör man kan tänkas vilja ha med sig. Den har en fräck design, med det grå och blå mönster som kännetecknar NERF på utsidan.

En annan cool detalj är att de finns plats för inte mindre än 10 lösa patroner på utsidan av ryggsäcken. Det här gör att de ständigt finns nära till hands under leken och du enkelt kan ladda om när det behövs.

Har ditt barn redan massor med olika tillbehör för NERF hemma, kan en ryggsäck som denna vara helt perfekt. I själva leken kan den med fördel användas av de barn som vill ha flera vapen med sig att kunna byta mellan.


NERF Elite Tactical Tech Vest

NERF Elite Tactical Tech Vest

Kolla priset hos:

Här är ytterligare en väst som kan användas under leken med NERF-pistolerna. Denna modell är mer påkostad än varianten ovan och bjuder på en hel del, riktigt bra egenskaper.

Det första som sticker ut är designen. Man har utrustat denna väst med snygga axelvaddar i blått, som ser ut att vara gjorda i metall. Även andra typer av detaljerade förstärkningar finns utsatta på västen.

Detta är alltså inte bara en väst som kan bidra till att bära ammunition. Den ger också ett skydd mot de skott man träffas av under själva striden.

Det finns dock gott om plats för olika typer av ammunition. Runt om västen sitter olika hållare för totalt 10 stycken lösa skott. Magasinen kan hängas i elastiska band som gör att de hela tiden är lätta att komma åt och använda. Det är också möjligt att bära med sig andra typer av utrustning i de många band och fickor som finns på västen.

Ett stort plus är också att denna väst kan ställas in med justerbara remmar. På så vis anpassas den så att ditt barn kan bära den med optimal passform.


NERF Elite Multi Digital Target

NERF Elite Multi Digital Target

Kolla priset hos:

För den som vill finslipa sitt sikte lite extra kan denna ordentliga måltavla vara något att rekommendera. Den har massor med olika funktioner som gör att ditt barn kan leka med sina NERF-pistoler även på egen hand.

Måltavlorna är fyra stycken med olika poäng och sitter bredvid varandra. Denna digitala leksak registrerar och räknar när barnet träffar, så att man hela tiden kan hålla kolla på sin poäng.

Det finns flera olika spellägen att välja bland. Detta gör att man också kan tävla mot familj eller vänner. En riktigt kul aktivitet när ni vill öva in siktet, eller inte orkar springa runt i hela huset och skjuta på varandra.

För att göra det hela ännu roligare har man även lagt till ljudeffekter. När man prickat en måltavla återställer den sig också automatiskt. På så vis behöver man inte lämna sin position annat än för att hämta de skott man skjutit.

Värt att nämna är att leksaken kräver 4 AA-batterier. Detta ingår inte och får därmed räknas in som en liten extra kostnad, innan man slår till på denna konstruktion.


NERF Elite Portable Practice Target

NERF Elite Portable Practice Target

Kolla priset hos:

Även det här är ett roligt tillbehör för alla de barn som känner att de vill jobba lite extra på sitt sikte. Denna produkt är inte elektronisk men har en hel del smarta funktioner som gör att den är rolig att använda.

Leksaken består av en bur i tyg. I ena väggen av buren sitter måltavlor som är värda olika många poäng, som barnet ska försöka pricka. När barnet prickar en måltavla hamnar skottet i själva buren.

Fördelen med detta är att skotten hela tiden samlas upp och blir mycket lätta att samla in efter. Även om man missar målet fastnar de i nätet och tar sig inte så långt.

Nackdelen jämfört med exempelvis varianten ovan är att man saknar de elektroniska detaljerna. Man blir helt enkelt tvungen att hålla kolla på poängen själv och det finns inga förinställda spellägen som gör det roligare att tävla mot varandra. Även saker som ljudeffekter är något som en del barn nog skulle önska.

Något som får nämnas som ett plus är att korgen har ett handtag ovan så att den enkelt kan bäras med. Att måltavlan är formad som en korg gör den också perfekt för att förvara alla sina NERF-vapen och tillbehör i. Designen är snygg och kommer passa väl in i de flesta rum.


NERF Elite Hit N’ Spin måltavla

NERF Elite Hit N' Spin måltavla

Kolla priset hos:

Denna måltavla kan vara perfekt för den som vill ha lite mer respons när man skjuter och träffar. Modellen är utforma på ett sätt som gör att den blir rörlig vid skott. Den är också relativt kompakt och är enkel att både bära med sig och förvara.

Tavlan består av tre olika mål. Dessa tre mål ger olika poäng och gör att man kan tävla mot varandra om man vill.

Målen är uppbyggda på ett sådant sätt att de börjar spinna när man prickar dem. På så sätt blir det mycket tydligt om man får dit en träff eller inte. Nackdelen med det här är dock att det kan bli svårt att pricka samma mål två gånger i rad, utan att först vänta, eller gå fram och stanna det.

På baksidan av målen finns en annan bild. Tillsammans bildar de då en stor måltavla där man kan försöka pricka i mitten. Med andra ord finns flera olika möjligheter i leken och man kan välja hur man vill träna på sitt sikte.

Designen på denna produkt är mycket fräck. Allt från de orangea och blå färgerna, till formen på själva måltavlan går riktigt väl ihop. Den kan därför med fördel stå som en liten prydnad på rummet när den inte används.


NERF Ultra Vision Säkerhetsglasögon

NERF Ultra Vision Säkerhetsglasögon

Kolla priset hos:

Säkerheten är såklart viktig, även när man leker. Här är ett paket som bland annat innehåller säkerhetsglasögon. Men du får också med en hel del ammunition i detta set av tillbehör till NERF.

Glasögonen som medföljer ger ett bra skydd mot skott. Även om man såklart aldrig ska skjuta mot ansiktet kan det ju hända att man råkar sikta snett ibland. Med ett par glasögon som dessa ser du till att ditt barn inte skadar ögonen i stridens hetta.

Utöver den säkerhetsmässig aspekten medför denna produkt också en hel del stil. Glasögonen har en sportig design med tonade linser. Man ser helt enkelt fräckare ut när man bär dessa under fighten mot vänner eller familj.

Förutom glasögonen får du också med ammunition i detta paket. Det rör sig om 10 stycken Nerf Ultra Dart som är anpassade för de speciella gevär som kallar Ultra Blasters.

Detta är lite av premiumpilar på många sätt. Det är anpassade för att flyga med ännu större precision och kunna skjutas från större avstånd. På så vis blir leken ännu roligare och mer spännande.


NERF Elite Skeet Shot Disc Launcher

NERF Elite Skeet Shot Disc Launcher

Kolla priset hos:

Detta är något för den som vill träna på sitt sikte och ta det hela till lite av en ny nivå. Denna Skeet Shoter ger möjligheten att träna på rörliga mål och verkligen lära sig att bemästra sina NERF-pistoler.

Leksaken skjuter alltså iväg små diskar som man ska försöka pricka i luften. Detta kan såklart låta lite farligt för inredningen i hemmet, men maskinen har bland annat ett inomhusläge för att minska risken att saker går sönder.

Utöver detta finns också lägen, både för den som vill spela själv och tillsammans med kompisar. Investerar du i detta tillbehör får du med inte mindre än 5 olika diskar som ditt barn kan använda för att träna på siktet inomhus.

Diskskjutaren drivs av batterier. Detta ingår inte utan måsta köpas till separat, vilket såklart får ses som lite av en nackdel.

En annan nackdel är att denna hör till de dyrare produkterna i guiden. Kanske inte så förvånande med tanke på den avancerade konstruktionen. Är du på jakt efter något lite utöver det vanliga kan en variant som denna dock enligt oss vara värd några kronor extra.


Nerf Bunkr uppblåsbara stapelbara hinderkuber

Nerf Bunkr uppblåsbara stapelbara hinderkuber

Kolla priset hos:

Här är ett tillbehör som kan göra striden i leken så mycket roligare. Detta är nämligen uppblåsbara hinderkuber som kan användas som gömställen och baser att utgå från. Perfekt för den som vill ta det hela till nästa nivå och bygga upp en riktigt cool arena hemma.

Kuberna kommer i militärgröna och grå färger. Med detaljerade färger och en väl utarbetad design ser de rejäla och äkta ut trots att de är uppblåsbara. NERF´s egen logga syns också på kuberna och bidrar till en fräcka känslan.

Totalt mäter de ca en halvmeter åt alla håll. Detta är kanske lite för lite i vårt tycke och det kan vara svårt att helt gömma sig för skotten, om man inte har flera kuber bredvid varandra.

En annan sak som kan nämnas som en nackdel är att de inte kommer med någon pump. Har du ingen pump med passande munstycke hemma är detta alltså något du kommer att behöva köpa till.


Nerf Elite Strike And Score Digital Target

Nerf Elite Strike And Score Digital Target

Kolla priset hos:

En perfekt måltavla för den som vill finslipa sitt sikte eller tävla mot kompisar. Det här är en elektrisk variant som bjuder in till en mer interaktiv lek som de allra flesta barn kommer att tycka är rolig.

På denna tavla finns tre olika områden. Ju närmare mitten man kommer desto högre poäng. De olika områdena består av plattor som registrerar när de blir träffade av ett skott. I mitten finns ett Bull-Eye som kommer att ge allra högst poäng.

Tavlan håller koll på räkningen åt dig och ser till att uppdatera efter varje skjutet skott. Ett plus med denna produkt är den fräcka designen som nog kommer att gå hem hos de allra flesta barn. Den blå och orangea designen gör den till en lika bra måltavla, som inredning hemma på rummet.


Lehoo Castle Nerf måltavla

Lehoo Castle Nerf måltavla

Kolla priset hos:

Detta är en avancerad måltavla som kan passa den som verkligen vill ha kul medan den övar på att skjuta. Med massor av olika spellägen är denna extra rolig att använda för att till exempel tävla mot kompisar.

Tavlan har inte mindre än 5 olika mål. I paketet ingår även, förutom själva måltavlan ett tiotal skott som kan användas för att skjuta på tavlan.

Du får också med speciella klistermärken anpassade för produkten. Dessa kan användas för att ge en ännu mer personlig design och bidra till ett fränare utseende.

När en måltavla träffas faller den bakåt. Detta i kombination med saker som ljudeffekter och olika spellägen gör att leken blir ännu mer responsiv och rolig för barnet.

Förutom själva skotten ingår även hållare till dem så att det blir enklare att hålla koll på dem. Även en skruvmejsel för att kunna byta batterier följer med i detta set.

Till sist ska dock nämnas att denna produkt hör till de dyrare i guiden. Men vill du att ditt barn ska kunna göra det mesta med sina NERF-pistoler och kunna ha riktigt roligt även på egen hand kan en produkt som denna definitivts vara värd pengarna.


Keten Electronic Digital Target för Nerf Guns

Keten Electronic Digital Target för Nerf Guns

Kolla priset hos:

Här har vi på många sätt en lite mindre variant av produkten ovan. Den kommer också till ett lägre pris och kan vara ett bra val för dig som vill köpa en måltavla, utan att behöva lägga ut allt för stora summor.

Tavlan består av tre olika mål som ditt barn kan sikta och skjuta på. Den har flera olika elektroniska funktioner som gör att den blir ännu roligare att leka med.

Bland annat kommer målen att falla bakåt när de blir träffade. När sedan alla tre mål är nere kommer de automatiskt att resa sig upp. Det här gör att ditt barn kan stå och skjuta med alla sina skott, utan att behöva gå fram och justera tavlan.

En annan häftig sak med detta tillbehör är de ljud- och ljuseffekter som ingår. När man prickar ett mål hörs ljudet av krossat glas. När målet träffas syns också snygga blinkande lampor.

Leksaken kan användas både för att skjuta själv, eller för att tävla mot kompisar. Den digitala displayen visar antalet poäng medan man skjuter.

Som sagt är det här en bra och prisvärd måltavla. Om ditt barn vill kunna träna lite extra på siktet är denna modell perfekt.


Nerf Elite Goggles Skyddsglasögon

Nerf Elite Goggles Skyddsglasögon

Kolla priset hos:

Vi avslutar denna guide med något som kan se till att ditt barn är säkert när det leker med sina NERF-pistoler. De skott som skjuts ur pistolerna åker med ganska hög fart. De är ofarliga för de flesta delar av kroppen, men skulle de pricka ögonen kan det bli farligt.

Därför kommer här ett par skyddsglasögon från NERF. De har en sportig och snygg design och liknar den typ av glasögon man har när man till exempel spelar paintball. Den blå färgen och orangea loggan gör också att det syns att detta är en produkt från NERF.

Glasögonen ger ett gott skydd mot olika skott mot ansiktet och ögonen. Med hjälp av ett elastiskt band sitter de på bra. Bandet kan också justeras för att enkelt få den optimala passformen.

Ett lätt tonat glas i blått ger världen runt om ett något färgat skimmer. Detta kan såklart vara häftigt, men gör även att glasögonen blir lite svårare att använda i mörka rum.

Kort sagt är det här ett par både bekväma och snygga skyddsglasögon. Vill du att ditt barn ska vara skyddat från skador under leken med NERF kan en produkt som denna vara väl värd att kika lite närmare på.


Vilka skott passar mitt NERF-vapen? En miniguide till extraskott

Ett tillbehör som kan vara väl värt att investera i är extra skott till dina NERF-vapen. Med mer ammunition kan fighterna pågå längre och man slipper avbryta hela tiden för att plocka upp de man redan skjutit från golvet. Dessutom finns det en risk att skotten kommer bort och att ha en del i reserv kan därför vara bra.

Som du märker finns det olika NERF-serier och därmed olika skott som är anpassade för de olika vapnen. Totalt finns långt över 20 olika typer av ammunition till NERF:s vapen. De vanligaste nu för tiden är till exempel Elite 2.0 och Nerf Ultra. Har du vapen ur dessa serier, ska du köpa ammunition med samma namn.

Det finns olika typer av skott till vapnen. I guiden nedan går vi igenom de olika och vilka som passar till vilka situationer.

Elite 2.0 Darts

Elite 2.0 Darts

Finns att köpa hos:

Klassiska NERF-pilar som passar alla vapen i NERF 2.0 serien. Dessa har mer eller mindre ersatt de tidigare Elite-pilarna. Lätta att hitta och finns i de flesta butiker som säljer NERF-skott.

Nerf Ultra Darts

Nerf Ultra Darts

Finns att köpa hos:

Svarta skott med orange mjuk spets. Den här designen togs fram för några år sedan, förmodligen för att göra det svårare för andra fabriker att kopiera deras design. Företaget Hasbro som äger Nerf, har patent på sin design, men det dyker ständigt upp kopior som försöker tjäna pengar på tillbehör till deras produkter.

Nerf Ultra Darts skiljer sig från andra skott och om du har ett Nerf-vapen i Ultra-serien, måste du skaffa denna typ av skott.

Nerf N-strike Elite Accustrike Dart

NERF Accustrike Dart

Finns att köpa hos:

Detta är en typ av pil som är speciellt designad för att ge extra precision. Den har ett spiralformat huvud med en platt topp.

För den som vill kunna skjuta och ofta pricka sina mål kan en modell som denna alltså vara perfekt. Passar till alla vapen under namnet Nerf N-strike Elite.

Elite darts

NERF Elite darts

Detta är den klassiska typen av skott till NERF. De fungerar i de flesta vapen och kan användas för timmar av rolig lek och spännande fighter. Många gånger har de den klassiska blå färgen med en orange topp.

Det här är ett bra allround-skott. Kanske inte det som flyger allra längst, eller skjuts allra hårdast, men bra för de flesta strider. Att köpa på sig ett lager med Elite darts så att man aldrig får slut på ammunition under leken kan därför vara en bra idé.

Det finns också en variant av detta skott med en sugkopp längst fram. Perfekt om man vill skjuta och få skottet att fastna. Kanske vill man till exempel träna sitt sikte och se exakt var man träffat.

Stream line darts

Detta är ett skott som faktiskt inte finns att köpa i de flesta butiker längre. Letar man online kan man dock hitta personer som säljer det i andra hand.

Tanken med skottet var att det skulle vara mer strömlinjeformat, inte tappa fart lika fort och flyga längre. Det fungerade dock sådär och blev inte allt för populärt.

Bland annat var denna typ av skott svåra att sikta med och kunde flyga lite var som helst. Dessutom hände det lite väl ofta att de efter mycket användning fastnade i själva vapnet och blockerade andra skott från att skjutas.

Även om det går att modifiera pilarna så att de flyger bättre är detta kanske inte det skott vi rekommenderar att du investerar i. Det finns andra modeller som erbjuder snabba skott som flyger långt.

Ballistic Ball

Här är ett exempel på en bolliknande ammunition från NERF. Det finns flera olika typer av rund ammunition och detta är en av dem.

Denna variant är tillverkad i en typ av skumgummi. Det gör att den studsar på olika ytor som den träffar. Om du tycker att vanliga NERF-skott verkar lite väl farliga och gör för ont kan en variant som denna vara ett bra val.

Något som dock ska nämnas är att dessa bollar inte flyger riktigt lika långt och fort som många andra skott från NERF. Den runda och lätta designen gör att luftmotståndet blir stort och bromsa farten ganska fort.

High-impact Rounds

Till sist har vi här en typ av rund ammunition. Till skillnad från en av modellerna ovan är denna tillverkad i ett hårdare skum. Detta gör såklart att det gör lite mer ont att bli träffad, men också att bollarna flyger längre och fortare.

På utsidan har de ett mönster som liknar det på en golfboll. Detta gör att bollarna blir mer aerodynamiska och inte bromsas lika mycket av luften.

Dessa bollar finns i flera olika färger. Att köpa olika färger och använda i två lag som tävlar mot varandra kan vara ett riktigt kul sätt att ta tillvara på dessa skott.

Vi hoppas att denna guide varit till nytta. Det ska nämnas att detta är ett axplock av de olika skott från NERF som finns och funnits på marknaden. Totalt går det att få tag på hundratals olika typer av ammunition.

Se dock till att köpa ammunition som passar till just de NERF-vapen som du har. Vi hoppas också att guiden i början av artikeln ska hjälpa dig att hitta tillbehör som gör leken med NERF ännu roligare för dig och ditt barn.


Se fler artiklar om leksaker!