Bästa swimspa 2024: Simma eller relaxa i din egen trädgård

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett swimspa är ett uppvärmt bad som är ett mellanting mellan en swimmingpool och ett spabad. Med hjälp av en stark vattenström kan du simträna trots att poolen är ganska liten, och utrymmet för träning kompletteras med spaplatser.

Där kan du njuta av badets massagefunktion och slappna av till exempel efter en lång dags arbete. Självfallet går det också att leka i ett swimspa, simdelen ger bra utrymme för det.

Vad finns det då för olika sorters swimspa? Här kan du läsa mer om några av de bästa du kan hitta på marknaden idag.

Swimspa med klarblått vatten, på uteterass

Vilket swimspa är bäst i test?

Ett av de mest populära alternativen på marknaden är swimspan från Nordensspa. Deras bästsäljare heter Åndalsnes och är ett bra standardval för de flesta. Stort och rymligt, med många fina funktioner.

Swimspa Åndalsnes med emblem kundernas favorit

Ett annat alternativ som du bör kolla in är Nordamist swimspan. De har både lite enklare varianter, samt otroligt luxuösa modeller i premiumklassen. Det allra bästa utbudet hittar du här!

Swimspa Flood 860

Läs mer om alla olika modeller längre ned i artikeln!

Jämförelse av många olika swimspan

Här kan du titta och jämföra bland en mängd olika swimspa från olika tillverkare. De finns i olika prisklasser, storlekar och design.

Swimspa Åndalsnes

Swimspa Åndalsnes

Kolla priset hos:

Åndalsnes är ett väldigt populärt swimspa från Nordenspa, som är fullutrustat och har gott om plats. Man kan vara upp till sju personer samtidigt i Åndalsnes. Det finns fyra bekväma sittplatser i spadelen och i simdelen ryms tre personer.

Simdelen har utrymme för lek och träning, medan spadelen är gjord för att du lätt ska kunna slappna av. Där kan du hitta lugn genom aromterapi och badets inbyggda massagefunktion. Till badet ingår fem bekväma kuddar.

Åndalsnes har en storlek på 580 x 221 x 140 cm. Spadelen har 60 massage-jets och det finns dessutom 30 stycken i simdelen. Utseendet är snyggt i färgen vit marmor, med en grå panel på utsidan.  Badet har inbyggd LED-belysning och det ingår ett lock.

Nordenspa är ett varumärke som tillverkar olika spabad som är anpassade för det nordiska klimatet. I sortimentet finns inte bara swimspa utan också vanliga spabad, poolskydd, pooltak, värmepumpar och annat du kan behöva till din pool. Produkterna är inte bara hållbara och klimattåliga, utan de är också framtagna så att de har en snyggt stilren design.


Swimspa Hamar

Swimspa Hamar

Kolla priset hos:

Med Nordenspas swimspa Hamar får du ett swimspa av större modell. Det är inga problem att få plats att träna eller leka om du väljer Hamar. Det finns dessutom fyra sittplatser där du kan ta det lugnt och njuta av badets massagefunktion som skapas av 38 olika massage-jets.

Badets storlek gör att hela familjen kan bada samtidigt – eller så kan du slappna av tillsammans med några vänner. Du kan också använda det för simträning eller annan träning som passar att utföra i varmvatten.

Storleken är 528 x 228 x 163 cm och med Hamar får du ett stilrent swimspa med en insida i marmorvitt och en utsida som har ljust grå panel. För att relaxdelen ska fungera ännu bättre följer det med en huvudkudde.  Locket kan göra att vattnets värme lättare hålls kvar, och hindra att skräp kommer ner i vattnet.

Varumärket Nordenspa är skandinaviskt och har blivit ett av de mest populära varumärkena när det kommer till spabad. De har olika sorters pooler med uppvärmt vatten där du kan slappna av och ta det lugnt. Med hjälp av kraftig isolering och förstärkta konstruktioner kan spabad från Nordenspa klara av även vintersäsongen  – och göra så att du kan bada året om.


Swimspa Lofoten

Swimspa Lofoten

Kolla priset hos:

Väljer du Lofoten från Nordenspa får du ett swimspa med modernt utseende. Insidan är i färgen vit marmor och utsidan har en mörkt grå panel. Designen är genomtänkt och snygg, och gör att du kommer njuta av att ha ditt Lofoten swimspa i trädgården.

Badets spadel har två loungeplatser där du kan halvligga och dessutom finns det en sittplats. Där kan du njuta av badets massagefunktion och aromterapi som gör att stressen lätt rinner av dig. Lofotens simdel har plats för tre personer och gör det möjligt att både träna och leka.

Nordenspas swimspa Lofoten har en storlek på 598 x 228 x 163/148 cm. För simträningen finns det 6 kraftiga swimming-jets och för att skapa massagefunktionen finns det 83 massage-jets, som gör att du kan få en riktigt bra massage. Två huvudkuddar ingår och det medföljer ett lock.

Väljer du ett spabad från Nordenspa kan du räkna med att få ett energisnålt bad med genomtänkt design, tysta pumpar och bra isolering. Det gäller både om du skaffar ett swimspa och om du väljer att skaffa en annan typ av spabad från Nordenspa. De är kända för att ha produkter med hög kvalitet och har blivit populära genom att de ger dig chansen att få vardagslyx hela året.


Swimspa Sandes

Swimspa Sandes

Kolla priset hos:

Nordenspa har tagit fram Sandes, ett swimspa med fyra sittplatser. Stilen är neutral men väldigt snygg, med den grå panelen och en insida i vit marmorfärg.

För att spadelen effektivt ska kunna hjälpa dig att slappna av finns det 38 massage-jets, och det medföljer en huvudkudde som gör stunden ännu mer behaglig. Med utrymme för fyra sittande personer och gott om plats för träning och lek är det ett swimspa som kan passa för hela familjen.

Storleken på Sandes är 450 x 228 x 150 cm och karet är Acrylic Aristech. Det finns dubbla filter, inbyggd LED-belysning och ramverket är en stabil konstruktion av rostfritt stål. Såväl karet som panelen och bottenplattan är välisolerade och gör att värmen i vattnet lättare hålls kvar.

Det skandinaviska varumärket Nordenspa erbjuder swimspa och andra spabad av hög kvalitet. De är energieffektiva och har en snygg design som gör att du kan trivas med att ha ett av deras bad i trädgården. Vill du använda ditt swimspa under vintern? Inga problem! Nordenspa har utvecklat sina produkter så att de ska klara av alla sorters väder här i Norden. 


Swimspa Flood 853

Swimspa Flood 853

Kolla priset hos:

Swimspa Flood 853 kommer från Nordamist och det är ett swimspa där du själv kan välja vilken färg du vill ha. För själva karet finns det drygt tio olika färger att välja mellan, medan utsidan kan vara grå, brun eller svart.

Genom den kraftiga vattenströmmen går det bra att träna i simdelen, och spadelen bjuder på en välgörande massagefunktion. Spadelen har två loungeplatser och en sittplats där massagen skapas med 36 olika massage-jets. Det finns fontän med belysning och även inbyggd LED-belysning som gör badet stämningsfullt.

Vattnet i Flood 853 kan värmas till 15-42 grader och poolen går att ha igång under hela vintern. Ska du inte bada kan du välja ett antifrysläge som slår på när det är risk att vattnet ska frysa. Storleken på Swimspa Flood 853 är 430 x 220 x 130 cm.

Nordamist är det varumärke Hemfint.se tagit fram. Inom varumärket erbjuder de olika sorters spabad, men också det mesta du kan behöva för badrumsinredning och inom VVS. Förutom swimspa kan du bland annat hitta en värmande bastu eller en väldesignad jacuzzi i deras sortiment.


Swimspa Flood 859

Swimspa Flood 859

Kolla priset hos:

När du väljer Nordamists Swimspa Flood 859 får du ett större swimspa. Här ser du stor skillnad mellan spadelen och simdelen, eftersom badet har två nivåer. Simdelen är högre helt enkelt för att vattnet är djupare där.  I spabadet finns det 6 sittplatser och 6 liggplatser.

153 jets skapar en effektiv massagefunktion, med 18 luftjets och 135 massage-jets. Även i simdelen finns det massage-jets, 37 stycken. Tillsammans med flera starka simjets får du allt du behöver för en effektiv träning i vattnet.

Swimspa Flood 859 har en storlek på 810 x 220 x 140 cm. Materialet är Aristech Akryl med PU-isolering, som gör att värmen hålls kvar på bästa sätt. Även locket är isolerat och bidrar till att hålla vattnet varmt och minska elförbrukningen. Flood 859 har inbyggda pop up-högtalare där du kan lyssna på radio eller ansluta med bluetooth för att lyssna på musik. Vill du förbättra badupplevelsen ytterligare kan du komplettera spadelen med en tv.

Hos varumärket Nordamist hittar du de saker som är framtagna av Hemfint.se för att du ska kunna bygga ett badrum med riktigt lyxig känsla. De erbjuder en lång rad badrumsprodukter som toalettstolar, tvättställ, badkarsblandare och annat inom VVS. I utbudet finns också olika sorters spabad, som jacuzzi och swimspa.


Swimspa Aqua S06

Swimspa Aqua S06

Kolla priset hos:

Med Swimspa Aqua S06 från Nordamist får du ett stilrent och snyggt bad. Du väljer mellan flera olika färger, som olika nyanser av vitt, grått, koppar, blått eller svart. På utsidan finns det en panel i grått eller brunt.

Att du kan anpassa färgerna gör att du kan få ett swimspa som passar väl in i din trädgård. Swimspa Aqua S06 har sju platser där du kan sitta och förutom det gott om plats för träning eller lek. Vattnet i badet kan hållas på den temperatur du föredrar, någonstans mellan 15 och 42 grader. När du inte använder badet finns det ett antifrysläge som skyddar det från frysskador.

Storleken är 585 x 222 x 111 cm och Aqua S06 har en bra kombination av olika jets för att skapa en avslappnande massagefunktion. Dessutom finns det pop up-vattenfall med LED-belysning. Ozongenerator och två olika kontrollsystem gör att det är lätt att hålla bra vattenkvalitet. Ett isolerande lock ingår, men vill du ha trappa får den köpas separat.

Hemfint.se har funnits sen 2010 och har redan från början velat erbjuda inredning som fönster, dörrar och badrumsinredning. Målet är att ha produkter med hög kvalitet och låga priser. Dessutom siktar de på att ha snabba leveranser. Nordamist är deras eget varumärke, som används för produkter de tagit fram själva.


Swimspa Flood 860

Swimspa Flood 860

Kolla priset hos:

Swimspa Flood 860 är ett spabad från Nordamist som är lite mindre och passar dig som inte har stor familj – eller som föredrar att bada ensam eller tillsammans med din partner. Det finns två liggplatser och två sittplatser i spadelen, där 63 massage-jets gör att det blir lätt att slappna av och få en avstressande stund.

Med bluetooth kan du dessutom koppla upp dig till pop up-högtalarna och lyssna på din favoritmusik. I simdelen finns det 4 simjet supersize, som gör att du kan få ett bra motstånd när du ska träna.

Swimspa Flood 860 har en storlek på 570 x 220 x 130 cm. Badet har LED-belysning både under vattnet och vid vattenytan. Det finns också ett vattenfall med LED. Du kan själv välja vilken färg ditt swimspa ska ha, för karet finns det drygt 10 olika nyanser att välja mellan.

Med varumärket Nordamist kan du hitta ett brett utbud av produkter för badrum och VVS. De flesta produkterna är gjorda just för inredning av badrum med en lite lyxigare stil, men de har också till exempel köksblandare i sitt sortiment. Dessutom har de en hel del relaxprodukter som antingen kan passa i ett större badrum eller utomhus.


Swimspa Aqua S07B

Swimspa Aqua S07B

Kolla priset hos:

Nordamist har tagit fram Swimspa Aqua S07B, ett swimspa tillverkat i Aristech Akryl. PU-isolering används för att badet ska bli energisnålt och för att vattnets värme ska hållas kvar så länge som möjligt.

Det här är ett bad som är extra långt, vilket vissa uppskattar när de ska träna. Träningen sker i en kraftig vattenström. Vill du hellre slappna av kan du använda någon av de fyra sittplatserna där du kan få en välgörande och avslappnande massage.

Storleken på Swimspa Aqua S07B är 700 x 220 x 133,5 cm. Vattnet kan värmas till mellan 15 och 42 grader, så det kan både vara svalkande på sommaren och ha en skön värme på vintern. Det går bra att använda ditt swimspa även under de kalla månaderna. När du inte använder det kan du sätta på antifrysläget som hindrar vattnet från att frysa.

Hemfint.se är en butik online som erbjuder inredning och verktyg så att du lätt ska hitta det du behöver när du ska renovera eller vill bygga nytt. De har satsat mycket på att erbjuda saker med hög kvalitet, samtidigt som de har låga priser och snabba leveranser. Nordamist är deras eget varumärke för bland annat olika slags spabad.


Swimspa Aqua S04

Swimspa Aqua S04

Kolla priset hos:

Letar du efter ett lite mindre swimspa kan Aqua S04 från Nordamist vara det som passar dig. Här får du ett uppvärmt bad med två sittplatser och en loungeplats, där det dessutom finns utrymme för träning och lek.

Det är ett swimspa som passar dig som är ensam, lever med en partner eller bara har en liten familj. Spaplatserna är utrustade med en massagefunktion som gör att din kropp får hjälp att slappna av, och som gör att du lättare kan ta det lugnt och njuta av badet. Simdelen har istället en stark vattenström du kan använda när du vill träna.

Swimspa Aqua S04 är 416 x 224 x 111 cm och har en stilren rektangulär form. Panelen på utsidan kan vara brun, brunröd eller grå. För själva karet kan du välja mellan nio olika färger. Eftersom badet är strax över en meter högt är det inte nödvändigt att ha en trappa, men det är möjligt att köpa en som tillbehör om det känns smidigare för dig att ha en.

Hemfint.se har tagit fram varumärket Nordamist där de säljer sina egna produkter. De har en hel del olika sorters spabad av större och mindre modell. De erbjuder också flera olika sorters bastu – både traditionell och infraröd. Vill du skapa en relaxupplevelse till bra pris kan Nordamist vara ett varumärke att titta närmare på.


Swimspa Aqua S06B

Swimspa Aqua S06B

Kolla priset hos:

Nordamist har ett stort sortiment av swimspa och Aqua S06B är en avlång variant där du antingen kan simma mot en vattenström eller slappna av i spadelen. Spadelen har två sittplatser där du kan få massage tack vare den kombination av olika jets som detta swimspa har. Större delen av badet är tänkt för träning – eller lek om du har barn som vill använda det som pool.

Swimspa Aqua S06B är tillverkat av Aristech Akryl som är ett hållbart material. Isoleringen är PU-isolering, ett alternativ som är väldigt bra på att hålla kvar vattnets värme. Även locket är isolerande och kombinationen gör att elförbrukningen kan hållas låg.

Aqua S06B har en storlek på 580 x 220 x 125 cm. Det har inbyggda LED-lampor i färg och en ozongenerator som bidrar till en god vattenkvalitet och till att mindre klor kan användas. Vill du ha en trappa till ditt swimspa går det att köpa till.

Nordamist är ett varumärke som erbjuder badrumsinredning av hög kvalitet till ett lågt pris. Märket tillhör Hemfint.se, en butik online där du enkelt kan beställa hem det du behöver. I Nordamists sortiment kan du inte bara hitta ett swimspa, spabad eller en bastu, utan de har också till exempel toalettstolar, badrums- och köksblandare och annat inom VVS.


Swimspa Flood 823

Swimspa Flood 823

Kolla priset hos:

Flood 823 är ett prisvärt swimspa från Nordamist, ett alternativ där du kan välja mellan drygt tio olika färger på karet. Utsidan är en grå, brun eller svart panel. De olika färgalternativen gör att du kan få ett riktigt snyggt swimspa som passar in på just din tomt.

I Flood 823 finns det en spadel med fyra sittplatser och en simdel som är gjord för att du ska kunna träna där. Träningen sker genom att du simmar mot en stark vattenström.

Förutom vanlig simträning är det också möjligt att träna till exempel med rehabiliterande syfte – eller att använda ytan för bad och lek med dina barn. Swimspa Flood 823 har sammanlagt 47 olika jets, där de flesta är massage-jets som skapar en massagefunktion i spadelen.

Swimspa Flood 823 är 430 x 220 x 130 cm stort. Det finns vattenfall med LED-belysning och även LED-belysning både under vattnet och vid vattennivån. Vattnet kan värmas till 15-42 grader och när du inte använder ditt swimspa kan du aktivera antifrysläget.

När det är dags att skaffa ett spabad eller renovera badrummet kan Nordamist vara ett märke som har det du behöver. Varumärket kommer från Hemfint.se, och genom märket säljer de sina egna produkter för badrumsinredning och VVS. De har också en hel del relaxprodukter i sitt utbud. Oavsett om du ska renovera eller har byggt nytt kan Nordamists saker passa!


Swimspa Aqua S08B

Swimspa Aqua S08B

Kolla priset hos:

Med Swimspa Aqua S08B från Nordamist kan du få ett varmt bad när som helst. Badet är möjligt att använda hela året, och precis som andra swimspa från Nordamist kan du själv ställa in en vattentemperatur på mellan 15 och 42 grader.

Swimspa Aqua S08B har två loungeplatser och en stor yta som kan användas för träning eller bad. Vill du simträna kan du sätta på en stark vattenström som du kan simma mot. På det sättet kan du få samma effekt som när du simmar i en större pool – utan att du behöver röra dig framåt. I spadelen finns det en kombination av olika jets som kan ge dig en behaglig massage.

Detta swimspa är gjort av Aristech Akryl och med hjälp av PU-isolering både i badet och locket kan värmen hållas kvar. Swimspa Aqua S08B har en storlek på 780 x 220 x 146cm.

Nordamist är det varumärke Hemfint.se använder när de ska sälja sina egna produkter. I Nordamists sortiment finns framför allt inredning för badrummet. De har även en del annat inom VVS, som köksblandare. Dessutom har de en hel del relaxprodukter som passar bättre att ha utomhus än i ett badrum, som deras swimspa.


Swimspa Aqua S08M

Swimspa Aqua S08M

Kolla priset hos:

När du behöver slappna av kan Swimspa Aqua S08M från Nordamist vara helt perfekt. Det här är ett swimspa av större modell och det rymmer sju personer samtidigt. Med hjälp av massage-jets i olika storlekar får du en avslappnande massage om du sätter dig i spadelen.

I simdelen kan du träna simning genom att simma mot en stark vattenström, men det går också att leka eller göra annan vattenträning. Vattnet kan hålla en temperatur på mellan 15 och 42 grader. När du inte använder badet kan du slå på antifrysläget som skyddar vattnet från att frysa och gör att ditt swimspa inte blir skadat.

Storleken på Swimspa Aqua S08M är 798 x 222 x 128 cm. Materialet är Aristech Akryl med PU-isolering. Eftersom både själva badet och locket har bra isolering kan energiförbrukningen hållas nere.

Nätbutiken Hemfint.se säljer bland annat fönster, dörrar och badrumsinredning, som du kan behöva när det är dags att renovera. De har produkter från olika märken och Nordamist är deras eget märke för de saker de tagit fram. Genom Nordamist kan de bland annat erbjuda spabad, swimspa och bastur i olika stilar och storlekar. Precis som annat du kan hitta hos Hemfint.se är det hög kvalitet till låga priser som gäller.


Swimspa Aqua S06M

Swimspa Aqua S06M

Kolla priset hos:

Nordamists Swimspa Aqua S06M är ett väl tilltaget swimspa där du både kan träna och koppla av. Genom en rejäl isolering kan vattnets värme hållas kvar utan att det går åt en massa energi, och du kan ta ett varmt bad när som helst.

Väljer du en av spaplatserna kan du njuta av en välbehövlig massage som sker med hjälp av massage-jets. Du kan också välja att träna i simdelen. Att simma i ett swimspa är lite annorlunda, eftersom man simmar mot en stark vattenström istället för att röra sig framåt i vattnet. Effekten är densamma som om du simmar på vanligt sätt.

Swimspa Aqua S06M har en storlek på 590 x 220 x 161 cm. Badet har LED-belysning, där en del av lamporna är i färg. Med hjälp av UV-lampa och ozongenerator kan rengöringen ske på ett effektivt sätt.

De swimspa som kommer från Nordamist är alltid både prisvärda och av hög kvalitet. Varumärket kommer från Hemfint.se, som använder märket när de ska sälja sina egna produkter för badrumsinredning och VVS. Hemfint.se har funnits sen 2010 och erbjuder bra service och snabba leveranser – du vill ju inte behöva vänta på din vardagslyx!


Swimspa Aqua S07M

Swimspa Aqua S07M

Kolla priset hos:

Aqua S07M är ett snyggt swimspa från Nordamist. Formen är lite annorlunda och påminner mest om en liten båt med sin avlånga form och den ena kortsidan rundad. Vilken färg du vill ha på Swimspa Aqua S07M väljer du själv.

Utsidan kan vara kaffebrun eller grå. För själva karet kan du välja mellan olika vita och grå nyanser, svart, blått eller kopparfärg. I den runda delen finns en spadel där du kan få skön massage genom olika sorters jets. Resten av detta swimspa går att använda för träning eller helt vanligt bad. Har du barn kommer de njuta av att leka i det.

Storleken är 700 x 220 x 148 cm. Swimspa Aqua S07M har en hel del smarta funktioner, till exempel ozongenerator, isolerande lock och ett antifrysläge.

Vill du göra om ditt badrum så att det får en lite lyxigare känsla, eller kanske skapa ett hemmaspa? Då kan varumärket Nordamist vara rätt för dig. Där kan du hitta en bastu, ett spabad eller ett swimspa i just den stil du önskar. Sortimentet är stort, så det finns mycket att välja mellan. Även om sakerna ger en lyxig känsla och håller hög kvalitet är priserna låga.


Swimspa Aqua S04B

Swimspa Aqua S04B

Kolla priset hos:

Väljer du Swimspa Aqua S04B från Nordamist får du ett snyggt rektangulärt swimspa. Det har två sittplatser i spadelen och en väl tilltagen yta för träning. Vill du simträna kan du simma mot en vattenström, vilket gör att träningen kan bli effektiv trots den relativt lilla ytan. Känner du istället för att slappna av kan du njuta av den massage kombinationen av olika jets ger i spadelen.

Aqua S04B är ett något mindre swimspa med sin storlek på 390 x 220 x 145 cm. Det är gjort av Aristech Akryl med en välfungerande PU-isolering. Med en bra isolering kan ditt swimspa dra mindre energi eftersom vattnets värme hålls kvar. Vattnet i Swimspa Aqua S04B kan värmas till mellan 15 och 42 grader. När det är risk att vattnet ska frysa kan du aktivera antifrysläget, som värmer upp vattnet så fort det närmar sig fryspunkten.

Hemfint.se är en webbutik som startade 2010. Nordamist är deras eget varumärke, där de erbjuder bland annat badrumsinredning, relaxprodukter och VVS. Förutom produkter från det egna märket har de också bland annat fönster, dörrar, inredning, verktyg, redskap och annat du kan behöva när du ska renovera eller bygga nytt.


Swimspa Aqua S10

Swimspa Aqua S10

Kolla priset hos:

Nordamist är ett varumärke som erbjuder en lång rad prisvärda produkter och Aqua S10 är ett i raden av deras lyckade swimspa. Det här är en modell som är extra lång och som därför kräver lite extra utrymme på tomten – men också kan ge dig ett lyxigare bad och fler träningsmöjligheter.

Dessutom går det att vara upp till 10 personer som badar samtidigt. I spadelen kan du få en välgörande och lugnande massage genom olika jets som skapar masserande vatten- och luftstrålar. Större delen av Aqua S10 är en yta där det går att bada och leka, eller träna för den som känner för det. Eftersom vattnet är uppvärmt till 15-42 grader passar det perfekt om du behöver skonsam träning.

Storleken på Swimspa Aqua S10 är 1000 x 224 x 142 cm. Förutom olika slags jets har badet färglampor och vattenfall med LED. Det är utrustat med ozongenerator och annat som gör att badets underhåll kan ske så enkelt som möjligt.

Hos varumärket Nordamist kan du inte bara hitta swimspa utan också andra sorters spabad. De har också bastur – både traditionella och infraröda. Nordamist är ett varumärke som tillhör Hemfint.se och det är under det namnet du hittar deras egna produkter för badrumsinredning och VVS.


Swimspa Aqua S12

Swimspa Aqua S12

Kolla priset hos:

Aqua S12 är ett swimspa från Nordamist där du själv kan välja mellan nio olika färger. Det är ett större bad med en långsmal form, där 9 personer kan bada samtidigt. Storleken gör att det inte passar i alla trädgårdar, men för den som har plats kan det kännas skönt när hela familjen kan bada samtidigt – och några av barnens vänner också. I spadelen kan du få en skön massage som skapas av massage-jets. Resten av poolen är tänkt för träning, lek eller allmänt bad.

Med Swimspa Aqua S12 får du en pool i storleken 1174 x 220 x 147 cm. Det har vattenfall, LED-belysning med färgade lampor och en kombination av olika sorters jets för att massage och träning ska kunna bli så bra som möjligt. Det är dessutom utrustat med olika praktiska funktioner som isolerande lock, ozongenerator och två olika kontrollsystem.

Nordamist är ett varumärke för dig som letar efter ett prisvärt swimspa eller annat spabad med hög kvalitet. Utbudet av olika bad är stort, så du kan alltid hitta ett som är i rätt storlek, har de funktioner du förväntar dig och även i övrigt motsvarar det du önskar. Nordamist är ett varumärke som tillhör Hemfint.se.


Swimspa Aqua S38

Swimspa Aqua S38

Kolla priset hos:

Swimspa Aqua S38 från Nordamist är ett bra alternativ för dig som letar efter ett mindre swimspa. Att välja ett i mindre storlek gör att du lättare kan få plats med det i trädgården och har du inte en stor familj kan även en mindre pool räcka långt. Swimspa Aqua S38 erbjuder dig avslappning med massage om du sätter dig i spadelen. Du kan också välja att simma eller utföra annan träning som passar i varmvatten.

Materialet är Aristech Akryl och du kan själv välja vilken färg du vill ha. Med PU-isolering får du en bra värmehållning och håller nere energiförbrukningen. Du väljer själv hur varmt vattnet ska vara, temperaturer på mellan 15 och 42 grader är möjliga. Är det risk att vattnet ska frysa kan du aktivera antifrysläget och på det sättet skydda ditt bad. Swimspa Aqua S38 har en storlek på 380 x 212 x 111 cm.

Nordamist  är det namn Hemfint.se använder när de ska sälja sina egna produkter. Det är framför allt produkter du kan behöva när du ska renovera i badrummet och vill ha en lite lyxig känsla. De erbjuder allt från blandare och toalettstolar till spabad av olika slag. Är det ett swimspa du letar efter kan Nordamist vara rätt märke. De har ett stort utbud av prisvärda bad med hög kvalitet.


Vad är ett swimspa?

Ett swimspa är större än ett spabad, men mindre än en swimmingpool. När du väljer det här alternativet får du ett mellanting som kan vara lättare att få plats med än en swimmingpool, men som är tillräckligt stort för att det ska gå att träna i det.

Samtidigt finns det spafunktioner i delar av badet, så att du kan använda det för avslappning. Vattnet i ett swimspa är uppvärmt och du kan använda det året runt. Det är en sorts bad som passar för flera olika behov. Du kan ha det som en pool för relax, för skonsam träning i varmt vatten, och för att barnen ska kunna leka under sommaren.

Vad är skillnaden mellan ett swimspa och ett vanligt spabad?

Framför allt är det storleken som utgör skillnaden mellan ett swimspa och ett vanligt spabad. Ett spabad är mindre och är gjort för att man ska sitta eller ligga i det, och fokus ligger på avslappning.

Både ett spabad och ett swimspa har varmt vatten och i ett spabad finns det olika sorters massagefunktioner, med strålar av vatten eller luft som masserar kroppen.

Generellt är ett swimspa dyrare, eftersom det är större och ofta har fler funktioner. Det finns dock spabad som kostar mer än vissa swimspan, så det beror lite på vilket nivå av lyx och funktionalitet du tittar på. Det finns till exempel uppblåsbara spabad som tenderar att vara det allra mest prisvärda alternativet, om du vill ha något enklare.

I ett swimspa finns det också möjlighet till avslappning och massage, men det brukar finnas bara i en del av poolen. Ett swimspa är utformat så att det också ska gå att träna simning eller utföra annan vattenträning i det.

Det är både djupare, längre och bredare än ett vanligt spabad. Därför tar det mer plats och fungerar inte i alla trädgårdar, men storleken är också det som gör att ett swimspa kan ha fler olika funktioner.

Kan man simträna i ett swimspa?

Det går bra att simträna i ett swimspa. Eftersom vattnet är uppvärmt kan du använda det för träning året om. Ett swimspa är inte särskilt stort, men med en stark vattenström kan du simträna och få samma effekt som när du simmar i en vanlig bassäng.

Istället för att simma längder och vända när du kommer till kanten på poolen är du hela tiden kvar på samma ställe och simmar mot en stark ström.

Vad är bäst – swimspa eller pool?

Vad som är bäst beror på vad det är du önskar och behöver. Ska du bara simträna uppskattar du förmodligen en vanlig swimmingpool där du kan simma längre sträckor. Där kan det också gå att anpassa hastigheten utan att behöva justera vattenströmmen och motståndet. För just simträning är en vanlig pool det mest flexibla och passande alternativet.

Ett swimspa är begränsat i sin storlek och träningen sker på ett annat sätt, där du får simma på samma ställe mot en vattenström istället för att ta dig framåt i vattnet. Vill du ha fler funktioner och både ha möjlighet att använda ditt bad för träning och som ett spabad kommer du tycka att ett swimspa är det bästa alternativet.

Fördelarna med ett swimspa är att det är mindre än en swimmingpool och därför lättare att få plats med. Vattnet hålls varmare än vad man normalt brukar ha i en pool och därför kan det var lättare att slappna av i ett swimspa.

Att det är varmare vatten gör också att det kan fungera bättre om du är ute efter skonsam träning till exempel efter skador. Du kan simträna i det, men också göra annan vattenträning. Dessutom finns det spafunktioner i delar av badet, så att du kan slappna av och få massage.

Vad kostar ett swimspa i drift?

Hur mycket det kostar att ha ett swimspa beror på vad det är för modell och hur ofta du använder det. Eftersom elpriserna varierar mycket kan det vara svårt att ge ett bra svar, men driften brukar gå på 300-400 kronor i månaden. Under sommaren kan priset vara lägre, medan det kan bli högre under vintern.

De modeller som finns till försäljning nu är utformade för att vara energisnåla. De är välisolerade och gjorda för att klara klimatet här i Norden.

Hur ska man placera ett swimspa?

Det enklaste är om du ställer ditt swimspa på en plan yta som tål tyngden från poolen. Det kan till exempel vara på ett stabilt trädäck eller på trädgårdsplattor. Att sätta sitt swimspa direkt på en gräsmatta kan göra att det blir lite för ostabilt.

Vill du ha det på gräsmattan är det bästa om du gräver bort ett par decimeter och fyller upp med hårt packad krossad singel. Över singeln lägger du markisolering av polystyren. På det sättet får du en stabil yta och du riskerar inte att ditt spabad hamnar snett efter ett tag eller råkar ut för liknande problem. Du får också ett extra skydd mot bakterier från jorden.

Om du vill kan du välja att gräva ner ditt swimspa en bit i marken eller göra ett trädäck där det går att ha ett nedsänkt bad.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när du ska placera ditt spabad. Förutom att ytan måste klara vikten från både själva badet och personerna som badar i det behöver du ha ett avlopp i närheten, så att det blir möjligt att släppa ut vattnet.

Det måste vara möjligt att komma åt paneler för inställningar och elektriska komponenter, så att det går att göra underhåll och ta hand om ditt swimspa. Det är särskilt viktigt att tänka på det om du vill placera badet vid en vägg eller mur, så att du inte råkar sätta panelerna mot väggen och göra dem omöjliga att nå. Ska du göra så att badet blir nedgrävt eller nedsänkt måste du också komma ihåg att panelerna ska gå att nå.


Här hittar du fler tips för alla som älskar att bada!