Bästa strumpbyxor gravid 2024: Bekväma strumpbyxor under hela graviditeten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att bära strumpbyxor eller leggings under graviditeten är otroligt populärt. De får kroppen att kännas smidig, samtidigt som de erbjuder stöd där det behövs som mest. Du kan bära dem i hemmet, under byxorna, kjolen eller klänningen. Att ha några par hemma, är alltid en bra idé. Här är några av våra favoriter, bland de bästa gravidstrumpbyxorna just nu!

Kvinnas arm med många strumpbyxor hängandes ned, i flera olika färger

Vilka strumpbyxor för gravida är bäst i test?

Vårt toppval är Boobs gravidstrumpbyxor. De har ett par olika sorter och är den perfekta kombinationen av komfort och kvalitet!

Boob Strumpbyxor comfort waist

Ett annat bra alternativ är Milkers svarta mammatights. Mycket bekväma med bra passform.

Milker Svarta Mammatights strumpbyxor för gravida

Sedan måste vi självklart lyfta fram strumpbyxorna från Lindex MOM-serien. De har många olika sorter, från 20 till 120 denier, samt en del andra unika modeller. Prisvärda och kvalitativa!

Lindex MOM Kabelstickade strumpbyxor i Lyocell

Se fler tips längre ned i artikeln, eller kolla in vår guide till mammakläder!

Många olika gravidstrumpbyxor jämförda

Här är hela listan på de gravidstrumpbyxor vi tittat närmare på. Vi har tagit med sorter från många olika butiker och varumärken, i många olika prisklasser.

Boob Strumpbyxor comfort waist

Boob Strumpbyxor comfort waist

Kolla priset hos:

Dessa strumpbyxor är en av Boobs nyare modeller. Midjebandet är bredare än hos vanliga strumpbyxor vilket bidrar till högre stabilitet. Det breda midjebandet är i dubbelt material som sätter sig tight mot kroppen. Boob Strumpbyxor comfort waist är gjord för dem som just fött barn, men går även att använda under hela graviditeten.

Materialet är framställt med två olika sticktekniker vilket betyder att strumpbyxorna inte behöver någon grensöm. Byxor utan grensömmar är ofta skönare att bära då det inte finns risk för dem att skära in i underlivet. På sin hemsida har Boob en storleksguide som är anpassade efter deras produkter och gör det lätt för konsumenten att finna den storlek som passar deras nya kropp.

Boob Strumpbyxor comfort waist är gjord av endast hållbart material. 87% återvunnen polyamid och 13% elastan. Både polyamid och elastan är stretchiga material, samtidigt som polyamid är hårt och ger strumpbyxorna dess stabilitet. Strumpbyxorna är helt utan sömmar och gjord med en 3D teknik. Den har 60 denier och är certifiera enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Produktionen av strumpbyxorna sker i Italien och de ska tvättas i tvättpåse i maskin på 40 grader Celsius.

Boob är ett varumärke som fokuserar på att skapa produkter anpassade för gravida och mammor. Deras mest kända produkt är deras patenterade amningsplagg. Sedan de grundades 1999 har de utvecklat sitt sortiment för att passa den moderna modern.


Boob Gravidstrumpbyxor

Boob Gravidstrumpbyxor

Kolla priset hos:

Strumpbyxorna har en extra hög midja som bidrar till stabilitet och support runt den växande magen och höfter. Den höga midjan tillsammans med den mjuka midjeresåren förhindrar strumpbyxorna från att rasa ned i grenen eller skava magen.

Gravidstrumpbyxorna från Boob är konstruerade med en förstärkt tå som ska bidra till längre hållbarhet.

Den är tillverkad i en stretchig, sömlös 3D stickning i återvunnen polyamid. Det stretchiga materialet är till för att anpassa sig efter den växande kroppen och kan användas länge under graviditeten. Den har 80 denier och ska tvättas i en tvättpåse med 40 gradigt vatten.

Boob gravidstrumpbyxa är Certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® och tillverkad i Italien. Den är hållbar och har en lätt glans. Ett antal kunder har dock uttryckt obekvämhet kring den hårda sömmen vid tårna.


Milker Svarta Mammatights strumpbyxor för gravida

Milker Svarta Mammatights strumpbyxor för gravida

Kolla priset hos:

Dessa strumpbyxor är konstruerade för att passa genom hela graviditeten. Milker svarte Mammatights är gjord av 50% merinoull tillsammans med elastiska polyamid och elastan vilket gör strumpbyxorna för gravida både varma och stretchiga.

Tack vare den höga midjan som täcker över magen finns det möjlighet för kroppen att växa. Produkten är väl anpassad för en gravid kropp eftersom Milker har sett till att du kan välja din normala storlek även som gravid. Passformen är normal men materialet på strumpbyxorna kan upplevas genomskinliga.

Milker är en dansk hemsida som gör kläder anpassade för amning och graviditet. Deras mål är att skapa produkter som är praktiska och funktionella.

Milker säljer i första hand sina produkter i Europa, men kan även finnas i Kina, USA och Australien. Stora delar av deras kollektion produceras i certifierad ekologisk bomull och kallas därmed Milker Organic.


Lindex MOM Supportstrumpbyxa 40 denier

Lindex MOM Supportstrumpbyxa 40 denier

Kolla priset hos:

Lindex MOM är en bekväm supportstrumpbyxa med mediumkompression och speciell stickning som bidrar till dess stretch och stöd för den växande magen. Den är konstruerad med ett extra utrymme där fram som gör det extra bekvämt för magen att växa under graviditeten.

Lindex MOM supportstrumpbyxa har ett medium stöd för att inte trycka in i magen för hårt men samtidigt hålla sig uppe under dagens gång.

Strumpbyxans yta har en svag glans och är relativt genomskinliga vid användning. För att förhindra att de snabbt går sönder har den en insydd förstärkt tå.

Lindex MOM Supportstrumpbyxa har 40 denier och är gjord av de elastiska ämnena Polyamid och elastan. Produkten ska maskintvättas på 40 grader skontvätt.

Lindex är ett av Europas största modeföretag med över 400 butiker. De har ingen specifik målgrupp utan fokuserar på att skapa prisvärda kläder och produkter. Deras sortiment består av flera olika koncept inom dam-, barn-, underkläder och kosmetik.


Lindex MOM Kabelstickade strumpbyxor i Lyocell

Lindex MOM Kabelstickade strumpbyxor i Lyocell

Kolla priset hos:

De kabelstickade strumpbyxorna från Lindex är bekväma och stilsäkra med ett heltäckande utseende. Modellen har ett extra utrymme för den växande magen, vilket gör den möjliga att använda länge under graviditeten.

MOM kabelstickade strumpbyxor är delvis gjort i TENCEL TM lyocell, som kommer från ansvarsfullt odlad skog och har producerats med lägre miljöpåverkan.

Produktionen sker i en sluten krets vilket förhindrar kemikalierna från att ta sig ut och kan därmed återanvändas. Förutom Lyocell är produkten gjord av polyamid och elastan.

Lindex strumpbyxor är heltäckande och anpassad för den gravida magen med extra tyg och stretch på framsidan. Midjan har en resår och modellen kommer i två färger. Den svarta finns både i butik och online medan den puderorangea varianten endast finns online. Produkten kan tvättas i maskin om vattnet är 40 grader och maskinen är inställd på skontvätt.


Lindex MOM Medium support semi shine strumpbyxor 20 denier

Lindex MOM Medium support semi shine strumpbyxor 20 denier

Kolla priset hos:

Dessa Strumpbyxor är mycket tunna och upplevs genomskinliga med endast 20 denier. De är ljust beigea och används därför ofta under kjolar som ett milt stöd. Dock finns det risk att de går sönder på grund av att de är så tunna.

Lindex MOM strumpbyxor har medium support och har en mild glans över sig. De är bekväma och har en specialstickning som bidrar till stretch och stöd för den växande magen.

Lindex MOM medium support semi shine strumpbyxor har en liten grenkil och förstärkt tå för förbättrad hållbarhet. Den är gjord av 80% polyamid och 20% elastan. Strumpbyxorna kan tvättas i maskin på 40 grader skontvätt.


Lindex MOM 2-pack matta strumpbyxor i 40 denier

Lindex MOM 2-pack matta strumpbyxor i 40 denier

Kolla priset hos:

Dessa svarta strumpbyxor från Lindex har en osynlig förstärkt tå för bidragen stabilitet och hållbarhet. Panelen framtill gör strumpbyxorna mycket bekväma och stretchiga för den växande magen.

Materialet är delvis gjort i återvunnen polyamid tillsammans med mycket små mängder elastan. Båda ämnena gör Lindex MOM matta strumpbyxor stretchiga.

Det återvunna materialet betyder att inga gamla produkter går till spillo. Det är både mer resurseffektivt och bättre för klimatet till skillnad från att producera nytt material. Dessa strumpbyxor är alltså bättre för miljön då de bidrar mindre till klimatpåverkan.

Lindex MOM matta strumpbyxor går att tvätta i maskin på 40 grader skontvätt. Detta är en mycket bra produkt för dig som inte vill spendera massa pengar på produkter som används under graviditeten.

Till skillnad från många andra strumpbyxor kommer Lindex MOM matta strumpbyxor i 2-pack. Trots att du får med två strumpbyxor är priset fortfarande relativt lågt.


Lindex MOM Semi shine strumpbyxor 120 denier

Lindex MOM Semi shine strumpbyxor 120 denier

Kolla priset hos:

Strumpbyxorna med 120 denier är tjockare än många andra. Därför är de varma och sköna. Detta gör dem bra att ha under det kalla vinterhalvåret men inte lika bra under sommaren. De har ett halvglansigt yttre och är utformade för en gravid kvinna.

Panelen framtill gör strumpbyxan extra bekväm och stretchig för att anpassa sig efter magens växande. Lindex MOM semi shine strumpbyxor har ett stretchigt extrastycke för gravidmagen framtill. 

För förstärkt stabilitet och uthållighet har strumpbyxan en förstärkt tå. Den saknar även grenkil vilket bidrar till ökad behaglighet.

För att tvätta i maskin ska det vara inställd på 40 grader skontvätt. Den består av 90% polyamid och 10% elasta som ger produkten dess stretchiga passform och comfort.


Lindex MOM 2-pack matta strumpbyxor 50 denier

Lindex MOM 2-pack matta strumpbyxor 50 denier

Kolla priset hos:

Dessa MOM strumpbyxor från Lindex finns endast online och kommer i 2-pack. Det finns tre olika färgblandningar: svart och mörkbrun, svart och dov senapsgul samt svart och klargrön. De har 50 denier och är gjorda i återvunnen polyamidblandning.

Lindex MOM matta strumpbyxor har 3D kvalitet som bidrar till bekväm användning under hela dagen. Strumpbyxorna är matta, har resårmidja och förstärkt tå. Produkten ska tvättas i 40 grader skontvätt.

Det återvunna materialet gör denna produkt till ett bra val i klimatfrågan. Detta eftersom det kostar betydligt mindre, för klimat och plånbok, att producera kläder av återvunnet material till skillnad från att skapa nytt. Det är inte bara bättre för miljön och klimatpåverkan, utan det är även resurseffektivt. Förutom Polyamid består även produkten av en liten andel elastan. 


Lindex MOM Hundtantsmönstrade matta strumpbyxor 60 denier

Lindex MOM Hundtantsmönstrade matta strumpbyxor 60 denier

Kolla priset hos:

Dessa strumpbyxor från Lindex MOM-kollektion är tvåfärgade med beigea och svarta hundtandsmönster. Strumpbyxorna är ”online edition” och går därför inte att köpa i butik.

Lindex MOM hundtandsmönstrade matta strumpbyxor är bekväma och stilsäkra med sina neutrala färger, 60 denier och matta yttre. 

För att kunna användas genom hela graviditeten har strumpbyxorna en konstruerad panel framtill med ett extra utrymme för den växande magen. Strumpbyxorna är helmönstrade med resårmidja, bar trosdel och bar tå.

Vid tvättning ska maskinen vara inställd på skontvätt 40 grader. För att hålla strumpbyxorna stabila men stretchiga är de mest konstruerade i polyamid med små mängder elastan.


Lindex MOM Strumpbyxa i merinoullblandning

Lindex MOM Strumpbyxa i merinoullblandning

Kolla priset hos:

Dessa strumpbyxor för gravida är ”online edition”, vilket innebär att de endast kan beställas på Lindex hemsida. De är bekväma och stilsäkra med enkelt svart yttre och stickade mönster. Lindex MOM strumpbyxor i merinoull kallas för ett av deras Premium Quality-plagg.

Merinoull är ett mjukt och lätt material som är skapt för att användas under längre perioder. Om du tar hand om ditt plagg i merinoull kommer du kunna bära det under flera år.

Strumpbyxorna har en panel för gravidmage framtill som gör det möjligt för byxorna att töjas ut med magen. Dock är tån utan förstärkning vilket kan resultera i att de lättare går sönder.

Förutom ull innehåller strumpbyxan från Lindex polyamid och lite elasta, vilket ger produkten dess stretch. Produkten går att maskintvätta. Gör dock detta på låg temperatur, både på grund av produkt och material. 40 grader på skontvätt.


 Mabs Strumpbyxa Mama Svart

Mabs Strumpbyxa Mama Svart

Kolla priset hos:

Strumpbyxan i Nylon från Mabs är en svart stödstrumpa för gravida. Detta är en bra produkt för dig som är gravid och lider av svullna eller trötta ben och åderbråck. Men strumpbyxa Mama går även att använda om du är intresserad av att förebygga dessa problem.

Strumpbyxan är stickad i ett bekvämt och hållbart material. Den har 140 denier, vilket motsvarar kompressionsklass 1. Kompressionen är avtagande från ankeln och uppåt. Detta ökar blodcirkulationen och hjälper svullnad, trötthet och åderbråck.

Speciellt viktigt för denna produkt är att hitta rätt storlek så att kompressionen får maximal effekt. För att finna din storlek bör du mäta skostorlek, omkretsen runt ankeln och vaden. Det är också viktigt att ha i åtanke att denna produkt är liten i storlek.

Mabs är ett varumärke som fokuserar på att framställa kompressionsstrumpor och liknande produkter som stödbandage och graviditetsstrumpbyxor.  Men de gör även fotvårdsprodukter. Deras olika kompressionsstrumpor passar många olika sammanhang och människor. De har bland annat strumpor för träning, arbete och gravida.


Bon Prix Gravidstrumpbyxa

Bon Prix Gravidstrumpbyxa

Kolla priset hos:

Denna termosstrumpbyxa i mammamodell med flexibel linning kommer från Bon Prix Collection. Produkten är ogenomskinlig och har en insida av mjuk fleece som håller dig varm. Eftersom linningen i midjan är justerbar är produkten lätt att använda länge under graviditeten då den anpassar sig efter magens storlek.

Den är gjord av mestadels yttermaterial med endast 3% elastan. Dess enfärgade och svarta yttre gör den stilren och lätt att använda. Bon Prix Gravidstrumpbyxa har 140 denier och ska maskintvättas på 40 grader.

Bon Prix grundar sig i Hamburg men är ett internationellt företag. De beskriver sig själv som trendföljare som förvandlar de senaste trenderna till ett inspirerande mode i olika stilriktningar, storlekar och evenemang.


Vad menas med ”den” i strumpbyxor?

Det är vanligt att tro att denier endast är hur genomskinlig strumpan är, dock är detta inte fallet. Denier anger hur mycket garnet väger.

Namnet kommer från det medeltida franska myntet denier som väger ungefär lika mycket som en 9 000 meters silkessträng. Därför har en enkel silkessträng 1 denier.

Eftersom myntet väger ungefär lika mycket som dagens garn kan vi använda samma mått för att mäta denier idag. Så om 9 000 meter av garnet strumpbyxan är gjort av väger 10 gram, blir produktens denier 10.

Strumpbyxor med samma denier behöver därför inte se likadana ut. Det beror på hur tätt de är stickade.

Alla strumpbyxor med denier under 10 kommer vara tunna och genomskinliga. De blir som en andra hud och drar inte till sig så mycket uppmärksamhet. Precis över 10 denier är fortfarande mycket genomskinligt, men runt 15 den börjar en tydlig skillnad märkas av, om vi talar om kontrasten mellan strumpbyxa och hud.

Strumpbyxor runt 20 denier är vanligast då de ofta har en god balans mellan genomskinlig och varaktighet. Dessa strumpbyxor brukar även hålla betydligt längre än de med lägre den. Runt 50 den börjar strumpbyxorna kallas ogenomskinliga.

Strumpbyxor mellan 50–60 denier brukar rekommenderas om du är ute efter en helfärgad strumpbyxa. Dessa strumpbyxor brukar även användas under höst och vår när högre denier ännu är för varmt.

När vi kommer upp mot 80 denier är strumpbyxorna heltäckande och mycket varma.

Strumpbyxor med 100 den är perfekt under det kalla vinterhalvåret då de är helt täckande och ännu varmare.

Strumpbyxor med 140 denier kan användas som bland annat underställ och kompressionsstrumpor.

Trots att definitionen av denier inte avgör strumpbyxornas genomskinlighet, kan det till viss del påverka. Men för det mesta berättar mängden denier hur varm och hållbar strumpbyxorna är.  


Här hittar du fler tips för graviditeten!