Bästa strumpbyxor för barn 2024: Mjuka bekväma och värmande

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett par bra och bekväma strumpbyxor kan vara ett perfekt plagg för de lite mindre barnen. De allra flesta barn tycker att det är fint, samtidigt som strumpbyxorna ger en hel del värme när vädret är lite kyligare. I den här artikeln kommer vi kika närmare på och jämföra några av de mest populära modellerna på strumpbyxor för barn.

Tre barn med strumpbyxor, rosa bakgrund

Vilka strumpbyxor för barn är bäst i test?

Vi gillar verkligen de klassiska Polarn O. Pyrets strumpbyxor. De är i huvudsak tillverkade i ekologiskt bomull och är både bekväma och hållbara. Deras mindre storlekar har antislip-material undertill. Praktiska, behagliga och varmt rekommenderade!

Polarn O. Pyrets strumpbyxor

Ett annat fint alternativ som ofta är väldigt prisvärt, är Lindex strumpbyxor. De brukar ha ett brett utbud av mycket fina barnstrumpbyxor i alla möjliga färger.

Lindex Finstickad strumpbyxa

Slutligen vill vi tipsa om att kolla in utbudet av strumpbyxor hos Babyshop. De har förmodligen marknadens bredaste utbud när det kommer till märken, i alla prisklasser.

MOLO Stripy Strumpbyxor
MOLO Stripy Strumpbyxor, finns hos Babyshop.

Många fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

Varför strumpbyxor till barnen?

Det finns massor av bra anledningar till att investera i ett par strumpbyxor till ditt barn.

Till att börja med ger det möjligheten att klä sig fint och lite somrigt även när det är något kallare ute. Många barn älskar att klä upp sig med klänning och kjol och med ett par strumpbyxor kan man göra detta även när det inte är sommar.

Ett annat stort plus är att strumpbyxorna är ett mångsidigt plagg. Varianter framtagna för barn är ofta lite extra tjocka och hållfasta. De klarar därför utan problem av alla barnets lekar och olika strapatser i vardagen.

Till sist är det såklart också ett perfekt plagg för alla de barn som ofta tar av sig strumporna och tappar bort dem. Speciellt när barnen är riktigt små är detta vanligt. Med ett par strumpbyxor kan du vara helt säker på att ditt barn inte behöver frysa om fötterna.

Olika strumpbyxor för barn jämförda

I guiden nedan lyfter vi fram ett stort antal olika modeller på strumpbyxor för barn. Vi jämför allt från material till funktionalitet och design. Med hjälp av denna lista tror vi att du kan hitta ett par som passar perfekt för just ditt barn.

Lindex Finstickad ribbad strumpbyxa

Lindex Finstickad ribbad strumpbyxa

Kolla priset hos:

Här är en smidigt utformad och enkel strumpbyxa från Lindex. Letar du efter en produkt att bygga upp ett litet lager i garderoben med kan denna strumpbyxa vara något att kika lite närmare på.

Den kommer i totalt fem olika färger. Alla nyanser är ganska höstiga och går åt det beigea eller lite grå hållet. Hela strumpbyxan ända ned till foten är ribbad. Detta ger inte bara en bekväm struktur på utsidan utan ger också en elasticitet som gör att den anpassar sig bra efter benen.

Strumpbyxan är till stor del tillverkad i bomull, men innehåller också en hel del andra material. Med en mudd i midjan kommer de att sitta uppe bra, även om ditt barn leker och rör på sig mycket.

Kort sagt en bra, prisvärd strumpbyxa från Lindex som kommer klara av det mesta. Stilmässigt passar den kanske extra bar till höst och vinter.


Lindex Strumpbyxa i ullblandning

Lindex Strumpbyxa i ullblandning

Kolla priset hos:

Om varianten ovan var något enklare är detta en strumpbyxa som har lite mer av en premiumkänsla.

Denna modell, även den från Lindex, är delvis tillverkad i ull. Det är ett fantastiskt material som fungerar i de flesta väder. Det värmer bra men är också naturligt tempererande.

Det här gör att ullen kan anpassa temperaturen och se till att ditt barn inte blir allt för varmt vid lite mer intensiv lek. Ett annat mycket stort plus med ullen är såklart att den är hållfast och håller hög kvalitet. Detta plagg innehåller totalt 60% ull.

Dessa strumpbyxor är inte ribbade. Men de kommer med en ordentlig mudd i midjan som ser till att de håller sig på sin plats.

Du kan välja mellan två olika färger, vit eller svart. Detta i kombination med den släta designen gör det här till en strumpbyxa som fungerar utmärkt att bära vid lite finare och mer uppklädda tillfällen. De passar perfekt till en fin klänning eller kjol.


Lindex Finstickad strumpbyxa

Lindex Finstickad strumpbyxa

Kolla priset hos:

Vi fortsätter guiden med denna produkt från Lindex, stickad i ett lite finare mönster med mindre maskor. Detta ger ett tätt tyg som har bra stretch och anpassar sig efter benen.

Strumpbyxorna är tillverkade till största del i bomull. Ett bra material som dock inte har samma tempererande egenskaper som till exempel ull.

Ett stort plus är att bomullen i dessa strumpbyxor är ekologisk. Den är alltså framtagen på ett sätt som är hållbart för både natur och människor. Perfekt för dig som vill göra ett lite mer hållbart val.

Midjan är stickad med en resårfunktion som gör att strumpbyxorna håller sig på rätt plats.

Produkten finns i tre olika färger svart, vit och röd. Även här har vi alltså färger som passar utmärkt för lite mer uppklädda stunder. Den röda varianten kan vara ett klockrent val när du letar efter kläder till ditt barn runt jul.


Lindex Finstickade strumpbyxor med enhörningar

Lindex Finstickade strumpbyxor med enhörningar

Kolla priset hos:

Många barn tycker att det är lite extra roligt med kläder som har ett tema eller olika figurer. Denna strumpbyxa med en gullig enhörning på benet är därför något som kan komma att gå hem hos de flesta barn.

Den lilla enhörningen med färgglatt hår är stickad på båda benen på strumpbyxorna. Det finns två olika grundfärger på byxorna att välja mellan, antingen grå eller rosa.

Ett stort plus med just dessa strumpbyxor är att de ha ett ordentligt halkskydd under sulan. Detta minskar risken för att ditt barn ramlar och slår sig medan ni leker inomhus.

Även här används ekologisk bomull. Genom att utnyttja de processer som finns i naturen, istället för att ta till kemiska och konstgjorda metoder får man en tillverkning som är mer hållbar både för människor och djur.

De fina maskorna och täta stickningen gör att strumpbyxorna är bekväma och lätta att röra sig i. En mycket mjuk söm i tårna bidrar ytterligare till att de inte skaver, utan är sköna att ha på sig.


Polarn O. Pyret Randiga strumpbyxor

Polarn O. Pyret Randiga strumpbyxor

Kolla priset hos:

Enfärgat kan ju bli en smula tråkigt i längden. Här är därför ett par randiga strumpbyxor från Polarn O. Pyret som kan ge lite mer färg till vardagen.

Basen till strumpbyxorna är vit. På denna finns ned mot fötterna ränder i massor av olika färger. Det här ger en festlig och rolig design som bidrar med en hel del färg, utan att vara allt för gräll.

Även dessa kan vara något för alla de barn som älskar lite mer fantasifulla motiv. På varje knä finns nämligen en gullig enhörning stickad som bidrar en hel del till ett roligare och mer livfullt utseende.

Under fötterna finns tryck i greppvänligt material för att minska risken för att ditt barn halkar.

Strumpbyxorna är tillverkade i 82% bomull och har därmed en ganska låg andel syntetiska material. Dessutom är bomullen ekologisk, ett stort plus för dig som vill göra ett lite mer hållbart val.

Kort sagt ett par bra, funktionella och lite mer festliga strumpbyxor. Fungerar lika bra att ha på förskolan, som hemma till vardags.


IKKS 2-Pack Strumpbyxor

IKKS 2-Pack Strumpbyxor

Kolla priset hos:

Strumpbyxor är ett plagg som kan användas ofta och i många olika sammanhang och tillfällen. Därför kan det vara smart att köpa på sig ett litet lager att ha hemma. Här är ett 2-pack strumpbyxor från IKKS som kan vara en bra start.

De kommer i två olika färger. En marinblå variant och en mönstrad vit modell. Perfekt för dig som vill ha lite olika alternativ att välja bland till ditt barn.

Strumpbyxorna är till stor del tillverkade i bomull. De är stickade med ett tätt material och har en resår i midjan som ser till att hålla dem uppe.

Något som får nämnas som en liten nackdel är tyvärr att de bara kan tvättas på 30 grader.  Eftersom man inte alltid har speciellt mycket annan tvätt som ska tvättas i denna temperatur, kan det bidra till att det hela blir lite krångligare.

Men utöver det ett par bra strumpbyxor som har en snygg design. Ett stabilt alternativ helt enkelt.  


Louise Misha Chukata Strumpbyxor Sienna

Louise Misha Chukata Strumpbyxor Sienna

Kolla priset hos:

Här är ett par snygga strumpbyxor anpassade för de minst barnen. Om du vill ha en modell som är lite Retroinspirerad och påminner om äldre tiden kan denna variant vara något att kika närmare på.

De har en mörk röd bas, med gula detaljer på tå och häl. Detta gör att de sticker ut en hel del från mängden. Men kombinerat med rätt plagg kan detta vara ett par strumpbyxor som verkligen lyfter outfiten och ger en del färg till de kläder barnet bär.

Strumpbyxorna är faktiskt tillverkade i Frankrike. Med en resår i midjan kan du också känna dig säker på att de sitter bekvämt och inte halkar omkring.

De är tillverkade av en hög andel bomull och låg andel syntetiska material. Precis som modellen ovan kan dessa dock bara tvättas i maskin på 30 grader. Något som gör det hela lite krångligare.

Vill du ha ett par strumpbyxor som sticker ut lite och skiljer sig från mängden kan denna färgglada variant från Louise Misha vara något för ditt barn.


Molo Glitter Strumpbyxor Windy

Molo Glitter Strumpbyxor Windy

Kolla priset hos:

Märket Molo kommer här med ett par glittrande strumpbyxor med modellnamnet Windy. De har en blå bas med ribbade ben. De glittrande detaljerna är något som många barn kommer tycka är både roligt och fint.

Med ribbade ben är det här ett par lite mer rejäla strumpbyxor. Vill du ha något som kan användas utomhus under sen vår eller tidig sommar kan dessa vara något att kika närmare på.

Den ljusblå färgen är kanske inte den bästa för med uppklädda eller formella tillfällen. Men för att ge lite mer färg och liv till vardagen kan en design som denna vara perfekt.

Windy från Milo är kort sagt ett par rejäla, men ändå eleganta strumpbyxor som ditt barn med stor sannolikhet kommer att uppskatta, speciellt om ni älskar glitter och glimmande detaljer.


Melton Strumpbyxor

Melton Strumpbyxor

Kolla priset hos:

Häftiga maskiner och stora fordon är något som många barn lockas av och dras till. Dessa strumpbyxor har roliga motiv som kan göra att det blir lite lättare att ta sig upp på morgonen, eller åka till förskolan.

På hela benen finns små brandbilar med blinkande sirener stickade. Dessutom hittar du en stor brandbil tvärs över rumpan. Den blå bakgrunden gör att bilarna verkligen sticker ut och syns på ett bra sätt.

En del kanske tycker att dessa strumpbyxor kan bli en smula grälla och intensiva i sina färger. Men för barnen själva är ofta lekfullt och fantasifullt det allra roligaste.

Förstärkt häl och tå ser till att de kan hålla längre, eftersom detta är områden som ofta ger med sig ganska tidigt. Med 80% bomull innehåller strumpbyxorna från Melton också ganska liten andel syntetiska material vilket får ses som ett plus.


Janus Strumpbyxor

Janus Strumpbyxor

Kolla priset hos:

Vill du ha ett par rejäla och bekväma strumpbyxor till ditt barn, men undvika den ribbade stickning som en del modeller kommer med kan den här produkten från Janus vara något för dig.

Dessa strumpbyxor är till stor del tillverkad av merinoull. Detta är inte bara ett hållbart material som kommer klara av det mesta när det kommer till lek.

Merinoull har även mycket bra tempererande egenskaper. Den ser till att hålla benen varma när det behövs och transportera bort överskottsvärme vid mer intensiv lek. Ullblandingen är också helt klifri, vilket ibland kan vara ett problem med just ull i kläder nära kroppen. 

Dessutom är materialet OEKO-tex certifierat. Detta innebär att det tagits fram på ett mer hållbart sätt där man sett till att värna om såväl natur som människor under hela processen.

Något som tyvärr får nämnas som en nackdel är färgerna och designen. En gulaktig färg med grå ränder eller en grå färg med gula ränder är enligt oss inte det bästa valet. Men smaken är ju såklart delad och det kan absolut vara värt att ta en närmare titt på dessa strumpbyxor från Janus för att se om de kan vara något för just ditt barn.


Condor Strumpbyxor med hålmönster

Condor Strumpbyxor med hålmönster

Kolla priset hos:

Det blir allt mer populärt att inspireras av äldre tider, även när det kommer till design på kläder. Märket Condor har här tagit fram ett par strumpbyxor som passar perfekt för dig som tröttnat lite på det moderna och avskalade.

Designen är snygg och genomtänkt. Längs båda benen löper ett speciellt mönster mer hålstickning.

Detta ger en exklusiv och festlig känsla. Det här kan alltså vara ett par att plocka fram för lite mer festliga och uppklädda tillfällen.

Man har också sett till att använda så lite syntetiska material som möjligt. Faktum är att denna produkt är tillverkad av hela 90% bomull. Detta är en högre siffra än för de flesta andra alternativ i denna guide.

Något som också får nämnas som ett plus är att de kommer i massor av olika storlekar. Oavsett om du ska köpa strumpbyxor till ditt nyfödda barn, eller till din sexåring finns här en storlek som passar.

Kort sagt ett par mycket bra strumpbyxor. Även om designen såklart inte kommer att passa alla är den ett mycket bra alternativ för dig på jakt efter något som på samma gång är festligt och klassiskt.


Condor Strumpbyxor med hängslen

Condor Strumpbyxor med hängslen

Kolla priset hos:

Märket Condor har här ytterligare ett alternativ på strumpbyxor som sticker ut en hel del från de övriga modellerna på marknaden. Detta är nämligen något så unikt som ett par strumpbyxor med hängslen.

De är delvis tillverkad i ull och dels i andra , syntetiska material. Ullen ger goda egenskaper för värmefördelning och bidrar till att hålla rätt temperatur hela tiden.

Om du ofta har problem med att ditt barns strumpbyxor inte sitter bra eller halkar omkring kan dessa vara ett perfekt alternativ. Förutom hängslena har de även en resår i midjan. På så vis finns två olika funktioner som gör att de sitter mycket stadigt och inte riskerar att halka snett.

Stickningen är ribbad och ger en tjock och stadig strumpbyxa som klarar av de mesta. Den bruna färgen ger ett ganska unik intryck. Den kan passa bra för dig som letar efter något lite mer rustikt, även designmässigt.

Även dessa strumpbyxor har certifieringar som säkerställer att de tagits fram på ett hållbart sätt för såväl människor som natur. Dessutom kommer de massor av olika storlekar och kan därmed passa i stort sett alla barn upp till 6 år.


Minymo Strumpbyxor

Minymo Strumpbyxor

Kolla priset hos:

Här kommer ett par gräddvita strumpbyxor från märket Minymo. De är anpassade för barn och har en snygg design som kan passa lika bra till vardag som fest.

En av fördelarna med dessa strumpbyxor är den mjuka utformning man gett tyget i tån. Tillverkaren har sett till att undvika alla typer av irriterande sömmar som kan vara jobbiga. Detta gör strumpbyxorna extra bekväma att ha på sig.

De är tillverkade till stor del av bomull, och till viss del av syntetiska material. Bomullen är Oeko-tex certifierad och detta kan alltså vara något för dig som vill göra ett lite mer hållbart val.

Kort sagt en enkel och helt enfärgad strumpbyxa. Vill du ha något både stilrent och bekvämt till ditt barn kan vi rekommendera att kika närmare på denna modell.


Konges Sløjd Jacquard Strumpbyxor

Konges Sløjd Jacquard Strumpbyxor

Kolla priset hos:

Detta är ett tvåpack med snygga strumpbyxor. De kommer med motiv som är somriga och härliga och passar utmärkt för årets lite varmare dagar.

På det ena paret är små körsbär utplacerade i stort sett på hela strumpbyxorna. Det andra paret har istället större körsbär som sitter lite mer glest och med större mellanrum. Allt detta mot en gräddvit bakgrund.

Produkten är till verkad till 75% i bomull. Ett plus är att denna bomull är ekologisk och därmed mer skonsam och hållbar för natur och miljö.

Är du på jakt efter ett två-pack strumpbyxor till ditt barn, med matchande teman kan dessa vara något. Det ska dock nämnas att denna produkt får räknas till de något mer exklusiva varianterna i guiden.


Lil’Atelier Strumpbyxor

Lil'Atelier Strumpbyxor

Kolla priset hos:

Vi avslutar denna guide med en rejäl och gedigen strumpbyxa från Lil’Atelier. Turtledove är en modell som kan passa bra i många olika situationer.

Den har en något dovare vit färg, utan att bli allt för mörk. Detta gör att dessa strumpbyxor fungerar lika bra att använda hemma eller på förskolan, som på kalas eller andra lite mer festliga stunder.

De har en ribbad design och är ganska tjocka. Med andra ord kommer dessa strumpbyxor att tåla en hel del och förhoppningsvis hålla länge.

Dessutom är de till stor del tillverkade av bomull och har endast 20% syntetiska material. Även om de inte är lika varma som ett par strumpbyxor i ull kan dessa med sin något tjockare utformning vara ett bra val även de dagar då det är lite kyligare.

En ribbad mudd i midjan ger också en bättre och mer bekväm passform.


Hur får jag strumpbyxorna att hålla?

En del kan dra sig lite för att köpa strumpbyxor till sina barn. Under barnets lekar utomhus händer det tyvärr ganska ofta att de går sönder av olika anledningar. Här kommer några tips till hur du får strumpbyxorna att hålla så länge som möjligt.

Överdrag

Strumpbyxor är inte i första hand anpassade för att krypa runt utomhus med. Ska barnen ägna sig åt lite vildare lekar, utan någon typ av överdragsbyxor kommer det alltid finnas en risk att det ganska tunna tyget får sina skador.

Ett bra tips är att investera i ett par fleecebyxor eller mjukisbrallor. De kan även när vädret är något varmare dras utanpå och skydda strumpbyxorna från att gå sönder.

Rejälare modeller

Om du tänkt att ditt barn ska leka utomhus i sina strumpbyxor kan det vara smart att välja någon av de modeller som är lite mer rejäla. Ett tjockare tyg minskar risken för hål och andra skador på plagget.

Ofta är ribbade modellen på strumpbyxor lite tjockare och mer gedigna än de andra. Detta kan alltså vara ett alternativ värt att kika närmare på.

Laga själv

Att laga små eller stora hål som uppstår i strumpbyxor är många gånger enklare än man själv tror. Ofta räcker det med nål och tråd, du behöver inte ha en symaskin för att kunna göra simpla reparationer.

Ett stort plus är att tyget är elastiskt. Det gör att det ofta kan sys ihop, utan att det behövs någon lapp. Att laga sina kläder är ett sätt att minska överdriven konsumtion och kan bidra till ett minskat avtryck på klimatet när det kommer till klädköp.

Vi hoppas att denna guide varit till nytta och att du lärt dig lite mer om strumpbyxor för barn. I listan ovan tror vi att du kan hitta en modell som passar som bäst för just ditt barn.


Här hittar du mer inspiration kring barnkläder!