Bästa städfirma hemstäd Stockholm 2023: Städning i Stockholmsområdet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ibland räcker tiden hemma bara inte till. Det är alldeles för många saker som ska ordnas och fixas och vare sig timmarna eller energin är tillräcklig för att orka städa hemma. Då kan städhjälp vara en fantastisk tjänst som ger dig mer tid i vardagen och gör att hemmet kan vara skinande rent.

I den här artikeln kommer vi därför att titta närmare på städhjälp för hemstädning i Stockholm!

Hemstädning i Stockholm, kvinna skurar golv i bakgrunden

Vilken tjänst för hemstäd i Stockholm är bäst i test?

Utbudet av företag som erbjuder hemstäd i Stockholm är stort. Vi har gått igenom ett stort antal tjänster och här är våra favoriter just nu:

HelloClean Logo

Ett relativt nytt företag som håller hög standard både i arbete och kommunikation, är HelloClean. De är helt fokuserade på Stockholm och har flera stora fördelar, bland annat:

  • Mycket konkurrenskraftiga priser
  • Utmärkt kommunikation mellan dig och städteamet
  • Du får en nöjd-kund-garanti
  • Använder bara Svanenmärkta rengöringsmedel

Tyvärr är Hello Clean något begränsade i var de erbjuder sina tjänster, men de täcker in stora delar av Stockholm. Kolla in hemsidan för mer info och smidig bokning!


Städarna Logo

Ett annat mycket bra företag som erbjuder det mesta inom städning, är Städarna. De har ett brett utbud av tjänster och finns på många håll i landet, inklusive hela Stockholm. Hos Städarna kan du skräddarsy städningen efter dina behov, från det lilla till det stora. Detta är ett företag med mycket kompetens och många fördelar, såsom:

  • Deras medarbetare har kollektivavtal
  • Du har alltid en nöjd-kund-garanti
  • Personalen kontrolleras i belastningsregistret
  • Ansvarsförsäkring inkluderas

Alla förutsättningar för att du ska bli nöjd finns på plats och vi kan utan tvekan rekommendera Städarnas tjänster för hemstädning i Stockholm.


Som du kommer att märka i guiden nedan finns det ganska många olika aktörer på marknaden när det kommer till hemstäd i Stockholm. Två av de tjänster som vi anser har flest fördelar är HelloClean och Städarna.

HelloClean erbjuder det mesta du kan tänkas behöva hjälp med i hemmet. Allt från storstädning till regelbunden hemstädning finns som en del av deras tjänster. Priserna är låga och minst sagt konkurrenskraftiga jämför med de flesta andra aktörer på marknaden.

Kundtjänsten är också något som skiljer detta företag från mängden. Använder du dig av deras tjänster får du en egen, personlig kontaktperson som hjälper dig med allt som har med dina frågor och önskemål att göra.

Städarna är en firma som erbjuder många olika typer av städning. Här finns det olika paket, i olika prisklasser att välja mellan. På så vis kan du få en städning anpassad efter just din budget.

De har också smidiga lösningar för dig som har eller jobbar på någon typ av företag. Till exempel går det att via Städarna skaffa hemstäd som löneförmån till dina anställda. Något som kan avlasta och minska den totala arbetsbördan för de som jobbar på ditt företag.

Vill du ha fler förslag på städfirmor med verksamhet i Stockholm så kan du kika längre ned i artikeln, där vi listar hela 14 olika företag!

Varför ska du anlita städhjälp?

Städhjälp kan komma väl till pass i flera olika situationer. Här kommer några bra anledningar till att anlita någon som hjölper dig med städ.

Flyttstäd

Flyttkartonger och städutrustning

Att anlita en städfirma för flyttstäd när du ska byta bostad är i de allra flesta fall smart. Vi en flytt är det så många andra delar att hålla koll på. Att dessutom behöva städa lägenheten minutiöst, ett arbete som kan ta en hel dag, är inget de flesta är sugna på.

Dessutom finns det alltid en risk att ditt arbete blir underkänt när du gör det själv och att du då ändå måste betala för en städfirma. Genom att anlita en städfirma direkt kan du känna dig säker på att allting blir ordentligt rent och att du slipper otrevliga överraskningar.

Regelbunden städhjälp

Kvinnlig städerska med hink och städprylar

Städning är något som för många tar mycket energi och tid. Det ska göras varje vecka för att kunna hålla ordentlig ordning.

Genom att anlita hemstäd får du mer tid över för annat. Samtidigt ser du till att hela tiden hålla lägenheten i ett visst skick. Många mår helt enkelt dåligt av ett stökigt boende och med regelbunden städhjälp kan du vara säker på att du i stort sett alltid kommer hem till ett städat hem.

Lista på städföretag med hemstädning i Stockholm

I guiden nedan kommer massor av olika städfirmor som i första hand är aktiva i Stockholmsområdet. Men hjälp av den hoppas vi att du kan hitta en firma som gör just din vardag både lättare och renare.

Hello Clean

HelloClean Logo

Vi börjar denna guide med företaget HelloClean. Det här ett företag som är en del av gruppen A Plus Group. I samma grupp är bland annat företag som Studybuddy och Hey Kiddo med, firmor som jobbar med barnpassning i Stockholm och läxläsningstjänster.

Med andra ord är HelloClean en del av en större grupp där man brinner för att underlätta människors vardag. Det här är något som märks tydligt och verkligen skiner igenom denna verksamhet.

Du kan själv välja hur ofta du vill ha städhjälp. Dels har HelloClean bra priser när det kommer till veckostädning. Då städar de helt enkelt hela hemmet, antingen varje eller varannan vecka, beroende på vad som passar för dig.

En annan bra tjänst man erbjuder är så kallad storstädning. Det här är perfekt om du vill städa igenom hemmet ordentligt inför att ni ska ha en större bjudning, eller kanske som vårstädning eller höststädning. Om ni redan haft en fest där det gått lite vilt till kan en storstädning såklart också vara på sin plats.

Om du behöver hjälp med flyttstäd är detta också något som HelloClean kan bistå med. På så vis kan du själv ta det lugnt och luta dig tillbaka medan de utför städningen. HelloClean gör alltid en besiktning både innan och efter att flyttstädet ägt rum.

Det finns flera bra anledningar till att välja HelloClean före andra städtjänster på marknaden. Om du bryr dig mycket om miljön till exempel är denna firma ett bra val.

Bland annat ser man till att bara använda sig av Svanenmärkta produkter för rengöring. Det här är en märkning som granskar hela produktionskedjan för att se till att produkten är så skonsam mot miljön som möjligt. Ett mer hållbart val med andra ord.

Den största anledningen till att vända sig till HelloClean är dock enligt oss kundservicen. När du anlitar tjänsterna får du en egen personlig städare, med en egen kontaktperson. På så sätt är det mycket enkelt om du vill ändra bokningar, har frågor eller speciella önskemål.

Till sist är också priserna konkurrenskraftiga, utan att det påverkar kvaliteten på arbetet. Kort sagt ett mycket bra städbolag som fungerar alldeles utmärkt att anlita för allt från flyttstädning till regelbunden städning av hemmet.


Städarna

Städarna Logo

Om du ska anlita en städfirma i Stockholmsområdet är Städarna ett av de alternativ vi starkast kan rekommendera. De gör lite av varje och har tjänster för det mesta. Framför allt är det ett professionellt bolag som har stor erfarenhet av branschen.

Städarna startade år 2008. En ung entreprenör insåg att utbudet när det kom till hemstäd var dåligt, med varken bilder eller logotyper på de företag som fanns att anlita. Företaget växte en hel del och är idag större än någonsin.

Någonstans i kärnan hos Städarna finns en önskan och en vilja att göra något fint för en medmänniska genom städningen. Man vill ändra på den bild som finns av städbranschen och föregå med gott exempel.

En stor fördel med denna firma är de många olika tjänster som du som kund kan ta hjälp av. Oavsett om du behöver hjälp med regelbunden städning hemma, att städa ur ett dödsbo eller att putsa fönster så kan Städarna bistå.

Ett annat plus är att du kan välja mellan olika paket för din städning. På så vis kan du få lägenheten eller huset städat ofta utan att det behöver kosta allt för mycket.

För den som har en lite tightare budget finns till exempel paketet mini. Här ingår en lite enklare städning av saker som kök, golv  och badrum, men till ett mycket lågt pris. Även om det inte innefattar varje vrå av huset innehåller mini det mesta som behövs för ett rent och fräscht hem.

Om du verkligen vill kunna lämna städningen helt i händerna på någon annan finns paketet plus. Då sköts löpande olika moment som egentligen hör till storstädning till exempel att tvätta fönster och du behöver inte städa alls. Dessutom kan du lämna hemmet i stort sett som du vill för att sedan komma hem till det skinande rent.

Städarna har också som sagt en uppsjö av andra tjänster som inte innefattar regelbunden städning. Till exempel kan du även här boka en storstädning av ditt hem, för att få huset eller lägenheten skinande ren rakt igenom.

Du hittar också möjligheter för dig som är egen företagare och har anställda. Dels erbjuder man städning av företagets lokaler för den som önskar.

Men möjligheten finns också att ge sina anställda gratis hemstädning som en extra löneförmån. Det här är något som underlättar för de allra flesta och minskar den totala belastningen i livet. Precis som ett friskvårdsbidrag kan det här vara ett fantastiskt sätt att ta han om sina anställda och se till att de mår bra.

Överlag är Städarna en mycket bra tjänst som vi varmt kan rekommendera. Om du letar efter en firma som erbjuder städtjänster på alla områden, till bra priser kan du med fördel ta en närmare titt på Städarna.


Alberts städservice

Alberts städservice Logo

Om du är på jakt efter en stor städfirma kan Alberts städservice vara något för dig. De har över 6000 uppdrag vare månad och är därmed en både etablerad och stor aktör på marknaden i Stockholm.

Något som direkt märks är att denna städfirma fått goda recensioner och betyg. Av över 300 personer som gett sitt betyg till tjänsten har den fått ett snitt på 4,4 av maximalt 5. De allra flesta kunder verkar därmed vara nöjda.

Det finns såklart också här ganska många olika tjänster och typer av städning du kan få hjälp med. Om det så handlar om flyttstädning eller städning av hemmet så har Alberts städservice olika lösningar.

En av nackdelarna är att det kan vara en smula krångligt att komma igång. Istället för att som hos till exempel Städarna kunna välja från olika paket gör man en individuell bedömning av varje hem.

Dessutom krävs ett hembesök där de tar fram en offert innan du kan komma igång med regelbunden hemstädning. Är du ute efter en tjänst som är enkelt och smidig att starta igång finns det alltså andra alternativ som kan vara bättre.

Även om priserna inte är allt för höga matchar de inte riktigt de allra billigaste alternativen på marknaden. Men vill du åt ett stort och erfaret städbolag, men goda recensioner kan som sagt Alberts vara värda att kika närmare på.


Hemfrid

Hemfrid Logo

Letar du efter ett företag med lite bredare lösningar kan Hemfrid vara ett bra val. De erbjuder inte bara lösningar inom städ, utan också på flera andra områden.

När det kommer till själva städningen har man dock ett något mer begränsat utbud. Det finns alternativ som hemstädning, flyttstädning och fönsterputs, men inte så mycket mer än så.

Kontinuitet är dock en nyckel här och något man lägger stor vikt vid. Om du väljer att anlita Hemfrid kommer du att få ditt hem städat samma veckodag och av samma person varje vecka, eller varannan om du väljer det alternativet.

Städningen är också mer grundlig än hos många av konkurrenterna i denna guide. Som vi varit inne på har man också lösningar för mer än bara städning.

Till exempel kan du via tjänsten Hemfrid Premium få hjälp med andra vardagssysslor. Det kan handla om att vika lakan, sköta tvätten eller till och med gå ut med hunden. Perfekt för dig som vill spara ännu mer tid i vardagen.

Något vi måste nämna som en stor nackdel är att det inte finns några priser eller ens prisförslag på Hemfrids hemsida. Du måste själv beställa en offert, vilket ju kräver en del arbete och engagemang, innan du ser om erbjudandet är värt att tacka ja till.

Det finns också mer specifika alternativ för dig som vill ha hjälp med saker som inte direkt har med städning att göra. Om du till exempel behöver hjälp med att hålla trädgården fräsch, eller att ta olika saker till återvinningen kan Hemfrid bistå.


Strykfritt.se

Strykfritt Logo

Strykfritt är ett städföretag som har fått mycket höga betyg på nätet. Av de över hundra kunder som betygsatt denna städfirma har genomsnittet lämnat ett betyg på 4,7 av 5. Med andra ord är de allra flesta kunder mycket nöjda med Strykfritt.se.

En sak som gör att de sticker ut en smula är möjligheten att boka hemstädning enbart var fjärde vecka. De allra flesta andra bolag kräver att du minst tar städhjälp varannan vecka om den ska vara regelbunden. Städning var fjärde vecka kan för vissa vara precis det som krävs för att klara av att hålla hemmet i ett fint skick över tid.

Ett annat plus är att priserna syns tydligt på hemsidan. Du betalar per timme och det är enkelt att se hur mycket det kostar för olika tjänster. Med andra ord behöver du inte begära en offert för att veta om Strykfritt.se är ett prisvärt alternativ för dig.

Något som också får nämnas som positivt är att du via Strykfritt kostnadsfritt kan omboka och avboka besök. Perfekt för dig som inte har ett helt fast schema och där dagarna ser lite olika ut från vecka till vecka. Ett flexibelt bolag som gör vad de kan för att anpassa sig efter dig som kund, med andra ord.


Freska

Freska Logo

Freska är ett bolag som erbjuder städning i området kring Stockholm. Det är ett lite mer modernt städbolag på flera sätt, men kanske inte det allra smidigaste av alternativen i guiden.

Det krävs att du har egen dammsugare, mopp och hink hemma när Freska kommer hem till dig för att städa. Detta är såklart något de flesta har. Vad som dock är lite krångligare är att du själv måste tvätta de mikrofiberdukar som personalen använt vid städningen, till nästa gång. Något som många nog egentligen skulle vilja slippa.

Ett plus är dock att man har kollektivavtal för alla sina städare. På så vis kan du som anlitar dem känna dig lite tryggare med att de anställda har det bra.

Freska använder också helt Svanenmärkta rengöringsmedel. Perfekt för dig som vill göra ett lite mer hållbart val och sätta miljön i fokus.

När det kommer till tjänster har man ett ganska brett utbud och det mesta från hemstädning till flyttstädning och kontorsstädning. Något som dock sticker ut en hel del är det de kallar för Freska flex.

Freska flex innebär att du får en tid som någon annan bokat av, till ett mycket lågt pris. Är du flexibel och till exempel inte har något emot städhjälp när du själv är hemma kan det här vara det perfekta valet.  

Sammanfattningsvis är kanske inte Freska det allra smidigaste valet på marknaden. Men det är ett lite mer modernt städbolag, som tänker på miljön och sina anställda, samtidigt som du kan fynda billiga städtider.


Maries.se

Maries.se Logo

Maries städ är inte minst ett erfaret bolag som har många år i branschen. De har totalt över 30 års erfarenhet av hemstäd och vet därmed vad som krävs för att kunderna ska bli nöjda.

Dessutom är det en stor firma som är etablerade på marknaden. Med över 250 anställda får Maries städ räknas till en av de absolut största aktörerna i denna guide.

Du hittar ett brett utbud av olika tjänster som rör städning, men också en del angränsande områden. Maries städ kan hjälpa dig med vanlig hemstädning eller flyttstäd, men också med saker som polering av sten, tvättning av mattor eller luktsanering. Ett mångsidigt bolag som erbjuder det mesta med andra ord.

Precis som hos många andra städbolag kan du teckna ett så kallat städabbonemang. Samma person kommer då hem till dig och städar vid varje tillfälle. Det ska dock nämnas att detta abonnemang har en månads uppsägningstid. Den ger dock ett lägre pris per tillfälle än om du beställer enskild hjälp för varje nytt tillfälle.

I dessa tider när de flesta har fått en större förståelse för spridning av virus och sjukdomar blir en av Maries tjänster ännu mer intressant. De utför nämligen på begäran en ytdesinficering av hela hemmet. Perfekt för dig som vill se till att skydda dig lite extra mot bakterier och sjukdomar.


Julias städservice Stockholm

Julias städservice Stockholm Logo

Ett alternativ för dig som vill anlita någon för hemstäd i Stockholm är Julias städservice. Detta är inte minst ett företag som erbjuder mycket bra priser och kan alltså vara något för dig med en lite tightare budget.

En mycket positiv sak är att det framgår tydligt på hemsidan hur mycket städhjälpen kommer att kosta. Utifrån en tabell kan du titta och ta reda på ungefär vad du kommer få betala för städning av just din bostad. Smidigt för dig som inte vill behöva ansöka om en offert för att få en bild av om tjänsten är prisvärd eller inte.

Det ska nämnas att detta inte är det allra största av städbolagen i guiden. Det gör också att de inte har ett riktigt lika stort utbud av olika tjänster.

Självklart täcker man in allt det vanliga som hemstädning, storstädning, flyttstäd och visningsstäd. Men vill du ha en bredare palett av tjänster en så finns det som du märkt i guiden ovan företag som erbjuder ännu mer.

Julias Städservice erbjuder dock städning både för hem och företag. Firman kan vara ett bra val för dig som vill göra ett mer miljövänligt val för din arbetsplats.

Bland annat använder man miljövänliga rengöringsmedel som är så hållbara som möjligt. Dessutom har personalen fått utbildning i att städa på ett så miljöeffektivt sätt som möjligt. Allt detta har tillsammans lett till att Julias Städservice är ISO-märkt.

För att sammanfatta är Julias städbolag en något mindre firma som dock har en hel del att erbjuda. Låga priser och tydlighet på hemsidan är saker som kan göra att du lockas till deras tjänster.


Hjälp hemma

Hjälp hemma Logo

Hjälp hemma är ett städföretag som erbjuder lösningar som inte minst är smidiga för den som vill komma igång med städhjälp. Dessutom har de en del andra tjänster utöver städning som kan komma till nytta.

Med hjälp hemma är det enkelt att komma igång. Du kan boka städhjälp direkt via hemsidan, inget hembesök är nödvändigt för att starta upp. Om du vill ha lite extra trygghet finns dock möjligheten att få besök hemma först för den som vill.

Ett annat plus är att du enkelt kan räkna ut vad hemstädet kommer att kosta på hemsidan. I en lite kalkylator slår du in antal kvadratmeter och får därefter ut ett pris.

Om du bokar återkommande städning kommer du att få hjälp med tjänster som inte bara rör själva städandet i hemmet. Bland annat ingår då saker som strykning och tvättning av kläder för den som vill. Både generöst och smidigt såklart.

Det går också att boka in extra tjänster för en mängd andra saker. Bland annat kan du få hjälp av deras så kallade hantverkarservice. Här ingå allt från reparation av vitvaror till montering av möbler och allt kommer till ett fast pris.


Rent hem

Rent hem Stockholm Logo

Ett företag som kan vara värt att spana in är rent hem. De har lång erfarenhet av hemstädning just i Stockholm och är ett utmärkt val för dig som vill ha något stabilt att luta dig mot på detta område.

Ett stort plus med just rent hem är att de är väldigt flexibla och anpassar sin städning efter de specifika önskemål som du har. Om du till exempel vill att kylen ska städas ur eller att spisen ska rengöras lite extra så sköter de det. Eftersom du betalar per timme kan också saker som att stryka kläder läggas till bland uppgifterna om du vill.

Har du ett hem som inte städats på lång tid, kanske ett halvår eller flera år kan rent hem vara till stor hjälp. De erbjuder en så kallad grovstädning som tar sig an de allra tuffaste och mest nedgångna miljöer.

Du kan också få hjälp med saker som mattvätt och textiltvätt. Om du har smutsiga mattor eller vill fräscha upp klädda möbler som soffor eller fåtöljer är det här perfekt.

Ett plus med Rent Hem är att priserna är tydliga och lätta att se på hemsidan för den som vill. Om du vill veta vad det kostar och om du har råd, utan att behöva beställa en offert är det här såklart en stor fördel.

Överlag är rent hem ett bra städföretag som har en hel del att erbjuda inom städning och angränsande områden. De har också fått goa omdömen och recensioner med ett snittbetyg på 4,6 av maximalt 5 från de över 300 kunder som gett sin bedömning.


Kristallrent

Kristallrent Logo

Detta är en firma som inte minst specialiserat sig på den lite tyngre typen av städning. Kristallrent är experter på att ta hand om hus som inte städats på länge, eller att till exempel städa upp efter en ordentlig renovering.

De har också som en del i sitt utbud en ordentlig flyttstädning. Om du bor i Stockholm och ska flytta är Kristallrent ett bra bolag att anlita dig av. De har låga priser och allt ingår, inklusive fönsterputs.

Kristallrent har också en tjänst för hemstädning. Här är det inte minst priserna som sticker ut, de har en av de allra lägsta månadskostnaderna av företagen i denna guide. Priset varierar dock ganska ordentligt beroende på hur ofta du vill ha hjälp med hemstädning.

Städfirman erbjuder också en del andra tjänster som kan vara sköna att få hjälp med i hemmet. Till exempel kan de bistå dig om du behöver en hjälpande hand med saker som snöskottning. Även för enklare trädgårdsskötsel såsom gräsklippning finns möjligheter att anlita sig av Kristallrent.


Anne Blom Städ och Service

Anne Blom Städ och Service Logo

Här är en firma som sätter fokus på kvalitet och att göra saker ordentligt. Anne Blom städ och service har många års erfarenhet av branschen och vet vad som krävs för att kunderna ska bli nöjda.

Detta är ett relativt stort företag. Med ca 70 anställda är de en av de större aktörerna du kan anlita i Stockholmsområdet.

Det märks tydligt att det här är ett städföretag som vill göra saker ordentligt. Till exempel har man utvecklat tydliga rutiner för att säkerställa att städarna är diskreta och inte sprider saker de sett i hemmet eller på arbetsplatsen de städar.

Alla anställda har också en ID-06 bricka. Det här är en identifikation som bland annat används inom byggbranschen. Den gör bland annat att det blir svårare för de företag som vill anställa arbetskraft svart.

När det kommer till olika tjänster finns det mycket att välja bland hos Anne Bloms städ och service, både för hem och företag. Den stora fördelen med hemstädningen är att du inte behöver ha någonting hemma, städfirman tar med sig allt från dammsugare till trasor.

Det här är perfekt om du till exempel har en övernattningslägenhet dit du inte velat eller hunnit köpa städsaker. Dessutom behöver du inte oroa dig för slitage på dina egna saker.

Ombokningar är helt gratis så länge det görs i någorlunda god tid.

Det går att få reda på vad det kostar på hemsidan även om det inte alltid är helt tydligt. Det finns exempel för vissa intervall på städning, men vill du ha hemstäd oftare eller mer sällan behöver du begära en offert för att få reda på vad det kommer att kosta.


Rozen Clean

Rozen Clean Logo

Rozen Clean är en städfirma som finns och jobbar i Stockholm. De har en något mer begränsad palett när det kommer till tjänster, men erbjuder det viktigaste såsom hemstädning och grovstädning.

En nackdel vi tyvärr måste lyfta är att det finns städbolag som är smidigare att anlita. Till exempel krävs innan din städning börjar att du bokar tid för en så kallad provstädning som för övrigt också kostar.

Här ska du själv vara hemma och instruera städaren om saker som var städredskapen finns. Du måste också själv informera om speciella ytor eller föremål som kan vara känsliga mot rengöringsmedel till exempel.

Ett plus är att du har möjligheten att lägga till enklare tjänster i hemstädningen om du vill. Är det skjortor som ska strykas, eller en tvättmaskin som ska startas kan du få hjälp med det.

Du betalar per timme, vilket enligt oss är en bra lösning. Det här gör att om ditt hem är lättstädat kommer städaren få tid över till annat. På så vis kan du få det där lilla extra som att byta sängkläder åt dig eller att ställa i ordning i förrådet om det blir tid över.

Rozen Clean är enligt oss en bra städtjänst. Även om de inte är de absolut smidigaste och enklaste när du ska komma igång, är det ett bra alternativ för hemstädning i Stockholmsområdet. Kan passa dig som vill ha ett städbolag med hemstäd som inkluderar lite extra.


Vardagsfrid

Vardagsfrid Logo

Det finns ett viss rykte kring städbranschen. Det förekommer lite väl ofta att arbete sker svart och att anställda har dåliga villkor. Vill du kunna anlita städpersonal med gott samvete kan vardagsfrid vara en städfirma för dig.

Bland annat omfattas alla anställda av ett kollektivavtal. Det här kan låta som en självklarhet, men är inte det på alla företag inom städbranschen. Det kan också tillägas att vardagsfrids VD sitter med i en grupp som jobbar för att fler städföretag ska ansluta sig till kollektivavtal.

Företaget jobbar mycket med svanenmärkta produkter för ett mer hållbart städande. Man har också som mål att på sikt bli klimatpositiva och helt enkelt påverka klimatet mer positivt än negativt.

Det finns möjlighet till olika tjänster såsom hemstäd eller kontorsstäd för den som vill det. Något vi dock måste nämna som en nackdel är att det inte finns några priser listade på hemsidan. Vill du veta om tjänsten är prisvärd eller passar din plånbok, måste du först kontakta bolaget för att sedan få ett prisförslag. Inte det allra smidigaste enligt oss.

Tjänsterna är dock flexibla och går att kombinera med varandra på olika sätt. Om du till exempel skulle vilja ha regelbunden hemstädning, men med storstädning inkluderat två gånger per år, går det att göra en speciell lösning för det. Perfekt för dig som vill kunna anpassa städandet av ditt hem lite mer.


Vad kostar det att anlita hemstädning i Stockholm?

Priset är såklart något många är intresserade av när de ska anlita hemstädning. Här kommer lite om vad det kan kosta för den som vill ha hjälp med att städa sitt hem.

Vanligen brukar priserna ligga runt 170 – 250 kronor i timmen efter rutavdrag. Självklart finns det också alternativ som kan bli ännu dyrare, eller ännu lite billigare. Det är dock en hel del andra saker utöver själva grundtaxan som kommer att påverka priset.

Många företag tar betalt per timme. Det här innebär att ett mer stökigt hem som tar längre tid att städa helt enkelt kommer att kosta mer per månad. Även om företag har ett visst pris du betalar per kvadratmeter får du ofta betala lite mer om lägenheten skulle vara extra smutsig.

I de allra flesta fall blir det också billigare per tillfälle om du väljer att ha städning oftare. Om du till exempel vill ha hjälp med hemstäd 2 gånger i månaden kommer det kosta mer per timme och tillfälle än om du vill ha städning varje vecka.

Vi hoppas att den här guiden varit till nytta och att du lärt dig lite mer om vilka alternativ som finns för hemstädning i Stockholm. Med hjälp av listan på företag ovan hoppas vi också att du kan hitta ett alternativ som gör att ditt hem får vara skinande rent, så ofta som möjligt.


Här hittar du fler artiklar med lokal anknytning till Stockholm!