Bästa spabadet 2023: Utomhusspa att njuta av vid ditt hem

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ha ett spabad hemma kan verkligen höja livskvaliteten. Funderar du på att skaffa ett men vet inte riktigt vilket som passar dig? Här kan du lära dig mer om de bästa spabaden som finns just nu!

Man och kvinna i ett spabad, en sjö syns i bakgrunden

Vilket spabad är bäst i test?

Det bästa premiummärket är Nordenspa. De har en mängd olika varianter, samtliga väl tilltagna i storlek, för 5-7 personer. Det är en större investering, men en fantastisk känsla när den väl är på plats. De här spabaden är perfekta att njuta av för hela familjen, många år framåt!

Nordenspa Bergen spabad för 7 personer
På bilden syns modellen Bergen från Nordenspa.

Ett annat mycket bra alternativ, som ligger strax under i prisklass, är de funktionella och snygga spabaden från Lyfco. De flesta av deras modeller är utrustade med mängder av funktioner såsom wifi-anslutning och appstyrning, Bluetooth-högtalare, LED-lysen och en hel del annat. Mycket tjusiga och populära varianter!

Utespa Vivid Dreams WiFi spabad för 5-6 personer
På bilden syns Lyfcos modell Vivid Dreams.

Om du vill ha något lite mindre för 1-3 personer, och således komma ned i pris, kan vi rekommendera att ta en titt bland spabaden hos Hemfint. Där finns ett par utmärkta spabad i mindre storlek till mycket överkomliga priser!

WS-098 spabad för 3 personer
På bilden syns modellen WS-098, lämpligt för 3 upp till personer.

Hur fungerar det att beställa hem ett spabad online?

Spabad installerat vid uteplats

Det är generellt ett stort projekt att få hem och installera ett spabad som du beställt. Lyckligtvis får du hjälp med en stor del av de mest ansträngande delarna. Avtalen ser lite olika ut, beroende på varifrån du beställer. Här är några exempel:

När du beställer spabad från Villanytt

Villanytt Logo

När du beställer ett spabad eller swimspa från Villanytt, ingår frakt till din tomtgräns. Spabadet kommer levereras på en pall och med hjälp av en bakgavellyft från fraktfirman.

Detta gäller för alla deras spabad, förutom modellen Bergen och alla swimspa, som är för stora för att levereras med bakgavellyft och måste lossas med gafflar. Du som kund ansvarar för att sätta upp spabadet på den plats du önskar.

Innan Villanytt levererar ditt spabad eller swimspa, kommer de att kontakta dig för att boka en leveransdag. Du bestämmer en dag som passar dig så att leveransen blir så smidig som möjligt. Det är också en bra idé att planera in en kranbil om det behövs. På så sätt kan du vara förberedd för en snabb och problemfri leverans.

Innan du installerar ditt spabad eller swimspa från Villanytt, se till att det står på ett jämnt och stabilt underlag.

Observera att all elektrisk anslutning måste göras av en behörig elektriker.

Läs igenom beskrivningen till det spabad du är intresserad av att beställa, för att vara säker på att du kan ta emot det på det sätt du önskar!


Beställa hem spabad från Outl1

Outl1 Logo

Hos Outl1 finns flera bra alternativ för dig som inte har möjlighet eller kunskap att kunna ta emot och installera ett större spabad.

De erbjuder nämligen följande:

  • Fri frakt som standardalternativ.
  • Möjlighet att välja till lossning via kranbil, som ett extraval.
  • Möjlighet att få installationen utförd av professionell installatör som extraval.

Du måste dock ange postnummer vid din beställning för att se vilka av dessa tjänster som är tillgängliga där du bor.

Att få hjälp med dessa delar gör hela processen oerhört smidig när du beställer hem ditt spabad hos Outl1!


Beställa spabad från Hemfint

Hemfint Logo

Hos Hemfint får du gratis frakt fram till tomtgräns. Du behöver alltså själv planera för att kunna ställa spabadet på plats, exempelvis med kranbil om så krävs.

Spabaden behöver sedan installeras av behörig elektriker och installation sker på 1- eller 3-fas, beroende på vilken modell du väljer.

Hemfint har många av sina spabad i lager och leveransen är i regel relativt snabb.


För dig som vill komma ned i pris, samt ha något som är mer lättinstallerat, kan vi rekommendera att kika på uppblåsbara spabad!

Jämförelse av många olika spabad

Nedan är hela listan på de olika spabad vi tittat närmare på. Vi har tagit med varianter från olika varumärken.

Storlekarna varierar från att vara lämpliga för cirka 2 personer, upp till cirka 7 personer.

Prisklasserna sträcker sig från någonstans över 20 000 kr upp till cirka 130 000 kr.

Nordenspa Bergen spabad för 7 personer

Nordenspa Bergen spabad för 7 personer

Kolla priset hos:

Bergen är ett lite större spabad från Nordenspa och passar därför extra bra om du har en större familj eller ofta har kompisarna på besök. Badet har sju olika platser, där en är en lyxig liggplats och två är hörnfåtöljer som är extra bekväma. Det går även att sitta i trappan, vilket passar till exempel för mindre barn som vill vara med.

Bland fördelarna med Bergen finns storleken, och också att spabadet har tre massagepumpar. Cirkulationspumpen är tyst, vilket gör badupplevelsen bättre. Ett extra plus för att det går att styra badet från telefonen med hjälp av wifi.

Det är svårt att hitta särskilt mycket nackdelar med Bergen, men det är ett bad som kan vara onödigt stort om du oftast badar ensam eller tillsammans med din partner. Även om cirkulationspumpen är energisnål krävs det ju mer el för ett större bad än för ett mindre. Det kan vara en nackdel med, framför allt om du egentligen inte behöver ett så stort bad.

Nordenspa är ett kvalitetsmärke när det kommer till spabad. Vill du ha något som helt säkert tål det nordiska klimatet är deras bad ett säkert alternativ. Med kraftig isolering och förstärkta och rostfria konstruktioner får du ett spabad som ger dig en lång badsäsong – och extra mycket vardagslyx.


Nordenspa Geiranger spabad för 5 personer

Nordenspa Geiranger spabad för 5 personer

Kolla priset hos:

Badet Geiranger kommer från Nordenspa och kan ge dig en riktig lyxig och avslappnad känsla. Designen är modern och du kan välja mellan vit och svart marmor. Det finns fem platser där två är loungeplatser där du kan halvligga och hörnplatsen erbjuder en extra bra nackmassage. Geiranger har bluetooth-högtalare som du kan koppla ihop med din mobil så du kan spela favoritmusiken medan du badar.

Geiranger har många fördelar. Det är ett bad som passar i många sammanhang, eftersom det kan fungera både för en mindre familj och för några få personer som vill bada tillsammans. De olika platserna har olika fördelar och med fyra massagepumpar kommer alla få möjlighet till ett riktigt bra bad.

Nackdelen är väl att två platser är tråkigare än de andra och varken är loungeplatser eller har hörnplatsens speciella nackmassage. Det måste inte vara ett stort problem utan går att lösa med att man turas om så att alla får ha de bästa platserna ett tag.

Nordenspa har olika sorters poolprodukter i sitt sortiment. Förutom spabad erbjuder de andra sorters uppvärmda pooler, poolskydd, pooltak, värmepumpar för pooler och liknande. Deras produkter håller hög kvalitet och är alltid framtagna så att de tål klimatet i Norden, med alla de olika väder som finns här.


Nordenspa Larvik spabad för 5 personer

Nordenspa Larvik spabad för 5 personer

Kolla priset hos:

Nordenspa har skapat Larvik, ett spabad för fem personer. Badet styrs med en modern touchpanel och har bluetooth-högtalare så du kan få musik från din telefon eller dator. Det finns två loungeplatser och tre sittplatser, där hörnplatsen kommer bli mångas favorit eftersom den bjuder på nackmassage.

En fördel med Larvik är att det inte bara finns tre massagepumpar utan också 86 massagejets! På det sättet får du en bra massage för hela kroppen. Utseendet är snyggt och stilrent i svart och vitt, och det är ett spabad du lätt kan placera och få att passa in.

Precis som i en del andra spabad är ett par av sittplatserna utan särskilda funktioner, vilket kan kännas som en nackdel och bli trist för dem som hamnar där. I Larvik finns det åtminstone så många massagejets att ingen kommer bli utan, var han eller hon än sitter.

Det skandinaviska varumärket Nordenspa är väldigt populärt – och det är inte så konstigt med tanke på vilka produkter de erbjuder. I sitt sortiment har de många olika sorters spabad, så att du alltid kan hitta ett som passar dig. Deras produkter har en elegant och stilren design, som gör att de inte bara är trevliga att använda, utan också att titta på.


Nordenspa Nordfjord spabad för 5 personer

Nordenspa Nordfjord spabad för 5 personer

Kolla priset hos:

Nordfjord från Nordenspa är gjort för fem personer och fungerar därför lika bra för en mindre grupp vänner som för en liten familj. Det går också bra att använda om du bara vill ta ett bad med din partner. Stilen är lite tuffare än en del andra bad, med en svartmarmorerad yta. Bland sittplatserna är två så kallade loungeplatser där du kan halvligga, vilket underlättar för avslappningen.

Fördelarna med Nordfjord är att det är ett bad som kan passa i många olika sammanhang. Det är lätt att styra från kontrollpanelen och en extra funktion är de bluetooth-högtalare som gör att du lätt kan komplettera badet med musik du själv väljer ut.

Det finns inga större nackdelar med Nordfjord, men vill du ha ett extra lyxigt och påkostat bad kanske det här känns lite för enkelt. Det har två massagepumpar och 62 massagejets. I de flesta fall räcker det dock gott och väl.

Vill du ha ett energieffektivt, snyggt spabad med hög kvalitet kan Nordenspa vara det rätta varumärket för dig. De erbjuder poolprodukter med olika slags uppvärmda pooler, poolskydd, pooltak, värmepumpar för pooler och liknande produkter. Allt är anpassat för att klara det omväxlande nordiska vädret och klimatet.


Nordenspa Tromsö spabad för 5 personer

Nordenspa Tromsö spabad för 5 personer

Kolla priset hos:

Tromsö är ett lite mindre spabad från Nordenspa. Även om det får plats fem personer i det passar det kanske allra bäst för ett par – eller för en liten familj. I badet finns det fyra sittplatser och en plats där det är möjligt att ligga ner. Det gör att det blir ett bad där det är lätt att slappna av, till exempel efter en lång arbetsdag.

Bland Tromsös fördelar finns belysningen som är utvändig och stämningsfull. Även cirkulationspumpen är ett plus, eftersom den både är energisnål och tyst. Med Tromsö slipper du störas av bullrigt oljud, vilket isoleringen bidrar till.

Nackdelen med Tromsö är väl just storleken. Även om badet kan passa perfekt för ett par kan det bli lite väl intimt om ni är fem vänner som ska dela på badet.

Från Nordenspa kommer olika pool- och badprodukter, som håller hög klass. Spabaden är isolerade på ett sätt så att de blir tystare än många alternativ. De blir också mer energieffektiva, så det krävs inte lika mycket el när du använder deras spabad. Designen är snyggt elegant och bidrar till din känsla av vardagslyx.


Nordenspa Molde spabad för 7 personer

Nordenspa Molde spabad för 7 personer

Kolla priset hos:

Spabadet Molde från Nordenspa tillhör de större modellerna. Här får du sju sittplatser med två rejäla massagepumpar. För en extra lyxig känsla ingår en rostfri champangehink. Badet styrs via din telefon med hjälp av wifi.

En stor fördel med Molde är att alla platser är sittplatser. Speciellt i ett större bad kan det vara bra, eftersom det blir lättare att umgås med vännerna om alla sitter upp. En loungeplats där det går att ligga ner passar bättre för mindre bad där man inte är lika många som badar ihop. Molde är en perfekt plats för en social och samtidigt avslappnande kväll.

Storleken och uppbyggnaden av Molde kan samtidigt upplevas som en nackdel. Ska du bada ensam kanske du hade velat kunna ligga ner. För ett bad på egen hand eller med din partner blir det också ett bad som drar lite väl mycket energi.

Nordenspa är ett skandinaviskt varumärke som valt att skapa poolprodukter av hög kvalitet, för att du ska kunna få en bättre vardag. Med en pool hemma kan det bli lättare att slappna av, något många behöver idag. Oroar du dig för elförbrukningen? Nordenspas spabad är energieffektiva och därför bättre än många av alternativen.


Nordenspa Otta spabad för 5 personer

Nordenspa Otta spabad för 5 personer

Kolla priset hos:

Otta från Nordenspa är ett bad som passar för dig som har en liten familj eller mest vill ha ett spabad att använda med din partner eller närmaste vännen. Av de fem platserna är två gjorda för att det ska gå att ligga ner, vilket gör att det blir ännu lättare att slappna av och njuta av massagefunktionen. Med LED-funktion och yttre belysning förstärks den lugna känslan.

Otta är ett ljust spabad, ett alternativ som känns neutralt och kan passa i de flesta omgivningar. Det och att det är ett relativt litet bad är några av Ottas största fördelar. Ett litet bad drar mindre energi, och med Nordenspas tysta och energisnåla cirkulationspump behöver du inte oroa dig lika mycket för elräkningen.

Nackdelar med spabad kan ofta handla om att du behöver ha rätt bad för just dina behov. Vill du till exempel ha ett bad där det är lätt att umgås med en grupp vänner är Ottas storlek en nackdel.

När du letar efter ett spabad, en annan pool, en bastu, eller andra badprodukter kan det vara värt att titta närmare på Nordenspa. Det är ett skandinaviskt varumärke som tar fram och säljer poolprodukter av hög kvalitet – vilket gör att de klarar både den nordiska kylan och de onormalt många soltimmarna på sommaren.


Nordenspa Giske spabad för 6 personer

Nordenspa Giske spabad för 6 personer

Kolla priset hos:

Spabadet Giske är ett av alla kvalitetsbad som kommer från Nordenspa, men kanske att Giske är lite bättre än de andra trots allt. Det är nämligen ett av de bad som utsetts till kundernas favorit. Modellen är modernt snyggt i en marmorerad stil, det ingår champagnehink och du styr det enkelt från telefonen med hjälp av wifi. Det finns två liggplatser och fyra sittplatser.

Att Giske har blivit en favorit är inte så konstigt. Förutom att det är ett snyggt bad är det i en storlek som kan passa både för en familj och ett kompisgäng – samtidigt som det inte är för stort att använda för ett par. Den tysta cirkulationspumpen och isoleringen gör att badstunderna i Giske blir lugna och med de två massagepumparna blir det lätt att slappna av.

Det är inte så lätt att hitta några nackdelar med Giske, men två av sittplatserna är lite mindre och har inte lika många massage-jets. Är badet fullsatt kan det bli lite trist för dem som hamnar där.

Nordenspas spabad är energieffektiva, snygga och har en speciell kombination av isolering och förstärkta rostfria material. Det gör att de blir tysta, så att du slipper störas av pumpens ljud. Det gör också att de lättare tål det nordiska klimatet, vilket ju annars kan vara påfrestande för ett spabad.


Nordenspa Stranda spabad för 6 personer

Nordenspa Stranda spabad för 6 personer

Kolla priset hos:

Nordenspas Stranda tillhör de modeller som utsetts till kundernas favorit. Med en liggplats och fem sittplatser kan kompisgänget eller familjen lätt få plats. Badet finns i färgerna grå med vit marmor eller svart med svart marmor, vilket är två stilrena och eleganta alternativ som ger en lyxig känsla. Champagnehinken som ingår understryker den känslan.

Stranda styrs på ett enkelt sätt från din telefon genom wifi, en av alla de fördelar badet har. Förutom de två massagepumparna finns det 75 massage-jets, som är fördelade så att varje plats får gott om massagepunkter. Det är ett bad där det är lätt att må bra.

En nackdel med ett spabad som Stranda är att det drar energi, vilket kan vara stressande när elpriserna går upp. Med sin energisnåla cirkulationspump är problemet mindre med Stranda än med andra alternativ.

Från Nordenspa kommer lyxiga poolprodukter som kan ge din vardag guldkant. Förutom att de alltid anpassat poolerna efter det nordiska klimatet erbjuder de snygga pooler vars utseende förstärker den lyxiga känslan. Deras uppvärmda spabad håller hög kvalitet och är samtidigt energieffektiva.


Lyfco Relaxio spabad för 4 personer

Lyfco Relaxio spabad för 4 personer

Kolla priset hos:

Relaxio från Lyfco är ett spabad som är gjort för att ha ute. Med fyra bekväma platser fungerar det bra för familjen, eller varför inte när du har ett par vänner över på middag? En bättre avslutning på kvällen är svår att tänka sig.

Relaxio har 48 munstycken som bidrar till en avslappnande massage. 18 av dem är roterande och 20 gjorda för att skapa bubblor. Med bluetooth-högtalare och LED-belysning kan du lätt skapa en lugn stämning.

En av de största fördelarna med Relaxio är att det är ett spabad som är väldigt välisolerat. Det gör att värmen hålls kvar och att badet kräver mindre energi till uppvärmningen. Dessutom är det gjort för att passa det nordiska klimatet, så du behöver inte oroa dig för om det ska klara de förhållanden som finns här.

Även om storleken kan ses som en fördel kan det också vara den största nackdelen med Relaxio. Det ryms inte särskilt många personer i spabadet, vilket kan kännas trist.

Lyfco är ett företag som erbjuder bad för spa och avkoppling, men också andra produkter för din trädgård och ditt hem. De har till exempel utemöbler och loungemöbler, badrumsprodukter och ett sortiment för dig som vill anpassa dig och satsa på smarta lösningar för energi och  klimat.


Utomhusspa Inspirit Dreams Wifi Blackline spabad för 7 personer

Utomhusspa Inspirit Dreams Wifi Blackline spabad för 7 personer Familjemys.se

Kolla priset hos:

Att Inspirit Dreams Wifi Blackline har stöd för wifi går lätt att förstå utifrån namnet, men vad betyder det egentligen? Det enkla svaret är att du kan koppla ihop spabadet med din mobil, och styra funktionerna via en app. 

Inspirit Dreams är i originalutförandet ett vitt bad, men väljer du Blackline får du ett snyggt svart spabad med marmormönster. Tillsammans med LED-belysningen på utsidan ger den svarta stilen en riktigt lyxig känsla.

Förutom utseendet och wifi-funktionen är fördelar med Inspirit Dreams till exempel att det är ett välisolerat bad, som gör att det drar mindre el. Det har dessutom bluetooth-högtalare, massagefunktioner på alla platser och allt annat du önskar dig av ett spabad.

Även om den svarta stilen är riktigt snygg kan akryl kännas som ett lite mindre påkostat material. Därför kan utseendet upplevas som en nackdel. Spabad med trä kan vara snyggare, men de håller inte lika bra när de står ute.

Det svenska märket Lyfco är relativt nytt och har valt att rikta in sig på miljövänliga produkter för hem, trädgård, fritid och underhållning. Med hjälp av det du hittar i sortimentet ska din vardag kunna bli enklare – utan att det blir en stor belastning på miljön.


Utespa Poseidon Blackline spabad för 5-6 personer

Utespa Poseidon Blackline spabad för 5-6 personer

Kolla priset hos:

Poseidon Blackline är ett lite större spabad från Lyfco. Här kan hela familjen få plats, eller hela kompisgänget. Poseidon är ett spabad som normalt är vitt eller vitt med marmorerat mönster, men blackline ger dig en annan stil eftersom det är gjort i svart akryl. Stommen är av rostfri stål vilket gör det till ett robust bad.

Fördelarna med Poseidon Blackline är bland annat att det är ett svart bad som är snyggt nästan var du än placerar det, och det blir ännu snyggare med hjälp av den inbyggda LED-belysningen. Isoleringen och att det är anpassat efter ett nordiskt klimat är också bra saker, liksom de 36 vattenmunstyckena som skapar massagefunktionen.

Precis som med andra större bad är en nackdel med Poseidon Blackline att alla platser i badet inte är lika lyxiga och till exempel inte har lika många massagestrålar. Det kan vara trist för dem som inte hamnar på de bästa platserna.

Lyfco står bakom en lång rad olika produkter för ditt hem. Tanken bakom varuutvecklingen är att hela tiden jobba med innovation och nya lösningar. De vill skapa hållbara produkter med ett modernt tänk – saker du kan behöva för att få en enklare vardag eller trivas bättre i ditt hem.


Utespa Atlantis Dreams WiFi Blackline spabad för 6 personer

Utespa Atlantis Dreams WiFi Blackline spabad för 6 personer

Kolla priset hos:

Lyfcos spabad Atlantis Dreams WiFi Blackline är ett av de spabad som går att styra från mobilen. Det går smidigt genom att det har wifi-funktion. Det är ett större spabad som har tre sittplatser, två liggplatser och en extra stor liggplats som passar när du vill slappna av i badet på egen hand. Badet är snyggt svart och kan därför passa i de flesta omgivningar.

Fördelar med Atlantis Dreams WiFi Blackline är isoleringen som är väldigt bra, popup-högtalarna med bluetooth, LED-belysningen och att det finns 72-munstycken för att skapa massageeffekten. Om inte antalet känns lockande nog har Atlantis Dreams dessutom bland de största jet-munstyckena som finns på marknaden just nu.

Det är ett stort bad och som gjort för socialt umgänge, samtidigt är platserna i badet väldigt olika, vilket kan kännas som något negativt. Vill ni vara sociala i badet hade det kanske funkat bättre med fler sittplatser.

Varumärket Lyfco har som mål att det ska vara möjligt att ta hand om hemmet som stärka det som ger oss välbefinnande. Hemmet har en speciell roll, med sin atmosfär och de möjligheter till avslappning som finns där. Med spabad och andra produkter för hem och trädgård vill Lyfco hjälpa dig att förstärka hemmets positiva roll i ditt liv.


Utespa Foibe Blackline spabad för 4 personer

Utespa Foibe Blackline spabad för 4 personer

Kolla priset hos:

Det prisvärda spabadet Foibe Blackline kommer från Lyfco och har en snyggt avskalad design i svart. Med LED-lampor på utsidan av hörnen får det en extra cool stil, som gör att det fungerar bra på din uteplats. Badet har plats för fyra personer, och alla de fyra platserna är sittplatser.

Det är trots det låga priset ett stabilt och välisolerat spabad, vilket tillhör Foibe Blacklines fördelar. Med de 26 munstyckena kommer alla som badar ha chans till en massagefunktion som ökar välbefinnandet.

Något som kan upplevas som negativt med Foibe Blackline är att det inte finns någon lounge- eller liggplats där det blir extra lätt att slappna av och njuta av massagen. Samtidigt är upplägget där alla platser är likadana mer rättvist – och underlättar om du vill ha en social stund i badet.

Lyfco är ett modernt varumärke som förstår behovet av flexibla lösningar för ditt hem, och att de samtidigt behöver vara miljövänliga. Deras produkter är alltid speciellt framtagna för att vara så bra ekologiska alternativ som möjligt. I utbudet hittar du mycket av det du kan behöva för att få ett hem för avslappning och med en atmosfär som gör att du tycker om att vara där.


Utespa Vivid Dreams WiFi spabad för 5-6 personer

Utespa Vivid Dreams WiFi spabad för 5-6 personer

Kolla priset hos:

Vivid Dreams WiFi kommer från Lyfco och tillhör de lyxigare alternativen. Här får du inte bara ett spabad som kan styras från din telefon med hjälp av wifi, utan också bluetooth-högtalare, LED-belysning och gott om plats för familjen eller vännerna. Utseendet är ljust och två av platserna är loungeplatser där du kan halvligga när du vill ta det lugnt.

Bland fördelarna med Vivid Dreams finns de 111 munstyckena, som i en kombination av olika sorters strålar ger dig en riktigt bra massageupplevelse. En annan fördel är att det är tillverkat av material av hög kvalitet och välisolerat, vilket sänker energiförbrukningen.

Storleken med badet kan vara något positivt, men också en nackdel med Vivid Dreams. Är ni sällan mer än två som badar kan det ändå kännas lyxigt med ett stort bad, men det går inte att komma ifrån att större bad drar mer energi.

Med sitt miljövänliga fokus är Lyfco ett varumärke som vill hjälpa dig att skapa ett hem där du kan slappna av och trivas. I sortimentet finns inte bara spabad och annat för avslappning, utan det går också att se miljöengagemanget till exempel genom de elcyklar, solceller och vindturbiner de erbjuder. Det viktiga för dem är att både du och miljön ska kunna må bra.


Utespa Vivid Dreams WiFi Black edition spabad för 5-6 personer

Utespa Vivid Dreams WiFi Black edition spabad för 5-6 personer

Kolla priset hos:

Vivid Dreams WiFi finns i en black edition, som passar om du hellre vill ha ett bad som går i svart än den ljusa originalversionen. Du kan styra ditt Vivid Dreams med telefonen, genom att du använder wifi och kopplar ihop badet med en särskild app. Från appen kan du påverka till exempel vattentemperatur och andra funktioner i badet.

Fördelarna med Vivid Dreams WiFi Black edition är den svarta stilen som ger en tuffare känsla. Precis som den ljusa versionen av Vivid Dreams är det här också ett påkostat bad av hög kvalitet, med 111 munstycken som optimerar massagefunktionen, LED-belysning, bluetooth-högtalare och andra smarta tekniska lösningar.

Nackdelen med stora spabad är att de drar med energi än små bad, och det kan också upplevas som något negativt med Vivid Dreams WiFi Black edition. Använder ni badet ofta och om det brukar vara fullt med folk behöver det däremot inte kännas som något dåligt att badet är stort.

Gillar du att vara hemma? Med hjälp av produkter från Lyfco kan du tycka om det ännu mer. Förutom spabad hittar du loungemöbler, badrumsinredning, trädgårdssaker och en hel del annat. Ditt hem ska kunna vara en plats med en speciell atmosfär, en speciell funktion, och en plats där du har lätt att slappna av och återhämta dig.


Utespa Karma WiFi LED Jets spabad för 5 personer

Utespa Karma WiFi LED Jets spabad för 5 personer

Kolla priset hos:

Karma WiFi är ett utespa från Lyfco. Det är ett lite mindre bad som ändå har utrymme för tre sittplatser och två loungeplatser där du kan halvligga. Loungeplatserna ger dig extra många massagestrålar, men massagefunktionen finns på alla platser.

Med sammanlagt 78 munstycken av olika slag blir ingen som badar i Karma WiFi utan den välgörande funktionen. En del av munstyckena har dessutom inbyggd LED-belysning, vilket skapar en snygg effekt.

Karma WiFi LED Jets har allt du kan förvänta dig av ett modernt spabad, vilket väl är badets största fördel. Du behöver inte sakna något utan får uppvärmt vatten, bra massage, bluetooth-högtalare och LED-belysning. Dessutom har det en stabil konstruktion och är välisolerat, vilket håller nere energiförbrukningen.

Två av sittplatserna är smalare och har inte lika mycket massagefunktion, vilket kan ses som något negativt – speciellt av de personer som hamnar just där.

Lyfco är ett relativt nytt varumärke som kombinerar innovation och hållbarhetstänk med låga priser. Därför är det inte särskilt konstigt att de snabbt blivit populära. I sitt sortiment har de olika saker du kan behöva för att leva ett medvetet liv med en fungerande vardag och med ett hem där du kan känna välbefinnande.


WS-098 spabad för 3 personer

WS-098 spabad för 3 personer

Kolla priset hos:

WS-098 är ett spabad för upp till tre personer, som gör att du kan njuta av ett varmt bad med massage när du vill. Det går att ställa in värmen på mellan 15 och 42 grader, och det finns också ett antifrostläge att använda under årets kallare delar. WS-098 har tre sittplatser, där en är gjord för att det ska gå att halvligga.

En fördel med det här badet är att det är välisolerat och har ett lock som hjälper till att hålla kvar värmen. Stannar värmen kvar krävs det mindre energi för uppvärmningen, vilket kan kännas väldigt positivt nu när elpriserna rusar i höjden. WS-098 är dessutom prisvärt och har en design som gör att det lätt kan passa in oavsett hur det ser ut runt det.

Något som kan upplevas som en nackdel är att det är en lite billigare modell, så det ger inte riktigt den lyxkänsla du kan få med en del andra spabad. Samtidigt kan det vara lyx nog att få ett varmt bad med massage när som helst.

WS-098 är ett spabad från hemfint.se, en webbutik som säljer badrumsprodukter, produkter för heminredning och annat du kan behöva för att skapa ditt drömhem. De erbjuder saker både från sitt eget varumärke Nordamist och från andra leverantörer.


Ease IIII spabad för 3 personer

Ease IIII spabad för 3 personer

Kolla priset hos:

Spabadet Ease IIII är en mindre modell, med två sittplatser och en liggplats. Det passar bäst om du vill ta ett bad själv eller tillsammans med en eller två andra personer. Alltså är det ett bad för dig som inte vill bada med hela familjen eller en hel grupp kompisar. Badet har både roterande och fasta massage-jets som gör att din kropp kan få hjälp att slappna av.

En fördel med Ease IIII är att det är ett prisvärt alternativ, och också storleken kan ses som något positivt. Du kan använda det året om och eftersom det är ett mindre bad drar det också mindre energi. Det har belysning i olika färger som kan göra det lättare att få till rätt stämning.

Även om storleken känns positiv för många är det också en av de nackdelar som finns med Ease IIII. Ett såpass litet spabad har vissa begränsningar i hur det kan användas, eftersom det inte får plats så många personer i det.

Hemfint.se är en butik online som bland annat har ett bra utbud av spabad som fungerar att ha utomhus. Hos dem kan du hitta Ease IIII och även andra alternativ, dessutom erbjuder de badrumsinredning, ytterdörrar, växthus, verktyg och mycket annat du kan behöva när du ska fixa i hemmet.


Cleanse 830A spabad för 5 personer

Cleanse 830A spabad för 5 personer

Kolla priset hos:

Letar du efter ett lagom stort spabad som går bra att ha ute? Då kan Cleanse 830A kanske passa dig. Det är ett lyxigt bad med kraftiga jets som ger dig massage medan du badar. Du kan använda det året om, och det passar för en mindre grupp av vänner eller för en liten familj.

I badet finns det fyra sittplatser och en liggplats. Det finns undervattensbelysning, radio och möjlighet att spela musik via bluetooth, allt för att optimera din stund i badet.

En fördel med Cleanse 830A är såklart att det är ett bad som du kan njuta av utomhus – vilken årstid det än är. Annat handlar om tekniska lösningar. Förutom att själva badet är isolerat finns det till exempel ett välisolerat lock som gör att värmen kan stängas inne. På det sättet kan du minska energiförbrukningen.

Bland nackdelarna finns utseendet som förmodligen snarare skapats utifrån att det ska vara funktionellt än att det ska se lyxigt ut. Det vägs upp lite av den snygga marmorerade blå färgen inuti badet.

Nordamist är ett varumärke som tillhör hemfint.se. Genom det erbjuder de det mesta inom bad, VVS och badrumsinredning. Förutom mindre pooler har de även vad de kallar swimspa, ett mellanting mellan en pool för simning och ett spabad.


Se mer inspiration till utemöbler och trädgård!