Bästa sovorm 2024: Kroppskudde för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En sovorm kan ha många funktioner, såväl som ett mysigt tillbehör att krama om i sängen, som att agera spjälskydd och skapa en mjuk inramning åt barnet. Här hittar du inspiration och några av de allra bästa sovormarna på marknaden just nu!

Fyra sovormar, barnrum i bakgrunden

Vilken sovorm är bäst i test?

Mysigast design enligt oss har sovormarna från Roommate. De finns i form av en sovande drake, häst och hund. Utmärkt inredningsdetalj i barnrummet, mysigt gosedjur och något för barnet att krama om på natten.

Roommate sovorm

Om du vill ha något som fungerar både som sovorm och spjälskydd, kan vi rekommendera 2B Baby bumper. Jättemysigt och mjukt material och en väldigt populär produkt!

2B Baby bumper

Om du vill ha en kramgo kudde för lite större barn, kan vi tipsa om den här superbekväma kroppskudden. Den är U-formad och perfekt för att kunna ligga i och krama om medan den omsluter dig.

Mysig Kroppskudde för Barn

Fler sovormar hittar du längre ned i artikeln!

Om du vill ha en liknande produkt för dig som är vuxen, kan vi varmt rekommendera att kolla in Najell gravidkudde. Helt underbar produkt både för dig som är gravid, ammande, eller bara tycker om att ha något att krama om på natten.

En titt på många olika sovormar

Här är hela vår lista på sovormar och olika sorters kramgoa kroppskuddar för barn. Vi har tagit med många olika varumärken, modeller, stilar och former, samt kuddar i olika prisklasser. Hitta den sovorm som passar just dig allra bäst!

Kroppskudde för Barn

mjuk och mysig Kroppskudde för Barn

Kolla priset hos:

Den här populära kroppskudden är fantastiskt skön att ligga och krama. Den är 100 cm lång och 50 cm bred. Dess storlek och form är gjord för att ditt barn enkelt ska kunna anpassa den efter kropp och vilja.

Kroppskudden är gjord för att barnet ska få en god natts sömn med närhet och trygghet utan att behöva ligga nära en förälder.

Kroppskudden för barn går att använda både under natten och dagen då den bidrar till bekvämhet både innan, under och efter det är dags att sova.

Att sova med kroppskudden kan, förutom att få barnet att vakna utvilad och full med energi, bidra till återställd kropp utan ömma armar och ryggont. Detta eftersom kroppskudden ger barnet många bekväma positioner att sova i.

Den är gjord av polyester vilket gör kudden mycket lättskött då den knappt blir skrynklig och torkar mycket effektivt. Kroppskudden för barn är i en grå-blå färg och kuddarna på insidan sitter inte ihop. Detta kan bidra till att kudden känns slapp och full av mellanrum, men produkten som helhet är mycket uppskattad hos användarna.


Kaxholmen Sovorm Minky

Kaxholmen Sovorm Minky ljusblå

Kolla priset hos:

Denna sovorm från Kaxholmen är gjord för yngre barn i spjälsäng. Den mjuka sovormen Minky fungerar som ett spjälskydd i spjälsängen samt ger det lilla barnet trygghet under natten. När barnet vuxit ur sovormen går den att använda som en rolig leksak och bekväm kudde i flera år framöver.

Sovormen är gjord av 100% polyester och stoppningen är silikoniserad bollfiber. Den är formad som en orm och är 180 centimeter lång, vilket gör den möjlig att knyta ihop som en kudde, men går även att använda som en lång, smal kroppskudde.

Modellen från Kaxholmen kommer i flera olika färger, vilket gör den möjlig att anpassa efter ditt barn och sovrum. Allt från grått och vitt, till rosa och ljusblå. Produkten ska tvättas i 30 grader Celsius för att hålla sin form och kvalitet flera år framöver.


Babybay Sovorm

Babybay Sovorm

Kolla priset hos:

Denna sovorm från Babybay är skapt för ett litet barn i spjälsäng. Sovormen gör det säkert och bekvämt för barnet att sova på sidan. Detta gör barnet genom att krama om sovormen eller sova med kudden runt om sig. Den är formbar och fungerar som en stödkudde med sin mjuka utsida och anpassning.

Babybay sovorm används oftast som skydd mot de hårda spjälorna i spjälsängen, men kan även användas som skydd mot de hårda kanterna på skötbordet. Förutom det kan sovormen från babybay även användas som amningskudde samt som stödkudde för dig som väntar barn.

När spjälskyddet inte längre är i behov går kudden att använda som en mjuk leksak för den lilla. Den går även att knyta ihop till en dekorativ kudde.

Klädseln är gjord i 100% bomull och kommer i flera olika färger och mönster: helvit, ljusgrå med vita stjärnor, ljusgrå med vita prickar, rosa med vita stjärnor samt vit med gråa stjärnor.

Fyllningen är 100% polyester och produkten ska tvättas i 40 grader Celsius för att behålla sin kvalitet. Den är 180 centimeter lång och är formad som en orm med en höjd och bredd på 9 cm. 


Alice & Fox Sovorm

Alice & Fox Sovorm

Kolla priset hos:

Sovormen från Alice & Fox är en livlig och färgglad sovorm med ett sött ansikte som är mycket uppskattat hos de små barnen.

Den används framför allt som skydd mot spjälsängens spjälor eller mot skötbordets hårda kanter, men används lika ofta när barnet ska sova för en säker och lugn sömn. Barnet kan nämligen krama om sovormen, skeda med den samt använda den som kudde och leksak.

Alice & Fox sovorm går att använda även för de minska av barn för att skapa en mysig och säker miljö när de ska sova. Den är gjord av 100% polyester, vilket gör produkten enkel att ta hand om, tvätta och hålla fin. Sovormen är 180 cm lång och har ett sött, detaljerat ansikte med lång, smal kropp som kramar om det sovande barnet.

Sovormen kommer i flera olika färger och utseenden: rosa och gråa rävar, ljusblåa elefanter, beigea hundar och katter samt en grå koala. Förutom de söta ansiktena med nos, slutna ögon och rosiga kinder har även deras ”kroppar” olika mönster i samma färgtema som de kramgoa ansiktena.


NG Baby Sovorm

NG Baby Sovorm

Kolla priset hos:

Sovormen från NG Baby går att använda på flera olika vis. Genom att knyta ihop ändarna kommer sovormen bli till en ombonad myspöl och genom att fästa sovormen i spjälsängens spjälor fungerar den som skydd för barnets lilla huvud. Men även för äldre barn har den visat sig uppskattad som kudde att krama om under natten och som ett sött gosedjur att leka med under dagen.

Den mysiga sovormen är tillverkad av 100% bomull och GOTS certifierad bomullsjersey. Fyllningen är styrolitkulor som består av stor del luft vilket ger den dess sköna yttre. Det betyder dock att sovormen kan behöva fyllas på med styrolitkulor för optimal komfort, speciellt om den använts under lång period eller under hårt tryck. Detta eftersom lång användning och hårt tryck komprimerar styrolitkulorna.

Modellen är 240 cm lång och 20 cm bred. NG Baby sovorm kommer i flera olika neutrala färger som helvit, salvia grön, beige och grå. Men den finns även i vitt mönstrat med små, gråa blommor. För att hålla produkten i gott skick ska den maskintvättas på 40 grader Celsius.


Sebra Sovorm

Sebra Sovorm

Kolla priset hos:

Denna söta sovorm från Sebra har små, fastsydda ben och ett detaljerat ansikte som liknar en krokodil. Den söta krokodildesignen gör denna sovorm till en rolig lekkamrat och mycket uppskattad hos de små. På ansiktet sitter en rad mjuka tänder och två slutna ögon. Sovormen är framställd och designad i Danmark.

Sebra sovorm går att använda som skydd mot de hårda spjälarna i spjälsängen lika väl som en kudde och gosedjur att sova med under natten. Den kan även användas som stödkudde under graviditet och amning. Produkten är helt fri från skadliga kemikalier eftersom den är Oeko-Tex 100 certifierad. Därmed är den säker att användas från barnets födsel.

Den krokodilliknande sovormen är gjord i 100% GOTS certifierad ekologisk bomull och kommer i flera olika varianter och storlekar.

Den vanliga storleken är 190 cm lång men det finns även större modeller:

  • XXL – som är 340 cm lång och 15 cm bred
  • Mini – som endast är 99,5 cm lång och 9 cm bred.

Alla modeller finns antingen i grönt, rosa, grått eller blått och ska tvättas i maskin på 30 grader Celsius.


Vinter & Bloom Nordic leaf Sovorm

Vinter & Bloom Nordic leaf Sovorm

Kolla priset hos:

Denna sovorm är i modellen som kallas Nordic leaf och är konstruerad av Vinter & Bloom. Det är en mycket användbar sovorm med varierande användningsmöjligheter.

Den fungerar som ett gosedjur och kudde för en avkopplande sömn och nedvarvning lika väl som den fungerar som ett spjälskydd i sängen, som stöd vid amning och som gravidkudde.

Produkten är gjord av Oeko-Tex cerifierad ringspunnen bomull med satin-känsla tillsammans med Oeko-Tex certifierad polyestervadd. Den är 180 cm lång och har en omkrets på 40 cm. För att hålla produkten fin under lång period ska den tvättas i maskin på fintvätt 40 grader.

Vinter & Bloom Nordic leaf Sovorm är sydd med ett gulligt ansikte liknande en hund med vita, små löv över kroppen, en nos formad till ett hjärta, hängande öron och slutna ögon med långa ögonfransar. Produkten finns i både ljusgrått, ljust grönt och rosa.


2B Baby bumper

2B Baby bumper

Kolla priset hos:

Denna kudde är 300 cm lång och kan knytas eller flätas ihop till en 15 cm hög fläta. Detta gör den väldigt formbar och användbar som spjälskydd eller som dekoration och kudde i en vanlig säng. Men den kan även användas fritt på golvet, som en leksak och som ett gosedjur.

Tyget är 100% bambu, vilket gör produkten mycket bekväm, stretchig och miljövänlig. Bambutyg är mycket likt bomull till utseendet men känns som en blandning av silke och kashmir mot huden. På grund av det miljövänliga tyget skrynklar sig inte produkten.

Fyllningen är 100% Oeko-Tex certifierad polyester. För att behålla 2B Baby bumper kuddens kvalitet rekommenderas den att tvättas i maskin vid behov.

2B Baby bumper kommer i flera olika färger som alla har den speciella egenskapen att kunna flätas ihop till en tjock, mjuk fläta. Den finns som enfärgad i vit, ljusgrå, mörkgrå, beige och rosa, men förekommer även i varierande färgkombinationer som rosa och grå, grå och vit, blå och vit och flera andra.


Roommate sovorm

Roommate sovorm

Kolla priset hos:

Roommate är ett danskt inredningsmärke som strävar efter designer för även de minsta som äldsta barnen. De strävar alltid efter hög kvalitet och deras textiler är alltid tillverkade av ekologiska GOTS certifierade material. Förutom bomull är deras sovorm stoppad med Oeko-Tex certifierad polyester.

Deras sovorm finns i flera söta designer som alla är unika i både färg och utseende. Det finns en söt, gammalrosa häst med broderade detaljer och en flätad man i brun färg. Dess kinder är rosiga och ögonen stängda med två små öron och fyra små fastsydda ben.

Sovormen som ser ut som en tax är lång och grå med broderade detaljer i både svart och gul. Både svans, undersidorna av tassarna och öronen är gula. Roommate har även en sovorm i sjögrön färg och design som en drake med stjärnor på kinderna, taggar på ryggen, små ben och långa öron. Alla sovormarna är 195 cm långa och har en bredd mellan 15–20 cm.

Sovormen är säker att använda från födsel som stöd eller skydd för det lilla barnet. Men den kan även användas som ett kramgott gosedjur att gosa och leka med när barnet blivit äldre. Den kan även användas som amningskudde och för komfort för dig som är gravid.


Ferm Living Dusty Rainbow Mr Snake

Ferm Living Dusty Rainbow Mr Snake

Kolla priset hos:

Sovormen från Ferm living är en väldigt stor, mysig och stickad orm tillverkad i 100% bomull. Dusty Rainbow Mr Snake är en mångfärgad sovorm som kommer locka till sig stunder av både lek och mys. På ena sidan har sovormen en lång tunga i röd och två lekfulla ögon.

Tillsammans med den färgglada kroppen i gult, blått, rosa, rött, grått och vitt är den perfekt för en rolig lekstund och dess mjuka långa kropp är bra för en lugn natts sömn.

Den är fylld med polyester och är 180 cm lång. För att hålla uppe den goda kvaliteten ska produkten inte tvättas i högre än 30 grader maskintvätt. Fyllningen är mycket jämnt fördelat och kommer bringa liv till barnets sovrum.


OYOY Leo larv gosedjur

OYOY Leo larv gosedjur

Kolla priset hos:

Sovormen av OYOY har en söt design i vita och orangea ränder. På ena sidan sitter en runt liten svans medan andra ändan har ett sött ansikte med tentakler, glada ögon, rosiga kinder och ett lyckligt leende med tänder som sticker ut. Den är formad och designad som en larv med dess detaljer och rörliga kropp.

Leo larv gosedjur är konstruerad av kvalitativa och mjuka material som kommer uppskattas av både de små och stora. Den är konstruerad i bomull.

Leo brukar oftast användas som sov- och lekkompis men kan även användas som dekoration för att liva upp rummet både i säng och i bokhylla. Leo är 140 cm lång, 16 cm hög och 16 cm bred. För att hållas fräsch och i samma höga kvalitet bör den rengöras med en fuktig trasa vid behov.


Filibabba Freya the Fox Sovorm Orange

Filibabba Freya the Fox Sovorm Orange

Kolla priset hos:

Sovormen Freya the Fox är designad att lika en räv med sin orangea kropp, långa svans, söta mörka ögon, långa nos, små ben, spetsiga öron och vita detaljer. Freya the Fox är handgjord och stickad vilket gör den mycket kvalitativ och stilren.

Filibabbas sovorm har kardborreband upptill och är den perfekta mjuka kamraten för kramar och lugna nätter. Materialet är gjort av både hållbart och ekologiskt odlat bomull, samt av återvunnet material.

Filibabba Freya the Fox Sovorm är 140 cm lång och är säker att använda direkt från födseln. Den uppfyller eller överträffar säkerhetsstandard EN71 samt är CE-märkt. Förutom yttertyget i 100% ekologiskt bomull är stoppningen i 100% återvunnet polyester. För enkel och snabb rengöring ska en fuktig trasa användas.  


Jox Sovorm Rosa

Jox Sovorm Rosa

Kolla priset hos:

Denna söta sovorm har en lång tunga i samma färg som den mönstrade kroppen. Jox sovorm har slutna ögon samt en rosa kropp där delar är helfärgade och andra delar är rosa med svarta prickar. Den är designad av det svenska märket Jox och anpassad för det lilla barnets behov och vilja.

Jox sovorm är 160 cm lång och CE-märkt. Barnet kan lika väl leka med sovormen som den kan sova och gosa. Sovormen från Jox brukar även användas som spjälsängsskydd när barnen är mycket små, samt som stöd under amning och som bekväm kudde under graviditeten.

Yttertyget är av 100% bomull och fyllningen i 100% polyester. För att hålla den höga kvaliteten rekommenderas den maskintvättas på 40 grader Celsius.


Vad är en sovorm?

Vanligtvis när man pratar om sovormar, syftar man på den avlånga kudde som kan användas för att skapa en mjuk kant runt det lilla barnet som sover. Det fungerar lite som en sorts babynest, och är lämpligt när barnet börjat växa ur det vanliga babynestet.

Ibland används begreppet sovorm för att beskriva många olika typer av långa kuddar som barnet kan krama om när de sover. Det är lite som en blandning mellan en kroppskudde och en gosedjursorm.

Det finns sovormar i många olika stilar, både avskalade modeller som liknar vanliga långa kuddar, och dekorerade modeller i form av söta ormar, drakar eller andra djur.

Vissa sovormar används som spjälskydd och fästs runt om längs kanten på spjälsängen, för att göra det mjukare och förhindra att barnet rullar in mellan spjälorna.


Se fler tips kring barnsömn!