Bästa solglasögon för barn 2022: Bäst i test sommarens barnsolglasögon

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är viktigt att skydda barn mot solen när den skiner som starkast, inte minst ögonen. Därför är det rekommenderat att vänja ditt barn vid att använda solglasögon när det är soligt. För att de ska skydda ordentligt krävs att de har UV-skydd. I den här artikeln rekommenderar vi några av de allra bästa solglasögonen för barn!

Barn med solglasögon utomhus på en filt i gräset

Vilka solglasögon för barn blev bäst i test?

Vårt absolut favoritmärke på den här marknaden är Julbo. Det franska företaget har lång erfarenhet och tillverkar glasögon både för barn och vuxna av allra högsta kvalitet. Alla deras linser ger fullgott skydd mot all skadlig strålning, de är snygga och de sitter perfekt.

En annan favorit är Ki ET LA, även dessa fransktillverkade. Deras solglasögon för barn har blivit väldigt populära och vi kan förstå varför. Oftast något lägre i pris än Julbo, men tillhör ändå premiumsegmentet. Bra skydd, snygga ramar och väldigt barnvänlig design.

Om du bara vill ha väldigt simpla men billiga solglasögon för barn så har Lindex ett trevligt utbud, som dessutom ger 100% UV-skydd. Ett annat alternativ för riktigt prisvärda solglasögon är de med barnens favorit Bamse från Haga Eyewear.

Recensioner och omdöme om alla 13 barnsolglasögon

Här kommer en närmare titt på 13 olika solglasögon för barn.

Julbo Loop Spectron 4 Baby – Bästa solglasögon för små barn

Julbo Loop Spectron 4 Baby

Kolla priset hos:

Julbo är ett franskt varumärke med väldigt gott rykte när det gäller glasögon. De har en stor mängd glasögon och solglasögon för både barn och vuxna, och är bland annat framstående inom extremsporter, mountainbike, skidåkning med mera.

Först ut har vi deras Loop med Spectron 4 linser. Denna modell finns i storlekarna S, M och L och passar barn i åldrarna:

 • Loop S: 0–18 mån
 • Loop M: 1–3 år
 • Loop L 3–5 år

Linsen som kallas Spectron 4 är av hög kvalitet och erbjuder ett mycket gott solskydd. De täcker hela ögat och sitter väldigt bra på barnet, även när de rör sig mycket. Alla linser som tillverkas av Julbo har optisk klassificering 1, vilket ger ett hundraprocentigt skydd mot UVA- B- och C-strålning.

Tack vare den rundade designen är det väldigt enkelt för barnen själva att ta på sig solglasögonen. De sitter bra utan att behöva krånglas fast. Materialet är ergonomiskt och mjukt och gjort med bekvämlighet i åtanke, du slipper till exempel hår som fastnar och liknande. Julbo Loop är tillverkade fria från allergener och i giftfria material.

Allt som allt är Julbo Loop Spectron 4 ett par snygga, bekväma och väl skyddande solglasögon för barn, som vi helt klart kan rekommendera för dig som vill ha det bästa.


Det är viktigt med gott solskydd. Andra bra produkter för att skydda sig är UV-kläder, solhattar och solkräm!


Julbo Frisbee Spectron 3+ passar åldern 3-5 år

Julbo Frisbee Spectron 3+

Kolla priset hos:

Riktigt snygga solglasögon med en slimmad design, anpassade för barn omkring 3–5 år. Julbo Frisbee finns i många olika färger och stilar och är bland de snyggaste solglasögonen för barn enligt oss.

Julbo Frisbee har en mycket ergonomisk design, bland annat med en dämpande del som ligger mot näspartiet. Den är skonsam mot huvudet och ansiktet och väldigt lätt i sin vikt på bara 16 gram. Det går att trä på en snodd för att minska risken att glasögonen skulle försvinna.

Det här är den perfekt kombinationen av stil och funktion och om du vill ha några av de snyggaste solglasögonen på marknaden för en 3–5-åring så tycker vi att du ska kolla in Julbo Frisbee Spectron 3+!


Julbo Line Spectron 3 CF – Toppkvalitet för åldern 4-8 år

Julbo Line Spectron 3 CF

Kolla priset hos:

Det här är ett par sportiga glasögon för aktiva barn i åldrarna 4–8 år. Som alla glasögon från Julbo ger de ett hundraprocentigt skydd mot UVA, UVB och UVC-strålning.

Modellen liknar flera av Julbos vuxenmodeller som är anpassade för äventyr och extremsport. Det är tuffa glasögon som är gjorda för att hålla och sitter perfekt. De finns i flera olika färger och stilar, även om utbudet varierar i butikerna. Hur som helst kommer du förmodligen hitta ett par du gillar, för Line Spectron är riktigt snygga.

Om du har ett barn är ute mycket om sommaren, springer, leker, cyklar och så vidare, är det här verkligen ett par grymma glasögon att ha med sig. De är bekväma nog att ha under långa stunder, de skyddar ögonen och håller stilen.

Det här är enligt oss det bästa märket när det gäller solglasögon för barn och Julbo Line är ett mycket bra val för barn omkring 4–8 år!


Ki ET LA Diabola

Ki ET LA Diabola Solglasögon Barn

Kolla priset hos:

Det franska varumärket Ki ET LA har tagit fram en serie med många populära solglasögon för barn. I sin kollektion har de alltifrån modeller för bebis, ända upp till juniorstorlekar för tonåringar. Deras Diabola är särskilt anpassad för att sitta bra på spädbarn och skydda de små ögonen från solens starka strålar.

De här glasögonen ger ett heltäckande skydd mot de skadliga strålarna UVA, UVB och UVC. De är designade för bebisar och är därför väldigt stryktåliga. De är tillverkade i ett sammanhängande stycke och kommer garanterat att hålla oavsett vad barnet lyckas göra med dem.

Glasögonen kan enkelt anpassas i två positioner med hjälp av spännet:

 • Position 1: 0–6 mån
 • Position 2: 6–12 mån

Ki ET LA har en tydlig miljöpolicy vilket medför att deras produkter i väldigt stor utsträckning är tillverkade i återvunnet material. Ramen till alla deras solglasögon och är återvunnen och de använder snygga återvinningsbara förpackningar.

Det vi gillar med Ki ET LA är att produkterna är hållbara och säkra. De är inte ömtåliga utan kan hanteras av väldigt små barn utan att ta skada. Du kan även fästa glasögonen i en liten snodd för att de inte ska tappas bort.

Vill du ha ett par riktigt bra solglasögon anpassade för bebisar så måste du kolla in Ki ET LA Diabola!


Ki ET LA Wazz

Ki ET LA Wazz Barnsolglasögon

Kolla priset hos:

Den här modellen finns i två storlekar och passar antingen barn mellan 1-2 år eller 2-4 år. Ki ET LA Wazz är snygga solglasögon för barn med en rektangulär form som påminner om solglasögon för vuxna i designen, men är anpassade för barn.

Barnsolglasögonen Wazz skyddar ögonen mot UVA- UVB- och UVC-strålning. Ramen är tillverkad i återvinningsbart material och så är även förpackningen.

Både själva ramen och linserna är i det närmaste okrossbara och är gjorda för att kunna hanteras av små barn på egen hand. De har inga lösa delar eller delar som går att klämma sig i. Du får även med en smart snodd som du kan använda för att minska risken att solglasögonen försvinner.

När det gäller passformen har dessa solglasögon fått mycket positiva omdömen från barnen själva. De är ergonomiskt utformade och sitter inte och trycker mot tinningen eller skaver mot öronen, utan bärs lätt och ledigt även under längre perioder.

Vi kan definitivt rekommendera Ki ET LA Wazz som ett av de bästa alternativen när det gäller solglasögon för barn i åldrarna 1-4 år!


Ki ET LA Sun Buzz – Solglasögon junior 4 år+

Ki ET LA Buzz Solglasögon Junior

Kolla priset hos:

Det här är en trendsäker snygg modell som finns i storlekar för barn från 4 år, upp till tonåren! Looken är inspirerad av moderiktiga solglasögon för vuxna, men anpassade för barn att kunna leka i och använda i sin vardag.

Ki ET LA Sun Buzz är otroligt lätta och bekväma och är utrustade med ett komplett skydd mot UVA, UVB och UVC-strålning. De är medvetet extra stora i formen, för att täcka ögonen helt och hållet, samtidigt som de erbjuder god sikt för barnet.

De här solglasögonen finns i en hel del olika läckra utseenden och det finns många snygga varianter att välja mellan. Utbudet varierar lite mellan olika storlekar och färger men du kommer säkert hitta någon variant som passar din smak.

Vi gillar Ki ET LA Sun Buzz starkt och rekommenderar dem som ett av de främsta valen för att skydda ögonen hos de lite större barnen!


ATTCL TR90 Polariserade Sportglasögon

ATTCL TR90 Polariserade Sportglasögon Barn

Kolla priset hos:

Ganska billiga och väldigt snygga solglasögon för barn av märket ATTCL. De här glasögonen finns att köpa i väldigt många olika färgalternativ. De har polariserade glas och ett fullgott UV-skydd som håller borta UVA-, UVB och UVC-strålning.

Glasögonen är verkligen snygga och ger ett bra skydd, till ett riktigt bra pris. Det vi kan säga som skiljer de här från våra favoriter är dels:

 • Sämre komfort, lite hårdare, blir obekväma efter ett tag.
 • Färgen försvinner efter ett tag.

Vi vill inte vara för kritiska, för glasögonen är helt ok. Glasögonen är delvis tillverkade i silikon och är böjliga, vilket gör att de inte går sönder i första taget. Däremot kan färgen på vissa av modellerna ganska snabbt bli sliten och börja lossna.

Allt som allt är är ATTCL TR90 ett par helt ok solglasögon för barn. Men skulle vi ge en rekommendation hade vi hellre lagt några kronor extra för att få bättre kvalitet.


Babiators Solglasögon

Babiators Solglasögon för barn

Kolla priset hos:

Kanske solglasögonmärket med det roligaste namnet. Babiators syftar till ordet ”aviator”, alltså pilot. En av de amerikanska grundarna var pilot inom det militära och inspirerades när han såg hur de andra piloternas barn kisade med ögonen mot solen. Då föddes idén till att skapa hållbara, snygga pilotglasögon för barn.

Glasögonen finns i flera olika stilar, dels de standard rektangulära och runda, dels de med lite mer lekfull design som kattögon, blomform eller hjärtan. Våra favoriter är klassikerna Navigator eller Aviator.

Gemensamt för Babiators är att de har UV400-linser som ger 100% skydd mot de olika formerna av UV-strålning. Dessutom är de tillverkade i stryktåliga material som flexibelt gummimaterial i bågarna och polykarbonatglas som inte kan ge något splitter. De är gjorda för att hålla, hur du än böjer, vrider eller trampar på dem!

Babiators finns för antingen 0–2 år eller 2–5 år. De finns att köpa i flera olika färger och är riktigt stiliga. Med ett par Babiators får barnet känna sig som en pilot, eller en hemlig agent om de så vill.

Vill du ha glasögon som är gjorda helt och hållet för barn, med riktigt bra hållbarhet och funktion, så kan vi verkligen rekommendera Babiators!


Haga Eyewear Bamse Barnsolglasögon

Haga Eyewear Bamse Solglasögon Barn

Kolla priset hos:

De här solglasögonen är extra kul för den som brukar läsa serietidningarna om Bamse och hans vänner. De finns tillgängliga i flera motiv med karaktärerna från serien. Dessutom är Haga Eyewear väldigt prisvärda. De flesta av dessa modeller passar barn mellan 1 och 4 år.

Förutom att ha en rolig design så ger Haga Eyewear även ett bra UV-skydd. De skyddar ögonen till 100% mot skadlig strålning och täcker ögonen på ett bra sätt.

Det man kan säga som skiljer Haga Eyewear barnsolglasögon mot lite mer påkostade varianter är att de är lite hårdare och sannolikt går söndare lättare. Men de sitter ganska bekvämt, åtminstone kortare perioder. Vissa barn kan uppleva att de skaver efter att ha haft dem på över en längre tid.

Om du vill ha ett par solglasögon för barn som ger ett bra skydd, men inte behöver använda dem så ofta, eller under längre perioder, så är Haga Eyewear Bamse barnsolglasögon kanske det mest prisvärda alternativet. Kul design, bra funktionalitet och helt ok överlag!


Lindex Solglasögon

Lindex Solglasögon Barn

Kolla priset hos:

Hos Lindex finns ett bra utbud av väldigt söta, och framförallt otroligt prisvärda solglasögon för barn. Det här är de billigaste varianterna av alla vi tittat på. Vi gillar deras designer, de fina färgerna och mönstren.

Solglasögonen ger 100% skydd mot UV-strålning och passar barn från 3 år och uppåt. En detalj som vi uppskattar med Lindex solglasögon för barn, är att många av modellerna tillverkas av återvunnen plast. Det är en medvetenhet och ett miljötänk som ligger rätt i tiden och som vi värderar högt, särskilt när det gäller denna typ av billiga produkter i plast.

Det som är värt att förstå med dessa barnsolglasögon, är att de är ganska simpla. De är lite hårda och stela och kan tyvärr lätt gå sönder. Räkna inte med att de håller i flera år, utan i bästa fall en säsong. Med det sagt, så är det definitivt en prisvärd modell. Vi brukar passa på att lägga ett par solglasögon i varukorgen om vi ändå handlar sommarkläder hos Lindex.

Vill du ha ett par riktigt billiga solbrillor, med cool look och bra solskydd, så är Lindex solglasögon för barn alltid ett bra val.


IZIPIZI solglasögon för barn i alla åldrar

IZIPIZI Solglasögon Barn

Kolla priset hos:

Här har vi ännu ett franskt varumärke som tillverkar solglasögon för barn av riktig toppkvalitet. Det måste vara något i det franska vattnet som gör att så många glasögondesigners kommer därifrån. IZIPIZI finns i modeller som passar barn i alla åldrar:

 • Baby: 0–9 månader
 • Små barn: 9–36 månader
 • Större barn: 3–5 år
 • Juniorer: 5–10 år
 • Tonåringar: 11–16 år

Det de olika modellerna har gemensamt är:

 • Polariserande glas som motverkar blänk i ögonen
 • 100% UV-skydd
 • Flexibla bågar med hög bekvämlighet

IZIPIZI har fått mycket beröm just för att de sitter så bekvämt. De är väldigt anpassningsbara till ansiktet och brukar sitta riktigt bra, samtidigt som de är lätta och inte skaver eller trycker mot ansikte eller huvud.

IZIPIZI barnsolglasögon finns i många häftiga stilar och de är avskalade men ändå fräcka i sin look. Du hittar både enfärgade varianter och modeller med roliga mönster och färger. När du köper ett par glasögon från IZIPIZI så kommer de dessutom med ett snyggt skyddsfodral.

Vill du ha ett par riktigt stryktåliga och starka solglasögon för barn så kan vi defintivt rekommendera att du tar en titt på IZIPIZI och deras sortiment. Vi gillar deras design och det finns mycket att välja på!


Reima Ankka solglasögon för små barn

Reima Ankka Solglasögon Baby

Kolla priset hos:

Det finska varumärket Reima har flera riktigt tuffa och sportiga solglasögon för barn. De har storlekar som passar för bebisar, från 0-4 år och för större barn på 4+ år. Reima Ankka är anpassad för de minsta.

De här solglasögonen ger givetvis ett 100% skydd mot UV-strålning och har ett effektivt polariserande REVO-glas. Med på köpet får du ett snyggt fodral och ett elastiskt band som du väljer om du vill använda.

Reima Ankka är riktigt snygga och finns tillgängliga i flera olika färger. Reima är kända för sin höga kvalitet när det gäller barnkläder, och de har inte sparat på krutet när det gäller sina solglasögon heller. Detta är ett par babyglasögon i världsklass.

Vill du ha ett par välsittande och effektiva solglasögon anpassade för ett litet barn, så är Reima Ankka ett trevligt alternativ från detta härliga finska varumärke.


Reima Sereno och Reima Bayou med flera – Solglasögon för stora barn

Reima Sereno Solglasögon Barn

Kolla priset hos:

Reima har flera modeller av solglasögon anpassade för lite större barn, kanske mest framträdande är deras Sereno, eller den mycket omtycka Bayou.

De är riktigt snygga och finns i ett antal olika färger. Samtliga ger ett fullgott UV-skydd och är CE-certifierade. De har polariserade linser och ger en klar syn och ett brett synfält.

Glasögonen kommer i ett paket med praktiskt skyddsfodral och är lätta att bära med sig var du än ska. För oss är den stora fördelen med Reimas solglasögon för barn att de har en helt unik stil. De är sportiga och väldesignade med sin alldeles egna look.

Om du vill ha något unikt att skydda ögonen mot solen med, så rekommenderar vi helt klart att du kollar in utbudet av Reima solglasögon för barn!


Vad ska man tänka på när man köper solglasögon för barn?

De två viktigaste sakerna att tänka på när du köper solglasögon för barn är:

 • Att storleken är lagom.
 • Att de skyddar ordentligt mot solen.

Det finns barnsolglasögon i många olika storlekar anpassade efter olika åldrar. Se till att köpa ett par som är anpassat efter ditt barns ålder. Det finns solglasögon för alla, från spädbarn till barn, till tonåring och vuxen.

När det gäller skydd är det viktigt att de faktiskt har ett 100% UV-skydd. Alla solglasögon vi har tagit med har just detta.

En annan sak du kan titta efter är en CE-märkning. Det innebär att de följer de standarder som gäller i produktionen av produkten och lever upp till säkerhetskraven som gäller inom branschen. CE-märkning finns i olika branscher och då är det olika krav. Men när det gäller solglasögon är märkningen en garant för att glasögonen har ett bra UV-skydd.

Till sist så är det en fördel om solglasögonen är polariserade.

Om du ska till fjällen på våren är det bra att skydda ögonen mot sol, men då kanske du istället ska sikta in dig på ett par skidglasögon.

Vad menas med att solglasögon för barn är polariserade?

Polariserade solglasögon har en beläggning som gör att de kan blockera det horisontella ljuset. Det innebär att ljuset som kommer igenom solglasögonen endast kommer in vertikalt. Det som helt enkelt händer är att du slipper få igenom bländande ljus.

Särskilt märkbart blir detta om du har solglasögonen på dig nära vattnet. Därför brukar folk som är ute till havs, till exempel fiskare, alltid ha polariserade solglasögon.

Dessutom så brukar polariserade solglasögon hjälpa till att justera hur vi ser kontrasterna mellan olika färger. Det gör till exempel att vi kan se saker klarare, även på avstånd, när det är ljust och vi använder polariserade solglasögon.