Bästa snowjoggers 2023: Höga snöstövlar för hela familjen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Snowjoggers är en klassisk skotyp som för många hade sin storhetstid på 80-talet. Men faktum är att denna typ av vinterstövlar lever kvar och frodas än idag! Och tur är väl det, eftersom detta är en både snygg, funktionell och varm vinterstövel som passar perfekt under kalla vintrar med mycket snö. Här är bästa snowjoggers och andra liknande skotyper för vintern!

Flera olika snowjoggers vinterskor på rad, mot en vintrig snöig bakgrund

Vilka snowjoggers är bäst i test?

Bäst i test för barn är de klassiska Rubberduck Nylon Suede Solid Kids. Stilrena, varma och bekväma stövlar för vintrar med mycket snö!

✅ Finns i många olika färger

Rubberduck Nylon Suede Solid Kids

Bäst för ungdomar och vuxna är Rubberduck Snowjogger Adult. Finns dock endast i storlekar upp till cirka 41.

✅ Barnsligt bekväma

Rubberduck Snowjogger Adult

Ett annat alternativ som också håller mycket hög kvalitet är Viking Windchill GTX Vinterkänga. De liknar snowjoggers och är en mycket prisvärd barnstövel som främst finns i mindre storlekar.

✅ Bra alternativ

Viking Windchill GTX Vinterkänga

Se även vår artikel där vi går igenom vinterskor för barn, med många olika typer av skor!

En titt på 9 snowjoggers och liknande vinterstövlar

Här har vi letat fram en hel drös med skor av snowjogger-modell. De flesta finns i storlekar för barn, men några varianter finns även för vuxna i damstorlek.

Om du vill kunna gå på vandringar på vintern kan det vara lämpligt att dra på ett par broddar över skorna!

Rubberduck Nylon Suede Solid Kids

Rubberduck Nylon Suede Solid Kids

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter ett par riktigt bra snowjoggers till ditt barn som kan användas i allt från pulkabacken till att ha till och från skolan kan denna modell vara det perfekta för dig. Med en snygg och enkel design, kombinerat med en rejäl utformning och ett bra pris är det här verkligen ett alternativ vi kan rekommendera.

Till att börja med är denna sko som sagt rätt så snygg. Den finns i flera olika färger och du och ditt barn kan därmed välja den ni tycker bäst om. Designen i övrigt är enkel och stilren och kommer att falla de allra flesta i smaken.

En annna sak som gör detta till ett attraktivt alternativ är att utformningen på skon är rejäl. Med ett ordentligt skaft som går en bra bit upp på benet minimeras risken för att snö och annat lyckas smita in. Dessutom är hela skon täckt med ett heltäckande hölje, utan snörning. Det här gör också att risken för att snö eller fukt tar sig in är oerhört liten.

Kängan är också varmfodrad och helt vattentät. Med andra ord en riktigt bra och stabil känga som kommer att klara många timmars lek ute i snön.

Med tanke på alla de bra egenskaper som denna sko har är priset faktiskt riktigt bra. Även om det såklart finns billigare alternativ på marknaden ligger denna sko på en nivå som de flesta föräldrar skulle se som fullt rimlig och vi tycker verkligen att detta är en prisvärd modell.  


Rubberduck Print Kids

Rubberduck Print Kids

Kolla priset hos:

Här har vi ytterligare en sko från samma märke, även denna gång en modell på vinterkänga anpassad för barn. Om du vill köpa något som sticker ut en aning till ditt barn när det kommer till vinterskor och inte bara vill ha ett tråkigt enfärgat mönster kan det här vara alternativet för dig.

Designen går som sagt i olika typer av mönster. Bland annat kan du välja en sko som är mönstrad i en kamouflageaktig färg i vitt grönt och svart. Denna tillsammans med flera andra kängor med andra motiv och mönster gör det här till det perfekta valet för dig med ett barn som vill ta sig fram genom snön med stil.

Tyvärr når inte denna modell riktigt upp till en del andra varianter från samma märke när det kommer till att hålla fötterna varma och torra. Till exempel är den inte helt vattentät utan enbart vattenavvisande. Vi lång lek i snön finns alltså risken att fukt lyckas tränga igenom och att fötterna blir blöta.

Kängan är dock fodrad med ett syntetiskt material som ser till att hålla fötterna varma. Det överdrag som har ett värmande foder och fästes utanpå pjäxan går också att ta bort. På så sätt kan denna användas under stora delar av året eftersom det kan anpassas hur varm den ska vara.

Priset varierar en smula beroende på vilken modell du väljer, men generellt kan sägas att du får betala lite extra för det fräsiga utseendet. Är du på jakt efter det allra bästa när det kommer till själva kängan, finns det alltså andra modeller som erbjuder mer till samma pris.


Rubberduck Kids’ Cracked Metallic

Rubberduck Kids' Cracked Metallic

Kolla priset hos:

Här kommer ytterligare en känga från Rubberduck som är speciellt framtagen för barn. Denna modell har en riktigt häftig design som gör att den verkligen sticker ut på marknaden. Tyvärr sticker även priset iväg lite på denna produkt.

Det som verkligen gör att denna känga sticker ut är designen. Med ett yttre i två olika metalliska färger att välja bland, antingen guld eller silver är det definitivt en av de häftigaste varianterna i denna guide. Ditt barn kommer med största sannolikhet att uppskatta denna riktigt häftiga och originella design och stil.

En annan sak som kan nämnas när det kommer till denna känga är att den är tillverkad av återvunnen nylon. Med andra ord har man tagit vara på de resurser som redan finns i stället för att tillverka nya och på så sätt sparat på miljö och klimat. För dig som vill köpa ett par nya kängor till ditt barn utan att öka ditt ekologiska fotavtryck för mycket kan det här alltså vara ett riktigt bra val.

En nackdel med denna sko är att den inte är helt vattentät, till skillnad från en del andra av Rubberducks modeller. För riktigt lång och ihärdig lek i snön kan det alltså vara värt att kika på en annan känga för att se till att ditt barns fötter håller sig helt varma och torra.

När vi kikar på priset på denna produkt sticker det som sagt tyvärr iväg en del jämfört med andra skor med liknande egenskaper. Precis som med modellen ovan får du betala en del för den snygga designen och du kommer inte att få ut lika mycket sko för pengarna som för en dela andra varianter.

Om du gillar silverfärgade kläder, bör du kolla in våra tips på reflexplagg! De är snygga och syns i mörkret.


Rubberduck Snowjogger Adult

Rubberduck Snowjogger Adult

Kolla priset hos:

Här har vi den första kängan i denna guide som är anpassad för vuxna. Rubberduck har här tagit fram en riktigt bra känga som kommer att hålla dina fötter torra och varma när du leker med barnen i snön, eller när du är ute och upplever naturen och vinterlandskapet.

När det kommer till designen på denna sko kan man tänka sig att det råder lite delade meningar. En del tycker säkert att den snörlösa utsidan med kardborreband i kombination med den lilla loggan med en anka på gör att den ser ut en smula som en barnsko. Men å andra sidan börjar denna typ av sko att bli allt mer populär och det finns definitivt något snyggt i den avskalade och stilrena designen,

En sak som gör denna känga riktigt bra är att den verkligen kommer att hålla dina fötter både varma och torra. Med ett helt vattentätt ytterhölje och en varm fodring i syntet kommer de att klara av de allra flesta väder, även om du är ute under en lång tid. För dig som verkligen vill ha ett par rejäla kängor till vintern är detta alltså en modell vi kan rekommendera.

Rent prismässigt håller dessa också måttet. Även om det såklart finns billigare kängor på marknaden, sticker denna variant inte alls iväg speciellt mycket i pris utan befinner sig runt eller strax under genomsnittet. Med tanke på att de är helt vattentäta och riktigt varma är det här en sko vi tycker är mycket prisvärd och som vi varmt kan rekommendera.


Rubberduck Women´s Aspen Low

Rubberduck Women´s Aspen Low

Kolla priset hos:

Om du tycker att modellerna ovan inte är speciellt snygga, utan har en lite väl enkel design kan denna variant verkligen vara något för dig. Här har vi en damkänga från Rubberduck, speciellt utformad för att passa dig som både vill ha ett par snygga skor och vill vara varm och torr om fötterna hela vintern.

Designen på denna modell är helt enkelt riktigt snygg. Den kommer i flera olika färger där bland annat den beigea sticker ut som ett av de absolut snyggaste alternativen. Modellen har också istället för ett kardborreband, en dragkedja som gör att den se mer ut som en sko för vuxna än som en barnsko.

Utöver detta har den också ett snyggt märke på skaftet. Det här i kombination med en lite tjockare, vit sula gör att skon helt enkelt blir riktigt snygg. Skon är varmt fodrad med nylon och filt och är dessutom helt vattentät. Med andra ord kommer du inte att ha några problem att ta dig igenom kalla och blöta vinterdagar.

Priset på denna känga sticker dock iväg en smula. Även om det inte är den dyraste skon på marknaden så finns det modeller som är ganska mycket billigare. Med det sagt är det här en både riktigt snygg och varm sko som definitivt är värd pengarna om du är redo att investera lite extra.


Reima Reimatec Vimpeli

Reima Reimatec Vimpeli snowjogger

Kolla priset hos:

Det här är återigen en känga som är anpassad för i första hand barn. Det som gör att denna sticker ut är kanske i första hand priset som är riktigt förmånligt, med tanke på de kvaliteter som skon har.

Designen på denna modell är ganska enkel och kanske inte den absolut snyggaste på marknaden. Med en utsida helt utan dragkedjor eller skosnören och en ganska plufsig utsida kan skon upplevas som en smula klumpig när det kommer till utseendet.

En riktigt bra sak med denna sko är att yttersulan är gjord helt i gummi. Det här gör att den ger ett oerhört bra grepp på såväl snö som is och risken minskar för att ditt barn ska halka eller göra sig illa.

Ytterligare en stor fördel med en produkt som denna är att den är helt vattentät. Det här i kombination med ett varmt foder gör denna till ett alternativ som definitivt kan tävla med en hel del lite dyrare kängor när det kommer till att hålla barnets fötter varma och torra.

Om du är på jakt efter en riktigt prisvärd vinterkänga till ditt barn kan det här vara modellen för dig. Den är billigare än de flesta andra på marknaden och håller trots detta en riktigt hög nivå när det kommer till värme.  Även om designen kanske inte faller alla i smaken tycker vi definitivt att det här är en sko du bör ta en närmare titt på.


Moon Boot

Moon Boot vinterskor

Kolla priset hos:

Denna klassiska och tidlösa sko sticker minst sagt ut från mängden. Med en originell design som många dock känner igen är det här en vintersko som har varit med ett tag. Men det är inte bara designen som gör att den sticker ut, den har flera riktigt bra egenskaper som skiljer den från mängden.

Med ett skaft i läderimitation, en rejäl fodring och en sula som är hela 3 cm tjock är det här en av de mest robusta skor som finns på marknaden när det kommer till vinterkängor. Skon är speciellt utformad för att klara av ett tufft och kallt klimat och om du verkligen vill hålla fötterna varma och torra är det här en modell som kan vara värd en extra titt.

Det här är också en sko som är känd för sin kvalitet och om du väljer att investera i ett par Moon Boots kommer det troligen att dröja länge innan du behöver köpa ett par nya vinterskor igen.

Det ska dock nämnas att designen kanske inte riktigt passar alla. Den är väldigt speciell, även om den såklart också är riktigt häftig. Vill du ha en originell stil och sticka ut en smula från mängden i vinter kan det här vara vägen att gå.

En sak som ska nämnas när det kommer till dessa skor är att de kostar en del. Men med tanke på den höga kvaliteten och den klassiska designen tycker vi ändå att priset är full rimligt. Tänk på att om du investerar i ett par Moon Boots är chansen stor att du kan ha dem riktigt många år och att det på så sätt är en bra investering över tid.  


Viking Windchill GTX Vinterkänga

Viking Windchill GTX Vinterkänga

Kolla priset hos:

Här har vi återigen en vintersko anpassad i första hand för barn. Modellen kommer till ett bra pris och är helt enkelt ett mycket prisvärt alternativ som dessutom fått höga betyg i diverse test. Det är en sko med Gore-Tex som både är slitstark och vattentät.

Denna sko har en enkel design som gör att den är smidig att ta på. Även om den kanske inte är den allra snyggaste på marknaden är den på många sätt praktisk och enkel att använda. Utan snörningsfunktioner eller kardborreband träs den helt enkelt på foten och sitter där tack vare det höga skaftet och ett resårband som kan dra åt runt benet.

Som sagt har denna sko fått riktigt höga betyg i olika tester. Bland annat har den fått högsta betyg både när det kommer till att hålla foten varm, att hålla tätt för vatten och andningsförmåga. Med andra ord är det här en riktigt bra vintersko som definitivt kommer att hålla barnets fötter varma under kyliga dagar.

En annan riktigt bra sak med denna sko är den sulan i naturgummi som har ett riktigt grovt mönster. Det här gör att barnet kan gå säkert utan att halka, även på hala underlag såsom snö och is.

När det kommer till pris är denna sko också ett riktigt bra alternativ och vi skulle vilja säga att det är en av de vinterkängor för barn som ger allra mes sko för pengarna. Även om designen kanske inte är den allra mest eleganta är det här en sko som definitivt gör att du kan spara in en och annan krona, utan att behöva tumma på kvaliteten.


Viking Halden GTX

Viking Halden GTX

Kolla priset hos:

Dessa vinterstövlar är ytterligare ett riktigt bra alternativ för dig som har lite mindre barn och är på jakt efter ett par bra vinterskor eller stövlar till de kyligare dagarna. De kommer också till ett bra pris och har en snygg design.

Stöveln har en genomtänkt design med en tjock sula och ett högt skaft för att se till att ingen snö smiter in. Med detaljer i både tyg och gummi är den också riktigt snygg. Dessutom finns denna modell i ett flertal olika färger så att du kan välja den som passar just ditt barn allra bäst.

En annan riktigt bra sak med denna stövel är att den är helt vattentät. Den har också ett foder i fleece som ser till att hålla fötterna varma.

Man har här också använt sig av en speciell teknik för att skapa värmereflekterande sulor. Med andra ord behålls mer av värmen för den del av foten som är mest exponerad mot den kalla snön eller isen. Längst upp finns också ett snölås som ser till att snön inte tar sig över skaftet och ned i skon.

Rent prismässigt är även detta en prisvärd sko som inte kostar allt för mycket. Självklart finns det de modeller som kostar en smula mindre, men med tanke på alla bra egenskaper som kommer med denna variant tycker vi definitivt att den är värd pengarna.


Reima Kids’ Reimatec Boots Sophis

Reima Kids Reimatec Boots Sophis

Kolla priset hos:

Här är en annan stilren och snygg vintersko från Reima i snowjogger-stil. Dessa är väldigt varma med ett mjukt och mysigt ullfoder, samt en vattentät yta som gör att skorna klarar sig utmärkt även i lite mildare väder och blötsnö.

På stövlarna finns flera genomtänkta och bra detaljar såsom:

  • Reflexdetaljer som syns i mörkret.
  • Syntetiskt material och läder, för vattentät och slitstark yta.
  • Aluminiumisolering som fungerar både för att hålla borta kyla, och avleda fukt och värme.
  • Lätt vikt men rejäl vaddering.

Reima Sophis finns i storlekar från 28 och ända upp till 38, så det passar de flesta större barn och även ungdomar eller vuxna med lite mindre fötter.

Detta är faktiskt en lite underskattad snowjogger som är riktigt väldesignad och funktionell. Tyvärr finns den inte alltid i lager i alla storlekar, så det kan stundtals vara svårt att få tag på den. Men Reima Sophis är helt klart rekommenderar och är att anse som en kvalitetsstövel att använda hela vintern!


Vad är snowjoggers?

Snowjoggers är en typ av vintersko som i första hand tillverkas av det danska varumärket Rubber Duck. De har ett ganska specifikt och eget utseende och många känner nog igen den klassiska designen.

Många som var unga på 80-talet minns att denna typ av design var ett stort mode när gällde vinterstövlar för unga.

På senare år har denna typ av vintersko blivit allt mer populär igen. De är smidiga och enkla att ta på, samtidigt som de håller värmen bra och ser till att skydda fötterna från fukt och kyla.

Olika märken tillverkar idag skor som kallas för snowjoggers även om det från början var Rubber Duck som etablerade detta namn. Det har blivit som ett vedertaget namn för den typen av höga vinterstövlar anpassade för klimat med mycket snö.

Snowjoggers finns i en mängd olika färger och olika typer av designer vilket gör att det helt enkelt finns något för alla när det kommer till denna typ av sko.  

Finns det snowjoggers för vuxna?

Ja, Rubber Duck har snowjoggers för vuxna upp till storlek 41.

Vad är Moon Boots?

Moon Boots är ytterligare en oerhört klassisk och tidlös design på sko som många nog känner igen. Faktum är att Moon Boots är själva märket och att de tillverkar flera olika vinterskor av olika modeller.

Varumärket Moon Boot grundades av italienaren Giancarlo Zanatta och hans företag Tecnica Group. Skorna lanserades första gången 1969 och blev snabbt en storsäljare bland skidåkare och folk inom vintersport.

Den mest klassiska är nog den som faktiskt ser ut som något som skulle kunna platsa på en rymdstation. Denna modell har ett väldigt högt skaft som ser till att skydda fötterna, exempelvis i riktigt djup snö. Moon Boots finns i en uppsjö av olika designer och färger och kan vara en del av en riktigt häftig outfit på vintern samtidigt som de ser till att hjälpa dig att hålla värmen.

Märket är också känt för att tillverka skor av riktigt hög kvalitet och en slitstark sula. Så även om de kanske kostar lite mer än många andra vinterskor kan de vara en väl värd investering med tanke på att du troligen kan ha dem på dig ett bra tag.

Ta hand om dina snowjoggers

Att se till att dina vinterskor håller så länge som möjligt är inte bara bra för plånboken utan också ett sätt att se till att värna om miljön och spara de resurser vi har. Se till exempel alltid till att du gör rent skorna när de blivit ordentligt smutsiga. Se också till att följa de råd som finns för tvätt och rengöring för just dina skor.

Ytterligare ett tips är att välja ett par skor som matchar dina aktiviteter. Om du ständigt är ute i blött väder under lång tid och inte väljer ett par skor som är helt vattentäta finns exempelvis risken att de inte kommer hålla lika länge.

Snowjoggers gör sig bäst då det är gott om snö och minusgrader. Om det är lite mildare väder med regn och slask, är ett par fodrade gummistövlar ett bättre alternativ.

Hur ska du använda dina snowjoggers?

Att hitta rätt skor till vintern kan vara svårt och utmanande och som du kan se i guiden ovan finns det mycket att välja bland. Här kommer några tips som kan hjälpa dig på vägen att hitta rätt vinterskor till dig själv eller ditt barn.

Till att börja med är det bra att fundera över vilket behov du har när det kommer till skor. Ska du vara ute i snön under långa perioder och i riktigt kallt väder är det bra med ett par snowjoggers som är varmt fodrade och går högt upp på benen så att inte snö kommer in.

Ska du däremot bara ha skorna till och från jobbet exempelvis kan du så klart lägga mer fokus på det estetiska och välja ett par du tycker är riktigt snygga.

En annan sak att tänka på är att välja kvalitet framför en låg prislapp. Vinterskor är ett bra exempel på en vara som man gärna har kvar så länge den är hel. Ett par skor med bra kvalitet kommer att kunna hålla många säsonger och därmed spara både plånbok och miljö över tid.

Vi hoppas att dessa tips ska kunna vara till nytta och att du ska hitta de snowjoggers som blir allra bäst till just dig eller ditt barn!


Här hittar du fler artiklar om skor!