Bästa smyckesbutik på nätet 2023: Beställ guld och smycken online

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det mesta går att köpa online idag, och smycken är inget undantag. På nätet hittar du ett enormt urval av butiker med fantastiskt utbud. De moderna smyckeshandlarna erbjuder en smidig shoppingupplevelse med bra villkor och snabb leverans. Här listar vi de bästa smyckesbutikerna på nätet!

Närbild på smycken, ringar och pärlor

Vilken är den bästa smyckesbutiken på nätet?

Här är en kort sammanfattning av de främsta butikerna vi rekommenderar när det gäller smycken. Längre ned i artikeln hittar du mer information om respektive butik.


Guldfynd Logo

✅ Marknadsledande smyckesbutik i Sverige.

✅ Mycket bra utbud.

✅ Bra villkor och smidig e-handel.


Albrekts Guld Logo

✅ Välkänt etablerat varumärke.

✅ Kundklubb med unika erbjudanden.

✅ Ofta rabatter och bra kampanjer.


Pantit Logo

✅ Digital pantbank.

✅ Möjlighet till stora fynd.

✅ Många unika produkter.


Hallbergs Guld Logo

✅ Många kända designersmycken.

✅ Klassisk guldbutik som funnits över 150 år!

✅ Kundklubb med unika erbjudanden.


Scandinavian Jewelry Design Logo

✅ Skandinaviska designersmycken.

✅ Guldsmed med flera generationers erfarenhet.

✅ Bra priser och smidig e-handel.


Gold of Sweden Logo

✅ Exklusiva ringar tillverkade på beställning.

✅ Tillverkas i Sverige.

✅ Genuin kvalitet till bra priser.


Nordic Spectra Logo

✅ Erfaren tredje generationens guldsmed.

✅ Smycken från välkända designers.

✅ Lättnavigerad butik med tydliga kategorier.


Kronan Guld Logo

✅ Hög kundnöjdhet och generösa villkor.

✅ Experter på förlovnings- och vigselringar.

✅ Testa din ring virtuellt!


Abelstedt Logo

✅ Butik med egna smyckeskollektioner.

✅ Specialister på smycken för kvinnor.

✅ Många eleganta och prisvärda smycken.


Bland dessa alternativ kommer du att kunna hitta något för dig, oavsett budget, smak eller ändamål. Längre ned i artikeln går vi igenom varje smyckesbutik i detalj, med allt ifrån deras historia till utbud. Hitta din favorit på smyckesmarknaden!

Guldfynd

Guldfynd Logo

Guldfynd är en av de mest kända butikskedjorna när det kommer till smyckesförsäljning. De har funnits sen 1951 och med sina 117 fysiska butiker finns de på de flesta håll i landet. Att de är marknadsledande är inte särskilt förvånande.

Deras ambition är att rikta sig till alla olika sorters människor. De vill kunna tillgodose behovet av att ge sig själv eller någon annan uppskattning i form av ett smycke. I sitt sortiment har de både billiga och dyrare smycken, så de flesta kan hitta något i sin prisklass och stil.

Utbud

Utbudet domineras av smycken i guld och silver. Förutom det har Guldfynd andra guldsmedsvaror, klockor, presentartiklar och bijouterier som ett komplement.

Bland smyckena hittar du ringar som passar både för vigsel och för andra tillfällen, örhängen, halsband och armband. Många smycken är gjorda för kvinnor, men de har också ett bra utbud av prisvärda smycken för män.

Det finns dessutom ett eget sortiment med saker som passar för barn. Där hittar du allt från dopgåvor till barnanpassade berlocker, halsband örhängen och klockor. Guldfynd erbjuder också matsilver i olika utföranden, ljusstakar, fotoramar och säsongsprodukter som julpynt eller påskpynt.

I sortimentet både online och i de fysiska butikerna hittar du produkter från en lång rad olika varumärken. På det sättet kan utbudet bli varierat och alla kan hitta något som passar dem.

Leveranser

När du beställer något från Guldfynds butik online kan du välja mellan att få paketet levererat till ett ombud eller att få det hem till dörren. Leveranserna sker med PostNord och handlar du för mer än 500 kronor får du gratis leverans till ombud.

Du kan också välja ”Click & Collect” vilket innebär att du hämtar upp paketet i en av Guldfynds butiker. Det du beställt skickas för det mesta inom 2-5 arbetsdagar.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

Att handla online kan kännas osäkert – du ser ju inte smycket förrän du redan betalt och fått hem det.

Med Guldfynd har du 14 dagars ångerrätt och 30 dagars bytesrätt. Känns det svårt att förstå skillnaderna eller vad som gäller när du vill skicka tillbaka något? Guldfynd har kundtjänst på chatt, telefon och mejl, så det är lätt att få svar på dina frågor.

Vem äger Guldfynd?

Guldfynd är en del av koncernen Iduna AB. Även Hallbergs Guld och Albrekts Guld ingår i koncernen, liksom den finska kedjan Kultajousi.

Fördelar och nackdelar

En av de största fördelarna med Guldfynd är att de finns på så många håll. Känner du dig osäker på något du ser online kan du leta upp en butik och titta på smyckena där.

Andra fördelar är till exempel att de har en kundklubb som ger dig möjlighet att samla bonus och få rabatter och att deras kundtjänst går att nå både på telefon, chatt och mejl.

Att de har ett stort sortiment med många varumärken och olika prisklasser gör att de flesta kan hitta något som passar, men en nackdel kan vara är att smycken från Guldfynd inte känns exklusiva eller speciella.


Albrekts Guld

Albrekts Guld Logo

Albrekts Guld har funnits sen 1977 och är en av de största kedjorna i landet. Det breda utbudet gör att det är en butik som kan passa de allra flesta.

Deras idé bygger på att köpa in smycken direkt från tillverkaren, för att undvika onödiga mellanhänder. Därför kan de hålla priserna så låga som möjligt, både på enklare smycken och på de mer exklusiva modellerna.

Förutom sin butik online har de 38 fysiska butiker runt om i Sverige. Den sydligaste ligger i Malmö och den nordligaste i Umeå.

Utbud

I sortimentet hittar du framför allt smycken i silver, guld och diamantsmycken. Det finns olika prisklasser så att det alltid ska vara lätt att hitta det du önskar hos dem, oavsett vad det är du letar efter.

Albrekts guld erbjuder allt från enklare armband och hängsmycken till exklusiva ringar, örhängen och halsband. De har också ett bra utbud av klockor. Som ett komplement till smyckena har de olika slags presentartiklar, matsilver och bijouterier. Det finns smycken som passar både kvinnor och män.

Har du guldsmycken du inte använder kan du sälja ditt guld till Albrekts Guld. De köper alla sorters guld och det går även bra att sälja trasiga smycken. I sitt utbud av varor och tjänster finns också produkter för smyckesvård.

Leveranser

När du handlar i Albrekts Gulds nätbutik skickas sakerna till dig med PostNord. Du kan välja att hämta ditt paket hos ett ombud eller att få hemleverans. Du kan också välja alternativet ”Click & Collect” och hämta dina saker i en av kedjans butiker.

Hämtar du dina saker i en butik är det alltid fri frakt, väljer du en annan form av leverans är frakten gratis om du handlar för över 500 kronor. För det mesta skickas smyckena dagen efter att du gjort din beställning, så normal leveranstid blir 2-5 arbetsdagar.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

När du köper något i en butik på nätet vet du inte riktigt hur det ser ut förrän du fått hem det. Därför kan det kännas tryggt att veta att du har rätt att ångra ditt köp.

Albrekts Guld har öppet köp i 30 dagar. Är det något du undrar finns kundtjänst på telefon, chatt och mejl. Hjälp via telefon är möjligt att få på vardagar, men på chatt eller mejl kan du få hjälp alla dagar.

Vem äger Albrekts Guld?

Albrekts Gulds ägs av Iduna AB, en koncern som är ledande inom smyckeshandeln i Sverige.

Till koncernen hör även den finska kedjan Kultajousi och de svenska Guldfynd och Hallbergs Guld.

Fördelar och nackdelar

Albrekts Guld är ett välkänt varumärke. Du kan alltid känna dig trygg med att handla från dem, och utbudet är så brett att du i stort sett alltid kan hitta något som passar.

En extra fördel är deras kundklubb som ger dig bonus och rabatter. Ska man hitta något negativt är det inte en butik som passar om du vill ha något mer exklusivt, som ett smycke som tillverkas utifrån dina egna idéer.


Hallbergs Guld

Hallbergs Guld Logo

Hallbergs Guld har ledorden ”kvalitet, kunskap och service”. Kanske inte helt modernt formulerat, men de har funnits sen 1860  och under hela denna tid är det vad de fokuserat på. 

Det verkar också ha funkat och varit vad kunder önskar, eftersom de fortfarande finns kvar, trots att det gått mer än 150 år. Idag har de 31 fysiska butiker runt om i Sverige och en välutvecklad webbshop.

Hallbergs Guld riktar sig framför allt till kvinnor som är intresserade av mode och kvalitet. De har smycken för de flesta olika tillfällen och från många olika märken.

Utbud

I sortimentet hittar du smycken från välkända varumärken som till exempel Pilgrim, Pandora, Dyrberg/Kern och Syster P. Det finns smycken både i klassisk och modern stil, och materialen kan vara till exempel guld, silver eller platina, med ädelstenar, pärlor och diamanter.

Det finns ringar, örhängen, halsband och armband som passar att bära till vardags, ge bort som present eller ha vid särskilda tillfällen. Du kan också hitta ringar för förlovning och vigsel hos dem.

Även om Hallbergs Guld har ett utbud som framför allt riktar sig till kvinnor finns det en del smycken och klockor som utformats för att passa män.

Leveranser

Hallbergs Guld är måna om att erbjuda snabba leveranser, och för det mesta har du dina smycken inom 2-5 arbetsdagar. Det är fri frakt om du handlar för mer än 500 kronor.

Smyckena skickas med PostNord och du kan välja mellan leverans till ombud och hemleverans. Det är också möjligt att använda ”Click & Collect” som innebär att du handlar på nätet och sen hämtar upp dina saker i en av deras butiker.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

Att handla på nätet är smidigt på många sätt, men det är inte alltid så lätt att veta vad som blir bäst. Hos Hallbergs Guld får du alltid 30 dagars öppet köp. På det sättet hinner du få hem och titta på varorna, och du har också god tid på dig att skicka tillbaka dem om du skulle ångra ditt köp.

Öppet köp gäller inte för specialbeställningar och graverade smycken. Är det något du undrar som rör ditt köp kan du kontakta Hallbergs Guld som har kundtjänst på telefon, mejl och chatt. Chatten är öppen alla dagar och på vardagar kan du nå dem på telefon. Du kan alltid mejla.

Vem äger Hallbergs Guld?

Det är Iduna Ab som äger Hallbergs Guld. Iduna AB är en stor koncern som riktat in sig på smyckeshandeln. Även kedjorna Guldfynd och Albrekts Guld tillhör koncernen och de har en finsk butikskedja som heter Kultajousi.

Fördelar och nackdelar

Hallbergs Guld har smycken från många av de stora varumärkena, och deras fokus på kvalitet gör att du kan räkna med att bli nöjd när du handlar från dem.

Andra fördelar är till exempel att de har en kundklubb som ger dig fördelar och att deras kundtjänst går att nå alla dagar. En nackdel är att det kan kännas lite opersonligt med de större kedjorna.


Scandinavian Jewelery Design

Scandinavian Jewelry Design Logo

Scandinavian Jewelery Design har grundats av Fam, som är fjärde generationens guldsmed. Det gör att kunskapen bakom varumärket är mycket stor. Idén är också enkel. Scandinavian Jewelery Design erbjuder skandinavisk och nordisk smyckedesign – helt enkelt för att det är vad de brinner för.

Webbutiken finns i nuläget i 13 olika länder, och de fortsätter att expandera. Hur stora de än blir kommer de ha kvar sina rötter i den nordiska designen och brinna för just detta området inom smyckedesign. Om du också gillar denna stil är detta den perfekta butiken för dig.

Utbud

Utbudet hos Scandinavian Jewelery Design består av halsband, armband, ringar och örhängen i olika stilar och material. De har också klockor.

Du kan vända dig till den här affären om du vill hitta smycken från stora varumärken som Sif Jakobs, Lily and Rose, Georg Jensen, Efva Attling, Sophie by Sophie eller Maanesten.

I sortimentet finns också mindre varumärken, nordiska smycketillverkare som Scandinavian Jewelery Design tycker är riktigt bra och borde få en chans att nå ut till fler. De arbetar hela tiden med att utöka sitt sortiment.

Det sker både genom att ta in nyheter från de märken de redan samarbetar med och att hitta nya leverantörer av skandinaviska smycken. Målet är att du alltid ska kunna hitta de senaste trenderna och de bästa varumärkena hos dem.

Leveranser

Varor från Scandinavian Jewelery Design skickas med PostNord och du kan välja mellan att det skickas som ett spårbart brev till din brevlåda, eller som ett rekommenderat brev till närmaste utlämningsställe. Du får fri frakt om du handlar för mer än 499 kronor.

Leveranstiden kan variera beroende på om smyckena finns i lager. För att få besked om hur snabbt du kan få just dina smycken kan du helt enkelt klicka fram informationen om de smycken du är intresserad av. Vid varje smycke står beräknad leveranstid. Du får också en beräknad leveranstid när du kommer till kassan.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

Hos Scandinavian Jewelry Design har du full returrätt i 14 dagar, så det är möjligt att få hem dina smycken och titta på dem innan du bestämmer dig för om du vill behålla dem.

Behöver du hjälp att förstå hur returer fungerar eller om du undrar något annat har de en kundtjänst som är öppen 11-16 på vardagar. Du kan ringa eller mejla.

Vem äger Scandinavian Jewelry Design?

Företaget heter Scandinavian Jewelry Design (SJD of Sweden AB). Eftersom det är ett aktiebolag ägs det av aktieägarna.

Fördelar och nackdelar

En fördel är att det här inte är en så stor kedja att butiken kan kännas opersonlig, samtidigt som butiken är stor nog för att kunna erbjuda smycken från många olika varumärken.

Du hittar de flesta stora och kända skandinaviska märkena hos dem och utbudet av smycken är väldigt bra. Inriktningen på skandinavisk och nordisk smyckedesign är en stor fördel, men kan också upplevas som en nackdel om det är något annat du är ute efter.


Gold of Sweden

Gold of Sweden Logo

Företaget Gold of Sweden är inriktat på försäljning online, och de har funnits sen 2016. Det de säljer är sina egna kollektioner av guldringar och diamantringar, med målet att hålla bra priser och absolut bästa kvalitet.

Ringarna tillverkas i Sverige av skickliga hantverkare och det som används är återvunnet guld. Även om fokus ligger på försäljning via nätet finns det också en butik vid deras guldsmedja i Borås.

Gold of Sweden är en butik som passar dig som vill hitta smycken som är hållbara, både vad väljer material och tillverkning. Du behöver inte bekymra dig för hur arbetare i fattiga länder har det, eftersom det inte är där smyckena tillverkas. Extra bra passar butiken om du vill ha en speciell ring, kanske för förlovningen eller vigseln.

Utbud

Den största delen av sortimentet består av ringar, eftersom det är det de är experter på. Det finns ringar med och utan stenar, alliansringar, solitärringar, sidostensringar, trestensringar och haloringar. Du kan hittar ringar både för män och kvinnor.

Har du tankar om hur du vill att din ring ska se ut kan du dessutom få hjälp att förverkliga den, genom att de skickliga guldsmederna tar fram en ring utifrån din idé. Känner du dig osäker på vilken sorts ring du vill ha kan du låna hem olika modeller för att prova dem.

Förutom ringarna finns det ett mindre sortiment av örhängen och halsband. Gold of Sweden gör det också möjligt att sälja ditt guld till dem. Väljer du att köpa en ring i samband med det får du extra bra pris på ditt guld.

Leveranser

Hos Gold of Sweden får du alltid fri frakt. Leveransen sker med PostNord till ett utlämningsställe. Det är också möjligt att hämta dina smycken hos Gold of Swedens guldsmedja i Borås.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

Känner du dig osäker på om det du beställt är rätt? Du kan alltid skicka tillbaka smyckena kostnadsfritt i 14 dagar. Det finns en del produkter som är undantagna från bytesrätten.

Har ett smycke skapats eller förändrats speciellt för dig finns det inget öppet köp, och det gör det inte heller på produkter med ett värde över 100 000 kronor.

Behöver du hjälp att förstå vad som gäller har Gold of Sweden en kundtjänst som gärna svarar på frågor. Du når dem via chatt, telefon eller mejl.

Vem äger Gold of Sweden?

Företaget bakom nätbutiken Gold of Sweden heter Gold of Sweden AB, så det är ett aktiebolag som ägs av aktieägarna.

Fördelar och nackdelar

Det finns många fördelar med Gold of Sweden. Guldet som används är återvunnet, smyckena tillverkas i Sverige och de använder sig inte av några mellanhänder. Du har möjlighet att låna hem ringar för att se vilken modell som passar dig bäst, och frakten är alltid fri.

Dessutom är det lätt att komma i kontakt med dem. Sortimentet är det som kan ses som en nackdel, vill du inte ha just en ring  har de ett rätt begränsat utbud.


Nordic Spectra

Nordic Spectra Logo

Nordic Spectra drivs av den tredje generationen av guldsmeder, och med mer än 100 års samlad erfarenhet vet de det mesta som finns att veta om hantverket, de olika materialen och om smyckesförsäljning.

Förutom butiken online har de en butik i Nyköping. Där har de också sin ateljé, där guldsmederna kan göra ändringar, reparera smycken och formge nya smycken.

Ateljén hette tidigare TeBoon, och även webbutiken hade det namnet. Efter ett tag valde TeBoon att vara med och utveckla ytterligare en webbutik, där de kunde sälja både egna smycken och smycken från andra märken.

Det ledde till Jewelrybox.se. 2021 togs beslutet att slå samman Jewelrybox.se och TeBoon, och resultatet fick namnet Nordic Spectra.

Utbud

Nordic Spectra har ett brett utbud av smycken, och du kan hitta alternativ både för kvinnor och män. Du kan såklart köpa smycken från deras eget märke, men också från många andra kända märken.

De har till exempel smycken från Efva Attling, Carolina Gynning, Pandora och Skultuna. Varumärkena är noga utvalda och Nordic Spectra vill bara erbjuda produkter från varumärken som står för ett gediget hantverk och håller hög kvalitet på sina produkter.

Du kan hitta alla sorters smycken hos Nordic Spectra, som armband, halsband, ringar och örhängen. I sortimentet finns smycken som passar till vardags, för speciella fester, och vigselringar som ska bäras resten av livet.

Leveranser

Hur lång tid det tar innan dina smycken levereras beror på vad det är du beställer. Beräknad leveranstid finns i informationen om varje produkt.

Du kan själv välja om dina smycken ska skickas som varubrev till din brevlåda eller om du vill få leveransen som rekommenderat brev. Beställer du för mer än 399 kr behöver du inte betala någon fraktavgift.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

Att beställa saker online kan ibland kännas osäkert, men skulle du ångra ditt köp kan du skicka tillbaka smyckena inom 30 dagar. Du kan kontakta deras kundtjänst om du behöver rådgivning inför ditt köp eller om du vill få reda på mer om hur returer går till.

I kundtjänsten är det smyckesrådgivare som svarar på dina frågor. De finns på telefon och mejl och du kan nå dem 11-17 på vardagar och 11-15 på lördagar.

Vem äger Nordic Spectra?

Nordic Spectras tidigare namn Ateljé TeBoon finns kvar i företagsnamnet, som är Atelje Teboon. Det är ett företag som tillhör Guveau AB, som har Densel Invest AB som sitt moderbolag.

Fördelar och nackdelar

Den långa erfarenheten och stora kunskapen är en av de allra största fördelarna med Nordic Spectra. De vet vad de sysslar med och kan dessutom reparera och göra om smycken.

Att de har en egen kollektion och tillverkning av smycken de själva formgett känns också som en fördel som inte alla butiker har.

Ännu bättre blir det av att de har smycken från så många av de välkända märkena. En nackdel är att de bara har en enda fysisk butik och ateljé, det hade varit positivt om deras kunskap och sortiment fanns på fler håll i landet.


Kronan Guld

Kronan Guld Logo

Kronan Guld är en smyckesbutik online som riktat in sig på förlovningsringar och vigselringar – och du hittar bara riktigt bra alternativ hos dem. Deras specialitet är certifierade förlovningsringar med diamanter och vigselringar i guld eller platina.

Smyckena är tillverkade på ett sakkunnigt sätt och deras juvelerare är kunniga och hjälper dig att hitta det du letar efter, eller att ta fram det du önskar.

Förutom butiken online har de en fysisk butik i Upplands Väsby, precis vid stationen. Där finns hela kollektionen och även en del smycken som du inte kan köpa online. De har också sin verkstad där. Kronan Guld har funnits sen 1999.

Utbud

Kronan Guld passar bäst om du letar efter en förlovningsring eller vigselring. Förutom att de erbjuder färdiga ringar av bästa kvalitet kan de skräddarsy smycken. Vill du ha en modern utformning eller en klassisk design med några egna detaljer?

Med hjälp av traditionella hantverksmetoder eller datorstödda tekniker kan de skapa det som passar dig, den design du önskar och den budget du har.

Hos Kronan Guld kan du välja mellan naturliga diamanter och labbodlade, i flera olika färger och slipningar. Du får alltid ett certifikat som intygar att diamanterna i dina smycken är äkta.

Förutom sitt stora utbud av ringar för förlovning och vigsel har Kronan Guld ett utbud av smycken för andra tillfällen, som örhängen, armband, halsband och smycken med pärlor.

Leveranser

Leverans från Kronan Guld är alltid fraktfritt. Du kan välja mellan att få dina smycken levererade med PostNord till ett ombud eller med hemleverans. Det är också möjligt att hämta smyckena hos Kronan Guld i Upplands Väsby.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

När du köper något från Kronan Guld har du 90 dagars öppet köp, vilket är riktigt generöst med tanke på att man inte måste erbjuda mer än 14 dagar. Specialbeställningar och smycken det gjorts ändringar på omfattas inte av rätten till öppet köp.

Funderar du på hur det fungerar, eller är det något annat du undrar i samband med din beställning? Då kan du höra av dig till deras kundtjänst.

Chatten är öppen alla dagar mellan 10 och 22, de svarar på mejl inom 12 timmar och på telefon kan du komma i kontakt med dem mellan 10 och 18 på vardagar och 10-15 på lördagar.

Vem äger Kronan Guld?

Det är företaget Guld kronan AB som står bakom Kronan Guld. Eftersom det är ett aktiebolag är det i förlängningen aktieägarna som äger företaget.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med Kronan Guld är deras expertkunskap när det kommer till vigselringar och förlovningsringar. Oavsett om du väljer en färdig ring eller designar en själv kan du räkna med att du får något du kan älska resten av livet.

Andra fördelar är att de har livstidsgaranti på sina smycken, öppet köp i 90 dagar och en kundtjänst med generösa öppettider. En nackdel är att de inte har hela sitt sortiment online. Eftersom det bara finns en enda fysisk butik blir det begränsande.


Abelstedt

Abelstedt Logo

Abelstedt är ett danskt smyckesföretag som passar dig som letar efter lyxsmycken och snygga klockor. Verksamheten startades av Julie Abelstedt, vars vision är att smycken med de bästa och mest konstnärliga designerna ska bli lättare att hitta.

Abelstedt startade 2015 och har snabbt växt till att bli ett globalt smyckehus. Sen 2018 har de en egen fabrik i Hong Kong, vilket gör att de lättare kan ta fram egna kollektioner och ha större kontroll över tillverkningsprocessen.

Tidigare har det funnits fysiska butiker, men idag finns Abelstedt bara online. Trots den globala ambitionen och viljan att nå ut till många människor har Abelstedt en ambition att undvika mellanhänder och kunna ha en personlig kontakt. Med en webbshop istället för olika fysiska butiker är det möjligt på ett helt annat sätt.

Utbud

Hos Abelstedt kan du hitta modern och innovativ design och hantverk som skapats av experter. En stor del av sortimentet riktar sig till kvinnor, men det finns också en del produkter som passar män. Smyckena tillhör Abelstedts egna kollektioner.

I utbudet finns framför allt ringar, örhängen, halsband, armband och klockor. Vill du ha något elegant, något diskret eller kanske något djärvt? Du kan alltid hitta smycken som passar din stil och det tillfälle när du ska bära smyckena.

Det finns smycken i silver, förgyllt silver, silverplätering, guldplätering, guld, vitguld och tungsten. De olika metallerna gör att det går att hitta smycken i olika prisklasser. Det finns också olika stenar som påverkar utseende, design och pris, som kristaller, diamanter, safirer och pärlor.

Du kan alltid hitta vackra ringar som passar till förlovning eller bröllop hos Abelstedt. Är det en klocka du letar efter finns det både kompletta designklockor och klockarmband att välja mellan.

Leveranser

Leveranser till adresser i Sverige sker inom 2-4 dagar. Du kan välja mellan hemleverans och leverans till ett serviceställe.

Det är möjligt att handla hos Abelstedt även från andra länder, men då kan det tillkomma några dagar för leveransen. Smyckena skickas alltid med PostNord eller UPS.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

När man handlar online kan det ibland kännas osäkert. Du vet ju inte exakt hur sakerna kommer se ut förrän du fått hem dem.

Därför är det bra att du har 30 dagar på dig att returnera smycken du köper från Abelstedt. Har du frågor om hur det fungerar kan du alltid kontakta deras kundtjänst via mejl. Du får för det mesta svar inom en arbetsdag.

Vem äger Abelstedt?

Företaget bakom Abelstedt heter Abelstedt ApS. ApS är en dansk företagsform (och en förkortning av ”anpartshaver”). Företagsformen liknar ett aktiebolag.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med Abelstedt är att det är en butik som har en tydlig inriktning och som  säljer egna kollektioner. Här vet du vad du kommer hitta – och att det är smycken med hög kvalitet.

Snabba leveranser är också en stor fördel. En nackdel kan vara att det exklusiva sortimentet gör att alla inte har möjlighet att hitta något som passar dem.


Pantit Marknad

Pantit Logo

Pantit är en banbrytande svensk pantbank online som specialiserar sig på att erbjuda smycken till sina kunder. Företaget grundades 2019 och har sedan dess haft som mål att utmana konventioner och erbjuda enkla, flexibla lösningar för kunder som söker kvalitetssmycken.

Pantit satsar på att använda avancerad teknik för att skapa en smidig och personlig upplevelse, samtidigt som de gör det lätt för kunderna att ta kontroll över sina pantade föremål när som helst, var som helst.

Pantit strävar efter att erbjuda innovativa produkter och tjänster inom privatekonomi, och deras passion för att tänka nytt och utmana det förväntade genomsyrar hela verksamheten. Med en digital plattform som gör det enkelt för kunder att använda och navigera, förändrar Pantit hur vi ser på pantbanker och smyckeshandel online.

Under Länsstyrelsens tillsyn har Pantit etablerat sig som en pionjär inom smyckesbranschen och fortsätter att växa och utvecklas. Genom att erbjuda en helhetslösning för din privatekonomi, kan du som kund njuta av enkelhet och flexibilitet när det kommer till att köpa och pantsätta smycken.

Pantit är stolta över att erbjuda ett brett utbud av smycken och har som ambition att förse sina kunder med unika och värdefulla föremål. Genom att satsa på en helt digital plattform kan Pantit erbjuda sina kunder personlig service och direkta kommunikationskanaler, samtidigt som de undviker mellanhänder och onödiga kostnader.

Med Pantit får du inte bara möjlighet att handla exklusiva smycken, utan även ta del av en revolutionerande upplevelse inom privatekonomi och smyckeshandel på nätet. Detta svenska företag är här för att förändra hur vi ser på pantbanker och göra det enklare och mer spännande än någonsin att handla smycken online.

Utbud

På Pantit Marknad kan du hitta ett imponerande utbud av vackra vintage-smycken och andra föremål till förmånliga priser. Varje vara tvättas och putsas noggrant innan de paketeras med omsorg för att ge dig en förstklassig upplevelse.

I Pantits sortiment hittar du över 3 600 smycken, som omfattar allt från vristlänkar, manschettknappar, och pins till armband, broscher, klockor, ringar, halsband, och örhängen.

Pantit har även en kategori för ädelstenar, där du kan hitta vackra och värdefulla stenar som passar för olika ändamål. Om du är intresserad av investeringsguld finns det även en sektion för detta, samt en kategori för skrotguld och silver som kan vara av intresse för både samlare och investerare.

Oavsett om du letar efter något elegant, diskret eller djärvt, kan du vara säker på att hitta smycken och föremål som passar din stil och det tillfälle då du ska använda eller bära dem hos Pantit. De olika materialen och stenarna som används i smyckena, såsom silver, guld, vitguld, tungsten, kristaller, diamanter, safirer och pärlor, ger dig möjligheten att hitta smycken i olika prisklasser.

Pantit erbjuder allt från vackra ringar för förlovning och bröllop till unika klockor och klockarmband, vilket gör dem till en utmärkt källa för smycken och föremål oavsett smak och budget. Med sitt stora och varierade utbud är Pantit en utmärkt plats att fynda och hitta de perfekta smyckena på nätet.

Leveranser

Pantit erbjuder fri frakt för beställningar över 1500 kr och leveranstiden är vanligtvis 1-2 arbetsdagar. Kunden kan välja mellan rekommenderad post (REK) eller spårbart varubrev via PostNord för frakt av produkter från Pantit Marknad.

Ordrar som görs innan 16:00 på vardagar skickas samma dag eller följande arbetsdag. Varorna tvättas, putsas och paketeras i ett neutralt emballage utan logotyper för att minimera uppmärksamhet vid hantering och utlämning.

Vid leverans lämnas försändelsen utanför dörren eller i en påse vid brevlådan om varubrevet är för stort för att få plats i brevlådan. Leveransansvar upphör när försändelsen har lämnats i brevlåda eller utanför dörren, och det är möjligt att välja REK-alternativet för leverans till ett utlämningsställe med kvitto på mottagandet.

Kunden debiteras vid fullständig genomföring av köpet. Observera att köpavgifter i auktionen inte räknas in i fri frakt över 1500 kr, och detta erbjudande gäller endast i Sverige.

Pantit arbetar kontinuerligt med att förbättra sina leveranser och se till att kunderna får sina produkter på ett smidigt och snabbt sätt.

Går det att byta eller skicka tillbaka?

Pantit säljer alla produkter på Pantit Marknad i befintligt skick. Därför är det viktigt att kunden noggrant undersöker produkterna själv, läser beskrivningarna och studerar bilderna för att vara nöjd med köpet.

Om kunden vill returnera en vara som har köpts i Pantits webbutik kan de fylla i en returförfrågan i webbutiken.

Vem äger Pantit?

Pantit ägs av Pantit Sverige AB med organisationsnummer 559222-1260. På Pantits ägarsida finns både anställda och externa investerare. Företaget har inte offentliggjort information om vilka de externa investerarna är eller hur ägandet är fördelat mellan dem och de anställda.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Pantit:

  • Stort utbud av vackra och unika vintage-smycken samt andra föremål till förmånliga priser.
  • Möjlighet att fynda och hitta perfekta smycken på nätet oavsett smak och budget.
  • Fri frakt över 1500 kr och leveranstiden är vanligtvis 1-2 arbetsdagar.
  • Pantit använder avancerad teknik för att skapa en smidig och personlig upplevelse för sina kunder.
  • Möjlighet att pantsätta föremål och ha kontroll över dem när som helst, var som helst.
  • Pantit arbetar kontinuerligt med att förbättra sina leveranser och se till att kunderna får sina produkter på ett smidigt och snabbt sätt.
  • Enkel och flexibel lösning för kunder som söker kvalitetssmycken.

Nackdelar med Pantit:

  • Som en pantbank online är Pantit inte en fysisk butik där man kan se och prova på smyckena innan man köper dem.
  • Alla smycken är säljes i befintligt skick och det är viktigt att varje köpare noggrant undersöker produkterna på egen hand, läser beskrivningarna och studerar bilderna noggrant för att vara nöjd med köpet.
  • Vissa personer kanske föredrar att handla smycken från kända varumärken istället för att köpa vintage-smycken från en pantbank online.

Hitta fler tips inom guld och smycken!