Bästa skrivbordet för barn 2022: För läxor, spel och hobby

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att som barn ha ett eget skrivbord kan vara något som underlättar både skolarbete och egna kreativa lekar och projekt. Det finns många fina alternativ att välja på. I den här artikel tipsar vi om några av våra favoriter, bland de bästa skrivborden för barn!

Barn sitter under skrivbord

Vilket skrivbord för barn är bäst i test?

Bäst för de små barnen gillar vi CADIZ Barnskrivbord med griffeltavla. Det är ett prisvärt alternativ, som gjort för lärande och pyssel för de små.

Vill du ha ett mer klassiskt skrivbord som passar även lite större barn, rekommenderar vi att du kollar in Eldon eller Stephanie som har ett par riktigt fina varianter.

Vill du ha ett höj- och sänkbart skrivbord måste du se JLY Future justerbart skrivbord med glasskiva. Ett riktigt snyggt och praktiskt barnskrivbord som ni kommer kunna använda i många år!

Det finns givetvis massor av andra bra alternativ. Scrolla vidare för att se allihop! Passa även på att hämta lite inspiration om sittmöbler såsom saccosäckar eller barnsoffor!

Recensioner av 15 olika skrivbord för barn

Ett skrivbord kan både vara en plats att ha roligt och komma på nya spännande saker, som hur man viker ett pappersflygplan eller målar med vattenfärger, samtidigt som det kommer vara smidigt att ha när det är dags att göra läxor och plugga.

Med andra ord lite av en central för lärande och nyfikenhet. Att investera i ett skrivbord till ditt barn kan alltså vara en av de bästa investeringarna du gjort på länge.

Om du någon gång funderat på att köpa ett skrivbord till ditt barn och tittat runt lite online har du med stor sannolikhet upptäckt att det finns väldigt mycket att välja på. Vissa modeller är enkla och är helt enkelt en skiva på två ben.

Många andra varianter har olika typer av lösningar när det kommer till lådor och förvaring. Utöver detta finns det såklart också skrivbord i en mängd olika färger och material.

Om du har svårt att hitta rätt modell är detta därför inte speciellt konstigt. I guiden nedan har vi därför tagit fram några av de allra mest populära modellerna på marknaden.

Vi jämför saker som design, hur praktiska de är och vilka möjligheter som finns till förvaring. På så sätt kan du snabbt skapa dig en bild av vilka olika populära modeller som finns på marknaden och till slut vilken som passar bäst för dig och ditt barn.

Se även våra artiklar om skola, som till exempel vad man bör veta när barnen börjar förskoleklass, eller tips på bra ryggsäckar!


Homestyle4U Skrivbord med förvaringsskåp vit

Homestyle4U Skrivbord med förvaringsskåp

Kolla priset hos:

Det här är en modell på skrivbord som erbjuder det enkla på ett riktigt snyggt sätt. Skrivbordet går i en matt vit färg som kommer att smälta in väl och vara en snygg del av inredningen i de allra flesta rum.

Designen är ganska enkel, men stilren, med en större och en mindre förvaringslåda till vänster under skrivbordet.

Denna modell är 70 cm hög och 130 cm bred vilket ger gott om plats för de allra flesta aktiviteter. Bordet är tillverkat i massiv furu.

Skrivbordet har som sagt ett par snygga lådor till vänster. Dessa går hela vägen från golvet upp till skrivbordsskivan och har därmed gott om plats för olika typer av förvaring. Ditt barn kommer därmed att få plats med mer än bara pennor och sudd, kanske lite böcker, en miniräknare eller till och med en dator eller surfplatta.

Den vita färgen är som sagt snygg. Men det ska nämnas att detta kanske inte är den allra mest praktiska nyansen när barnen är små. Risken för att det blir fläckar som syns väldigt tydligt är ganska stor och det kan därför vara en idé att vänta tills barnen är lite äldre innan du väljer att investera i ett sådant här skrivbord.

Prismässigt är detta ett ganska dyrt alternativ på skrivbord. Det finns många billigare modeller på marknaden. Men så får du också om du väljer denna modell ett riktigt snyggt och praktiskt skrivbord som troligen kan användas ganska långt upp i åldrarna.

Med andra ord är detta en lite mer exklusiv variant som passar dig som är redo att investera lite mer i ett skrivbord till ditt barn.


Stephany skrivbord Vit/Rosa

Stephany skrivbord Vit Rosa

Kolla priset hos:

Denna modell är något mindre än skrivbordet ovan. Med en bredd på 110 cm har den inte riktigt lika mycket plats, även om den nog räcker till för de allra flesta. Designen är ganska snygg, även om den kanske inte passar alla.

Med en bas i vitt och rosa detaljer kommer nog inte alla barn och tonåringar uppskatta denna modell, medan vissa tycker att den passar perfekt in i inredningen.

Skrivbordet har bra förvaringsmöjligheter med en låda och en skåplucka på den vänstra sidan. På så vis har ditt barn gott om plats att förvara saker som pennor, sudd och annat i lådan, medan skåpet kan användas till exempelvis pärmar och böcker. Med andra ord har denna modell goda förvaringsmöjligheter

Om vi tar oss en titt på priset så är befinner sig denna modell någonstans i mitten på skalan. Det finns dyrare modeller, men det finns också varianter på skrivbord till ett lägre pris.

Med andra ord är detta ett prisvärt alternativ för dig som vill ha ett lite mindre skrivbord till ditt barn. Att du uppskattar designen och de vita och rosa nyanserna är såklart också en förutsättning för att detta skrivbord ska kunna vara något för dig.


Eldon skrivbord Vit/Ek

Eldon skrivbord Vit Ek

Kolla priset hos:

Skrivborden i serien eldon liknar ganska mycket den modell som presenterades ovan. Designen är ganska samma, med en bredd på 110 cm och en låda och ett skåp på vänster sida av skrivbordet. Den stora skillnaden är dock att denna modell går i färgerna vit och ek. Skrivbordsskivan och knopparna på lådor och skåp är träfärgade medan resten av skrivbordet är vitt.

Att designen går i just ek och vitt gör att den är ganska mycket mer neutral än modellen ovan. Den kommer att passa i de allra flesta rum. Även om det kanske inte är det allra snyggaste skrivbordet på marknaden är det definitivt ett alternativ som kan användas ganska långt upp i åldrarna.

Även detta skrivbord befinner sig någonstans runt genomsnittet för skrivbord för barn. Vi tycker definitivt att det är ett prisvärt alternativ. Även om designen av vissa kan upplevas som lite omodern eller tråkig tror vi att det här skrivbordet kan vara ett snyggt inslag i lite mer neutrala barn eller tonårsrum.


Jeffry skrivbord graphit/ljusgrå

Trendrum Jeffry skrivbord graphit ljusgrå

Kolla priset hos:

Om du vill ha ett snyggt skrivbord i lite mörkare nyanser kan denna modell defintivt vara ett alternativ för dig och ditt barn. Med en bas i mörkare grått och en lucka eller ett skåp i en ljusare nyans är detta ett riktigt snyggt skrivbord. Dessutom har det detaljer i ljusare trä som smälter in fint tillsammans med de övriga delarna av skrivbordet.

Detta skrivbord har som sagt ett lite större skåp närmast golvet. Ovan detta är ett fack eller en hylla utan lucka där saker som pennor, papper eller sudd kan ligga. Med andra ord finns goda möjligheter till förvaring av de flesta saker som kan tänkas behövas vid skrivbordet.

Detta skrivbord har inte fyra klassiska ben som många andra modeller har utan står på skåpet i ena änden och en hel skiva som står mot golvet i andra änden. På så sätt ger designen ett snyggt och samlat intryck som inte spretar åt en massa olika håll.

Prismässigt måste vi säga att denna modell är prisvärd. Den befinner sig någonstans strax under genomsnittet när det kommer till skrivbord för barn. Om du vill ha ett snyggt skrivbord i lite mörkare nyanser är detta en modell som är både snygg och praktisk och som vi definitivt rekommenderar att du tar dig en lite närmare titt på.


Danielle skrivbord vit

Trendrum Danielle skrivbord vit

Kolla priset hos:

Det här är ett rejält skrivbord med stor yta och smidiga och smarta möjligheter till förvaring. Med en design i en ganska matt vit färg är det dessutom ett ganska snyggt alternativ.

Modellen är som sagt lite större och har en bredd på 130 cm. Den består av en horisontell och två vertikala skivor som tillsammans bildar skrivbordet och den har därmed inga klassiska ben.

Längst in på bordsskivan sitter två stycken dolda fack för förvaring. Detta gör att skrivbordet utåt sett är stilrent och enkelt, trots att det har fack för förvaring av alla de saker som kan tänkas behövas vid skrivbordet.

Även om utrymmet kanske inte blir riktigt lika stort som hos en del andra modeller får ditt barn troligen plats med det mesta det önskar förvara.

Om vi tittar på priset kan vi se att detta är en relativt billig modell som befinner sig under genomsnittet rent prismässigt.

Det är en ganska enkel och rätt så snygg variant som definitivt kan fungera i de allra flesta rum och som vi därmed tycker är prisvärd. Vill du ha något med riktigt ordentligt förvaringsutrymme kan det dock vara en idé att kika på några av de andra modellerna i denna guide.


Danielle skrivbord vit alternativ design

Trendrum Danielle skrivbord vit alternativ design

Kolla priset hos:

Detta är en alternativ design på modellen ovan. Det här skrivbordet sticker minst sagt ut från mängden och designen är ganska speciell.

Med diverse skivor som sitter lite kors och tvärs skapas inte bara olika typer av fack eller lådor utan luckor, utan också flera olika ytor att arbeta på.

Längst upp är en lite mer rejäl rektangel som troligen är tänkt att användas som den huvudsakliga skrivbordsytan. Under denna finns en mindre kubliknande formation i en lägre höjd, där man skulle kunna tänka sig att barnets mindre syskon skulle kunna pyssla.

En sak som är smidig med denna modell är att den har hjul. Du kan därmed flytta den i rummet till de platser du tycker den passar bäst, på ett smidigt sätt. Designen är som sagt speciell och kommer inte passa alla.

Vissa kommer att tycka att den är häftig och modern, medan andra mer kommer att se på detta skrivbord som ett antal skivor som satts ihop huller om buller.

Man skulle kunna tänka sig att ett skrivbord med en så unik design skulle sticka iväg lite i pris. Men faktum är att detta är en av de billigaste modellerna som jämförs i denna guide.

Om du vill ha ett modernt skrivbord som sticker ut från mängden kan detta därmed vara ett riktigt klipp.


Vipack skrivbord Erik vit

Vipack skrivbord Erik vit

Kolla priset hos:

Vipack har här ett riktigt snyggt och stilrent skrivbord i vitt, som dessutom är rejält och rymligt. Med en bredd på 137 cm är det en av de större modellerna som jämförs i denna guide. Om du vill ha något som ditt barn kan använda länge, kanske till och med en bit upp i tonåren kan detta alternativ alltså vara något.

Modellen är som sagt vit och har en snygg och stilren design. Med ett ganska stort skåp på den högra sidan av bordet, med två smidiga hyllplan finns dessutom goda möjligheter till förvaring. Skrivbordets ben består av två skivor på sidorna som delar upp sig i fyra ben närmast golvet.

Du får därför en stadig design som kommer att hålla för de flesta påfrestningar. En nackdel som kan nämnas är såklart att skrivbordet är vitt och att saker som fläckar kommer att synas ganska tydligt. För riktigt små barn kan en lite mörkare nyans därför vara bra.

Det här är en lite dyrare modell som kostar ganska mycket mer än många andra alternativ på marknaden. Men så får du också ett lite mer rejält skrivbord som troligen kommer att hålla länge.

Dessutom är det snyggt och kommer att smälta in väl i de flesta rum. Vill du ha ett skrivbord som ditt barn kan använda länge och är beredd att betala lite extra för det är det här därför en modell vi kan rekommendera.


Kocot Kids skrivbord Classic

Kocot Kids skrivbord Classic

Kolla priset hos:

Det här är ett lite mindre, men riktigt snyggt skrivbord från Kocot. Med sina 100 cm i bredd kommer det att få plats i de flesta mindre rum och kunna bli en fin del av barnets inredning. Detta skåp är också riktigt snyggt.

Med en vit design, samt med en låda och ett skåp på vänster sida har den en ganska klassisk look. En sak som gör att denna modell sticker ut lite är dock baksidan på skrivbordet som faktiskt sticker upp en aning och med sin rundade form ger ett mjukt och fint helhetsintryck.

Skrivbordet från Kocot har som sagt goda möjligheter till förvaring, med både en mindre låda och ett skåp under denna låda. Materialet är spånskiva och vilket såklart inte riktigt är samma kvalitet eller klass som till exempel massiv furu eller andra mer gedigna material, men som funkar bra i detta sammanhang.

Med tanke på materialet och att skåpet är förhållandevis litet måste vi tyvärr säga att priset på denna produkt kan tyckas vara lite i överkant. Även om det är riktigt snyggt kan vi tycka att det är lite väl dyrt då man får betala en del mer än för det genomsnittliga skrivbordet.

Designmässigt är detta dock en av de modeller som vi tycker är snyggast i denna guide och om just designen är viktig för dig och du vill ha ett lite mindre och smalare skrivbord kan denna modell vara värd sina pengar.


Pinolini Skrivbord Liam

Pinolini Skrivbord Liam

Kolla priset hos:

Om du vill ha ett skrivbord som kan användas över lång tid, från att ditt barn är litet ända upp i tonåren kan denna modell från Pinolini vara precis det du är på jakt efter.

Bordet har en mängd smarta funktioner som gör att den sticker ut från andra skrivbord på marknaden. Det kanske allra bästa med detta skrivbord är att det går att höja och sänka från 58 till 80 cm.

Skrivbordets höjd justeras med en smidig vev höjningen är steglös. På så vis kan du anpassa höjden efter hur stort ditt barn är och skrivbordet kan växa med ditt barn.

Designmässigt kanske inte detta är den allra snyggaste modellen. Med ben i metall och olika hyllor och lådor är inte designen lika stilren som hos många andra alternativ. Detta skrivbord ser helt enkelt mer ut som en pysselbänk eller arbetsbänk än som en snygg möbel.

Under själva skrivbordsskivan finns en låda som kan dras ut med olika fack för pennor, sudd och annat. På själva skrivbordsskivan finns också en ytterligare liten hylla där  ditt barn kan förvara saker som pennvässare och annat som ska finnas lättillgängligt, eller bara olika typer av dekorationer.

Det här är ett ganska litet skrivbord sett till bredden och med sin knappa meter i bredd kommer denna modell att få plats i de flesta barnrum.

Prismässigt är det här ett dyrt skrivbord. De många funktionerna och den mekaniska designen gör att priset sticker iväg och det är ett av de dyraste alternativen i denna guide. Men värt att ha i åtanke är såklart att skrivbordet förhoppningsvis kommer att kunna användas under många år.

Det kan alltså vara en smart ekonomisk investering om du inte vill behöva köpa ett nytt skrivbord speciellt snart igen.


Alice & Fox skrivbord med förvaring vit

Alice & Fox skrivbord med förvaring vit

Kolla priset hos:

Det här är ett skrivbord för dig som känner att du verkligen vill utnyttja platsen som ett skrivbord tar upp och se till att skapa många möjligheter till förvaring i skrivbordet.

Denna modell har till att börja med två hyllor utan lucka på höger sida som sträcker sig hela vägen ned till golvet. Här finns gott om plats att ha såväl prydnadssaker som böcker eller pärmar.

Dessutom finns under själva skrivbordsskivan en utdragbar, bred låda med gott om plats för andra saker som pennor, sudd eller kanske målarfärger.

Utöver detta har också skrivbordet tre små fack ovanpå själva skivan. I dessa kan barnet förvara saker som används ofta och gärna ska kommas åt på ett enkelt sätt. Med andra ord är detta en modell som lagt fokus på förvaring och smarta lösningar.

Trots alla skåp och lådor är detta skrivbord ganska snyggt. Även om det är lite kantigt så smälter det troligen in fint i ditt barns rum, åtminstone med lite olika prydnadssaker på.

Den vita färgen är som vi nämnt tidigare kanske inte det optimala när barnen pysslar och målar mycket men detta är en förhållandevis liten nackdel i sammanhanget.

När vi tittar på priset ser vi att denna modell faktiskt är en av de billigaste i denna guide. Det är helt enkelt ett mycket prisvärt alternativ med goda möjligheter till förvaring. Värt att nämna är att detta skrivbord är lite mindre och kanske för litet för de lite större barnen.

Men vill du ha ett praktiskt och smidigt skrivbord till ett riktigt bra pris till dina yngre barn är detta en modell vi varmt kan rekommendera.


Cloudberry Castle skrivbord och stol

Cloudberry Castle skrivbord och stol

Kolla priset hos:

Detta är ett väldigt litet och enkelt skrivbord från Cloudberry Castle. Med en bredd på 64 cm är det en av de mindre modeller so jämförs i denna guide. Designen på detta skrivbord är ganska enkel och klassisk och det har en vit färg.

Under själva skrivbordsskivan finns en större låda som går att dra ut, där ditt barn kommer att ha gott om plats för saker som pennor, böcker och annat.

En av de stora fördelarna med denna modell är att en matchande stol ingår. Det här är bland annat en fördel när det kommer till inredningen. Att stolen matchar skrivbordet kommer att ge rummet ett enhetligt intryck och inredningen kommer att upplevas som mer samlad.

En annan fördel med att stolen ingår i köpet är att höjden på stolen kommer att vara precis rätt i förhållande till skrivbordet. På så vis blir det bekvämt att sitta och pyssla eller göra läxor vid detta skrivbord.

Prismässigt är det här en av de absolut billigaste modellerna som vi jämför här och priset är riktigt lågt. Till viss del beror detta säkert på att skrivbordet inte är speciellt stort.

Men värt att tänka på är att en stol ingår och att designen faktiskt är rätt så snygg. Vill du ha ett litet skrivbord till ett riktigt bra pris tror vi definitivt att det här kan vara något för dig.


JLY Future justerbart skrivbord med glasskiva

JLY Future justerbart skrivbord med glasskiva

Kolla priset hos:

JLY kommer här med ett mer eller mindre högteknologiskt alternativ till skrivbord som kan passa många olika smaker. Om vi börjar med att titta på designen är det här ett riktigt snyggt skrivbord. Produkten är vit med metallben och med en riktigt snygg glasskiva som skrivbordsskiva. Med andra ord ett modernt och snyggt skrivbord som smälter väl in i hem som inte bara vill inreda med klassiska eller äldre möbler.

Den stora fördelen med denna modell och det som gör att den sticker ut från många andra skrivbord på marknaden är alla de smarta funktioner som finns inbyggda. Till att börja med är skrivbordet höjbart och sänkbart med hjälp av små knappar på framsidan. Det höjs och sänks alltså elektroniskt på ett smidigt och enkelt sätt. Det här är såklart inte bara en häftig funktion utan gör också att det blir lättare att hitta en höjd som är bekväm och ergonomisk för barnet. Dessutom ger detta möjligheten för barnet att använda och justera skrivbordet medan det växer. Det kan med andra ord användas över lång tid.

En annan häftig och praktisk sak med detta skrivbord är att det har små USB-uttag på framsidan. Med hjälp av dessa kan ditt barn enkelt ladda mobilen. Med tanke på hur mycket våra barn använder mobiler idag är detta en riktigt smidig funktion. På så sätt kan ditt barn använda sin mobil till skolarbete, att prata med kompisar eller att måla av en bild från internet utan att behöva lämna skrivbordet.

Den stora nackdelen med detta skrivbord är bristen på förvaringsutrymmen. Det finns inga lådor eller fack att förvara pennor eller sudd i och det här kan såklart vara lite frustrerande. Att man lämnat ute dessa saker gör dock att designen blir stilren och snygg och det är därför inte bara något negativt.

Om vi tittar på priset är denna modell dyrare än många andra på marknaden, även om det finns skrivbord som kostar ännu mer. Vi skulle dock säga att detta är ett prisvärt alternativ och att det passar riktigt bra till dig som vill ha ett modernt skrivbord till ditt barn. Med tanke på den snygga designen och alla de smarta funktionerna tycker vi att denna modell kan vara värd att investera i. Tänk också på att denna modell troligen kan användas en bra bit upp i tonåren och det är därmed en investering för en lång tid framöver.


CADIZ Barnskrivbord med griffeltavla

CADIZ Barnskrivbord med griffeltavla

Kolla priset hos:

Här har vi ytterligare ett skrivbord som minst sagt sticker ut från mängden. Denna modell har nämligen en griffeltavla som en del av själva skrivbordet.

Designen ser ut som sådan att det i grunden är ett vanligt skrivbord, men ovanpå detta har en griffeltavla monterats, snett uppåt från skrivbordsskivan nästan som ett snedtak på själva skrivbordet.

På båda sidor om denna tavla finns under själva skrivbordsskivan bred fack utan lucka där saker kan förvaras. Designen kan tyckas något skrymmande men kan säkert passa bra i rummet hos lite mindre barn.

Att skrivbordet har en inbyggd griffeltavla är såklart bra för den som vill använda skrivbordet som en plats för lärande och utveckling. Men som sagt är denna design lite skrymmande. Den blir kanske inte heller den mest praktiska.

Med tanke på att griffeltavlan lutar i en vinkel, samtidigt som den sitter ganska högt upp kan det vara svårt för små barn att nå att rita eller skriva på den.

Prismässigt är denna modell förvånansvärt billig. Man skulle kunna tänka sig att en ganska avancerad produkt som denna skulle gå på en hel del men faktum är att det är ett av de billigare skrivborden i denna guide.

Om du känner dig lockad av kombinationen mellan griffeltavla och skrivbord är detta därför en modell vi kan rekommendera. Men om du känner att du hellre vill ha ett skrivbord som är praktiskt och riktigt snyggt kanske det finns andra modeller i denna guide som passar bättre.


Lalin Barnskrivbord

Lalin Barnskrivbord

Kolla priset hos:

Lalin har här en modell på skrivbord för barn som kanske i första hand är anpassar för de som vill ha en lite mer lyxig och elegant känsla i sitt rum. Skrivbordet är vitt och själva skivan på toppen mäter 100 gånger 50 cm.

Det är med andra ord lite mindre än flera andra modeller i denna guide. Skrivbordet är som sagt snyggt och med en elegant design och det har mönstrade sidor med blommor ingraverade i mönstret. Till utseendet liknar det alltså kanske lite mer ett mindre matbord än ett skrivbord.

Den stora nackdelen med denna modell är såklart att det inte finns något utrymme för förvaring. Om ditt barn vill ha pennor och sudd nära sig när det gör läxorna blir detta en stor nackdel. Skrivbordet kommer också att ta upp en del plats, samtidigt som barnet måste ha andra möbler på sitt rum för att förvara saker som böcker eller pärmar.

Den blommiga designen passar heller inte alla och känslan är nästan att du som vuxen nog kommer att uppskatta detta skrivbord mer än ditt barn gör. Bordet har också böjda och snirkliga ben i trä som inte heller är det första man tänker på när man tänker på möbler för barn. Med andra ord kanske inte detta är det allra bästa alternativet på barnskrivbord i denna guide.

När vi tittar på priset ser vi också att denna modell befinner sig en bit över genomsnittet när det kommer till skrivbord för barn. Med andra ord är det här en ganska dyr modell som rent designmässigt inte riktigt kommer att passa alla.

Vi vet därför tyvärr inte om vi kan säga att detta skrivbord är prisvärt, åtminstone inte för alla. Men smaken är som bekant olika och det kan självklart vara så att ditt barn faller för just detta skrivbord och tycker att det är riktigt snyggt, eller passar extra bra in i inredningen. Det kan därför vara värt att ta en titt på för att se vad du och ditt barn tycker.


Kave Home skrivbord Dorotea

Kave Home skrivbord Dorotea

Kolla priset hos:

Om du vill ha ett skrivbord med riktigt gott om förvaringsutrymme kan denna modell från Kave Home verkligen vara något för dig. Designen är ganska speciell och kan närmast liknas vid ett skrivbord som byggts ihop med en bokhylla.

På höger sida har bordet två vanliga ben. Men på vänster sida sitter det ihop med en långsmal bokhylla som sträcker sig en bra bit över själva skrivbordsskivan. Designen sticker därför ut från mängden och vissa skulle tycka att den ser lite konstig och hoptryckt ut.

Mitt i ett rum kommer nog skrivbordet att se lite märkligt ut, men om hyllan får stå i ett hörn eller mot en vägg kommer hela möbeln troligen att smälta in bättre i rummet.

Som sagt har detta skrivbord goda möjligheter till förvaring. Bokhyllan som vi nämnde ovan har 4 stycken fack där ditt barn kan ha allt från böcker till olika prydnadssaker. Utöver detta så har skrivbordet också en ordentlig låda under själva skrivbordsskivan som kan användas till att förvara saker som pennor och sudd.

Att skrivbordet sitter ihop med en bokhylla gör att ni utnyttjar platsen i barnets rum på ett mycket bättre sätt. Med denna typ av skrivbord behövs ganska ofta inte speciellt många fler möbler för förvaring och ditt barn kommer att få plats med många andra saker i sitt rum.

Skrivbordet är dock ganska litet och har endast en bredd på 71 cm. Det här gör tyvärr att det kan vara svårt att få plats med lite större projekt som ett stort pussel exempelvis. Det kräver även att ditt barn klarar av att ha lite struktur på sina saker och hålla det städat eftersom skrivbordet annars snabbt blir fullt.

Prismässigt är denna modell förvånansvärt billig. Du får skrivbord och bokhylla i ett till ett riktigt bra pris och vi tycker definitivt att denna modell är att betrakta som prisvärd.

Men den kommer inte att passa alla och det är bra om du funderar över om du har en bra plats där denna lite speciella möbel kan smälta in och passa.  Gör den det kan denna möbel vara ett fantastiskt och smidigt sätt att spara plats.


Hur väljer man rätt skrivbord till ett barn?

Att välja rätt modell på skrivbord till ditt barn kan vara svårt. Som du ser i guiden ovan finns en mängd olika alternativ på marknaden, med kombinerade möbler, skrivbord med mycket förvaringsutrymme och skrivbord som har smarta tekniska lösningar.

Ett bra första steg är att fråga ditt barn vad som är viktigt för att denne ska trivas med skrivbordet du köper.

  • Hur brett behöver det vara för att barnet ska få plats med allt?
  • Vilken färg ska det ha?
  • Är det viktigt att ha mycket utrymme för förvaring och många lådor?

En sak du bör fråga dig själv som förälder är vilken plats skrivbordet ska stå på och sedan anpassa måtten efter detta. Många köper ett för stort eller brett skrivbord och hittar därefter ingen bra plats att ställa det på.

Att fundera på detta först kommer hjälpa dig att hitta ett bra skrivbord till ditt barn som dessutom passar in på ett bra sätt i inredningen.

Vi hoppas att dessa tips tillsammans med guiden ovan kan vara en hjälp för dig i jakten på ett bra skrivbord till ditt barn.

Förhoppningsvis kommer du att hitta en modell som passar riktigt bra för ditt barn och blir det absolut bästa för just er!


Här hittar du fler artiklar om barnmöbler!