Bästa sittsäck för vuxna 2024: Perfekt möbel att slappa i

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Få saker är så skönt som en egen bekväm plats att sitta på. En plats att koppla av och njuta på, framför tv:n eller i din myshörna. En stor sittsäck som formar sig efter kroppen, är verkligen den ultimata möbeln för avslappning! Här är våra favoriter, och några av de bästa saccosäckarna för vuxna just nu!

Man sitter i stor sittsäck när ett fönster i ett stort hus

Vilken saccosäck för vuxna är bäst i test?

Högst kvalitet och vår favorit är säckstolarna från SACKit. De är både stilrena och unika i sin design, samt hållbara och mycket bekväma att ligga i!

Sack It Cobana Lounge Chair & Pouf

En annan given favorit är de stora sittsäckarna från Fatboy. Ett väletablerat märke, med många stilar att välja mellan. Kolla in de sköna Buggle Up-säckarna som kan spännas fast i sittande läge, eller den trendiga Fatboy Slim Pop, med unika färgkombos!

Fatboy Original slim pop saccosäck

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln! Se även vår artikel där vi tipsar om saccosäckar för barn!

En titt på 14 sittsäckar och saccosäckar från olika varumärken

5 olika saccosäckar i olika färger, vardagsrum i bakgrunden

En skön sittsäck är den ultimata lyxmöbeln, för att få ligga och bara ta det lugnt. De används till exempel framför tv:n, eller som gamingstol för spelkonsoller.

Saccosäckar passar både barn och vuxna. Barn kan använda de flesta varianterna, men det finns också anpassade möbler som är både mindre och större i storlek.

I guiden nedan går vi igenom massor av olika sittsäckar. Fokus ligger på större modeller som fungerar bra för vuxna att använda.

Det finns ett stort utbud på marknaden och mycket att välja bland. Därför jämför vi fördelar och nackdelar med de olika modellerna och hoppas att du kan hitta den sittsäck som passar allra bäst för just dig!

Pusku Pusku Sittsäck & saccosäck 2me Home

Pusku Pusku Sittsäck & saccosäck 2me Home

Kolla priset hos:

Vi börjar denna guide med en praktisk och elegant sittsäck. Denna modell är smart utformad för att vara så praktisk som möjligt, dessutom har man tänkt till en hel del kring designen.

Till att börja med är detta en stor och rejäl sittsäck eller saccosäck. Den mäter 140 gånger 120 cm och har därmed plats för såväl vuxna som barn. Att den är rejäl kommer också göra att den ger bättre balans till hela kroppen och inte blir så vinglig att sitta i.

Designen är modern och inte minst färgen kommer passa väl in i de flesta hem. Du kan välja en grå, svart eller beige variant, där alla enligt oss är mycket tjusiga.

Ett stort plus är det yttertyg som går att ta av på saccosäcken. Det här gör att den smidigt kan tvättas och hållas fräsch, oavsett hur mycket den används. En enorm fördel och något man inte hittar hos alla sittsäckar på marknaden.


Pusku Pusku Sittsäck/liggfåtölj Lounge

Pusku Pusku Sittsäckligg fåtölj Lounge

Kolla priset hos:

Här är en sittsäck som tar komforten till nästa nivå. Den är utformad som en liggfåtölj och har en lång del fram där benen och kroppen kan vila, samt ett lutat ryggstöd. Detta är en modell som är vår att överträffa när det kommer till bekvämlighet, helt enkelt.

Det lutade ryggstödet i kombination med den ordentliga delen där kroppen vilar gör denna oerhört bekväm. Den är som de flesta andra sittsäckar i guiden fylld med små plastkulor. Den yttre formen gör dock att den får mer stadga och struktur än många andra varianter, något man kan sakna hos en del modeller.

Totalt är denna sittsäck 130 cm lång. Precis som modellen ovan kan yttertyget tas bort och tvättas. Ett stort plus och något som gör att du kan hålla möbeln fräsch länge.

Med en randig struktur på utsidan är denna snygg, om än ganska originell. Den kommer i tre olika färger och du kan välja mellan mintgrön, mörkgrå eller ljusgrå.

Formen sticker såklart ut en del och det kanske inte är alla som kan matcha den med de möbler man har hemma. Men smaken är som bekant delad och vi tycker verkligen att detta är en modell väl värd att ta sig en närmare titt på.


Pusku Pusku Fåtölj/sittsäck Tube100 wave

Pusku Pusku Fåtölj sittsäck Tube100 wave

Kolla priset hos:

Detta är en av de allra största saccosäckarna i guiden. Med en volym på 560 liter innehåller den riktigt många små kulor. Vill du ha något ordentligt och rejält att sätta dig ned i framför TV:n kan detta alltså vara modellen för dig.

Precis som varianten ovan är denna utformad som en fåtölj. Den är något kortare med 120 cm, men också ganska mycket högre och mäter en hel meter på höjden. En annan skillnad är att denna är skapad för en lite mer upprätt sittställning, lite mer som en vanligt fåtölj.

Även denna variant har en ytterklädsel som går att ta bort och tvätta. Som vi varit inne på ger detta en smidig skötsel och kan vara ett extra stort plus om du till exempel har barn som ska använda sittsäcken.

Produkten kommer endast i en, mörkgrå färg. Den har en struktur med ränder på det yttre tyget, som är snygg och bidrar till en mer rejäl känsla. Men det gör också att man inte lika lätt glider runt på tyget, utan sitter stadigt i fåtöljen.

Kort sagt en både rejäl och snygg sittsäck. Letar du efter något rejält som liknar en vanlig fåtölj kan du med fördel kika lite närmare på denna.


Pusku Pusku Sittsäck & saccosäck Razz Home

Pusku Pusku Sittsäck & saccosäck Razz Home

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter något som kan sätta lite färg på rummet kan en sittsäck som denna vara ett bra val. Den kommer i massor av olika glada färger. Dessutom är den rejäl och en stor variant som ger bra stöd åt hela kroppen.

Designen på denna är någon typ av mellanting mellan modellen ovan och en helt vanligt saccosäck. Den har en viss struktur med ett mindre ryggstöd, även om den inte lika tydligt ser ut som en fåtölj som en del andra produkter i guiden. Säcken är skön att sitta i, även om de flesta nog inte kan luta hela sin kroppsvikt bakåt.

Produkten finns i inte mindre än 5 olika färger. När det kommer till just färgvalet sticker den ut en hel del från de flesta andra varianter i guiden. Det är klara och starka färger som blå, gul och grön.

Kanske inte något för den som vill ha en mer diskret inredningsstil med andra ord. Men vill du sätta lite färg på tillvaron kan en modell som denna vara perfekt.

Något som får nämnas som ett plus är det handtag som finns längst upp på säcken. Även om detta inte är det allra mest eleganta rent estetiskt, är det praktiskt och gör att den enkelt kan flyttas.

Till sist ska också nämnas att det här är en stor och rejäl sittsäck. Med en tota volym på hela 350 liter kommer den att ge gott om plats för såväl vuxna som barn.


SACKit Cobana Lounge Chair & Pouf

Sack It Cobana Lounge Chair & Pouf

Kolla priset hos:

Här är en sittsäck där man verkligen har satt kvalitet i fokus. Den hör till de mer exklusiva varianterna i guiden och har massor med egenskaper som gör att den sticker ut från mängden. 

Till att börja med är det här en sittsäck som har en modern design. Med ett något spetsigt ryggstöd och saker som handsydda korsstygn kommer den att passa in i de flesta hem som vill gå åt det lite mer moderna hållet. Enligt oss en av de mest estetiskt tilltalande produkterna i denna guide.

Ett drag som skiljer denna från mängden är att den inte är fylld med puffar i en enda säck. Istället har man sytt in två olika påsar som vilar mot varandra på ett smart sätt. Det här gör inte minst att formen på säcken kommer hålla längre och att den blir mer stadig.

En annan sak som gör att just denna säck sticker ut är att den är vattenavvisande. Detta gör att den inte bara kan användas i TV-rummet. Du kan också ta ut den på verandan eller i trädgården för att sitta bekvämt under ljusa sommarkvällar.

Materialet i denna produkt håller också hög kvalitet, så att den kan användas under många år utan att slitas. Man har också sett till att den till exempel står emot solljus extra bra, så att sittsäcken inte bleks över tid.

Valfriheten är stor när det kommer till färg. Det finns massor med olika nyanser och färger att välja bland och chansen är stor att du hittar något som just du gillar.

Till sist ska också nämnas att den kommer med en snygg puff som används som fotstöd. Detta är inte bara ett tjusigt par rent estetiskt, utan gör det såklart ännu mer bekvämt att sitta i säcken. Kort sagt är det här en produkt där man verkligen tänkt till kring det mesta och enligt oss ett av de bästa alternativen i denna guide.


SACKit Medley Lounge Chair & Pouf

Sack It Medley Lounge Chair & Pouf

Kolla priset hos:

Modellen här är en variant av den ovan. Den har dock vissa skillnader som gör att den kan vara ett alternativ, till exempel för dig som vill ha en ännu lite mer exklusiv möbel.

En skillnad är bland annat att denna variant är delvis fylld med skum. Detta ger en mer fast form och gör att den ger ännu bättre stöd när man sitter i den.

Även denna modell kommer med en tillhörande puff som kan användas som fotstöd. Den har något mörkare och mer diskreta färger, vilket ger en lite mer lyxig känsla överlag. Totalt finns 7 olika färger att välja bland.

En sak som dock kan nämnas som en nackdel är att denna variant inte kan användas utomhus. Dessutom går överdraget inte att tvätta i maskin, eftersom de handsydda stygnen då kan skadas.

Precis som modellen ovan är denna dock tillverkad i slitstarka och rejäla material. Det här gör att den med största sannolikhet kommer hålla och kunna användas länge.


SACKit Dunes Lounge Chair & Pouf

Sack It Dunes Lounge Chair & Pouf

Kolla priset hos:

Detta är en tredje variant av sittsäckarna ovan från SACKit. Den har samma form, som en fåtölj med ett lite spetsigare ryggstöd. Även till denna variant ingår en puff som används för att vila fötterna på.

Skillnaden är egentligen att denna sittsäck är tillverkad i läder. Detta gör den exklusiv på många sätt, inte minst när det kommer till designen och det rent estetiska.

Lädret håller hög kvalitet. Det har en mjuk känsla och har bland annat behandlats med olja och slipats för att uppnå en matt och grov yta. Naturliga skiftningar i färg och struktur gör att det verkligen märks att detta är en produkt tillverkad av äkta läder.

Man har också fått The Nordic Swan Ecolabel. För dig som prioriterar hållbarhet högt kan detta alltså vara ett alternativ.

En nackdel med läder som material är att det kan vara svårt att sköta om. Bland annat måste man helt undvika kemikalier vid rengöringen, vilket såklart gör det hela krångligare. Dessutom måste denna skyddas mot solljus och kan därmed inte användas på verandan, eller utomhus på något annat sätt.


SACKit Cobana Beanbag

Sack It Cobana Beanbag

Kolla priset hos:

SACKit kommer här med en lite mer klassisk sittsäck. Denna har ingen speciell struktur, utan är formad som en riktigt stor kudde. Är du på jakt efter en vanlig variant, utan ryggstöd kan denna modell alltså vara något.

Framför allt är detta en mycket hållbar sittsäck. Den är tillverkad i kraftiga material som kommer att göra att den håller för att användas under många år. Materialet står bland annat emot solen och bleks inte även om det utsätts för direkt solljus.

Något annat som får räkna som ett plus är att säcken kan användas utomhus. Den är vattenavvisande och det syntetiska materialet möglar inte, även om det är fuktigt. Du kan till och med lämna ute denna i regnet utan att behöva oroa dig.

Snygga handsydda stygn längs kanterna ger en genuin och rejäl känsla. Det finns inte mindre än 8 olika färger att välja bland, så chansen att du hittar en just du gillar är stor.

En annan fördel är att de kulor som fyller säcken är helt fria från kemikalier. Har man små barn till exempel kan detta vara skönt att veta.

Precis som flera av de andra produkterna från SACKit kan överdraget inte tvättas i maskin. Även om det kan tas bort, så finns risk att man skadar designen och de handsydda stygnen. Det här gör såklart skötseln lite krångligare.


Fatboy buggle-up sittsäck

Fatboy buggle-up sittsäck

Kolla priset hos:

Detta är en ganska speciell sittsäck från märket Fatboy. Den kommer med flera olika detaljer som gör att den sticker ut från de allra flesta på marknaden.

Den största skillnaden är de band med spännen som sitter på säckens sidor. Dessa gör att den bakre delen kan spännas upp och på så vis tjänstgöra som ryggstöd för den som önskar. Dessa band har också olika lägen som gör att sittsäcken kan anpassas efter antingen en eller två personer.

Något som kan nämnas med denna modell är att den är riktigt stor och rejäl. Den mäter hela 185 gånger 137 cm. Därmed är den en av de absolut största sittsäckarna i denna guide.

Produkten kan användas utomhus för den som vill få till sköna sittytor under sommaren. Den är dock inte helt vattentålig och bör tas in om det regnar.

Till sist kan det också vara bra att veta att det finns ett stort utbud av olika färger att välja bland. Totalt finns 10 olika färger med allt från mer diskreta gråa modeller, till klara nyanser som blått.


Fatboy® Original Slim Teddy

Fatboy Original Slim Teddy

Kolla priset hos:

Den här produkten är en variant på modellen ovan. För dig som tycker att den verkar bra, men kanske lite väl stor och klumpig, kan den här sittsäcken vara ett bra alternativ. Den mäter 155 gånger 120 cm och är därmed lite mindre, även om den så klart fortfarande är rejäl.

En skillnad är att denna variant inte kommer med de band eller spännen som gör att den bakre delen kan fällas upp. På så vis kommer den inte att ge samma stöd för ryggen som varianten ovan.

Något som får nämnas som ett stort plus med denna produkt är att den kommer med extra material för att fylla på med. När man använt en sittsäck länge finns en risk att den sjunker ihop en del. För att motverka detta får du med extra små kulor som kommer gör att denna kan hålla formen hur länge som helst.

Tyget utanpå går att ta loss för att göra rent. Du kan dock inte tvätta det i maskin utan får göra rent det för hand.

Denna modell på sittsäck från Fatboy kommer i två olika färger, rosa eller beige. En bra och rejäl sittsäck som kommer att passa bra i de flesta rum helt enkelt.


Fatboy Pupillow Saccosäck

Fatboy Pupillow Saccosäck

Kolla priset hos:

Fatboy har som du sett ovan flera olika produkter när det kommer till sittsäckar och saccosäckar för vuxna. Det är ett stort företag som säljer produkter i över 50 olika länder. Här har man ytterligare en sittsäck som kan vara ett bra val om du vill ha något både rejält och bekvämt.

Säcken är helt rund och lite plattare än en del liknande modeller på marknaden. Detta gör att den inte ger så mycket stöd för ryggen. Men du har desto mer plats att sitta på och det ganska fasta yttre tyget gör att du kommer kunna ha det ordentligt bekvämt.

Diametern på denna runa säck är 120 cm och det är därmed möjligt att få plats mer än bara en person på säcken. En sak som får nämnas som positivt är de handtag som finns fastsydda på sidorna. De gör att säcken är enklare att flytta och är något vi kan sakna på en del andra produkter i guiden.

Man har också sett till att använda ett material som står emot UV-ljus. Detta gör att säcken inte bleks av solen lika enkelt och kan användas till exempel på verandan när det inte regnar.

Designen är enligt oss kanske inte den allra mest eleganta. Det finns dock 8 olika färger att välja bland och du kan därmed ta den variant som passar bäst in i just ditt hem.


Fatboy Original slim pop saccosäck

Fatboy Original slim pop saccosäck

Kolla priset hos:

Här kommer en rejäl sittsäck, även denna från märket Fatboy. Denna skiljer sig en del från mängden både när det kommer till funktionalitet och design.

Det flesta modeller i guiden är som du har sett, enfärgade. Detta är dock en sittsäck med snygga, runda, mönster där alla går i två olika färger som går bra ihop med varandra.

 I övrigt ser designen ut som en stor kudde, och den mäter 120 gånger 120 gånger 150 cm. Ett rejält bygge med andra ord, med plats för såväl barn som vuxna.

När det kommer till funktionalitet och skötsel har man tänkt till rejält. Säcken är både smutsavvisande och vattenavvisande och kan därför utan problem även användas utomhus.

Tyget utanpå går att ta loss. Det kan dessutom tvättas i maskin, vilket gör skötseln så mycket smidigare. Tyget är tillverkat av bomull och mjukt mot huden, vilket även det såklart är en fördel.

Du kan välja mellan 6 olika färgkombinationer. Kort sagt är det här en både unik och praktisk sittsäck som du med fördel kan ta dig en lite närmare titt på.


Aiire Sittsäck XXL för vuxen

Aiire Sittsäck XXL för vuxen

Kolla priset hos:

Vi avlutar denna guide med en praktisk saccosäck från märket Aiire. Den här modellen kan vara något för dig som vill ha en praktisk och ganska prisvärd saccosäck.

Modellen har inte jättemycket inbyggd struktur, utan du kan forma den som du vill för att hitta den optimala utformningen. En sak som verkligen är positiv är det smidiga handtag som finns på. Det gör att säcken blir enkel att flytta till det rum du vill sitta i för dagen.

Den är relativt stor och mäter 140 gånger 90 cm. Med en praktisk ficka på sidan kan du förvara olika saker som du vill ha nära till hands. Kanske boken du håller på att läsa, eller det ritblock som du tecknar i.

Tyget går att ta loss. För att tvätta det måste du dock hälla ut alla kulor i ett nät som visserligen medföljer. En ganska omständlig och krånglig process som gör att det blir mer jobb med att hålla sittsäcken ren.

Det finns fyra olika färger att välja bland. Utöver detta finns också en variant med ett tyg som är anpassat för utomhusbruk. Här kan du alltså välja utifrån vad som passar just dina behov.


Att välja rätt sittsäck

Som du ser ovan finns en hel del olika varianter att välja bland när det kommer till sittsäckar för vuxna. De olika modellerna skiljer sig också en hel del från varandra och det kan vara svårt att veta vilken som blir bäst för just dig. Här kommer några tips på saker du kan tänka på.

Till att börja med bör du fundera över vilken storlek på saccosäck du är ute efter. De allra största har plats för flera personer, medan de mindre är mer anpassade för en enda person. En stor saccosäck kan många gånger också ge ett ännu bättre stöd och göra att du sitter mer stadigt.

En annan sak att fundera över är om du vill ha en säck med ryggstöd eller inte. Det finns modeller med ryggstöd, som ofta ger möjligheten till en lite mer upprätt sittställning.

Nackdelen med denna typ av sittsäck är att du inte kan välja själv riktigt lika mycket hur du ska sitta. Den är kanske bra för att kolla på TV i, men inte riktigt lika bra för den som vill ligga ner på rygg och läsa en bok, till exempel. Många gånger är dessa modeller också något dyrare än vanliga sittsäckar.

Till sist kan texturen på tyget också vara en sak som påverkar hur bekväm du upplever att sittsäcken är. Som du sett ovan finns till exempel modeller som är gjorda i fårskinn. De är såklart mycket varma och gosiga, perfekta för när man vill sitta bekvämt och värma sig på samma gång.

Annars är det ofta olika syntetiska material eller bomull som gäller. Generellt är bomull lite mjukare, även om de syntetiska materialen kan ha andra fördelar.

Till exempel finns det säckar med syntetiska material som står emot fukt, regn och smuts. Ska du använda saccosäcken utomhus kan en sådan modell alltså vara att rekommendera.

Vi hoppas att du lärt dig något nytt genom denna artikel. Guiden ovan innefattar några av de bästa produkterna på marknaden när det kommer till saccosäckar och vi tror att du kan hitta något där som passar perfekt för just dig.


Hittar mer inredningsinspiration!