Bästa simglasögon för barn 2024: För simträning och roligare bad

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att bada och lära sig simning är både fantastiskt roligt och en viktig kunskap för livet. Det blir ännu mer lockande att röra sig i vattnet, med ett par bra simglasögon. Här kollar vi in flera av de bästa simglasögonen för barn, både för plask och lek, samt ordentlig simträning!

Barn under vatten med simglasögon

Vilka simglasögon är bäst i test?

Bäst i test överlag är Arena The One simglasögon. De är fullspäckade med funktionalitet, imfria glas, hög komfort och strömlinjeformad design. Perfekta simglasögon för simträning och passar perfekt för barn i skolåldern.

✅ Mycket väldesignade simglasögon

Arena simglasögon barn The One

Ett annat alternativ som passar bra för yngre barn, är Watery Aquasphere simglasögon junior. Täta, bekväma glasögon med UV-skydd, lämpliga från 2-10 år.

✅ Bra för småbarn

Aquasphere simglasögon junior Seal 2

Bäst bland de billiga alternativen är Aquarapid simglasögon. De har ett flertal alternativ till bra pris. Lämpliga för de flesta och perfekta för badlek och den första simträningen.

✅ Prisvärt alternativ

Aquarapid Mako Simglasögon

Se även våra guider till badbyxor för pojkar samt baddräkter för flickor!

En titt på många olika simglasögon för barn

Nedan dyker vi djupare och granskar hela 15 olika simglasögon för barn. Vi har tagit med olika modeller från en mängd olika tillverkare. Vissa är anpassade för organiserad simträning med hög fokus på funktionalitet, medan andra är till för den första plaskleken för de små.

Om barnen vill dyka och utforska vattnet mer grundligt, kan det vara en idé att införskaffa ett riktigt bra cyklop för barn!

Aquasphere simglasögon junior Seal 2

Aquasphere simglasögon junior Seal 2

Kolla priset hos:

  • Lämplig från 3-10 år

Vi börjar denna guide med en mycket bra produkt som passar om du vill ha något som håller hög kvalitet. Dessa glasögon har massor med olika funktioner som gör att de sticker ut från många andra modeller på marknaden.

En sak som kan vara ett problem med enklare simglasögon är att de blockerar sikten. Med denna variant har man dock sett till att göra linserna böjda. Detta gör att ditt barn kan se 180 grader under vattnet och ha god sikt åt alla håll.

Med extra säkringar och gummi ser man också till att glasögonen sitter på ordentligt. Detta är också en modell som ännu bättre än många andra skyddar från att vatten tränger in och att glasögonen halkar snett.

Ett annat problem som lätt kan uppstå med simglasögon är att det bildas imma på linserna, vilket försämrar sikten. För att motverka det har man med denna modell satsat på ett anti-im-behandlat material som ser till att hålla glasögonen klara.

Andra saker som får nämnas som fördelar är att glaset är repfritt samt att glasögonen ger 100% skydd mot UV-ljus. Kort sagt ett par mycket bra simglasögon som håller hög kvalitet. Är du trött på enklare modeller som halkar snett och immar igen kan det här vara en produkt väl värd att kika närmare på.


Aquasphere simglasögon junior Vista

Aquasphere simglasögon junior Vista

Kolla priset hos:

  • Lämplig från 6-15 år

Även detta är ett par mycket rejäla simglasögon. De har en design som täcker mer av ansiktet än de flesta andra simglasögon. På så vis ger de ett mycket gott skydd och ser till att vatten inte läcker in och att glasögonen inte hamnar snett.

Något som är ett stort plus är att dessa glasögon är anpassade för att ge så lågt motstånd som möjligt. På så vis märks det inte att detta är en lite större modell när man simmar, utan de ger en smidig upplevelse under badet.

Ytterligare en positiv sak med dessa glasögon, som även gäller för många andra modeller från Aquasphere är att de har ett mycket smidigt system för att spänna fast dem. Detta patenterade system är speciellt framtaget för att barnen själva ska kunna justera glasögonen så att de sitter optimalt.

Precis som modellen ovan har man också gett dessa glasögon 180 graders utsikt. Det är alltså inga problem att se åt alla håll under vattnet när man spanar efter fiskar.

Det kan dock nämnas att dessa simglasögon hör till de lite dyrare i guiden. Med det sagt är de hållbara och kan med stor sannolikhet användas under lång tid, vilket såklart är bra rent ekonomiskt.


Watery Simglasögon barn Mantis

Watery Simglasögon barn Mantis

Kolla priset hos:

  • Lämplig från 4-12 år

Här är ett par något mindre glasögon som inte har riktigt lika mycket material utanför själva ögonen. En modell som denna kan alltså passa om du är på jakt efter något lite smidigare till ditt barn.

Ett stort plus med just dessa glasögon är att de är helgjutna. Detta gör att det inte finns någon risk att vatten läcker in mellan olika delar i glasögonen.

Ytterligare en positiv sak med att glasögonen är helgjutna är att delarna inte kan glida ifrån varandra över tid. Det är alltså positivt för hållbarheten och gör förhoppningsvis att ditt barn kan använda dessa ännu längre.

Även dessa glasögon har ett smidigt system för remmarna på sidorna. Med enkla klickfunktioner kan ditt barn utan problem justera och ställa in dem på egen hand för en optimal passform.

Precis som modellerna ovan är linserna böjda. Det här ger bättre sikt och gör att man kan se 180 grader åt alla håll.

Utöver detta är dessa glasögon också tillverkade i allergivänliga material. På så vis kan du känna dig trygg med att ditt barn inte får utslag eller liknande, på grund av glasögonen.


Speedo simglasögon barn Futura Biofuse Flexiseal

Speedo simglasögon barn Futura Biofuse Flexiseal

Kolla priset hos:

  • Lämplig från 3-14 år

Om du vill ha ett par simglasögon till ditt barn, där komforten är i fokus kan en modell som denna vara något att kika närmare på. Denna produkt är speciellt utformad för att vara så bekväm som möjligt att ha på sig.

Runt varje öga sitter en ganska bred del som gör att de sitter kvar ordentligt, utan att röra på sig. Att denna anordning är så bred gör också att man inte får märken av glasögonen. De ger helt enkelt inte ett lika hårt tryck på ansiktet, trots att de sitter på mycket bra.

Ett plus med dessa glasögon är att de kommer med en lins som är imfri. Detta i kombination med en böjd lins som ger 180 graders utsikt under vattnet ger en mycket bra sikt.

Man har också sett till att göra denna modell extra mjuk. På så sätt är de mycket bekväm att ha på sig och barnen behöver inte oroa sig för att glasögonen ska sticka eller ge märken.

Dessutom har man utrustat linserna med ett filter som skyddar mot UV-ljus. Faktum är att linserna ger hela 100% skydd mot UV-strålning.

Till sist är detta också ett par glasögon tillverkade av märket Speedo. Detta är en etablerad aktör på området som har stor erfarenhet av att tillverka produkter för bad och simning.


Watery Simglasögon barn Mantis 2.0

Watery Simglasögon barn Mantis 2.0

Kolla priset hos:

  • Lämplig från 4-12 år

Watery kommer här med ett par mycket bra simglasögon som kan passa perfekt för barn som verkligen vill se till att hålla vattnet ute. De är helgjutna och det finns därmed ingen risk för att vatten smiter in mellan olika springor i glasögonen.

Glasögonen är designade som en bredare mask, än många traditionella simglasögon. Även detta är något som gör att de ger ett bra skydd mot vattnet. Det bidrar såklart också tyvärr till att glasögonen inte är de mest diskreta och det känns att man har dem på sig. De kan ge ett visst motstånd för den som simmar snabbt.

Linserna på glasögonen är anti-im-behandlade. De är också tillverkade i ett speciellt material som inte repas. På så vis kommer de att erbjuder en god sikt, även när de använts flitigt.

När du köper dessa kan du välja mellan två olika typer av linser. Antingen en genomskinlig lins som passar bra när det är lite mörkare, eller en med en ljusblå färg som ger möjligheten till att skydda mot skarpare ljus.


Cruz simglasögon barn Løkken

Cruz simglasögon barn Løkken

Kolla priset hos:

Detta är ett par något enklare simglasögon. Om du är på jakt efter ett par simglasögon på en lite tightare budget till ditt barn kan en modell som denna alltså vara ett bra val.

Något som kan nämnas med just dessa glasögon är att de inte är riktigt lika rejäla som många av de andra i guiden. Detta gör att de kanske inte har en riktigt lika bra passform. Vid häftiga lekar eller dyk kan alltså finnas en större risk att de halkar snett.

I övrigt är de dock välutformade. Enkla remmar på sidan som går att justera gör att ditt barn kan få den perfekta passformen. De är dock inte utrustade med saker som klicksystem som en del andra av glasögonen i guiden är.

Kort sagt är det här ett bra budgetalternativ för dig som letar efter simglasögon till ditt barn. Är du ute efter det allra mest rejäla kan det dock vara bra att investera i någon av de lite dyrare modellerna.


Arena simglasögon barn The One

Arena simglasögon barn The One

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter en lite sportigare modell kan en variant som denna vara något att kika närmare på. Dessa glasögon har ett snyggt och strömlinjeformat utseende och kan bland annat vara perfekta för det barn som simmar som träningsform, eller tävlar.

En sak som kanske kan nämnas som en liten nackdel med denna modell är banden som spänner fast glasögonen. Även fast dessa får räknas till de lite dyrare varianterna i guide är anordningen ganska simpel och kanske inte lika smidig att använda, som de noga uttänkta system som finns på en del andra modeller.

Linsen är bred. Detta gör att det går bra att se ordentligt i alla riktningar, även när det kommer till att få syn på saker över eller under en i vattnet.

Till sist ska också nämnas att dessa kommer i massor med olika färger, så att ditt barn kan välja den det tycker om mest. När det kommer till design överlag är detta en av de modeller som nog går hem hos allra flest barn.

Se även våra tips på badmössor för barn och juniorer!


Beco simglasögon för barn Catania

Beco simglasögon barn Catania

Kolla priset hos:

Här är ytterligare en modell på simglasögon som är perfekt om du är på jakt efter ett bra budgetalternativ. De kommer med flera smidiga funktioner som gör att de kan tävla med de dyraste modellerna på en hel del områden.

Bland annat är linsen speciellt utformad för att ge ett skydd mot solljus. Ska ditt barn bada och simma på riktigt soliga dagar kan denna typ av linser ge bättre sikt i den skarpa solen.

En annan sak som får nämnas som ett plus är att glasögonen kommer med en lins som inte immar. Perfekt för många och långa lekar under vattnet, när man inte vill behöva skölja simglasögonen stup i kvarten.

Något som tyvärr får nämnas som en mindre nackdel är att dessa glasögon endast kommer i en färg. Den rosa och röda designen är kanske inte heller den allra snyggaste i guiden enligt oss. Eftersom detta är ett budgetalternativ finns det också glasögon som kommer att ge en ännu bättre passform och sitta ännu mer stabilt.


Arena simglasögon tävling barn Tracks Mirror

Arena simglasögon tävling barn Tracks Mirror

Kolla priset hos:

Dessa simglasögon är speciellt framtagna för barn som tävlar eller tränar inom simning. Modellen är anpassad på många sätt för att vara så smidig och praktisk som möjligt när det ska simmas riktigt fort.

Till skillnad från en del andra produkter i guiden har dessa en mycket avskalad design. Utan speciellt mycket material utöver det som täcker själva ögonen är de mycket lätta. Dessutom märks det knappt att man har glasögonen på sig och de blir inte klumpiga.

Något annat som kan nämnas med dessa är anordning för att spänna fast dem. Den består av två olika band som inte sitter fast i varandra. På så vis kan ditt barn dra banden ganska brett isär och får en ordentlig fästyta som gör att glasögonen inte glider runt.

Ett stort plus är också att man får med en lite väska för förvaring när man köper dessa glasögon. Det här gör att det blir lättare att ta hand om dem och få dem att hålla längre. Dessutom blir de enklare att hålla kolla på och smidigare att packa, utan risk för att de går sönder.

Till sist är glasögonen också utrustade med en lins som inte immar. Om ditt barn tränar eller tävlar simning är det här en produkt vi verkligen tycker att du ska kika lite närmare på.


Piikaboo Simglasögon Donut

Piikaboo Simglasögon Donut

Kolla priset hos:

Om du vill att badandet ska bli ännu roligare för ditt barn kan en produkt som denna verkligen vara ett steg på vägen. Dessa simglasögon har en minst sagt rolig design, där donuts, eller munkar omringar ögonen. Även om de kanske inte är de allra mest praktiska kan de vara riktigt roliga att plocka fram när badsäsongen närmar sig.

Med strösselliknande, färgglada små delar runt ögonen, ser dessa glasögon verkligen ut som ett par donuts. I övrigt är färgen rosa och alla de glada färgerna i kombination med den skojiga designen, gör detta till ett par simglasögon som kommer att gå hem hos de flesta barn.

De är som sagt kanske inte de allra mest praktiska. Spännena har bland annat ett lite väl krångligt system. Det kan alltså vara svårt för barnet att justera storleken på egen hand.

Något annat som tyvärr får nämnas som en nackdel är att glasögonen inte har den allra bästa passformen runt ögonen. Istället för breda masker som en del andra varianter i guiden har, är anordningen runt ögonen ganska smal och ger inte en så stor yta att fästa på.

De saknar också funktioner som en hel del andra simglasögon har. Till exempel har de inte imfria linser. Denna modell har heller inte lika böjda linser som många andra och sikten kan bli en smula begränsad.

En annan nackdel är enligt oss också priset. Trots att detta är ett par ganska enkla simglasögon ligger de ganska högt i pris. Men vill du ha ett par skojiga simglasögon till ditt barn kan de såklart vara värda några kronor extra.


Swimpy Bamse Vargen Simglasögon

Swimpy Bamse Vargen Simglasögon

Kolla priset hos:

Bamse och hans vänner är några av de allra mest populära karaktärerna när det kommer till berättelser och sagor för barn. Ett par simglasögon som går i detta tema kan därför vara det perfekta valet för att göra badet ännu lite roligare.

Dessa kommer med en fin bild på Vargen från bamse vid varje öga. På så vis kan ditt barn hänga vid poolen eller i sjön med stil. Själva bilden är tryckt på en flärp av gummi som sitter ovanför ögonen. Resten av glasögonen kommer i en snygg, blå färg.

Utöver detta är det här dock kanske inte de simglasögon som håller allra högst kvalitet på andra områden. Passformen är inte den allra bästa och det finns en risk att glasögonen halkar snett vid lite mer häftiga lekar eller hopp ned i vattnet.

Funktionen för spännena gör också att glasögonen blir svåra att justera på egen hand för barnen. Dessutom är de av en sådan typ att det finns en risk att bandet glider tappar den inställning man valt, speciellt när de blir lite hala av vattnet.

Men till skillnad från varianter ovan kommer dessa till ett bra pris. Om ditt barn är ett fan av Bamse och hans vänner kan det här definitivt vara en produkt väl värd att ta sig en närmare titt på.


Sportme Simglasögon Junior

Sportme Simglasögon Junior

Kolla priset hos:

Här kommer ett par glasögon som passar dig som inte vill lägga ut allt för mycket pengar. Enligt oss ett av de bästa budgetalternativen i denna guide.

Till att börja med är passformen runt ögonen bra. En hel del material som säkrar upp runt ögonen, ger simglasögonen en stor yta att fästa på. Detta gör att de sitter stadigt.

Dubbla band gör också att de kan fästas på en större yta bak på huvudet. Risken för att de trillar av eller glider runt blir alltså mindre. En stor fördel jämför med många andra budgetalternativ där ett enda band gör glasögonen mer känsliga vid häftigare lek.

Ytterligare ett plus är designen. Förutom det lite simplare systemet för remmarna, skiljer sig dessa inte speciellt mycket från de dyrare modellerna i guiden. En sportig form gör att de kommer passa de flesta barn.

Massor med olika färger gör också valfriheten större. Även färgerna på linserna varierar från modell till modell, vilket kan vara kul för den som vill utforska sjön med ett spännande sken av exempelvis blått eller gult.

Glasögonen skyddar också mot Uv-ljus. De kommer till ett mycket bra pris och kan som du märker tävla med de dyrare modellerna på en hel del områden.


Swimpy Simglasögon Junior

Swimpy Simglasögon Junior

Kolla priset hos:

Även detta är ett alternativ för dig som tycker att de mer exklusiva varianterna av simglasögon är lite väl dyra. Dessa simglasögon har en hel del bra egenskaper, även om det inte når upp till de bästa på alla områden.

Ett plus är bland annat att glaset är repfritt. Det här gör att de kommer att klara av många timmar av lek och att sikten kommer vara fortsatt god även om glasögonen används många år.

Med smidig ögonkoppar i silikon får de också en bra passform runt ögonen. På så vis kan ditt barn utan problem leka och dyka i vattnet, utan att det läcker in.

En nackdel är dock det band som används för att spänna fast glasögonen. Detta är endast ett tjockt band till skillnad från två smalare på en del andra modeller i guiden. Bandet kan alltså halka runt en del på baksidan av huvudet och det finns en risk att simglasögonen halkar snett.

Man har sett till att utrusta dessa simglasögon med ett glas som är im-fritt. Med andra ord kan ditt barn utan problem leka i vattnet utan att behöva skölja dem hela tiden.


Aquarapid Mako Simglasögon

Aquarapid Mako Simglasögon

Kolla priset hos:

Här har vi enligt oss en av de absolut fräckaste produkterna i denna guide. Dessa simglasögon har en unik design som minst sagt sticker ut.

Med färger i gult och blått som blandas i ett kamouflageliknande mönster är denna produkt faktiskt riktigt häftigt. De allra flesta barn kommer att uppskatta den coola designen och mer än gärna bada med dessa på.

Runt ögonen sitter ordentliga och breda ögonkoppar. Dessa ger ett brett grepp och ser till att glasögonen inte glider runt eller halkar snett.

Man har också sett till att dela på bandet som spänner fast glasögonen längst bak. Med hjälp av den tvådelade konstruktionen får de en större yta att fästa på och kommer helt enkelt att sitta stadigare.

Spännet är också genomtänkt. Olika ränder på bandet gör att det stannar i det läge som det spänns fast vid. Det problem som kan uppstå med ett par enklare simglasögon, att de hela tiden tänjs ut, är alltså något du bör slippa undan med dessa.

Till sist är också priset mycket förmånligt. Trots den häftiga designen och de många bra egenskaperna är detta ett av de absolut billigaste alternativen i guiden. Ett både väldesignat och prisvärt val med andra ord.


Zoggs Simglasögon Bondi Barn

Zoggs Simglasögon Bondi Barn

Kolla priset hos:

Vi avslutar denna guide med ytterligare ett par simglasögon med fräck design. Precis som varianten ovan har dessa ett kamouflageliknande mönster. Denna gång handlar det dock om blått, lila och rosa som är färgerna som ingår i dessa glasögon.

Linserna är utformade på ett sätt som gör att de inte immar igen när barnet leker eller dyker i vattnet. De har också inbyggt UV-skydd som bidrar till att skydda ditt barn från UV-strålning.

Även här har man tänkt till för att ta fram en produkt med bra komfort och passform. Med delade band längst bak sitter simglasögonen stadigt, utan att rubbas eller halka snett. Precis som på produkten ovan har banden olika ränder som gör att de håller sig i rätt läge och inte tänjs ut under leken.

Något vi kan sakna är möjligheten att justera avståndet mellan ögonen. Detta är en av de saker som skiljer dessa simglasögon från lite mer exklusiva produkter.

Till sist ska också nämnas att detta är en produkt för de allra minsta barnen. Den rekommenderade åldern för användning är från nyfödd, upp till tre års ålder.


När behövs simglasögon till barnen?

Ett par bra simglasögon kan användas i massor av olika situationer. Det kan göra leken i vattnet så mycket roligare, eller vara en hjälp för den som ska lära sig simma.

Till att börja med öppnar ett par simglasögon upp för massor med roliga lekar i vattnet. Bara att dyka ned och titta på varandra under vattnet, eller göra olika grimaser kan fylla timmar vid badplatsen.

En annan sak som simglasögon möjliggör är att dyka ned och utforska sjöbotten, med djur och växter. I de flesta sjöar har man ganska goda chanser att få syn på småfisk. Att försöka komma så nära dessa små djur som möjligt, tycker de flesta barn är kul.

Simglasögonen kan också användas som en hjälp för den som ska lära sig att simma. Många barn tycker det är jobbigt med vatten i ögonen och att det är obehagligt när huvudet hamnar under ytan.

Med ett par bra simglasögon blir man mer bekväm i vattnet. Detta kommer göra träningen roligare och enklare att ta sig an för barnet.

Det är heller inte ovanligt att man som barn från början har svårt att hålla sig helt över ytan när man börjar simma. Simglasögonen gör att man då ändå kan ha kontroll och se vart man är på väg.

Kort sagt finns det massor med bra anledningar att investera i ett par simglasögon till ditt barn. I guiden nedan jämför vi massor med olika modeller och tror att du kan hitta den produkt som blir bäst för just ditt barn.

Vad ska man tänka på när man köper simglasögon till barn?

Som du kan se ovan finns det massor med olika produkter när det kommer till simglasögon för barn. Detta gör att det kan vara svårt att välja rätt och hitta den variant som blir allra bäst för just ditt barn. Här kommer därför några tips på saker som kan göra valet enklare.

Välj rätt lins

Det finns olika typer av linser på simglasögon. Att ha lite koll på de olika varianterna kommer att hjälpa dig att välja en produkt som passar just ditt barn.

Till exempel finns det linser som är tonade på olika sätt. Detta kan göra stor skillnad och avgöra var simglasögonen är bäst att använda.

Ett par linser som är helt genomskinliga kan vara bra för platser där det inte är allt för ljust. Exempelvis inomhus i ett badhus, eller på andra platser där man inte utsätts för direkt solljus. Det gör att man kan se allt klart och tydligt runt sig.

Tonade linser kan vara ett bra val för sommardagar när solen skiner som starkast. De gör det lättare att se utan att bli bländad och bidrar till att ljuset helt enkelt inte blir för starkt.

Det kan också nämnas att färgade eller tonade linser kan vara en stilfråga. Många barn tycker att det är häftigt med ett par glasögon i en annorlunda färg och detta är såklart också något som kan vägas in i det hela.

Imfria och repfria

En annan sak att hålla utkik efter när det kommer till linser är om de är repfria och imfria. Dessa två egenskaper är mycket positiva och något som gör stor skillnad för upplevelsen av badandet.

Repfria linser är positiva eftersom glasögonen kommer att kunna användas länge. Oavsett om leken är vild, eller om de fraktas lite oaktsamt så repas inte glasen. Detta gör att man har samma klara sikt, oavsett hur länge simglasögonen har använts.

En hel del linser är också behandlade med ett material som gör dem imfria. Det här gör att det inte bildas imma på glasen, vilket är vanligt med enklare varianter av linser. På så sätt kan man leka i vattnet, utan att behöva skölja simglasögonen hela tiden.

Spännen och band

Till sist är det också bra att lägga märke till de spännen och band, ofta i gummi, som finns på de flesta simglasögon. De är utformade på olika sätt och detta kan påverka passformen och funktionaliteten en hel del.

Det kan vara smidigt om barnet kan ställa in storleken på glasögonen på egen hand, för att få en perfekt passform. I guiden ovan finns exempel på simglasögon med smarta klickfunktioner som gör att de är enkla att justera. Om du vill ge ditt barn full kontroll kan detta alltså vara ett alternativ.

Ett plus är om simglasögonen har delade band längst bak och inte bara ett tjockt band. Med ett enda band finns alltid en risk att glasögonen glider omkring. Ett delat, eller två band å andra sidan ger en stor fästyta och gör att simglasögonen kommer att sitta stadigt.

Vi hoppas att dessa tips kommer till nytta och att du lärt dig något nytt. Med hjälp av guiden ovan tror vi också att du kan hitta de simglasögon som blir allra bäst för just ditt barn.


Se även vår guide till badvett för barn!