Bästa sandlådan för barn 2023: Perfekta sandlådor för hemmet eller förskolan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Få saker väcker så starka minnen för oss, som sandlådan när vi var små. Minns du hur du ägnade timme efter timme, till att gräva i sanden för att skapa och bygga? Sandlådor är fortfarande en perfekt plats för kreativ lek, med fantasi och händerna som främsta redskap. Här tipsar vi om några av de bästa sandlådorna du kan beställa hem!

Barn leker med spade i sandlåda

Vilken sandlåda är bäst i test?

Om du vill köpa en sandlåda där sanden är inkluderad, rekommenderar vi att du kollar in Nordic Plays sandlådor. Klassisk design i en smidig allt-i-ett lösning!

Ett simpelt men prisvärt alternativ i trä som är värt att kolla in, är Woodlii sandlådor. De har båda klassiska kvadratiska varianter och mer fantasifulla modeller, som deras båtformade sandlåda.

Ytterligare ett bra alternativ för dig som vill hålla ned kostnaden, är att kolla in Vida XL sandlådor. De har en mängd fina och prisvärda alternativ.

Vill du ha en modern variant i plast av hög kvalitet, bör du kolla in Step2 Sandlåda. En hållbar och lättskött variant som ger lite av en leklandskänsla.

Här finns ett par alternativ sand att beställa till din sandlåda: Nordic Play sand hos GardenStore eller Hasselfors sandlådesand hos Granngården.

Många olika sandlådor jämförda

Barn med gul tröja leker med hink i sandlåda

Det finns många anledningar till varför just sandlådan är en så fantastisk och bra lekplats. De allra flesta barn älskar att vara där och det är verkligen inte utan anledning.

Till att börja med är lådan en plats där bara fantasin sätter gränser. Barnen kan bygga vad som helst och skapa sin egen värld. Oavsett om det är en stad, en fantasivärld eller en racingbana för leksaksbilarna, är sandlådan svårslagen för alla de barn som vill skapa och bygga.

Ett annan stor anledning till att barn vill vara i sandlådan är att det är spännande med nya och okända material och miljöer när man är liten. Precis som många barn kan fascineras av att plaska i vatten, tycker många att det är både roligt och spännande att få gräva i sand. Detta gör att speciellt de minsta barnen älskar att vara i sandlådan och kan tillbringa timme efter timme i denna miljö.

Men att hitta en bra sandlåda kan vara svårt. Den som börjar kika runt upptäcker snart att det finns förvånansvärt många olika produkter att välja bland på marknaden. I guiden nedan jämför vi därför några av de mest populära modellerna mot varandra och hoppas att den kan hjälpa just dig att hitta rätt.

Se även våra tips på fina gungställningar för barn. Att gunga är en lek som nästan alla barn älskar!

Sandlåda Nordic Play Lärk 150x150cm inkl. Sand

Sandlåda Nordic Play Lärk 150x150cm inkl. Sand

Kolla priset hos:

Här är en ganska klassisk sandlåda som passar perfekt om du vill ha allt på samma gång och slippa krångel. Med denna medföljer nämligen både sand och fina leksaker som gör att det bara är att skruva ihop lådan och sedan börja leka.

Designen är av traditionellt snitt och lådan ser ut som de flesta av oss nog tänker oss en sandlåda. En snygg träfärgad kant, som mäter 150 gånger 150 cm ramar in sanden i mitten och passar in perfekt såväl i trädgården som vid förskolan.

Ett plus med denna design är den breda kanten längst upp som gör att barnen har  något att sitta på. På så sätt behöver man inte sitta ned i sanden när man inte vill, till exempel när det regnat och sanden är blöt.

Som sagt levereras denna med 250 kg kvartssand som direkt kan fyllas i lådan. Leksaker som hink, spade, kratta och vattenkanna medföljer också, för den som vill kunna komma igång med leken direkt.

Kort sagt är det här en både klassisk och snygg sandlåda, som kan passa om du vill ha ett enkelt och smidigt alternativ där allt ingår. Den hör till de lite mer exklusiva varianterna i guiden, även om den har en liten bit kvar upp till de allra dyraste.


Sandlåda Nordic Play Med Sits 24 X 120 X 120 Cm

Sandlåda Nordic Play Med Sits 24 X 120 X 120 Cm

Kolla priset hos:

Detta är ytterligare en sandlåda av Nordic play. Denna passar om du vill ha en lite mer modern design och något som passar in i trädgården på ett snyggt sätt.

Istället för den vanliga klassiska träfärgade lådan, är detta en mörkare, svartgrå variant. Vi tycker sandlådan är snygg och den kommer matcha mycket bra för dig som valt en lite mer modern inriktning på inredningen i din trädgård.

Modellen är lite mindre än den ovan och mäter 120 gånger 120 cm. Den kommer med 240 kg sand som används för att fylla lådan. Även denna sandlåda kommer också med leksaker som kratta , spade och hink så att ditt barn kan komma igång och leka direkt.

Något som får räknas som ett plus är också de sittbrädor som finns i varje ände av lådan. Som vi varit inne på gör detta att barnet kan sitta bekvämt, utan att behöva blöta ner sig när det ska leka i sandlådan.

Ett plus är också att ett nät som kan spännas över lådan ingår. Kort sagt är det här en bra och ganska påkostad sandlåda, som hör till de lite mer exklusiva i denna guide, även om den inte är den största.


Sandlåda Jabo Sexkantig inkl Lock

Sandlåda Jabo Sexkantig inkl Lock

Kolla priset hos:

En sandlåda behöver inte vara fyrkantig. Här är en modell från Jabo som har en snygg sexkantig form. Sandlådan är tillverkad i trä, närmare bestämt gran och har en naturlig och klassisk, ganska ljus träfärg.

Om något ska nämnas som en nackdel med denna, är det kanske att saker som sand och leksaker inte ingår. Detta måste du istället köpa till separat, vilket för en del kan upplevas som en smula krångligt och omständligt.

Lådan mäter 120 cm på bredden och 75 cm på längden. Ett stort plus med denna modell är att den har ett rejält lock i trä som kan läggas över hela sandlådan.

Det här gör att löv och smuts inte kan ta sig ned i lådan, och sanden kommer hålla sig len och fin längre. Dessutom minskar risken för att katter och andra djur får för sig att göra sina behov i lådan.


Sandlåda AXI Kelly med Leksakskök

Sandlåda AXI Kelly med Leksakskök

Kolla priset hos:

Många barn som leker i sandlådan älskar att göra sandkakor och andra ”maträtter” av sanden. Med denna låda kan de laga och servera maten med hjälp av det kök som är en del av sandlådan. Perfekt för alla de som vill ha något lite mer konkret att leka med.

Sandlådan i sig består av mörkt målat trä, som kommer passa fint in i de flesta trädgårdar. I ena änden finns också små sittbrädor i hörnet som gör att ditt barn kan leka i lådan, även när det är blött, utan att behöva sitta ned i sanden.

I ena änden av denna sandlåda finns alltså ett leksakskök. Köket är ordentligt med fyra spisplattor och en diskho. I detta finns också saker som en leksakskniv och grönsaker i plast som är gjorda för att dela sig när man skär dem.

Man har också sett till att utrusta köket med smarta funktioner som gör det ännu mer verkligt. Till exempel kan du koppla in trädgårdsslangen till detta kök. På så sätt kan ditt barn låtsas diska och göra ren i diskhon, medan vatten kommer ut ur kranen.

Ett annat stort plus med denna sandlåda är att den kommer med hela 10 års garanti. Om du letar efter något som dina barn kommer att kunna använda under hela sin uppväxt kan en modell som denna alltså vara vägen att gå.


Sandlåda AXI Ella Trä

Sandlåda AXI Ella Trä

Kolla priset hos:

Här är en sandlåda med en mycket smart konstruktion som bland annat kan passa dig som är på jakt efter något lite mindre och inte vill lägga ut allt för mycket pengar. Just denna modell mäter 100 gånger 90 cm och är därmed inte den största, men ger ändå en hel del utrymme för barnen att leka i.

Det smarta med denna sandlåda är att den har bänkar i båda ändarna. Dessa bänkar gör att barnen kan sitta och leka, utan att behöva sitta ned i sanden om de inte vill.

När man lekt klart och sandlådan ska stängas görs detta mycket smidigt. Bänkarna fälls ned mot mitten och blir till ett lock som skyddar sandlådan mot katter eller vilda djur som vill göra sina behov i sanden, samt mot smuts och skräp som kan göra sanden sämre.

En nackdel med denna sandlåda är dock att sand inte ingår. Den måste du köpa till själv, vilket för många kan vara en lite krånglig process som kräver en del extra arbete.

En brun och grön design dör dock produkten ganska unik. Den ger ett rustikt och lite gammaldags intryck som vi verkligen tycker går hem på många sätt. Om du inreder din trädgård lite i denna stil så kan en sandlåda som den här smälta in mycket fint.


Sandlåda Jabo med Bänk

Sandlåda Jabo med Bänk

Kolla priset hos:

Detta är precis som produkten ovan en sandlåda med inbyggda bänkar som kommer att göra leken smidigare och roligare. Bänkarna gör att barnet inte behöver smutsa ned sig i sanden när det leker om det inte vill och att du som vuxen enkelt kan sitta med i närheten när ditt barn leker.

Till skillnad från sandlådan ovan är denna tillverkad i ofärgat, ljust trä. Bänkarna kan, när sandlådan inte används, exempelvis över natten fällas ned och bli ett skyddande lock över lådan.

Denna är lite större än sandlådan från Axi Ella och  mäter 140 gånger 140 cm. Den smidiga funktionen med bänkarna som blir till lock, samt den snygga designen gör att vi ser denna modell som ett bra alternativ.

Den kommer dock inte med tillbehör såsom sand eller leksaker. Det finns billigare varianter på marknaden, men denna låda hör inte heller till de allra dyraste. Vill du ha en lagom stor modell, till ett inte allt för högt pris, med smarta funktioner kan denna sandlåda vara väl värd att ta sig en närmare titt på.


Sandlåda Trä Hexagon EXIT Aksent 160x140cm

Sandlåda Trä Hexagon EXIT Aksent 160x140cm

Kolla priset hos:

Den här sandlådan är en spännande modell som har en hel del att erbjuda som många andra produkter inte har. Lådan har till skillnad från många andra ingen botten, vilket kan ses som en nackdel, men det gör också att den hamnar lågt i pris.

Denna variant har en sexkantig form. Sandlådan är tillverkad i cederträ vilket är ett stort plus. Detta trä är nämligen fritt från splinter och risken för att ditt barn får stickor eller gör sig illa på träet är därmed minimal. Dessutom är cederträ mycket bra på att stå emot väder och vind och det kommer att göra att du kan ha kvar denna sandlåda riktigt länge.

En annan sak som är att betrakta som positiv med denna sandlåda är att den är ganska stor och mäter 140 gånger 160 cm. Dessutom kommer den med smidiga bänkar i flera av hörnen som gör att du bekvämt kan sitta ned bredvid dina barn och att barnen slipper smutsa ner sig när de leker.

Om något ska lyftas som en nackdel är det kanske att lådan levereras utan sand. Du får heller inte med någon typ av skydd eller lock till sandlådan, som många andra produkter i guiden erbjuder. Men vill du ha en bra sandlåda till ett lågt pris kan denna verkligen vara ett av alternativen för dig.


Sandlåda Hörby Bruk 210

Sandlåda Hörby Bruk 210

Kolla priset hos:

Här är en sandlåda från Hörby Bruk som kan vara något om du är på jakt efter en snygg låda som kommer smälta väl in i de flesta trädgårdar. Den är dessutom ganska rejäl och rymmer 0,6 kubikmeter sand.

Designen är det som i första hand sticker ut med denna sandlåda. Det mörka träet passar mycket bra ihop med de mörkgröna, förstärkta hörnen på sandlådan. Om du vill ha något som inte stör, utan passar bra in i den övriga inredningen i trädgården kan en modell som denna vara helt perfekt.

Den kommer dock med vissa nackdelar och är kanske inte den allra smidigaste när det kommer till montering och att starta upp. Bland annat ingår inte sand i lådan och för den som inte vill att sanden ska ha direkt kontakt med marken måste också en botten lösas på ett eller annat sätt, eftersom inte heller det ingår.

Tyvärr levereras sandlådan inte bara omonterad, vilket är ganska vanligt, utan även oborrad. Kanske inte det smidigaste, i alla fall för den som inte ser sig själv som den allra mest händiga.


Sandlåda Rundstock 5-kant

Sandlåda Rundstock 5-kant

Kolla priset hos:

Har du gott om plats hemma, eller kanske ska köpa in en stor sandlåda till förskolan kan den här modellen vara något att kika närmare på. Denna sandlåda är en av de allra största i guiden. Dessutom har den en både unik och rustik design som påminner om äldre dagar.

Sandlådan är formad som en femhörning. Den mäter över 3 meter på båda hållen och kvalar därmed in som en av de absolut största och mest rejäla modellerna i denna guide.

Designen är snygg och unik. Istället för de plankor som i vanliga fall bygger upp en sandlåda har man i detta fall använt rundstockar. Det här ger lådan ett både unikt och snyggt utseende som går ifrån det uppstyrda och lite inrutade intryck som andra sandlådor kan ge.

Detta är också en av de djupaste sandlådorna i denna guide. Den mäter 36 cm på höjden och det finns alltså möjlighet att fylla i rejält med sand, för den som vill att barnen ska ha möjlighet att gräva djupt. Det ska också nämnas att denna sandlåda hör till de allra mest exklusiva och därmed också de dyraste sandlådorna i denna guide.


Tress utemiljö Sandlåda Svart

Tress utemiljö Sandlåda Svart

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en sandlåda till en större lekplats i stan, eller för att kombinera med de andra leksakerna på förskolan kan en modell som denna verkligen vara något. En snygg design och rejält tilltagen storlek gör den till ett bra val.

Lådan är kvadratisk och mäter 202 gånger 202 cm. Det här är rejäla mått och gör att den kvalar in som en av de allra största i denna guide. Perfekt för platser där många barn ska leka samtidigt, till exempel på förskolan.

Detaljer i rejäl, svart plast gör att den kommer smälta in bra bland de andra leksakerna på förskolan eller i lekparken. I varje hörn finns till exempel en ordentlig sittbräda i plast som gör att barnen har någon stans att sitta ner, utan att behöva sitta i sanden.

Man har också sett till att använda material som gör att produkten håller riktigt länge. Detta gör också att den inte kräver speciellt mycket underhåll, utan kommer att stå  stadigt där den monteras år efter år.


Little Tikes Sandlåda Med Lock Sköldpadda

Little Tikes Sandlåda Med Lock Sköldpadda

Kolla priset hos:

Här är en mindre sandlåda som i första hand är framtagen för de minsta barnen. Modellen är helt formad som en sköldpadda, med ett gulligt huvud och en grön kropp med skal.

Denna låda mäter ungefär en gånger en meter och är därmed en av de mindre varianterna i guiden, perfekt för dig som inte vill lägga ut allt för mycket pengar. Den rymmer totalt ca 60 kg sand, vilket är ganska lite jämfört med många andra lådor, men fullt tillräckligt för att kunna bygga häftiga skapelser och ha kul i sanden.

Ett plus med denna sandlåda är den på samma gång smarta och roliga designen. Den kommer till exempel med ett lock, som ser ut som sköldpaddans skal. När barnen inte leker i sandlådan kan locket dras på och på så sätt skyddas sanden från smuts, men också från katter och andra djur.

Sköldpaddans små ben utgör sköna platser att sitta på medan man gräver. Om något ska nämnas som en nackdel med denna är det kanske att den är tillverkad i plast, vilket inte alltid är det mest tåliga materialet när det bryts ned av väder och vind. För dig som är på jakt efter en mindre, men smart och roligt utformad sandlåda kan den här produkten dock vara något väl värt att kika närmare på.


Woodlii Sandlåda Natur

Woodlii Sandlåda Natur

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter en enkel och inte allt för stor sandlåda till dina barn kan det här alternativet vara perfekt. Lådan ligger bra till i pris, men har ändå det mesta som de flesta letar efter när de ska välja en sandlåda.

Till att börja med är den här sandlådan lagom stor för den som inte har allt för mycket plats hemma. Med sina 117 gånger 117 cm ger den tillräckligt utrymme för ett eller några barn att leka i, samtidigt som den inte behöver ta upp hela trädgården.

Designen är enkel och sandlådan är tillverkad i omålat trä. Något som får nämnas som ett plus är den breda kant eller sittbräda som löper runt hela sandlådan. Dels gör detta att barnen har någon stans att sitta när de bygger, men barn tycker också för det mesta om att ha en platt yta att göra sandkakor eller torn på, vilket denna sittbräda är perfekt för.

Ytterligare ett plus är att den här sandlådan kommer med en botten. Du behöver alltså inte själv krångla med att köpa och skära till en presenning i rätt storlek, botten kommer med sandlådan när du beställer den. Lådan får du dock montera på egen hand, vilket kan ses som lite krångligt, även om det är det allra vanligaste när det kommer till sandlådor.


Woodlii Sandlåda Båt

Woodlii Sandlåda Båt

Kolla priset hos:

Här är en sandlåda som är både spännande och kul att ha i trädgården. Den kommer med flera häftiga detaljer som gör att den minst sagt sticker ut från mängden.

Hela lådan är designad som en stor båt. I aktern hittar du en ratt, en trappa upp till där man styr och en flagga som vajar fint i vinden. Även saker som livbojar på utsidan av sandlådan och små staket vid kanten gör att den känns ännu mer som en riktig båt.

Totalt är denna 130 cm lång och 86 cm bred, vilket såklart inte är den allra största av de i guiden. Men med den roliga designen kan den vara ett perfekt val för de barn som inte bara vill leka i sanden, utan också uppleva spännande äventyr medan de leker.

Något som kan nämnas med denna båt är att den levereras med en botten som passar formen, vilket såklart är smidigt och gör att smuts från marken inte blandas ned i sanden. Förutom detaljer som staketen och livbojarna är denna sandlåda gjord i ofärgat trä, som kommer smälta väl in i de allra flesta trädgårdar.

Ett plus är den trapp som lede upp till aktern av båten som också kan fungera som en liten bänk där barnen kan sitta och leka. Vill de bygga sandkakor eller torn på en plan yta är denna trappa också helt perfekt för detta ändamål. Till sist kan också nämnas att denna sandlåda hör till de billigare varianterna och kan vara ett bra val för dig som handlar efter en lite striktare budget.


vidaXL Sandlådor 2 st

vidaXL Sandlådor 2 st grön

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en liten, enklare sandlåda kan denna vara ett bra val. Modellen mäter 77 gånger 87 cm och är en av de minsta i denna guide. Den är tillverkad i plast och med ett köp får du ett paket med två stycken likadana lådor.

Sandlådorna är formade som snäckor. De kan antingen användas separat, eller så kan den ena användas som lock på den andra. På så vis ser du till att hålla sanden ren, när dina barn inte leker i den.

En sak som är positiv med dessa sandlådor är att de är tillverkad i hållbar plast. På så vis kan du känna dig tryggare med att ditt barn kan leka utan att riskera att sandlådan på något sätt skulle gå sönder.

Ytterligare en positiv sak är att botten är en del av själva lådan och därmed skyddar den från smuts från marken under, utan att du behöver krångla med en presenning eller liknande. Dessutom gör detta att du kan använda denna sandlåda som en badbalja eller liknande om du skulle vilja det istället.

Precis som för en del andra produkter ingår inte sand till dessa lådor, utan måste köpas till separat. Vi ser dock detta som en bra deal, speciellt om du har ganska små barn och vill ha en enkel sandlåda som är smidig att hantera.


vidaXL Sandlåda med justerbart tak

vidaXL Sandlåda med justerbart tak

Kolla priset hos:

Även om det är kul att leka ute i solen på sommaren finns det också risker mot det hela. Barnens hud är extra känslig för solens UV-strålning och att se till att skydda dem mot detta är viktigt. Med denna sandlåda ser du till att barnen kan få skugga och svalka på de varmaste dagarna.

Lådan kommer med ett tak i tyg som sitter på två pinnar över själva sandlådan. Detta tak är smidigt på många sätt och både vinkel och höjd går att justera. Med sina blå och vita ränder är det dessutom snyggt och tillför en hel del estetiskt till själva sandlådan.

Även när det kommer till de andra delarna av sandlådan sticker de ut en del sett till design. Sidorna på sandlådan är målade i flera olika glada färger som ger ett både lekfullt och roligt intryck.

Sandlådan mäter 115 gånger 115 cm och är därmed lite lagom stor för ett eller ett par barn. Även höjden på solskyddet är ungefär 115 cm och det ger en bra och heltäckande skugga, speciellt med tanke på att vinkeln kan justeras beroende på var solen står.

En smidig botten som medföljer gör också att du inte på egen hand behöver leta presenning eller annat underlägg till sandlådan. Något som dock kan nämnas är att montering krävs på egen hand och själva solskyddet bidrar naturligtvis till ytterligare moment i denna process. Även om detta är en ganska liten nackdel kan den vara värd att nämna för den som inte är så händig.


vidaXL Sandlåda furu 95×90

vidaXL Sandlåda furu 95x90

Kolla priset hos:

Här är ytterligare en produkt från VidaXL. Denna gång rör det sig om en sandlåda i furu som är både snygg och har flera praktiska funktioner som enligt oss gör den till ett bra val.

Modellen har en snygg design i omålat furu. Även om det såklart finns produkter som är ännu mer slätslipade och kanske ser lite mer moderna ut, tycker vi att det något rustika över denna sandlåda definitivt tillför något, speciellt om du går för en lite mer rejäl look när det kommer till inredning av trädgården.

En sak som kan nämnas som ett stort plus med denna sandlåda är att den har ett lock som kan göras om till två bänkar, en på varje sida. Detta gör att du och dina barn har en smidig och bekväm plats att sitta på, samtidigt som barnen får en plan yta att bygga på.

Locket skyddar också mot katter och andra djur som kan tänkas vilja göra sina behov i sanden, över natten. Dessutom medföljer en nylonduk som botten som såklart skyddar mot att sanden blir smutsig, men också mot saker som insekter och ogräs som annars kan leta sig in.

Det ska dock nämnas att denna sandlåda är relativt liten och den mäter endast en knapp meter åt båda hållen. Med det sagt tycker vi att det här är en både snygg och praktisk sandlåda som inte minst med sin lite mer rustika design sticker ut en del från mängden.


Kidkraft Sandlåda Backyard Sandbox

Kidkraft Sandlåda Backyard Sandbox

Kolla priset hos:

Med denna sandlåda från Kidkraft har man gått för en lite mer modern look. Träet är målat i en mörkare färg, men där man fortfarande kan se träets konturer och ursprungliga strukturer. Ett på många sätt snyggt alternativ för dig som tycker att en vanlig träfärgad sandlåda är lite enformig eller tråkig.

Ett plus med denna modell är bland annat att den är stor. Den är i stort sett kvadratisk och är 150 gånger 150 cm stor, vilket ger gott om plats för flera barn att leka i sandlådan samtidigt.

Ordentliga sittbrädor i varje hörn, som är rundade gör inte bara att sandlådan får ett lite mjukare och inte lika kantigt intryck. De är såklart också bekväma att sitta på medan man leker och ger en plan yta för att bygga torn eller vända upp sandkakor på.

Ytterligare en bra sak med denna modell är att du får med ett skydd som spänns över sandlådan för att skydda mot djur och smuts. På så sätt håller sig sanden fin längre. En bra och rejäl sandlåda som inte minst passar dig som är på jakt efter något med en lite mer modern design.


Step2 Sandlåda N.P Summertime Play Center

Step2 Sandlåda N.P Summertime Play Center

Kolla priset hos:

Detta är en av de största sandlådorna i plast i denna guide. Den har en rund design  och kommer med ett parasoll som bland annat ger den en mycket somrig känsla. Perfekt om du vill att dina barn ska ha något kul att leka i under varma dagar.

Förutom själva sandlådan ingår också som en del av produkten en bänk med ett parasoll och ett bord. Parasollet ger skugga både för sandlådan och vid bordet och gör att ditt barn bekvämt kan sitta och ta det lugnt, eller leka i sanden utan att bli för varm.

Produkten mäter totalt 178 gånger 145 cm och ger därmed gott om plats för flera barn att leka på samma gång. Ett plus är dessutom att den har många olika glada färger, på både parasoll bord och bänk. Kanske inte det mest stilfulla ur ett designperspektiv, men färger som bjuder in till lek och skoj.

Något som även kan nämnas med denna sandlåda är att den kommer med två spadar och två små hinkar som gör att leken kan börja direkt. Ett ordentligt lock i plast gör inte bara att djur inte tar sig till lådan på natten. Det skyddar också ännu bättre än ett nät mot saker som damm och smuts och kommer att göra att sanden håller sig ren och fin ännu längre.


Sandlåda Nordic Play Med Bänk & Lock 120x120cm

Sandlåda Nordic Play Med Bänk & Lock 120x120cm

Kolla priset hos:

Nordic play har här liksom många av märkena ovan tagit fram en produkt som har en kombinerad bänk och lock. Bänkarna på varje sida av sandlådan kan under natten fällas ned och användas som ett skydd mot exempelvis djur, eller bara olika sorters smuts och damm.

Lådan är kvadratisk och mäter 120 gånger 120 cm. Den är tillverkad i tryckimpregnerad furu och har ett stilrent och enkelt utseende. Den är också högre än många andra modeller i guiden och har en höjd på 29 cm som gör att det får plats med gott om sand.

Ett stort plus med denna produkt är att sand ingår. Du slipper alltså hålla på och krångla med att beställa sand själv, utan kan enkelt få den levererad hem tillsammans med sandlådan. Att sandlådan är tryckimpregnerad gör också att träet kommer att hålla längre och bättre stå emot väder och vind.

Sanden är både tvättad och silad för att vara så smidig och lämplig som möjligt att leka med. När du köper denna sandlåda får du med, inte mindre än 240 kg sand att fylla den med.


Att tänka på när du väljer sandlåda

Som du ser ovan finns det massor av olika produkter att välja bland när det kommer till sandlådor för barn. Att veta vilken som blir bäst kan därför vara svårt och här kommer några tips att ta med sig på vägen.

Till att börja med bör du fundera över storleken. Som du märkt finns det små varianter med en diameter på 80 –90 cm hela vägen upp till riktigt stora sandlådor som mäter flera meter i diameter. Tänk till var sandlådan ska stå, hur mycket plats du har, samt hur många som ska leka i den innan du väljer storlek.

En annan sak som är viktig att tänka på är att sandlådor många gånger inte kommer med sand som ingår. Om du tycker att det verkar krångligt att ordna bra sand på egen hand kan detta vara något att hålla extra utkik efter för att se till att den sandlådan du väljer har sand som ingår.

Ytterligare ett tips är att se till att du har något sätt att täcka lådan och om detta inte ingår kan du behöva ordna det på egen hand. Det här är inte bara viktigt för att se till att katter eller andra djur gör sina behov i sandlådan.

Det handlar också om att skydda sanden från smuts och damm så att den kan hålla sig len och fin länge som möjligt. Även någon form av täckplast under sandlådan för att skydda mot insekter, men också ogräs är saker som är viktiga att ha med sig.

Vi hoppas att denna guide varit till nytta och att du lärt dig det du behöver veta för att göra rätt val när det kommer till sandlåda. Med hjälp av guiden ovan hoppas vi också att du ska hitta den modell som blir allra bäst för just ditt barn.


Här hittar du flera artiklar om saker som är bra för utomhusleken!