Bästa sacco- och sittsäckar 2022: Till barnrummet eller framför tv:n

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En av de härligaste möblerna att bara slappa i är en sittsäck. Kärt barn har många namn och ibland kallas de för saccosäck, sittpuff, beanbag eller liknande. Oavsett vad du kallar dem, här kommer våra tips på de bästa sittsäckarna just nu.

Saccosäck i barnrum med en nalle som sitter i säcken

Du kanske även vill kolla in våra förslag på de bästa sofforna för barn, eller se våra tips på hängmattor eller soffor och fåtöljer att ha utomhus!

Vilken saccosäck är bäst i test?

Våra absoluta favoriter är klassikerna Fatboy. De är hållbara, lättskötta och otroligt härliga både att leka och ligga och slappa i. Finns både i Original och Junior-modell.

Den allra finaste varianten är säckstolarna från SACKit. De är lite mer av en blandning av en fåtölj och en saccosäck. Otroligt sköna möbler, av hög kvalitet!

Vi vill även lyfta fram NG Baby Mood som är en riktigt fin sittsäck av klassisk modell. Den har hög kvalité och är tillverkad i ett mycket slitstarkt kvalitetsmaterial.

Bästa budgetval och något av en bubblare är MyRoom Sittsäck Fotboll. Det är en prisvärd och fin saccosäck med sporttema som både är snygg, bekväm och fullt överkomlig i pris.

Scrolla ner för att läsa mer om alla 10 av de härliga sittsäckarna vi kollat närmare på!

Bästa saccosäckarna just nu – 10 slappa favoriter

Här listar vi alla 10 säckar vi tittat närmare på.

Fatboy sittsäckar

Fatboy Original – Bäst i test sittsäck

Fatboy Original Saccosäck

Kolla priset hos:

Varumärket Fatboy kommer från en nederländsk tillverkare. De utvecklar originella och lite knasiga dekorationsdetaljer och möbler. De har funnits i över 20 år och deras Fatboy sittsäck har blivit en av deras mest kända produkter, populär i hela världen.

En Fatboy Original är en stor säck på hela 180 x 140 cm. Den väger in på 6,8 kg och är bökig att flytta runt, men alldeles underbar att ligga i. Yttertyget är tillverkat i nylon och stoppningen består av åtminstone 3 542 897 cellplastkulor enligt tillverkarna själva. Det går även att fylla på med nya kulor om det skulle behövas någon dag.

Fatboys saccosäckar är rejäla och hållbara och gjorda för att hålla. Tyget tål att släpas runt och lyfta den den tunga säcken i. Fatboy anses generellt ha en lång hållbarhet och stå väl emot tidens tand. Dessutom är nylonmaterialet både smutsavvisande och håller fukt borta. Om säcken skulle få fläckar går det oftast bra att få bort med tvål och ljummet vatten och torka med trasa.

Fatboy Original är en riktigt bra sittsäck som vi absolut kan rekommendera. Det finns en anledning till att de är en av världens mest igenkända produkter när det gäller den här typen av möbel. Det enda som tar emot något är priset. Men kvalitén och hållbarheten gör att det ändå kan löna sig att köpa kvalité direkt.

Fatboy Junior – Bästa sittsäcken för barn

Fatboy Junior Saccosäck

Kolla priset hos:

Den här nyare varianten av Fatboy är särskilt utformad för barn. Det är en perfekt lekplats, slapphörna och tv-möbel.

Fatboy Junior är gjord för att hålla. Oavsett om barnen leker och stojar, släpar runt den och lever loppan så kommer den att förbli hel. Den finns tillgänglig i ett flertal olika färger och även olika material. Dels ett lite mjukare stentvättat nylonmaterial, dels ett något hårdare nylonfodral.

Storleken på Junior-modellen är som sagt något mindre än originalet och den mäter 130 x 100 cm och väger mindre än hälften så mycket, endast 3 kg. Det gör att barnen själva kan placera den efter tycke och smak och flytta den när de önskar.

Fatboy Junior är perfekt för dig som vill ha en saccosäck som är precis lika hållbar, bekväm och knasig som originalet, men både billigare och mindre. Den är perfekt för barnen att göra till sin egen. En slapphörna och lekplats blir roligare med en Fatboy!


RETROit Canvas

Retroit Canvas Sittsäck Fåtölj

Kolla priset hos:

Det här är en otroligt fin sittsäck, eller säckstol. Det är inte en stol för de minsta barnen, utan snarare en fantastisk möbel för hela familjen. RETROit Canvas sittsäck är perfekt att ha i vardagsrummet och kommer garanterat att uppskattas både barn och vuxna.

En tydlig skillnad som utmärker den här sittsäcken är att den faktiskt består av två separata säckar. Dessa kopplas ihop med hjälp av kardborre. Det här gör att stolen inte sjunker ihop helt och hållet, som en vanlig saccosäck kan göra. Det hålls upp och ryggstödet ger riktig support åt ryggen i en lätt bakåtlutad halvliggande position.

RETROit Canva är tillverkad i exceptionellt högkvalitativt tyg. Den har en riktigt bra hållbarhet och du kan förvänta dig att den ska hålla i många år. Den kan öppnas genom ett blixtlås och har en fyllning av EPS-kulor.

Ett par läckra detaljer på den här sköna säckstolen är handtaget baktill i tjockt rep samt de stora karaktäristiska stilfulla handsydda stygnen längs sidorna. Du märker snabbt när du känner på, eller sätter dig i en RETROit att det är en kvalitetsprodukt.

Det enda som är uppenbart negativt är priset på den här sittsäcken. Det är en premiumprodukt och inte något du köper bara för att ge till barnen under några år. Det här är en stilfull fåtölj att ha i vardagsrummet. Men den är givetvis uppskattad även av barnen. Passa er bara, så att det inte blir bråk om vem ska få sitta i den!

Vill du ha en riktigt fin möbel som är lika skön att ligga i, som den är vacker att se på, ska du kolla in RETROit Canva. Den finns i många olika färger och är en helt fantastisk sittsäck som vi bara älskar!


Saccosäck av Nya Zeeländskt fårskinn

Saccosäck av Nya Zeeländskt fårskinn

Kolla priset hos:

De här saccosäckarna i äkta nya zeeländskt fårskinn är definitivt en av marknadens allra mest lyxiga produkter när det gäller denna typ av sittmöbler. De finns att köpa i flera olika stilar, bland annat de runda mer klassiska modellerna, men även en mer upprätt fåtölj-liknande variant.

Dessutom är de här saccosäckarna tillgängliga i många olika färger, men har gemensamt att överdraget är tillverkad i ett fårskinn i mjuk mull, från Nya Zeeland. Det finns både varianter med rak och lockig ull att välja mellan.

En saccosäck i fårskinn är inte lämplig för de allra minsta barnen, eftersom risken för kladd eller annan förstörelse finns. De är däremot utmärkta möbler i ett väl inrett och stylat vardagsrum och är en fantastiskt mjuk, varmt och mysig möbel att krypa ner i för både barn, ungdomar och vuxna.

Om du vill ha en elegant och exklusiv möbel att sjunka ner i, bör du ta en titt på utbudet av saccosäckar i fårskinn!


NG Baby Sittsäck Mood

NG Baby Mood Sittsäck

Kolla priset hos:

Ett svenskt varumärke som fortfarande designar och syr sina produkter hemma i Sverige. NG Baby har sin fabrik i Emmaljunga där de tillverkar många sorters produkter och textiler för barn och barnfamiljer.

NG Baby sittsäck består av en säck tillverkad i ett stentvättat linnematerial. Det ger hela saccosäcken förmågan att forma sig. Tillsammans med fyllningen som består av EPS-kulor är det oerhört enkelt att forma säcken och få till den perfekta sitt- eller liggpositionen.

Hela sittpuffen är 50 cm bred och lite kortare på djupet. Detta är förstås på ett ungefär, eftersom den är omformbar och kan justeras beroende på hur du sitter i den.

Det du slås av när du köper hem en NG Baby sittsäck är att det är en kvalitetsprodukt. Materialet är ett noga utvalt naturmaterial som är både hållbart och bekvämt på samma gång. Det är en perfekt sittsäck både till barnrummet, eller vardagsrummet framför tv:n.

NG Baby Mood finns i ett flertal färgval och är en simpel men tjusig möbel i sin design. Den smälter lätt in i rummet och känns naturlig i de flesta hem. Vi gillar den skarpt och ser den som ett riktigt kvalitetsval.

Om du sätter ett värde på den lokala produktionen och omsorgsfullt utvalda material ska du definitivt ta en extra titt på NG Babys sittsäck. Vi gillar den skarpt och rekommenderar den som en sann kvalitets-sittsäck!


MyRoom Sittsäck Fotboll

MyRoom Sittsäck Fotboll i barnrum framför tv

Kolla priset hos:

För den sportintresserade är MyRoom sittsäckar perfekta. Förutom fotbollsvarianten finns de i andra sportiga stilar såsom tennisboll eller amerikansk fotboll.

Det är en bred och fin sacco-liknande säck på hela 90 centimeters bredd. Den är tillverkad i polyuretan och har ett väldigt slitstarkt yttre. Materialet påminner om ett konstläder.

Stoppningen gör säcken precis lagom mjuk och barnet sjunker ner i en skön ställning direkt. Detta är en perfekt sittsäck att ha framför tv:n såväl i barnrummet som vardagsrummet. Fungerar dessutom alldeles utmärkt för att ligga och spela tv-spel, läsa eller bara chilla i.

Det finns i stort sett ingenting uppenbart negativt att säga om den här säcken och den är dessutom hyfsat billig. En lite finare säck skulle förmodligen vara tillverkad i ett naturmaterial och ha en lite mindre plastig känsla. Men samtidigt har MyRooms sittsäckar en imponerande hållbarhet och tenderar att hållas hela. De är dessutom lätta att rengöra med en fuktig trasa.

Har du ett barn som gillar sport och vill dekorera rummet lite sportigt är MyRoom sittsäck fotboll ett riktigt bra val. Stort plus för priset och verkligen ett rekommenderat alternativ!


Ferm Living Päron Saccosäck

Ferm Living Päron Saccosäck

Kolla priset hos:

En charmig päronformad sittsäck från danska tillverkarna Ferm Living. Den är både rolig som inredningsdetalj och härlig att sitta i. Perfekt för att ligga och läsa, busa eller bara slöa.

Säcken mäter 55 cm på bredden, har ett djup på 35 cm och är 117 cm hög. Den är tillverkad i ett GOTS-certifierat bomullsmaterial vilket gör den väldigt skonsam mot miljö och härlig vid beröring. Inne i säcken finns frigolitkulor som ger perfekt motstånd när du sjunker ner i den.

Det som är värt att tänka på när det gäller den här päronsäcken, är att den är ganska hög och upprätt. Den ger mer av en sittande position, än ett liggläge. Därför tycker vissa att den inte är optimal att ha i vardagsrummet framför tv:n, där det kan vara skönt att ligga mer utbredd. Den ger däremot en bra ergonomisk position för till exempel läsning, eller andra stunder då du vill sitta mer upprätt.

Vi gillar verkligen Ferm Living Päron. Materialet, den matta färgtonen och den gulliga designen är klockren. Vill du ha en mindre sittsäck som är mer hög än bred, är detta ett kul alternativ.


MYroom JOY Sittsäck

MyRoom Joy Sittsäck

Kolla priset hos:

Här har vi lite av en blandning av en saccosäck och en bakåtlutad fåtölj. MYroom JOY sittsäck är en otroligt prisvärd barnrumsmöbel som finns tillgänglig i flera snygga färger.

Eftersom säcken är fylld med ett mjukt skummaterial beter den sig både som en sittsäck och en soffa. När du ställer dig upp från sittsäcken så dras skummet ihop igen och den formas tillbaka till ursprungsformen. Den är alltså inte lika mjuk och slapp som en regelrätt saccosäck.

Säcken är 106 cm lång och mäter 69 cm på bredden och har en höjd på 67 cm. Det är alltså en ganska låg sittsäck som är lagom lång att ligga i för barn upp till tonåren eller så. Det yttre materialet består av ett bekvämt och hållbart Oxford-nylon, och fyllningen av skumgummi-strimlor.

MYroom sittsäck är perfekt som gamingfåtölj eller som tv-soffa. Den har till och med en praktisk ficka på sidan, perfekt för fjärrkontrollen, speldosa eller andra nödvändigheter. Tack vare ryggstödet får du hela tiden en lagom bakåtlutad position där du ligger.

Om ditt barn önskar en avslappnad plats att ligga och ha det bra framför tv:n eller tv-spelet, är Myrooms sittsäckar ett riktigt bra val. Ett stort plus för priset dessutom, helt klart överkomligt!


Sitting Bull Sittsäck

Sitting Bull Sittsäck Valen Ben

Kolla priset hos:

Vad sägs om en sittsäck i form av ett gulligt djur? Vår favorit är Valen Ben, men de här säckarna ingår i en serie vid namn Happy Zoo och kommer i flera olika djurvarianter såsom: häst, lejon och elefant.

Sitting Bulls sittsäck är tillverkad i ett riktigt slitstarkt och fint polyestermaterial. De är helt giftfria och innehåller varken PVC eller andra ohälsosamma kemikalier. Det är dock inte möjligt att tvätta de här sittsäckarna i maskin, vilket kan vara lite synd. Däremot går det lätt att hålla dem rena med en lätt fuktad trasa, för enklare rengöring.

En mycket positiv detalj med Sitting Bull sittsäck är att den går att leka med både inomhus och ute. Den är tillräckligt tuff och slitstark för att klara av uteleken. Dessutom tål säcken vatten väldigt bra och är alldeles underbar att ha ute på sommaren.

Precis som en vanlig saccosäck är Sitting Bulls lekdjur fyllda med EPS-kulor. De håller en stadig form men är samtidigt tillräckligt formbara för att kunna användas bekvämt i många olika positioner.

Valen Ben är en stor och fin sittsäck som mäter hela 92 cm på längden och 70 cm på bredden. Det får lätt plats flera barn för lek eller avslappnade stunder.

Om du vill ha något lekfullt, kanske till ett barn med stor förkärlek till djur, är Sitting Bull Happy Zoo ett kanonbra alternativ att spana in lite extra. Det är både lekfullt, hållbart och bekvämt!


Patchhome Saccosäck

Patchhome 2-in-1 Saccosäck många olika färger

Kolla priset hos:

De här sittsäckarna från Patchhome är ett fantastiskt billigt alternativ. De finns i många härliga färgalternativ och är en simpel men riktigt läcker saccosäck som förgyller de flesta barnrum.

Säckarna finns tillgängliga i ett par olika storlekar. Den största är på hela 420 liter och mäter 145 cm i diameter. De är tillverkade i ett slitstarkt polyestermaterial, så kallat ”Oxford-tyg”. De håller hög kvalité, trots det låga priset och tillverkas på fabrik i Tyskland.

Patchhome kallar sina säckar för 2-in-1 eftersom de är omformbara och enkelt kan användas både som sittkudde och för att ligga på.

Överlag har den här sittpåsen fått riktigt fina omdömen. Vanliga positiva kommentarer gäller bekvämligheten, de fina färgerna och att den är så lätt att sköta om. Vissa kommenterar att den luktar lite plastigt i början och kan vara något hård inledningsvis. Det är något som ganska snabbt går över.

Vill du ha en simpel men riktigt bra saccosäck till ett oslagbart pris så är Patchhome 2-in-1 helt klart det billigaste valet.


VidaXL Sittpuff

VidaXL Sittpuff Sittsäck

Kolla priset hos:

Det här är en fin och lite ovanligare sittsäck, eller puff som VidaXL själva kallar den. Den finns i flera olika färger med riktigt läckra mönster och designer.

VidaXL:s sittpuff är tillverkad i ett tjock och fint bomullstyg som ger den en extra nyans av mjukhet jämfört med saccosäckar i till exempel plast eller nylon. En sak som verkligen gör den här varianten unik är att den har en lappad design där varje produkt är unik. Det ger den en äkta handgjord känsla och blir en mer exklusiv möbel i ditt hem.

Sittsäcken är stoppad med ett skummaterial och polyester och har en väl balanserad mjukhet. Du sjunker inte ner för mycket, men puffen är samtidigt bekväm att både sitta, halvligga och ligga i. En riktigt skön möbel som är versatil och fungerar både i vardagsrum, barnrum eller på annan lämplig plats.

VidaXL:s sittsäck mäter 72 x 95 cm och 70 cm på höjden. Enligt oss är det en av de snyggare modellerna vi tittat på, vilket gör den ypperlig att ha framme för hela familjen. Den är kanske inte lika lämplig för vilda lekar såsom en Fatboy, då den är något mer skör i tyget.

Vill du ha någonting unikt, med riktig designerkänsla så är VidaXL sittpuff en lite udda och kul produkt att spana in.


Jollein Saccosäck Fåtölj

Jollein Saccosäck Fåtölj

Kolla priset hos:

Den här har en lite annan stil än andra sittsäckar då detta är något av ett mellanting mellan en fåtölj och en saccosäck. Den är dock mer lik en säck i sin mjukhet, än en soffa när du väl sitter i den, så att du vet vad du kan förvänta dig.

I säcken finns 45 liter EPS-kulor, vilket gör den mjuk och formbar. Samtidigt gör yttermaterialet i polyester att den håller själva soff-formen hela tiden, även du sjunker ner något i sätet. Det är lätt att hålla den ren från lindriga fläckar genom att torka av med en fuktig trasa.

Den här beanbag-stolen mäter 40 x 46 cm och har en höjd på 37 cm. Det är alltså en ganska liten fåtölj vi talar om och den passar bäst för lite mindre barn, mellan 1 och 5 år.

Jollein saccosäck fåtölj finns tillgänglig i ett flertal söta färger och blir ett riktigt tjusigt tillskott i de flesta rum. Ytterligare ett stort plus för den här sittsäcken är att den är ganska billig.

Om du vill ha ett fint och mycket prisvärt alternativ så är Jollein Saccosäck Fåtölj en modell du absolut inte får missa.


Glöm inte att kolla om vi har några särskilda kampanjer eller erbjudanden just nu!