Bästa ryggsäck för barn 2022: Fina och praktiska skolryggsäckar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Se till att barnen får med sig allt de behöver under skoldagarna! Med en bra ryggsäck är sakerna lätta att bära och organisera. Olika ryggsäckar till barn har olika funktionalitet och design, vilket kan göra valet svårt. I den här artikeln tipsar vi om några av de bästa ryggsäckarna för barn!

Barn med ryggsäck ute och går

Vilken skolryggsäck för barn är bäst i test?

Om du vill ha en stor och rymlig skolväska är vår favorit Nike Ryggsäck för barn (20 liter).

De har även en fin mindre ryggsäck Nike Brasilia JDI (11 liter).

Vill du ha något mer unikt designmässigt gillar vi Molo barnryggsäckar.

Slutligen vill vi även slå ett slag för Haglöfs Corker Junior (5 liter). Det är en sportig ryggsäck som passar både för skola, utflykt och friluftsliv.

Om du har en tonåring som vill ha en märkesväska så rekommenderar vi att du kolla in utbudet hos Kids Brand Store. De brukar ha märken som Björn Borg, Polo Sport eller Lyle & Scott, till förvånansvärt bra priser!

Tips! Friska upp och träna barnens skolkunskaper med några roliga matteappar, eller låt barnen lära sig programmering genom spel!

En titt på 10 fina ryggsäckar för barn

Det finns ett antal olika märken och modeller på marknaden när det kommer till ryggsäckar för barn. Här har vi plockat ut några av de allra bästa och jämför dem helt enkelt mot varandra. Vi tittar på saker som kvalitet, funktionalitet och hur snygga ryggsäckarna är så att du kan göra rätt val till just ditt barn.

Om det är första skolstart på gång, kan du läsa lite tips inför förskoleklassen!

Nike ryggsäck för barn

Nike ryggsäck för barn

Kolla priset hos:

 • 20 liter
 • Goda recensioner
 • Pennfodral ingår

Detta är en ryggsäck från ett av de mest klassiska märkena. Nike har tillverkat ryggsäckar i årtionden och detta är något som gör att man kan känna sig trygg när det kommer till kvalitet. Att ryggsäcken håller hög kvalitet märks också av recensionerna som är nästan uteslutande positiva.

Nike erbjuder ett rustikt och rymligt alternativ som med sina 20 liter har gott om plats för både skolböcker och allt annat som krävs för att ta sig an skoldagen. Utbudet av färger är dock inte det allra bästa och de varianter som finns är i ganska klara och skrikiga färger. Om du har ett barn som är väldigt stilmedvetet och som sätter elegans före funktion kanske du får se dig om efter andra alternativ.

En stor fördel med denna ryggsäck är att den kommer med ett pennfodral som enkelt kan fästas på utsidan. Detta gör att ditt barn smidigt kan hålla reda på sina pennor, samtidigt som hen alltid har dem nära till hands när de behövs. Ryggsäcken från Nike är också relativt billig jämfört med andra modeller.


Nike Brasilia JDI

Nike Brasilia JDI

Kolla priset hos:

 • 11 liter
 • Bra pris
 • Snygg design

Nike Brasilia JDI är ytterligare en ryggsäck från Nike som har en lite mer diskret och elegant framtoning. Med snygga leopardmönster i vitt och blått är den definitivt ett alternativ för den som vill bära sina skolböcker med klass.

En mindre nackdel med denna ryggsäck är förvaringsutrymmet. Med sina blott 11 liter få du nätt och jämnt plats med skolböcker och pennfodral. Om du dessutom hade tänkt packa ned kläder till fotbollsträningen efter skolan får du nog ta en titt på andra modeller.

Ett plus när det kommer till förvaringen är dock det extra fack som finns för vattenflaska på utsidan av väskan. Perfekt om du som förälder vill se till att ditt barn dricker ordentligt eller kanske packa med en banan som inte blir mosad av alla skolböcker.

Prismässigt är även detta ett av de billigare alternativen när det kommer till skolväskor. Om du som förälder vill ha ett prisvärt och snyggt alternativ som skolväska till ditt barn kan vi därför varmt rekommendera Nike Brasilia JDI.

Precis som nästan alla Nikes modeller är även väskan Brasilia JDI utrustad med vadderade axelband som ser till att ditt barn bekvämt kan bära runt på sitt skolmaterial.


Liewood Ryggsäck – Saxo Mini

Liewood Ryggsäck - Saxo Mini

Kolla priset hos:

 • Lämplig för små barn
 • 4 liter
 • Gullig design
 • Smart miljöval

Detta är en mycket liten ryggsäck som nog bäst passar för barn på förskolan eller högst förskoleklassen. Med sina blott 4 liter förvaringsutrymme kommer det bli svårt att få med speciellt många skolböcker hem. För någon som endast behöver ha med sig ett litet mellanmål och ett pennfodral till skolan eller förskolan kan den dock fungera ypperligt.

Denna ryggsäck från Liewood har dock en väldigt gullig design. Färgen beskrivs som mörk curry och smälter väl in i en skolmiljö. På baksidan av ryggsäcken finns detaljerna av en katt ritade, med morrhår och nos. Prismässigt är dock detta ett av de alternativ man får betala lite mer för.

En av de stora fördelarna med denna ryggsäck är att den är gjord av 100 procent återvunnen polyester. För dig som prioriterar hållbarhet när du handlar kläder och väskor kan detta därför vara ett alternativ. Vid tillverkningen av ny polyester används stora mängder fossila bränslen såsom olja och att därför välja ett återvunnet alternativ innebär en stor vinst för miljön.


Haglöfs Corker Junior

Haglöfs Corker Junior

Kolla priset hos:

 • 5 liter
 • Funktionell och snygg
 • Ett lite dyrare alternativ

Corker Junior erbjuder en ryggsäck som lägger betoningen på kvalitet och möjlighet till lek och rörlighet. Bland annat har denna ryggsäck ett bröstspänne som gör att passformen blir bättre och ryggsäcken sitter stadigare.

För dig med barn som tycker om att springa och hoppa kan detta därför vara ett alternativ att överväga. Designen är också praktiskt på andra sätt, till exempel med hållare för vattenflaska och en mindre ficka för saker som pennor och sudd, inuti det stora huvudfacket.

Ryggsäcken kommer i flera snygga färger och kan definitivt passa dig som vill ha en kombination mellan funktionalitet och stil. Dessutom är även denna ryggsäck tillverkad av återvunnet material. Det mesta är helt enkelt positivt och den enda stora nackdelen vi kan se är priset.

Vill man ha en Corker Junior får man betala nästan tre gånger mer än för de billigaste alternativen. Det är dock bra att komma ihåg att hög kvalitet och saker som går att använda länge blir billigare över tid. En nackdel är att volymen blott är 5 liter och att det därför kan vara svårt att få plats med speciellt mycket mer än ett par böcker.


Nordbjørn Cosmos ryggsäck

Nordbjørn Cosmos ryggsäck

Kolla priset hos:

 • Glittrig ryggsäck
 • Inde den mest praktiska
 • Rimligt pris

Detta är en ryggsäck för dig som vill gå lite utanför boxen. Om du har ett barn som tycker om att sticka ut och prova nya saker kan det här definitivt vara alternativet för dig. Nordbjørn Cosmos kommer i en mängd olika glittriga färger, bland annat blå, silver och rosa. Hela ryggsäcken har ett glittrande sken och syns på långt håll.

Nordbjørn har dock lagt det mesta av fokuset på just designen när det kommer till denna ryggsäck. Bristande kvalitet på blixtlås är till exempel sådant som dyker upp när man läser recensioner från tidigare kunder. Dessutom är detta inte den allra mest bekväma modellen att bära eftersom vadderingen på axelbanden inte är lika bra som exempelvis Nike´s alternativ.

Priset är det dock inget fel på och vill du ha en tjusig och festlig ryggsäck som ger lite guldkant i vardagen, till ett rimligt pris kan detta absolut vara ett alternativ. Värt att ha med sig är att ryggsäckar av denna typ ofta är svåra att tvätta.


Beckman Classic ryggsäck

Beckman Classic ryggsäck

Kolla priset hos:

 • Roliga teman och smarta funktioner
 • 22  liter
 • Ett dyrare alternativ

Beckman Classic är en rejäl ryggsäck med roliga teman som bjuder in till ett leende mitt i vardagen. Man erbjuder en mängd olika motiv och teman på denna typ av ryggsäck bland annat enhörningar, fjärilar och dinosaurier. Denna tillverkare har även tänkt till när det kommer till kvalitet och funktionalitet. Ryggsäcken håller en hög kvalitet och har en mängd smarta funktioner.

Bland annat har denna modell ett speciellt fack designat för en surfplatta. Surfplattan är något många barn redan i lågstadiet använder som en del av sitt skolarbete och att ha ett smidigt fack att förvara denna i är därför oerhört praktiskt.

En annan smart funktion som denna ryggsäck erbjuder är speciella remmar som lyfter vikten från axlarna till höfterna. Ska ditt barn ut på längre utflykter med klassen, eller gå en bit till bussen efter skoldagen kan detta vara en stor fördel.

Men kostar det så smakar det och denna ryggsäck är också ganska dyr. Eftersom motiven är anpassade till lite mindre barn kan det också vara så att det inte dröjer speciellt många år innan ditt barn känner sig “för stort” för en sådan ryggsäck.


Pokémon ryggsäck

Pokémon ryggsäck

Kolla priset hos:

 • Snyggt Pokémonmotiv
 • Rymlig
 • Endast en färg

För dig som har ett barn som är intresserat av Pokémon är detta nog det mest självklara alternativet. Med en snygg bild på Pikachu på framsidan kommer denna ryggsäck att höja ögonbryn hos alla Pokémonintresserade klasskompisar.

Ryggsäcken är mycket rymlig och ger med sina 20 liter goda möjligheter att packa ned såväl skolböcker som extra ombyten och regnkläder. Dessutom har den bekväma axelband som gör att längre sträckor och ganska tung packning inte heller är några problem.

Prismässigt ligger denna väska någonstans i mitten och vi menar på att den är mycket prisvärd sett till det snygga motivet och den rymliga och rustika designen.

En nackdel med denna ryggsäck är att den endast kommer i en färg, blå med gult motiv. Alternativen är därmed ganska begränsade för detta, redan ganska smala motiv.


Molo ryggsäck

Molo ryggsäck

Kolla priset hos:

 • Många roliga motiv
 • 13 liter
 • Klassisk design

Detta är en medelstor ryggsäck som kommer i en mängd olika häftiga motiv och teman. För dig som har ett barn som tycker att skateboard är häftigt finns det ett motiv anpassat för detta och för dig med ett barn som vill ha en ryggsäck som ser ut som ett stort mjukisdjur finns också chansen att fynda.

Med sina ca 13 liter utrymme är det här en ryggsäck som gott och väl räcker till för ett skolbarn. Om du känner att den klassiska designen med ett stort fack och ett mindre ytterfack är allt ditt barn behöver kan detta vara ett bra alternativ. Väskan har dessutom en hållare för vattenflaska på utsidan.

Prismässigt ligger denna väska något över medel. Utöver de ganska specifika, om än många, motiven har Molo inte jättemycket att erbjuda som inte konkurrenterna redan ger till ett lägre pris. Men om du hittar ett motiv som passar ditt barn perfekt kan det definitivt vara värt att investera i en lite roligare och personligare ryggsäck från Molo.


Oii ryggsäck

Oll ryggsäck

Kolla priset hos:

 • Moderiktig design
 • Finns i mini och större modell
 • Klimatkompenserad produktionskedja

För dig som är ute efter ett stilrent och snyggt alternativ på ryggsäck till ditt barn kan denna variant från Oii definitivt vara något att ta en närmare titt på. Med diskreta färger och snygga läderdetaljer skulle denna ryggsäck smälta in i vilket designerhem som helst. Ryggsäcken finns i flera olika varianter och färger, från gråblå, till en ljusare rosa.

När det kommer till utrymme så har Oiis ryggsäck tyvärr inte jättemycket att komma med. Med sina knappa fem liter kan det vara svårt att få plats med speciellt mycket mer än någon bok och pennor.

Ska barnet dessutom ha med sig sin skoldator hem, kan du som förälder få svårt att hitta en plats för allt. Prismässigt är detta också en av de dyrare modellerna och du får vara beredd att betala lite extra för den snygga designen.

En av de absolut största fördelarna med denna produkt är att hela produktionskedjan är 100 procent klimatkompenserad. Detta innebär att all den koldioxid som släppts ut också fångats in igen, till exempel med hjälp av plantering av träd. För dig som vill göra ett klimatsmart val kan detta därför vara vägen att gå.


Lindex Ryggsäck i canvas

Lindex Ryggsäck i canvas

Kolla priset hos:

 • Enkel ryggsäck
 • 12 liter
 • Maskintvätt

Detta är den absolut enklaste och billigaste modellen av de ryggsäckar som jämförts i denna artikel. Till skillnad från de flesta andra ryggsäckar vi tittat närmare på är denna inte gjord i polyester, utan gjord av bomullscanvas. Ryggsäcken kommer i tre olika färger, där en har motiv av Bamse och hans vänner. Den kan alltså vara ett trevligt alternativ för dig som vill ha en gullig och mysig ryggsäck till ditt barn.

Med sina 12 liter är detta en rymlig ryggsäck som har plats för allt ditt barn kan tänkas behöva i skolan. Designen är mycket enkel och bland annat axelbanden,  som är mer att betrakta som remmar i detta fall,  gör att det låga priset tyvärr märks. Ska ditt barn bära ryggsäcken över längre tid, på utflykter, eller ofta mellan olika klassrum är detta tyvärr ett av de minst bekväma alternativen.

En av de stora fördelarna med denna ryggsäck är dock att den går att tvätta i tvättmaskinen. Detta tack vare att den är gjord helt i bomull. Detta kan vara en stor fördel när ditt barn glömt en gammal frukt i väskan, eller varit ute och lekt i regn och lera.


Att tänka på när du köper ryggsäck till barn

Det finns en hel del du bör tänka på när du ska köpa ryggsäck till ditt barn, utöver att den ska vara snygg. Saker som funktionalitet och rymlighet är till exempel väldigt viktigt. När barnen är små får de flera gånger i veckan ta hem olika läxböcker, ofta flera stycken på samma gång.

Du gör därför klokt i att ta med detta i beräkningen när du väljer storlek på ryggsäcken. Att se till att dragkedjan är smidig och enkel att använda, samt att det finns separata fack där man kan stoppa saker som frukt och mindre mellanmål är andra tips du kan ta med dig på vägen.

Låt barnen tycka till

Att välja ryggsäck kan verka som en liten sak för oss föräldrar. Men om vi tänker tillbaka minns vi nog den enorma stolthet man kände när man gick till skolan med en ny ryggsäck eller nya kläder, speciellt i de yngre åldrarna. Ta därför det hela på allvar som förälder och låt dina barn vara med och välja!