Bästa regnkläder för barn 2022: Regnställ och jackor som håller torrt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Barn är mer än gärna ute i alla väder, inte minst på förskola och i skolan. Därför är det en bra idé att skaffa sig ordentliga regnkläder. Vi har kollat in många regnställ, regnjackor och galonbyxor och valt ut våra favoriter. I den här artikeln går vi igenom de bästa regnkläderna för barn och kollar vilka som är bäst i test!

Barn skrattar i regnet med gul regnjacka

Denna artikel handlar om regnställ utan foder. Om du letar efter varmare regnkläder kan du kolla in våra tips på bästa fodrade regnstället!

Vilket regnställ är bäst i test?

Bäst i test blev Didriksons Waterman Regnställ. En otroligt genomtänkt produkt. De är snygga och bekväma. De perfekta regnkläderna för barn.

Ett annat oerhört bra alternativ är Polarn O. Pyret. Det är ett riktigt premium-regnställ som varit populärt i många år.

Sen måste vi även lyfta fram Lindex regnkläder. De brukar vara prisvärda, hålla hög kvalitet och dessutom finnas i otroligt många vackra stilar.

Scrolla ner och läs om alla 9 regnställ vi har tittat på!

De bästa regnkläderna för barn

Här kommer alla 9 uppsättningar regnkläder för barn som vi tittat närmare på i vår jämförelse.

Didriksons Waterman Regnställ – Bäst i test av alla regnställ

Didriksons Waterman Regnkläder för barn Grön

Kolla priset hos:

Vattenpelare:8 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 1 – 10 år

Det här är ett av de allra snyggaste och bekvämaste regnställen du kan hitta. Dessutom lever det upp till alla tänkbara krav på vattentäthet. Det är i våra ögon det allra bästa regnstället du kan hitta just nu. Didriksons Waterman är kort och gott bäst i test!

Didriksons Waterman har en väldigt klassisk passform när det gäller galonkläder. Byxorna går högt upp och hålls uppe med hängslen som är lätta att justera i storlek. Jackan stängs med dragkedja vilken gör den helt tät när den är försluten. På Waterman är alla sömmar givetvis svetsade för god täthet runtom hela regnstället.

Huvan kan plockas loss eller sättas dit med hjälp av tryckknappar, vilket är både säkert om barnet skulle fastna, och väldigt snabbt och effektivt. Längs ut på ärmarna finns också knappar så att du kan försluta jackan vid handlederna. Längst ner på byxorna finns resårer som håller tätt och förhindrar vatteninsläpp. Byxorna hålls på plats med fothällor som kan anpassas i storlek och även bytas ut om det skulle behövas.

Detta regnställ har som sagt en mycket god vattentäthet men är alltså inte ett fodrat plagg. Det är anpassat för att antingen ha ett lager tjockare kläder under, eller använda som ett ytterplagg när det är blött under den varmare delen av sommarhalvåret. Ett perfekt regnställ under vår, sommar och tidig höst.

Det som är så otroligt bra med Didriksons Waterman är att passformen är helt perfekt. Alla barn vi har provat detta regnställ på har tyckt att de sitter bekvämt och går utmärkt att röra sig i. Det kombinerat med den snygga designen och den fenomenala vattentätheten gör att vi utser Didriksons Waterman till det bästa regnstället på marknaden just nu!


Polarn O. Pyret – Regnjacka och regnbyxor i galon

Polarn O Pyret Regnkläder jacka

Kolla priset hos:

Vattenpelare:10 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 6 mån – 8 år

En av våra favoriter när det gäller ytterkläder för barn, är Polarn O. Pyret. De är extremt pålitliga när det gäller kvalitet och vi är särskilt förtjusta i deras regnkläder. De är stilrena, bekväma och lätta, och har en god beprövad vattentäthet. Värt att notera är att jacka och galonbyxor köps separat när det gäller Polarn O. Pyrets regnställ.

Med en vattenpelare på hela 10 000 mm är Polarn O. Pyrets regnställ ett av de allra bästa av alla vi tittat på. Det fungerar och håller torrt även om det skulle vara regnigt en hel dag ute på utflykt eller liknande. Den håller dessutom tätt mot vind på ett mycket effektivt sätt. Regnkläderna i sig är ofodrade, men med rätt kläder under håller de värmen utmärkt, genom att hålla vädrets makter utanför.

Polarn O. Pyrets galonkläder har många bra finesser som gör kläderna funktionella och praktiska. Huvan sitter fast med knappar och är lätt att fästa och plocka av. Längs kragen sitter ett mjukt material i fleece, vilket gör att jackan är bekväm mot haka och kinder. Jackan är prydd med reflexer på både fram- och baksidan. Alla sömmar är svetsade och jackan är riktigt tuff i alla väder.

Polarn O Pyret Regnkläder byxor galon

De matchande galonbyxorna är vattentäta även de. De hålls uppe med hjälp av hängslen som givetvis kan justeras för att passa barnets kropp. Även byxorna har reflexer och vid fötterna sitter ett par elastiska fothällor som gör det enkelt att hålla byxorna på plats över stövlarna.

Polarn O. Pyrets regnställ består av premium-plagg av högsta kvalité. Det enda vi kan anmärka på är priset. Eftersom plaggen säljs separat blir priset en bra bit högre än många andra märken om du vill ha hela regnstället. Utöver det är det ingen tvekan om saken att Polarn O. Pyrets regnkläder i galon är några av de absoluta bästa regnställen du kan hitta.


Didriksons Slaskeman Regnställ

Didriksons Slaskeman Ofodrade Regnkläder för barn

Kolla priset hos:

Vattenpelare:8 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 1 – 8 år

Klassiskt regnställ i galon från det mycket erfarna svenska klädföretaget Didriksons. Kläder för alla väder är verkligen deras specialitet och det här fina regnstället för barn är perfekt.

Insidan på regnstället är mjukt i ett borstat material som gör det bekvämt att ha på sig. Sömmarna runt om på plaggen är svetsade och hela regnstället är helt och hållet vattentätt. Materialet är slitstarkt och både jacka och byxor tål tuffa tag.

Didrikons Slaskeman är helt ofodrat och är ganska tunt, vilket är viktigt att förstå. Det är perfekt för vår och sommardagar med regn, eller med varmare kläder under när det är lite kyligt ute. Det är också värt att ha i åtanke att denna typ av galonkläder inte andas speciellt bra, så det är viktigt att inte vara för varmt klädd under. Om det är intensiv lek på gång kan det bli svettigt om barnet har dubbla lager under.

På regnbyxorna till det här regnstället sitter justerbara hängslen som håller byxorna perfekt på plats. Byxorna går dessutom väldigt högt upp vilket ger utökat skydd om det skulle vara kraftigt regn. Andra bra detaljer på Didriksons Slaskeman är reflexer på både jacka och byxor, en avtagbar huva och fothällor som är enkla att justera.

Om du vill ha ett tunt och lätt regnställ med riktigt bra vattentäthet, är Didriksons Slaskeman regnställ en bra kandidat. Det är ett väldigt prisvärt och väl beprövat alternativ som vi verkligen rekommenderar.


Liewood Regnställ

Liewood Parker Ofodrat Regnställ För Barn

Kolla priset hos:

Vattenpelare:8 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 1 – 8 år (beroende på modell)

Det danska märket Liewood är något av en uppstickare som blivit alltmer populär även här hemma i Sverige. Det är lätt att förstå varför, då de har en oerhört bra känsla för design och kvalité när det gäller funktionella barnkläder.

Deras regnställ är lätta plagg som andas och sitter bekvämt, men ändå är slitstarka och tillverkade med aktiva barn i åtanke. Regnstället är både vind- och vattentätt upp till 8 000 mm.

Jackan stängs igen med dragkedja och extra förslutning med hjälp av knappar. På framsidan finns två fickor och upptill en söt löstagbar huva med björnöron. När du plockar loss huvan kan du dessutom gömma undan knapparna i kragen.

Byxorna på Liewoods regnställ har knappar vid midjan för att spänna åt. Detta skiljer sig alltså från många andra regnställ som har hängslen. Det finns för- och nackdelar med båda. Hängslen är lite bökigare och kan upplevas vara i vägen, men det håller samtidigt upp byxorna ordentligt. När du inte har hängslen gäller det att byxorna är i lagom storlek och att du anpassar knäppningen för barnet.

Liewood har flera fina regnställ i många olika färger. De har storlekar från 4 upp till 10 år. Rent estetiskt så är detta några av de allra finaste regnkläderna i har tittat på och de håller riktigt hög kvalité i material och funktion.

Vi rekommenderar Liewood regnställ för barn omkring skolåldern som ofta behöver kunna ta av och på regnkläderna själv i skolan och liknande. Helt klart ett regnplagg värt att kolla närmare på om du är ute efter något fint och unikt.


Reima Tihku

Reima Tihku Regnställ utan foder

Kolla priset hos:

Vattenpelare:10 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 1 – 4 år

När det gäller funktionella kläder för barn, oavsett om vi pratar vinter- eller regnkläder, så är Reima ett av de främsta märkena där ute. Deras regnställ Tihku är en klockren uppsättning regnkläder för småbarn.

Reima Tikhu är ett lätt ofodrat set med jacka och byxor med otroligt bra vattentäthet med en vattenpelare på hela 10 000 mm. Det är smidiga kläder, designade med rörelse och lek i åtanke, som vanligt när det gäller Reimas produkter.

Materialet i detta regnställ är väldigt flexibelt och elastiskt, vilket underlättar vid rörelse. Det är huvudsakligen tillverkat i polyester och är fritt från PVC. Ytan är lätt att hålla rent då den är avvisande mot både smuts och vatten.

Standarddetaljer såsom avtagbar huva, elastiska ärm- och benslut samt justerbar midja finns på plats. Jackan stängs med blixtlås och hålls extra tät med hjälp av knappar. Byxorna har hängslen som lätt kan justeras i storlek och fothällor finns nedtill, vilka även går att plocka bort.

Det som sticker ut när det gäller Reima Tikhu är framför allt följsamheten i regnstället. Det är otroligt lätt och ledigt att ha på sig och våra erfarenheter säger att det här regnstället ger väldigt få klagomål från barnens håll. Det är perfekt för regniga vårdagar, eller med till exempel fleece under, när det är kallare ute.

Vill du ha kvalité så är Reima Tikhu ett säkert val. En sann veteran inom klimatanpassade funktionella barnkläder som verkligen håller vad de lovar, gång på gång. Vi kan verkligen rekommendera deras regnkläder!


Urberg Malme PU Rainset Kids

Urberg Malme PU Rainset Kids Regnställ Barn

Kolla priset hos:

Vattenpelare:3 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 1,5 – 9 år

Ett lite mer okänt märke när det gäller funktionskläder, både för barn och vuxna, är Urberg. De är tillverkade med friluftslivet i åtanke och det innebär ju att vistas ute oavsett väder. Deras kläder har många fördelar: de är prisvärda, snyggt designade i många fina färger och viktigast av allt – de är funktionella.

Det som är något förvånande med Urberg Malme regnställ är den låga vattenpelaren. Enligt tillverkaren har de en vattenpelare på 3 000 mm. Det är ganska lågt och är endast tillräckligt för att klara lättare regn.

Även om det är regnkläder känns de lite mer som sportiga kläder förutomhusvistelser, såsom skogsvandringar och mindre utflykter med barnen. Det är ganska lätta och lediga kläder som passar bra på under vårens utomhusvistelser, när regnet hänger lite i luften.

Precis som övriga regnkläder i den här artikeln, är Urberg Malme ofodrat. Kläderna är väldigt smidiga att röra sig i. Byxorna har hängslen och fothällor och jackan stängs med blixtlås. Andra smarta standardfunktioner finns såsom avtagbar huva och reflexdetaljer.

Vi är lite besvikna på den låga vattenpelaren då detta plagg inte är helt 100% att lita på under längre utflykter, om det skulle bli ordentligt ösregn. Samtidigt är det ett fint regnställ för vardagligt bruk och det är väldigt tacksamt att röra sig i och känns väldigt sportigt och bra för aktiv lek. Om du vill ha något vardagligt som är både snyggt, bekvämt och funktionellt så kan vi trots allt rekommendera Urberg Malme då det är ett väldigt bra regnställ, dessutom till ett riktigt bra pris.


Tretorn Kids Packable Rainset

Tretorn Kids Packable Rainset Sportigt Regnställ För Barn

Kolla priset hos:

Vattenpelare:3 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 1 – 10 år

Det här är det allra tunnaste och lättaste regnstället av alla vi kollat in. När du viker ihop det tar det nästan ingen plats allt och väger inte många gram. Det är perfekt att ha med sig i väskan de dagar ni ska vara ut och det verkar kunna bli lite regn under dagen.

Tretorn Kids regnset är både vind- och vattentätt. Det ska dock nämnas att vattenpelaren på 3 000 mm inte ger garanti för att plaggen klarar kraftigt regn, utan bör ses som skydd för dagar med lättare regn som hänger i luften.

Det är ett väldigt sportigt set med ventilation baktill på jackan, perfekt för varmare dagar med blöta inslag, till exempel på vårkanten eller under sommarens blöta dagar. Jackan stängs med blixtlås som har en stormslå bakom, vilket håller extra tätt. Huvan är avtagbar.

Byxorna är vattentäta och har en bra passform och täthet tack vare resårer i midja och längst ner vid bensluten. Midjan kan justeras med hjälp av ett elastiskt snöre som spänns åt. En finurlig detalj med det här regnsetet från Tretorn är att du genom att vända in och ut på sidofickan, kan packa ihop hela regnstället som i en liten påse. Det är verkligen smart och gör det smidigt att alltid ha det med sig.

Vi kan verkligen uppskatta den här typen av regnkläder med lite ovanlig design och smarta finesser. Tretorn Kids Packable Rainset är perfekt för dig som vill ha ett regnställ som kan tas med lite i nödfall och alltid ligga i väskan så att ni är redo om det skulle bli regn. Det är sportigt och lätt, men inte lämpat för långa stunder i det allra värsta regnrusket.


Celavi Basic Regnställ

CeLaVi Basic Regnställ utan foder för barn

Kolla priset hos:

Vattenpelare:5 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 1 – 10 år

Det är något med varumärket CeLaVi som vi alltid har gillat. Kanske är det den avskalade men otroligt tjusiga designen, alltid med deras utpräglade elefant-logotyp. Eller den goda funktionen i kombination med prisvärdheten. Hur som helst, deras Basic regnställ är en uppsättning riktigt fina regnkläder för barn.

CeLaVi regnställ finns tillgängligt i många olika färger och har en riktigt söt design. De har en vattenpelare på 5 000 mm vilket är godkänt och gör plagget lämpligt att ha på sig för vardagligt bruk och står emot lätt regn en bra stund, eventuellt kraftigare regn under korta stunder.

Vid kragen finns ett fleecefoder som gör jackan varm och mysigare. Det här regnstället är lite varmare än de flesta andra varianter vi kollat in. Det är dock hyfsat tunna plagg som lämpar sig väl under vår, sommar och tidig höst. Med bra kläder undertill fungerar de större delen av året under de blöta dagarna.

Regnstället har svetsade sömmar och är justerbar i ärmsluten. Byxorna hålls på plats med hängslen och fothällor längst ner. Jackan har både dragkedja och knapplås, samt en avtagbar huva. Smådetaljer och finesser som reflexer och namnetiketter med mera finns och ger trygghet och är praktiskt.

Som namnet föreslår, är CeLaVis regnställ ganska Basic, men det är samtidigt en kvalitetsprodukt. Den mjuka kragen, passformen och ett helt ok vattenmotstånd gör att det ändå känns som en dyrare uppsättning regnkläder än vad prislappen säger.

Vill du ha stilrena regnkläder perfekta för vardagen så kan vi helt klart slå ett slag för CeLaVi regnställ. Det är prisvärt, men ändå fullt fungerande regnjackor och byxor som de allra flesta barn kommer att trivas alldeles utmärkt i.


Petite Chérie Atelier Ava Regnställ

Petite Cherie Ofodrat Regnställ Atelier Ava

Kolla priset hos:

Vattenpelare:8 000 mm
Finns för åldrarna:cirka 2 – 10 år

Här har vi ett billigt och faktiskt riktigt prisvärt regnställ. Eftersom regnkläder är något vi kanske inte använder hela tiden, är det många som inte vill lägga alltför mycket pengar på dessa plagg. Då är Petite Chéries regnställ ett riktigt bra alternativ som vi verkligen gillar.

Hela regnstället har svetsade sömmar och håller riktigt tätt även under kraftigt regn. Längs bensluten och vid ärmarna sitter resårer som hjälper till att hålla tätt. På framsidan av jackan finns både dragkedja och knappar, vilket gör jackan tät mot både regn och ruskiga vindar.

På jackan finns en smidigt avtagbar huva som skyddar huvudet utan att riskera att barnet fastnar. Byxorna hålls på plats med hängslen som är lätta att justera efter behov och lätt kan knäppas upp.

Överlag är detta ett riktigt fint regnset som ger känslan av en dyrare produkt trots det låga priset. Det har snygga lite guldaktiga knappar och gott om reflexdetaljer på ärmar, ben och runt om midjan. Hela Petite Chérie Atelier Ava kan tvättas i maskin och är oerhört lättskött och smidigt att använda.

Det är uppenbart att du kan få ett bra regnställ till ett mycket överkomligt pris. Faktum är att du nog inte hittar några bättre regnkläder än dessa, för ett sådant fint pris. Det du ger upp är lite bekvämlighet, jämfört med de riktigt mysiga regnjackorna, såsom Polarn O. Pyrets till exempel. Men vill du ha ett välfungerande, sött och mycket prisvärt regnställ så är Petite Chérie Atelier ett utomordentligt bra alternativ.


Vanliga frågor och svar om regnkläder för barn (FAQ)

Här svarar vi på några av de frågor som är vanliga hos den som ska köpa regnkläder till barn.

Vad är en bra vattenpelare på regnkläder för barn?

För att regnkläderna ska kunna stå emot även kraftigare regn under längre perioder, bör de ha en vattenpelare på 8 000 mm. De bästa regnkläderna för barn enligt oss har vattenpelare på 8 000 mm eller mer.

Ofta räcker det med mindre än så om de bara ska användas i vardagligt bruk, såsom under rasten i skolan, på skogspromenader och så vidare. Då kan en vattenpelare på 3 000 mm vara tillräckligt.

Vilken årstid använder man ofodrade regnkläder?

Ofodrade regnkläder är otroligt praktiska att ha under den sena våren, sommaren och tidig höst. Det går dock att anpassa kläderna genom att ha varmare under, såsom fleecetröja, långkalsonger och så vidare.

Är det värt att köpa regnjacka till barn?

Ja. Det är ett mycket praktiskt plagg att ha redo. Går barnet i skola / förskola är det väldigt bra att ha regnkläder för de dagar då det är svalt ute, men blött och regnigt. Det är även skönt att ha några lätta regnplagg att ha i väskan under utflykt och liknande.

Om det dessutom är lite kallt kan det vara bra för små barn att använda galonvantar också.

Finns det några regnkläder för barn som andas?

Ja. Liewood är ett bra exempel på regnkläder som andas, trots att de är bra på att hålla tätt.

Vilka regnkläder för barn har högst vattenpelare?

Högst vattenpelare av regnställen för barn har:

Glöm inte att kolla om vi har några särskilda erbjudanden eller kampanjer här på Familjemys!