Bästa presenter för barn som gillar Bamse

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Fantastiska Bamse, Bamse som är starkast utav alla men som inte tycker om att slåss. Sedan 1966 har Bamse underhållit vuxna och barn med sina fantastiska historier och 1977 fick bamse sin allra första tidning.

Om du känner en liten person som älskar bamse så ska vi här nedan sammanställa några bra idéer på presenttips som garanterat kommer att bli uppskattade.

Prylar med Bamse mot grön och blå bakgrund

Vilka är de bästa presenterna med Bamse och hans vänner?

Här är en kort sammanställning av våra favoriter:

Bamseleksakerna med hela bamsebyn och karaktärerna som små plastfigurer. Fina och väldigt populära leksaker från svenska Micki!

Bamsekläderna från Lindex. Där hittar du massor av söta, prisvärda och funktionella barnkläder med Bamse och hans vänner.

Prenumeration på de olika Bamse-tidningarna. Det finns flera att välja på och de kommer i prenumerationer som avslutas automatiskt, vilket är mycket smidigt.

Det finns givetvis en massa mer bra Bamse-prylar som både föräldrar och barn älskar! Läs vidare för att se hela vår lista!


Vi har väl alla koll på Bamse, världens starkaste björn och hans vänner Lilleskutt, Skalman och farmor på det höga berget, som kokar dunderhonungen som bamse blir så stark av.

Genom åren har det förutom tidningar som handlar om Bamse och hans vänner tillkommit en rad med andra härliga produkter i form av bland annat böcker, filmer, pysselböcker, leksaker, kalasprylar och kläder

Gillar man Bamse så finns det saker för alla åldrar att få tag på. Böckerna och tidningarna är anpassade för olika åldrar, precis som leksakerna. Kläder med bamsemotiv finns att köpa från spädbarn upp till vuxen ålder.

Nedan hittar du mer information med massor av presenttips för barn som gillar världens snällaste björn Bamse!

Se även våra tips på personliga presenter, eller presenter för nyfödda!

Tidningsprenumeration

Det finns flera olika tidningar som handlar om Bamse och hans vänner att välja på, beroende på läsarens ålder bland annat.

Bamse – Världens starkaste björn

Bamse Världens starkaste björn tidning omslag

Kolla priset hos:

Det här är den klassiska Bamse-tidningen såsom vi vuxna känner den, även om den moderniserats under årens gång.

I tidningarna om Bamse så får man i varje nummer följa med Bamse och hans vänner Skalman, Lilleskutt och farmor på det höga berget på alla spännande upptåg och äventyr som de hamnar i.

Det släpps 20 nummer per år och denna tidning passar läsare mellan 4-12 år. Utöver själva läsningen så följer det med pyssel, tävlingar och överraskningar med varje nummer av Bamse.


Bamse för de yngsta

Bamse för de yngsta tidning omslag

Kolla priset hos:

Den här tidningen passar våra minsta barn 1-4 år och är lämplig att läsa innan det är dags med den klassiska Bamsetidningen.

Den innehåller stora bilder i härliga klara färger. Tidningen är tryckt i extra tjockt och slitstarkt papper.

Ibland kan ju ivriga små barnhänder skrynkla även det slitstarkaste pappret, så som prenumerant av Bamse för de minsta så får du även tillgång till tidningen digitalt. Denna tidning ges ut i 10 nummer per år.


Bamse – Kul att lära

Bamse Kul att lära tidningsomslag

Kolla priset hos:

 • Bamse Kul att lära riktar sig främst till barn mellan 4-7 år.

Tidningen är framtagen tillsammans med erfarna pedagoger som vet hur man blandar in siffror, klockan, NO ämnen med mera, på ett sätt som våra nyfikna och vetgiriga små barn uppskattar och vill hänga med på.

Bamse – Kul att lära ges ut i 6 nummer per år.


Bamses äventyr

Bamses Äventyr omslag till tidningen

Kolla priset hos:

Bamses äventyr är en spännande tidning där man som läsare får följa med Bamse och hans vänner Lilleskutt, Skalman och farmor på det höga berget på äventyr i jordens alla hörn.

Den här tidningen ges ut i 6 nummer per år och är en extra lång serietidning på hela 80 sidor. Luta er tillbaka och njut av spännande berättelser tillsammans.

Allra bäst passar Bamses äventyr för barn mellan 6-12 år. I de här tidningarna får man lära sig om historia, etik och moral på ett sätt som blir väldigt underhållande.


Bamse-böcker

Det finns väldigt många böcker om Bamse och hans vänner. Det finns lärande böcker, pysselböcker, pekböcker för de allra minsta och även så klart sagor och berättelser om Bamse och de andra karaktärerna.

Bamse – Jag lär mig om förskolan

Bamse - Jag lär mig om förskolan bokomslag

Kolla priset hos:

 • Passar barn mellan 3-6 år.

I den här boken följer Bamse med sin yngsta dotter Brumma till förskolan en dag. Brummas kompisar tycker att det är lite tokigt att Bamse ska gå på förskola, för han är ju alldeles för gammal.

I boken får vi följa en dag på förskolan med allt vad det kan innebära. Det finns även med faktatexter kopplade till förskola och dess verksamhet.


Bamse – Målarbok för de yngsta

Bamse – Målarbok för de yngsta omslag

Kolla priset hos:

Denna målarbok är framtagen speciellt för de allra yngsta konstnärerna. Det är extra tjocka linjer som gör det lättare att hålla sig innanför ramarna i sin färgläggning.

Boken innehåller många olika bilder på Bamse och hans vänner. Boken har 24 sidor med enkla fina bilder.


Bamses Napp-bok

Bamses Napp-bok bokomslag

Kolla priset hos:

Denna bok är en bra hjälp för barn som ska sluta med napp och kanske tycker att det är lite jobbigt. I Bamses Napp-bok slutar Bamses dotter Brumma och lilla Mini-Hopp med napp.

De är så duktiga och det kan kanske inspirera små läsare till att vara lika duktiga. Det följer med fina klistermärken att uppmuntra med när allting känns extra tungt och förargligt.


Bamse – Boken om Vargen

Bamse – Boken om Vargen

Boken finns som bok och ljudbok hos:

Vargen brukade vara en riktigt otäck typ. Han var elak mot alla och ställde bara till med problem och gjorde alla ledsna. Men nu har Bamse lärt honom allt om snällhet och att istället vara fin mot sina kompisar.

Boken handlar om att man ibland har känslor man inte alltid själv kan förstå och förändringar man kan göra för att göra både sig själv och andra gladare. Det är en väldigt fin och viktig berättelse.


Leksaker Bamse och hans vänner

Om man har låtit sig inspireras av historierna om Bamse och själv vill kliva in i fantasiernas fantastiska värld och skapa nya historier och äventyr med Bamse eller kanske återskapa en berättelse man läst så finns det massvis med leksaker som föreställer Bamse och hans vänner, som man kan förverkliga detta med.

Bamse Lekvärld Bamsebyn

Bamse Lekvärld Bamsebyn produktbild på leksaken

Kolla priset hos:

Bamsebyn är en gestaltning av miljön man får besöka i berättelserna om Bamse och hans vänner. Kullarna och vattnet med brygga. Bamse, Lilleskutt och Skalmans hus.

Det höga berget med farmors hus högst upp på toppen. Bamsebyn är tillverkat i papp och trämaterial. Den är 590x750x350 mm och är lämplig från 3 år. Det ingår inga figurer, så det får man köpa till.


Bamse figurset

Bamse plastfigur med kikare och dunderhonung

Figurerna passar perfekt till Bamsebyn men kan så klart också spela huvudroller i sin alldeles egna värld utanför Bamsebyn. Det finns ett stort utbud av de fina figurerna, bland annat:

 • Bamse
 • Bamse & Lova
 • Amanda & Lurvas
 • Brummelisa & Brumma
 • Skalman & Tillbehör
 • Lille Skutt & Vargen

Man kan köpa Bamse med sina dunderhonungsburkar och kikare. Figuren är tillverkad i ftalat- och PVC-fri plast och är 25x40x60 mm och rekommenderas från 3 år.

Lilleskutt med sin morotskorg och Vargen. Lilleskutt och vargen är tillverkade i ftalat- och PVC-fri plast och är 40x55x80 mm och rekommenderas från 3 år.

Kloka trötta Skalman med sin mat- och sovklocka och den självgående skottkärran som han behöver när det är sovdags. Skalman är tillverkad i ftalat- och PVC-fri plast och är 25x30x70mm.


Bamsespel

Det finns massvis med spel som handlar om Bamse och hans vänner. Variationen bland spelen är stor och man kan hitta både spel som uppmuntrar till lek och aktivitet men även kluriga spel som kräver lite fundering och eftertanke. Memory och pussel, för att nämna några.

Bamse Yogakortspel

Bamse Yogakortspel produktbild

Kolla priset hos:

 • Rekommenderas från 5 år.

I detta spel får man lära sig olika yogapositioner genom att på korten få se karaktärerna från berättelserna om Bamse och hans vänner utföra yogapositionerna.

Detta spel passar lika bra utomhus som inomhus.


Bamse aktivitetsspel

Bamse aktivitetsspel lila spel med svart varg på framsidan

Kolla priset hos:

Det här spelet går ut på att samla brickor. Den som har flest brickor vid spelets slut vinner. För att vinna en bricka ska man utföra olika ljud och rörelser. Till exempel låta som ett visst djur eller smyga som en katt.

Ibland kommer den förargliga Vargen fram och gömmer undan brickor. Spelet tar ungefär 15 minuter att spela och är lämpligt från 3 år.


Bamse och Vulkanön

Bamse och Vulkanön brädspel

Kolla priset hos:

I detta brädspel åker man ut på äventyr till Nordpolen. Spelet går ut på att söka efter olika djur. Ibland kan man ha tur och få hjälp av Bamse och hans vänner.

Man kan också ha otur och bli av med djur mellan stationerna man ska ta sig emellan. Genom att göra olika utmaningar kan man få behålla sina djur. Spelet rekommenderas från 5 år.


Bamse gosedjur

Bamse gosedjur björn medblå kläder och luva

För barn som älskar gosedjur så kan man överraska med Bamse eller någon av hans vänner Lilleskutt, Skalman, Vargen, Nalle-Maja eller katten Jansson.

Gosedjuren är otroligt fina och välgjorda. De flesta av dem är mellan 20-26cm långa men det finns också minivarianter samt ett större gosedjur som föreställer Bamse, som är 40 cm lång. Gosedjuren är tillverkade i plysch och rekommenderas från 3 år.


Bamse pussel

Att lägga pussel är en otroligt lärande lek för barn. Barnen får tillfälle att träna både sin finmotorik och grovmotorik, lära sig att tänka, träna sitt minne och sin matematiska förmåga. Lägger barnet pussel tillsammans med en vuxen eller en kompis så ger här även ett fint tillfälle att träna på samarbete.

Det finns flera fina pussel som förvandlas till härliga bilder på Bamse och hans vänner när man har lagt det färdigt.

Bamse Knoppussel

Bamse Knoppussel

Kolla priset hos:

För de allra minsta finns det ett knoppussel med 5 bitar. Pusslet är lämpligt för barn mellan 1-3 år. Passar perfekt som ett förstapussel, för att lära sig att man med hjälp av de lösa bitarna kan skapa en helhet i bilden man har framför sig.

Pusslet är tillverkat av papper och trä och motivet är en skog med ett vattenbryn. Bamse och hans vänner fiskar, plockar svamp och bär och på marken ligger en picknickfilt och en picknickkorg.


Bamse Rampussel

Bamse Rampussel

Kolla priset hos:

Det finns ett rampussel som föreställer Bamse och hans vänner på tågresa. Pusslet är tillverkat i trä och har en ytterram av trä. Pusslet har 12 bitar och rekommenderas från 1 år.

Det finns även ett rampussel med 16 bitar som föreställer Bamse och hans vänner, det pusslet rekommenderas från 3 år.


Kärnan Askpussel Bamse 20 Bitar

Kärnan Askpussel Bamse 20 Bitar

Kolla priset hos:

Ett fint pussel i trä som föreställer Bamse och hans familj. Pusslet förvaras i en praktiskt liten väska men handtag så man lätt kan bära med sig det. Pusslet innehåller 20 bitar och rekommenderas från 3 år.


Lektält Bamse

Lektält Bamse gult tält med alla karaktärer från serien

Kolla priset hos:

Bamse lektält är ett gult tält med motiv av Bamse och hans vänner både på utsidan och insidan. På utsidan står det en liten vattenhink. Skalman sitter i gräset vid huset.

Bamse står på en sten och dricker dunderhonung med Lilleskutt bredvid sig. Tältet har en öppnings och stängbar dörr och passar utmärkt för lek inomhus och även utomhus en härlig sommardag.

Tältet är 100x76x109 cm och tillverkat till polyester med en stomme av polypropen. Det följer med en instruktionsbok och tältet är väldigt lätt att montera.


Kläder med Bamse-tryck

Kläder med bamsemotiv har funnits väldigt länge och det blir aldrig omodernt. De flesta små barn uppskattar dessa kläder väldigt mycket.

Det finns klänningar, leggings, jackor, strumpor, underkläder, badkläder och mycket mycket mer att välja mellan.


Kortärmad tunika med Bamse

Kortärmad tunika med Bamse

Kolla priset hos:

Är en fin tunika med kort ärm. Basen går att välja mellan en ljus lila färg och en ljus gul färg. Mönstret är ganska litet och heltäckande och föreställer Bamse och hans vänner.

Tunikan är tillverkad i 95% mjuk ekologisk bomull och 5 % elastan. Tunikan tål maskintvätt på 40 grader och finns i storlekarna 92-116.

Det finns matchande leggings att köpa till med samma basfäger, som man kan matcha som man vill. De har likadant mönster som tunikan och är tillverkade i samma material och finns i samma storlekar.


Regnjacka med Bamse

Regnjacka med Bamse

Kolla priset hos:

Regniga dagar kan man pigga upp med en härlig Bamse-regnjacka. Jackan har stora svarta prickar och ett Bamsemotiv nertill på framsidan. Jackan finns i gul och grön.

Den har dragkedja och tryckknappar och är tillverkad av 100% polyuretan, tål maskintvätt på 40 grader och kan torkas i torkskåp på svag värme. Jackan har reflexdetaljer på armarna och avtagbar huva. Finns i storlekarna 80-116.


Kortärmad topp med Bamse

Kortärmad topp med Bamse gul färg

Kolla priset hos:

En ljusgul topp med puffärm och bamsetryck framtill. Toppen är tillverkad i 100% ekologisk bomull och kan tvättas i maskin på 40 grader. Finns i storlekarna 92-116.


Sweatpants med Bamsetryck

Sweatpants med Bamsetryck

Kolla priset hos:

Varma sköna byxor med borstad insida. Byxan har en grön bas med heltäckande Bamsemönster. Byxan är tillverkad i 100% ekologisk bomull och har en justerbar midja. Finns i storlekarna 92-116.

Det finns även en matchande långärmad sweatshirt i samma material, storlekar och mönster att köpa till om man vill.


Bamse Serviser

Ätningen kan bli lite roligare om härliga bilder på Bamse och hans vänner träder fram i takt med att maten minskar på tallriken och åker ner i magen.

Bamse servis tre delar

Bamse Barnservis Blomma 3-delar

Bamses barnservis Blomma är en fin servis med en tallrik, en djup tallrik och en pipmugg. Motivet på den flata tallriken och muggen föreställer Bamse, Skalman och Lilleskutt. Tallriken har dessutom en blå hjärtformad ballong som svävar i bakgrunden.

Den djupa tallriken har ett motiv som föreställer katten Jansson i sin korg. Servisen är tillverkad av reptålig melaminplast. Tål maskindisk och mikrovågsugn.


Bamse Service och Bestick

Servisen innehåller en flat tallrik, en djup tallrik, en mugg och bestick. Kniv, gaffel och sked. Alla delar har djungelmotiv och tål maskindisk. Alla delar förutom besticken kan även värmas i mikrovågsugn. Servisen är tillverkad i melaminplast och besticken är tillverkade i tålig plast och rostfritt stål.

En jättefin servis som skulle passa perfekt som födelsedags eller kanske doppresent.


Bamse Kaffeservis Porslin

En jättefin servis i 11 delar, innehållande koppar, fat och en kaffe/te-kanna. De 4 seten med kopp och fat har alla olika härliga färger. Rosa, gul, grön och blå. Kannan är orange och sockerskålen ljust lila. Alla delar bär olika motiv av Bamse och hans vänner. Servisen är tillverkad i porslin och tål maskindisk.


Bamse Ansiktsmask

Om man själv vill förvandlas till någon av karaktärerna från berättelserna om Bamse och hans vänner så finns det mjuka maskeradmasker som med en enkel kardborrelösning förvandlar dig till Bamse, Vargen, Skalman eller Lilleskutt på bara någon sekund. Maskerna är tillverkade i polyester och kan handtvättas vid behov.


Bamse Kalasprylar

När det är dags för födelsedag så har man möjlighet att enkelt förvandla fikabordet till ett riktigt bamsekalas.

Med hjälp av tallrikar, muggar, servetter och sugrör i papp så har man ett födelsedagskalas med 100% Bamse-tema för en helt överkomlig slant. Det finns och en fin girlang med texten grattis och bilder på bamse och hans vänner.

Presentpåsar med Bamse

Bamse papperstallrik

Papperstallrikarna säljs i 8-pack och är 18 cm i diameter. Bilden på tallrikarna föreställer Bamse och hans vänner sittandes vid ett riktigt kalasbord med ballonger, i en grön utomhusmiljö. Tallrikarna är tillverkade av papp.


Bamse pappersmugg

Pappersmuggarna säljs även de i 8-pack och rymmer ca 2,2 dl av favoritdrycken. De är gula i färgen och föreställer en glad Bamse som bär på en härlig gräddtårta, med sina vänner i bakgrunden.


Bamse servetter

Servetterna säljs i 20-pack och är 33×33 cm när de är utvikta. De är ljust gula i färgen och föreställer Bamse och hans vänner i full gång med olika kalasaktiviteter.


Bamse sugrör

Perfekta engångssugrör i papper, som gjorda för ett lyckat kalas. Inget kalas utan sugrör va? Sugrören är snett randiga i vitt och fyra olika färger och har små figurer i papp som föreställer Bamse och hans vänner. Sugrören säljs i 16-pack.


Bamse kalashatt

Gula kalashattar i papper som föreställer Bamse och hans vänner. Hattarna säljs i 8-pack och kombineras med fördel med övriga artiklar i kalassortimentet, både till utseende och antal. Kalashattar är en jätterolig detalj på barnkalas. Man kan lägga en hatt vid varje tallrik under dukningen. Så får barnen fnissa lite åt varandra och känna en samhörighet med sina tjusiga kalashattar.


Bamsefilmer

När orken inte är på topp, när det börjar bli dags att varva ner inför kvällen eller när det är regn och rusk ute så kan det för barn, precis som för vuxna var underbart härligt att kura ihop sig i soffan och slå igång en riktigt bra film. Är man en liten person som har Bamse högt på idollistan så är det nog just en Bamsefilm man vill mysa framför.

Bamse har funnits länge och man kan kolla på filmer gjorda från 1972 fram till idag. Filmerna har olika handlingar men gemensamt är att de ofta har något slags äventyr inbakat. Bamse får en del insikter och lärdomar som kan lämna en nyttig och fin tankeställare hos tittaren.

Bamse-filmer finns hos:

Här är de senaste Bamse-filmerna:

 • Bamse och Vulkanön
 • Bamse och Dunderklockan
 • Bamse och Häxans dotter
 • Bamse och Tjuvstaden

Bamses värld

Bamses värld är en helt fantastisk plats för barn och familjer. Här strosar man i en magisk fantasivärld och får uppleva saker man förut bara hört från berättelser och sett på filmer om Bamse och hans vänner.

I Bamses värld har man möjlighet att testa på de superroliga och spännande åkattraktionerna Skalmans bilar, Skalmans luftballonger, Bamses flygande matta, Dunderhonungsburkarna, Mini-Hopp, Godiståget, eller varför inte låta den gula båten Viktoria bjuda på en spännande tur på ett stormande hav.

När hungern knackar på dörren så har man möjlighet att avnjuta farmors goda pannkakor och köttbullar eller vargens varmkorvar. Sina snacka äter man givetvis i röda burkar märkta ”Dunderhonung”. Hos BrummeLisa kan man handla leksaker och mjukdjur.

I Bamses Värld kan man få se Bamse och hans vänner bjuda på teater och föreställningar.

Bamses värld ligger i Kolmården, Norrköpings kommun. Kolmården öppnades 1965 och är Nordens största djurpark. Kolmården har 21 restauranger och 7 butiker. Bland djuren kan du hitta allt mellan exotiska djur från djungeln så som tigrar, lejon, elefanter, gorillor och apor men även djur från våra egna skogar så som älgar, järvar och lodjur.

Biljett till Bamses värld

Vid köp av biljett ingår det massvis med aktiviteter där man tillsammans skapar minnen som garanterat kommer bestå resten av livet. I entrébiljetterna ingår,

 • Entré till djurparken (Nordens största med över 60 djur)
 • Bamses Värld. Härliga möten med sin bästa vän Bamse, upplevelser och fria åk i alla åkattraktioner i Bamses Värld
 • Fria åk i Safarilinbanan
 • Fria åk i Wildfire (Berg- och dalbana i trä)

Ett besök i Bamses värld är verkligen den bästa presenten man kan ge någon som håller Bamse kär, rekommenderas varmt och innerligt.