Bästa presenten till nyfödd 2022: Tips på present till bebis

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När en släkting eller vän får barn, är det klart att vi vill finnas där och visa omtanke och kärlek för de nyblivna föräldrarna, med en liten gåva. Antingen kan man ge en användbar present till föräldrnarna, eller en fin gåva till det lilla barnet. Här riktar vi in oss på presenterna till det nyfödda barnet!

Bästa presenter till nyfödda

Vad kan man ge i present till en nyfödd?

Här listar vi en mängd fina tips på vackra gåvor som är både mysiga, användbara och personliga. Se även vår lista på personliga presenter för barn, som är lämpliga för lite större barn.

Mjukisdjur med namn

Mjukis djur med namn

Se hela utbudet och kolla pris hos:

Hos TeddyPost finns det en uppsjö av vackra gosedjur som görs extra speciella med barnets namn broderat. Ren, Lama, Nallebjörn, Elefant, Pingvin, Kanin, Sengångare och Apa är alla exempel på kramgoa mjukisdjur. En vän som kan vara med barnet från liten till stor.

Vi väljer sen att brodera, trycka eller gravera barnets namn utifrån olika designmallar. Matcha gosedjurets färg med texten eller barnets personlighet. Som present till nyfödd föreslår vi gärna att brodera barnets namn, vikt, längd och datum. Det blir ett verkligt fint minne!

Mjukisdjuren är CE-märkta och tål maskintvätt. De är också flamsäkra, fria från giftiga substanser och hårda delar. Svenska företaget Teddy Post är måna om ekologiska och barnsäkra produkter i sitt sortiment.

Vi gillar särskilt att helheten finns i gåvan. Mjukisdjur med namn är ett fint minne, personligt och genomtänkt. Produkten är riktigt prisvärd.


Presentset med babykläder

Lindex Startpaket babykläder

Kolla in alla vackra presentset med babykläder hos:

Vi vill gärna välkomna en liten bebis rejält. En av de bästa presenterna till nyfödd måste vara ett presentset med babykläder. Då får vi hela stilen direkt!

Färdiga presentset för nyfödda och små bebisar är ofta prisvänliga och genomtänkta. Vi slipper själva leta runt efter den bästa bodyn, bästa hatten som passar till och små tofflor. Vi gillar att utgå från en egen idé, barnets behov och stil för att hitta den bästa presenten.

För sommarbebisen finns färdiga set med kortärmad body, tunn mössa och tunn filt. Gärna i en härligt sand- eller solgul nyans. För höstbebisen kanske det passar bättre med mossgröna tajts, en långärmad body och dregglis.

Presentset med babykläder finns för alla former, smaker och storlekar. Många märken som NIKE och Gant har egna varianter och priserna varierar därefter. Vi gillar att det blir enkelt att mixa och matcha med färdiga set!


Personliga nappar med barnets namn

Napp med barnets eget namn

Kolla priset hos:

En napp brukar gå hem hos många barn och blir ofta en tröst att gå till under det första året. Därför är en personlig napp med namn ett väldigt uppskattat tips som kommer till stor användning.

Hos byhappyme kan vi välja på ett stort utbud av nappar. Milda färger som beige, ljusblå, skogsgrön och grå tillhör favoriterna. Det finns också klassiska färger som rosa, blå, vit och svart. Formerna varierar från helt runda till mer ovala eller fjärilslika. Alla går att få i flerpack.

Moderna nappar av hög kvalité finns i naturgummi och giftfri plast. Skölden är formad utåt för att inte irritera barnets känsliga hud. Dessa hör till den högre prisklassen.

Personliga nappar med barnets namn finns redan från nyfödd och upp till 36 månader. Vi tycker om att välja och vraka bland färger, material och former. Det är enkelt att fylla i sin text och välja typsnitt direkt i beställningen online.


Gosedjur från Jellycat

Fina gosedjur av märket Jellycat

Kolla utbud och priser hos:

Det är svårt att välja gåva till en bebis. Så varför inte hålla det enkelt? En av de bästa presenterna till nyfödd är mjukisdjuret.

Hos Jellycat finns ett brett sortiment av charmiga, kramvänliga gosedjur för små och stora barn. Kanin, Nalle, Isbjörn och Katt tillhör klassikerna. Men vi hittar även Ödla, Groda, Enhörning och en sovande Räv. Vissa djur har en fastsydd skallra som är rolig för de minsta barnen.

Brittiska Jellycat vill skapa moderna och humoristiska leksaker. Vi tycker att de lyckas bra och det är lätt att hitta sin personliga favorit. Till våra hör den gröna grodan med skallra. Med sina 13 cm, smala armar och ben är den greppvänlig för den lilla handen.

De flesta Gosedjur från Jellycat är gjorda i en blandning av olika material, som polyester, bomull och lin. Handtvätt är därför att rekommendera. Vi uppskattar det varierade utbudet av glada och kramvänliga djur som gör det enkelt att välja present i den lägre prisklassen.


Babyfiltar med namn

Babyfiltar med namn borderat

Kolla priset hos:

Babyfiltar är en av de mest klassiska bästa presenterna till nyfödda. Med broderad text blir gåvan personlig, vilket uppskattas både av barnet och föräldrarna. Det blir ett minne att bevara när barnet blir större.

Filtarna finns i polyester eller en blandning av bomull och polyester. Vi kan välja bland många härliga färger: ljusrosa, vit, ljusblå, grå eller rosguld. Storleken är 75×100 cm. Rekommenderad ålder är därmed 0-3 år, så filten kan vara med barnet länge. Alla kommer med ett fint sidenband.

Det finns babyfiltar för sommaren och inneklimat, likväl som för kyligare stunder. Alla är mjuka och gosiga och kommer med möjligheten att brodera en personlig text. Det är mycket enkelt att använda Teddy Post färdiga mallar. Vi väljer färg på texten, typsnitt och vad vi vill brodera direkt i beställningen.

Babyfiltar med namn blir en personlig present till den lilla bebisen. Ge bort vid dop, namngivning eller födelsedag. Vi gillar kreativiteten i gåvan, till ett mycket bra pris.


Snuttefiltar med namn

Små söta snuttefiltar med namntryck

Se fler varianter och kolla priset hos:

En annan fin och omtyckt present till små nyfödda, är snuttefiltarna. Något som är litet och gosigt i barnets hand. Ofta är snuttefilten en blandning av filt och mjukisdjur.

Här finns finns många snuttefiltar av välja bland.

  • Björn
  • Apa
  • Kanin
  • Ängel
  • Enhörning
  • Lamm

Det finns många fler, i olika färger och stilar.

Alla finns i milda, ljusa färger. Till nyheterna hör en Kanin i ekologisk bomull som är en av våra favoriter. Just denna snuttefilt med kaninöron och guldig nos finns i flera naturnära färger som sjögrön och orange.

Alla snuttefiltar är 30×30 cm och handtvätt rekommenderas. De är också CE-märkta och innehåller inga hårda delar. Perfekt kramgo present för det lilla barnet!

Snuttefiltar med namn blir en personlig gåva när vi broderar en egen text. Vi tycker det är smidigt att använda verktyget direkt online vid beställningen. Välj bland de olika designmallarna, färg och typsnitt. Vi gillar också att gåvan känns omtänksam och har ett bra pris.


Fina träleksaker med graverat namn

Träklossar babyleksaker med namn graverat

Se fler träleksaker med namntryck och kolla priset hos:

Träleksaker är utmärkta som första leksaker till de allra minsta. Det är en gåva som är slitstark och pedagogisk. Vill du ge det där lilla extra gör du presenten personlig med ett graverat namn.

Hos MedGravyr kan du göra den vanliga presenten till ett minne för livet. Välj bland Klossar och Kuber, Bilar, Bultbräda och Verktygslåda. Träleksakerna är målade med giftfri färg och din text graveras med laser. Det ger en hållbar och snygg mörkbrun färg på träet.

Till de mindre barnen gillar vi stapelbara klossar, som är klossar och kuber i ett! En pedagogisk och omtyckt leksak hos småbarn. Texten hamnar på den största klossen och det är enkelt att fylla i namn och datum direkt vid beställningen. Detta är en riktigt prisvärd present.

Fina träleksaker med graverat namn är en present som barnet kan ha länge. De flesta produkter i sortimentet rekommenderas från 1 år, vilket gör den här gåvan till det speciella minnet. Vi gillar möjligheten att ge något för framtida lek!


Barnbestick Med Personlig Gravyr

Fint gåvoset bestick för barn med namn

Kolla priset hos:

En mycket populär och uppskattad dopgåva är barnbestick eller en barnservis. Det är nog en av tidernas mest populära presenter till nyfödda! Med barnets namn blir besticken den där lyxiga gåvan.

Här skapar du en lyxig present till dopet eller namngivningen, men till ett lägre pris. Gåvan är enkel utan att tumma på kvalité eller stil. Ditt val av text hamnar på alla tre besticken; sked, gaffel och kniv. Välj typsnitt och storlek direkt när du beställer. Texten ristas sedan in med hjälp av tekniken diamantgravyr.

Besticken är gjorda i rostfritt stål och har mjuka runda former. De är blankpolerade och kommer i en trevlig presentask.

Barnbestick med personlig gravyr är en personlig, lyxig gåva för framtiden. Garanterat uppskattad bland föräldrarna och, längre fram, även av barnet som förtjust ser sitt namn vid varje tugga. Vi gillar enkelheten i den här produkten. Både i den runda designen och i möjligheten att göra gåvan personlig.


Vackra barnsmycken

Barnsmycke som present till nyfödd

Se alla barnsmycken hos:

Vackra barnsmycken ligger i toppen bland mest populära och bästa presenterna till nyfödd. Ge ett armband med eller utan berlocker, halsband eller enskilda berlocker som dopgåva. Hos svenska Doppresenter finns ett brett utbud av smakfulla smycken till små barn.

Smyckena för barn är i äkta silver eller guld. Priserna varierar därefter. Smyckeskrinet med formen av ett hjärta är i tenn. Berlockerna av äkta silver. Välj figurer att hänga på ett armband för att göra det personligt. Anka, Pärla, Ängel, Groda, Nyckelpiga och Enhörning är exempel på berlocker att förgylla smycket med.

Vi gillar de charmiga halsbanden med olika slags hjärtan eller ett grubblande mumintroll. Alla i storlek 38 cm. Armbanden är 16 cm men alla smycken kan justeras till mindre storlek. Presenten kan därför bli en favorit som är med barnet länge.

Vackra barnsmycken finns i ett varierat utbud hos Doppresenter, med priser för alla plånböcker. Vi tycker särskilt om möjligheten att göra gåvan personlig i valet av söta berlocker.


Min lilla pekbok – första 100 orden

Min lilla pekbok - första 100 orden

Kolla priset hos:

I kategorier som lek, lärande och glädje finner vi en av de bästa presenterna till nyfödd, nämligen boken. Enkelt och givande för barnets utveckling!

Tukan förlag har ett stort utbud av böcker för de minsta barnen, 0-3 år. Många av deras pekböcker är översatta från andra språk och ger oss därför en insikt i olika kulturer. Vanliga ord från barnens vardag finns med, som Äpple, Mugg, Bil, Nalle, Boll och Katt.

Själva boken är gjord i hård kartong så sidorna är tjocka och rejäla. Bra till det lilla barnet som lär sig känna och peka. Totalt har boken 26 sidor och 100 bilder med ord.

Min Lilla Pekbok – första 100 orden har fina fotografier och många färger. Vi gillar att det blir lekande lätt att lära sig ord med den här boken. Med det pedagogiska upplägget lär sig barnet både höra och säga ordet. Senare se hur ordet är skrivet. Denna present till nyfödd tillhör den lägre prisklassen.


Skallra

Skallror för bebis

Kolla in utbudet av skallror hos:

En skallra är alltid omtyckt bland små bebisar! Det trygga ljudet är välkomnande och en av de bästa presenterna till nyfödd. Vi väljer gärna en som passar den lilla handen.

Att ge en skallra som gåva till bebis passar även för den smala budgeten. Samtidigt är det lätt att hitta smakfulla, stilrena skallror av bra kvalité. Välj bland material som naturgummi, ekologisk bomull och trä.

En av våra favoriter är en rullande räv av gummi. Leksaken tränar barnets fingerfärdighet, är enkel att greppa och bjuder in till lek när den rullar iväg. Vill du att skallran ska finnas med barnet direkt föreslår vi en rak modell. Välj bland Giraff, Elefant, Ko, Koala och många fler söta djur och former.

Vi gillar det stora utbudet av skallror i bra kvalité. Du kan räkna med att den här presenten blir omtyckt hos både föräldrar och barn!


Barnbestick med namn

Eleganta bestick för småbarn med namn

Kolla priset hos:

Barnbestick är en genomtänkt gåva och passar bra till dopet, namngivningen eller födelsedagen. Gravera barnets namn för extra lyx.

Bland bästsäljarna hittar vi barnbestick med motiv. Äventyrliga fordon som luftballong, bil och flygplan får plats tillsammans med barnets namn. Vi gillar att kartongen går att göra om till en trevlig fotoram!

Priserna varierar beroende på om vi väljer 2 eller 4 delar. I det senare ingår kniv, gaffel, sked och tesked. Alla är gjorda i rostfritt stål och har runda former. För det minsta barnet, som precis börjar smaka och känna själv, väljer vi gaffel och sked med ingraverat namn.

Barnbesticken med namn tål maskindisk och finns i runda ergonomiska former. Vi gillar möjligheten att göra presenten personlig med eller utan motiv och med ingraverat namn. Det är enkelt att fylla i text och välja typsnitt direkt i beställningen.


Rubens barn docka

Rubens barn docka

Vackra svenskdesignade dockor är en perfekt present till de små! Vill du uppmuntra lekbaserad utveckling är detta den självklara gåvan. Dockorna kan användas från 0 månader och finns i olika storlekar.

Micki Leksaker är ett välkänt familjeföretag med gott rykte för sin höga kvalité. Deras produkter säljs över hela världen, men skapas i Sverige. Micki förstår hur viktig leken är för barnets självkänsla, motorik och kommunikation.

Rubens dockor syftar till att hjälpa barn bli individer med självförtroende och medkänsla. Dockorna är handgjorda i ekologisk bomull. Vi gillar att de har olika karaktär och utseende. Flickor och pojkar, mörkt eller ljust hår, mörk eller ljus hy. Dockan med en avtagbar vetepåse är extra fiffig, tycker vi! Den ger lite mer tyngd och kan värmas eller kylas.

Rubens Barn docka är en kärleksfull och genomtänkt present som kommer finnas med barnet länge. Detta är gåvan för dig som vill investera i en riktigt bra leksak.


Här hittar du fler tips på lämpliga presenter!