Bästa personliga presenterna för barn 2022: unika presenttips

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En personlig present är lite extra kul, eftersom den blir ett minne att spara och se tillbaka på. Det finns många olika gåvor som har den där personliga touchen, och här kommer några av våra tips på de bästa personliga presenterna för barn!

Här är en snabb lista på de tjänster vi rekommenderar i artikeln:

 • Netshirt – Designa och tryck egna kläder.
 • iELM – Funktionella kläder med barnets namn.
 • Min Bästa Bok – Personlig bok designad med barnets namn, hårfärg med mera.
 • Memmo – Personliga hälsningar från idoler.
 • Smartphoto – Fotopresenter och prylar designade med egna bilder.
 • Önskefoto – Fotoböcker, kalendrar och mycket mer.
 • Byhappyme – Personliga presenter för bebisar: nappar, haklappar, bestick med barnets namn.
Liten blå present i barnets händer

Designa egna kläder till barnet

Det finns hemsidor och butiker på nätet där du enkelt kan designa olika typer av kläder till barnet. Här är ett par sådana som vi har erfarenhet från.

Netshirt

Logotyp Netshirt

Vår favorit när det gäller egendesignade kläder är Netshirt. De har ett superbra verktyg som gör det enkelt att skapa dina helt egna designer.

Tröja med Roblox, designad hos Netshirt

Du kan använda text, färdiga bilder, eller ladda upp helt egna bilder och grafik. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan skapa. Dessutom har de ett brett urval av klädesplagg du kan få ditt tryck på, till exempel:

 • T-shirt
 • Tröjor & Hoodies
 • Collegejacka
 • Gympapåsar & Ryggsäckar
 • Kepsar & Hattar
 • Reflexvästar & Regnjackor

Det är ett helt fantastiskt utbud av produkter du kan designa efter egen smak. Varför inte lägga in lite element från barnets eget favoritspel, en bild på husdjuret eller liknande?

Egendesignad ryggsäck från Netshirt

Det är enklare än vad man kan tro att skapa något riktigt fin och unikt hos Netshirt. Prova själv och se vad du kan skapa!


iELM

Logotyp iELM

Ett annat enkelt sätt att designa barnkläder med barnets namn på är hos populära iELM. Det är en lite mer begränsad tjänst, du kan till exempel inte ladda upp egna foton och grafik. Men de har väldigt snygga och funktionella barnkläder som du kan pryda med namn och utvalda symboler.

iELM Jumpsuit med barnets namn

Bland plaggen du kan köpa med namntryck hittar du till exempel:

 • Jumpsuits
 • Klänningar
 • Hoodies
 • T-shirtar
 • Mössor
iELM mössa med barnets namn

Kläderna finns i många olika färger och stilar och det är extremt enkelt att skapa dina personliga plagg. Det är både ett praktiskt sätt att köpa funktionella barnkläder med färdigt namntryck, samtidigt som det blir en väldigt fin och personlig present.


En egen personlig bok med barnets namn

Med en bok där barnets namn finns med blir läsningen så mycket mer personlig. Det lockar till läsning och gör boken till ett speciellt minne som är värt att spara. Personliga barnböcker är väldigt populära presenter.

Min Bästa Bok

Logotyp Min Bästa Bok

Hos Min bästa bok kan du välja mellan otroligt många berättelser och äventyr. Några exempel är:

Barnböcker personligt designade hos Min Bästa Bok

Förutom att du får med barnets namn i boken, kan du dessutom välja detaljer som barnets hår och hudton, för att verkligen göra den personlig och individanpassad.

I många av böckerna finns det även andra karaktärer med, som till exempel kan få mammas namn, ett syskon, en vän eller ett husdjur.

I fotbollsboken till exempel, kan du välja namn på fotbollslaget, färger på matchkläderna och till och med frisyr på barnen! Det blir en bok med flera olika element hämtade från barnets egen värld, flyttade rakt in i sagan!

Screenshot Min Bästa Bok när du väljer utseende

En personlig bok är en fin gåva som både barn och föräldrar brukar uppskatta! Kolla in utbudet hos Min Bästa Bok och testa skapa en egendesignad bok att ge bort till någon du älskar.


En personlig grattishälsning från en idol

Få saker kan väl vara mer personliga än en riktig hälsning till just dig, från en idol du tycker om. Detta är en modern typ av present som blivit alltmer populär bara nu de senaste åren.

Memmo

Logotyp Memmo

Memmo är en tjänst där fans kan beställa personliga hälsningar från sina idoler. Det har blivit en väldigt populär gåva som ofta leder till väldigt stor förvåning och mycket skratt. Tänk dig hur överraskande det skulle vara att personen som du brukar se på tv eller YouTube, helt plötsligt nämner ditt namn och skickar en alldeles personlig hälsning. En present blir inte mer personlig än så!

I takt med att Memmo blivit allt mer etablerat har de fått med fler och fler kända personer i sin katalog. Du kan beställa hälsningar av många kändisar som är omtyckta av barn, som till exempel:

 • Jocke & Jonna Lundell (kända från tv och sociala medier)
 • Tomu & Yumi (kända från YouTube och Roblox)
 • Annika Herlitz (känd som rösten till Elsa i Frost)
 • Kennedy Bakircioglu (fotbollsspelare i Hammarby IF)

Det här är en present som inte ens var möjlig för bara några år sedan, men numera är tillgänglig för alla. Det är kul och överraskande och de allra flesta som ställer upp på att vara med på Memmo är engagerade och försöker leverera genuina och trevliga hälsningar.

Sätt ett leende på någons läppar och boka en Memmo som skickas direkt till deras telefon!


Fotopresenter med favoritbilderna

En väldigt populär personlig present är att skapa någonting av era favoritfoton. Det kan vara foton på ett husdjur, på barnet, familjefoton, foton från semestern och så vidare. Det går att vara väldigt kreativ med fotona och när du får dem i fysisk form blir de till minnen att bevara. Vi har kollat in ett par olika tjänster där du kan beställa många olika sorters fotopresenter.

Smartphoto

Logotyp Smartphoto

Hos Smartphoto kan du beställa prisvärda fotoframkallningar och ett enormt stort urval av fotoprodukter. De har allt ifrån stora tavlor och väggdekorationer, till fotoböcker och användbara prylor. Några exempel på saker du kan designa med egna foton är:

 • Muggar
 • iPhone-skal
 • Kylskåpsmagneter
 • T-shirts
 • Spelkort
 • Kalendrar
Smartphoto iphone skal med fotografi

Du kan till och med beställa supergulliga små gosedjur med en tröja med ditt foto tryckt på! Det finns så mycket roligt och kreativt du kan skapa hos Smartphoto och de blir verkligen helt personliga och unika presenter.

Smartphoto present-nallar med egen personlig design

Kolla in det enorma utbudet av produkter hos Smartphoto och låt dig inspireras. Fotopresenter är gåvor man minns, som brukar vara otroligt uppskattade både av barn och vuxna!


Önskefoto

Logotyp Önskefoto

En annan liknande tjänst är Önskefoto som också har fotoframkallning och en mängd olika produkter du kan designa själv med dina bilder. De har bra priser och många olika alternativ så att du kan göra din beställning helt personlig. Några produkter i deras sortiment är:

Tavlor av olika material (aluminium, plexiglas, canvas med mera)

 • Kalendrar och fotoböcker
 • Muggar
 • Hälsningskort
 • Studentplakat

De har inte riktigt lika brett utbud när det gäller helt unika saker som Smartphoto, men kvalitén och priserna hos Önskefoto är riktigt bra. Deras tjänst är väldigt populär och fotopresenter från Önskefoto är alltid en uppskattad present, till föräldrar och barn.


Personliga presenter till baby

Det finns en del fina personliga presenter även till nyfödda, och riktigt små barn. Även om det kanske främst är föräldrarna som kommer uppskatta den personliga touchen, så kommer barnen definitivt att uppskatta funktionen på produkterna.

Byhappyme

Logotyp Byhappyme

En av våra favoriter när det gäller personliga babypresenter är Byhappyme och deras nappar med barnets namn tryckt. De har flera av de bästa napptillverkarna i sitt utbud, och du kan själv designa och fylla i barnets namn. Bland nappmärkena finns bland annat:

 • Philips Avent
 • Bibs
 • Esska
 • Mininor

Förutom personliga nappar har Byhappyme även jättefina barnbestick som kan beställas graverade med namn, och haklappar med namnet tryckt på. De här presenterna är otroligt populära bland föräldrar på barnets födelsedag, på dopet eller som gåva när du först besöker den nyfödde.

Det är både praktiska presenter av hög kvalitet som kommer till användning under flera år, samt en riktigt fin personlig present till bebisen med familj.


Vad menas med personlig present?

En personlig present kan vara flera saker, men vanligtvis menar man en present som är helt unik och anpassad till personen som får den. Vanliga sätt att göra en present personlig är genom att ha namnet tryckt eller graverat på föremålet.

Presenter med foton i olika former är också ett bra exempel på personliga presenter. Det finns företag som producerar just olika typer av fotopresenter som du kan designa, alltifrån kaffemuggar till tavlor och t-shirtar.

Personliga presenter kan även vara saker du själv tillverkar, eller upplevelser som blir helt unika för personen. Själv poängen med en personlig present är just att den ska kännas unik och vara tilltänkt för just personen som tar emot den. Det brukar leda till uppskattning och ett minne för livet.


Se även våra tips på presenter specifikt för nyfödda bebisar!