Bästa Nerf vapnet 2022: Leksakspistoler för barn som gillar action

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Om du är på jakt efter ett bra NERF-vapen till ditt barn eller dig själv, har du kommit rätt. Att hitta rätt NERF vapen kan vara rena djungeln. Därför har vi letat fram de bästa NERF vapnen i den här artikeln! 

Barn håller i ett NERF-vapen

Vilket Nerf vapen är bäst i test?

Nerf Ultra One blev bäst i test för att det är vapnet som är snyggast och skjuter snabbast av alla vapnen i den nya Ultra serien.

Vi gillade även Nerf N-Strike Megalodon Blaster för ljudeffekterna och skottkapaciteten på 20 darts.

Bästa billiga alternativ blev Nerf N-Strike Elite Jolt som är ett superbra vapen för ett mindre barn som vill testa på Nerf.

Butikerna med bäst utbud av NERF-prylar som vi hittat är:

Recensioner och genomgång av alla 10 Nerf-vapen

Här kommer korta recensioner och en kort titt på alla Nerf vapen vi kollat närmare på. 

Nerf Ultra One – (Bäst i test) snabbskjutande och spektakulär

NERF Ultra ONE

Kolla priset hos:

Det här är ett snabbskjutande vapen med hela 25 skott i magasinet som också skjuter upp till imponerande 25 meter. I paketet ingår tillräckligt med ammunition för att fylla hela magasinet. Nerf Ultra One tillhör den nya satsningen på nya pilar som kallas för Nerf Ultra. Pilarna fått en del kritik för pricksäkerheten dock kommer alla nya vapen att innehålla Ultra Darts enligt Nerf.

Vapnet rekommenderas inte till barn under 8 år enligt företaget, vilket även gäller alla Nerf vapen som nämns i artikeln.

Designen är väldigt cool, i mestadels vitt med inslag av gulddetaljer. Den absolut bästa delen på designen är det runda magasinet som vi verkligen gillar. När du skjuter snurrar magasinet runt på ett väldigt häftigt sätt. En sak som är viktig att tänka på med magasinet är att trycka in pilarna helt, annars kan magasinet fastna när du skjuter.

På pistolen kan du även sätta på extra skott vilket är ännu en uppskattad detalj. Pistolen skjuter automatiskt i hög hastighet och med 25 skott i magasinet blir det en hel del skjutglädje. För att avfyra vapnet krävs det fyra C-batterier. Vapnets absolut största styrka är designen där det som sticker ut mest är det runda magasinet med kapacitet på 25 skott. Nerf Ultra One är i sin helhet snabbskjutande, spektakulär och vår favorit av vapnen vi tittat på.


Nerf N-Strike: Mega Cycloneshock – Liten modell (Bästa kompakta Nerf vapnet)

NERF N-Strike Mega Cyclone Blaster

Kolla priset hos:

Nerf N-strike Mega Cycloneshock är del av Mega serien vilket innebär att pilarna är lite större än de andra. Träffsäkerheten påverkas inte, utan den enda skillnaden är utseendet på pilarna. Du kan ladda upp till 6 skott åt gången vilket passar perfekt för dig som vill ha en mindre mega blaster. 

Produkten är ganska svår att få tag på nu för tiden. Här finns en liknande modell!

Eftersom vapnet är så pass kompakt finns det endast en tactical rail där du kan fästa saker på, men om det hade funnits fler hade det endast varit en nackdel. Pistolen laddas genom att trycka in pilarna framifrån som på majoriteten av Nerfs vapen. För att skjuta med pistolen drar du bak ett handtag ovanpå pistolen. 

En annan positiv egenskap hos detta Nerf-vapen är att det inte kräver några batterier. Pistolen har en läcker röd design med ett grått snyggt handtag.  Det här är enligt oss det bästa kompakta Nerf vapnet och därför rekommenderar vi starkt Mega Cycloneshock om du söker ett mindre vapen i Mega serien. 


Nerf N-Strike Elite Jolt – Bästa billiga Nerf vapnet

NERF N Strike Elite Jolt

Kolla priset hos:

Nerf N-Strike Elite Jolt är en det bästa billiga Nerf-vapnet. Vapnet är minimalistiskt och har inga direkta detaljer och har endast plats för en dart åt gången. Det medföljer två darts med vapnet i Elite serien. Det krävs inga batterier för att ladda vapnet utan du drar ner den orange spaken på pistolen för att ladda. Vapnet finns i tre olika färger, orange, blå och grön. Det finns alltså en färg som passar alla smaker.

Det här är en liten pistol som kan vara rolig att ha utöver ett större och kraftfullare Nerf vapen. Vapnet kan enkelt packas med på resor eller rymmas i byxfickan. Dessutom är Nerf N-Strike Elite Jolt perfekt för att smyga på en fiende. För väldigt unga barn kan det här vara en perfekt liten pistol för att testa på Nerf, men det finns annars mycket roligare och kraftfullare vapen än Nerf N-Strike Elite Jolt enligt oss.


NERF Ultra Dorado – Skjuter längst av alla Nerf-pistoler

NERF Ultra Dorado

Kolla priset hos:

Det här är ett riktigt snyggt vapen i Ultra serien som verkligen sticker ut med sina guldiga detaljer. Av alla Nerf vapen är det här vapnet som skjuter allra längst: upp till hela 36 meter! Det är dock värt att komma ihåg att Nerf gärna överdriver räckvidden på förpackningarna i förhållande till hur vapnet skjuter utomhus där vind osv kan påverkar räckvidden. Räkna alltså med att vapnet skjuter några meter kortare än vad förpackningen säger.

Det här vapnet kräver 6 AA-batterier och är semi-automatiskt med en tactical rail ovanpå.  Nerf Ultra Dorado magasin rymmer många darts som det krävs batterier, alltså 6 stycken. I förpackningen medföljer 12 stycken Ultra darts i en guldig färg som vi verkligen gillar. Guldiga inslag invävt på den mestadels vita pistolen skapar ett väldigt snyggt yttre.

Likt Nerf Ultra One kan du förvara extra magasin på vapnet som du ser på bilden nedanför. Nerf Ultra Dorado är snyggt, skjuter långt och helt klart ett bra val av Nerf vapen.


Nerf Ultra Two – Liten och effektiv

NERF Ultra Two

Kolla priset hos:

Nerf Ultra Two kan beskrivas som en variant av Nerf Ultra Dorado, fast mindre och smidigare i pistolform. Det här vapnet är semi-automatiskt och kräver 6 AA-batterier för att fungera. Det finns en tactical på rail ovansidan och en på undersidan att fästa extra utrustning på. Designen är vit och orange med läckra guldiga detaljer. Det följer med 6 stycken Ultra darts i förpackningen. 

Vi gillar det här vapnet främst för att ger en känsla av att vara en cowboy i vilda västern. Vanligtvis laddas Nerf-vapen genom att trycka i ammunitionen bakifrån, men med Nerf Ultra Two laddar du pistolen som en riktig cowboy. Nerf Ultra Two är ett litet och effektivt vapen som rekommenderas till alla som vill få den där riktiga vilda västern-känslan.


Nerf Nstrike Delta Trooper

Nerf Nstrike Delta Trooper

Kolla priset hos:

Nerf Nstrike Delta Trooper är ett långt vapen med avtagbar bak- och framdel med 12 medföljande Elite darts. Vapnet är en uppdaterad version av Nerf Retaliator och passar om du vill ha ett lite längre vapen. Magasinet har plats för 12 darts och vapnet har Slam fire. Det är en extra detalj som gör det möjligt att skjuta flera skott på rad jättesnabbt.

Det här vapnet kräver inga batterier utan när du skjuter i normalläge eller med Slam fire måste du dra reglaget ovanpå vapnet fram och tillbaka. Det här är ett mångsidigt vapen som kan användas som pistol om du tar av den bakre och främre delen eller som ett längre vapen med alla delar på. 

Det finns inga tactical rails på vapnet därför att Nerf valt en enklare och smalare modell i förhållande till Retaliator. Designen är i blå och orange som överlag ger intrycket av ett klassiskt Nerf vapen. Kortfattat är den en uppdaterad version av Retaliator med extra tillägg som Slam fire och en smalare modell. Enligt oss är det här ett vapen som passar dem allra flesta och därför är Nerf Nstrike Delta Trooper ett väldigt bra val.


Nerf N-Strike Megalodon Blaster – Häftig variant med ljudeffekter

Nerf N-Strike Megalodon Blaster

Kolla priset hos:

Här är ett skjutkraftigt vapen i Mega serien. Nerf N-Strike Megalodon Blaster har en stor cylinder som du kan ladda upp till 20 skott i, vilket är en väldigt hög kapacitet för Mega serien. Vapnet använder inga batterier utan istället drar du i handtaget på vapnet för att bygga upp kraft. Slam fire finns på det här vapnet vilket är superkul med tanke på kapaciteten med hela 20 skott. 

Det finns inga tactical rails på det här vapnet eftersom det inte finns någon passande plats för det och enligt oss drar det inte ner betyget för vapnet. En cool detalj är ljudeffekten när du skickar iväg skotten vilket särskiljer vapnet från många andra Nerf-vapen. Med Nerf N-Strike Megalodon Blaster får du mycket action och ljudeffekter vilket gör det till ett väldigt bra vapen som vi helt klart rekommenderar!


NERF Fortnite AR-L Risky Reeler – Bästa Fortnite Nerf pistolen

Nerf Fortnite AR-L Elite

Kolla priset hos:

Det enormt populära spelet Fortnite har såklart en alldeles egen Nerf pistol för alla fans. NERF Fortnite AR-L Risky Reeler har samma färg och design som blastern i Fortnite. Magasinet är böjt för att efterlikna vapnet i Fortnite men du kan använda vilket magasin som helst till vapnet. Fortnite pistolen är semi automatiskt och kräver fyra AA-batterier för att fungera. 

Vapnet har en tactical rail ovanpå för extra utrustning. Pistolen använder Elite darts och med förpackningen kommer 20 stycken blå darts. Det här vapnet liknar en annan NERF-modell som heter Stryfe, fast gjord i Fortnite design. Om ditt barn inte spelar Fortnite är en Stryfe ett billigare alternativ med samma pricksäkerhet och kraft. 

NERF Fortnite AR-L Risky Reelers styrka är utan tvekan designen och om ditt barn är ett Fortnite fan är det här ett naturligt val!


NERF N-Strike Elite 2.0 Phoenix CS-6 – Grym design men i övrigt mycket att önska

Nerf Elite 2.0 Phoenix CS 6

Kolla priset hos:

Med NERF N-Strike Elite 2.0 Phoenix CS-6 får du en väldigt cool pistol som kan specialanpassas med hela fem olika tactical rails. Med vapnet kommer 12 stycken Elite darts. Det medföljer även ett sikte som du kan fästa på vapnet. Dock är siktet inte speciellt praktiskt då det är igensatt med plast. Designen och antalet tactical rails på vapnet gör det till ett enormt coolt vapen som kan specialbyggas på så många olika sätt. Du kan sätta på förläggningar av vapnet både bak och fram för att specialbygga det ännu mer. 

Utseendemässigt är det superfint men tyvärr väger insidan av vapnet inte upp det. Att använda vapnet under längre perioder är jobbigt därför att de fyra AA-batterierna sitter långt fram på vapnet. Det skapar en framåtlutning i vapnets vikt vilket gör det svårt att sikta. Om du använder förläggningar på vapnet balanseras vikten dock på ett bättre sätt. 

Sedan är knappen för att ta ut magasinet obekvämt placerat vilket drar ner vårt betyg för vapnet. För dig som vill ha ett väldigt fräckt vapen att skjuta med då och då kan det här vara ett ok val. Däremot är NERF N-Strike Elite 2.0 Phoenix CS-6 inget för dig som skjuter flera omgångar i rad till följd av framåtlutningen och knappen till magasinets som drar ner upplevelsen. 

Vill du ha ett extremt snyggt vapen som kan specialdesignas på många sätt och du planerar att endast skjuta under korta stunder är NERF N-Strike Elite 2.0 Phoenix CS-6 en okej leksakspistol för dig.


NERF Elite 2.0 Turbine CS 18 – Snabbskjutande automatiskt nöje

Nerf Elite 2.0 Turbine CS 18

Kolla priset hos:

Här är snabbskjutande nöje med NERF Elite 2.0 Turbine CS 18 som är en uppdaterad Rapid Strike med 24 darts som maxkapacitet. Det här vapnet kommer med 36 Elite darts och kräver faktiskt fyra C-batterier för att användas vilket inget annat vapen på listan krävt. Det finns möjlighet att sätta på ett extra sikte på vapnet men det blir en aning instabilt med ett extra sikte till följd av hur vapnet är byggt. 

Det finns totalt fyra stycken tactical rails på NERF Elite 2.0 Turbine CS 18 som du kan använda. Magasinet som inkluderas är inte speciellt bra och många gånger fastnar pilarna i magasinet och därför rekommenderar vi att använda ett magasin från ett annat vapen. Att få ut magasinet gör lite ont därför att knappen sitter ganska trångt till. 

NERF Elite 2.0 Turbine CS 18 har en väldigt bra balans i vapnet och är skönt att hålla. Däremot att ladda vapnet, samt magasinets storlek, är stora minus. Om man vill skjuta flera magasin på rad är det jobbigt att ladda om vapnet, men annars är det väldigt bra. 

Sammanfattningsvis kan NERF Elite 2.0 Turbine CS 18 vara rätt för dig men det beror mycket på vad du är ute efter. Bland annat beror det på hur många magasin du skjuter på rad, och om du har tillgång till andra magasin.


Vanliga frågor om NERF (Q&A)

Här följer några vanliga frågor som folk brukar ha kring NERF och olika tillbehör.

Vad är skillnaden på Nerf Elite och Nerf Mega?

Det här är Nerfs två vanligaste typer av vapen, båda tillverkade av Hasbro. Den enda stora skillnaden är egentligen ammunitionen. Nerf Elite är smalare darts som gör det möjligt att ladda fler skott på en gång. Mega är lite större darts som det får plats färre av åt gången i pistolerna.

Det går inte att använda Mega darts i Elite vapen eller Elite darts i Mega vapen. Flyghastigheten och pricksäkerheten är densamma mellan vapnen, den enda skillnaden är designen. Elite darts är den vanligaste typen av darts men det kommer ändras framöver.

Vad är NERF Ultra serien?

Det här är Nerfs nya satsning på Ultra serien som endast innebär ny ammunition medan vapnens design är i stort sett samma. Framöver säger Nerf att alla vapen kommer göras i Ultra serien vilket gör att ammunitionen från Elite och Mega inte kommer fungera i nya vapen. Anledningen till att Nerf gör den här satsningen är troligtvis för att minimera att andra företag kan kopiera pilarna som med Elite och Mega.

Många brukar köpa Nerfs vapen men sedan köpa andra darts för att kvalitén på Nerfs egna är inte speciellt bra. Ultra seriens darts är lite hårdare och inte lika böjliga men kvalitén är inte förbättrad.  Däremot är Nerfs vapen överlägsna och det är nog lika bra att vänja sig vid att Ultra serien är framtiden och hoppas att kvalitén på pilarna kan förbättras. 

Vad är NERF Tactical Rails?

I stort sett varje Nerf-vapen har en eller flera tactical rails som du kan fästa sikten, sköldar, grepp eller plats för extra ammunition på. Det här är en användbar detalj som gör det möjligt att specialbygga vapen med extra utrustning. Alla vapen har olika antal rails vilket vi nämner i recensionerna för respektive Nerf-vapen.


Du kanske även vill kolla in de bästa vattenpistolerna!