Bästa nedgrävda studsmatta 2023: Säkrare studs i trädgården

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Funderar du på att skaffa en studsmatta till familjens trädgård? När du väljer en nedgrävd studsmatta kommer den synas mindre, vilket kan göra att den inte dominerar utseendet i trädgården på samma sätt som en annan studsmatta kan göra.

Något som kanske är viktigare än det, är att nedgrävda studsmattor blir säkrare att använda. Det går ju inte att ramla ner från dem på samma sätt, och det är lättare att ta sig upp på och ner från dem.

Skulle ditt område drabbas av en storm är det också mindre risk för att studsmattan flyger iväg och skadar saker i din eller dina grannars trädgård. Låter det bra? Då kanske du vill veta mer om vilka som är de bästa alternativen om du vill ha en nedgrävd studsmatta.

Pojke hoppar högt på en nedgrävd studsmatta

Vilken nedgrävbar / markställd studsmatta är bäst i test?

Ett av de absolut mest populära valen är BERG InGround studsmattor. De rangordnar sina studsmattor efter kvalitet, från Favorit till Champion och sedan Elite och slutligen Pro Bouncer.

BERG InGround Grand Champion

Berg InGround studsmattor finns hos:


Ett annat alternativ av hög kvalitet, är de nedgrävbara Salta Trampolines Royal Baseground. De kan grävas ner så att själva hoppytan ligger i samma nivå som gräsmattan. En väldigt smakfull och prydlig studsmatta!

Salta Trampolines Royal Baseground Sport nedgrävd

Salta Trampolines Royal Baseground finns hos:


Slutligen måste vi även nämna de högkvalitativa studsmattorna från EXIT. Det här nederländska varumärket har marknadens bästa utbud när det gäller studsmattor, med många bra nedgrävbara modeller.

Studsmatta Markhöjd EXIT Dynamic

Du hittar EXIT nedgrävbara studsmattor hos:

Mer information om dessa och fler andra modeller hittar du längre ned i artikeln!

Se även vår artikel där vi går igenom skillnader och jämför mellan nedgrävda och vanliga studsmattor.


En titt på många olika inground- och flatground studsmattor

Fyra olika nedgrävbara studsmattor

Studsmattor på låg höjd kommer i lite olika modeller. De kan delas upp i olika kategorier:

Till viss del nedgrävd – Modeller som ligger platt på underlaget, med viss nedgrävning. Berg kallar denna typ för InGround.

Studsmattor i marknivå – Denna modell grävs ned så mycket att själva trampolinen ligger i nivå med gräsmattan. Berg kallar denna modell för FlatGround.

De flesta varumärken har studsmattor i båda dessa stilar. Därtill finns dessa sorter vanligtvis att köpa både med och utan skyddsnät runt om.

Om du är ute efter en klassisk studsmatta med ben, kan du kolla in vår separata artikel där vi listar många bra studsmattor som är lämpliga för barn!

Ultim Champion nedgrävbar studsmatta 330

Ultim Champion nedgrävbar studsmatta 330

Kolla priset hos:

Ultim Champion är en studsmatta från Berg som går att gräva ner, och på det sättet kan du få en studsmatta med en väldigt hög säkerhet. Det är en rektangulär studsmatta, vilket kan vara smidigt om din trädgård inte är så stor. Formen gör att den kan vara lättare att placera. Du kan välja mellan färgerna grå och grön, och det är så kanten som har den färgen. Själva duken man hoppar på är svart.

Berg använder sig av den senaste tekniken och till Ultim Champion har de bland annat använt TwinSpring Gold-fjädrar och en hoppduk med AirFlow-teknik. AirFlow-tekniken gör att mer luft tar sig igenom hoppduken och det minskade motståndet gör att dina hopp lättare kan bli riktigt höga. Studsmattans form gör också att det är möjligt att hoppa på ett annat sätt än om du väljer en rund studsmatta. Storleken är 220 x 330 cm. Den kan användas av personer som väger upp till 100 kg.

Berg är ett varumärke som fokuserar på utomhuslek. I över 30 år har de ägnat sig åt att ta fram redskap och leksaker som gör att utomhuslekarna ska bli så bra som möjligt. De producerar både produkter som passar privatpersoner och saker som passar i skolor och andra miljöer där många barn leker med sakerna.

Därför har de stort fokus på hållbarhet. Bland deras populära produkter finns olika sorters studsmattor, så att du alltid ska kunna hitta en som passar dig och fungerar i din trädgård. När du köper en studsmatta från Berg kan du räkna med att den går att använda i många år framöver.


BERG InGround Grand Champion

BERG InGround Grand Champion

Kolla priset hos:

När du vill ha en riktigt stor studsmatta kan InGround Grand Champion vara det du letar efter. Det här är den största studsmattan företaget Berg tillverkar, och den ger dig en stor hoppyta på 520 x 350 cm.

Studsmattan passar bra både för barn och vuxna, och fungerar för personer som väger upp till 120 kg. Själva studsmattan väger 84,5 kg, vilket är relativt lite i förhållande till hur stor den är. Den är också lätt att montera och få på plats, och den låga höjden gör den till ett säkert alternativ.

InGround Grand Champion är en lyxig studsmatta där den senaste tekniken används. Med den AirFlow-teknik som används på hoppduken kan dina hopp enkelt bli höga och de smarta TwinSpring Gold-fjädrarna är placerade så att de inte påverkar hoppytans storlek. Den snygga svarta designen gör att den lätt kan passa i din trädgård.

Varumärket Berg har ägnat sig åt redskap för utomhuslek i mer än 30 år, och det är därför inte så konstigt att de är bland de ledande producenterna på området. De har egna team med tekniker och konstruktörer – alla med lång erfarenhet.

En del av deras arbete handlar om att använda de senaste innovationerna och utveckla Bergs produkter. På det sättet kan de alltid hålla högsta klass när det kommer till såväl teknik och säkerhet som design och kvalitet. Innan produkterna kommer ut på marknaden sker omfattande tester, så att de säkert lever upp till de höga krav Berg har på sina produkter.


Salta Trampolines Royal Baseground Sport

Salta Trampolines Royal Baseground Sport

Kolla priset hos:

Royal Baseground Sport är en snygg svart studsmatta från Salta Trampolines. Den placeras nedgrävd i trädgården, vilket gör att den lätt kan smälta in. Designen gör att den kan ge ett elegant intryck – något som man inte så ofta tänker om studsmattor.

Studsmattan är rund och har en diameter på 305 cm. Både vuxna och ungdomar kan använda den och den rekommenderas för användare som väger max 120 kg. För barn rekommenderas det att studsmattan kompletteras med ett skyddsnät för att säkerheten ska bli extra hög.

Salta Trampolines är experter på studsmattor och till Royal Baseground Sport har de bland annat använt sitt speciella Air Performance System som gör att hoppupplevelsen både blir komfortabel och tyst. Studsmattan är mycket stabil och nätsystemet i kantmattan gör att det inte finns någon risk att komma i kontakt med fjädrarna. Även att den är i marknivå minskar risken för skador.

Salta Trampolines är ett varumärke som riktat in sig på studsmattor – precis som namnet antyder. Att de valt att fokusera helt och hållet på just studsmattor har gjort att de kunnat få stor kunskap och bra erfarenhet.

Med det i ryggen kan de utveckla studsmattor av högsta kvalitet och använda de senaste innovationerna. De har också lyckats skapa en egen stil med riktigt snygga studsmattor.

Den ambition Salta Trampolines har är att barn ska vilja vara utomhus mer, och vara mer aktiva. Genom sina studsmattor hoppas de kunna bidra till det. Förutom studsmattor i olika storlekar och stil erbjuder de tillbehör till studsmattor.


Berg Champion FlatGround Studsmatta

Berg Champion FlatGround Studsmatta

Kolla priset hos:

Du kan få studsmattan Champion FlatGround i grönt eller grått. I kombination med att det är en studsmatta som placeras i markhöjd är det färger som gör att den lätt smälter in i din trädgård. Vissa kanske tycker att den gröna färgen är lite väl iögonfallande, men det är ju en smaksak.

Samtidigt som den är lätt att placera är den ett säkert alternativ eftersom ditt barn inte riskerar att falla när han eller hon ska ta sig upp i eller ner från studsmattan. Det är en rund studsmatta med en diameter på 330 cm och den går att använda av personer som väger upp till 100 kg.

Precis som när du köper andra produkter från företaget Berg kan du räkna med att de använder sig av smart teknik för att Champion FlatGround ska fungera så bra som möjligt och ge dig och ditt barn en positiv hoppupplevelse.

En av de senaste innovationerna är AirFlow-tekniken som används på hoppduken. Genom att mer luft kan ta sig igenom duken kan dina hopp bli högre, mer flexibla och dessutom mer komfortabla!

När du letar efter en studsmatta är Berg ett av de märken du ska titta närmare på. De har lång erfarenhet och alla deras produkter tas fram inom företaget, av deras egna medarbetare. Det gör att de alltid kan garantera att produkterna lever upp till deras krav på säkerhet, kvalitet och teknik. Förutom att deras produkter har en lång hållbarhet för dig som köper dem, har Berg ett omfattande arbete för att produkterna ska framställas på ett sätt som är hållbart för miljön.


Salta Trampolines Excellent Ground

Salta Trampolines Excellent Ground

Kolla priset hos:

Excellent Ground är en kvadratisk svart studsmatta från Salta Trampolines. Storleken är 213 x 305 cm, vilket gör att den kan passa även om du inte har en stor trädgård. Det är en studsmatta som monteras så att den hamnar strax över marknivå, och den blir stabil genom att den fästs med jordankare.

Användare på upp till 150 kg kan använda studsmattan och den kan kompletteras med ett säkerhetsnät för att minska risken för skador ännu mer. Att den är i marknivå gör att det redan utan säkerhetsnät är ett bra alternativ säkerhetsmässigt.

Salta Trampolines har använt sig av ett integrerat ventilationssystem för att Excellent Ground ska bli perfekt att hoppa på. Vill man hitta något negativt är det kanske inte den elegantaste studsmattan från Salta Trampolines – men den är trots allt fortfarande snyggare än många av de alternativ som finns på marknaden.

När du väljer en studsmatta från Salta Trampolines kan du räkna med att få en produkt där säkerheten står i centrum. Du behöver inte oroa dig för att få en studsmatta som inte lever upp till dina krav, eller som innebär en risk för ditt barn.

Förutom säkerheten har Salta Trampolines stort fokus på designen. Ska du ha något så stort som en studsmatta i trädgården är det ju en fördel om den är snygg. Salta Trampolines är ett företag som specialiserat sig helt och hållet på studsmattor – och lyckats bli ett av de ledande märkena på området.


Berg Ultim Champion FlatGround

Berg Ultim Champion FlatGround

Kolla priset hos:

Ultim Champion FlatGround är en studsmatta från Berg, den senaste i raden av deras rektangulära studsmattor. Storleken är 410 x 250 cm och att den är rektangulär gör att du kan hoppa på ett annat sätt än på en rund studsmatta. Ultim Champion FlatGround är grön, men själva hoppduken är svart. Den kan användas av personer på upp till 120 kg.

Ramen är enkel att installera och säker eftersom den placeras i nivå med marken. Den är extra stark och har ett skydd med en tjock kant av PVC. Berg använder sig av smart teknik och till Ultim Champion FlatGround har de bland annat använt sina TwinSpring Gold-fjädrar, som är en ny form av fjädrar till studsmattor.

Till skillnad från många andra placeras de diagonalt och påverkar därför hoppytan mindre. Det är en smidig och påkostad studsmatta som gör det lätt att hoppa. Ska man hitta något negativt att säga är det väl inte möjligt att placera den i alla trädgårdar på grund av storleken.

Berg är ett företag som har producerat leksaker och redskap för utomhuslekar i flera årtionden. De vänder sig både till privatpersoner och skolor, förskolor och andra verksamheter där många barn använder sig av leksakerna. Att de håller för lek är därför en självklarhet.

Som ett globalt företag försöker de också ta ansvar för den påverkan deras produktion har. De är måna om att arbeta så miljövänligt som det går och använda sig av de alternativ som har så liten klimatpåverkan som möjligt.


Berg InGround Favorit inkl. nät

Berg InGround Favorit inkl. nät

Kolla priset hos:

Med InGround Favorit från Berg får du en studsmatta där hoppytan hamnar nära marken. Det gör att det är lätt att komma upp på den och risken för skador minskar. InGround Favorit har en grön kant och är i övrigt svart, vilket gör att den får ett snyggt utseende.

Den är rund med en diameter på 430 cm. Det kan upplevas som lyxigt med en så stor studsmatta, men kan också vara det som gör att du måste välja bort den. Den får helt enkelt inte plats i alla trädgårdar.

De material som använts för InGround Favorit är av hög kvalitet och säkerheten är i fokus. Förutom att själva modellen utformats för att vara så säker som möjligt finns det till exempel ett tjockt lager skum runt de stolpar som håller uppe skyddsnätet. Studsmattan kan användas av personer som väger upp till 120 kg och kan vara ett roligt inslag i trädgården både för vuxna och barn.

Berg är ett av de varumärken som är ledande när det kommer till innovationer för utomhuslekar. Deras redskap tas fram av konstruktörer och tekniker som hela tiden försöker förbättra dem. I arbetet med att göra sakerna snyggare och smartare använder de sig av den senaste tekniken och strävar efter att aldrig bli helt nöjda.

Det finns  alltid något som kan bli bättre och utvecklas mer. Förutom att alla deras saker lever upp till de krav som finns på utomhusleksaker utför de också många tester själva innan en produkt kommer ut på marknaden. Du ska alltid kunna lita på att deras saker är av bästa kvalitet.


Champion InGround 380 + Safety Net Deluxe

Champion InGround 380 Black + Safety Net Deluxe

Kolla priset hos:

Studsmattan Champion InGround är en snygg svart studsmatta i premiumklassen. Den kostar lite mer än andra alternativ, men du får också en riktigt bra studsmatta. Den är rund och har en diameter på 380 cm. Inklusive skyddsnätet är den 200 cm hög. Vikten är på 114 kg. Det gör att du får ett stabilt alternativ, men vikten kan också upplevas som en nackdel.

Den här studsmattan passar både för barn och vuxna, så länge de inte väger mer än 110 kg. Berg har utvecklat AirFlow-tekniken för att det ska bli lättare att hoppa högre, vilket många tycker är roligt.

AirFlow-tekniken gör att mer luft går igenom studsduken på Champion InGround, vilket gör att det blir mindre motstånd. Det i sin tur gör att hoppen blir högre. De använder sig också av TwinSpring Gold-fjädrar som är vinklade så att hoppområdet ska bli större. Ramen är av en extra stabil modell.

Med en studsmatta från Berg får du en studsmatta som kommer hålla i många år. De är kända för att ha hög klass på sina saker, och förutom att du kan räkna med hög kvalitet och snygg design kan du såklart lita på att de är trygga för ditt barn att använda.

Berg har säkerheten i fokus redan när de tar fram prototyper till sina produkter. Förutom att tillverka studsmattor gör Berg andra redskap som uppmuntrar till utomhuslek. Bland annat tillverkar de trampbilar som är väldigt populära till exempel bland barn på förskolor.


Salta Comfort Edition InGround  inkl. säkerhetsnät

Salta Comfort Edition InGround  inkl. säkerhetsnät

Kolla priset hos:

Studsmattan Comfort Edition InGround är en rektangulär studsmatta med säkerhetsnät, som  ger dig mycket kvalitet till ett relativt lågt pris. Den har en snygg svart design med en gul ram runt hoppduken, och en storlek på 244 x 366 cm.

Studsmattan monteras så att den hamnar precis över markhöjd, och med säkerhetsnätet får du ett bra skydd. Tillsammans med nätet har studsmattan en höjd på 200 cm och den passar för användare som väger upp till 120 kg.

Stålramen är gjord av rostfria galvaniserade rör, med en svart blank beläggning som gör att de passar in i designen. Över fjädrarna finns en rejäl skyddsmatta så att det inte ska gå att skada sig på dem. Överlag är det en studsmatta som kan passa de flesta och ge många timmar av rolig lek.

Möjligen kan det kännas negativt att den inte är så stor och att den inte använder sig av den senaste tekniken. Å andra sidan gör det både att den passar i fler trädgårdar och kan vara ett alternativ även för den som inte har råd med något exklusivt.

Salta Trampolines är ett företag som grundades av en entusiast – Marco Sjoers. Hans ambition var att uppmuntra barn till mer utomhusaktivitet. Att erbjuda snygga och säkra studsmattor är ett bra sätt att få barn och unga att bli mer aktiva, nästan alla tycker att det är roligt att ha möjlighet att hoppa.

Salta Trampolines erbjuder studsmattor i olika stilar, storlekar och prisklasser, vilket gör att det blir lättare att hitta en som passar både din trädgård, din smak och din ekonomi.


EXIT Silhouette nedgrävbar inkl. skyddsnät

EXIT Silhouette nedgrävbar inkl. skyddsnät

Kolla priset hos:

Den runda studsmattan EXIT Silhouette Ø244 är en något mindre studsmatta, som grävs ner så att den hamnar precis ovanför markhöjd. Den har en grön kant och i övrigt går designen i svart. Tack vare sin storlek väger den bara 46 kg, vilket gör att den kan vara lättare att handskas med.

Storleken gör att du också kan ha lättare att placera den i din trädgård. Den rekommenderas för användare upp till 50 kg, så det är ett alternativ som framför allt passar för barn.

Materialen i studsmattan är av högsta kvalitet. Ramen är i ett rostfritt material och fjädrarna är robusta. De skyddas av en kant som gör att det inte finns risk att fötterna kommer in mellan fjädrarna.

Det här är en studsmatta som  passar dig som har en mindre trädgård och vill hitta en studsmatta till barnen.  Vill du att den ska bli ännu roligare kan du välja att köpa till en basketkorg till din EXIT Silhouette.

EXIT Toys är ett varumärke som vill att barn ska vara mer aktiva och leka mer utomhus. För att kunna uppnå det skapar de olika slags utomhusleksaker, med fokus på att de ska vara roliga att använda. På det sättet kommer aktiviteten nästan av sig själv.

Deras idé är att det är utomhus det går att hitta de bästa lekarna – de som kan kännas som riktiga äventyr.

Företaget EXIT Toys har funnits sen 2011 och verksamheten har successivt växt och omfattat fler och fler produkter. Idag finns de i 30 olika länder i Europa och tillverkar förutom studsmattor till exempel pooler och gokarts.


EXIT Silhouette 244 x 366 cm nedgrävbar inkl. skyddsnät

EXIT Silhouette 244 x 366 cm nedgrävbar inkl. skyddsnät

Kolla priset hos:

Studsmattan EXIT Silhouette 244 x 366 cm är en rektangulär studsmatta som kan passa perfekt i trädgården. Just att den är rektangulär kan göra den lättare att placera, och att den grävs ner gör också att den lättare smälter in. Därför kan den passa även om du inte har en stor trädgård. Den rektangulära formen gör dessutom att det blir möjligt att hoppa på ett annat sätt än om studsmattan är rund.

EXIT Silhouette kommer med ett skyddsnät, och förutom det finns det en stabil kant över fjädrarna, för att risken för skador ska minimeras. Även att den monteras i markhöjd minskar risken för skador eftersom det är lättare att ta sig upp på studsmattan och mindre risk att falla när man ska ta sig ner.

Studsmattan har en ljust grön kant och i övrigt går den i svart. De robusta fjädrarna gör att du får en stor hoppkraft. Det här är en studsmatta som kan användas både av barn och vuxna, den rekommenderas för användare upp till 120 kg.

Väljer du en studsmatta från EXIT får du en produkt där materialen valts ut med omsorg, där säkerhetstänkandet varit stort och där du kan räkna med att den håller för lek – även om det råkar bli en vild lek.

EXIT Toys har funnits sen 2011 och erbjuder utomhusleksaker av olika slag. Det viktigaste är att det ska vara kul för barnen, men självfallet förstår de att också föräldrar har sina behov. Därför tar de fram studsmattor i en snygg och modern design så att de kan passa bra i din trädgård.


EXIT Allure Premium

EXIT Allure Premium

Kolla priset hos:

EXIT Allure Premium Ø305 är en lite större rund studsmatta som ingår i EXITs premiumsortiment. Förutom att du får en lyxig finish, ett bra skyddsnät och en elegant rundad design får du en riktigt bra hoppupplevelse.

Med dubbla koniska fjädrar som är extra långa är det en studsmatta som passar även för erfarna hoppare som kräver lite mer. Du kan få rejäl kraft i dina hopp och landningarna kan bli mjuka. Den fungerar både för barn, ungdomar och vuxna, eftersom rekommenderad maxvikt är på 100 kg.

Både säkerhetsnätet och att den monteras i marknivå gör den säker, och det finns en skyddskant som gör att risken att komma åt fjädrarna blir väldigt liten. Studsmattan väger 62 kg, så den är hanterbar att montera. Tillsammans med skyddsnätet har EXIT Allure Premium en diameter på ungefär 329 cm och en höjd på 200 cm.

Leksaker från företaget EXIT Toys är robusta, tål mycket lek och håller under lång tid. Det som är viktigast för dem är att göra det lättare och roligare att vara aktiv utomhus. Med smarta och snygga leksaker och redskap kan barnen få det lilla extra i sitt liv.

Förutom att en studsmatta från EXIT har lång hållbarhet finns det möjlighet att byta ut delar om något skulle bli slitet. De första åren har du garanti, men även efter det kan du till exempel skaffa en ny fjäder vid behov, så att studsmattan alltid kan vara i fint skick och så att den går att använda i många år.


EXIT Allure Premium 214 x 366 cm inkl. skyddsnät

EXIT Allure Premium 214 x 366 cm inkl. skyddsnät

Kolla priset hos:

EXIT Allure Premium är en rektangulär version av studsmattan Allure från EXIT. Eftersom det är en premiummodell kan du räkna med att få det lilla extra. Hoppupplevelsen blir bättre än på andra studsmattor tack vare de extra långa fjädrarna.

Utseendet är också mer elegant, och gör att den inte känns störande att ha i trädgården. Den har en grön kant och det transparent svarta skyddsnätet har en rundad form som är tilltalande för ögat.

EXIT Allure Premium är ungefär 239 x 382 cm inklusive skyddsnätet, och höjden är 200 cm. Den monteras i marknivå, så den större delen av höjden utgörs av skyddsnätet. Studsmattan väger 101 kg, vilket gör den riktigt stabil, men också kan göra den lite svårare att handskas med vid monteringen.

Den rekommenderas för användare upp till 120 kg. Precis som till EXITs andra studsmattor kan du köpa till en basketkorg till din EXIT Allure Premium, och på det sättet skapa möjlighet till fler olika slags lekar och aktiviteter.

Bland de ledande varumärkena för studsmattor hittar du EXIT, eller EXIT Toys som företaget egentligen heter. De har valt att satsa helt och hållet på leksaker som uppmuntrar till aktivitet utomhus, och förutom studsmattor har de till exempel gokarts och pooler i sitt sortiment.

De saker som kommer från EXIT tål alltid mycket lek, och de lever upp till en hög nivå av säkerhet. Som vuxen behöver du aldrig oroa dig för att det ska vara farligt att använda sakerna. Visst finns det alltid en risk för skador på en studsmatta, men med ett bra säkerhetstänk kan det mesta undvikas.


Kolla runt bland fler spännande uteleksaker!