Bästa namnlapparna 2022: Märk alla barnkläder snabbt och lätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I förskola och skola gör du dig själv och personalen en stor tjänst om du märker upp alla barnens kläder. Saker försvinner och hamnar på helt fel plats, och står det inget namn är det omöjligt att reda ut vems sakerna är. Med en uppsättning snygga och smidiga namnlappar märker du upp alla barnkläder och prylar på nolltid. I den här artikeln kollar vi in de bästa namnlapparna du kan beställa hem på nätet!

Kläder hänger på tork märkta med namnlappar

Vilka namnlappar är bäst i test?

Filur Namnlappar har det bästa utbudet av både egendesignade namnlappar och med motiv från kända serier och filmer. Därför har vi utnämnt Filur Namnlappar till bäst i test.

Ett annat mycket prisvärt alternativ är ByHappyMe och deras klisterlappar. Du designar dem själv och kan välja mellan många festliga färger och stilar. Bra pris och dessutom har butiken ett kul utbud personliga prylar såsom nappar och barnbestick med graverat namn!

Vi vill även slå ett slag för Namly Design och deras självhäftande namnlappar. De är prisvärda och enkla att använda. Dessutom har Namly ett riktigt fint utbud av väggdekorer och andra roliga produkter!

I övrigt är alla tillverkare vi granskat ganska likartade i kvalitet, men dessa är våra favoriter. Läs vidare för att se recensioner och information om alla märken vi testat!

Recension och genomgång av alla namnlappar vi testat

Här kommer närmare beskrivning och recension av alla sorters namnlappar vi kollat närmare på, samt några andra alternativ för märkning av barnkläder.

Filur – Populärast och bäst i test

Filur Namnlappar Logotyp
 • Bäst i test
 • Stort utbud av designer
 • Kända figurer från barnfilmer

Det största företaget för namnlappar i Sverige är Filur Namnlappar. De har en mängd produkter som är oerhört populära hos barnfamiljer.

En av deras omtyckta namnlappar är sorten som du designar helt själv. Du skriver in vad det ska stå på namnlappen och väljer sedan enkelt ut:

 • Motiv – Välj söta tecknade bilder med allt möjligt inom motorintressen, sport, sagor, spel eller andra hobbys och intressen. Motiv kan väljas bort om du vill ha större yta för text.
 • Bakgrund – Färger, bakgrundsmotiv, mönster i många olika nyanser och stilar.
 • Text – Du kan välja mellan olika fonter och textfärger.
Filur Namnlappar Screenshot
Hos Filur är det enkelt att designa snygga personliga namnlappar.

De egendesignade namnlapparna från Filur beställer du i paket om 120 lappar. Varje lapp mäter 30 x 13 mm.

Förutom de egendesignade varianterna har Filur Namnlappar en annan otroligt populär kategori som brukar vara väldigt uppskattad av barnen, nämligen deras namnlappar med kända figurer. De har ett bredd utbud av namnlappar med karaktärer från sagor, filmer och tv-serier som barn älskar. Du kan välja mellan namn såsom:

 • Musse Pigg & Vänner
 • Karaktärer från filmerna Frost
 • Spindelmannen
Filur Namnlappar med kända figurer
Exempel på några kända figurer du kan få på dina namnlappar från Filur.

Kolla in hela utbudet av namnlappar med kända figurer!

Andra produkter du hittar hos Filur Namnlappar är:

 • Minilappar – Små lappar på 16 x 6 mm. för till exempel napp, suddgummi, pennor med mera
 • Stora namnlappar – Klisterlappar i olika former och större storlekar för till exempel väskor, möbler, böcker eller andra personliga föremål.
 • Dörr- och väggdekor – Klisterlappar som fästes på dörr eller vägg och är lätta att ta bort.

En annan riktigt fin typ av namnlappar som går att beställa hos Filur är deras stryklappar. De sitter ännu bättre än klisterlapparna, men kräver förstås lite mer jobb att få på plats. Även dessa kan du designa precis som deras strykfria lappar. Vi föredrar faktiskt strykfria, men vet att många gillar att stryka på lapparna så att de sitter ordentligt. Det är en smakfråga och båda alternativen är riktigt bra. Det går förstås att köpa båda sorter och du kan enkelt matcha dem i samma snygga design som du väljer.

Filur strykfria namnlappar sitter riktigt bra och tål att tvättas i upp till 60 grader. Det är en kvalitetsprodukt och vi rekommenderar dem starkt.

Vårt samlade omdöme om Filur, eller Namnlappar.se, är mycket gott. Detta är definitivt en kvalitetsprodukt och vi fullkomligen älskar deras breda utbud. Om du vill ha ett säkert kort och enkelt kunna märka upp alla barnens kläder är Filur Namnlappar bäst i test och har det bästa utbudet i sin butik!


ByHappyMe – Många sorters klisterlappar

Byhappyme

Byhappyme har ett unikt och väldigt trevligt utbud för småbarnsföräldrar. Kanske mest kända för sina nappar med namntryck, men de har även riktigt bra och prisvärda namnlappar.

ByHappyMe Namnlappar

I sitt utbud har de flera olika sorters namnlappar du kan välja mellan, och varje sort finns i flera olika stilar som du själv designar. De olika grundtyperna är:

 • Klassiska namnlappar – Prydliga namnlappar i svartvitt, där du kan lägga till en ikon och välja olika fonter.
 • Färgglada namnlappar – Där designar du själv med olika teman, färger och stilar.
 • Förskolepaketet – Namnlappar anpassade för förskolan, med olika storlekar inklusive de söta fotformade lapparna som passar utmärkt att ha i skorna.
 • Skolpaketet – Smarta lappar i olika storlekar, perfekt för att märka både kläder och skolprylar som väskor, pennfodral, böcker med mera.

ByHappyMe har namnlappar som både är prisvärda och fungerar utmärkt. Klistras de på tvättlappen på kläderna så håller de både för tvätt och torktumlare. De som klistras på andra föremål håller för diskmaskinen. De är slitstarka och håller hög kvalitet!

Slutligen är det enkelt att beställa från ByHappyMe och leveransen skickas samma dag om du beställer innan kl. 14! Hur som helst tar det bara mellan 1-3 dagar innan du får leveransen, vilket är utmärkt service som vi är mycket nöjda med.

Vi kan starkt rekommendera ByHappyMe. Passa på att kolla igenom deras övriga sortiment också, för de har flera unika produkter som du inte hittar någon annanstans!


Namly – Mest prisvärda självhäftande namnlappar

Namly Design Logotyp
 • Billigare än konkurrenterna
 • Du väljer design
 • Starka och tål många tvättar

Det svenska företaget Namly har ett par olika varianter att välja mellan när det gäller märkning av barnkläder. Den som sticker ut mest, och den vi kommer att fokusera på här, är deras självhäftande namnlappar. En uppenbar fördel med Namly är att deras namnlappar är billigare än de flesta andra liknande produkter. De håller dock samma kvalitet, vilket gör dem till ett riktigt lockande alternativ. Ett något smalare utbud än till exempel Filur Namnlappar är det enda som drar ner betyget. Men Namly är klart ett av de bästa valen när det kommer till namnlappar!

Du kan beställa deras namnlappar i tre olika set, beroende på hur många du behöver:

 • Litet Set – 66 namnlappar
 • Mellan Set – 99 namnlappar
 • Stort Set – 132 namnlappar

När du valt vilket set du vill ha, kommer du till själva höjdpunkten i din beställning; möjligheten att själv designa dina namnlappar. Det här är något du förslagsvis gör tillsammans med ditt barn. Det är både kul för barnet att vara med och välja sin egen design, och en möjlighet att träna bokstäver och stava sitt namn.

Det är ett otroligt enkelt sätt att skapa snygga och personliga namnlappar. Hos Namly väljer du ut:

 • Text – Namn, efternamn och telefonnummer.
 • Bakgrund – Välj mellan olika färger och mönster.
 • Motiv – Små söta ikoner, alltifrån sport till djur eller superhjältar.

Motiv är valfritt och om du vill få plats med mer text så kan du välja bort att ha en motivbild på din namnlapp.

Namly Design Screenshot
Billiga och snygga namnlappar som är enkla att designa hos Namly.

Namlys namnlappar mäter 30 x 15 mm. För allra bästa fäste sätter du lapparna på tvättrådslappen. Då är de sitter de otroligt bra och tål att tvättas många gånger, upp till 60 grader utan problem.

De här namnlapparna är otroligt tacksamma att använda. Det är enkelt, snyggt och prydligt och går snabbt att märka upp hela barnets garderob med kläder. Det blir personligt och roligt samt går snabbt både för dig och barnet att känna igen märkningen.

Namly har snabbt blivit ett populärt val bland småbarnsföräldrar. Förutom sina praktiska namnlappar är de mycket omtyckta för sin exemplariska nätbutik som är snygg och enkel att handla från. När du beställer skickas namnlapparna omgående och du har produkten i brevlådan efter bara någon dag.

Förutom sina namnlappar har Namly en del andra populära fina och smarta produkter. Till exempel deras namnetiketter som du kan använda för att märka upp till exempel leksaker, cykel, hjälmar med mera. Det kan vara en idé att passa på att beställa några sådana på samma gång om du väljer att handla från just Namly.

För att summera så är Namly helt klart ett av de bästa alternativen när det gäller namnlappar. Vill du ha egendesignade, självhäftande namnlappar till marknadens bästa pris så är Namly vår topprekommendation!


Lappeliten

Lappeliten Logotyp
 • Bra urval av designer
 • Populärt i hela Norden
 • Nöjdhetsgaranti

Ytterligare en tjänst där du enkelt kan designa och beställa paket med namnlappar är Lappeliten. De erbjuder både klisterlappar och namnlappar som stryks på plagget.

I utbudet hos Lappeliten finner du:

 • Namnlappar – Som du designar själv (strykfria och strykbara).
 • Minilappar – För enkel märkning av små prylar.
 • Stora lappar – Stora klisterlappar med härlig varierad design.
 • Verktygslappar – Anpassade för att använda på verktyg och redskap.
 • Sjukhemslappar – Designade med sjukvården i åtanke.
 • Väggdekor – Stora dekorativa klisterlappar i olika teman som pryder väggen i barnrummet. Dessa kan även tas bort enkelt när du vill.

Namnlapparna är 30 x 15 mm och kan beställas i paket om 120 lappar, antingen strykbara eller som klisterlappar. Lappeliten erbjuder även ett prisvärt paket där du får en uppsättning av båda sorter.

Lappeliten Screenshot
Snygga unika namnlappar designade hos Lappeliten.

Kvalitén på namnlapparna är god och både klister- och stryklapparna tål att tvättas i maskin i upp till 60 grader. Klisterlapparna kan användas till det mesta, även kläder och skor. Men för att sitta ordentligt bör de fästas på en syntetisk yta, förslagsvis tvättlapp eller liknande etikett. Då sitter de fast ordentligt där de ska. På själva tyget är det bättre att använda strykbara namnlappar.

Allt som allt är Lappeliten en kvalitetsprodukt och vi kan helt klart rekommendera deras namnlappar. Samtidigt har de ingenting som får just deras variant att sticka ut. Om du väljer att beställa namnlappar från Lappeliten kommer du dock inte att bli besviken, utan du får precis vad du kan förvänta dig!


Alternativ till namnlappar: Märkpenna för barnkläder

Om du inte gillar namnlappar av någon anledning, så är den enklaste lösningen för att märka barnets kläder helt enkelt att skriva dit namnet med märkpenna. Vi har provat några pennor som är särskilt anpassade för just detta ändamål.

Polarn O. Pyret Märkpenna – Bästa märkpennan för barnens kläder

Polarn O Pyret Märkpenna Familjemys.se

Kolla priset hos:

Polarn O Pyrets märkpenna är en väl beprövad och riktigt bra penna.  Den är lätt att skriva med, även på små ytor. Dessutom är bläcket riktigt bra. Det är vattenfast och sitter kvar även efter många tvättar. Det är kvalitetsproducenten Faber-Castell som producerar pennorna till Polarn O. Pyret, vilket är en garant för kvalitet.

Pennan har en smal spets, den är billig och håller länge. Vill du ha den bästa märkpennan för barnkläder så är Polarn O. Pyrets märkpenna ett klockrent standardval som vi själva har använt under många år.


Lindex Märkpenna – Bra billig märkpenna till barnkläderna

Lindex Märkpenna

Kolla priset hos:

En annan bra märkpenna som är både billig och praktisk, är Lindex märkpenna. En svart liten penna till ett bra pris. Den gör jobbet att märka barnkläder utmärkt och håller i tvätt upp till hela 95 grader, vilket vi misstänker ska vara tillräckligt för de allra flesta.

Vill du ha en billig och bra märkpenna till exempel inför skolstarten så är Lindex märkpenna ett utmärkt val. En typisk produkt som vi brukar passa på att köpa med om vi ändå handlar hos Lindex.


Är namnlappar bra?

Ja! Namnlappar är ett underbart sätt att märka upp barnens kläder så att du snabbt och enkelt kan urskilja att det är era kläder. Ofta kan du designa namnlapparna själv så att de blir helt unika. Då känner både du och ditt barn igen märkningen på nolltid.

Det är tydligt, enkelt och sparar mycket tid. Genom att köpa en uppsättning namnlappar, har du så att det räcker till barnets hela garderob, och lite till. Du kan även märka upp prylar som barnet tar med sig till förskolan, skolan, idrottsträning och så vidare. Det är bra att märka upp vattenflaskor, innebandyklubba, ryggsäck, skateboard med mera. Då brukar saker och ting hamna rätt och hitta tillbaka hem i slutändan. Kort och gott: namnlappar är underbara och sparar både tid och möda i livet som förälder!

Strykfria eller strykbara namnlappar – vad är bäst?

Båda har fördelar och nackdelar. Strykfria är bäst för enkelheten. Strykbara namnlappar sitter bättre och kan fästas på tyget. Klisterlapparna måste fästas på tvättlappen eller liknande för att sitta ordentligt. Samtidigt kan klisterlappar även användas till andra prylar utöver kläder.

Fördelar med strykfria namnlappar:

 • Går snabbare att fästa
 • Kan användas till flera saker
 • Går lättare att plocka bort om kläderna ska skänkas eller säljas

Fördelar med strykbara namnlappar:

 • Sitter bättre
 • Kan fästas på direkt på tyget
 • Inte lika plastiga i känslan

Tål namnlappar tvättmaskin?

Ja. Alla namnlappar vi har kollat på tål tvättmaskin. Enligt tillverkarna är det standard att de ska tåla att tvättas i 60 grader. När det gäller strykfria namnlappar är det dock viktigt att de fästs enligt instruktionerna och på rätt plats för att de ska sitta ordentligt. Då kan de tvättas och ska hålla så många tvättar som behövs.

Vad är det bästa sättet att märka barnkläder?

Det är lite av en smakfråga. Det populäraste är att använda strykfria namnlappar. Det är ett otroligt smidigt sätt att snabbt och enkelt göra märkningen personlig och tydlig.

Namnlappar som stryks på med strykjärn är också bra, men tar lite mer tid, särskilt om det är många plagg som ska märkas.

Sist men inte minst är en vanlig märkpenna ett bra sätt. Det är det billigaste och enklaste sättet att märka barnkläderna.